-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
válasz viperabácsi #155699 üzenetére
Én úgy tudom, a Windowsban csak azt tudod megnézni számszerűen, hány kékképernyő volt (Aida64 - Operációs rendszer - Üzemidők - Kékképernyő statisztika).
Az, hogy alapra állt a BIOS, lehet hogy köze van ahhoz is, hogy az alaplap gombeleme a végét járja, erre rámérnék, hogy volt van benne."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
viperabácsi
addikt
Tudom , nem vásárlás , de járt már úgy valaki , Hogy az sf 600 sfx táp , semennyire nincs terhelve ( csak 5600g proci 2x16 gb ram ls 2 db ssd van a rendszerben. A gép böngészés közben egy szer csak leáll , a tááp kattan egyet és vége. Ha ki húzom a 230v -ből akkor egy ideig megy megint , olyan mintha valamiért a táp állna le .
Hol tudom meg nézni mi okozza a leállást a windowsban ?
Ja és első leállás után biosom alapra állt. Azóta frissítettem , és alapon van . Az óta is ée állt már 2 x a gép.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
xtremist
senior tag
Alzánál van, Pcie 5.1-es a táp. A Corsair honlapján sok kép még a 2-vel régebbi párhuzamos rácsos modellről van..
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
válasz xtremist #155690 üzenetére
Amikor irtad én se tudtam,hogy van.
Azt nem értem,hogy hogyan nincs semmi róla a Corsair oldalàn.Nem napra,de még hónapra sem kész.
Azt tudni,hogy Atx3.1 de hogy PciE 5.1 e azt nem.
Ez utóbbi azt hiszem a vga kàbel csatlakozojàban különbözik.
Boltban se nagyon van,vagy jól el van dugva. -
veterán
Nocsak... micsoda potmétert kapott a ventilátor, ezt még nem is láttam.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
xtremist
senior tag
válasz CriticalHit #155689 üzenetére
Nem a Shift-et néztem, hanem az új modellt, a 2024-est.
Új külső, szálanként külön szigetelt kábelek, új ventilátor, rpm tekerő.[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
őstag
válasz xtremist #155686 üzenetére
Az RMx Shift jó választás [link] de oldal csatlakozós.
Richvargas:
A be quiet! Pure Power 12 M átcímkézett és túlárazott HEC táp Teapo kondikkal. Sokkal jobb választás az FSP VITA GM vagy a Hydro G/GT sorozat."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
mcs
veterán
válasz Richvargas #155685 üzenetére
Az FSP Vitára 10 éves jótállás van, nagyon csendes, nagyon hatékony, és pontosan összeszerelt konstrukció.
-
xtremist
senior tag
Üdv emberek! Találkoztatok már a Corsair RMx 2024-es széria valamilyen komolyabb tesztjével? Azt google fordítóval kinyomoztam spanyol leírásból, hogy a tekerő ami az új modell hátulján van, a ventiprofilba szól bele, de ettől részletesebb leírásra még nem találtam, és a gyártó honlapján is csak a "régi" modell szerepel. Kedden érkezik egy példány, és ha addig nem találok infót akkor majd én leírom itt amit élőben kiderítek, csak érdekelt hogy valaki megelőzött e már a kérdésben?
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Az alábbi géphez melyik táp lenne jobb választás és miért?
CPU: R7 7700
VGA: RTX 4070 (még nincs meg, sima 4070, de talán OC lesz, TI nem biztos)
RAM: 2x16 GB DDR5
Alaplap: például ASUS PRIME B650M-K
M2: 2 db
SSD: kb. 2 db
Tuning nem lesz.
Ennek tükrében FSP VITA GM 750W, vagy be quiet! Pure Power 12 M 750W? Miért ajánljátok többször az FSP-t? Most ne a pár ezer Ft különséget nézzük.
Köszi, -
fila
senior tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok?
Amd Ryzen 5 8600G, VGA nem lesz, ATX ház, 1 SSD, 1 Hdd.
Keret 30 ezer.Köszi!
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
-
válasz beteg #155677 üzenetére
Szia,
Én olyat inkább köszi nem, még ha ingyen van sem.
Ki tudja milyen volt az előélete..🤔◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ripla
addikt
Na meglett, köszönet a tippért, remélem nem lesz vele gond.
-
beteg
őstag
Üdv!
Vettem két EVGA tápot használtan. Mind a kettőn látszik, hogy sokat nem voltak gépben, de az is, hogy mind a kettőn meg van égve a sata csati. Ja, modulárisak.
Az egyiket kipróbáltam, a gép indul vele, a VGA is kap áramot.Azt szeretném kérdezni, hogy Ti mernétek így használni?
Lehet, hogy a vinyók voltak hibásak és égették meg a csatit. Ki lehet bírni eggyel kevesebb satával, mert egyébként brutál jó tápok. Vagy felejtsem el, nem ér annyit, hogy valamit tönkre tegyen?Csak futni kell!
-
gerejoe
tag
Üdv urak.Kérdésem lenne hogy szerintetek ildomos e már tápokat nézegetni ha random időnként gép kikapcsolás után a rendszer és a monitor kikapcsol de a házban a ventik és a táp megy tovább csak fő kapcsoló hosszan nyomás után kapcsol ki,egy kb 7 éves fsp van jelenleg bent mintha azt olvastam volna hogy főleg ezek a régi fsp tápok hajlamosak fent tartani az 5 v ágat, amúgy maradnék fspnél a vitát néztem ki egy ex 6700xt T hajtanék vele, válaszokat előre is köszönöm.
-
Milo629
aktív tag
válasz MaxxDamage #155674 üzenetére
Főleg hogy GLS automatába még olcsóbb, így csak 1090.- volt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz CriticalHit #155672 üzenetére
Az MPL minden hazai WebShop/Áruház tartalmaznia kell (az ajánlatát/száll. lehetőséget) ha jól emlékszem, volt erre valami döntés/szabály alkotás valakik részéről.
Ezt elnézve, az MPL -t biztos nem választja senki sem...csakis a GLS-t inkább! 🤭
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Milo629
aktív tag
válasz CriticalHit #155672 üzenetére
Köszönöm.
-
Milo629
aktív tag
válasz CriticalHit #155670 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat, a CM GX III-ból a 750W-os is ajánlott? Mert ha jól nézem csak ~4000 forinttal drágább mint a 650-es.
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, 650W-os tápok közül melyikek most az ajánlottak? Jelenleg egy (kb. 8-9 éves) Super Flower van a gépben (i9-9900K és 2080Ti), igazából semmi baja de van egy felesleges lapom és procim és arra gondoltam teszt bench-nek jó lenne és akkor már nem ahhoz vennék valami olcsó tápot hanem lecserélném ami most van, mert már benne van a korban. RGB és hasonló csilli-villi dolgok nem kellenek, modularitás sem szempont, inkább legyen jó belsős, DC-DC, LLC, stb.
Köszi előre is. -
veterán
válasz ripla #155663 üzenetére
Az egyik legjobb bolt. Olcsók, mindig van valamilyen akciózás, ingyen visszaküldheted a csomagot, ha nem tetszik, hosszú garanciaidőt biztosítanak, 690 forintos (!) Foxra szállítás, stb. Tegnap rendeltem Arctic P14 PWM PST Value Packet. 10 (!) év jótállást adtak rá, holott az Arctic is "csak" 6-ot ad.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Amúgy retkes lassú ez az Alza.
A legutóbbi rendelésemnél megfogadtam, hogy soha többet nem veszek tőlük semmit, pont emiatt, akkor 2 hétig szórakoztak mire elért hozzám a csomag, miközben a futárcégre mutogattak, akik nem tudtak semmiről. Aztán amikor ideért, úgy nézett ki a csomagolás, mintha Budapestről idáig az úton rugdosták volna végig. Még szerencse hogy szimulátor kormányhoz volt benne egy acélváz, szóval néhány karcoláson kívül semmi baja nem volt...
Most csak és kizárólag a 10 év garancia miatt választottam őket táp vásárlás ügyben, de ha ez lezárult, ismét mennek a sötétszobába.
Hétfő este adtam le a rendelést, a keddi napon nem történt semmi, ma van szerda és eddig a pillanatig még mindig nem lett feladva a csomag. Nem ehhez vagyok szokva, minden más ismertebb hazai webshopból, rendeléstől számítva 2 napon belül a kezemben van a csomag.[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
őstag
A VITA-ban használt Huzagolt csapágyas venti egyetlen hátránya az alacsony kb 80e üzemóra. Ha azonban az FSP is az -itt csak többek által érdemtelenül le "shitsonic"-ozott Seasonic által is használt 300e üzemórás Dinamikus Folyadékcsapágyas (Fluid Dynamic Bearing/ Hydro Dynamic Bearing ventit használná jóval drágább lenne.
Ezért is drágább aztán házon belül is az FSP Hydro G PRO/GT PRO sorozat, mint a kiváló ár/érték arányú VITA."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
-
mcs
veterán
válasz Rowon #155657 üzenetére
Amikor biost frissítek az alaplapon, és gyári beállításokon alacsonyabb a házventik fordulata, vagy beindítom a rendszert, és bios post után pörögnek fel jobban a házventik, akkor veszem észre, hogy mennyire halk. Teljesen hasonló, mint annak a Bitfenix Formula Goldnak, amit korábban használtam.
-
veterán
válasz CriticalHit #155654 üzenetére
Az utóbbi is szokott azért tévedni sokat. Lásd LC Power és társai. A németeknél is vannak ilyen belépőszintű dizájner cégek, akik csak legyártatnak másokkal dolgokat, aztán a végeredmény úgy sikerül, ahogy.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz CriticalHit #155651 üzenetére
Nekem a mostani tápomban szintén egy kínai ócskaság volt ventilátornak álcázva.
Azt kidobtam a francba, és raktam bele egy Be Quiet verziót, aminek a vezetékét kivezettem a többi mellett és rádugtam az alaplapra. Ez volt 4 éve, azóta megy. -
Xanderas
csendes tag
válasz CriticalHit #155651 üzenetére
Annyira elvesztem a tápok között, hogy mindent elengedve rendelek egy általad ajánlottat és nagyon köszönöm a segítséget.
-
CriticalHit
őstag
válasz Rowon #155649 üzenetére
Költségcsökkentés.
A 120 -as Yate Loon (Rifle Bearing Fan-D12SH-12)nem siklócsapágyas venti ennek ellenére még 750W-os terhelés alatt is 30dBA alatt a marad (850W VITA).Vagyis csendes, ami egybe vág a felhasználói értékelésekkel.
Egyáltalán nem válik az FSP szégyenére a kb 80,000 órás üzemidejével és csendességével. Bár van tesztelő aki szerint "terrible Yate Loon fan, which I would change ASAP with a Hong Hua one".
A honlapon pedig folyadékcsapágyasként szerepel a VITA ventije.
Xanderas:
Inkább ezt: [link][ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
veterán
csúcs minőségű siklócsapágyas Protechnic ventit használ,
Ebben az árkategóriában már minden normálisabb tápegységben folyadékcsapágyas ventilátor van és ez valahol az FSP szégyene is, hogy egy f*s siklócsapágyas Yate Loont rak a Vita szériába. Plusz, mint ahogy írod a Hydro G-ben is siklócsapágy van. Nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Xanderas
csendes tag
Sziasztok
Megpróbáltam minél több infót összeszedni de bevallom nem igazán látom át ezt a tápegység kérdést. Ezért kérek egy kis segítséget.
"Új" gépet építek B560-I alaplapon, i5-11600K proci (később 11700k), vga RTX3060 (később 3070), pár ssd (m2) és 2db hdd toronyhűtés és ventik. Nem akarok színes villogókat meg semmi flanc, csak stabil jó gépet. Ehhez kellene nekem egy 650-75w-os táp.
Amit kinéztem az EVGA, ez: Link
De van itt eladó Asus Strix, ez: Link
Melyiket éri meg jobban vagy ti max 35.000ig mit vennétek?
köszönöm a segítséget
Pl azt sem értem, hogy némelyik noname gold táp olcsóbb mint a márkás bronz. Akkor most a márkás bronz még mindig minőségibb, jobb mint a noname gold vagy az csak ráírja, hogy gold és kamu? megtehetei? vizsgálja ezt valaki?
köszi -
DFB
tag
válasz ripla #155645 üzenetére
Alzanal le kell görgetni:Vita
Ez újabb típus,de nekem azt irtàk hogyAz FSP 850W 80+ Gold Hydro G Pro ATX3.0 drágább, mint a VITA mert:
- csúcs minőségű siklócsapágyas Protechnic ventit használ,
- 100%-ban japán szerver minőségő kondenzátorral szerelt (Nippon Chemi-Con, Rubycon)
- ATX 3.0, ami szigorúbb követelmény, mint az ATX 3.1Ez mind semmit sem nem vesz el azonban a VITA kiváló ár/érték arányából. A VITA-t nem ajánlanánk, ha bármi gond lenne vele a mérvadó tesztek, illetve a felhasználó vélemények alapján.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Jó, nem akarok kockáztatni.
FSP Hydro G Pro 1000W PCIe5Ez megfelelő minőségű? Nincs vele gond?
Amúgy mi ez az FSP? Ki gyártja?[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz CriticalHit #155636 üzenetére
- EVGA Supernova G3
- 750 watt
- 80 Plus
Ez a pontos megnevezése. -
Sir Psycho
aktív tag
Sziasztok,
Tápegységet keresek a következő konfighoz:
-i5 6400
-16GB ram
-RX560
-2db SSD
-4db Artic 12 pwm ventilátor
Ház Kolink Citadel Mesh
A régi FSP APN400-nak rövid a kábele és nem is fiatal már.
Csendes tápot (lehetőleg félmoduláris) keresek, mivel idle-ben a cpu hűtőn kívül nem mennek a ventik.Amit kinéztem BQ System Power 9 400w Cm (BN300)
Nagyobb tápnak a fogyasztást figyelembe véve nem látom értelmét.
Ötlet más tápra? -
ripla
addikt
válasz CriticalHit #155634 üzenetére
Annyiban sürgős, hogy ma már raknám össze. Kevés neki a 750 watt?
-
ripla
addikt
Üdv.
Adott egy ilyen konfig:
- Gigabyte B650 Eagle AX
- AMD Ryzen 9 7900X3D
- Sapphire Radeon RX 7900 XT 20GB
- Kingston FURY 64GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KITVan itthon egy EVGA 750 wattos táp, az elég lenne hozzá?
-
anthony19920
csendes tag
Sziasztok!
Videókártya csere okán lenne szükségem új tápegységre, mert a jelenlegi régi is már valamint aligha lesz elegendő az új konfighoz. Ebben szeretném segítségeteket kérni. Jelenleg egy 8 éve vásárolt SEASONIC M12II-520 520W 80 Plus Bronze ketyeg a gépben, amit anno itt ajánlottak és soha semmi gondom nem volt vele (se teljesítmény, se hang, se semmi egyéb), így elsőként ezen márkánál gondoltam maradni, de miután végignéztem a kínálatot, eléggé összezavarodtam.
Megnéztem az ajánlott tápegység táblázatot, rettentő szimpatikus volt a Seasonic Focus GX-750 (főként a 4x 6+2 csati miatt), gyors árukeresős keresés már 40-ért hozott eredményt, de aztán visszaolvasgatva itt láttam, hogy 2 (lassan 3) féle 750-es Focus Gold táp is van, csak az új ATX 3.0, és bár jelenleg nincs rá szükség, jövőtállóság szempontjából jó lenne
Árukereső vegyesen hozza a régi és új modellt, ráadásul az új esetén már csak 2x 6+2 pin van, nekem pedig 3 kellene. Ezeknél már nem opció 1 kábelen 2 csatlakozó mint régen? Na itt tartok jelenleg, ezért szeretném inkább a hozzáértők segítségét kérni
1.: Mennyit szánnál rá?
- Kb. 40.000 - 50.000 Ft-ban gondolkoztam első körben, de van egy minimális mozgástér, ha indokolt
2.: Milyen gépre kötnéd?
- Alaplap: AsRock X470 Taichi
- Processzor: Jelenleg 2700X, de ez vagy 5700X3D-re vagy 5800X3D-re cserélődik, a procis topic válaszai alapján
- GPU: EVGA RTX3080 FTW3 (3 db PCIe 8 pin-es csatlakozó)
- SSD: 2x M.2
- Ház: Fractal Design Meshify C
- Hűtés: 3x 12cm venti + Arctic Liquid Freezer III 240 további 2db ventivel
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
- Mindenképp moduláris, ha opció akkor fél-passzív is jó lenne
- Nem kikötés a Seasonic, van EVGA és BeQuiet táp is gépekbe, nem volt rossz tapasztalatom semmivel sem, csak valami miatt Seasonic fele húz a szívem.. De nem a szívem fizet érte, szóval...
- VGA-nak 3 darab 8 pines csatlakozóra van szüksége, létezik hozzá egy 450W-os bios verzió, ha keretbe belefér, akkor lehet ezt használnám majd rajta, de egyeltalán nem prioritás. Részemről kétlem, hogy ebben a keretben ez opció lenne, de már így is 2x annyi a keret, mint eredetileg számoltamElőre is köszönök bármi jellegű segítséget.
Üdv,
Anthony[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
válasz CriticalHit #155630 üzenetére
Igen ez lenne! Kösz mindkettőtöknek!
-
Werkly
őstag
Ha nem gond a félmodulár akkor ez a táp ajánlott kategória a Pcie 5.0 miatt? FSP Hydro GT PRO 1000W GOLD ATX 3.0 Kösz a választ!
-
veterán
válasz Rottweiler89 #155623 üzenetére
Laikusként nem hinném, bár a fene se tudja. Ha meg is döglik a hő miatt, akkor az évek múlva lesz, nem 1-2 hónap múlva, ezekben a hibrid tápokban van túlmelegedés elleni védelem is (OTP).
-
veterán
válasz CriticalHit #155624 üzenetére
Tényleg, amúgy korábban meg pont ez volt a bajom, hogy miért nagy tápokat ajánlotok? De hát ha nincs kisebb ATX 3.1 akkor mit tegyen? 750 a legkisebb...
Maga a szabvány is ilyen "érdekes".
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz CriticalHit #155624 üzenetére
Erre akartam utalni. Köszi a megerősítést.
Optimális út most a VITA 750/850V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CriticalHit
őstag
válasz Rowon #155622 üzenetére
Kérlek, hogy erre a hozzászólásodra akkor is emlékezz, amikor majd teljesen következetlenül azt reklamálod, hogy "nem érted miért kell ilyen böszme nagy tápokat ajánlani".
KAMELOT:
Az a baj, hogy a szerintem tiszta lelkiismerettel ajánlható 450-550-es tápok mind aránytalanul drágák. [link] [link] [link]"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Rowon #155621 üzenetére
Károsodás előfordulhat az alkatrészekben a bent lévő/maradó hő miatt a tápegységben? Bár valószínűleg néha azért kapcsol load alatt a venti, mert a 30%-os terhelést azért elérem, ha játszom szerintem. Illetve idle alatt meg a fogyasztás nem egetrengető.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
veterán
válasz CriticalHit #155613 üzenetére
Persze, csak lenne egy robusztus tápegység a gépben, ami mindent kibír, ehelyett most komolyan ilyen ~10 watt fogyasztásokon megy a diskurzus? Számold ki, hogy a tápegység 10 éves működése alatt, ha napi 4 órát megy a számítógép, akkor hány kWh veszteséget jelent az a 10 watt.
-
veterán
válasz Rottweiler89 #155620 üzenetére
Vannak pro és kontra érvek is. Én hibrid módban használom, bár az én tápom platinum hatékonyságú és veszteséghőt is kevesebbet termel, plusz fordítva van beszerelve a gépházba.
-
Rottweiler89
senior tag
Srácok, olvasom itt a hsz.-eket, és említésre került, hogy jó, ha megy a venti. Jobb, ha offolom a hybrid mode-ot?
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
DFB
tag
válasz CriticalHit #155617 üzenetére
A vàrakozàs.Föleg azt utàlom,hogy fogalmam sincs mikor lesz.Szerintem október vége felé talàn.
Az még rohadt messze van.
Csak ez több frontos.Elvileg ràér mivel alaplap,proci,ram,tàp most nincs.Azok is folyékony àllapotban. -
CriticalHit
őstag
Mi szól az ellen, hogy türelmesen megvárd a kinézett új, áttervezett Focus-t és a Vertex-t, majd alapos összehasonlítás után hozd meg az átgondolt döntésedet? Így biztos, hogy elkerülöd a lelkiismeret furdalást, hogy megvettél egy tápot, amit szíved szerint nem is akartál.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
DFB
tag
válasz KAMELOT #155611 üzenetére
Tudom.Enermax régen nagy név volt,de most milyen azt nem tudom.
Eddig Corsair volt.
Most a két említett Seasonic lehet.
FPS valahogy nem jön be.
Törpe, àllandoan forgó venti,meg ugye nem véletlen kerül àtlagban egy huszassal kevesebbe akàr a hàzon belüli azonos nagysàguaknàl.Aztàn lehet a végén vita lesz,de kevés az esélye. -
DFB
tag
válasz CriticalHit #155610 üzenetére
Oldalcsatis nem nyert.
Ezt ismerem.Volt célpont,de a CM 690III.hàz nem olyan.
Azért köszi.
Sajnos a nem swiftes az régi szabvànyos.
Szerintem új Focus vagy Vertex lesz,ha nem fogy el a türelmem,ha elfogy akkor val. ugyanez csak a "régi" 3.0 , 5.0 verzio[ Szerkesztve ]
-
-
Anubis_9
őstag
válasz KAMELOT #155611 üzenetére
Az én konfigomat nézve nem lenne túlzás egy Vita 650-es? Hamarosan tápot készülök venni: 10,5 éves XFX PRO 450W-ot cserélném le, jelenleg a be quiet! SYSTEM POWER 10 550W a kiválasztott. 2x-es árkülönbözet van. Azt látom, hogy a VITA nagyon halk és csak japán kondik vannak benne, valamint 10 év a garancia rá. Mellette ATX 3.1-et tud, bár ennek még utána kell néznem, mit is jelent ez valójában. Én IGP-t használok, nem játszom, nem tuningolok, a gépembe valószínű sosem fog dedikált VGA kerülni.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
CriticalHit
őstag
válasz Bl@tty #155609 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Jó táp a Focus, az új csatlakozóval pedig naprakész. Jöhetnek a felhasználói tapasztalatok negatív és pozitív egyaránt.
DFB:
Érdemes megnézni a Seasonic egyik legjobb tápját (bár érdekes módon átcímkézett CWT) [link] ami szintén ATX 3.1-s, félpasszív , kiváló 140mm lebegő mágneses ventivel és minőségi japán kondikkal. Viszont az oldalán vannak a csatlakozók!"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Bl@tty
tag
válasz CriticalHit #155591 üzenetére
Tegnap rányomtam végül a rendelés gombra és vettem egy fehér Seasonic Focus GX 850W ATX3.0 tápot (nem az új 2024-es!!, ezen "csak" egy Ready for ATX 3 matrica van még), mert épp akciós volt (AfterHours, 56K). Most jött meg a csomag és bár beszerelni még nyilván nem volt időm, átnéztem és már ehhez is gyárilag 12V-2x6 kábelt csomagoltak. Hétvégén lesz mivel foglalatoskodni... Majd ha úgy adódik, beszámolok a tapasztalatokról.
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
válasz CriticalHit #155606 üzenetére
Meglàtjuk az àràt,bàr nekem a Vertexre fàjna a fogam.
Az nem új bejelentés csak módositàs, meg ugye 10 ről 12 évre nőtt a garancia.Csak sehol nem lehet kapni,csak a honlapon meg a gyàrban létezhet.Kinti oldalakon se làttam.
Az fsp nem tudom miért olyan törpe 120 mm és ventiket tesz bele.
A vita ban ràadàsul mindig megy.
Ezt lehet jónak meg rossznak is tekinteni.
Úgy érzem nekem rossz.
A vita ban is japán kondenzatorokat ír.De akkor ezek szerint abból is van gyengébb meg jobb.
Azt nem tudom a 3.0 meg a 3.1 között mennyit szàmit az a ha jól emlékszem valami feszültség tartàsi időkülönbség.
Lehet ràjöttek elég a kisebb is.
Még ugye màs az nv PCIe kàbele,azt hiszem,ez miatt ATX 5.1 -
CriticalHit
őstag
Úgy tűnik az új Focus rád vár/vár rád és lesz a te tápod.
Az FSP 850W 80+ Gold Hydro G Pro ATX3.0 drágább, mint a VITA mert:
- csúcs minőségű siklócsapágyas Protechnic ventit használ,
- 100%-ban japán szerver minőségő kondenzátorral szerelt (Nippon Chemi-Con, Rubycon)
- ATX 3.0, ami szigorúbb követelmény, mint az ATX 3.1Ez mind semmit sem nem vesz el azonban a VITA kiváló ár/érték arányából. A VITA-t nem ajánlanánk, ha bármi gond lenne vele a mérvadó tesztek, illetve a felhasználó vélemények alapján.
-
DFB
tag
válasz KAMELOT #155601 üzenetére
Valahogy pl. a pro G mégiscsak dràgàbb hàzon belül.
Nem néztem meg a különbséget,de ilyenkor mindig az a gyanúm,hogy valamit kispórolhattak belöle.pl.gyengébb alkatrészek,bàr ha bevàllaljàk a 10 évet az ennek ellent mond.Ujabb és valamitől mégis olcsóbb.
Az hogy nincs zéró rpm szerintem hàtràny. -
DFB
tag
válasz CriticalHit #155593 üzenetére
The FOCUS GX (2024) Series is planned to be available by the end of September or the beginning of October in Europe. However, please note that availability may vary by country and will depend on our local partners.
As for the VERTEX Series updated to ATX 3.1, there is no availability schedule yet, and it remains to be seen in Europe.
Gyakorlatilag jelenleg elérhetetlen mind a két típus.
Focus inkàbb október.Mi a sor végén szoktunk lenni.
Vertexről lila gőz sincs. -
KAMELOT
titán
válasz CriticalHit #155602 üzenetére
FSP mindig ilyen volt. 1. és 2. tápom is FSP volt.
Ez most tényleg minden szempontból best buy.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz ridiculous #155600 üzenetére
10 év garancia
Atx 3.1 legújabb
Nagyon jó minőségű táp és mért eredmények.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest