- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ridiculous
aktív tag
válasz
CriticalHit #155598 üzenetére
Mitől ennyire ajánlott típus most az FSP VITA?
Én lerendeltem, csak tényleg érdekel hogy miért ajánlottabb mint a többi vele kb. azonos árú táp? -
Csokishurka
őstag
válasz
CriticalHit #155598 üzenetére
Rendben. Köszi
-
CriticalHit
addikt
válasz
Csokishurka #155597 üzenetére
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék.
Jövőben tervezek vgat updatelni, 3060tiroo esélyesen 3080 lesz. Az 500W tapom már valószínűleg nem fogja bírni. Az emagon van utalvanyom (40k) szóval innen kell vennem. Ezeket néztem ki kis ráfizetéssel. Valamelyik jó lehet ezek közül:
Köszönöm a segítséget! -
koti199204
tag
Sziasztok olyan jelenségre lettem figyelmes hogy adott egy ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING kártya és kicsi OC-t adtam neki (Core clock: 60mhz, Memory clock:170mhz, Power limit 110%) és játék közben egy idő után a 3 tápcsatiból a középsőn elkezd villogni a kis piros led.
Valakinek valami tipp?
A kártya stabilan megy nincs kifagyás hőfok 73-74fok. A fogyasztás alap esetben 360-390watt tuningal 390-420 eszik a kártya folyamatosan.
A tápom egy Corsair RM1000X tápÉs modding kábelt használok (Kolink Core Adept)
-
DFB
tag
válasz
CriticalHit #155593 üzenetére
Igen ezt làttam,de itt napot nem làttam csak hónapot.
Vertex "új" elvileg màr kéne lennie.Nem? -
DFB
tag
válasz
CriticalHit #155591 üzenetére
Hàt jóval dràgàbb,mint a mostani Focus.
Akkor màr érdemesebb a Vertex vagy a régebbi.
De ugye elvileg van màr új Vertex,de még sehol se làttam.
Seasonic oldala Magyarorszàgra a CaseKing et írja partnernek,màst nem.
Megkérdeztem mindkettőt mikor és mennyiért,de néma csend.
Honnan tudod mikor jelenik meg? -
CriticalHit
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
ridiculous #155589 üzenetére
Igen a 850W is mehet csak 5k a különbség.
-
ridiculous
aktív tag
● 50.000FT max.
● Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
● Processzor: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
● VGA: ASROCK Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC
● RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
● Ház: Phanteks Eclipse P400A
● + 1 SSD, 1 HDD, 3 venti
- eddig egy Seasonic GM-500 500W 80Plus Gold tápot használtam, de most az új vidikari miatt cserére szorul.. amúgy teljesen hibátlanul tette a dolgát.
● minimum fél moduláris legyen
● tuning nem leszOlvasgattam vissza egy keveset, látom hogy az FSP VITA elég gyakori ajánlás.
Esetleg egy FSP Fortron VITA GM 750W vagy egy FSP Fortron VITA GM 850W megfelelő lenne számomra is? -
Bl@tty
tag
Egy ideje már halogatom a Corsair RM650x cseréjét (R5 5600 + 4070 Ti Super alá), kérdeztem is róla már itt, de mégis itt vagyok...
Nagyon húzok a Vita felé az ára és a vélemények miatt én is, bár eleinte vártam, hátha a középső tesója (Advan) is előkerül, de még nem jött el. (Viszont közérdekű infóként megemlítem: VITA BD típusnévvel jön fix kábeles verzió is...)Szóval nem tudom eldönteni, melyik lehet az ideális döntés most itt az 50-60K körüli ársávban:
1) FSP Vita GM 850W (esetleg 1000W), relatíve olcsó, friss
2) SeaSonic Focus GX ATX3.0 850W (árban kb. a kilowattos FSP, de talán jobban összerakott és félpasszív)
3) még picit drágábban ott a 850W Hydro G Pro ATX3.0(PCIe5.0)...
4) várjak még kicsit...Hátha az FSP Advan, meg a "faceliftes" Focus GX megjelenik és árban nem megy nagyon ezek fölé (kétlem
)...
-
Marci112233
addikt
válasz
CriticalHit #155586 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a félpasszív táp is adhat ki nagyobb hangokat ha úgy van. Azért mondom ezt mert nekem az FSP HydroG650-es ami ugye félpasszív volt, új kora óta csinálta, hogy üresjáratban hangtalan volt, de amikor beindult a ventije igen hangos volt pár másodpercig. Első konfigban amiben volt még, de azután ahogy fejlesztettem a gépet napi szinten többször megetette. Ettől függetlenül jó szolgált 8 éven át, és most is a dobozban a vésztartaléknak eltéve.
A Vita hangját meg nem hallom egyáltalán, a gépem többi eleme elnyomja ha van is hangja, de a HydroG hangját azok se nyomták el mikor bepörgette a ventijét. -
CriticalHit
addikt
válasz
Ziyan #155584 üzenetére
A tesztek alapján a VITA sorozat alacsony-közepes terhelésen csendes a "gagyi" venti ellenére is. A felhasználók szerint a VITA csendes.
Az ajánlásban szerepel a félpasszív "Digital Hybrid Fan Control"-al rendelkező, max terhelés alatti 20dB-es Seasonic azok számára akiknek a VITA hangos lenne.
Korántsem a venti teszi azonban felsőkategóriássá a tápot.
-
gejala
őstag
válasz
Ziyan #155584 üzenetére
A procihűtő plusz minimum három házventi mindig pörög egy gépben. Egy halk táp ventije nem lesz hallható azok mellett. Ha meg HDD is van a gépben, az hangosabb lesz bármelyik ventinél.
Én három Shadow Wings 2 venti mellett nem hallom a Vitát sem, pedig ezek kifejezetten nagyon halk ventik.
-
válasz
CriticalHit #155582 üzenetére
Egy 1 milliós gépbe, ami vélhetően síri csendes lesz (főleg alacsony terhelésen), én biztosan nem vennék félpasszív mód nélküli tápot, amelyben egy gagyi, nem cserélhető venti van (gari ugrás nélkül).
Szerintem túl van reagálva a topikban a félelem tőle, nem hinném, hogy a gyártók 10 év garit adnának a félpasszív tápjaikra, hogyha ennyire veszélyes dolog lenneNe értsetek félre, semmi bajom nincs a VITA táppal, egy középkategóriás gépbe nagyon jó, nem teszi ki a negyed gép árát, de mégis megbízható.
Egy felsőkategóriás gépnél viszont már más a helyzet. -
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #155582 üzenetére
+1 jó ha mindig megy alacsony fordulaton a venti, így van folyamatosan hűtés
-
CriticalHit
addikt
Az árleszorítást célozhatja még a golyós csapágyas Yate Lon venti használata a drágább siklócsapágyas pl Hong Hua helyett.
Szerencsére a japán kondik (Toshin Kogyo, Nippon Chemi-con) többségben vannak a tajvani (Apaq) kondikkal szemben. A félpasszív mód hiánya számomra kifejezetten előny.
Maxell014:
A szeptember 24-én érkező [link] szintén jó választás. Jóval drágábban, mint a VITA vagy a [link] [link] -
mcs
veterán
válasz
Maxell014 #155580 üzenetére
,,Másodjára pedig, hogy nyilván az FSP nem egy jótékonysági szervezet vagy nem hülye hogy ennyivel olcsóbban adja a vetélytársakhoz képest az elvileg ugyan olyan termékét."
A félpasszív mód hiánya, a nem teljesen japán kondis kiszerelés, és szerintem az ATX 3.1 kevésbé szigorú kritériumai is indokolják az árkülönbséget.
-
Maxell014
senior tag
válasz
CriticalHit #155575 üzenetére
Nem mondtam, hogy van minőségi problémája csak azt hogy egyenlőre engem nem győzött meg.
Első körben azért mert rendes nagyobb elismert oldalról származó tesztet nem találtam ( lehet az én bénaságom)
Másodjára pedig, hogy nyilván az FSP nem egy jótékonysági szervezet vagy nem hülye hogy ennyivel olcsóbban adja a vetélytársakhoz képest az elvileg ugyan olyan termékét.
Itt nem arra szeretnék kilyukadni hogy a drágább jobb de érted szerintem
Illetve lehet ez is fals infó de azt is olvastam hogy a táp is közre játszhat a coil whine jelenségben, és egy 1 millás gépbe ha már minden másnál próbálok az anyagiak engedte maximumra és jó minőségre törekedni akkor ezt szeretném ha a tápnál is jelen lenne és nem ezen bukna el a dolog.
Nyilván a keretem nem végtelen de úgy gondolom hogy a 70-80ezres ár az elég korrekt összeg. És természetesen ha nem kell nem szeretném kimaxolni az összeget mert nem vagyok a saját pénztárcám ellensége de félek is attól hogy nehogy rossz terméket vegyek
Nem tudom mennyire sikerült értelmesen le írni amit akartam vagy értitek e mire gondolok.Illetve amit linkeltél 4 tápot abból csak az fsp és a seasonic ami kapható itthon és engem csak itthoni boltból megvásárolható érdekel
-
DFB
tag
válasz
CriticalHit #155578 üzenetére
Közbe kinyomoztam.
Prime nem lesz.
Vertex kapható egyàltalàn?(Az új típus amire 12 év van írva a dobozra).Vagy Amazon pl.?
Focus amúgy mennyivel gyengébb? -
DFB
tag
válasz
Nem tudom azt a vertexet lehet e màr kapni itthon.Azon 12 év van a dobozon.
itthon még 3,5,10,de szerintem az régebbi típus.
A dobozon is 10 van a képen.
Kàbelekről írták,hogy vàltozott.Azokat vissza kell küldeni vagy írni kell.Az nv VGA kàbelekről van szó,vàltoztak.
Mindkét fajta lehet a dobozba vagy-vagy. -
DFB
tag
válasz
Köszi a vàlaszt.
Seasonic inkàbb talàn.
Lesz most egy új focus.
[link]
Még nem néztem utàna hogy àll,ez még a Vertex a hierarchiában.
RM650i vel nincs baj,de lehet jobb lenne egy 850W meg az újabb szabvànyok.Most van a 8. évében ha jól emlékszem.
Corsairnél azt hiszem csak a HX1000i tudja az 5.1/3.1 ét,de patika àron van.
Itthon szeretik a gyàri garanciàt jócskàn megkurtitani. -
CriticalHit
addikt
válasz
Maxell014 #155573 üzenetére
Kérlek részletezd a FSP VITA minőségi problémáit (akár forrás linkelésével) , ami miatt nem tartod azt elég jónak.
Alternatívák: [link] [link] [link] [link]
Az ATX 3.0 szabvány követelményei pedig szigorúbbak, mint az ATX 3.1, ezért azt ATX 3.0 + Pcie 5/ 5.1 kiváló választás.
DFB:
Ha Seasonic akkor az új [link]
A VITA-val és a Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0)-val is jól jársz bármelyiket is választod, csak arra figyelj, hogy megadják a gyári 10 év garanciát. -
Maxell014
senior tag
válasz
Marci112233 #155570 üzenetére
-
Foose
addikt
Sziasztok! Nagyjából 5 éves Chieftec gpe 500s (500w) tápom talán kezdi beadni a kulcsot. Sajnos ebben a témában nem vagyok szaki. Az utóbbi időben ha áram alá került a gép (táp kapcsolót bekapcsoltam) szikrázó hangot adott ki, ugyanígy kikapcsoláskor is. Kezdtem aggódni. Fura volt, hogy kikapcs után a gépházon még világított az usb csati kék fénye, és az rgb egér Azelőtt ezek is lekapcsoltak áramtalanítás után. Szétszedtem a tápot, semmi gondot nem látok. Viszont kicsit büdös, és bekapcsolva is büdi volt már, talán maga a táp kapcsoló is meleg volt. A konfig amivel megy: Intel i5-9400f,Gigabyte B365M Aorus Elite,Hyperx fury 2x8GB DDR4 2666MHz,amd Radeon Sapphire rx 5700 pulse. Igazából már bekapcsolni sem merem. Na most, itt a pin stb dolgokat nem vágom, nem tudom milyen táp lenne célszerű helyette. (Ehhez a konfighoz elég az 500W? Nincs húzva a gép) Mivel nem volt tervezve ilyen kiadás, kb 25000-t tudok most rá szánni. Ha ennyiért nincs, akkor marad kikapcsolva a gép. Nagyobb volumenű dolgok vannak most előtérben. Költözés,stb...
-
mcs
veterán
válasz
Maxell014 #155569 üzenetére
Nincs benne agresszív, bolondító ventivezérlés. 50%os terhelésig konstans, és alacsony fordulaton pörög, de magasabb terhelésen is kis fokozatokban növel. Azért olcsó, mert csak a legfontosabb védelmeket tartalmazza különösebb extrák nélkül, és elvétve előfordul bennük néhány, kicsit gyengébb minőségű kínai kondenzátor is. Nálam is az a tény döntötte el, hogy nem arany áron jár hozzá 10 éves jótállás.
-
Marci112233
addikt
válasz
Maxell014 #155569 üzenetére
Igaz hogy csak pár hete van, de nem bánom, elég halk. A 10 év garancia azért biztató hogy hogy nem ipari hulladék szerintem. Viszont az ára nem olyan magas ahhoz képest hogy 10 év garancia van rá. Anno az FSP HydroG 650W-os tápot 5 év garaival vettem és végül 8 évesen váltottam a Vita GM750-esre, de nem azért mert behalt, hanem inkább mentem biztosra és a jövőre való tekintettel mert ezen már adott az Nvidia új 12V HPWR csatlakozója.
-
Maxell014
senior tag
Egyébként erről az FSP Vita-rol mit lehet tudni ? Mert alig találtam tesztet is róla.
Senkinek semmi panasza nem volt rá ? Minden téren minőségi és megbízható?
Annak ellenére hogy nem zero rpm-es hanem szabályozza a venti sebességét akkor terheletlen állapotban is halk ? -
DFB
tag
válasz
CriticalHit #155522 üzenetére
A kettő közül melyik a jobb vàlasztàs?
Ahogy nézem a Vita mintha újabb lenne.(5.1)
Csak 120 mm es venti van benne,de azt nem tudom,hogy egy bizonyos terhelés alatt àll-e.
Vitaról most olvastam elöször.
Àltalàban Corsairt néztem RM850X,esetleg ezres.
I funkciót nem hasznàltam,de azt hiszem màr csak 1000i a legkisebb
Nekem Corsair Rm650i van.
Nem rossz ez,de még gtx1060 hoz vettem.
7800XT van hozzà.
Processzor most nincs épp újat kéne venni.
Nagysàgrendileg 7700,7700X,9700X van tervben.
Köszönöm -
Maxell014
senior tag
Köszönöm mind kettőtök válaszát, hát a terhelés alatt úgy értettem hogy gondolom kicsi rá az esély de ne legyen hangosabb mint a többi összetevő hűtése.
-
KAMELOT
titán
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy ajánlást, mert már csak tápegység híjja van a gépemnek és szeretném ha ebből is megfelelőt választanék.1.: Mennyit szánnál rá?
kb.. 70 ezer Ft (nem feltétlen muszáj kimaxolni az összeget de ha kell egy picivel több is belefér)
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
Ryzen 7 7800X3D
32GB 6000MHz DDR5 RAM G.Skill Trident Z5 Neo RGB CL30
ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB
2db 1TB Kingston SSD M.2 Fury Renegade
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 SUPER OCA gépház pedig NZXT H6 Flow RGB Black
Full moduláris, esztétikus kábelek, zero rpm, terhelés alatt is halkElőre is köszönöm !
-
wingman83
csendes tag
válasz
CriticalHit #155560 üzenetére
Miért, ki gyártja amúgy?
-
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
11400f, RTX3060, 32GB RAM, léghűtés, 1db SSD, 1 db HDD, Corsair TX650M.
A fenti táp elég lenne még, ha cserélném a VGA-t 4070-re vagy 4070 Superre?
Köszönöm! -
Sziasztok!
[link]
Ilyen tápegységet szeretnék venni!
Jó vétel lehet? Ha nem akkor mit ajánlanátok 400w elég nekem nem kell több csak egy jó minőségű legyen!
Bár a Chieftec-ről tudom hogy jó márka! Egy egyszerű számítógépbe lenne 1GB os videókártya van benne +ssd meg egy merevlemez semmi extra!
A 400W os Codegen tápomat szeretném kukázni már igaz hogy kb 14 éves , és kb 2szer volt benne venti cserélve mert a gyári csapágyas lett, de úgy voltam vele mivel kb még 1 évet bírjon ki aztán úgy is lecserélném az egész gépet Laptopra!
Aztán csak muszáj lessz mivel elég sűrűn zörög meg felpörög a venti benne és a proci fel megy kb 100 % ra néha és már zavaró!A válaszokat előre is köszönöm!
-
h4mi1
tag
-
Anubis_9
addikt
Ahogy beleástam magam a témába, azt állapítottam meg, hogy ha a kb. 25000 Ft-os árkategóriát nézzük, egyik márka tápja se jobb, se rosszabb szignifikánsan egy másik márka termékénél. Valamiben az egyik jobb egy másiknál, másban pedig rosszabb.
Amúgy valószínű a be quiet! System Power 10 550W lesz. Köszi a tanácsokat mindenkinek. -
KAMELOT
titán
válasz
Fernet #155549 üzenetére
FSP VITA 750W
Amit linkeltél felejtsd el. -
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Leendő gépembe keresnék megfelelő tápot, ezt a kettőt néztem eddig, megfelelő lehet a lenti konfigurációba, esetleg van jobb ajánlat?
1. be quiet! System Power 10 650W 80 Bronze (BN328)
2. Corsair CX650 650 W 80+ (CP-9020278)1.: Mennyit szánnál rá?
30e, jobb lenne alatta.
AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz
XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-FX5
ID-COOLING FROZN A410 Black
Western Digital WD Black SN770 1TB M.2 NVMe (WDS100T3X0E)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Halk legyen.Köszönöm előe.
-
válasz
Anubis_9 #155546 üzenetére
a gyártó nem engedheti meg magának, hogy silány minőséget gyártson.
Olyannyira, hogy nem is ők gyártják, hanem egy másik cég, a SS csak címkézi, ráadásul az említett OEM sem a hűdenagy minőségéről híres. Az biztos, hogy egy folyadékcsapágyas ventilátor tovább bírja, de egy jó minőségű siklócsapágytól sem kell megijedni. Az is halk és elég sok üzemóra lehet benne, míg tönkremegy. A BQ honlapja szerint ---> [link] Idézem:
Sleeve bearings have a lifespan of around 30,000 to 40,000 hours, and while they are generally quieter at the beginning of their life, the noise levels tend to increase over time as the bearing wears down.
Ami érthető is. 35000 órával számolva az 1458 napnyi folyamatos üzemet jelent, tehát majdnem annyit, mintha 4 éven keresztül menne folyamatosan a táp. Ha csak napi 8 órát használnád a tápot, akkor ez az időtartam akár 10+ évig is kitolódhat. Nyilván a folyadékcsapágy kicsivel jobb, mert arra "csak" 300000 (!) várható üzemórát írnak, ami majdnem a kilencszerese az előbbinek.
Az az FSP Hexa 85+ Pro egy jó táp, az iGPU rendszeredhez bőségesen elég lesz, viszont azt is írtad, hogy nagyon halk tápot szeretnél. Hogy aztán ez mennyire lesz halk, szerintem nem lehet megmondani. Ha vett is valaki ilyen tápot a fórumon, akkor nem emlékszem rá, hogy beszámolt volna a topikban a tapasztalatairól. A tápegység gyári honlapján ennyit írnak róla:
HEXA 85+ PRO series comes with a 120mm quiet fan and a highly efficient ventilation fan guard to guarantee low noise operations without compromising its cooling efficiency.
Ez a nesze semmi fogd meg jól, egy grafikont sem közöltek a ventilátorprofilról. Nagyon halk táphoz általában a be quiet! kínálatából szoktak választani, vagy pedig valamivel drágábban egy félpasszív készüléket.
-
fradi81
veterán
Hát igen ez ház vásárlásnál ki sem derül, csak utána, na még megvárom az új videókártyát aztán majd kitalálok valamit
-
fradi81
veterán
Na megjött a táp, rendesen beszerelve a kábel nem fér oda mert annyira a szélén van a csatlakozó. Most vagy visszaküldöm, vagy valami sufnituning hogy ne mozogjon a táp a beépítő keret nélkül. Amúgy itt a táp állása számít, hogy alul vagy felül van a venti? Mi lenne itt a kevésbé rossz megoldás? Házat nem akarok cserélni.
-
1amarr
tag
válasz
Rowon #155539 üzenetére
Igazán nincs mit, én is köszi, hogy segítettél a tippeddel. A ház egy CM Elite 110, amiben előlről fúj be egy 140 mm-es Noctua Redux venti ~700 RPM-en. Hátul pedig a táp szívja ki a meleg levegőt. fent és oldalt vannak a lemezek, amik tudnak néha zajt csapni, de alapvetően elég csendesek. Proci passzív (J4125), GPU integrált. A jövőben szeretnék még bele további lemezeket szuszakolni, ezért döntöttem úgy, hogy lecserélem a kb 12 éves FSP tápot, amivel vettem a házat. Őszintén szólva nem tudom, mire gondoltam az Evolveoval
Nem gondoltam át, hogy mik a szempontok...
-
1amarr
tag
válasz
Rowon #155536 üzenetére
Köszi!!! Végül alaposan utánanéztem, ahogy eredetileg is kellett volna, és emellett tettem le a voksom: Cooler Master MWE 700 WHITE 230V - V2
Wolfgang (elég alapos youtuber srác) csinált a Cybernetics.com-on publikált mérések alapján egy táblázatot a 20W-os terhelés melletti hatékonyságról. Ebben az MWE 700 erős középmezőnyben végzett 78 %-kal. Emellett viszonylag olcsó a többihez képest és elérhető itthon.
*szerk: előkelő helyen végzett:
A be quiet a saját honlapján írtak szerint hiába 80+ bronz, alacsony terhelésnél nagyon nem tűnik hatékonynak. (ld. lent) Plusz, siklócsapágyas, amit az itteni olvasgatás alapján nem ajánlotok 24/7 üzemre. Az MWE 700-ban HDB (hidrodinamikus csapágy) van. Be quiet mellett szól mondjuk a 60 hó jótállás, szemben a CM 36 hónapjával...
Hatékonyság (%) 230 V, 2%-os terhelés 56.6
Hatékonyság (%) 230 V, 10%-os terhelés 81.9
Hatékonyság (%) 230 V, 20%-os terhelés 86.8
Hatékonyság (%) 230 V, 50%-os terhelés 88.5
Hatékonyság (%) 230 V, 100%-os terhelés 85.5 -
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #155531 üzenetére
Sziasztok! Esetleg a Seasonic G12 GM-550W helyett egy FSP HEXA 85+ PRO 550W? Ezen japán kondik vannak, de sajnos szintén siklócsapágyas a venti. Árban nagyából egyeznek.
-
1amarr
tag
Lehet, hogy meggondolatlan voltam... Vettem egy ilyet: EVOLVEO FX 450. NAS-ba raktam. 25 W-ot vesz fel mindössze az egész rendszer. A 4x SATA tápkábel, a nagy venti, az alacsony ár és a jó értékelések miatt csábultam el. Utólag néztem utána a márkának, így jutottam ide. Szóval valami SAMA vagy Gamemax cucc ez, amit legalja kategóriába sorolnak (ld. pl. itt). 2 év jótállás van rá. Fel fog gyulladni a lakás? Le fognak égni a merevlemezeim? Menyire csesztem el? Aludhatok nyugodtan? Ha visszaküldöm, mit vegyek helyette?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Lassan lecserélném a 10,5 éves XFX Pro 450-es tápom, ezt néztem ki: Seasonic G12 GM-550W. Integrált VGA-t használok, egyáltalán nem játszom.
1.: Mennyit szánnál rá? 25.000 Ft-t kb.
2.: Milyen gépre kötnéd? Lásd az adatlapomon. Ház: Cooler Master CM690.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban? Moduláris csatlakozók (de nem szigorú elvárás), nagyon halk legyen. Tuningolni nem tervezek.Tesztek alapján azt látom, hogy sokakat elrettent, hogy siklócsapágyas a venti és kínai kondik vannak benne. Ezt mennyire kell gyengeségnek venni? Egyes fórumokban azt írják, hogy ettől függetlenül jó minőségű a táp, mert a gyártó nem engedheti meg magának, hogy silány minőséget gyártson.
-
válasz
CriticalHit #155529 üzenetére
Ha visszaolvasod az előzményeket, akkor tőlem kérdezett még áprilisban és akkor 4060Ti volt a gépben.
Kérdés: #154168 ---> Válasz: #154171
A listából a CM tápra írtam, hogy szerintem az a legjobb.
Az Elite kondik elég jól helyettesítik a japánokat szerintem az pont nem egy nagy probléma és a 4070-nek is elég a 2.xx-es táp. Sőt igazából nem is a szabvány miatt szokták az újat ajánlani, hanem a tápkábel miatt, a 4070-ek java pedig 6+2 PCIe-t igényel. -
tichiz
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #155525 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy anno a 4070hez ajánlották, hanem az akkor összerakandó konfigba adott keret figyelembevételével. Tiszta hogy egy 650w-os alsó-kozepkategoriasat nem kell összevetni egy felsőpolcos 850w-tal és hogy hol kell keresni az árkülönbözetet. Ha minden igaz abban az ár és teljesítménysávban ez elfogadható táp, ezért fura hogy az akkori ajánlás most “le lett húzva”. Szóval a kérdés igazából arra irányult volna, hogy szükséges-e cserélni ezt a már meglévőt.
-
tichiz
csendes tag
válasz
CriticalHit #155522 üzenetére
Az azért fura, mert áprilisban építettem a gépet és akkor ugyanebben a csoportban ezt ajánlották
a gép már össze van rakva, szóval csak érdeklődöm kellene-e cserélni vagy sem. Köszi egyébként! -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Gemil #155515 üzenetére
Deepcool PF450, vagy kicsivel drágábban Deepcool PF500.
-
tichiz
csendes tag
Sziasztok! Egy corsair rm650 elegendő lehet egy 4070super esetleg 4070ti superhez? Jelenleg egy 4060ti van a gépben 2 nvme ssd, 32gb ram es egy i5-12600kf mellett.
köszi!
-
KAMELOT
titán
válasz
fradi81 #155516 üzenetére
Én ilyet vennék a helyedben. FSP VITA 750W
ATX 3.1 legújabb, 10 év garancia
Azt a +12k megéri és megint nyugalom van 10 évig. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Minél olcsóbban jó lenne megúszni 20 ezer ft környékén, indokolt esetben 30
Alsótápos ház Phanteks P400, Asus B450 Plus II alaplap Ryzen 3600, 2x8gb ram, 1TB SSD + 2Tb HDD, RX580 8Gb
Tuning nincs tervben, később esetleg egy 5800X3D, vagy egy kicsit erősebb VGA befigyelhet.
Költséghatékony megoldásnak a BC12 BC550-et néztem a 23-as ajánlott táblázatból, de ha van jobb, vagy mást ajánlotok azt megköszönném! -
fradi81
veterán
Hali
-30.000Ft alatt
-Ryzen 7 5700x, Gigabyte B550M AORUS ELITE alaplap, ssd+hdd, Cooler Master MasterBox Q300L ház.Rx6650Xt videókártya lesz valószínűleg a mostani rx 570 helyett, most egy 10+ éves fsp táp van még a gépben mint régi alkatrész. Lehet moduláris ha kb. belefér a keretbe. Köszi.
-
Gemil
tag
Sziasztok,
Egy barátom részére keresek tápot. Elnézést, elég kevés infó van, ez egy főleg irodai alkalmazásokra használt gép, van vga, 2-3 hdd, a legolcsóbb 350-400W-os tápot keresem ami még ajánlott 8-15k tartományban.elore is köszönöm a segítséget!
-
-Valinas-
senior tag
Sziasztok! i5-14500, RTX 4060 alá keresek PSU-t. Látom, hogy most nagyon megy az FSP VITA GM. A 650W-os is ajánlott normális helyről, 10 év jótállással? Vagy a 750W-nak más a bele? Nem tervezek ennél nagyobb igényű GPU-t...
Előre is köszi! -
MaddeNNNN
addikt
válasz
b1sti #155509 üzenetére
feletted lévő 2 táp mehet nyugodtan, vagy a VITA GM (újabb) vagy a Hydro GT PRO
az árak már normalizálódtak, csak sajnos ez az új normális.
egyébként a kártyák trendje, hogy ugyan azt a teljesítményt kisebb energia felhasználással tudják, úgyhogy ez miatt kár jóval nagyobb tápot venni. -
relixo
tag
Sziasztok!
Következő gépemhez keresek egy tápot, de hosszú távra gondolkozom,hogy akár több CPU + GPU cserét is kibírjon (8-10 év alatt) és a mostani "trendhez" igazódva az új csatik is fontosak voltak számomra. Illetve ami nekem kifejezetten fontos az az,hogy HALK legyen!
Régebbi tápjaim mind jól szolgáltak 20+ éve alatt több is megfordult kezem alatt (chieftec, Corsair, FSP) most épp egy XPG 750W van de ezt kicsit hangosnak találom ezért is válok meg tőle illetve az új csatik hiánya miatt. Valamint a régebbi tápjaim valahogy mindig éppen a határon mozogtak és 5-6 év múlva kiderült(mint most is),hogy amit túltervezettnek gondoltam az nem is az. Ezért új build mindig új táppal is járt. Ezt szeretném most elkerülni és valóban 10+ évre tápot venni.
Gép amibe menne:
x670e alaplap(még nem döntöttem el milyet) vagy megvárom a x870e és ha van értelme akkor az, 7800X3D vagy 9800X3D szintén ha lesz értelme neki, 7900XTX, 3 db M.2 SSD, 32 GB DDR5 6000Mhz cl30, proci hűtésre DarkRock pro 5 , és kb. 6 db 14 cm ház venti
Amit ehhez kinéztem:
FSP Hydro Ti pro 1000w
De, és itt jön az igazi kérdésem,hogy ennek az árán már akkor ott van az FSP Hydro PTM Pro 1350W de ez utóbbiról nem találtam sehol tesztet illetve ajánlást.
Szerintetek ez utóbbi mehet "látatlanba" az 1000W helyett? -
b1sti
senior tag
Sziasztok
Ehhez a leendő konfighoz szeretnék tápot venni:
B650E-E GAMING, 7800X3D, 4080 Super, még nem dőlt el, hogy aio vagy egy nagy kocka fogja hűteni a procit, bár gondolom nem túl nagy a difi a két opció között. BeQuiet kalkulátor szerint kb 687W a max terhelésem.
Későbbieket szem előtt tartva lenne fejlesztés majd. Amennyiben megéri akkor a 9000es X3D-re, illetve 50es szériára lenne csere 2-3 éven belül. Amint az árak normalizálódnak.Két kiszemeltem van:
DARK POWER 13 850W
FSP Hydro Ti PRO 1000WElőre is nagyon köszi a segítséget!
-
Werkly
őstag
Erre a tápra érdemes váltani vagy sem?
FSP Hydro GT PRO 1000W GOLD ATX 3.0
Köszi! -
Diniboy
aktív tag
Üdv
A gép:
Ryzen 5 5700x3d (AM5 upgrade láthatáron , ha kiforrja majd magát jobban a platform )
Rx 6600x (7900 GRE upgrade tervben - esetleg valami más RTX 4070 szint, lehet megvárjuk mit mutat az intel a Battlemaggel )
2 HDD
1 NVME + 1 sata ssd
Ehhez szeretnék valami megbízható de jó ár/érték arányú tápot a jelenlegi 2020as Riotoro Enigma 650w(Seasonic Focus Gold Plus belső ) helyett. Jól birta de nem lenne szivem tönkretenni egy erősebb VGA kártyával . Bár mostanában azt csinálja a gép hogy megnyomom a bekapcsoló gombot és nem indul el elsőre csak ha ujra megnyomom, hoszabban tartom olyankor, utánna elindul, ez lehet a táp ?
A csend, meg a modularitás nem volt rosz, de a kapcsolótól mindig féltem hogy most épp milyen állásban van. De nem feltétel, a forrasztott kábelekkel se volt gondom az előző táppal, sőt úgy tartom hogy kevesebb a hibalehetőség xD
Egy Seasonic B12 BC-850 Bronze ot ajánlott valaki , érezhetően roszabb fogyasztásra egy Bronze mint a jelenlegi gold ?
Kérnék pár jelöltet a 30tól 50 ezres kategóriában, 50 fölé nem szivesen mennék.
Köszönöm előre is a választ -
válasz
MaxxDamage #155500 üzenetére
Gondolom ezek sem lesznek olcsóbban később, így érdemes lehet megvenni és dobozában, szekrénybe eláll?
Ezt nem lehet megmondani, most pedig eléggé infláció van. Csak a legszükségesebb dolgokra költenék jelenleg.
A hosszú távú tárolás pedig a kondiknak szerintem nem tesz jót.
Szerk.: közben ezt találtam [link] Idézem.
Aluminum electrolytics famously degrade when not in use. The aluminum oxide dielectric layer is very fragile. It constantly crumbles and flakes away. In normal use this isn't a problem. The small flow of current through the pinhole promotes reoxidation. The oxide layer repairs itself - as long as the capacitor has voltage applied. When aluminum electrolytics have been in storage for a long time, it's recommended to "reform" them with a ballast resistor before placing them back in service. Since they have to be removed from the circuit to reform the caps, most people just change them out for modern caps.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest