- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algol
senior tag
válasz dvd_R+ #61492 üzenetére
Ha ez a táp az Iponból származik, akkor most már tudjuk, hogy pontosan mit is árulnak.
A te tápod hivatalosan Pro Series XXX Edition XPS-650W-3XB. Ez az XPS-650W-3XB van felírva a tápodra. Ez megegyezik az XFX United Kingdom oldalon szereplő, legalsó
650W Modular Edition Modular (Bronze) P1-650X-XXB9 tápegységgel. Az ott közölt képek alapján nem tudom megállapítani, hogy ténylegesen melyik modellszám van arra tápjukra írva, de az XPS-650W-3XB az ugyanaz, mint a P1-650X-XXB9.De neked ez teljesen mindegy. Meghallgattad a tápot és csendesnek találtad, örülj neki.
Amit még írtam, azzal csak magyarázatot próbáltam találni arra, hogy melyik másik típussal lehet összekeverni ezt. Az a Classic Series XXX Edition 650 wattos tápegység. Az előbbi oldalon az így szerepel, hogy:
Classic Series 650W PSU Modular Edition Semi-Modular (Bronze) Gray Fan P1-650X-CAH9Üdv: Algol
-
gerolka
tag
Sziasztok!
A "Milyen asztali gépet vegyek" topikból irányítottak ide, a kérdésem hozzátok annyi lenne, hogy van egy Chieftec atx-1136h 360w táp, ez megfelelne e az alábbi konfignak:
Asrock H81M-HDS alaplap
Intel Pentium G3420 processzor
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Western Digital WD5000AAKX 500GB
ODD
+ esetleg SSD és még egy sata2 HDD a régi gépbőlMivel nem az én gépem, és használtan is vették a tápot így a kora ismeretlen!
És ha inkább hanyagoljuk ezt a tápot akkor legyetek szívesek ajánljatok egy megfelelőt! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz norton2 #61487 üzenetére
A HD 7790 5 wattal, az R7 260X maximum 35 wattal fogyaszt többet a jelenlegi kártyádnál. Az utóbbit választva géped húzás nélkül legfeljebb 260 wattot fogyaszthat (terhelő programokkal hajtva), valós játékok alatt meg kevesebbet. A tápod a 12V-os ágakon összesen 336 watt leadására képes, elég lesz a gépednek.
Üdv: Algol
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon levő konfig nemsoká átköltözik egy CM Elite 130-ba.Eddig a Prodigy-ben nem volt gond a jelenlegi táp fölösleges "korbácsaival" de a CM-ben valószínűleg macerás lesz elpakolni azokat.Van a gépben 1 SSD, 2x hdd és 1 ODD, vga nincs és nem is lesz. Jelenleg egy BeQuiet! Straight Power 400 E9 van a gépben,ezt szeretném lecserélni olyan 250-300W (maximum 350W) körüli ATX tápra,ami halk, jó hatásfokú és nem lóg belőle rengeteg kábel.Összesen 4db sata tápcsatlakozóra van szükségem (a 24-pines és 4-pines alaplapi csatlakozók mellett persze).Tudtok konkrét típust ajánlani?
Esetleg ezekről vélemény : BeQuiet Pure Power L8 300W, BeQuiet System Power L7 300W Enermax Thriatlor 300, Corsair VS Series V350?http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
dvd_R+
őstag
Szia értem és akkor ez most jó vagy rossz?
ipon garis egyébként
meg akkor ez most azt jelenti hogy nem azt a tapot kaptam mint ami a dobozra van irva? vagy most nem értem
illetve a kérdésemre a válasz számomra most nem egyértelmü most akkor mivan ?!Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Algol
senior tag
-
Kenway
újonc
Hali
Tápvásárlás előtt állok, többféle tápot is nézegettem, és felmerült a következő kérdés.
Sok tápnál a 12V os ág el van osztva, 12V1, 12V2. (olyant is láttam ahol 4 felé.) A kérdés az lenne, hogy milyen komponensek vannak "1 ágon"? Cpu-Vga? Vagy ez hogyan oszlik el? -
norton2
csendes tag
Sziasztok!
Ide irányítottak a kérdésemmel.
Adva vagyon egy 400 W-os chieftech táp (GPA-400S).
Jelenleg ezt a konfigot szolgálja ki:
Athlon X4 750k BE (nincs tuning)
Asrock FM2A75 Pro4
4GB 1600-as ram (667-en jelenleg)
+500 GBos vinyó és DVD író.A HD 4770-esemet szeretném lecserélni és egy ASUS HD 7790 1GB és egy R7 260x 1GB közül vacilálok.
Azt szeretném megkérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy a tápom elbírná a 260x-t, merjem a jobb videókártyát választani?[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Na srácok közben megérkezett a táp leteszteltem megmondom öszinten a srác is csodálkozott velem együtt mert nekem ez teljesen halk semmi hangja nincs terhelés alatt sem .. crysis3 és társai alatt próbáltuk illetve benchmark progikkal aztán a srác arra tippelt h lehet a gépház miatt ,mert neki valami 5E ft os "szutyok" van nekem meg egy nzxt phantom .. mindenesetre tökéletes szerintem.
Egyébként 19E FT ba vettem meg 1hónapos ipon garis
illetve csinaltam róla képeket nektek hogy most kideritsük hogy akkor ez egyébként az a típus amit kinéztem ( serial szám alapján az) vagy nem mert fentebb említettétek hogy xxx verzió hangos de ez ugye pro series tehát elvileg nem az.. csak erre is rá van írva a dobozra hogy xxx edition tehát nem tudom . gyártói oldalt neztem ott is 2 féle vanvan konkrét xxx verzió meg ez ami nekem van na de jöjjenek a képek
képekIlletve még annyit hogy amit fentebb említettek xxx verziót az ez lenne ? [link] erre gondoltatok ?
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Algol
senior tag
Elvileg elbírja.
A Chiefec CTG-500 két 12V-os ággal rendelkezik, melyek egyenként 20-20A-rel, összesen 400 wattig terhelhetők. A gépedet mesterséges terhelő programokkal úgy 360-370 wattig lehet kihajtani, húzás nélkül. Valós játékok alatt ettől kevesebbet fogyaszt. Persze így is eléggé leterhelheted a Chieftec-et. Ha több tartalékot szeretnél, akkor például az XFX Pro 550W-ot ajánlom, az 12V-on 528 wattot tud.[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz mellenyes #61474 üzenetére
Én megvagyok elégedve a super flower tápommal, nekem 550 W-os van, csendes táp nagyon, szerintem jól összerakott. Én két kondin 105 C fok jelölést láttam.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Algol
senior tag
válasz Hoorus #61457 üzenetére
Ha a tápegységed Chieftec GPS400 AA-101A, akkor annak adatait nem találod az általad linkelt oldalon, ott újabb GPS sorozatú tápok vannak már. A te tápod lényeges adatai:
12V1 --- 14A --- 168W
12V2 --- 15A --- 180W, ez összesen 348 watt a 12V-os ágon.
Mivel a kártyádon 2 darab 6 pines PCI-e csatlakozó van, ezért elvileg elég lehet az a tápegység. A tápban a processzor 4 pines ATX csatlakozója egy ágon van a 6 pines PCI-e VGA csatlakozóval. A Molex csatlakozók a másik ágon vannak. Innen átalakítóval mehet az áram a VGA másik 6 pines PCI-e csatlakozójába.A fő kérdés az az, hogy mennyire használódtak el a tápegységed kondenzátorai, mennyire bírja még a címkéjén feltüntetett teljesítmény leadni a táp? Kipróbálhatod, a Chieftec-ben megvannak a védelmek.
-
s912
aktív tag
Helló!
Gondolkodom erősen, hogy 770-es kártyát veszek (MSI-t, 2GB-osat, TF-t, nem lightninget).
asus P8H67 + i5 2500 + corsair 1333MHz 8GB KIT + wd 1TB HDD + samsung 128GB SSD + LG CD/DVD RW + chieftec 500W CTG 50080P, illetve jelenleg MSI 660-asom van most..
A táp elbírja a 770-est? Nem akarom majd húzni .. a proci most sincs és nem is lesz..
Köszi előre is
-
Hoorus
őstag
Erre valaki? [link]
-
-
aram01
nagyúr
sziasztok
Van egy HP Compaq dc5850 Business PC sff-em [link] apró 240-es táppal,szeretnék bele egy 400-ast legalább,van ötletetek hogy milyet vegyek ami belefér?
köszi előre isIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
dvd_R+
őstag
válasz PainKiller13 #61469 üzenetére
az xxx ? vagy a pro ?
-
dvd_R+
őstag
válasz PainKiller13 #61466 üzenetére
Értem de most amit én keresek tápot tehát a fentebb emlitett nevüt az alapbol hangos vagy az nem ? mert oké hogy az a xxx vagy mi hangos de én az xfx pro 650w modulart kersem
-
dvd_R+
őstag
Nem lehet hogy hibas?
-
tornas
őstag
válasz dvd_R+ #61461 üzenetére
Létezhet...
De elsőre tudni kellene, hogy nála mit jelentett az hogy "komoly terhelés". Komoly terhelés egy 650-es tápnál nálam olyan 500 W leadott teljesítménynél kezdődik. Ami pedig a venti zaját illeti, az teljesen szubjektív dolog és részben függhet a PC háztól (kialakítás, belső elrendezés stb-stb.).
Ha a táp eladója a némasághoz volt szokva, akkor valszeg a legkisebb cincogás is zavarhatja. Nálad meg lehet, hogy nem is lenne annyira zavaró. Néha vannak túlzások a táp hangját illetően. Még egy gamer konfigba is előbb lesz zavaró a táp hangja, mint a VGA(-k) hangja, még akkor is, ha nem is a tápot hallja jobban (miközben füles van a fején vagy full hangerőn dörögnek a fegyverek).
Ha biztos szeretnél lenni a dolgodban, akkor neked is meg kellene hallgatnod a tápot mielőtt bármit is teszel!
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
dvd_R+
őstag
válasz PainKiller13 #61462 üzenetére
Hát én nem tudom én egy XFX PRO 650W Modular tipust vennék mosta sráctól erre is igaz ez ? meg mit takar az hogy hangos? mert nekem egyik egy tápom se volt hangos
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy az valós hogy hangos az xfx pro 650w modular ?
mert van 1 forumtárs aki rám írt hogy lenne egy ilyen tápja eladó és kérdeztem h miért adja el ? a válasz pedig a következő voltAz előző tápom passzív volt, de sajnos kiszolgálta magát és feladta. Én viszont hozzászoktam a némasághoz, a zenéléshez az kell.
Ennek rendes táphangja van, komoly terhelésnél fúj a ventilátor.ilyen létezik ?
-
Deck
titán
A lehető leghalkabb tápot keresem, legyen megbízható is.
Intel Core i5-2310
8GB DDR3 RAM
Asus Radeon R9 270X 2GBPS5
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy CHIEFTEC GPS400 AA-101A 400 W-os táp elbírna egy R9 270X kártyával?? Nem hosszú távra kellene, csak otthon vidéken LAN parti lesz, és nem akarom haza cipelni a gépem, viszont az Anyuék C2D E8400-as gépébe bele rakva egéz jó kis LAN parti gép lenne.. Sapphire R9 270X TOXIC a kari, de rendesen vissza venném az órajeleket..
Vélemények??
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
FSP ATX-250GT jó táp? Athlon 64+GF6600 kombót kéne csak elvinnie (+ODD+HDD).
-
Potzee
addikt
válasz kristof123 #61443 üzenetére
A CTG 500-nak elég hosszúak a kábelei alsó tápos házba is. A CTG 400 ill. 450-nek viszont már rövidek! Ezért szoktuk inkább az 500-ast javasolni alsó táposba (az árkülönbözet 1-2k körül)
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MMIX
addikt
válasz madarasz92 #61448 üzenetére
Ha a CPU kábelt is el akarod rejteni, akkor 10 ezerből nem fog menni újonnan. Használtan az alábbi 3.
ez kb. 10 ezres
GIGABYTE GE-C420A-C2 OEM + CPU tápkábel hosszabbító, ha rövid. Jobb lenne toldó nélküli.újan 11-14 ezer Ft.
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
Corsair CX430
XFX 450[ Szerkesztve ]
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Tápot keresnék ilyen [link] házban megbizhatót és nem túl drágát max 10e-ig netezős konfighoz kellene .
Az alsó táp hely miatt hosszabb kábeleset -
Aidan85
aktív tag
Sziasztok!
AMD A8-6600K
Sapphire R9 280X OCbányásznék vele, a jelenlegi táp pedig nem bírja, fél óra után túlmelegszik lekapcsol, le se merem írni milyen márka...
XFX 550W Pro
jó választás, vagy mást nézzek? kb 20 eFt-ig van rá keret.Köszönöm előre is válaszokat!
-
kristof123
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
csabsz13
aktív tag
válasz kristof123 #61441 üzenetére
corsair CX430 v2 tulajként csak azt tudom mondani, hogy az egy nagyon jó táp! az aláírásban szereplő konfigot vitte, amíg a 280x helyett még GTX 560 videokártya volt benne. sajnos a 280x miatt nagyobbra kellett cseréljem.
600 és 550 mm vezetékek, mind harisnyázva - az alsótápos bitfenix alpha-ban elért mindent. hangja lett egy pici 6-8 hónap után, úgy olvastam ez a csúszócsapágy miatt. de nem arra kell gondolni, hogy hangos, hanem hogy valamit hallasz, de igazán nem is tudod honnan. nem volt zavaró, az biztos.
használtat keresel, vagy újat vennél?[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
Potzee
addikt
válasz kristof123 #61441 üzenetére
Én a Sirtec beles CTG 500-80P-re voksolok!
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Melyik a jobb táp? Chieftech CTG-500-80P vagy a CORSAIR Builder Series CX430W?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
jó hülye kérdésem lesz Még karácsonyra megleptem magam egy új táppal, S12-M2 Bronze. Most jutottam odáig, hogy szétbeleztem a gépem és beraktam, azóta viszont látványosan mintha lassabbak lennének a vinyóműveletek. Tudom, hogy semmi köze a táphoz, de elvileg mindent jól kötöttem be, egy tápkábelre került az ssd és a két vinyó, ez nem okozhat véletlenül se ilyet? Köszi -
Algol
senior tag
válasz menledge #61433 üzenetére
Géped keveset fogyaszt, 400 wattos táp is bőven elég neki.
CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM 3 év garancia
Ez egy korrekt minőségű táp, de ha ennél többre vágysz, akkor több pénzért jobbat is kaphatsz. A következők azért nagyobbak 400W-nál, mert 400W-osat nem lehet kapni belőlük.
XFX Pro 450W 5 év garancia, Seasonic gyártmány, 80 plusz Bronze minősítés.
Ha meg valami még jobbat akarsz, akkor:
Super Flower Golden Green HX 450W 80 plusz Gold minősítésű.
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
Egy ilyen konfighoz keresnék tápot! Egyáltalán nem vagyok otthon bennük...Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Processzor: AMD Athlon II X4 750/760K
VGA: 7770 1G DDR5
RAM: Corsair 8GB DDR3 1600MHz
HDD: 2TB 64MB SATA3
SDD: Kingston 60GB SV300S37A/60G
Ház: Cooler Master K280Előre is köszönöm segítségetek!
-
Deck
titán
Tudnátok ajánlani valami csendes tápegységet? A gép sokat megy nagyon, torrent sok játék.
i5ös gépbe lesz, 4GB RAM, 1GB VGADe hamarosan bővítek majd 8GB RAM-ra és valami komoly 2GB-os VGA-ra.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
mellenyes
csendes tag
Sziasztok,
Atombiztos, 80+ Gold (vagy Platina) tápegységet keresek, újjonnan építendő gépembe. Sokat menne naponta, főleg játékra. Tuningolás nélkül.A konfig (legalábbis amit már tudok):
Core i5 4570,
4x 4 giga 1600 MHz CL9 ram,
Asus B85 Vanguard, vagy hasonló kaliberű lap,
ATi HD7790 (egyedül),
Kingston SSDNow V300 (60 GB)
DVD író és két vinyó.
Bármilyen ajánlást előre köszönök a konfiggal kapcsolatbanOlyan 450 wattra gondoltam.
Nézegetem FSP Aurum 500w tápokat, csalogató áruk van. Mi a véleményetek? Nem véletlen olyan olcsók?
Ha már árról beszélünk, a felső határ 30 ezer Ft.
UI.: Ne legyen nagyon halk, valahonnan azért jó tudni hogy be van kapcsolva a gépSzerintem a legegyszerűbb közlekedési eszköz a vitorlázó repülő.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #61421 üzenetére
Kellett valami a vérpistikéknek anno, a 600 nagyobb szám, mint a 480 X)
Egyébként azt elfelejtitek, hogy nem csak 12Vból áll egy táp..szóval combined szinten teljesen helyénvaló is lehet a 600as érték. Sőt, továbbmegyek, lehet, hogy ők csak 40A/480Wot írtak rá a matricára, de azt le is adja zokszó nélkül, nem konnektor felől mérhető érték csupán..sőt, számolj utána, mit kajált a 480SLI i7-2600 konfigom anno.
Node..nem hittérítek..nyilván vannak azóta frissebb megoldások, ahol méginkább a 12Vra van helyezve a hangsúly..nincs is ezzel baj. De csípős volt látni ezzel a típussal kapcsolatban a "csak" és "marketing" szavakat ;p -
Dr V
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végül egy XFX 650W modulárisra tettem le a voksomat. Úgyhogy lett egy eladó fsp tápom
Viszont, google táp keresés közben az alábbi infóra bukkantam:
Európában regelni kell az XFX tápokat az 5 év garancia miatt, a vásárlástól számított 30 napon belül!Itt, alul megtaláljátok a linket a regeléshez.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Joshi
titán
Milyen moduláris tápot ajánlanátok egy R9 290-es vga-hoz? A többi az adatlapomon. Az a gond hogy az összefoglalóban szereplő tápok egy része már nem beszerezhető újonnan.
-
dvd_R+
őstag
Már késő jönnek érte
meg hát 3 éve mar a gépembe van illetve mivle modularis ez a átalakitós cuccos nem tetszik hogy 800 kábel lóg össze vissza ugy h ez modularis azt mégis .. másrészt meg az is zavar h nem mind1 h hova dugom stb.. inkabb jöjön az új táp aztan pár évig nem kell hozzá nyulnom és igy most még nem kerül sokba a csereHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Speed® #61417 üzenetére
Hát nem sz@r, csak alapvetően nem 600-as... Ha 12V-os ágon tud 480W, ergo 40A teljesítményre képes, Bronze minősítés mellett , ez egy 500/550-es belső
Lásd Seasonic S12II-520: 40A, 480W , de mégse 600-asként adja ki a cég
Viszont az M600 a maga idejében is kiváló táp volt, Enhance meg minden ezt aláírom, kiváló választás. Használtan persze megvan a maga rizikója, a magas teljesítmény , ha volt járatva.
A kondik körültekintő áttekintése ajánlott mindenképp. Jó táp, ez egyértelmű
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Speed® #61417 üzenetére
Lesz@roztam volna... ?
A kolléga 600W feletti tápot szeretne. Lehetséges, hogy megfelelő lenne a számára a Silent Pro M600, ami nem kérdés, hogy jó cucc, de ennek a tápnak akkor is 480W a max. teljesítménye a 12V-os ágán. A Seasonic beles XFX Pro 550 max. teljesítménye pedig 528W. Pusztán tényeket írtam.[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz dvd_R+ #61411 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy Chieftec már megvan. Nem kell azt lecserélni. A csere mellett a következő érveket lehet felhozni. A CFT-600-14CS-nek 4 darab 18A-res ága van és csak egy PCI-e 6 pines csatlakozó van rajta. Így átalakítót kell használnod az R9-280X-hez és jól kell megválasztanod, hogy hova kötöd be. A táp kevésbé jó minőséget képvisel, mint a fentebb ajánlottak, nem rendelkezik 80 plusz-os minősítéssel, tehát hatásfoka rosszabb. Nem tudom mennyi ideje használtad és milyen meleg környezetben (házon belüli környezet értendő).
Esetleg már elhasználódhattak a kondenzátorai. Bár ez utóbbiak cseréjével teljesen megújítható a táp. A kondicserét itt 3000-4000 Ft-ért szokták elvállalni.Üdv: Algol
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Potzee #61389 üzenetére
"12V-os ágon csak 480W" / "marketing 600-as"
Kvázi lesz@rozni ezt a típust kicsit erős poén..
Nézz szét, mit írnak róla itt PHn a tesztekben..
Reftáp kb., évek óta ehhez mérik az újabbakat.
Single rail, 80+ Bronze, moduláris, 14cm venti.
GTX480 SLIt is hajtottam tesztekre vele i7Kval.
Persze, van újabb/szebb/okosabb..de azért na.
Megfelelő áron a mai napig kifejezetten jó vétel. -
Dr V
őstag
Már csak 1 kérdésem maradt, a rendelés előtt. A sima és a moduláris változat között van különbség? Természetesen a kábeleken kívül.
-
Potzee
addikt
-
dvd_R+
őstag
Értem hát ezekből még mindig nekem az xfx 650w pro modular a legszimpibb nem tudom te melyiket választanad?
illetve alapból egy ilyen táp lenne lecserélve Chieftec CFT-600-14CS
érdemes e lecserélni ezt? 17E ft ért vinnék el még ma csak nem tudom adjam e el? megéri e azt a +8-9E ft ot rádobnom egy xfx-re?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Algol
senior tag
Ár szerint növekvő sorrendben:
FSP Raider 650
XFX PRO650W
SEASONIC G Series 650
SEASONIC X Series X650Üdv: Algol
-
Algol
senior tag
válasz Freddy TNT #61405 üzenetére
A Chieftec GPS-450AA-101A tápegység bár neked nem lesz elég, nem egy gány táp. Delta beles, normális minőségű, de már régi, elavult konstrukció. Ajánlatok:
-
Algol
senior tag
válasz Davegt #61402 üzenetére
Ha nem húzod nagyon, akkor az 550 wattos XFX Pro jó lesz még. Egyébként, ahogy írtad:
XFX PRO650W
Illetve inkább a
SEASONIC M12 II 620W
ez egyágas, az S12 II 620-nak két 24-24 amperes ága van, mellesleg moduláris is.Üdv: Algol
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Mik az ajánlott 650W tápok iponnál? AZ XFX-et néztem, az 5 év garancia miatt. Az eXtreme Power Supply alapján legalább 650es az ajánlott a számomra.
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék, mert fejfájásom támadt. Szóval összelapátoltam a pénzt egy GTX 770Re de azt már nem néztem meg, hogy a tápom elbírja-e.
A konfig:
Chieftec GPS-450AA-101A 440W
Gigabyte 990FXA-D3
Phenom II 945 CPU C3 95 W TDP
Gainward GTX770 230W TDP (elvileg)
WD 500GB HDD+Időszakosan WD 2TB
A kérdés az az hogy mennyire gány ez a táp és mennyire felel meg a konfignak ? Ha semennyire akkor mi javallott helyette ?
Előre is köszönöm !
-
-
Davegt
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül másfél hónapja írtam a fórumra, amikor tápegység ajánlást kértem.
Akkor az XFX Pro 550 vagy a Seasonic S12 II 520 vásárlását szorgalmaztátok.Jelenlegi gépem:
Asrock H77M
I5-3450
8 GB Kingstone 1333
2 HDD
MSI R9 270x Hawk
Zalman Z11 plusAz elmúlt másfél hónapban arra jutottam, hogy jövőre, vagy esetleg még idén Q4-ben cserélem az alaplapot, illetve a processzort valamilyen nem szorzózárasra (3570k körül), illetve 2-3 éven belül tervben van egy nagyobb videokártya vásárlása. (r9 290x környéke)
Természetesen a processzor húzva lenne.
Erre tekintettel, ha ezek a dolgok beszerzésre kerülnek nem feltétlen cserélnék tápot, inkább most ruháznék be egy nagyobb teljesítményűre.
Mit javasolnátok?
Egy XFX pro 650, esetleg Seasonic S 12 II 620 elég lenne?
Természetesen más márka is szóba jöhet, de a fórumos hozzászólások alapján legtöbbször ezt a kettőt ajánljátok.Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz #78213120 #61390 üzenetére
A Hipro az tápegység gyártó cég, tehát az a táp Hipro beles. A Hipro tud jó tápegységeket is gyártani, mert például a Dell beszállítója.
A HP-4802RWR2 tápegység csak 430 wattos, a 480 watt az a csúcsteljesítménye, de azt nem bírja tartós üzemben. A típusjelzésben az első R azt jelenti, hogy nincs a tápegységben semmilyen PFC, se aktív, se passzív. Orosz oldalon tesztelték és arra jutottak, hogy egy közepes képességű táp, kicsit csúnya a kimeneti feszültség hullámossága és a terhelésváltozásra adott válasza, de mindez az ATX szabványban rögzített határokon belül marad. A felhasznált kondenzátorok minőségéről nem írnak, így tartósságáról nem mondhatunk semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik