- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Morris #55288 üzenetére
Nem lesz az év vétele...
Alsó kategóriás CWT belső, picivel jobb azért.. De annyi pénzért lehet venni normális belsős tápot
XFX 450 Pro Series: Seasonic
Cooler Master GX 450/550 : Enhance@ReFleXx: Igen, az csak átalakítóval fog menni molex-ről, elvileg adnak hozzá
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
syberia
veterán
válasz Morris #55384 üzenetére
Nekem XFX 450 Pro tápom van, az elektronika a lényeg (Seasonic) és nem hátrány hogy nincs benne szilárd elektrolitos kondi, sokkal drágább lenne ha lenne benne pár darab gyakorlati előny nélkül.
De persze vehetsz olyat amiben vannak ilyen kondenzátorok, viszon még a 80+ Gold hatékonyságnak sem előfeltétele ezeknek a kondiknak a megléte. (pl: FSP Aurum 500w)
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
félisten
válasz Morris #55387 üzenetére
A hosszabb élettartam miatt előnyös a szilárd elektrolitos kondi, és akkor is, ha a maximális terhelhetőség közelében használod a tápot.
Nekem eddig még csak elkós tápjaim voltak, és néhány év vagy hosszú erős terhelés hatására mindegyikben találtam pár púpos, vagy púposodni kezdő kondit, még az FSP-nél is.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
syberia
veterán
válasz Morris #55387 üzenetére
Nagyon hasonló konfigunk van, én sem mennék ezzel a táppal 200W fölé VGA-ban, viszont eddig csak jókat tudok róla mondani: halk, magas hatásfok (85+), és nagyon jól néz ki a full-wired kábelezés Egy hátránya van hogy ha 2 pci-e csatira van szügsége a kárytádnak akkor molexből kell átalakítózni, de ez az egyetlen negatívum.
Az alaplapokra azért tesznek ilyeneket mert tartósabbnak vannak tervezve és kicsivel jobban bírják a magas hőmérsékletet, viszont ezek is ki tudnak száradni és tönkremennek mint a hagyományos kondik. Szerintem a gyártási minőség a döntő.
https://howbad.info/
-
félisten
válasz Morris #55394 üzenetére
Azért belenéznék én abba a Chieftech-be. Nekem is kiválóan műxik a 400-as Coolink tápom, ami totál hangtalanul műxik évek óta. Egyik nap belenéztem, és volt benne vagy 15db barnás tetejű kondi...
Javítani nem állok neki, mert anniyra sűrű belül, hogy szét kellene bontanom az egészet, hogy hozzáférjek a kondikhoz.
Inkább ment át a retro gépembe úgy ahogy van, ahol nem tud nagy anyagi kárt okozni.Ugyanakkor Apám 300W-os JNC (Vargáné és társa) tápja 9 éve hajt egy P4-et, és nem volt benne egyetlen egy darab púpos kondi sem.
(mostanában átnéztem minden régi tápot a családban. )mod: Szerintem ne a kondik alapján dönts.
mod2: nem tudok válaszolni a kérdésedre, nincs tapasztalatom azzal, hogy mely típus éri meg, csak elektronikai oldalról tudok véleményt mondani.
Én belenéznék, és a belső állapot alapján döntenék. Azaz én inkább javítanék. 5db kondi ~200Ft...Ha nem lenne a coolink tápom hatásfoka szörnyű, és nem lennének szétrohadva már a csatlakozók műanyagjai, akkor megjavítottam volna, és nem tapsoltam volna el 10k-t tápra.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
CoolBoy323
nagyúr
-
os!
tag
válasz Morris #55966 üzenetére
Az a jó, ha egyben van. Akkor az adott forrást úgy osztod a kábelek szerint ahogy akarod. De ha mondjuk 3 csatorna van (12v1,12v2,12v3), tehát mondjuk az adott amperérték ezen 3 ágra osztódik el, pl 10A-10A-10A, és neked megkell hajtanod egy alkatrészt ami eszik 15Ampert, akkor okosan kell csinálni és úgy kombinálni a 12V ágakat, hogy elérhető legyen legalább kettő a "külön" csatornák közül, hogy 20A felvétellehetősége legyen. Hiába teszel rá mondjuk 2molexet ha az pont ugyanazon a 10A-es csatornán van, akkor a felvétel max 10A. De ha a 2 molex külön csatornáról jön, akkor 20A a max felvétel (vagy amit a kábelek bírnak). A lényeg ez.
hál'istennek pogány vagyok
-
Lidl
senior tag
válasz Morris #56660 üzenetére
Ez megnyugtat.
Valószinűleg ez az optimális választás, mivel ha 5-6 év műlva kell tápot cserélnem, és erősebb kell, akkor majd akkor veszek egy erősebbet.
Most biztos elég lesz akkor az 550-es. És az XFX jónak tűnik, mindenki csak ajánlja.Köszi mindenkinek a megerősítést. Rendelek!
Lidl -
kop8
őstag
válasz Morris #56693 üzenetére
már volt gariztatáson a hardverkerben vagy 3hétig....
visszaküldték nagy nehezen és azt mondták hogy náluk nem kattogott igy nem tudnak vele mit csinálni...A hardverkerből soha többet nem veszek semmit, de már nincs rá gari sem mert szétszedtem megnézni
viszem majd szerelőhöz!
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kop8
őstag
válasz Morris #56899 üzenetére
Egyágas 12voltos táp kell, gondolom az övé nem az....
Régen mikor én is hasonló gondban voltam az alaplapon amikor néztem az összes sárga és fekete vezeték a csatlakozón össze volt fórasztva....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
lemusz
addikt
válasz Morris #56903 üzenetére
Értem. Jó lenne tudni, mert ha még tápot is kéne vennem, akkor arra már nem lesz elég lóvém és akkor inkább mást fejlesztenék. Elég bizonytalan vagyok most, mert ehhez a procihoz már az alaplap se mindegy, hogy milyen... állítólag egy gyenge tápellátású lap vissza is veheti az órajelét. :S
-
fagylalt
senior tag
válasz Morris #56838 üzenetére
Úgy néz ki meggyőztél.
Bár egy pillanatra elgondolkodtam ezen az OCZ PCP&C Silencer Mk III 500W, de jóval drágább, nincs is készleten és nem is találtam olyan helyet, ahol van készleten.Köszönöm a segítségedet!
-
Blue@X
senior tag
válasz Morris #57068 üzenetére
Nem magáncélra vettük, itt cégnél ezeket hozzák mint jó tápokat, van belőle vagy 30db még, mind bontatlan és robbanásra készen. Azt nem tudom hogy a kondi durrant-e el, de mindjárt szétszedem és csinálok képet belülről...
(#57067) bluyoo: Köszi, hál istennek nem lett, bár akkorát durrant hogy sokan azt hitték el fogok dőlni mint egy zsák Pont ott volt az ujjam ahol az égési nyom van, csak az alsó peremen ami kicsit masszívabb...
-
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz Morris #57285 üzenetére
Igen, azt olvastam hogy az ADDA venti az jó dolog
Tehát akkor ez az XFX 450W képes lesz kiszolgálni hosszú távon az alábbi konfigot?:
Alapkonfig:
Gigabyte B75-D3V
Intel Pentium G2130
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G
Samsung SH-224DB/BEBE fekete
3 vinyó
ventik - 3 alap + 2 beépítettEz fog bővülni majd remélhetőleg az alábbi sorrendben:
+4Gb ram
2 vinyót lecserélném 1 vagy 2Tb vinyóra
Core i5 vagy i7
HD7770 vagy erősebb pl HD7970nem tervezek 2 vga-s rendszert kiépíteni és tuningolni sem szándékozom, legalábbis nem látom szükségességét
Most már pontot tennék az i-re, mert napok óta az árak nézegetésével vesződöm meg hogy melyik tápot vegyem dillemázás
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
-
MMIX
addikt
válasz Morris #57549 üzenetére
Ha a csoportos kimenetes feszültség szabályozás miatt nem kapcsol le (crossload).
Ha a CPU külön ágon van akkor lekapcsol akkor is. Jellemzően saját águk van, amik 1 W allatt illene lekapcsolnia. (korabeli szabvány)
Ezért van, hogy a DC-DC-s tápokra automatice irkálják a gyártok és matricázók a Haswell ready-t.(#57546) Eduardo89:
Corsair oldalán a HX520 nem Haswell Ready (csak remélik, ellenőrzés alatt) [link][ Szerkesztve ]
-
-
Frozzy
őstag
válasz Morris #57632 üzenetére
P4? az az alaplapi 4pinre gondolsz ? tényleg lenne még egy olyan kérdésem, hogy az újabb alaplapokon nem alaplapi 4pin van hanem 8. arra van átalakító vagy alapból olyan van a tápon ? ez többek között még nagy dilemma volt még haverommal
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Frozzy
őstag
válasz Morris #57636 üzenetére
hát nagyon merem remélni, hogy nem kell hószabitó.. egyébként most sem ér el maszek módon egy másik tápról 1x4pin le van vágva és meg van hosszabítva, hogy a blankolt vezeték bele van dugva a csatlakozóba.. semmi baja faszán megy. csak ez egy 6k-s irodai táp.. azzal nem szivesen csinálnám ezt
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
_NCT
addikt
válasz Morris #58044 üzenetére
Max RAM-ot veszek még a gépbe, bár ez sem biztos... Egyszerűen nincs olyan játék mostanában ami lekötne, ami meg van, arra még bőven elég a gépem.
4magos Athlon még elégnek bizonyul, bár szerintem egy jóféle 450-es táp aminek normális minősítése van, még egy 6magost is kihajtana....
VGA meg nem sokat zabál szerintem, hivatalos oldalon is 400W-ot PSU van megadva ajánlottnak, crossfire-höz írnak 500W-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AliExpress tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Napelem
- Revolut
- Hiányzik a gamer érzés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest