- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz cyberkind #55999 üzenetére
A képen a régi van a 80+Bronz, de ettől még az újabb 80+Goldot is adhatják. Bolti képek össze vissza vannak.
A Corsair oldalán ott van az aktuális kinézete.Az EVGA-nak van két HEC belsős kisebb tápja 500 és 600W, azokat nem ajánljuk.
A többi EVGA-val nekem nincs bajom.
EVGA SuperNOVA NEX650G is FSP Aurum.Amiket felsoroltam, mind Haswell ready. Nem tudom mi lesz a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz cyberkind #55997 üzenetére
Ha moduláris kell ,akkor a Corsair HX650 80+Gold pont jó, mert az kivételesen Seasonic és Corsair is.
Ha nem kell , hogy moduláris legyen akkor, THERMALTAKE Toughpower GOLD TP-650P, ha nincs bajod az FSP Aurummal.XFX PRO650W
CORSAIR TX Series TX650
EVGA SuperNOVA NEX650G
ENERMAX Triathlor FC 650W, ha nem kell, hogy halk legyen
ENERMAX REVOLUTION87+ 650W
SEASONIC G Series 650 (ez olyasmi, mint a Corsair HX650 80+Gold) -
MMIX
addikt
válasz cyberkind #55990 üzenetére
Silverstone van:
Pcgear.hu
bluechip.hu
merlinhardver.hu
--------------------------
Corsair:
AX
AXi
HX (bár ha e felől érdeklődsz, akkor a Seasonic fanok jönni fognak)
RM , ez meg nagyon új, nincs tapasztalat.
-------------------------Seasonicok is jók, X, XP, M12II 650/750/850
Pár hete volt egy másik Silverstone érdeklődő, kb. azonos a válaszom, mint neki.
Mondjuk árat azt nem írtál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BTminishop #55991 üzenetére
ez alapján egy minőségi 400as is elviszi a gtx 760-at.
az adatlapod kitöltése sokat segítene, mert nem látjuk a többi komponenst.
illetve az sem mindegy, hogy felső- vagy alsótápos házba szeretnéd rakni.5 percen belül használd a szerkesztés gombot! a másik hsz-t töröltem.
[ Szerkesztve ]
-
Duncan666
újonc
Sziasztok sff Dell optiplex gx 380 ashoz szeretnék venni tápot,de nem tudom honnan és milyet,mert csak 250es van benne.core 2 duo 2,9,2gb ddr3 van benne.Videokártya csere lenne,xfx r7 250est ajánlották,nem tudom milyen táp bírná el.Jó lenne ha valaki tudna segíteni.
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok!
GTX 760hoz milyen tápot vegyek? 650 az bőven elég,nem?
Van rá egy huszasom. -
cyberkind
félisten
Heló mindenkinek !
Azt szeretném megkérdezni hogy itthon lehet venni valahol Silverstone tápegységet, vagy abszolút nem és inkább válasszak valami Corsair tápot amikkel nincs semmi baj .
(#55992) BTminishop
"Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."[ Szerkesztve ]
-
-
tornas
őstag
-
Captaindeph
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz melyik táp lenne jobb?
Kingmax 4GB 1600 mhz
120GB kingstone v300 ssd
I5-3470 cpu
gtx 660 vga
odd
asus P8H77-VXfx 450 vagy fsp raider 550 ?
Köszönöm!
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok erről a tápról mondanátok valamit?
Ehez a konfighoz kéne:
x6 1090t
2x4 ddr3 ram
asus hd6970 ref
1x250+1x160gb hdd
LG ODD
cooling swif 2 x 3
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
oba
addikt
Hi!
Ajánljatok nekem pls egy olcsó (de tényleg nagyon olcsó ) de azért megbízható tápot, lehetőleg halk legyen. Persze tudom, hogy a nagyon halk verziókat meg kell fizetni, ezért az ár az elsődleges célpont, azon belül pedig lehetőleg ne trakor hangú táp legyen A konfigom: Asus P5B, Pentium E6500, Sapphire Radeon 4670 (passzív hűtéses), 4 gb ddr2 ram, sata 2 hdd és egy dvd író.
Általában irodai munka és netezés megy a gépen. Játék nagyon ritkán.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
os!
tag
válasz Morris #55966 üzenetére
Az a jó, ha egyben van. Akkor az adott forrást úgy osztod a kábelek szerint ahogy akarod. De ha mondjuk 3 csatorna van (12v1,12v2,12v3), tehát mondjuk az adott amperérték ezen 3 ágra osztódik el, pl 10A-10A-10A, és neked megkell hajtanod egy alkatrészt ami eszik 15Ampert, akkor okosan kell csinálni és úgy kombinálni a 12V ágakat, hogy elérhető legyen legalább kettő a "külön" csatornák közül, hogy 20A felvétellehetősége legyen. Hiába teszel rá mondjuk 2molexet ha az pont ugyanazon a 10A-es csatornán van, akkor a felvétel max 10A. De ha a 2 molex külön csatornáról jön, akkor 20A a max felvétel (vagy amit a kábelek bírnak). A lényeg ez.
hál'istennek pogány vagyok
-
Morris
veterán
Miért lényeges, hogy egy tápegység 12V-os ága egyben van sem?
-
Hephaisztosz
tag
Sziasztok,
Az alábbi konfigurációhoz ajánlanátok nekem egy megfelelő tápegységet.
Alaplap: ASUS H87-PRO
Processzor: Intel Core i7-4770 3.40 GHz 1150 BOX
VGA: MSI Nvidia GeForce GTX 770 4 GB GDDR5 OC PCIE
Vinyó: Western Digital Caviar Black 2 TB 7200rpm 64MB SATA3Nem tudok dönteni, hogy FSP, vagy Chieftec legyen. 600 - 650W-os tápra gondoltam későbbi bővítéssel való tekintettel.
-
os!
tag
Csőváz.
Raknék össze egy 3d modellező arcnak egy combos gépet.
Mekkora táp az, ami már tutira jól elviszi, ami nem (fölöslegesen) nagy, de már tuti jó? Márkákat ismerem, csak valós teljesítményben nem vágok egy ilyen durva konfigot, a fogyasztásmérőmön nem volt még ilyen
i7-4770k
z87 lap
16gb ddr3
2xhd7870
ssd,hdd,odd
semmi egyéb extra...Köszi!
hál'istennek pogány vagyok
-
marinea2
addikt
válasz krolwax #55956 üzenetére
"Illetve miért tüntetik fel a gyártók saját oldalukon mindig a "Min. power requirement 500W"-ot ha bőven nem is eszik annyit a rendszer még a kártyával se?"
Mert számolnak azzal hogy sokan minőségtelen olcsó cuccal hajtják a karit és hogy biztosan beleférjen minden így a felelősség nincs rajtuk
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
krolwax
csendes tag
Hát jelenleg még felső táposom van, de tervezve van a cseréje alsó táposra. Akkor szerintem egy Chieftec CTG-80 400w lesz a nyerő. És egyébként CF-re is elég lenne ekkora táp? (nem mintha szeretnék CF-et [egyenlőre]) Illetve miért tüntetik fel a gyártók saját oldalukon mindig a "Min. power requirement 500W"-ot ha bőven nem is eszik annyit a rendszer még a kártyával se? Ilyenkor az esetleges rosszabb minőségű tápokra is gondolnak és azért jön ki egy ilyen "átlag"?
-
krolwax
csendes tag
Akkor ezek közül mindegyik felső tápos házba ajánlott, vagy csak az utolsóként felsorolt FSP HEXA 400? És akkor ezek szerint az XFX oldalán írt 500 wattos táp mégsem követelmény?
-
krolwax
csendes tag
Halihó!
A következő konfighoz mekkora/milyen márkájú tápra lenne szükség, hogy gond nélkül elvigye és még esetleg 1 új vinyó és egy ssd is beférjen? Illetve jó-e egyáltalán maga a konfig arra, hogy kissebb gépigényű játékokkal játszogassak? (HD filmek és programozás mellett)
i3 3240
XFX HD7790
8GB 1600mhz
500gb hitachi
asus p8h61-m lx3 r2.0
mezei merevlemó olcsoé
(+ a hát ledek és venti ledek) -
MMIX
addikt
válasz KAMELOT #55947 üzenetére
Belinkelem neked külön az ENERMAX Platimax 850W (EPM850EWT) hsz-emet.
Van valaki, aki azt mondja, hogy nem két különböző gyártmány és a második nem CWT?Egyébként írtam is ma (#55939), hogy van egy új gyáruk (pár évig nem volt), de attól még a Platimaxot is kiadják a CWT-nek gyártásra.
Az internetes táblázatoknak én csak akkor hiszek, ha már leellenőriztem. Nem csak puskázásra használom.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz KAMELOT #55947 üzenetére
Nem arról van szó, hogy ki mit gyárt, hanem hogy nincs SAJÁT gyára.
Ergó bérgyártásba kiadják a termékeit, a nagyobb gyártókapacitással rendelkező, lásd kínaiaknak.... "Enermaxnak nincs tápegység gyára. (volt)"
Az olcsóbb termékeken nincs feltüntetve, hogy kinek a terméke és milyen belső van benne...
Aki anno vett egy Cyclops-ot, az szívta a fogát, mert iArena szintű CWT belső volt Enermax dobozkában...Az Enermax termékek más gyárakban készülnek, nincs olyan ,hogy Enermax gyár...
MMIX kolléga azért jobban tisztában van a tápegységek világában mint páran a topicban
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
ENERMAX Saját belsőt gyártanak, mint az FSP és seasonic. Minőséget meg kell fizetni. 1.link, 2.link NAXN meg ilyen szériákban van CWT, FSP, SIRTEC bél azért, hogy legyen valami olcsóbb kategóriás tápjuk is. Aki Enermaxot vesz az nem ebből a kategóriából fog válogatni.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MMIX
addikt
Mai www.jonnyguru.com teszt, Corsair RM650.
Ha esetleg régi 20pin ATX lappal nem menne a Corsair RM650 táp. (+5V vezetékek döglöttek)
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz Potzee #55894 üzenetére
Szia!
Ez jó lenne: Seasonic SS-350ET?
Nem találom hány dB-s de mindenhol halknak írják."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
MMIX
addikt
Aztán, lehet, hogy van valamilyen gyára az ENERMAX-nak, oroszból fordította a Google kb. Pákó szinten. Bennem az maradt meg, hogy nem gyártanak.
Bezárták a régit és pár év múlva elindítottak egy új gyárat. (második oldal tetején írják: "Enermax: tajvani és német cég?")
Van német kötődés is.
www.3dnews.ru Egy nap az Enermax német kirendeltségén[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
SS M12II 620w 22k- helyette más alternatíva nincs ugye?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A tanácsotokra hallgatva végül beszereztem egy ilyet, és nagy megelégedéssel használom A zajszint tényleg nem marketing duma volt, konkrétan nincs hallható hangja.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Potzee
addikt
válasz tjb007 #55931 üzenetére
Majdnem 12k...CHIEFTEC CTG-500-80P
Elég hosszúak a kábelek alsó tápos házba is, megbízható Sirtec elektronika...ez kell neked.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tjb007
nagyúr
Ebben a táblázatban az szerepel, hogy az FSP HEXA alsó-tápos házhoz nem megfelelő.
Az a probléma, hogy alsó-tápos házat szeretnék én ezt a tápegységet néztem ki, viszont ha tényleg nem jó, akkor másikat kell néznem, nehogy az összeszereléskor érjen meglepetés.
A kérdés tehát adott, melyik 500W-os tápegységet alsó-tápos házhoz maximum 12e forint értékben ? -
MMIX
addikt
ENERMAX Revolutuin X't (ERX430AWT), www.hardwareluxx.de
Azt látom, hogy CWT gyártmány, de hogy eredeti CWT vagy ENERMAX terv a CWT gyártásában azt nem.
www.merlinhardver.hu, előrendelhető 25500 Ft. -
dgyoele
csendes tag
Üdv!
meggyőztem a leendő géptulajt és egy FSP HEXA 500W-ra esett a választás igaz egy picivel olcsóbb lappal!
azért mégiscsak értelmes gépről beszéltünk ne egy 5k-s kuka táp kerüljön bele
köszönöm.
-
Pötibá
csendes tag
-
Pötibá
csendes tag
válasz Graphics #55918 üzenetére
Mostani táp is Chieftec. (pontos típusát nem tudom itt melóhelyen)
Ami miatt kevésnek bizonyult, hogy többször volt kék halál terhelésnél.
Hőmérséklet felugrott: GPU 87, memory 79, VRM 114.
650W-ossal stabil 70 fok volt összes.
Amire rá vagyok kattanva, h ha lehet 14cm-es venti legyen tápban. -
Pötibá
csendes tag
Sziasztok,
lecseréltem 6850-ös videókarimat 7970-re. Eddig 500W-tal ment a rendszer, de most kevésnek bizonyul. Munkahelyi Chieftec CFT-650-14CS -es táppal kipróbálva jóval stabilabb volt a rendszer terhelés alatt (BF4).
Magamtól amit vennék: Chieftec 750W OEM (CFT-750-14CS) brutto 22e-ért, de szívesen vennék más ötletet is. -
salieven
aktív tag
Sziasztok.
A konfigom a következő:
Asrock 970 Extreme3
AMD FX 6100 AM3+ @ 4GHz + Cooler Master Hyper 412 SLIM
Sapphire HD7950 Vapor-X OC 3GB
Kingston HyperX Blu 8GB Kit 1600MHz
Kingston V300 120GB / WD Green 1TB / Samsung 500GB
+ dvd meghajtó és egy ASUS Xonar DG hangkártyaA tápot úgy kéne belőni hogy a későbbiekben lesz egy 8320as proci benne + vízhűtés(előreláthatólag Corsair H80i) és esetleg még egy HD 7950 .
Jó lenne ha moduláris lenne a táp és igen csak hosszú kábelek lennének hozzá. Ehhez a konfighoz szeretnék tápajánlatot kérni. Amit néztem az egy Corsair TX650M/750M (utóbbi már azért drágább ugye) de gondolom én kellhet az a gép miatt. Meg néztem még a Corsair CX600M ami jelenleg csak 20k. Tudnátok róla bővebb infót mondani? Esetleg akkor ajánlani egy tápot ehhez a konfighoz és a későbbi fejlesztésekhez is hogy elég legyen?
Előre is köszönöm a segítséget.
PSN: salieven
-
Potzee
addikt
-
marinea2
addikt
válasz Frozzy #55906 üzenetére
Corsair carbide 300r adott "sajnos". Eléggé lyukacsos az egész.
Az adatlapon szereplő konfiggal szinte zajtalan volt, csak éjfél után hajnali órákba hallottam a HDD-t azt is csak egy nagyon kicsit ha odahajoltam."Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marinea2
addikt
válasz syberia #55903 üzenetére
Milyen többi venti?
Thermaligh macho és MSI 760 ventiein kívül más nem lesz benne.
Ventit nem akarok hallani egyet sem
Asus DCII 660-om volt SS M12II 520-al. Ennek a kombónak semennyi hangja nem volt, terheletlenül és terhelve sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest