-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz Geresics #34837 üzenetére
értem, viszont áfás számla is kell
szóval marad az A4team, szerintem ha rossz 1 éven belül kiderül, ha a következő 4 évben lenne baja, csak szerzek valakit a PH-ról egy Big Mac menüért akinek van garipapírja, nekem pedig egy rossz tápom
a másik bolt ahol 5 év garit írnak macerás, utálom az ilyen webshopokat, regisztrálni meg minden, az is lehet 5 év múlva sehol nem lesz az a bolt...
megkérdem holnap az A4team-et van-e raktáron, ha nincs hozzanak, vásároltam már tőlük korrektek
az is lehet azért nem írják ki az 5 v garit hogy rávegyék az ember a 2 év garira +5%-ért
szerintem a gyártói garit is lehet érvényesíteni vhogyan
de úgyse fog tönkremenni, az ettől jóval bénább chifim is 6 éve fut
[ Szerkesztve ]
-
yolan
őstag
válasz Geresics #34961 üzenetére
A 250-es hdd egy régebbi 7200-as seagate, az 500-as egy újabb 5400-as hitachi, dvd iró nincs már évek óta, tehát ez a veszély nem fenyeget.
Most nézegettem, hogy a 7750 max fogyasztása 43-45w körül alakul, a 7770 meg 80-83w körül. A procit szeretném alulfeszelni, a ramok pedig lehetőség szerint lv-s példányok lennének, valami 1.25-1.35v.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
mcmike
őstag
válasz Geresics #35008 üzenetére
3 éves gari volt rá amikor újonnan vettem. Amikor már csak 2 hónap volt vissza a garijából, akkor kezdett el "ciceregni". Természetesen cserélték egy vadonat újra, ez lehetett kb. 3 vagy 4 éve...
Tehát ha a teljes pályfutását nézem, akkor már minimum 6 évnél tartunk, vagy több...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
vzsryl
nagyúr
-
pcsabat
őstag
válasz Geresics #35245 üzenetére
Ha egy C2D-t fog hajtani meg egy 140-150W TDP-s vga-t akkor még egy ilyen is bőven elég. Max a csatlakozója lesz kevés, azt meg elosztózza/átalakítózza. Arra ne vágyjon aki 15k-t ad házra meg tápra összesen, hogy még dizájnos is lesz a cucc, utlrahalk, meg full harisnyázottak a kábelek.
[ Szerkesztve ]
-
laci7878
csendes tag
válasz Geresics #35731 üzenetére
Igen.bevittem előbb a tápot a szervizbe.ott a műszerük azt írta ki,hogy ok minden,de a szaki azt mondta,hogy vigyem be a gépet mert a műszerük terhelést nem tudnak mérni.Ígyhát visszavittem.Rákötött egy másik tápot és egyből röffent,gond nélkül. Sajna azt mondja,hogy behalt a táp.
-
tornas
őstag
válasz Geresics #35763 üzenetére
Mivel ebben a tesztben több PSU is szerepelt, engem csak a CM GX Lite 700 W-os része érdekelt leginkább. Erről pedig kiderült, hogy annyira nem is rossz (táp)vétel. A 600 W-os és az 500 W-os CM GX Lite tápok nem annyira jók. Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
pcsabat
őstag
válasz Geresics #43799 üzenetére
Chieftec CTG 500 vagy 550 és akkor tuningolhat is, 200W körüli VGA-t is beépíthet és még alsó tápos házba is elég hosszúak lesznek a kábelek. Nem beszélve arról, hogy még picivel halkabb is a CTG mint a többi.
Egy Sharkoon WPM 500 is jó lehet, ha kell a csicsa, de a CTG sirtec belsője egy picit komolyabb.
[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
-
Anubis_9
őstag
válasz Geresics #59365 üzenetére
A Haswell generációról beszélsz, igaz? Na, ez engem is érdekelne. Vagyis az, hogy a XFX PRO 450W v2 (P1-450S-X2B9) támogatja-e ezt.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
cleric
tag
válasz Geresics #76376 üzenetére
Set of consumer qualities of this model is controversial. On the one hand - good electrical properties, a large number of connectors and even partially Japanese capacitors (but not where they are really in demand). On the other - a weak acoustic ergonomics relatively short wires, as well as low efficiency.
https://lightyear.com/go/adam149
-
CsikiRoli
tag
válasz Geresics #77057 üzenetére
Nem hinném hogy tönkremenésre kellene számítani, mert ez a táp nagyszerű táp még most is. (nemhogy annak idején). Azért biztonsági pénzt félrerakhatsz, de ez a táp nem hinném hogy tönkre fog menni, hacsaknem nagyon extrém körülmények között használtad. (PL. 40-45 fokos szoba).
Szokták mondani, hogy: "A jó táp örök."Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
válasz Geresics #77065 üzenetére
Igen elég marad a tápegység. 450W os létéhez képest le tud adni 396W ot, ami rengeteg egy ilyen konfignak (R9 270x) Így még a CPU tuning is belefér a tápba.
GTX 760 is csak 170w os, így elméleti alapon még 226W marad CPUra, meg tuningra. Az szerintem több mint elegendő ennek az i5 nek[ Szerkesztve ]
Üdv: Roland
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Geresics #98881 üzenetére
Szívesen.
süttyő(#98882)
Szia.Nem érdemes egy lapon említeni a Golden King-gel, nagyjából csak abban egyeznek, hogy Super Flower-ek.
Passzív PFC-s, ilyen gépbe illik aktív PFC-set tenni. A legolcsóbb, ami jó lenne: FSP Hexa+ 400.
ooszi(#98884)
Szívesen.
Ha érdekel, itt van róla egy teszt: [link]
palfitom(#98885)
Szívesen.
Hang terén talán az FSP Hydro G 650 és a Seasonic X650 a leghangosabbak, de bőven tűrhetőek szerintem.
jacint78(#98886)
A CX500M nem CWT(DSAIII) belsős?
Amerigo57(#98889)
Szívesen.
GoodSpeed(#98890)
Egyáltalán nem fura, jobb ez így, hogy a tápegység alulról szívja a meleg levegőt, mert a VGA és a tápegység ventije is a hűtendő eszköz(VGA és tápegység) felé fújja a levegőt. -
MODERÁTOR
válasz Geresics #139544 üzenetére
Kérdés mennyire akarsz fejleszteni, manapság már nem az ördögtől való egy 750-es minőségi táp, évekig le van a gondod és nem azon kell aggódni, hogy egy upgrade esetén elbírja-e a rendszert. Egy FD ion 760p jó választás lehet hosszabb távra.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Cs1csó
félisten
válasz Geresics #139597 üzenetére
Bírnia kell, pont az a lényege, hogy a "kétszázakárhány" Voltból csinál stabil 12V-ot, persze az elhasználódását növelheti ha rossza bemeneti áram karakterisztikája de aggódni nem kell.
Amúgy a 255V - ha gyakran stabilan ennyi - az elég sok sajnos a 235-240V gyakori. Tegyél panaszt a szolgáltatódnál, lehetőleg írásban. Bár valószínűleg elutasítanak mert tuti van valami apró betű az ASZF-ben arra, hogy mettől meddig "megfelelő" a feszültség.
-
törölt tag
válasz Geresics #139909 üzenetére
Egy táp "jósága" több paraméterből áll. Az ismerős egyet vizsgált, az tetszett neki. Hogy ez mit jelent számokban nem tudom. Illetve a terhelést hagyományos eszközökkel végezte és ezeknek fix az impedenciájuk (motor, izzó), nem úgy, mint a félvezetőknek. Szóval tessék fenntartással kezelni a dolgot, csak egy ismerős véleményét osztottam meg. Felelősséget nem vállalok.
Ami saját tapasztalat, az sokat nem ér sajnos. Talán, ha 50%-on terhelem. Feszültségeket szépen tartja, de a komoly dolgokat úgyis a cpu/vga vrm része csinálja.
-
Cs7
tag
válasz Geresics #139916 üzenetére
Tessék elolvasni az összefoglalót!
"felvett energia=leadott hasznos energia/hatásfok"
Nagyon végletesen leegyszerűsítve az a különbség közöttük, hogy a Platinum hatásfokú táp ugyanannyi Watt teljesítményt kevesebb felvett áramból képes előállítani, mint a Gold, azaz gazdaságosabban üzemeltethető. Részletesen tényleg ott az összefoglaló + PH tudástár! Ott hozzáértők szépen levezetik a kérdéskört
DE! Ez nem azt jelenti, hogy ha szükséged van "X" Watt leadott teljesítményre, akkor azt ne tudná egy MINŐSÉGI akár "csak" 80+ Bronze hatásfokú táp, csak az nagyobb veszteséggel képes ugyanakkora teljesítményt "előállítani", mint egy jobb, Silver < Gold < Platinum < Titanium táp.
Ventilátor vezérlés: Ezt hatásfoktól függetlenül is tudja sok típus, általában 30-50% terhelés között szokott lenni az az érték, amely alatt nem kapcsol be egyáltalán a táp ventilátora. Itt konkrétan a fenti Seasonic 30%-ig tud passzív maradni, a Fractal-nál nem találtam egyértelmű adatot, de az is tudja, sőt. Van olyan táp - a fentiek is ilyenek -, amelyiken kapcsolható, azaz kérhető tőle, hogy mindig járassa a ventijét egy kicsit, szerintem ez nem hátrány, kis légmozgás sosem árt. (A fenti Fractal esetében ez a kapcsoló a gépház belsejébe esik, kicsit megnehezítheti, ha sűrűn váltanál üzemmódot.)
Összefoglalva: megbízható gyártó, kitesztelt, bevált típusával hatásfoktól függetlenül kisebb az esély mellényúlni, de sajnos hibás darabok bárhol előfordulhatnak. Én keresnék teszteket ezerrel a kiszemelt típusról, külföldi vásárlói véleményeket is, mert ott többet adnak el, több a visszajelzés.
A fentieket nyugodtan javítsa ki nálam jobban hozzáértő, ha valami mégsem így lenne!
-
nyunyu
félisten
válasz Geresics #139916 üzenetére
Saját példámon: húzott Ryzen 5800X+1050Ti az kb. 125W+75W=200W.
Ez egy 850W-os tápnak nagyjából 22%-os terhelést jelent.230V feszültségen ekkora terhelésnél tud egy
80+ Bronze táp 85%-ot, 200W/0,85 = 235,3W fogyasztás
80+ Silver táp 87%-ot, 200W0,87 = 229,9W
80+ Gold 90%-ot, az 200W/0,90 = 222,2W
80+ Platinum 92%-ot, az 200W/0,92 = 217,4W
80+ Titanium 94%-ot, az 200W/0,94 = 215,0WTehát a két általad nézett táp között a konfigommal nyernél kb. 5W-ot, ha a Platinumot vennéd, nem a Gold minősítésűt.
Az 200 óra folyamatos járatásonként 50 Forint spórolás a villanyszámlán.(Seasonic Prime SnowSilent 550 Gold tápomnak kb. 36% terhelést jelent padlógázon a CPU+GPU kombóm, emiatt már járatja a ventijét, csak procit terhelve még nem kapcsol be.
Terhelési görbéjét elnézve itt kb. 92% lehet a hatásfoka, 200W/0,92=217,4W)Nyilván combosabb GPUval picit másképp nézne ki a helyzet, mittudomén 3080Ti 350W fogyasztásával CPU+GPU már 450W környéke, azt már picivel több, mint 50% terhelést jelent egy 850W tápnak,
50% terhelésnél:
Gold 450/0,92 = 489,1W
Platinum 450/0,94 = 478,7W
Óránként 50 fillér villanyszámla különbség.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MODERÁTOR
válasz Geresics #140333 üzenetére
Szerintem igen. Azért is olcsóbb mert nem moduláris. Azért ha rákeresel a tx850-re, a legtöbb helyen 46-48e ft. Az alzás áron perpill eléggé bestbuynak tűnik, 7 év gari is van rá.
El kell olvasni pár külföldi reviewt róla [link] tomshardwaren csak a 750-est láttam.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest