-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
450-500 wattos tapok kozul max 15k-ert (netto) az elfogadhato minoseguek kozul melyik a leghalkabb? Az elfogadhato menoseg alatt azt ertem, hogy pl. a corsair cx uj valtozatai ha jol ertem nem olyan jok, mint pl. a chieftec ctg-500, de meg hasznalhato, szoval ha halkabb a corsair, akkor a ketto kozul azt valasztanam...
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Kiraly ez a topik. Mas topikokban is probalkoztam (nem tappal kapcsolatban), de a szakertok itt nagyon aktivak, koszonet erte.
-
lenox
veterán
Egy minimal konfighoz (35 w proci, ssd, par usb kutyu, tehat max 80 watt) tudnatok par halk atx tapot ajanlani? Ne legyen passziv, de halk legyen. Koszi.
-
lenox
veterán
Erre van valakinek jo otlete?
-
lenox
veterán
válasz Potzee #65408 üzenetére
Hat igen, csak ez egy normal gep volt eddig (ugy ertem normal proc, tap, vga), csak mas felhasznalasa lesz ezentul, a proci is megvolt mar, a vga-t kiveszem, es az eddigi tap (fsp500-60apn) gondoltam felesleges bele, azt berakom egy masikba, ebbe meg kene egy halk tap.
-
lenox
veterán
válasz Hardver Arc #65695 üzenetére
Es nem lehet modositani a megrendelest? Nekik szerintem tok mindegy, bar nem tudom honnan rendelted.
-
lenox
veterán
FSP ATX-350PNF ez milyen statuszu tap? Elmegy? Vagy inkabb ne? Egy 65w cpu + 180w gpu + 1 hdd gephez kene.
-
lenox
veterán
Sziasztok!
Ebbol a ket tapbol melyik lenne a jobb valasztas es miert?
EVGA SUPERNOVA 1000 P2 1000W 80+ PLATINUM
Be Quiet DARK POWER PRO10 1000W 80PLUS GOLDEgy procival es 2-3 vga-val lesz terhelve, es az idle fogyasztas nem annyira szempont, sokkal inkabb hogy megbizhato, hosszu elettartamu es halk legyen.
Koszi.
-
lenox
veterán
válasz dannyl #85215 üzenetére
Seasonic van a bequiet-ben, abbol mar van is egy, igy rovid ido alatt a teljesitmenyevel es hangjaval minden rendben, de az evga-t nem ismerem, a teszt adatbazisban megneztem, techpowerup szerint minden oke, 9.5-ot adtak ra, a bequiet-re meg 9.3-at, csak gondoltam hatha esetleg valakinek van meg valami infoja.
-
lenox
veterán
Nem tudom milyen konfigod van, de gtx460 az 160 watt, szoval ha valami 100 wattos procid van akkor is 300 watt alatt vagy. Es amugy sem hajtod, szoval tuti eleg. Igazabol a 350-es is eleg lenne szerintem, de annak csak egy 6+2 pines csatija van. 500 wattost ebbol ne vegyel, az HEC beles lenne, 300-350-400 wattos FSP.
Nekem eddig Chieftec, Corsair, FSP es BeQuiet tapjaim voltak, a BeQuiet a leghalkabb. Nyilvan vannak fanless tapok is, olyan nekem nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz DR|FTK|NG #85566 üzenetére
En innen szoktam nezni, ez van az elso hozzaszolasban is linkelve. Eddig elhittem, de gondolod, hogy teves? Mostanaban mindenfele bequiet tapot vettem (350-400-580-700-1000 wattosat), mindig innen neztem ki, hogy FSP vagy Seasonic bele legyen, remelem nincs elszabva...
-
lenox
veterán
válasz gigollo #85684 üzenetére
Pont ilyen gepem van (lap, ram, haz, proc), nekem bequiet pure power l8 350 wattos tap van hozza, de siman elfernek a kabelek. Amugy a cpu gyari hutoje tul hangos, vettem egy arctic alpine 64 plust, az idleben jo, terheles alatt hangos, ugyhogy egy jo hutot meg kell talalni hozza. Legujabb biost mindenkepp tedd fel, nekem amivel jott az tulfeszelte a procit.
-
lenox
veterán
válasz flashpointer #85743 üzenetére
Nem, ez a pure power CM L8, CM, mint cable management, ezek mind HEC belesek, a CM nelkuli a jo.
-
lenox
veterán
válasz szallasi007 #86156 üzenetére
Bequiet Pure Power L8 CM (modular) HEC beles. Straight Powerbol van FSP beles modular tapjuk 30k-ert.
-
lenox
veterán
válasz Graphics #86790 üzenetére
Lehet, mar kerdeztem, csak nem emlekszem a valaszra, de ha ketagas, akkor a pcie felol ugyanaz az ag van, mint amit a vga-ra kot az ember? Mert ugye onnan is ad a lap 75 wattot, en ha tapot terveznek akkor oda ugyanazt az agat hasznalnam, mint a procira, a proci biztos nem ker 200 wattot. Akkor pedig csak 175 watt kene a masik agon egy 250 wattos kartyanal.
-
lenox
veterán
válasz HollyBoni #87494 üzenetére
Igaz, de ha nem hallod, akkor mindegy. Szoval csak ssd es csak passziv huto van benne, es a monitorodnak sincs aktiv hutese, meg szomszed sincs es a szel se fuj? Kb. igy van eselyed meghallani. Ja es ut is 200 m-re legyen. Meg a huto masik szinten. De amugy az rm650 jo, nem akartalak lebeszelni rola, de a BSP is jo.
-
lenox
veterán
válasz HollyBoni #87501 üzenetére
Hat ha meg nem talalkoztal, akkor majd probalj ki egyszer egy ilyen tapot.
Nincs arrol vita, hogy forgo venti hangosabb-e egy allo ventinel. Olyan kerdes van, hogy nem hangosabb-e a hatterzaj, mint a szuperhalk venti a gepben. Persze legkalapacs melle is akarhatsz passziv tapot, hiszen a te geped, nincs kozom hozza, hogy van-e ertelme. -
lenox
veterán
válasz #92888064 #87583 üzenetére
Nekem van itthon System Power is 2, meg Pure Power is 3 (meg dolgozoban Straight Power es Dark Power is). Szerintem Pure Powert vegyel, 300-350-400-ast, halkabb a venti, meg pl. a 300-as eseteben a Pure Poweren van 6+2 pines vga tapcsati, a System Poweren meg nincs. Meg ha most nem is kell legkesobb eladasnal jol johet.
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87848 üzenetére
Mi a rossz a HEC-ben? Korabban is mindig neztem, hogy BQT Pure Power L8 400 wattig jo, mert folotte HEC, de eddig meg nem neztem meg tesztet, de ugye a tesztadatbazisban van teszt, most megneztem a techpoweruposat, azt irjak, hogy regen szar volt a HEC, de javitottak a hibakat, es pl. az 500 wattos tesztben nem irjak, hogy kulonosebben szar lenne. Szoval van valami halalfejes hiba, ami elkerulte a figyelmemet?
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87868 üzenetére
Hat ez nem egy tudomanyos erv. Hianyzik/nem mukodik benne valami vedelem? Valamilyen parametereben rossz?
Ilyen teszteket talaltam:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=351
https://www.techpowerup.com/reviews/beQuiet/PurePower_L8_500W/Az ajanlott listan van tap rosszabb eredmennyel.
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87893 üzenetére
Az mit jelent, hogy nem volt ajanlott, ki vizsgalja az aktualis tapokat, es ajanlja/nem ajanlja?
Itt van pl ez a ket teszt:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=351
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=224Az XFX tap ajanlott, az EVGA nem, mert ugye HEC beles, de a teszt szerint az XFX meg a specifikaciobol is kilog az egyik tesztben, az EVGA meg nem, egyedul valami kabel rogzito cuccok hianyat hozta fel mint negativum a teszt az EVGA eseteben. Az XFX ugye Seasonic beles, es ugye az a hozzaallas, hogy a Seasonic kiraly, a HEC meg hulladek (meg csak nem is kozepes), de akkor a teszt miert nem ezt mutatja?
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87899 üzenetére
Igen, azt irjak tobb helyen, hogy voltak gagyi HEC tapok. De gondolom azert, mert volt par gagyi HEC tap attol meg pl. a BeQuiet nem feltetlenul a gagyi belet rakja a tapjaiba. Ilyen tesztet is linkeltem, azt se gagyinak talaltak.
Amugy meg a jart utat a jaratlanert nem adom pl.. Tehat tudom hogy jo egy FSP, Seasonic, Delta, CWT, Super Flower, akkor nem fogok mas penztarcajaval jatszani, hogy ugyan, vegyel mar HECet, hatha jo lesz.
Van benne racio, de nem az szokott lenni a mondas, hogy nem tudjuk, hanem hogy fos. Ez kicsit mast jelent. Aztan meg egy tesztben jobb a fentebb lefosozott EVGA, mint egy Seasonic beles tap az kicsit elbizonytalanit.
Ha mar rendelsz, akkor inkabb pl. BeQuiet Pure Power L8 500 wattost rendelj, mint HEC beles tap, az sokkal erdekesebb, mint a sehol nem lathato HEC.
[ Szerkesztve ]
-
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87912 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, feljott 480 hozzaszolas, olyan 100 korulibe beleneztem, 95 arrol szolt, hogy a HEC az szar indok nelkul, 5 meg arrol, hogy fikazni szoktak a HEC-et, de nem tudni miert, mert a tesztek szerint jo. Lattam olyat, hogy mert szar kondi van benne, pl. a fent linkelt BQT PP 500w-osban Teapo kondik vannak, ajanlott FSP-ben is van Teapo, tehat ez sem tunik alatamasztani azt, hogy a HEC gagyi. Persze attol, hogy Teapo attol meg sokfele lehet, tehat ha az lenne a mondas, hogy azert szar a HEC, mert szarok a kondik mindben, azt ertenem, de eddig annal a melysegnel jarok, hogy ajanlott tapban is van ilyen.
Nekem ez pont azt tamasztja ala, amit mondok, hogy nincs meg a miert.
-
lenox
veterán
válasz Graphics #87916 üzenetére
Oke, de akkor pl. a nemreg lefosozott EVGA 500B is azert fos, mert valami vedelem nincs benne, vagy mert HEC kondik vannak benne? Vagy a BQT PP L8 500 watt? Nyilvan a komponensek le vannak irva a linkeken, pl, Teapo kondi van bennuk, mint FSP-ben is, akkor melyik vedelem maradt ki bennuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest