- Milyen videókártyát?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenny596
tag
Hát azért nem mondanám hogy beérte mivel láttam mit teljesít mivel havernak van 7850 és azért elmarad tőle a 7850 xd Táp meg igen 20 A ad le szerintem beújítok egy tápra bár azok is elég drágák de nekem bőven elég még a hd6970 teljesítménye.
-
woodstock323
tag
Sziasztok
Egy enermax cyclops 405W táp van a gépemben,amit most akarok újítani.
Egy HD 7790et,meg egy i3-4330at(később esetleg i5-4570) VAGY Athlon II 760k(később ha jön erősebb fm2be akkor azt) hajtaná.
A kérdés az hogy elég ez a táp,vagy már azt is cserélni kéne(tesztek alapján tökéletesen működik,és nincs hangja sem)
Természetesen a ha kell tápot cserélni az befolyásolja a processzor váltást is mert árérzékeny gépfriissítés lesz.Előre is köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kenny596 #59386 üzenetére
Figyu már: HD6970 alaphangon 250W-ot kér...
ha valami OC-s modell akkor meg végképp kevés...A tápod meg tud adni 20A neki, ami 240W... én nem vagyok meglepődve, hogy lekapcsol...
Mivel kétágas a tápod, így a másik ág a proci, amiből nem lehet átcsoportosítani a VGA-nak, akárhogy is kötözgeted..
Mivel az a proci képes is kihajtani ezt a kártyát, így sajna ebből tápcsere lesz. Alaphangon valami egyágas tápot kell, hogy nézz
elég lenne egy XFX450-es is, a lényeg, hogy egy ágon legyen a 12V
Ha nem cserélsz, akkor meg visszaveszed a VGA teljesítményét... meg a procit.. Vagy várod mikor döglik be a táp a folyamatos túlterheléstől ..
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt , amíg van belőle ilyen áron: Seasonic S12II-520
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy Gigabyte GA B85M lap + i5-4570 proci és egy GTX 770 VGA mellé mekkora teljesítményű és milyen tápot vegyek? Nem lesz húzva a proci se és a vga se.
Nem akarok túlzásokba se esni tudásban és árban se.
Nem cél a további fejlesztés, mert általában egyben adom el a gépem 2-3 évente.Köszi
-
PainKiller13
őstag
Megjött a SeaSonic G550, perfect
-
Viktor89
aktív tag
Erre vki?
-
Grave_444
nagyúr
A 6970 TDP szerint 250W-ot eszik, a táp meg 1 ágon max 240W-ot tud úgyhogy valószínű ha teljesen terheli a kártyát a táp ereje fogy el.
A 7870 tuningal 200W körül lehet, 225W-nál többet nem is tudna fogyasztani, mert a 2 6PIN-es csatin megy max 150W + a lapról 75W.
Akiknek a 7850 860/1200-ról 1250/1450-en megy annak is bele kell férnie a 150W-ba.
-
kenny596
tag
Szevasztok! Boldog újévet!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Van egy kis konfigom ehez milyen tápot ajánlanátok? Mert a mostani chieftec ctg 500 asom szerintem kevés mert újra indul a gép furmark alatt vagy komolyabb játék alatt de régebbi játékok alatt battlefield3 , Left4dead2 alatt nem indul újra . Vga memóriája tesztelve volt vga memory test el meg nem is pötyöz csíkoz stb hőfok rendben van maximum 75 fokos szokott lenni proci meg 56 fokos játék alatt ...
Gép:
FX8120
Schyte Mine2
HD6970
WD caviar blue 500 gb
Geil 2x2 gb DDR8 cl9 1600mhz
Asrock 970 extreme 3
Chieftec ctg500 -
válasz
Graphics #59377 üzenetére
igen látom
(bár a Zalman FSP) <-- érdekes amúgy, hogy van otthon 360-as Zalmanom, és nem tartom kiemelkedően csendesnek....
de akinél minden decibel számít, annak nagy különbségek vannak a halk és a _halk_ közöttegy kollégámat most beszéltem rá a gyárilag sz*r 430-as Corsair helyett egy 430-as SII-re, kíváncsi vagyok mennyire lesz megelégedve.
szerk: van amúgy az apróban enermax pro82+ 'occsóé' ami ugyanaz, mint a modu csak nem leszerelhetőek a vezetékek. a kérdező esetleg tehetne vele egy próbát.
-
válasz
Graphics #59248 üzenetére
alacsony terhelésen az spcr mérése szerint vannak (vagyis évekkel ezelőtt is már voltak) halkabb tápok, mint a 380-as SII
tudom, hogy kívül esik az árkategórián, de esetleg egy használt 425-ös enermax modu82+ vagy későbbi modu87+ hiper csendes tud lenni.
sokáig, amíg vízhűtésem volt, csak a tápomnak volt ventije (a víz is passzív volt) tudom értékelni a csendes tápokat azóta -
Anubis_9
addikt
válasz
Graphics #59369 üzenetére
Találtam egy cikket.
Although Haswell readiness excludes the XFX Pro Series 450W and 550W power supplies, XFX is already working closely with Seasonic to develop a new 550W Gold Pro Series PSU that will be compatible later this year.
Ha jól fordítom, arról szól, hogy a 450-es és az 550-es valóban nem támogatja, de az XFX és a Seasonic jelenleg is dolgozik egy új 550-es tápon, ami már kompatibilis lesz vele."...csak egy C6/C7 energiaállapot használata, ami kb az alvó móddal egyenlő" ezt részleteznéd? Vagyis mivel leszek hátrébb, ha olyan tápot veszek, ami nem támogatja a Haswell-eket? Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
Geresics #59365 üzenetére
A Haswell generációról beszélsz, igaz? Na, ez engem is érdekelne. Vagyis az, hogy a XFX PRO 450W v2 (P1-450S-X2B9) támogatja-e ezt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Nagylajos_1 #59364 üzenetére
Legyen a CTG
@geresics: jó, de kell ekkora táp?
-
Geresics
addikt
Hali!
Gyors kérdés: arra emlékszem, hogy volt valami mizéria a z új intelek körül energiamenedzsment terén, de hogy mi, arra már nem.
Kérdés:
i5-4570-hez az FSP Raider 650 jó párosítás? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Nagylajos_1 #59362 üzenetére
Jaja, de az 500-as is untig elég
, meg a többiből mik az opciók? pl a Cooler Masternél?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Nagylajos_1 #59360 üzenetére
Chieftec, csak a CTG / nem CTGPS, az sima GPS, gyenge CWT belsővel
Cooler Master: csak a G, GX, GX2, és V széria, ja meg a GM és a VS / Enhance, Seasonic, és a GM pedig jobb CWT
Corsair... na alsó kategóriában nincs értelmes belsős, csak esetleg a CX amit tán talán... / ez egy jobb CWT belső /
Lehet válogatni, de olyan nincs, hogy olcsó egy táp, és 700W-os... se 600 / a fent emlitett brand-ek közül az összes 600-as szinte 500-as elektronika, és nem is tud többet 408W-nál..
-
volt már a hardwareinsights EL CHEAPO PSU ROUNDUP? Hullanak, mint a legyek
Szilveszterre pont megfelelő tűzijátéknak is
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyenre ki lehetne cserélni egy Chieftec gps-450aa-101a táp ventijét? Volt már egy ilyen ventim egy accelero s1 vga hűtőn és teljesen hangtalan volt. Vagy milyenre érdemes kicserélni? Esetleg Be quiet ventire? Azokról is jókat hallottam.
-
KAMELOT
titán
válasz
Nagylajos_1 #59356 üzenetére
XFX 550 PRO vagy Seasonic S12II-520
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
Mai napon összeraktam egy gépet egy barátomnak, LGA 1150 , core i3-4330 proci, 4gb kingston hyperx blue 1600cl9 ddr3 ram, kingston ssd, 1tb os- winyó... Annyi lenne a kérdésem, ha ő ezt a konfigot szeretné majd bővíteni egy videókártyával, mert most csak az integrált megy neki ( amivel bőven el netezik meg nézegeti a hd filmeket)... szal ha szeretne játszani is, és vesz például egy 7870 Oc-t ... akkor annak mennyi az áramfelvétele? Igazából arra lennék kiváncsi, hogy mekkora táp kéne ennek a konfignak hogy azt a 7870oc-t még elbírja, mert most egy noname 450W os táp van benne ami a házhoz járt.... Vagy akkor úgy kérdezem hogy ti ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok ? -
Potzee
addikt
Tavaly április óta hajtom az adatlapomon lévő konfigot egy PICO PSU 12V/120W + AC DC 12V/10A/120W külső táp kombóval, bár nem 24/7 üzemben használom. [link]
A 3 HDD lehet, hogy sok lesz...én küslő HDD-t használok adattárolásra.
Egyébként bőven elég egy 200-300W-os minőségi táp...pl. FSP 300PNF, Seasonic SS300ET, BeQuiet!! System Power 7 300W,stb -
PG989
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfighoz milyen tápegységet ajánlanátok?
Asrock Fusion E350M1 FT1 (integrált VGA és CPU)
4 GB DDR3 memória
1, majd később max. 3 HDDVan itthon egy kb. 10 éves Codegen 300W-os tápom, ami eddig megbízhatóan üzemelt (hetente 8-10 óra az elmúlt 3-4 évben - Celeron 2,4 GHz, 2 venti, 2 HDD, Geforce 4 VGA)
Mondanom sem kell, hogy nem merem újrahasznosítani
HTPC és netezés céljára építem, így fontos szempont a zajszint, de az ár-érték arány még fontosabb
Paneltáp + külső ACDC adapterek mennyire megbízhatóak?Köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz
Graphics #59341 üzenetére
Jó, azt hiszem FSP
bu***fan boy vagyok.500-as Aurum Gold?
21k vs a szízonik 520, ami 17k, vagy az XFX Pro 550 ami szintén ennyi...
Megbízhatóságban tutira a Seasonic a legjobb?
Ha lennék olyan
jófejmarha, hogy FX-9370-et vennék (laza 200 W körül), meg egy 7870, akkor ezek megküzdenének azzal?Sokan veszik az FSP raidert játékos konfigba, nekem vhogy nem tetszik... viszont ez a gold
Köszönöm tényleg a sok tanácsot!
Régóta 95%-ban FSP tápokat rakok mindenbe (rakok is össze gépeket, sajátommal vagyok mindíg tanácstalan csak), kopp-kopp, még nem volt gond velük!
-
TomiLi
addikt
válasz
Graphics #59342 üzenetére
Értem, köszönöm! Perfekt!
Tulajdonképpen akkor terheléstől függ, hogy mennyire jön meg a hangja...
Egy i5@4670 - GTX 770 párost akár full terhelésen is el tud vinni egész halkan, ha lehet hinni a gyártó ventiszabályzás diagrammjának?Ráadásul a gyártó szerint (Silverstone), nem is pörgeti meg maxon a ventit...
-
Graphics
Jómunkásember
-
válasz
Graphics #59329 üzenetére
Köszi!
(#59334) lsc
A számításod papíron helyes, a valóságban viszont már sántít, mivel a 30W és a 100W csak TDP-osztály, de nem a valós fogyasztás!PH-teszt: 95W-os i7 + 130W-os HD7850 = 192W a rendszer fogyasztás terhelve (Metro 2033).
Techpowerup teszt, a 130W-os HD7850 fogyasztása külön:
Peak: Crysis 2 at 1920x1200, Extreme profile, representing a typical gaming power draw - 96W
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high non-game power consumption that can typically be reached only with stress testing applications - 101WEz alapján én kicsivel 230W felett várom a teljes rendszer fogyasztását.
Rosszul gondolom?(#59338) Duliee
Újfent megnyugtattál... -
Graphics
Jómunkásember
Egyágas a Seasonic ezen családja. És lazán visz ilyen konfigokat.
Nivel ez az S12II alapja is, ami a hardwaresecrets megerösitése szerint is egyágas, a cimke el van nyomtatva, ezt már a topicban is többször irtuk. Legyen ez tény, konkrétum
A +wattok meg inkább 20-25W. Plafon kér a gépe 250-260W-ot.
Ezeket a tápokat túlméretezik, kb tud +10-12%-ot még ha túlterhelik, de ennek még a közelébe se kerül
De ez csak a tapasztalatom, mivel volt 5-6 ilyen tápom, amik erős gépbe kerültek.
-
lsc
nagyúr
válasz
Graphics #59329 üzenetére
Hirtelen ezt találtam [link] róla, itt kétágas és 324 W-ot tud 12 V-on. A videokártya 130, a proci 100 W, a többi mondjuk 50 W, ez így 280 W, de amint van tuning rögtön ott vagyunk 300 W fölött, én tartósan nem használnám, annak ellenére sem hogy a seasonic jó táp általában.
Természetesen a véleményünknek nem fontos megegyeznie.
Mod : Azért nem mind egyágas [link], ez az f3-as biztosan nem.
-
TomiLi
addikt
válasz
Graphics #59276 üzenetére
A silverstone nekem nagyon tetszik, elég ritka az olyan táp, ami ennyire rövid és moduláris (140mm)
Szerinted a benne lévő Yate Loon venti az mennyire halk, és hatásos?
Köszi!
-
ViZion
félisten
válasz
Graphics #59324 üzenetére
Íííínye, de gyorsak vagyunk!
FSP FSP650-80EGN 90+ 650W OEM: 22,3 k [link] "ezdeteCCik"
FSP Aurum S Gold 500W: 21k, ugyan ott
XFX Pro 550W: 18k, ezt ajánlottátok már korábban.
SEASONIC S12 II 520W 17,3k... csak volt nemrég egy kolléga, h Seasonic sem mind fain, neki elszállt egy, nem tudom melyik típus. -
Üdv!
Ha az adataimnál szereplő konfighoz hozzácsapnék egy HD7850-et (TDP 130W), akkor azt szerintetek elbírná a Seasonic SS350-ET 80+ Bronze tápom, vagy azt is le kellene cserélnem?
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Egy Core i7-860 CPU, nVidia GTS 450 GPU, 4 memóriamodul, 4 HDD és 1 ODD-hez 1 FDD-hez ezt a tápegységet néztem ki:
Corsair VS 550
http://oaziscomputer.hu/termekek/tapegyseg/corsair-vs-550-psu-cp-9020050-eu
vélemény?
Vagy mást választanátok?
Max keret 15k Ft.Üdv,
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
ViZion #59323 üzenetére
Seasonic S12II-620 és kész. 20 ezer, de 520-as is elég
Amiket irtál: Enermax nem Enermax belsös, kihuzhatod...
Thermaltake CWT, azt hiszem...
BQ 630 HEC hulladék belsö..
FSP-k jok EGN ritka, hol találtál, szlovák boltos akkor hagyjuk
Seasonc jobb és halkabb sztem
Esetleg XFX 550 még, ami olcsóbb
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Még mindíg tápot keresgélek...XFX-et nem vettem meg tavaly, másra herdáltam. Konfig az adataimnál, kerül bele nyócmagos-takarékos FX, úgy 230W csúcs a kalkuláció végett, meg 7850/7870, de nagyobbra, CF-re biztosan nem lesz pénzem. Teljesítményben 500-700 W között kellene szerintem. Árban jó lenne 20 alatt lehetőleg. Preferált gyártók: FSP, Enermax (a visszahűtősek, bár drágák), XFX, be Quiet!, Seasonic. Thermaltake... nem tudom igazán. Többi gyártót hanyagolnám, hacsak nem tudtok ajánlani valami megbízhatót, amit nem ismerek.
Fontos a megbízhatóság (pl. FSP-ben még soha nem csalódtam), az egy 12 V ág, moduláris sem lenne baj, de nem feltétel
persze legyen hatékony is, de nem ez az elsődleges. 1 db halk venti, 12-14 cm.
Amiket nézegettem:
- ENERMAX NAXN80+ 650W
- ENERMAX NAXN ADV 550W
- SEASONIC S12 II 520W: 480 W a 12 V ágon... 300 W CPU-nál is marad a VGA-nak bőőőven.
- BE QUIET! Pure Power 630W: ezen 2 12V ág van?
- BE QUIET! System Power 7 500W
- FSP FSP650-80EGN 90+ 650W 4 db 12 V ág? Jól látom?
- FSP Aurum S Gold 500W... elég lenne? Nagyon jónak tűnik!
- FSP Raider 650
- THERMALTAKE Smart 630W: van smart SE is, mi a különbség?Kb. ezekről van infó? Melyik-milyen, vagy mit ajánlotok? Köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
norbalia87 #59321 üzenetére
He?
Nincs ilyen kikötés, hogy mi alá lehet rakni... AMD-s gépbe miért ne mehetne?
Kell ekkora táp?
-
norbalia87
tag
Sziasztok
AMD konfig ala is erdemes berakni XFX tapot? Inkabb Haswell ala ille ez a tap, vagy tevedek?
Amugy o lenne az :
XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze PSU -
MMIX
addikt
válasz
Graphics #59313 üzenetére
Van az oroszoknak APN belsős FSP PNR is.
címkén csak orosz jelvény, se CE se semmiFSP ATX-350N
FSP ATX-350PNR
FSP ATX-450PNR
FSP ATX-500PNR <------ez az
Chieftec Arena ANP-355A12 (CWT PUFP)
Chieftec CTG-500-80P
Poweman IP-S350T7-0 (In Win)
Poweman IP-S400T7-0 (In Win)Forrás: techlabs.by
-
parkr
őstag
Tudja valaki ez miféle (belsős) lehet? Cooler Master Thermal Master 500W
nem, nem én akarom venni, nem kell lebeszélni -
Graphics
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #59310 üzenetére
Amúgy lehet eltérő piacra is készül néhány Hexa, és amiatt is lehet kavar.
FSP pl. erősen lokalizálodik RussiaFöldére is.
-
MMIX
addikt
válasz
TaylorXIII #59310 üzenetére
Helló!
1 db 6+2
1 db 62db 6+2-őt nem találtam. A fentiből több képet is a vezetékekről.
-
lsc
nagyúr
LC Power lc400 tfx teszt. Azért az értékelésnél jóval több a piros.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Lexus, Toyota topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Milyen videókártyát?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen légkondit a lakásba?
- VoLTE/VoWiFi
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest