-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz mrbig25 #2792 üzenetére
Nos, válaszoltak az iPON-ból és azt mondták, hogy ELT400AWT, tehát sima Liberty, nem pedig ECO...
Most már csak azt kéne kideríteni, hogy tényleg a régi változatról van szó, vagy csak a nagyker volt lusta az ELT400AWT típusjelzés végére odabiggyeszteni az ECO szócskát.[ Szerkesztve ]
...
-
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #5305 üzenetére
Én sajnos nem tudom. Talán nem vagyunk érdekesek bizonyos márkáknak. A Chieftec APS-ből csak a drága 850W+ modulárisokat látni az árlistákon. Az APS-ek is Sirtec belesek.
Reggelig tudnék olyan jó tápokat sorolni amit itthon nem kapni. Kénytelenek vagyunk a abból a 4-5 tápból ajánlani ami a sarki boltban is beszerezhető.(10ezer környékén)[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #14273 üzenetére
Silverstone SST-ST60F-P Strider Plus 600 Watt 26.600Ft (Enhance belső)
Seasonic X-460FL 37.200Ft
Corsair AX650 36.000Ft -
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #14276 üzenetére
A két Silverstone alsó kategóriás belső, gusztusos külsővel és full modu kábelekkel.
Az 500-as egy FSP EPN(APN) csupaszon 12ezer Ft. A 600-as meg a Cooler Master GX450 és a Sharkoon Rush Power M belsejére hasonlít, csak "Ő" a 600W-os verziót kapta.Szerintem Seasonic X-560 a nyerő. De nem az én pénzem.
Több garancia, erősebb, fél passzív, 80+Gold
Azt a plusz pár ezrest a 600W-os Silverstonhoz képest simán megéri.
Vagy olcsón akarod megúszni Silverstone 500W, vagy jól akarod elkölteni a pénzed, akkor Seasonix X-560.-------------------------------
más:
XFX Core Edition 450W V2 megjelent, a V2 a megszokottól eltérően nem javulás, hanem visszalépés.
Szerencsére minden a régi, csak kevesebb csatlakozót kapott.V1:
24/20 Pin:
1
CPU 4+4 Pin:
1
PCI-E 6 Pin:
1
PCI-E 6+2 Pin:
1
SATA:
9
HDD:
6
FDD:
2V2:
24/20 Pin:
1
CPU 4+4 Pin:
1
CPU 8-Pin:
0
PCI-E 6 Pin:
0
PCI-E 6+2 Pin:
1
SATA:
6
HDD:
3
FDD:
1[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mrbig25 #53090 üzenetére
Nos az újabb széria igen, de viszont még nem hiszem, hogy mindenhol forgalomba került volna az új L8...
Így kb eléggé lutri, csak ha valaki típuskóddal és S/N-nel megy vásárolni, akkor szúrja ki...
Én így bátor vállalkozásnak tartom
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
JanR
addikt
válasz mrbig25 #53277 üzenetére
Köszönöm.
Amúgy a G-450 és a G-550 között a leadott teljesítményen kívül van különbség? Egy i5 4670 / i7 4770 mellé a későbbiekben egy erősebb VGA-val elég lesz a G-450? A procit nem fogom tuningolni, arról már nagyon leszoktam. Megmondom őszintén szívesebben venném a 450-t, de nem tudom, hogy később elég lesz-e..
-
JanR
addikt
válasz mrbig25 #53280 üzenetére
Igazából most egy HX650-m van, amivel teljesen meg vagyok elégedve, de szerintem nincs ekkora tápra szükségem. Ha az lenne a célom, hogy minél erősebb gép legyen, akkor le se cserélném.
Olyasmi táp érdekelne, ami bizonyos terhelés alatt be se kapcsolja a ventit és 500W környéki.
-
syberia
veterán
válasz mrbig25 #55743 üzenetére
A CWT belsőből kiindulva én Yate Loon D12SH-12-re tippelek.
Ha már félmoduláris, spóruljunk a ventin és adjuk drágán a tápot cégfilozófia.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #56069 üzenetére
Akármi lehet, én eddig csak a GXII-re emlékeztem, hogy mindenféle ventivel fotózták, csak az nem volt benne, amit a dobozra írtak.
Ezek után lehetséges, hogy golyós és csúszó vegyesen.Tudok ilyet a Cooler Master V-vel is, régebben láttam, hogy eltérő a címke, de nem foglalkoztam vele, mert a Cooler Master szokása, hogy rárakja a saját matricáját.
Két CM V1000 ventilátora.
TechPowerUp
www.tweaktown.com
Ne egyezik sem a keret, sem a watt. DFS132512H, ez mi? Google Young Lin márkát dobott rá.
Tesztben, meg mutogatják a Protechnic-et.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz mrbig25 #56174 üzenetére
nyilván megtartom, majd ha csinál 400w-osat a fractal, meg javít a belső - de akkor nem változott semmi, köszi szépen
Potzee:
tudom, hogy nem gyártó. annyira nem akarok én venni csak érdekelt, hogy tudnak-e itt előrelépésről.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Martell
tag
-
-
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #56699 üzenetére
Volt már a jonnyguru.com-on, ott nem mondta, hogy nem CWT. (CM Phaedrus)
Talán a típusnévben a B1 megtévesztette. A B1 csak Enhance volt eddig.Az UL szerint is CWT.
A 450W-os GM RS-450-AMAA-B1
UL keresőbe : RS-550-AMAA-B1
Sőt a CWT az eddigi M helyett gyárt nekik valami S betűset is.
"RS-450-ACAB-S1" Google-val semmi sincs még.
[ Szerkesztve ]
-
-
chester91
senior tag
válasz mrbig25 #60309 üzenetére
Kosz!
Szerk.: Annyit azért hozzátennék Tisztelt segítő kéznek, hogy kevesebb ércelődést szeretnék kérni, azért kérdeztem, mert nem találtam, sajnos nincs annyi időm, hogy keresgéléssel töltsem, a kereső nem adott ki semmit. Ha nem tud valaki anélkül segíteni, hogy közben ezt a stílust elhagyja, inkább ne tegye. Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mrbig25 #89773 üzenetére
A terhelés nélküli állapot a kikapcsolt állapot?
Be Quiet! System Power S7, Be Quiet! Pure Power L8(400w-ig FSP belsős, fölötte HEC, ami nem a szívem csücske - szimpátia), Be Quiet! Straight Power 10 400W, Seasonic Eco 430W
Ezek jellemzően csendes tápok, de lehetnek köztük rosszabbul sikerült ventis példányok.Ha tutira akarsz menni, akkor a félpasszív tápokat Neked találták ki: Super Flower Golden Silent 430W, EVGA Supernova GS 550, XFX XTR, Super Flower Leadex Gold 550(fekete és fehér házas is van, világít) ~ 28-33k
Félpasszív tápoknál a venti csak bizonyos terhelés/hőfok felett kapcsol be, de ezt a funkciót ki lehet kapcsolni(ilyenkor állandóan megy a venti). Megvan az az előnye a passzív tápokkal szemben, hogy a tápnak van vészszellőzése, ha kell. Egyébként a passzív tápok (is) le szoktak kapcsolni, ha melegük van.
feri1014(#89771)
Szívesen.
L3fthand(#89772)
Szívesen.
skinatti(#89774)
Elég lesz, és marad benne tartalék is.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mrbig25 #89776 üzenetére
Eco és az S12II(igaz, 520W) belülről. Nagy különbséget nem véltem felfedezni köztük.
Az Eco golyóscapágyas(double ball bearing - ez elvileg tartósabb), az S12II pedig siklócsapágyas(fluid dynamic bearing) ventivel rendelkezik.
Itt egy Seasonic Eco 430 teszt(Google fordítóval), ha érdekel."bár a BQ Straight Power se hangos, az eggyel régebbi szériával már volt dolgom."
Itt a válasz: járt utat járatlanért el ne hagyj. Én ez esetben maradnék a BQT!-nél(Straight Power 10 400W).[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz mrbig25 #89791 üzenetére
Régen én is szemeztem ezzel , de állítólag nem a legfaszább a bele a corsairnak, így én is majd az evga-t veszem . (pedig külsőre nekem nagyon bejön a corsair..)
De lehet keverem a sima RM-el ....
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
g0dl
addikt
válasz mrbig25 #89843 üzenetére
Köszi
Ez a paneltáp szerinted elbír 3db WD RED 3B HDD-t? 12V-on 4A-t (4,5A peak) tud leadni
Idle, és írás/olvasás szerintem simán, de a bekapcsoláskori felpörgéstől tartok.Igazából N3150 (tdp 6W )+ 3HDD HTPC/NAS megoldáshoz keresek tápot
- ami csendes (hangtalan?)
- ilyen várható terhelés mellet miniálisan növeli a fogyasztást
- nem fűtés persze nem kerül egy vagyonba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest