- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mcganyol2 #93389 üzenetére
Szia.
Ha az Aurum 92+ jó áras(~26k), akkor az legyen. Ha a normális árán szereznéd be, akkor van nála ár-érték arányban jobb választás, pl:
-Corsair RM650i
-Corsair RM550x
-EVGA Supernova G2 550W
-EVGA Supernova GQ 650W
-EVGA Supernova GS 550W
-Super Flower Leadex Gold 550W
-Super Flower Leadex Platinum 550WDe mehet az Aurum 700W is, 5 év még oké.
thomzon(#93390)
Szia.350w is elég lesz, de az ekkora tápokon általában csak egy darab PCI-E 6+2 pin-es csatlakozó szokott lenni.
-Be Quiet! Pure Power L8 400W > kábelek
-Be Quiet! System Power S7 400W > kábelek
-Be Quiet! System Power S7 450W, 500W > kábelek
-Cooler Master G550M > kábelek
-FSP Hexa+ 400 > 5db SATA
-FSP Hyper S 500 > 8db SATA
-FSP Hyper M 500 > 9db SATAIDE HDD-t nem tudod használni majd, csak átalakítóval. Inkább vegyél egy újat, vagy selejtezd le.
gothmog(#93392)
Szívesen.
humilislupus(#93393)
Szia.Ha érdekelnek a Skylake/Haswell/Broadwell extra energiatakarékossági funkciói, akkor számít, de amúgy meg ki lehet kapcsolni a BIOS-ban.
Az FSP 350-60APN és a BQT! L8 300-400W ugyan arra(maximum kisebb módosításokkal) az FSP EPN belsőre épül.
Az Enermax kivételével mindegy, hogy melyiket rendeled.
1. Megéri.
2. A G360 inkább az FSP Aurum S 400-zal van párban, de a Seasonic ennél jobb minőségű és halkabb.
3. Túl nagy táp? Mehet, ha ezt választanád.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz humilislupus #93393 üzenetére
Ha egyszerre nem is kapsz választ,nem kell megismételni a kérdést!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
humilislupus
tag
Segitsetek nekem egy kis fogyasztasu ( g4400pentium 53w ssd.vel, integralt grafikus egységgel) irodai géphez keresek jó minosegu ,megbizható tápot. A haswell kompatibilitás,a skylake nél is szempont ,ugye? Broadwelleknél még az volt.Az mennyire probléma ha nem haswell ready?
Mivel a tápok 20-80 szazalék között a hatékonyak ezért nekem max 350 es táp kellene.Boven elég lenne egy 300w os táp isEzeken vaciláltam
1 Be quiet pure power 300w (haswell ready) Pont elfogyott ahonnan rendelem a tobbi dolgot
2 Enermax triathlor 300w (hw ready)
3 fsp 350w 60apn Errol nem talaltam adatot''
4 fsp aurum 400w Ez haswell ready de tul nagy nekem szerintem
5 seasonic g360 haswell ready de elég drága és másik helyrol kéne rendelnem plussz posta ktsg isSzoval ha nem teljesen mást ajánlotok akkor az a kérdésem hogy
1. a be quiet pure power megéri e a plussz macerát hogy máshonnan kell rendeljem,az enermax triathlorhoz képest ,azonkivul hogy a BQ halkabb .
2. a Seasonic g360 megér-e plussz 10 ezret ugy hogy a teszteken nézve hiába a gold plus az én átlag fogyasztásomnál nem valami hatékony , persze a stabilitas,biztonsag is megérhet 10 k -t szerintetek?
3. Fsp aurum 400 nekem nem tul nagy ?[ Szerkesztve ]
-
mcganyol2
csendes tag
most nézem itt hardveraprón van jóárúsított
FSP Aurum Gold 700W
talán azzal jobban járnék? (majdnem fele annyiba kerül mint a többi, cserébe öt éves. az nem tudom baj-e egy tápnál)[ Szerkesztve ]
-
thomzon
csendes tag
Sziasztok!
Táp cserére készülök ,mert videókártya vásárlás előtt állok és régi Chieftec GPS-450AA-101A-t muszáj lesz lecserélni. 17-18k környéke a keret. i5 4460, gtx 970 G1 (leendő), H97-pro, 2db sata hdd, 1db ide hdd, 1 ssd, 1 dvd-rom, 1db 40cm venti, 2db 12cm venti amit hajtania kell. A gigabyte honlapján 550w az ajánlott táp, de bárhogy is néztem ebben az árkategóriában az ajánlottak között csak 500 vagy 600w van. Így az FSP Hyper S 600-ra gondoltam. Vagy szerintetek az FSP Hyper 500w-os is elviszi?
Elfelejtettem ,hogy húzva tuti nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
mcganyol2
csendes tag
sziasztok
SilverStone Strider Platinum 550W vs
FSP 550W Aurum 92+ Platinummivel a hétvégi jó kis áresést lekéstem kb egy árban kapnám őket.
melyik a javasolt?r9 290-es szörnyet + i7-4790-et kell etetni.
(abban sem vagyok teljesen biztos, hogy nem kéne 650-es tápra lőnöm)ja és nagyon tetszik a SilverStone NJ520, de az drágább is és még "gyengébb".
crossfire sose lesz, tuningolni sem tervezek.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
MS-Tech Value 950W (MS-N950-VAL Rev.B) teszt, ComputerBase.de
Kurzschlusssicherung (SCP) nein
Unterspannungsschutz (UVP) nein[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dfvgjbhzjknb #93385 üzenetére
Szar
-
jim bcs
nagyúr
válasz dfvgjbhzjknb #93385 üzenetére
Esetleg hdd dokkolót azt vehetsz az nem rossz, de tápként sürgősen felejtsd el.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
dfvgjbhzjknb
csendes újonc
Sziasztok! Approx márkáról mi a véleményetek?
-
Ribi
nagyúr
válasz access_denied #93383 üzenetére
Szegény 4850 IDLE is bepuszil vagy 40Wot.
Táp nem közelíti meg a VGA ventit, csak azt mondom, hogy ha a VGA felpörög, akkor a táp hangját már amúgy se hallod. -
access_denied
senior tag
Ezt nem szeretném. Attól, hogy az egyik venti hangos, attól még a másik nem kell, hogy közelítsen rá . A 4850 már csak jelképesen van a gépben, nincs szükség arra a kevéske teljesítményre sem, egyedül a megjelenítés a funkciója. Sajnos az alaplapon nincs megjelenítő. Ha a Be Quiet halk, akkor nem keresek mást, de ha jobbat tudtok ajánlani, akkor ne fogjátok vissza magatokat. Köszönöm az eddigi törődést is!
-
Ribi
nagyúr
válasz access_denied #93381 üzenetére
Akár még ahhoz is elég egy ugyanilyen 350-es táp.
Lehet, hogy leterhelve nem lesz űber halk, de van egy olyan érzésem, hogy a vga úgyis túlharsogja majd a tápot. -
access_denied
senior tag
Köszönöm a magyarázatot, nagyon hasznos, hogy belementünk ebbe.
VGA-nál szempont lesz az alacsonyabb fogyasztás, és az ár, úgy kalkuláltam, hogy GXT 960 lesz a teteje, ennél komolyabbra nem lesz szükségem.
Hogy ne legyen ilyen egyszerű a képlet, egy Core2 Quad Q8300 / Ati 4850 (nagyon régi cucc) + 1 HDD, 1 optikai drive kombóhoz is jó lenne egy megbízható, csendes táp.
Tehát vagy az előbbi, vagy az utóbbihoz kellene tápot vásárolnom, inkább ahhoz, amelyiknek kisebb a fogyasztása, mert egy jófajta FSP-m már van az egyik géphez.
-
humilislupus
tag
Sziasztok.Jojozik a szemem a sok böngészéstöl,röviditsétek meg a szenvedésem,segitsetek nekem egy kis fogyasztasu ( g4400pentium 53w ssd.vel, integralt grafikus egységgel) irodai géphez keresek jó minosegu ,megbizható tápot. A haswell kompatibilitás,a skylake nél is szempont ,ugye? Broadwelleknél még az volt.Az mennyire probléma ha nem haswell ready?
Mivel a tápok 20-80 szazalék között a hatékonyak ezért nekem max 350 es táp kellene.Boven elég lenne egy 300w os táp isEzeken vaciláltam
Be quiet pure power 300w (haswell ready) Pont elfogyott ahonnan rendelem a tobbi dolgot
Enermax triathlor 300w (hw ready)
fsp 350w 60apn Errol nem talaltam adatot''
fsp aurum 400w Ez haswell ready de tul nagy nekem szerintem
seasonic g360 haswell ready de elég drága és másik helyrol kéne rendelnem plussz posta ktsg isSzoval ha nem teljesen mást ajánlotok akkor az a kérdésem hogy
1. a be quiet pure power megéri e a plussz macerát hogy máshonnan kell rendeljem,az enermax triathlorhoz képest ,azonkivul hogy a BQ halkabb .
2. a Seasonic g360 megér-e plussz 10 ezret ugy hogy a teszteken nézve hiába a gold plus az én átlag fogyasztásomnál nem valami hatékony , persze a stabilitas,biztonsag is megérhet 10 k -t szerintetek?
3. Fsp aurum 400 nekem nem tul nagy ? -
Ribi
nagyúr
válasz access_denied #93378 üzenetére
Ahogy fent leírtam ők úgy számolták a 120Wot, hogy ennyi az ami mindenképp a procira megmarad, akármilyen erős is a VGA. Hiába lenne egy 280Wos VGA és 10Wos proci, nem lehet, mert 216W van VGA, alaplap+perifériákra és ha ezek kimaxolják a 216Wot, akkor pech.
Szóval ez az annak van fenntartva ez nem jó megfogalmazás. Ennyi az ami mindenképp marad neki, bármit csinálsz.
VGA nélkül mind a 18A-t bele tudod pumpálni a prociba, maradék pedig alaplap + perifériákba.
Annyi a lényeg, hogy alaplap+vga+perifériáknak van 18A, és a procinak is van 18A-es ág. De max 28A a kettő együtt.Milyen VGA-t tervezel?
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Mivel németül nem tudok, translate pedig kicsit vad, csak összelegóztam, hogy
Diese Aufteilung ist heutzutage bei weitem nicht optimal, da der Hauptprozessor in vielen Systemen immer sparsamer wird, aber 120 Watt an +12-Volt-Leistung exklusiv für die CPU bereitstehen und nicht von anderen Komponenten genutzt werden können.
azt jelenti, hogy 120W kizárólag a processzornak van fenntartva.
Lényeg a lényeg, hogy egy Intel 4690K-hoz (VGA még nincs) (1HDD, 1SSD, 1 optikai meghajtó) keresek ésszerű áron megbízható (5 év garancia előny), halk tápot.
-
Ribi
nagyúr
Bár mégis lehet, hogy így van az elosztás, mert a Pure power 450-nél a proci és a második PCI-E csati kapja a 12V2-t, és minden más 12V1-ről megy. 350-en viszont csak 1 PCI-E csati van.
De szerintem nem gond, hacsak nem akarsz valami űber VGA-t rákötni a gépre. Igaz lehetne kicsit jobb az elosztás is, de valahogy ketté kellett osztani az ágakat. Habár a leírásokban olyanokat említenek, hogy hiába írnak 18A-t az ágra, annál jóval később kapcsol csak be a védelem, szóval valóságban a 12V1-en is több mint 216Wot le tud adni.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Ribi
nagyúr
válasz access_denied #93374 üzenetére
Angol fordítás kicsit érdekes, de ahogy kivettem a 12V2 ág csak a procit táplálja.
Ami viszont 18A-es, vagyis 216Wot tud leadni. Nem tudom honnan jött nekik a 120W.
Vagyis sejtem, hogy kivonták az 1-es ág 216Wját az össz 336W-ból és maradt a 120W.
Szóval amit leírtak az lehet igaz, de inkább hülyeség.
Ha nincs maxra terhelve az 1-es ág akkor a proci többet kérhet.
És abban sem vagyok biztos, hogy csak és kizárólag a proci kapja a 2-es ágat ilyen leírás után[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #93373 üzenetére
Sajnos szerkeszteni már nem tudom. A linkelt táp belseje FSP? Valamint az, hogy a processzor számára dedikált 120W áll rendelkezésre, az nem hátrányos?
-
access_denied
senior tag
Ez a táp csendes? Ha esetleg nem, akkor tudtok hasonló árú és teljesítményű tápot ajánlani?
Köszönettel.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogyha az összes ventillátor magas fordulatszámon pörög kivétel nélkül, az gyenge tápegységre is utalhat? Köszi a válaszokat előre is.
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Grózi
veterán
válasz Graphics #93367 üzenetére
Ezért is írtam,hogy majd ti megmondjátok-tudtam,hogy valamelyik nem a legjobb belső,de azt nem hogy melyik az.
(#93368) mmdms Halgass Duliee-ra![ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
veterán
-
mmdms
addikt
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz CptAdamica #93359 üzenetére
Egy adott márkát nem ők garanciáznak. Bevizsgálják, majd el kell küldeniük vagy a nagykerbe, aki kiküldi a gyártónak, vagy a gyártónak küldik egyből.
Itt persze az iPont fogja szidni mindenki. De légyszíves NE ez legyen a tápos topic témája, megvan a megfelelő felület a gondod bajod kiírására.
Köszi
-
ló úr
őstag
válasz dfvgjbhzjknb #93358 üzenetére
A legolcsóbb ami szerintem jó lehet az vagy a Hexa+500, vagy a Chieftec Force 450-500. Utóbbi jóféle Sirtec beles, szerintem minőségben veri az FSP ezen példányát, és halk is ahogy itt mondta valaki kb egy héttel ezelőtt aki megvásárolta.
Hexa+ is jó, csak szerintem hangos (havernak szereltem az 500-as verziót), viszont minőségben ez is 20* kenterbe veri az általad használt tâpot és amiket írogattál. Chieftecről nincs személyes tapasztalatom hang terén.
Ezek mindegyike 17k körül mozog. Ha nincs több zsé rá, akkor azt a 15k hoz azt a 2 ezret szerintem hozzá tudod ani, 5 sör ára, szerintem nem téma már#san01: Régebben meg az Aquat szidta mindenki, szóval ez ilyen. Mostanában tény, h nem volt garis dolgom egyikkel sem, szóval lehet neked is igazad van vmiben
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
CptAdamica
veterán
Bizony, csak nem mindegy, hogy milyen a boltnak a hozzáállása. Mennyire nézik hülyének az embert és ha megnézed a véleményeket a boltokról az ipon garanciáztatását rengetegen szidják. Nekem is volt vele tapasztalatom. Ellenben most az aquától vásárolok, két garanciáztatásom volt eddig, egy monitor és most a tápom,ami elvileg a héten lezárul. Csak azt tudom mondani, hogy ég és föld a két bolt hozzáállása a vásárlókhoz, aquánál tényleg azt érzem, hogy foglalkoznak a vevőkkel. De mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy honnan rendel, én csak egy jó tanácsot adtam.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
ló úr
őstag
válasz dfvgjbhzjknb #93355 üzenetére
Elég fhosh mindkettő. Ha van 150 ezer i7-re meg gtx970-re (és még keveset is mondtam) akkor legyen már 20-22 ezer egy tisztességes tápegységre
#san01: Ilyen erővel se az Aquat, se a PCX-et ne ajánljuk, mert valakinek biztos volt már ezekkel is garis problémájuk, vagy esetlegesen nem 2 hét volt a csere idő, hanem 2 hét 2 nap és már sírt a vérpisti, h milyen szarok, mert biztosan csak az ő cuccán dolgoznak ennyi ideig
Falukban is így születnek az urbán legendák Bözsinéniék által[ Szerkesztve ]
-
Smktrooper
senior tag
-
GoTReX
őstag
Sziasztok! Megrendeltük a gépet, minden rendben van, de sajnos a Hexa 400W táp nincsen raktáron. Vidékről mennénk fel a dolgokért. Szerintetek kiváltható ez valamivel a PCX aktuális kínálatából?
XBOX ID: GoTReX #4839
-
ló úr
őstag
válasz CptAdamica #93351 üzenetére
Na ugyan miért ne? Eddig semmi gondom nem volt velük, pedig már évek óta hozzájuk járok.
-
ló úr
őstag
válasz dfvgjbhzjknb #93349 üzenetére
Azt a valamit gyorsan dobd ki a gépedből!
Olcsón Chieftec Force 450-500w
FSP Hexa+ 400-500Nagyon jó áron iPonból pl. egy FSP Aurum 92+ 550W (ekkora nem kell de most olcsóbb mint a gold, veszettül jó az ára)
Seasonic S12 II 430W
-
dfvgjbhzjknb
csendes újonc
Sziasztok! Hozzáértők segítségét kérném. Új VGA-val bővíteném a gépemet GIGABYTE GeForce GTX 970 WindForce 3 OC 4GB GDDR5 256bit.
Jelenleg a gépemben van: Intel Core i7-4790 3.6GHz LGA1150 Processzor, N Power 600W tápegység (amiről nem sok jót olvastam ezért szeretném lecserélni).
Milyen tápot ajánlanátok. -
lacas4
csendes tag
Helló! Segítséget szeretnék kérni hogy milyen és mekkora tápot válasszak. Olyan 15 környéke a szánt összeg.
Proci: i3 6100
Alaplap: Gigabyte H110M-S2H
VGA: Gigabyte GeForce GTX 950 2GB (GV-N950WF2OC-2GD)
RAM: 2x4 GB DDR4
HDD: WD 1TB (WD10EZEX) SATA3
SSD: Kingston 120GB SATA3
Optikai meghajtó: Samsung SH-224DBElőre is köszönöm a segítséget!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csirkePuki #93343 üzenetére
Sokan akkor rosszul tudjak
-
Turbolada II
őstag
válasz csirkePuki #93343 üzenetére
CWT belső és gyenge 12V-os teljesítmény. Ennél egy minőségi 450-es táp is erősebb.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Turbolada II
őstag
válasz csirkePuki #93341 üzenetére
Még 250W is elég lenne.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
csirkePuki
újonc
És a 400W szerinted elég lenne?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz csirkePuki #93339 üzenetére
Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, 400W
Be Quiet! System Power S7 350W, 400W
FSP Hexa+ 400 -
csirkePuki
újonc
15.000-nél nem nagyon szeretnék többet rá szánni... Esetleg a merevlemezből levonni max 500gigát és annak az árát a tápegységbe nyomni.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz csirkePuki #93337 üzenetére
Szia.
Nem jó választás. Mennyi rá a kereted?
-
csirkePuki
újonc
Sziasztok, mivel kicsit kínai nekem ez a számítógép összeállítás téma, vagyis tuladjonképpen csak a táp része az amitől félek, hogy tul gyengét rendelek, ezért szeretnélek titeket kérdezni hogy ez a táp szépen, nem küszködve elbírná-e látni a következő gépkonfigurációt:
Processzor: Intel Core i5 4460
Videókártya: Nvidia Gigabyte GTX 750 Ti 2GB DDR5
Alaplap: Asrock H81M DGS
RAM: Corsair 2x4GB DDR3
Merevlemez: Seagate 1TB SATA3 32MB
Lemezmeghajtó: LG GH24NSC0Tápegység: Chieftec Smart 500W CTGPS500A8
Nem lenne túl gyenge? Nem cseszné szét a gép többi alkatrészét? Bármit amit gondoltok szívesen elolvasom!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz x64emulator #93334 üzenetére
Ha azt mondom 400-as táp is elég lenne, nem hinnéd el... / de lehet 350-es is
Ami fogyaszt az a proci és a VGA, a többi sallang elhanyagolható...
Procid : 125W, tuningolva se hiszem, hogy 150W-nál többet eszik.
VGA: meg kér 180W-ot...Ehhez esetleg jön még hozzá egy 30-40W ,és ennyi , Ja és ezt csúcsban, tesztprogramok alatt.
Szóval igen, elég. Válassz 500-ast vagy felettit, de 550-nél nagyobb nem fog kelleni most se, és később se
650-700 csúcskártyákhoz, a tied nem az , 1000W több GPU-s rendszerekhez, aminek nagy jövője már nem lesz
[ Szerkesztve ]
-
x64emulator
tag
válasz Graphics #93333 üzenetére
Tényleg köszi, hogy ajánlod ezeket.
De nem fér a fejembe hogy hogy nem kell nagyobb táp. A 450w-osat már tényleg nem értem. Ezeknek ilyen magas a hatásfokuk hogy simán elvisznek egy energiazabáló AMD konfigot?
Ha felhúzom a 8 magos AMD FX-et 4GHz-re, a gpu meg 1050MHz-en megy úgy hogy közben van 2db 1866Mhz-es Corsair RAM, és 2 7200as HDD amiket 5db 12 centis venti hűt, akkor is elég ekkora táp??Szóval, ilyenkor adja magát a kérdés, hogy minek a 650 meg 700 w-os táp....az 1000W meg már a másik szint, ami persze most mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz x64emulator #93332 üzenetére
Sajnos ez a gagyi Seventeam belsős.. így igen, érdemes lecserélni, de verd ki ezt a 700W-os hülyeséget, mert nem kell...
FSP Hyper 500 / 500M / 5 év gari
Chieftec Force 450/550
Seasonic SS400-ET / ezt mindenki figyelmébe ajánlom, mert az egyik leghalkabb táp / 5 év gar.
Be Quiet System Power S7 450/500
Cooler Master G550M / 5 év gari
Thermaltake London 550[ Szerkesztve ]
-
x64emulator
tag
válasz Graphics #93331 üzenetére
Köszi a tippet
Megnéztem a CM GX tápom típusát: RS 550-ACAA-E3Tehát akkor esetleg lehetne cserélni?
Ha elég ehhez a konfighoz ekkora teljesítményű táp, még akkor is ha felhúzom a videókarim és a cpu-t is 3,5-ről 4GHz-re, akkor mi lehet a baj?Mert FarCry 3, Fallout 4, GTA5-nél tapasztaltam hogy...főleg ha az is megesett hogy a Chrome futott a háttérben akkor volt párszor hogy blackscreen és gpu off.
De más anomáliával nem találkoztam, és ezért gondolom hogy csak nem a GPU a hibás.Nagyon hálás lennék ha tudnál ideális tápot ajánlani ami nem fos. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz x64emulator #93328 üzenetére
Hu de valogatott fosok
CM ha D3-as vegu, akkor ne csereld. 700W meg nem kell...
[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
Ide egy normális 500W is elég. FSP Raider, BQT S7-500, EVGA stb...
-
syberia
veterán
500-550 watt minőségi táp elég kell legyen ennek a gépnek, ha nem a táp volt a ludas akkor 700 watt mellett is lesznek anomáliák.
https://howbad.info/
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Én is új tápot vennék. Nagyából utána néztem a dolognak, meg hogy milyen a választék, de mivel az elég nagy így szükségem lenne a segítségetekre.5éve a konfigomhoz egy CM GX-550W tápot vettem, azóta az van, de azóta már szinte egy teljes konfig-update is megtörtént, és vannak problémák.
Egy AMD FX-8320 ill. egy AMD Radeon R9 270-el (a Gigabyte 990XA-UD3 alaplappal) együtt jól tudnak áramot zabálni, és már megtörtént párszor, hogy pl. Fallout 4 közben fekete lett a kép, lefagyott a rendszer mert a videókártya kikapcsolt teljesen. (Ha másért kapcsolt volna ki azt azért nem hiszem, mert kb 60°C-nál ilyet nem tenne, és mert már 70°C-on is elszenvedett boldogan.-tudom h nem értelmes magyarázat ))
Aquánál körülnéztem és a biztonság kedvéért 700Wosat vennék, de nem tudom melyik márka éri meg a legjobban, de olcsón
Az FX-8320-as procim miatt gondoltam hogy kéne a 700W, mert tervbe van hogy húzni fogom az órajelét.AEROCOOL KCAS-700W
Zalman ZM700-LX 700W
CHIEFTEC 700W (GPS-700A8)
THERMALTAKE SMART SPS-730MPCBEU 730W
COOLER MASTER B700 700W
Keep Out FX700 700W
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz tamikomac #93325 üzenetére
Be Quiet! S7 400W > 14,8k
FSP Hexa+ 400 > 12,6k, az S7-nél kicsit hangosabb.
huskydog17(#93326)
Nem kizárt, hogy valamikor(a távoli jövőben) lesz normális tápjuk, de nem biztos.Amiket találtam, azok csapnivalóan veszélyes ipari hulladékok.
Askformore(#93323)
A Chieftec 350W GPS-350FB-101A elegendő lenne pl akár egy GTX 750 Ti/GTX 960-nak is. [link]
Azt ne felejtsük el, hogy aki 60-70k-ért vesz GTX 960-at, ő nem 5k-ért vesz hozzá tápot.
MMIX(#93320)
Nem hittem, hogy lesz az iArena-nál rosszabb(a mostani Chieftec felhozatalban).
nash2(#92343)
Szia.1db PCI-E 6+2 pin:
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W
-Be Quiet! System Power S7 350W2db PCI-E 6+2 pin:
-Be Quiet! Pure Power L8 400W
-Be Quiet! System Power S7 400W
-FSP Hexa+ 400WA fenti GTX 960-as állítás itt is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Teszt:
MS-Tech Value 950W rev.B vs. Super Flower Golden Green HX 350
Az MS-Tech tápok mindegyike ennyire hulladék? Az még hagyján, hogy nem tudta hozni a 950 wattos névleges teljesítményt, de 600 Wattnál a szó legszorosabb értelémben elfüstölt!
A Super Flower pedig kiválóan teljesített, még az 500 wattos terhelés sem okozott gondot neki. 600-nál már szépen szabályosan lekapcsolt, nem úgy, mint a másik, amely füstöt eregetve állt meg.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
tamikomac
senior tag
válasz DR|FTK|NG #93246 üzenetére
Köszönöm.
Olyan 10-12k-t.
A8-7600+2x4 GB RAM + 500MB, 1 TB, 2 TB HDD, DVD-író.
Most egy Chieftec GPS-450AA-101 A van, semmi baja, de lesz 2. gép, amibe menne a GPS-450AA, az A8-7600-ba meg egy új.
Nem ragaszkodom a pcx-hez, csak általában tőluk szoktam vásárolni.
Minél halkabb, lehetőleg dobozos, és hátul on/off kapcsolós ha lehet, ez lenne az elvárás.Eredetileg ezeket néztem:
http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_93123-93123.html
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
MMIX
addikt
válasz Askformore #93321 üzenetére
Inkább a 350W-os Deltát.
Chieftec 350W GPS-350FB-101A 5 503 Ft[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
válasz Askformore #93312 üzenetére
Ez elfogadható minőségű? Csak egy letöltős gép lenne, valószínű csak az integrált VGA lenne használva, a lényeg, hogy megbízható táp legyen. Köszi!
-
MMIX
addikt
Chieftec PPS-500S peak 500W (450W) article.techlabs.by
Gyártóját nem tudni. Alacsony 80% alatti hatásfok.
és
Chieftec SFX-250VX
Sirtec/HighPower[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
Lefutott a Memtest mindegyik modulra külön, de nem volt hiba.
Kíváncsiságból visszakötöttem a Super Flower tápot és újra elindítottam a Windows 7 rendszerminősítőjét. Azt vettem észre, hogy közben a tápból halk, nyikorgás szerű hang hallatszik. A minősítő egyébként nem futott végig, mert menet közben lefagyott a gép.
-
HD5570
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes ezt cserélni,ha videókártyát OC-zek,vagy bírja?GTX960 gpu-ról van szó Asrock B85pro4 és i5-4590-el karöltve minimális fesz. emelés mellett.
Köszi„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”
-
nash2
tag
Sziasztok !
Erre szeretnék ismét ajánlást kérni, mivel az erre érkezett Super Flower FX Bronze 350 sajnos már a válasz utáni héten nem volt kapható sehol, és jelenleg sem kapható.
Előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
Nash
-
Ribi
nagyúr
Hasonló fogyi értékek lehetnek nálad is.
Picit több az esetlegesen több venti, winyó miatt.
Illetve stresz teszt alatt többet eszik. -
Askformore
senior tag
Sziasztok,
i3-as géphez kellene táp, 400 W elég, melyiket vegyem, ami árban nem horror de mégis okés?
Köszönöm!
-
csabeee89
csendes tag
Üdv!
Ehez a konfighoz mit ajánlottok?
I7 2600K 4.5oc később csere 4790k vagy 6700k
8 gb ram
2 hdd
1 ssd
gtx 760 gyári oc-s később 980 vagy 980ti meg vizezésen gondolkodom még.Keret nem számít.
-
Siszibatya
tag
Sziasztok !
Új tápegységet vennék épülőben lévő konfigomhoz , x58 alalplap ( nem ami az adatlapomon van másik lesz helyette ), 8 giga memóriát bővíteni /cserélni fogom még 16ra vagy 24re, xeon x5650 proci ez húzva lesz , 1db winyo , 1db dvd-íro, és 1db HD 5770 1G ami helyett majd R9 390 8G lesz. Ezt a konfigot kéne elbírnia .
Moduláris tápot szeretnék elrendezhetőség miatt , 80+osat , halk ventisset ,bár a videokártya lesz ugyis a leghangosabb. Keret amit rászánok 25-50ezer és 5évet legalább bírjon vagy még többet ha már ennyit kiad érte az ember. Olvastam hogy márkán belül a minőségi belső is számít .
Köszönöm mindenkinek előre a segítséget és a válaszát akár privátba is .
Üdv.
TamásÜdv.: Tamás
-
Ðávid
aktív tag
Ez az, hogy különösebb terhelésig nem jutottam el. Volt olyan, hogy a BIOS-ban lefagyott, de a Windows telepítés végén a .net telepítésekor is kékhalál és újraindulás volt. A Windows 7 rendszerminősítőjének futtatásakor pedig minden egyes alkalommal ez történt. Komolyabb terhelésig el se jutottam. Aztán kicseréltem a tápot a Raiderre és azzal simán lefutott a rendszerminősítő és az Aida64 stabilitásteszt is. Utóbbinál terheltem a processzort és a videokártyát is. Most meg már több, mint egy órája megy a Prime95 is hiba nélkül.
-
Graphics
Jómunkásember
Be kellene állítani, hogy a kékhalálnál megálljon a képernyőnél
Vagy feltenni a BluescreenView programot, abból kinyerni a kódot és okosabbak lennénk /
Ez a memória gyanús lehet számomra... Próbálgasd a modulokat egyesével is. és alap memóriaórajelen.
@flymi: Semmivel, minimális a fogyasztás.
Prociváltás sem fog számottevő fogyasztásnövekedést hozni. Minden oké
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz Graphics #93300 üzenetére
Egy pillanatra felvillant mindig a kékhalál, de olyan gyorsan, hogy elolvasni semmit se tudtam, és utána azonnal újraindult a gép. De olyan is volt, hogy simán csak a BIOS-ban voltam és ott lefagyott. Pedig semmi tuninggal kapcsolatos dolgot nem módosítottam, mindössze a RAM-nál állítottam be, hogy az XMP szerint menjen 2133 MHz-en.
A Windows eseménynaplójában a következő bejegyzéseket találtam többször is:
Az operáció rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt... Itt ha jól sejtem memória címet ad meg, mert egy csomó szám jön. -
flymi
addikt
Az adatlapomon szereplö konfighoz ha hozzácsapnék még 2*4gb (u.o.) ramot, az mennyivel dobná meg a teljes fogyasztást?
Terhelve meglenne az 50%?
i7-4790K-ra váltva? (ha sikerül olcsón beszerezni.)[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest