- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
ENERMAX NAXN ADV 550W erről mi a véleményetek?
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
törölt tag
-
dudu5130
őstag
Vagy esetleg FSP HEXA 500?
-
dudu5130
őstag
Chieftech CTG-500 megteszi?
-
dudu5130
őstag
Hali!
Ehhez a konfighoz keresnék egy megbízható, jó teljesítményű tápot.
AMD FX-6300
AsRock 990FX EXTREME 3
Gigabyte HD7770 1GB GDDR5
Samsung 4GB DDR3 1600MHz
Toshiba 1TB 32MB SATA3A tápnak a venti hangja nem érdekel, a hangredszer mellett nem zavar. Engem csak a megbízhatóság és teljesítmény érdekel és lehetőleg ne legyen húzós ára. Tudnátok ajánlani márkákat esetleg, hogy melyikek megbízhatók az olcsóbb kategóriában?
HKC V-POWER V-650 Ezt néztem már, mert ilyen márkájú van tesóm gépében és már hosszú ideje megbízható teljesítményt nyújt.
-
Tockos25
tag
Adott egy AMD A6-6400K processzor, A88X-es alaplap, SSD+HDD, 3 darab ventivel. Melyik táppal használjam: 550W-os ATX-es Chieftec vagy 300W-os SFX-es Delta?
AMD, ATI - the BEST
-
MMIX
addikt
Elvileg lehetne, de az átlag vásárló/kérdező nem akar kínlódni, hogy ez most HEC vagy Sirtec.
A címkén: TR2-******NH
Az "NH" HEC
AZ "SW" SirtecAki értette, értette és jól választ, aki nem az nem, részemről ennyi volt ez a téma.
Ebben az ársávban nagy az egyszerűbben kiválasztható konkurencia, aminél netes rendeléskor is lehet tudni, hogy nincs többféle azonos néven. Azt kapja, mit rendelni akart.[ Szerkesztve ]
-
snipy
tag
Üdv Táp guruk!
A tesztben szereplő Thermaltake tápok lehetnének-e kedvező árú alternatívák alsótápos házba /ráadásul fekete/. Munich430 Berlin630
Itthon jobb esetben 3 év garival kapható, még jobb esetben 5év [link]
Feltéve, ha nem beragadt HEC belsős készlet...Hamburg 530-at nem találtam hirtelen
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
válasz gezu1025 #55177 üzenetére
A videokártya tartozéka szokott lenni az átalakító, ha mégsem adnak hozzá, akkor térjünk vissza erre a kérdésre.
az egyik hatos legyen a táp 6+2 (a +2 nem kell).
a másik 6-os, az átalakító amit a kártyához remélhetőleg adnak a dobozban. (gondolom 2db molex-->6pin)[ Szerkesztve ]
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
FSP Aurum 400W
i5 2400 + hd 7870-et tervezek rákötni. Azt tudom, hogy bőven elviszi, a kérdésem az, hogy hogyan oldjam meg a 2x 6 pin-t. A tápon alapból 1db 6+2 pin van. A tápra 1 SATA HDD (később talán SSD is) és egy DVD író lesz még rákötve. Melyikre kössek mit, miből alakítsak át mit?
Ez van a tápon alapból
20+4-es és
4+4-es alaplapi köteg
6+2 tűs PCI Express grafikus kártya
perifériás tápellátóból az egyik vezetéken négy SATA eszközökhöz való
a másikon három IDE eszközös és egy flopietető vanKöszi előre is.
-
Athello
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy új gép tápegységéhez.
A konfig a következő:Alaplap: Asus M5A78L-M LX3 AMD 760G (780L)/SB710 SocketAM3+
Proci: AMD Athlon-II X2 AM3 (270) box
Memória: Kingston 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-10600 (KVR16N11S8/4) memória
Videókari: Asus EAH5450-SL-HM1GD3-L-V2 AMD DDR3 1GB 64bit PCIe videokártya
HDD: Western Digital 3,5" 500GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Blue Caviar WD5000AAKXNem egy nagyágyú, de nekem elég lenne, tekintetbe véve az anyagi helyzetemet...
Csúcsjátékokat nem játszanék vele, inkább csak szimulátor programokat..Tápegységeket a következőket néztem ki...
Chieftec CTG-400-80P 400W PFC 12 cm ventillátorral OEM tápegység
COOLER MASTER Elite Power 400W 12 cm ventillátorral dobozos tápegység
COOLER MASTER GX Lite 500W PFC 12 cm ventillátorral dobozos tápegységMelyiket válasszam????
A segítséget előre is köszönöm!!!
-
félisten
válasz Tejes Pite #55164 üzenetére
Eléggé meg van húzva a CPU és a GPU rész is, és szeretem a tök csöndet.
Mindegyik venti 5V-on megy, és így hangtalanok. Csak a winyókat lehet hallani.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Sziasztok!
Egy Seasonic SS400-ET típusú tápom van.
Arra gondoltam, hogy néhány hónap múlva meglepem magam haver 6970 Radeon-jával (szemtelenül olcsón odaadja).
Jelenleg A10-6800K procim van, ami 4800-on pörög.
Kérdésem, hogy 3db winyó és egy régebbi fajta DVD író (IDE-s + sata átalakító) és 5db venti mellett elbírja-e ezt a kártyát ez a táp?Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Zsolty001
tag
válasz Zsolty001 #55033 üzenetére
Megjött a Be Quiet! Straight Power 400W BQT E9 tápegységem.
Végre azt kaptam amit vártam, teljesen hangtalan! Ha közvetlenül mellé teszem a fülem, akkor is alig hallok valamit, de szinte semmit. Úgyhogy jelenleg ez lett a leghalkabb egység a gépemben. A felszereltsége korrekt, a kábelek hosszúak. Nekem megért ennyi felárat. Az 5 év garancia miatt is nagyon jó vétel!
-
Gstyler
senior tag
Segítsetek [ebben] pls.
Egy megbízható és viszonylag halk tápra lenne szükségem! -
snipy
tag
Szevasztok!
Az arctic cooling tápnál van előnye vagy hátránya a hátsó venti elhelyezésnek?
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül olyan boltot,akik 3-4 év garit adnak erre a tápra?
Illetve helyette néztem még ki őt.
Ez az 520-as elbírná a jelenlegi konfigomat?Annyiban változik,hogy r9280x lesz a kari a mostani helyett.
Sajnos 620 wattosat nem találok,csak külföldön,onnan meg nem szívesen rendelnék.[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
embe
nagyúr
Hali!
Erről valaki?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Kroni1
veterán
válasz Graphics #55136 üzenetére
Mint mondtam, ez csak ideiglenesen volt nálam, nem az enyém. Viszont valamit vennem kell, kb. ennyit tudnék rászánni. Találtam még egy ilyet ami kicsit ugyan drágább de szimpi.. FSP Aurum S 400
Szerintetek ez megéri?
[ Szerkesztve ]
-
SRII
őstag
válasz Graphics #55140 üzenetére
igen ,akkor ha te ajánlod akkor tényleg jó táp, azt tudtam ,hogy seasonic de mivel nem mai darab inkább ajánlottam volna az újabb termékeket, de így akkor nem volt teljesen téves az írásom... bár [link]itt is pl 2 ágat írnak,
a venti csere bizony könnyen menne![ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
-
SRII
őstag
válasz Rundll32 #55137 üzenetére
Szia! tapasztalatom nincs, és öszinte legyek, bár legyek megkövezve itt nem olvastam róla semmi infot sőt még nem is figyeletem fel rá eddig.
seasonic belsős, 2 ágas, hát nem is tudom....inkább az ismertebbeket ajánlanám, ami már bizonyított(bizonyos szinten)
De ez nagyban függ az ajánlás, a segítségnyújtás attól, hogy ha megosztod velünk milyen konfigurációba lesz.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigomhoz szeretnék egy kis segítséget:
- FX6100 általában:4Ghz, ritkábban 4,3Ghz + Macho 120,
- Asrock 970, Extr 4.,
- Asus 7850 2Gb,
- 8Gb Corsair,
- 1TB + 500GB HDD.Chieftec 550W vagy Antec 550W elég lenne? Esetleg XFX Pro Series/FSP Raider?
Ezek közül melyik a megbízhatóbb, halkabb?Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
Véleményt ill tapasztalatot szeretnék erről a tápról: ARCTIC COOLING 550W Fusion 550RF-EU
Vagy ilyen árban 550Wos teljesítménybe esetleg más ?
Előre is köszi !
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Kroni1 #55135 üzenetére
Cx430+ra ás Hexára nehogy lecseráld, indokolatlan gyengébb minöségü ventit és belsöt tenni a gépbe.
Minek váltani, ha jo?
Hexa ventibajos, CX meg már CWT.....
Seasonic az Seasonic, az árban nincs olyan amire én váltanék a helyedben....
XFX450 , ha nagyon venni kell
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz pdev1811 #55129 üzenetére
Nincs baj a mostanival, csak az másik gépbe való, csak átmenetileg volt ebben!
Duliee: Tudom, h jó táp (többek közt a seasonic belső miatt is lett véve anno) és látom h bőven elég is ebbe a gépbe, ezért gondoltam egy hasonló 400-450w-osra, de ahogy látom ezt a tipust már sajnos nem is kapni újonnan így másik kell.. Néztem a CX430-ast, az FSP Hexa 400-ast illetve kicsit drágábban a Raider 450-est.. Ezek ahogy olvastam az 1.hsz-t elég jók már..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Az alábbi konfigomba szeretnék egy új tápot:
FX-6300
HD7850
2x4GB 1600MHz
Corsair Force3 SSD
Samsung 2TB HDDA konfig méréseim szerint max terhelésnél 260W-ot vesz fel a falból egy VX450W-vel, alapon kevesebb mint 100W-al is beéri, más eszköz vagy plusz VGA nem lesz a gépben később sem, ezért nem kell nekem 600-700W meg ilyesmi, egy megbízható 400-450W tápot szeretnék ha tudnátok ajánlani. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Üdv a fórum Lakóknak!
Szeretném a jelenlegi tápom - Corsair CX400 - lecserélni. A kinézett egy FSP Aurum 500w-os táp.
Kérdésem, hogy származik-e valami hátrányom abból, hogy az FSP-nek megosztott a 12 V-os ága?
A Corsair-nak ugye nem, és tendencia az egyben hagyott 12 V-os ág.
Esetleg ha veszek bele egy erősebb vga-t nem lesz-e kevés neki? Persze az "erős" az relatív fogalom.
De most arra gondolok, hogy van-e olyan, hogy az egyben hagyott 12 V-os ágú táp még elbírja, de a ketté vagy három felé választott táp már nem.Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
pdev1811
tag
válasz inteltunder #55117 üzenetére
Igen. Azért van szétválasztva, h a tápot olyan alaplappal is lehessen használni,amelyeken csak 4 pin van.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz inteltunder #55117 üzenetére
Igen, ugyanaz lesz az eredmény
-
Dtomka
veterán
erre esetleg valaki? Persze ha van jobb, és moduláris ...(1 vga lesz 1 hdd...és majd 1 ssd)
-
KAMELOT
titán
-
Zsmester89
őstag
BE QUIET! Straight Power E9 -ben lévő tápegységekről mi a vélemény? Azonos árfekvésben megy a G-s Seasonical, mennyivel rosszabbak?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
sanzi89
addikt
válasz Graphics #55087 üzenetére
Még árban belefér a SEASONIC G Series 360. Ez halkabb, mint az SEASONIC SS-350ET? Gondolom mivel az első Gold a második csak Bronze, ezért az első jobb helyzetről indul hűtésügyileg. A legfontosabb a megbízhatóság mellett a zaj volna, így ha halkabb a drágább, akkor jöhet.
@Zsohi
Azért annyira korlátozó tényező. A G360 még belefér, de a teteje a keretnek.@Potzee
A CPU hűtő tényleg THERMALRIGHT Macho 120 lesz, igaz ventivel, de a lehető legalacsonyabb fordulaton.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
pdev1811
tag
válasz inteltunder #55111 üzenetére
van 8 tűs táp, de a 4-es is belemegy de az csak 100W alatti procit bír el.
-
inteltunder
tag
Üdv a mestereknek
új gépet röffentek össze, milyen tápot ajánlotok 1 ASUS Sabertooth Z87 LGA 1150 + Intel Pentium G3430 mellé?
(később lesz cserélve proci egy i7-re, de most csak erre volt keret)
8giga 1600-as ram - 1db vinyo - 1db 120-as ssd (videókártya majd jövőre)
alsó tápos házba menne, ami kicsit elbizonytalanított az a lapon lévő nyolc tűs csatlakozó
képen balra fent sarokban [link]
ide csak az egyik 1x4-eset kéne beledugni vagy mind kettőt? vagy 8 tűs tápot kell keresgélnem? ha létezik ilyen
előre is köty
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok!
Van egy Corsair CX430-as tápegységem egy Corsair 200R házban, lefelé fordított ventilátorral beszerelve. A minap 1 óra fullHD filmnézés után bekapcsolt a táp ventilátora, és szörnyű hangot hallatott, mintha csapágyas lenne, de erre kicsi az esély, mert már a második ugyanilyen garanciális táp, mert az első is ugyanígy zörgött.. Körülbelül mint egy helikopter. Ha lefogom a tápot hátulról, akkor alábbhagy egy kicsit, de még így is zavaró, a 22 decibeles átlag hangerő három, négyszerese körülbelül.
Szerintetek szériahibás, és kérjek másik típusú tápot, vagy próbáljam meg felfelé fordítani, és úgy nem lenne hangja (csak akkor belülről szívja a meleg levegőt..), vagy mi tévő legyek?
Előre is köszönöm a választ!
-
KAMELOT
titán
-
badcoy
csendes tag
Antec 450W EA-450 tápról van valakinek tapasztalata? (megbízhatós,csendes működés,)
Vagy nem érdemes vele foglalkozni.... -
jagipeti
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Azzal szeretnék felétek fordulni, hogy a mostani tápom elhajtaná e az új videókártyámat?Az eddigi konfigom:
Gigabyte GA-EP41-UD3L
Intel Pentinum dual core E5400 2.7GHz LGA775
CPU hűtő: AC freezer pro 7
Geil Black Dragon 2x2GB 800mhz DDR2
80gb pata
táp: chieftec 360W
VGA: MSI Radeon HD4870 512mb GDDR5 256bit + Accelero twin turbo pro (ezt váltanám le)Az új kártyám: Sapphire HD 5830 Xtreme 1 GB GDDR5 256bit
Szerintetek menne probléma nélkül a gépem tovább?
Vagy előbb utóbb tönkre tenne valamit, mert nem elég neki az áramellátás?
Vegyek e új tápot, vagy menni fog a mostanival is?
Válaszotokat előre is köszi, PetiJelenlegi pozitív értékeléseim mellett a régi értékelő fórumon+13pozitív még!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest