- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
panses
aktív tag
Sziasztok!
Grave444 fórumtárs ajánlott nekem két tápot, ami közül addig-addig morfondíroztam, amíg képbe nem került két újabb jelölt! Rám férne egy virtuális nyakonvágás, hogy végre döntsek és vegyem meg valamelyiket!
Az ajánlott két táp:
FSP Hyper 500
Thermaltake Hamburg 530Amin megesett a tekintetem:
EVGA 500B Bronz
Thermaltake TR2 600W BronzEsetleg ez utóbbi kettő van olyan jó, mint az előzőek?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
CptAdamica #92495 üzenetére
A táp nem mukodik. Garancia van.
Nem kell azt mondani nekik, hogy az Eon halozata szar.
Kozuk semmi, a tap hibas, csinaljak a dolgukat. -
jim bcs
nagyúr
-
nrb263
tag
Hali, árban ugyanannyi a Be Quet! System power S7 350w és Pure power L8 300w. Melyik legyen?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
CptAdamica #92486 üzenetére
Kihuzod, varsz vele, ha semmi kersz vhonnan kolcsontapot.
Hetfon igenyeled a garifutart
-
jim bcs
nagyúr
válasz
CptAdamica #92486 üzenetére
A táp jobb esetben végleg elszállhatott, ha nem volt ajánlott a tápod akkor rosszabb esetben vihette magával az egész gépet. Egyebekben mivel tudod, hogy rendszerint történnek gyakori 1mp-es áramszünetek/áramkiesések, már régen kötelező lett volna egy túlfesz. védős dugaljsor és egy szünetmentes táp.
-
CptAdamica
veterán
Sajnos, ma reggel ismét áramszünet és:
Ma reggel láttam, hogy ismét áramszünet volt és azt is, hogy ismét nem világít az alaplapi led sem és a vga led sem. Most is próbáltam kihúzni, várni egy kicsit de már nem segített. Tudni kell, hogy errefelé gyakori az 1mp-es áramszünet, mint ami ma reggel is volt. Szerintetek mi lehet a baj, a táp végleg elromlott?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
CptAdamica #92478 üzenetére
Ha napokig nincs aram, kell par masodperc a kondik feltoltesehez.
A tapodnak semmi baja
-
CptAdamica
veterán
Kicsit idegfeszítő dolog történt ma. Mielőtt hazaértem volna, kivágta valami a biztosítékot. Visszakapcsoltuk, majd kapcsolnám be a gépem, semmi sem történt. Néztem, hogy az alaplapi led, se a vga led nem világít, na mondom remek, most cseréltem tápegységet, ami egy EVGA G1 650. Kihúztam kicsit a kábeleket, visszadugtam, nagyon nem csinált semmit sem. Majd pár perc múlva újra életre kelt. Közben kiderült, hogy a modem pedig nem kapcsol be. Visszavittük a UPC-nek, a csaj egyből kérdezte, hogy nem világít? Mondtuk, hogy nem, hozott új hálózati adaptert hozzá, mondta, hogy típushiba, a túlfeszültség kilövi. A tápban van ilyen védelem, lehet azért nem kapcsolt be, mert ilyenkor kicsit megszívja magát és kell neki egy kis idő?
-
nrb263
tag
Sziasztok!
Adott a kövi konfig:
*Gigabyte B85M-D3H-A
*2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600
*Samsung 850 EVO SSD 120GB
*Intel i5 4460
*Zalman Z3plus ház
*Alpenföhn Ben Navis CPU cooler
VGA és HDD nemlesz egyenlőre legalábbis nem tervezem, elég az Intel.
Ehhez szeretnék ajánlatot kapni tápot illetően. Be quiet! Nem lenne rossz, mivel fontos hogy halk legyen. Előreis köszi! -
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!!
Ismerősöknek elszállt a "drága" lc power tápja, ezért kellene valami új bele. Egy athlon 64-es proci, egy 9500gt, 2 gb ram, egy hdd, egy giga lap van benne, meg egy optikai meghajtó. A gép nagyon sokat megy. Ezért jo lenne valami takarékos és tartós cucc egyben. A lényeg, hogy szűkös a keret: 10-12 ezer forint között mozoghat az ára. Mit ajánlotok? Ha mást nem, legalább az egyik feltételt jó lenne ha teljesítené. Előre is köszi!
-
Grafirka
őstag
válasz
DR|FTK|NG #92463 üzenetére
Nem tudtam , hogy letezik topikja , koszonom az utbaigazitast.
Tobbszor kell inditani, mig kepet ad .Az elso gombnyomasra is bootol sot a windows is betoltodik de a kepernyo sotet . Hallatszik ahogy a win betoltodik, sot allitolag meg mp3 allomanyt is el tudott inditani a tulajdonosa ( vakon inditott billentyuzetrol.)
A kepernyo mas VGA val mukodik, Tobb kabellel ki lett probalva,.Alaplapi BIOS frissitve, BIOS reset volt, VGA driver tobb verzio kiprobalva.
Es ami a furcsasag, 2-3 inditas utan, betoltodik, kepet ad es a tulaj szerint tokeletesen mukodik.Legujabb info szerint ez az anomalia osszefuggesben van a szobahomerseklettel.pl. reggel a szoba huvos 10-15C es olyankor tobszor kell inditani, mig ha a kornyezet kisse melegebb, akkor indul elsore. Ehhez hasonlot meg olvastam egyszer a TH-n, ott a tulaj hajszaritoval "elomelegitette" es ugy indult , nyilvan ez nem megoldas
Nem az en gepem, es nem is lattam testkozelbol, csak az elmondottak alapjan probalom kideriteni hol lehet a hiba .
-
Ataxia
tag
A topic ajánlásra megvásárolt Be Quiet! Straight Power 10 400W os tápot sikeresen beüzemeltem és meg kell, hogy mondjam ami a zajszintet illeti tényleg méltó a nevéhez a gyártó.
Most már a hdd a fő zajkeltő. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SunMount3r #92467 üzenetére
Igen, elég lesz
-
SunMount3r
nagyúr
Duliee:
Természetesen terhelés mellett (újabb játékok) értettem a kérdést... Nehogy elszálljon nekem közben...
Mondjuk egy 960-as videokártya esetén is jó?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SunMount3r #92465 üzenetére
Teljesen oké hozzá, csak a VGA fogyasztása ami meghatározná a felhasználhatóságot
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy 2008-ban vásárolt Gigabyte 420W-os tápegységem, annak idején eléggé dicsérték, hogy ár/érték bajnok és, hogy jó minőségű. Egy Gigabyte GZ-X2 házban volt tartozék. Az lenne a kérdésem, hogy ez a mai 7-8-9x-es Geforce-okhoz és Intel i5-ös procikhoz már kevés lenne?
A válaszokat köszi!
-
Gondolkozom ezen a tápon: CM G550M
R9 390X mellé elegendő lehet?
A másik egy ennél jobb, de drágább: EVGA Supernova 650W -
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Lepa B 550W minosegi darab ? ajanlott ? -
Ribi
nagyúr
válasz
Swiftmendi #92457 üzenetére
Ha egy 980 Ti morcos edisünt felrángatsz ameddig csak lehet, akkor esetleg lehet gond.
De ha nem rángatod szét a VGA-t akkor nincs gond. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Swiftmendi #92457 üzenetére
Ha most nincs nagy beuhazas maradhat.
Ha kesobb vennel vmit, akkor EVGA GS550 pl jo lehet
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Swiftmendi #92455 üzenetére
Azt irtam SLI-re ne alapozz.
Tehat SLI nelkul ertendo az 500W
-
Swiftmendi
tag
Ki tudja milyen watt zabáló vgat fejlesztenek ki a jövőben... ez a lényeg hogy legalább 8-10 évig kiszolgáljon.
Aszt mondod hogy egy gtx 980 ti slit kiszolgál egy 500w-os?
Ezzel kiröhögnének a gtx 970 980 topicba és elküldenének egy legalább 700w-os ért -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Swiftmendi #92453 üzenetére
Ide meg egy 400-as untig eleg...
SLI-re ne alapozz.
500W-os minosegi total eleg
-
Swiftmendi
tag
válasz
DR|FTK|NG #92430 üzenetére
i7 következő generációji
Legerősebb vga-k amik játékra valók
Néhány vinyó, 1 ssd
Pár ház hűtő venti szabájzóvalA jelenlegi konfigom amit még elbír a mostani tápom
i7 6700k
Gtx 970
1 vinyó 1ssd stb.
Én valami 700w körülire gondoltam azzal gonolom azért már akár sli-t is lehetne csinálni de nem tervezem azt. A lényeg hogy strapabíró legyen, mert megy a gép egész nap -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Smktrooper #92451 üzenetére
0-24-re Seasonic SS400-ET
Vagy vmi 5 ev garis cuccot, FSP Hyper 500-ast pl.
Golyocsapagyas Seasonic tapok kezdenek eltunni az also kazegoriaban pedig regen volt Seasonicnal es FSP-nel is
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Graphics #92410 üzenetére
Ezt kell lecserélnem.
http://www.chieftec.eu/images/stories/produkte/psu/super_series/cft-14cs/files/CFT-600-14CS_PSU-DATASHEET-EN.pdfKonkrétan semmi baja, takaritva van, hibátlan.
E helyett ebben a kategóriában közel azonos vagy jobbat mit ajánlasz?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy 6100 Fx ami később cserélődhet 8320 Fx-re.
1 ssd 1 hdd és egy R9 280X sapphire vga. Túl sokat nem szeretnék tápra költeni, ezért 15-17K között mit ajánlotok amivel stabilan lehet működtetni a vasat. A csendesség nekem annyira nem fontos, mert szinte csak játékra használom. Válaszokat előre is köszi. -
DR|FTK|NG
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Tápegységet keresek kb 15.000 forintért az alábbi konfighoz
i5 4440
GTX 760
DDR3 2x4GB HyperX
ASUS B85M-G
120 OCZ SSD
1TB Caviar Green HDD
1db 120mm venti
3db 140mm ventiNapi 8-10 óra működési idő.
Calculator szerint ennyi kell hozzá
Amit kinéztem: S12II-350 80+ bronze, 5év gari ez jó lehet?
Üdv.
Dani -
tttzshd
tag
Ha nem szeretnék sokat költeni tápra akkor ez a Cooler Master Elite Power 600W Blacklink
megbízható gtx 980-hoz ? -
Shovalije
csendes tag
Üdv, kinek mi a véleménye a Corsair rmi650-esről? Illetve tudnátok ajánlani 550-650w-os kategóriában félpasszív tápokat olyan 40ezer ft-ig?
Válaszokat köszi előre is. -
tttzshd
tag
Sziasztok!
Most vettem egy gtx 980-at de kikapcsol a gép játék közben elég sűrűn
Lehet hogy nem elég a 8 éves tápom..megadta magát ?Egy régi Hyper typeM 670w -os van link de úgy kellet összedugni a 2x8 csatit hogy müködjön a gtx 980-an 4db Molex-el
Szóval csak némelyik játéknál csinálja
egy ilyen táp jó lenne már ? link -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
ngabor94 #92425 üzenetére
Szia.
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W/450W
FSP Hexa+ 400
FSP Hyper (S) 500BQT! S7 és L8: Mind a kettő FSP EPN(APN: EPN, de csak 230V only, de ez most nem lényeges) belsőre épül, az L8 kicsit "komolyabb", mind a kettő teljesen rendben van. Az S7 kifutó széria. Mind a kettő ajánlott.
BQT! S8: Az S7 utódja, HEC belsős. Számomra a régebbi szimpatikusabb.
BQT! L7: Régi széria
FSP Hyper S 500: Osztatlan ágas, a Hyper S-sel ellentétben.
Swiftmendi#92413)
Szia.Super Flower Leadex Platinum 2000W, de sokmindenhez nem elég(szerverek pl).
Jó volna pontosítani.
-
Swiftmendi
tag
(#92413) Swiftmendi erre esetleg valaki?
-
Sky85
tag
Szvsz az SF-t választanám
92% Hatatásfok
80+ Platinum HatékonyságMíg a XFX
90% Hatatásfok
80+ Gold HatékonyságMindkettő 5 év gari!
Mind a kettő jó választás, ha tényleg szükség van rá.
De szerintem ilyen árkategóriában, már nem kapsz gagyi tápot. -
ngabor94
tag
Hali
Régebben összeraktam egy gépet i5 4460 és giga gtx960-ból, ez most nem sokat változott csak annyit hogy közbelépett a 6500 lehetősége is. Akkoriban hamburgot és SF 450-et néztem, de mivel 450 nem kapható, hamburg pedig zsákbamacska lenne az új miatt, így néznék más tápot.
400-500w-osat szeretnék ami elég is lenne, és legyen rajta 2db 8pin vagy 1-1db 6 és 8pin, átalakítózni nem szeretnék, árban meg max 15-17 legyen.
Visszaolvasva ezekre jutottam fsp hyper 500 és chieftec cps500s. És a Be Quiet-ekkel vagyok összekavarodva, mert van belőle system power, pure power 7-8, s7, l7, l8, hogy akkor azokból melyik a jobban ajánlott? Meg FSP Hyper és Hyper S között van különbség? Meg ha tudtok még tápokat akkor is jó. Köszi -
Graphics
Jómunkásember
válasz
ddjtomyy #92420 üzenetére
Nem.
Rossz irany.
Felul temaosszefoglalot kinyitva vannak tapok.
-Super Flower FX Bronze 350W/450W ~ 12-15k
-FSP Hyper (S) 500 ~ 17k
-FSP Raider 550: Raider 550: 80+ Bronze, Raider S 550: 80+ Silver. Kicsit hangosabb az átlagnál ~ 19k
-Seasonic S12II 520 ~ 19k
-FSP Hyper M 500: Félmoduláris ~ 20k
-Cooler Master G550M: Félmoduláris ~ 20k
-FSP Aurum S 400 ~ 21k
-Be Quiet! Straight Power 10 400W ~ 22k
-NZXT Hale 82 v2 550W: Fehér házas, teljesen moduláris ~ 23k
-Seasonic M12II 520 Evo: Teljesen moduláris ~ 24k -
ddjtomyy
tag
Udvozlok mindenkit! Mit gondoltak eleg egy Thermaltake Litepower 600W Black Edition tap ehez a konfighoz?
Intel i5-6600k, gtx 970, 1 SSD, 2 HDD, 2x120mm ventillator
Ha nem, akkor ti mit ajanlotok?
-
kokr
tag
Sziasztok!
Sajnos az EVGA 550 GS elfogyott.Helyette valami csendes megbízható táp?
XFX XTR 550W 34-ért? vagy
Super Flower Leadex Platinum 550 W 37-ért? -
Sky85
tag
válasz
Mika1227 #92411 üzenetére
Ugyanez a tápom volt! 7 évig ment nálam, szinte 7/24-ben, havonta egyszer talán ha ki volt kapcsolva a gép. Az üzemidőn kívül terhelve nem volt, max.-on is ilyen 160W csurgott át rajta Most adtam el karácsonykor a gépet, mert újat akarok venni! Először én is a felújításon voltam, de inkább úgy döntöttem, hogy a 7 év alatt szépen kiszolgálta már az idejét, semmi baja nem volt, de azért egy új géphez, inkább az új táp mellett döntöttem. Jó a táp, de azért minden elromlik egyszer és a 7 év az 7 év, ami nálad ugye 6.
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok
Olyan minőségi tartós tápot keresek ami minden konfigot elbír crossfire és sli nélkül. Ár érték arány is fontos de az lenne a fontosabb hogy ez a táp akár 10 évet is kibírjon a legjobb vidkarikkal és miegymással. Annyi még hogy alsó tápos házba lesz és nem érdekel hogy moduláris vagy sem. -
Mika1227
őstag
Ehhez a konfig-hoz elég ez a táp? Chieftec GPS-550 AB A 550W. i5 3470, 2X4 GB DDR3 ram, Sapphire R9 380 4gb, 3 db HDD, 1db SSD, 1db DVD író, 5 db ház venti! Vagy érdeme lenne lecserélni mindenképp? Hogy mutatkozik meg ha nem bírja a táp? 6 éves táp nem volt leterhelve.
Duliee: tehát ha terhelem a rendszert és nem kapcsol ki akkor ok.?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Smktrooper #92409 üzenetére
Ha 600-as akarsz, akkor 20ezernel olcsobban nem uszod meg
es valoszinu egy 300-as is sok lenne..
Mondom ugy, hogy nekem egy 300-as FSP hajt 4,2-re huzott G3258-ast, plusz GTX650-est.
Seasonic SS400-ast keress, az lenne az idealis
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Smktrooper #92407 üzenetére
1.
Ház topicban erdeklodj a hazzal kapcsolatosan
2. Minek kell 600-700W? Oda ahova 400W is sok lesz...
3. Ennyi penzbol semmi
Hazra Chieftec Dragont ajanlok ha szervernek akarod. Kis penzbol nagy szerencse, meg vsgy 15kg hasznaltan.
Tapra meg ha 0-24 akkor oda komolyabb vmi kell, pl ilyesmi : [link]
Vagy hasznaltan dupla golyocsapagyas Seasonic SS350/400-ET
-
Smktrooper
senior tag
Sziasztok kell egy "új ház" + vadi új táp. 600-700W . Lényeg, hogy szerver szintű anyagminőségből legyen a ház, főleg használt érdekel. Xeonhoz meg sok ramhoz kell egy közepesnek mondható GTX650Ti OC~(GTX660) VGA karihoz. 120mm*38mm130CFM -es ventim van amit át akarok épiteni, tehát elég egy ventik nélküli ház amin egy db 12-es hely van elől.
Valamit tudnátok ajánlani így 2016 elején?
Ja kb 1000-10000ft az induló tőke, de ha megtetszik valami lehet feljebb is megyek.
Válaszotokat előre is köszi.
-
mihu86
újonc
Sziasztok!
Következő tervezett confighoz szeretnék tápot:
b85-ös alaplap (valsz. gigabyte ga-b85m-ds3h-a)
i5-4460 (84W)
msi gtx 750ti (később esetleg egy 970 kategória, ~150W)
ddr3 1600-as RAMok (először 2 modul, mert van, később 4)
1 SSD + 1 HDD
Zalman ZM-T3 ház (mATX, alsó táp)A 750ti most a régi configban üzemel egy phenom ii x4 925 mellett, a jó öreg Corsair CX-400-as táppal. Sajnálattal olvastam, hogy az újabb CX-ek már gagyibbak
.
Adná magát a Seasonic 430 ECO, de nem sok helyen látok és kicsit sokallom is.
Ami még érdekesség, hogy a 750ti-nek nincs külön táp csatlakozója (persze csak 65W-os). Ebben az esetben nem jelent gondot, hogy egy "dual rail" táp egyik ága teljesen kihasználatlan és csak a másik van terhelve? (Az öreg Corsair "single rail".)Úgy látom az FSP HEXA+ 400-at sokan ajánlják, és tényleg igen jó ár/érték arányúnak tűnik (ez ugye dual). Jó döntés?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Napelem
- EAFC 25
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Redmi Note 7 - nota bene
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest