-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hoffman_ #3849 üzenetére
ez a gép így kb 200-250Wot eszik kétmagossal és 4850essel. a Saga2 400 338Wot tud a 12es ágakon, és 18A külön-külön a limit.
elégnek kell lennie, hosszú távra is.
azt szabad megkérdezni mi történt a BS2vel? (enyémnek is 500GLN60 bele van, és majd 3 éves)
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
14adam
addikt
Elég lesz mind a két vga-hoz. Procit majd nagyon nem tudsz húzni ha maxon megy majd a gpu is meg a cpu is.
500-as változatát akkor ajánlom ha szeretnél tuningolni is és a gtx lenne benne
Inkább saga-t vegyél ne hipro-t mert jobb a hatásfoka újabb és erősebb. Csak akkor vegyél hiprot ha nagyon nagy pénz szűkébe vagy[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
Ott valami hálózati probléma lesz.
@(#3852) hoffman_
Egyre biztosabb az a hálózati probléma.
@(#3857) hoffman_
Ha még szét is szedted, még én is visszadobnám
Szerintem vegyél UPS-t első körben. Jah hogy drága? Add el az egyik VGA-t.
Jah, hogy kő a 3D? Jah hogy nem kéne táp pukkanás? Tessék mérlegelni! ÉS/VAGY!Én még boltos/szervizesként beszer áron SE engedek meg maganak ilyen kofigot, pláne, mert munka melett nem is kell
-
stol
addikt
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #4105 üzenetére
mod:
Az, hogy a molex - 6 pin átalakító az 2x4 vagy 1x4 az számít valamit? Lehet abból bajom, ha csak 1x4-eset veszek? Gondolom 2-ről többet tud leadni, csak az a differencia, nem? A 4850 alá kellene. Ezt nézem.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vzsryl
nagyúr
válasz hoffman_ #4105 üzenetére
Hali!
Mi a márkája és a konkrét típusa a szóban forgó 400W-os tápnak?
Minden külön tápot igénylő VGA-hoz adnak molex-->6pines átalakítót.
Egyébként az FSP 400-PNF-emen is ugyanezek a csatlakozók vannak, és én is két molexet felhasználva + átalakítóval használom a gépet, és nekem is HD4850-em van. Kb. félgőzzel viszi a táp a konfigot játékok közben.(#4107) pigmeus: Szia!
FSP 350-60APN és 400-60APN, ha elég a nagyon kevés csatlakozó.
Chicony Hipro 430W, ami még szintén nagyon olcsó, de már több csatlakozó van rajta, mint az FSP-n.
FSP SAGA II 400W, ami ugyanazt a belet kapta, mint az 400-as APN, de ezen már jóval több csatlakozó van.
FSP 400-60GHN, szintén elegendő csatlakozó későbbi fejlesztésekre.
Chieftec CTG-400-80P, szintén sok csatlakozó.(#4108) Colka79: Szia!
Neked is a pár sorral feljebb felsorolt tápok közül javaslok. Inkább a több csatlakozóval ellátottak közül válassz. Esetleg még kicsit drágábban (12k) a Be Quiet Pure Power L7 350W-ot tudom javasolni, amin szintén megfelelő mennyiségű csatlakozó van. Ez belsőre is minőségi, mert az FSP-350-60APN belét kapta meg, kisebb módosításokkal, és hitelesítve van a 80+ Bronze hatásfokra.
(#4109) jozsi252: A VX450 12V-on 396W-ot tud leadni, de simán túl is terhelhető, mert nagyon erős Seasonic bele van. A Te géped meg se kottyan neki.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
sCr89
tag
válasz hoffman_ #4492 üzenetére
Egy Ultron SilentForce UN450s tápom van,
http://ultron.de/v1/produktansicht.php?WGType=Netzteile&artnr=50430&l=de
még anno au-ba vettem, itt nem láttam a listába h jo vagy rossz lenne, személy szerint nekem nem volt semmi gondom.
Jelenlegi configom: AliveDuale-Esata2, Athlon x2 6000+, 9800GT 512MB, 6GB DDR2 800mhz ram. -
Chosen
addikt
-
Topanka
aktív tag
-
14adam
addikt
válasz hoffman_ #8467 üzenetére
újabb belső,halkabb. Nem ér meg +10k-t csak akkor ha még a silent pro-t hangosnak tartod (kb corsair vx 450,hx520 szint)
(#8468) Topanka volt olyan akinek nem ért el valahova,meg kicsit merevnek tartják a kábelt. Jó táp,de csak akkor vegyél ilyet ha 2-3 olyan vga-t akarsz összekötni mert feleslegesen nagy kábelekről itt olvashatsz,szerintem bőven elférne mindenhova. Nem jut most annak a háznak a neve amibe tették és nem ért el valahova 500-as bőven elég lenne még akkor is ha tuningolsz vagy csak két vga-t akarsz beletenni
Új enermax tápcsalád (lehet,hogy csak nekem új... rég olvastam a topicot)
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz hoffman_ #8471 üzenetére
Húh,énse értek hozzá szünetmentes topicba menj át
Enermax Naxn és EcoMaster LEPA mondjuk már februári hír,úgyhogy én maradtam le valamiről
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz hoffman_ #13175 üzenetére
Több ponton is elvérzik a bizonyítékod.
1. FSP-ből sok van, főleg kis hazánkban, és emiatt több elhalálozásról is lehet olvasni, mint pl egy Enermax-al kapcsolatban. De pl a Chieftec-el is hasonló a helyzet, mert a minőségi tápokból a Chieftec-et is szinte mindenhol be lehet szerezni, és többet is lehet olvasni problémás darabokról. Több példány, több hibás modellel jár. Nem létezik olyan gyártó, amelyik 100%-ban csak jó tápokat küld ki a gyárból. Enermax sem ilyen.
2. Bluestorm II kb. 2 éve nem kapható, nem gyártják. 4-5 éve volt sláger termék a minőségi tápok között. Tehát ha mondjuk az összes BS II megmurdált volna, akkor sem "újabban" roncsolná az FSP színvonalát, hanem régebben tette volna. "újabban" APN, GHN, Hexa és Aurum modelljeik vannak, amikről nem nagyon lehetett rosszat olvasni. Kivétel Petzval 13V-os APN példánya, amit ma is az orrunk alá fog dörgölni... Egyébként a Bluestorm II-ben 60GLN bél van, ami tényleg kapacitásproblémákkal küszködött, de ez inkább a 400W-os példányokra vonatkozott. De mint írtam, ez nem tartozik az "újabban" kategóriába.
3. Egy márkanév alapjáraton nem is lehet garancia a minőségre. Ha egy típusról látunk egy tesztet, amiben jól teljesít és megbízhatónak bizonyul, akkor már bátran merjük ajánlani. De ahogy az 1. pontban írtam, még egy "überkirály" Enermax is bedögölhet akár 2 napi használat után, ráadásul még magával is ránthat valamit, de erre sokkal kevesebb az esély, mintha egy Codegenre vagy hasonlóra bíznánk a gépet. Persze van olyan Codegen, ami 7 éve megy gond nélkül (by Petzval), de műszakilag egy hulladék és ott alszik benne a kis ördög, ami bármikor kitörhet, és ezt nem képes néhány ember felfogni (nem rád célzok). Nincs benne semmilyen védelem, és instabil.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz hoffman_ #13173 üzenetére
Kizárólag a weblapjukra értettem, van vagy 20 különböző oldal, különböző országokra bontva, nem egy globális, ami ugyanaz, csak különböző nyelveken.
vzsryl: Neked is csak ezt tudom írni. Láttam, hogy belinkeltétek, de attól még szar. Nekem csak FSP tápjaim voltak eddig és kiválóak, félreértés ne essék.
-
C0d3r
addikt
válasz hoffman_ #16211 üzenetére
Lehet átalakítózni, táp elbírná, ígyis-úgyis 12 V-ról kajál. Van akinek hátrány a 2 db Molex-ről történő átalakítás, mert egy kábellel több lóg a kelleténél, ami rontja az összképet kábelrendezésnél.
Sajnos többi hardvernél is megfigyelhető a drágulás, látszik hogy a forint nincs jó formában.
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #16256 üzenetére
Sztornó, elég sokat számít a külső is, ezek alapján leszűkítettem a kört. Nem kell moduláris, meg tudom oldani, talán még szebben. (Igazi tutiság ez a táp lenne, de elérhetetlen)
Aurum 500W - Seasonic S12 520/620 II - be quiet 550 E8
- Seasonic nem tudom, hogy moduláris-e, egyik képen igen, másikon nem, ha nem az, az lenne a jó
- FSP 5 helyett 2 évet kap gairból, nem értem miért, Seasonic a második 3 évvel(oázisnál elvileg a be quiet is 3 év)
- be quiet! tápokat nem értem 500/550/600 árban ugyanaz, miért?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz hoffman_ #16256 üzenetére
Ezek közül egyértelműen az Enermax. Jobb minőségű mindnél, de olcsóbb némelyiknél. Még a Seasonic is jó vétel lenne. De milyen géphez kellenek ilyen erős tápok?
(#16264): Seasonic S12II nem moduláris, csak az M12II-es tesója. Ebből a listából pedig egyértelműen a Seasonic a nyerő. Az FSP és a Be Quiet hasonló minőségű és hatásfokban sincs nagy különbség, ráadásul mindkettőben FSP bél van, de a Be Quiet-et saját maga tervezte, az FSP csak összerakta. A BQ-nak a nevében is benne van az előnye, talán a leghalkabb ventilátoros táp a piacon. A Seasonic is nagyon halk, aminél az Aurum hangosabb, de még az is nagyon jó zajszinttel rendelkezik.
(#16263) Mr Manson: Szia!
Enermax MODU82+ 525W. A Liberty is nagyon jó, de a MODU82+ csúcs minőségű volt a maga idejében, és még most is, csak nem rendelkezik Gold hatásfokkal, mint a mai Enermax-ok, de a 80+ Bronze-t bőven hozza, sőt majdnem Silver. A Cooler Master M520 hozzá sem szagol az Enermax-okhoz. A normális minőségű tápok között az Enermax a csúcs, és az M520-ban található Acbel pedig kb. a legalja gyártó, de még mindig sokkal jobb, mint a gagyi, veszélyes tápok.
-
Findzs
addikt
válasz hoffman_ #16268 üzenetére
itt 5év gari van az aurumokra, bár azt mondják nem éppen csendesek és te pedig csendes gépet szeretnél, akkor meg a be quiet tápok közül érdemes választani a tápajánló táblázatban van az ajánlott tipus nagyon halk minősítéssel
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Jim-Y
veterán
válasz hoffman_ #18117 üzenetére
Ha a pci-e-n kívüli molex csati egy ventihez lenne, akkor létezik 1 molex to 2 molex átalakító. Magyarán, 2 molex kett egy PCI-E 6 pineshez, akkor marad egy, na ha a maradék egyet egy ventihez akarod használni, akkor létezik 1 to 2 molex átalakító. üdv
btw: én lehet megvenném a ctg-400-at ha jó ára lesz
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #18123 üzenetére
Közben kerestem egyet, jóféle újoncmódit mutattam be a Hexa-CTG kérdésekkel, szégyellem is magam
Felteszem kicsit másképp. Relatíve nagy, alsótápos házba keresek tápot. A Bluestorm II 500W, elég volt bele. Ezt figyelembe véve, vajon mind a Hexa, mind a CTG 500 elég lesz? Ha igen, akkor lesakkozom magmaban, hogy melyik lesz.
#18124:
Köszi szépen A hang és a gari eldöntötte, ha nem megy a BS, akkor CTG.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz hoffman_ #18125 üzenetére
Én az FSP HEXA-t ajánlottam volna - amíg le nem írtad, hogy alsótápos, nagy házba kell. Na oda ennek rövidek a kábelei, akármilyen jó kis táp az. Akkor marad a CTG-500.
kieg: én alsótápos, de csak mATX-házban használom a HEXA-t, oda tökéletes, nagyon szépen, az alaplap mögött vezetve a mazzagokat! (lásd adatlapomon)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz hoffman_ #18135 üzenetére
Elhiszem hogy jó - de ára összemérhető az öregecske 4850 értékével. Ugyanazt a pénzt hasznosabban is elköltheti. Szerintem.
kieg: Tévedtem, csak 6000 forint. Abban a tévhitben voltam, hogy kb. egy tízes...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok