-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs-zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Erről a tápról mia a véleményetek?
Cooler Master Silent Pro M2 520WElboldogulna egy 4670K- val és egy Ati 7970-el és egy kis tuninggal? Vagy inkább a nagyobb 620-as?
Köszi
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Jövő év elején szeretnék egy 280x vga-t venni és ahhoz venném az alábbi tápegységet.
Mi a véleményetek a SEASONIC S12 II 620W tápról?
Ajánlott, vagy nem?A Cooler Master V700 – a szupertáp tesztnél olvastam (2.oldal 2. bekezdés), hogy "Nagy megelégedéssel nyugtáztuk, hogy a ventilátor alatt egy Seasonic belső serénykedik – ez garancia a legjobb minőségre, amit csak tápos berkekben el lehet érni" -emiatt gondoltam, hogy ezt a márkát választom.[ Szerkesztve ]
-
Triumph
tag
én nem tudom mi van velem de az fsp 350-es tápjából már a második hullik el nállam 2 éven belül
-
Casanova*
veterán
fsp raider 80 + bronze és silver között mi a különbség? azt olvastam,hogy a silvernek a ventije jobb lett,halkabb. mi másban jobb még a silver?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
csori.91
csendes tag
Sziasztok! Tápegység választásában szeretnék segítséget kérni az alábbi konfighoz:
Alaplap: Asrock B85M PRO4
CPU: Intel Core i5-4570
VGA: MSI N770 TF 4GD5/OC GTX770 4GB GDDR5 OC PCIE
RAM: Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2/8GX
HDD: Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100
SSD: Kingston 60GB SV300S37A/60G
FAN1: Arctic F12 Pro TC 12cm
FAN2: Arctic F12 TC 12cm
Optika: Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
Ház: Cooler Master K380 RC-K380-KWN1
Egér&Bill: Trust 18051 Tecla Multimedia vezeték nélküli feketeChieftec CTG 500W volt először kinézve, nemtudom kábelhosszúság, meg az az 500W elég lett-e volna neki, de 24db zajszint is eltántorított, ennél csendesebb tápot keresnék, ha volna.
-
MMIX
addikt
válasz hoffman_ #56176 üzenetére
Nagyon drága nem moduláris 31 ezer Ft.
Belseje nem olyan rossz. DC-DC konverteres ATNG gyártmány.4 dolog:
Ventilátoron a Fractal matricától nem tudni miféle.
Tajvani kondenzátorok
2 PCIe tápcsatlakozó.
3 év gyári, de például az IPON csak 2 év.Van még Fehér tápja az IN Win-nek is.
Green me
Commander III (ez inkább tőrt fehér) Desert Fox
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz mrbig25 #56174 üzenetére
nyilván megtartom, majd ha csinál 400w-osat a fractal, meg javít a belső - de akkor nem változott semmi, köszi szépen
Potzee:
tudom, hogy nem gyártó. annyira nem akarok én venni csak érdekelt, hogy tudnak-e itt előrelépésről.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Potzee
addikt
válasz hoffman_ #56171 üzenetére
A Fractal nem gyárt tápot csak matricáz, ATNG elektronikára épít...szerintem felejtős.
Nézd meg a PC Power & Silencer tápjait pl. Silencer Mk III 400W-t
(Seasonic belső, moduláris, fehér szín...)
Csak sajnos alig vagy egyáltalán nem lehet kapni...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
hoffman_
nagyúr
a fractalról mostanában valami vélemény? a tesla r2 annyira szép, nagyon passzolna a házamba, de olvastam, hogy a bele nem a legjobb, plusz nagyon bosszant, hogy képtelenek 400W-os tápot csinálni.
nem mintha a mostani be quiet e9 olyan rosszul mutatna, de egy fehér tesla 400w seasonic béllel, be quiet ventivel azért befigyelhetne
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
siege5
aktív tag
Sziasztok, megfelelő tápot keresnék és ebben kérnék némi segítséget.
90%ban a következő rendszerhez kellene
Alaplap: Asus H87-PRO /ASUS H87-PLUS / vagy ASUS H81 (még agyalok milyen csatik kellenek a jövőben)
VGA: ASUS R9280X-DC2T-3GD5 R9 280X 3GB GDDR5 PCIE
Processzor: Intel Core i5-4670 3,4Ghz 1150 BOKSZ
Winchester: WD 1TB RED 7200rpm 64MB SATA3
SSD: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S3B7A/120G
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 CMZ8GX3M1A1600C9
ODD -
Ház: COOLERMASTER RC-912P-KKN1 HAF 912 Plus vagy ZALMAN Z11
Táp:
Hűtő -3db-ot néztem, de pro és kontra, így elakadtam.
-FSP AURUM S GOLD 600W (itt sajnos az s széria miatt azt mondják talán a gyenge ventrije miatt nem hozza aze lvárt minőséget és nem elég csendes)
-FSP Raider 650W (nincs 600-as verzió, legalábbis ott ahol néztem, illetve nincs fent az ajánlottak listáján sem 1. hsz)
-Chieftec ctg 80-p (ezzel az a bajom, hogy fekete házba kirívó lenne a fehér acélszürke táp, pedig talán ez lenne a legjobb)Tehát szükségem lenne, egy lehetőleg sötét színű min 600-as tápra ami lehetőleg csendes legyen jó minőséggel.
A segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zsmester89 #56167 üzenetére
Bőven jó neki.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zsmester89 #56165 üzenetére
4*18A-es ágon adja le
-
Zsmester89
őstag
BE QUIET! Straight Power 580W CM e9 -ról vélemények?
DC-DC? Egy ágon adja le a 12?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
salieven
aktív tag
Lecnél kapható: [XFX ProSeries 850W PSU]
[EVGA SuperNOVA NEX650G]
[http://ipon.hu/webshop/product/evga_supernova_nex750b_750w/528068]
[FSP Aurum Gold 700W]
[SEASONIC M12II 750W]
[XFX PRO650W]Ezeket néztem amik általatok ajánlott kategóriákba tartozik (nagyjából). Esetleg melyiket érné meg ebből venni és esetleg melyikből lehetne jó áron venni modulárisat is? Vagy ezek közül mindegyiknek elég hosszúak a kábelei? Plusz annyi hogy amit Lecnél is lehet venni az is több 12V-os ággal rendelkezik. Azt nem úgy mondtátok hogy nem annyira jó mintha csak egy ágban lenne a 12V?
PSN: salieven
-
syberia
veterán
válasz troll81 #56149 üzenetére
FX-6300+HD 7970 elég energiaigényes páros, a CTG-500 pedig inkább 400-as táp ha csak a 12V ágat nézzük, a "nemhajcsaki" kérdéskörhöz annyit hogy ez a páros simán megbírkózik a legújabb címekkel magas felbontáson is, emiatt nem kell procit cserélned.
https://howbad.info/
-
Hoorus
őstag
Szerintetek? [link]
-
troll81
addikt
sziasztok chieftec ctg-500-80p jelen kofigom alatt mennyire melegedhet? langyos levegöt fuj ki ha játszom ehhez a konfighoz elég kell legyen fx 6300 7970 vga és 4 db 12 venti 1 db ssd 1 db hdd vagy kevés?köszi a segitséget a táp még böven garis
-
parkr
őstag
válasz banderasz77 #56137 üzenetére
van XFX 650W modulárisban is, és abban már japán kondik vannak
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Lehetséges, hogy lecserélném szuper jó tápom egy modulárisra. (XFX PRO 550W)
A lényeg, hogy 1 db 12V-os ág kell, teljesítménye lehet max. 650W-is, de ugyan ilyen minőségi és qr.a halk legyen.
Mik lennének az alternatívák? -
Graphics
Jómunkásember
-
TA68
őstag
Hozzájutottam egy Enermax EG 495AX-VE áphoz, ami szinte teljesen új, elfekvőbe volt valahol. Érdemes egy új konfigba berakni, vagy felejtős? Elég régi, ha jól tudom 2005 körül gyártották.
-
syberia
veterán
válasz Akcok94 #56127 üzenetére
Azt hogy egy erre kifejlesztett berendezéssel mesterségesen megterhelik a tápot hogy kiderüljön mennyire megbízható és erős, a Seasonic esetében a "nagyon" jelző a helytálló. A te tápod akkor is hibátlanul végezné a dolgát ha a ráírt maximális terhelés felett még 150W-ot kéne leadjon a gépnek, ami már 800 watt!
-
Morris
veterán
Nem az a gond vele, hogy nem bírja, hanem az, hogy már nem mai darab.
Nekem is ilyen volt, de váltanom kellett sajnos. És meggyőztek itt a hozzáértők. A jövő szempontjából mindenképp jó ötlet a csere. (Én egy 550W-os XFX-re tettem le a voksomat)
Jó a bele a jelenlegi csifi-nek is, de az alkatrészek benne már régiek. Gondolom nincs már rá gari. -
R3laX
addikt
válasz syberia #56120 üzenetére
4.6ghz-en is hwinfoban max 71W-ot eszik a proci 1.160V-on, de úgyis csak 4.3-on járatnám, max 4.5-ön, amin megint csak 1.120V-ot kér. A kártya Gigabyte 7950 Rev1-es verzió, ahogy HSM mondta nekem ezeknek még a gyári feszbeállítása is elég kedvező. Visszafogottan bánok majd vele, de előbb-utóbb lesz táp csere ez nem kétséges.
-
syberia
veterán
válasz Akcok94 #56121 üzenetére
Túl van méretezve az a táp, szintetikus tesztekben 800W felett kapcsolt le a védelme, így nincs kétségem hogy elbírná a 6970 crossfire-t.
Nem tápos téma, de talán jobban járnál egy darab HD7970 GE-vel, a crossfire nem minden helyzetben skálázódik jól, és akkor alig kapsz több fps-t.
[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
üdv,
gondolkozok hogy veszek még egy videokártyát, és talán akkor új tápegység is kelleni fog.
amim most van Seasonic X660 gold. a mostani rendszer egy fx8320(hivatalosan 125 w,de húzva van és így 160 W is lehet) 1 db hd69700 (250W) szivattyú olyan 15 W, 3winyó, vagy 8 ventilátor.
elbírna a táp még egy hd6970-t? mert pont az környékére jönne ki a "W".Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
syberia
veterán
Hiába minőségi cucc, az osztott 12V ágak semmi jót nem ígérnek a HD7950-nek, viszont arra kis esélyed van hogy ha lekapcsolna/tönkremenne a Csifi, más alkatrész magával vinne, de még egyszer mondom: ilyen kártya mellé ne a tápon próbálj spórolni!
(#56115) R3laX "Na mind1, majd hétvégén kiderül" Ha magadra hallgatsz helyettünk, az is a Te dolgod...
[ Szerkesztve ]
-
bokpeter
csendes tag
Sziasztok. Videokartyak topikban azt a valaszt kaptam a kerdesemre, hogy ha minosegi az 500 wattos tap akkor elviszi a 280X-et. Hozzaertoket kerdeznem, hogy a tapom az minoseginek szamit-e. A tapom tipusa : CORSAIR CX Series Modular CX500M. A gepemben van tovabba 2 HDD, 1 SSD, 1 DVD olvaso es 1 hangkartya meg. Proci az egy i5 4430, ram meg KINGSTON 8GB HyperX. Nagyon orulnek neki ha siman elvinne, mert nem akarok uj tapot venni. koszonom a valaszokat elore is.
-
R3laX
addikt
válasz Frozzy #56111 üzenetére
Itt 1050-en ment nekik a 7850, egy húzott i7 3960 mellett. Nekem 1230mhz-en, i5 4.7ghz-n tuti kajál min 290-et. Hm remélem elmegy, max egyelőre nem húzom a 7950-et Giga Rev1-es lesz, szóval alul is feszelhetem. Bár neem, 3960x most nézem sokat zabál nagyon .
Na mind1, hétvégén kiderül
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz hegegabi80 #56109 üzenetére
Seasonic SS350-ET is elég,
De amugy Chieftec CTG-500
-
Graphics
Jómunkásember
válasz erik22 #56107 üzenetére
Fele amit leirtál hülyeség egyből..
FSP éves termelése? Mind végignézik szted?
Ciripelés is szinte sok tápnál, google segit...
Közelre hajolva gépezel?
A Raidernél el szoktuk mondani, hogy a ventije nem a legjobb, ha rákerestél vásárlás elött akkor ezt is tudhattad...
Nem szégyen kérdezni vásárlás előtt. .. vásárlás után panaszkodni igenCooler Master GX...
XFX Pro 550/650Hangos szikrahang? Folyamatosan ki/be húzgálod a tápcsatlakozot?...
Még egyéb????
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz syberia #56101 üzenetére
Amúgy ilyen a 2 ág. Az i5 3570K még 4.7ghz-en 1.240V-al is stabil a 7850 mellett, ami GPU-ban 1230-at atomstabilan viszi, de 1265-ön is lefut még a 3DMark2013. MEM-ben 1500mhz-en itt is lefut simán a Fire Strike 120% Power targettel(persze a max 1.225V a kártyának). Azért így már meg van nyúzva a táp nem? Reménykedhetek hogy bírja a Giga 7950-et?
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Melyik a legolcsóbb de még ajánlott táp 500W-os? i5-3470, HD7790 vagy GTX650Ti, 1 SSD, 1HDD, 1ODD lesz a gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
skyboi
tag
Sziasztok, alábbi, egyelőre tervezett konfighoz szeretnék csendes(!), lehetőleg modularis tápegységet:
I7 3770 @4ghz
16GB DDR3
4xHDD 3TB
1xODD
1xSSD
2xnvidia 770/780 SLI (vigye ezeket a szintű kártyákat)Jelenleg egy hx650es Corsairem van, amit szeretek, egy N770 lightingot, egy 4.3-as i5-öt és vinyókat, ssd-t és egy dvd-t visz. A corsair oldala szerint 750/850es tápegység ajánlott. Nem szívesen vennék 45-50ezer forintért tápot. Milyen típusban, márkában gondolkodhatok?
Köszönet!
True story.
-
erik22
tag
Sziasztok hát nem tudom de itt egy jó páran dicsérték az Fsp tápokat pontosabban Raider 650 watt Bronse,de nekem már a második van belőle mert mikor megvettem az elsőt venti hibával visszaküldtem gariba csörgött csattogót benne gyárilag.Most ez hogy van nem elellenőrzik ától zéig a tápot le vagy mi a f...!nah mind 1 most elküldték egy silvert mert állítólag jobb benne a venti hát nem vagyis nem csörög annyira aztán a saját táp kábellal valamikor ilyen HANGOS szikrahangot adott kicseréltem az elmúlt de most véletlenül melléhajoltam( ott volt dolgom) és halom hogy ciripel benne elég jól halhatóan benne valami kondi!nem tudom ezek az emberek mi a f.. dicsérnek ennyire benne mert 85%hatásfok? de hiába ha gané az egész!
[ Szerkesztve ]
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
tatabánya
senior tag
hali! szerintetek egy fsp hexa 400 elég lenne egy 3570, gtx660, 1 hdd, 1 sdd-s géphez?
[ Szerkesztve ]
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Chieftec 750W CTG-750C tápegységről valakinek véleménye?
Használtan mennyire rizikós venni ilyen tápot? (12k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest