- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Cicergést nem tud a ventilátor okozni, inkább a rossz szűrés szokott a háttérben lenni. A lényeg, hogy szakértelem hiányában, számodra megfelelően elhárítottad a hibát, és a következményeket is vállaltad. Szerencsére számunkra nem okozol ezzel problémát, szóval megkérem a kedves kollégákat, hogy feleslegesen ne idegeskedjenek.
-
MeroM
senior tag
Üdv erről vmi vélemény: Spire Rocketeer III 500w PSU???
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Narancs #35940 üzenetére
Egyértelműen Bluestorm. A benne található THN-P bél van legjobban túlméretezve, beton stabil, legendás darab.
Legtöbbet bizonyított, túlméretezett, beton stabil tápok:
-FSP THN-P, Bluestorm
-Chieftec GPS (Delta GPS)
-FSP PNF
-Seasonic SS-xxxET (S12, S12 II, S12 II Bronze)
-Enermax Liberty -
Narancs
őstag
Ezt senki nem tudja?
Ezek közül melyik a legjobb?
FSP 350-60MDN
FSP 350-60HLN
FSP 350-60MDN(R)FSP 350-60APN
FSP Bluestorm 350Kb mind ugyanannyiba kerül.
-
BDave
őstag
válasz
pcsabat #35937 üzenetére
Hát az jó kérdés! Nem néztem még utána, de nem egy combos karira gondoltam. Szerintem ez így is megfelelő lesz az illetőnek, nem szokott játszani semmivel sem, csak netezéshez, filmezéshez és tanuláshoz kell a gép, a bővítés lehetősége pedig azért van, hogy ha netán mégis kéne idővel egy erősebb kari. De ennek kicsi az esélye.
Rendben, köszi! Amúgy egy 500W-os már elbírna egy high-end karit is ezzel a konfiggal?
-
BDave
őstag
Sziasztok! Ebben a configba megfelelő lenne hosszú távra egy FSP Hexa 400? Tuning tuti nem lesz, bővítés talán videokártyára kb 30% eséllyel:
- AsRock FM2A75 Pro4M
- AMD A8-5600K 3.6GHz FM2
- Kingston 8192MB DDR3 1600MHz CL11
- Toshiba 500GB 7200rpm 32MB SATA3
- Samsung SH-224BB/BEBE
- FSP Hexa 400W
- Sharkoon MS140U.i.: az utolsó két kép az első hsz-ben nem jön be, valszeg törölték a szerverről.
-
pcsabat
őstag
általánosságban véve (ha a fogyasztást tekintjük) igencsak minimális lesz a különbség egy 80+ bronze (85% körüli hatásfok) és egy 80+ gold (90% körüli hatásfok) fokozatú táp között. Nagyon sokat kell hajtani azt a gépet, hogy anyagiakban is érezhető legyen a különbség (inkább a minőségbeli különbség mutatója a minősítés). Amelyik tápokat felsoroltad mind jók, nyugodtan választhatsz közülük, viszont ha Be Quiet! akkor inkább a Straight Power E9 sorozatot nézegesd. De a többi is tökéletes választás lehet.
-
skilled88
tag
Üdv! Szeretnénk tápot venni az elkövetkező jővőbe ...már mint olyat szeretnénk ne keljen évről évre cserélni mert v.mit nem bír stb.. És azért legújabb kártyát rendszerek menjenek vele ..
Enermax Triathlor 550W godoltam ... elég lesz ??vagy tudtok jobbat ??
válaszotokat várom .... THX
30 ezerért jöhet tipp milyen tápot vegyek..
-
MMIX
addikt
válasz
Drizzt01 #35928 üzenetére
Ajánlott, megbízható tápok, de a Seasonic amit ajánlottak még az sokkal jobb és drágább.
Az 500-as stone egy FSP EPN (luxus FSP APN), megkérik az árát, a full modulárisnak és a Silverstone sem olcsó márka.
A 600-as egy Enhance, valamilyen Cooler Master GX (D3) szerűségre hasonlít.
A Seasonic X ezeknél sokkal jobb. -
MMIX
addikt
válasz
Drizzt01 #35918 üzenetére
"Tudnátok javasolni valami full moduláris tápot 500-600 W környékén ?"
- Silverstone SST-ST50F-P Strider Plus - 500 Watt 23 500 Ft
- Silverstone SST-ST60F-P Strider Plus - 600 Watt 27 960 Ft -
F34R
nagyúr
Ugy altalanossagba kerdezven , megeri a felarat a gold+ minositesu tap vagy siman eleg jo megbizhato bronze ? (altalanos sima user , tehat nem lenne nagyon terhelve se nem lenne jatek ; azonban fontos hogy stabilan menjen es azert aggadhassak ra hattertarat dogivel )
Ezeket neztem amik meg nem is veszes arban vannak (most egy Chieftec GPS450 A8 van es teljesen jo )
Corsair CX430 v2
Seasonic S12II-430
XFX Core Edition PRO - 550
Be Quiet PURE POWER BQT L7 - 430johet pro/cons esetleg mas ajanlas 22k max (nem kell csicsa , led-es , modularis )
-
giigz
veterán
Köszi, így gondoltam én is, a 12 V-os ágon is bőven belefér minden...
Beraktam a vga-t, elkezdtem netről leszedni a driver-t, síri csöndben volt... Aztán egy kicsit felpörgött a ventije, majd kikapcsolt megint... Ekkor odanyúltam, és abszolút nem forgott, de AIDA-ban már 104 fokos volt a vga, így kikapcsoltam a gépet... Aztán a következő bekapcsolásnál sem forgott a venti, pedig akkor már volt driver is felrakva...
-
Drizzt01
őstag
Tudnátok javasolni valami full moduláris tápot 500-600 W környékén ?
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Egy HD4890 és Athlon II X4-nek elég a Corsair CX500V2, ugye?
Lehet a táp miatt az, hogy nem indul be a vga ventije, de maga a kártya működik?
-
Narancs
őstag
Ezek közül melyik a legjobb?
FSP 350-60MDN
FSP 350-60HLN
FSP 350-60MDN(R)
FSP 350-60APN
FSP Bluestorm 350Kb mind ugyanannyiba kerül.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM-WB tápegység-ről mi a vélemény?
-
Aguinaga
őstag
Sziasztok!
Be Quiet BQT E5 600W-ról mi a vélekedés? A táblázatban, amit csináltatok, csak az E8-akat látom.
IIletve egy Enermax Liberty ELT500AWT 500W szerintetek elvinné a konfigomat Crossfire-ba (két 4830-cal)?
-
pcsabat
őstag
Corsair CX 430 80+ bronze
Chieftec CTG 500 80P
Sharkoon WPM 500W (ez moduláris)
FSP Raider 550WMivel nem írtad, hogy alsó vagy felső tápos házba kell-e, ezért olyanokat ajánlottam amiknek elegendő a kábel hosszúsága alsó táposba is. Ha felső táposba megy akkor vannak még olcsóbban is potenciálisan jó választások.
-
silu-
csendes tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy behalt a jelenlegi tápom (FSP Everest 700W, 2 év után), ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok max 15k körül? Olcsóbb lehet.
Köszi!
Asrock 880GMH/USB3, AMD Phenom II X4 955 BE, Kingston 4GB 1333MHz DDR3 CL9, Gigabyte GTX460 OC 1GB, Samsung FS3 500GB
-
-
pcsabat
őstag
hát igen... Sajnos nem kerülne annyival olcsóbba a gyártásuk valószínűleg, mint amennyivel olcsóbban kellene adni... Meg hát, a mai fogyasztóknak az számít, hogy hány watt van ráírva, így lehet kábítani a népet
. Az imént ajánlott egyébként a piac egyik leghalkabb tápja, így szerintem ideális választás lehet számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- SilverStone HELA 1200R Platinum 1200w Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- ASUS TUF Gaming 1000W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest