-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Asus 6850 Direct Cu-hoz elég lenne egy 430 Watoos Chicony tápegység? Van aki azt mondta hogy igen, de nekem ez furcsa, mert 500Watt van írva a honlapra.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy Chicony 430 Wattos tápegységem, és szeretnék venni egy új gépházat. Ki is néztem egy tök jót, csak az a gond, hogy alsó tápos.
Erről lenne szó.
Szerintetek elég hosszú lenne a Chicony alaplap zsinórja? -
bajaki
őstag
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a processzoromat, csak nem tudom, hogy így is elég lenne-e a tápom
A táp: Chicony Hipro 430W.
A Mostani Konfig:
AMD Athlon II x4 640 (ezt cseréném Phenom II X4 955-re 95W---->125W)
4 GB DDR3 RAM
Samsung 500GB HDD
Sapphiere 5830 XtremeIlletve érdemes lenne a csere? Hozna bármiféle gyorsulást a plusz cache?
-
bajaki
őstag
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Melyik tápegységet ajánlanátok a 3 közül? Fsp-ben és Chiefttec-ben gondolkozok.
-
bajaki
őstag
Olyat okozhat egy tápegység, hogy miatta szaggatnak a játékok, mert például nem képes elégáramot adni a videokártyának? Vagy ilyenkor leáll a rendszer?
-
bajaki
őstag
válasz moha21 #13015 üzenetére
Értem. Azért kérdezem, mert van egy konfigom amin már el kellene normálisan futniuk a játékoknak és mégis van pár olyan ami szaggat, de nem mindegyik. Pl. a Crysis 2 max grafon szépen fut, de a COD 7, GTA IV és még a Guitar Hero is szaggat.
A konfig:
AMD Athlon II x4 640 CPU
4 GB DDR3 RAM
500GB Samsung winchester
Sapphire 5830 Xtreme VGAEzt egy Chicony Hipro 430 Wattos táp hajtja
Már nem tudom, hogy mire gondoljak. nincs ötletem, hogy mi okozhatja a problémát.
Akkor a tápot kizárhatom? -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van 1 tökéletesen működő konfigom, ami a következő:
AMD Athlon II x4 640 Processzor
Sapphire 5830 Xtreme VGA
Asrock 760GM-GS3
4Gb DDR3 1033mhz RAM
Samsung HD502J winchester
és ezeket egy Chicony Hipro 430 Wattos táp hajtja a legnagyobb tőkéletességgel.Processzorcsereén gondolkodom, egy Phenom II X4 955 Black Edition-t veszek. A régi processzorom 95 Wattot, míg az új 125 Wattot fogyaszt majd.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez, ha nem emelek feszültséget semelyik harvernél elég lesz-e ugyanúgy a jelenlegi tápegység?
Újra sajnos nincs pénzem... -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen géphez szerintetek elég lenne egy Chicony Hipro 380W-os tápegység,
• Alaplap: ASUS M5A78L-M LE (vagy más hasonló, 95 W-os foglalattal rendelkező)
• Proci: AMD Athlon II X2 250 (vagy más hasonló, 65W-os)
• Videokártya: Radeon HD 6670
• RAM: Kingston 2Gb DDR3 1600Mhz memóriamodul (DUAL KIT)
• Winchester 1: Sata 1 TB (pontos típusa nem eldöntött)
• Winchetser 2: Seagate (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) ST3160023A
• Hangkártya: Turtle Beach S. Cruz
• DVD-RW(PATA): PIONEER DVD-RW DVR-110D
• Faxmodem
• Floppy meghajtóköszi a válaszokat előre is.
-
bajaki
őstag
Elég lesz akkor a 380 Wattos Hipro is nem?
Ha érdekel még ledumáljuk a részleteket. -
bajaki
őstag
Erről a tápról mi a véleményetek? Most nem a gép a kérdéses, magára a tápra vagyok kíváncsi.
Ebben megvan minden szükséges védelem ugye?
A PFC-ről mit tudtok? Mármint ennél a tápnál... -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Erről a tápegységről mi a véleményetek?
Elhajtana egy ilyen konfigot:
Dell Optiplex 620 PC:
dell alaplap
3 gb ddr2 667 mhz ram
Pentium D930
Msi 4650 DDR2 512MB
1 db winchester
1 db dvd íróAz hogy 2.2-es atx az mit jelent?
Miben más mondjuk mint egy 2.0?
[ Szerkesztve ]
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Kb. 3 hónapja vettem itt az apróban egy 350W-os FPS tápot, ami már első használatkor rakoncátlankodott, mert el volt benne kopva a venti csapágya, így azonnal raktam bele egy másik ventit.
2 napja a gép nem akart bekapcsolni, és amíg én a suliban voltam a fater elvitte a gépet egy helyi számítógép szervízbe, ahol nagy ügyesen megállapították, hogy elromlott az alaplap. Nekem egy kicsit furcsa volt, mert később szétszedtem a gépet, és nem láttam az alaplapon semmi égésnyomot vagy púpos kondit, ezért kikaptam az összes cuccot a gépből és tesztelgetni kezdtem. Arra lettem figyelmes, hogy a táp halk sípoló hangot ad ki. A gép még mindig nem kapcsolt be. Kipróbáltam egy másik táppal és láss csodát működött.
A gép egy DELL OPTIPLEX GX620-as, amiben ha jól emlékszem gyárilag valami ócska dell táp volt.
A kérdésem: romolhatott-e azért el a táp mert egy ilyen komplett DELL gépbe raktam, vagy ez nem számít? Csak simán elhasználódhatott már a táp?
Most még a hosszú hétvége előtt be akarok szerezni gyorsban egy új tápot.
Nekem a jobbik gépemben egy Chicony Hipro 430W-os táp van. Arra gondoltam veszek bele egy ugyan ilyet. Most nem fogom leírni a komplett gép adatait, mert nem egy csúcs gép, így biztos elég lesz neki a táp.
Kérdés: Ezek között mi a különbség? 1 vs. 2.
Gondolom a BOX-oshoz adnak tápkábelt is, amiből van itthon egy rakat, meg ugyebár kép alapján fekete. Ezen kívül lehet különbség?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bajaki
őstag
Akkor mit tudtok javasolni, milyen tápot vegyek? Elég szűkös a keret..
-
bajaki
őstag
A 400W-os FPS HEXA többet tud leadni a 12V-on mint a Chicony Hipro 430-as? Mert ha igen, akkor veszek egy 400-as hexát a komolyabb gépembe a hiprot meg átdobom a régibe.
A nagyobb gép:
VGA: Sapphire 5830 Xtreme
CPU: PHENOM II X4 955 BE
LAP: ASROCK 760GM-GS3
1 db sata2 winyó
1-2 venti
meg egy revoltec neonEhhez elég a 400-as hexa nem?
-
bajaki
őstag
Na srácok, rádobtam egy kis pénzt és megrendeltem az FPS HEXA 500W-os tápot. Két haveromnak is ilyen van, eddig nem volt rá panasz.
-
bajaki
őstag
Az FPS HEXA 500W-os táp mennyire mondható hangosnak? Egy nyitott házban lenne használva, ami nem túl hangos alapból, remélem a hexa sem lesz az.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett az FSP HEXA 500W-os tápegységem. Első fogásra nem tűnt túl nehéznek, kb mint a jobbik fajtából származó 430W-os Hipro.
Bekukucskáltam a venti nyílásánál a tápba:
Ezt a képet nem én készítettem, nem szedtem szét.
Ez normális? Nem túl szegényes a belseje? Ilyennek kell lennie ugye?Amúgy a táp rendben van. le van harisnyázva a 24 pines kábel, olyan csatlakozókkal van ellátva, mint amit már a rendelésénél is tudtam.
Amúgy valaki írta, hogy hangos, de én egyáltalán nem találom annak.Üdv:
bajaki -
bajaki
őstag
Hát nem tudom srácok, most hogy így huzamosabb ideig is tesztelgetem az 500-as HEXA-t annyira már nem tetszik a ventije. Halkabbal is találkoztam már. Ami a 430-as Hipromban van például az jóval halkabb. Netezés közben ez sem vészes, de játék alatt megjön azért a hangja.
Engem ez kicsit zavar, mert nem szeretem ha hangoskodik a gép.
Na de most már ez van megvettem.Nem tudja valaki, hogy a venti forrasztva van, vagy csatlakozós?
-
bajaki
őstag
válasz andrade #25141 üzenetére
Na ez nem túl jó. Akkor biztos nem lesz venticsere. Igazából annyira nem hangos, bár épp elég, hogy halljam. Lehet hogy ezt más nem is mondaná hangosnak, csak én tartom annak a régi táp után.
Nem fogom most ventit cserélni, de azért megkérdezem az mennyire jó megoldás, ha kivágom belőle a ventit és amit bele rakok azt az alaplapra kötöm? Mondjuk egy ilyen.
Esetleg még a 8 napon belüli elállás joga fennáll, de nincs kedvem ezzel szenvedni, annyira azért nem zavar.
-
bajaki
őstag
válasz Krissz5435 #25146 üzenetére
Nem fogok most nekiesni a tápnak, 1 hetes. Azért mégiscsak ott van a garancia.
-
bajaki
őstag
Na srácok, nálam is előjött a ventikerregős hiba a Hexa-nál. Ma délután írtam, hogy kicsit hangosnak találom, de most már elkezdett kerregni.
Erre cserélik garanciával? Mit javasoltok? Cseréljek én magam benne ventit?
-
bajaki
őstag
válasz Krissz5435 #25150 üzenetére
Ezen a héten hétfőn kaptam meg. Az a baj, hogy ezek után nem akarok még egy ugyan ilyet, mert nem szeretném, hogy előjöjjön még egyszer ez a hiba.
Ha meg a vásárlástól állok el, akkor is megnézik a tápot és akkor szerintem még a futárt is fizetnem kell.
-
bajaki
őstag
válasz Krissz5435 #25154 üzenetére
Pcx-től van és igen van mellé garifutár is. Többször rendeltem már tőlük de még nem kellett visszaküldeni semmit.
-
bajaki
őstag
Érdekes, kihúzgáltam a kábeleket, aztán fejet tetejére állítottam a gépet, újra bekapcsoltam és most nem ad ki semmilyen furcsa hangot.
Na mindegy akkor most marad, aztán ha szórakozik még visszaküldöm. Csak ebben az a bibi, ha nekem csinálja és nekik ott nem akkor gáz van.
-
bajaki
őstag
válasz andrade #25157 üzenetére
Hát már megint elkezdte. Csak attól félek, ha visszaküldöm akkor ott nem csinálja és még csak ki sem cserélik.
Istenem, 1 hetes a tápegység. Miért pont velem történik ez. Elegem van...
Mi a fenét csináljak vele? Küldjem vissza?
Nem tudjátok, hogy a Chieftec tápegységekben milyen ventilátorok vannak? Ugyanez a típus?
-
bajaki
őstag
A Chieftec CTG-500-ban is ugyanolyan ventilátor van mint az 500-as Hexa-ban?
A Chieftec mennyire hangos terhelés alatt?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Ma kaptam információt, hogy körülbelül 2 hétig tartana az 500-as HEXA bevizsgálása. Igazából nem tudom mi tévő legyek, mert szerintem tovább is elhúzódna és nekem pedig szükségem lenne a tápra.
Nincs valami módja annak, hogy garanciavesztés nélkül kicseréljem a ventit benne? Konkrétan, ha a forrasztásnál szedem le a kábeleit és ha szükséges a garancia miatt akkor visszaforrasztom ugyanoda?
-
bajaki
őstag
Hát ezt nem hiszem el, jól beszopt@m már megint. Tök jó mert amikor ki kell fizetni valamit két nap alatt kihozzák, de ha már cserélni kell valamit akkor már semmit nem ér a vevő...
Mi tart két hétig? 5 perc alatt berakni a gépbe és meghallgatni, hogy olyan a hangja mint a kávédaráló..GratulálokSzerintem ne ajánljátok mostanában több embernek az 500-as HEXA-t. Igazából semmit nem érnek a jó minőségű alkatrészek benne, ha a ventije 1 hét alatt bedöglik. Ez meg senkinek nem ér annyit szerintem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Corsair RM750x Gold 750W Moduláris Tápegység
- Zalman Watttera ZM1000-EBTII 1000W tápegység eladó garanciával!
- Zalman Watttera ZM800-EBTII 800W tápegység eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest