- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
Sziasztok,
750W ATX 3.1 tápot szeretnék venni 4070 Super alá egy Asus AP201 házba. 50k alatt szeretnék maradni pénzben.Jelenleg az FSP Vita GM-et nézem. Van más alternatíva erre jelenleg? Túrtam netet órákig, de mindig ehhez térek vissza.
-
Mondjuk igazából szerintem tápegység ajánlásnál ez is érdekes dolog lenne, hogy a kérdezőnek milyen gépháza van és mekkora a hely a kábelmenedzsmentnek? Nekem is volt egy viszonylag régebbi típusú házam, amiben hátul kb. 1,5 centi férőhely volt. A harisnyázott kábelekkel oltári nagy szívás volt benne dolgozni.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
Rowon #155091 üzenetére
Azt írtam ha már megvette, akkor jót vett felesleges rajta filózni. Használja.
Természetesen a 60K VITA GOLD tápok jók lettek. Azt is kell ajánlani, ami a legjobb ár értékben és az újabbat, 3.0 / 3.1
Rowi nem szórja senki a pénzt. Az előző tápomat 8 éve vettem 290€ volt.
8-10 évente már csak megengehetünk ennyit!? -
-
KAMELOT
titán
válasz
Motion_Blur #155088 üzenetére
Nyugodj meg, jót vettél!
Az áron meg nem kell filózni. Annyi, amennyi!
5090-hez a tápom. Én mit mondjak? -
válasz
Motion_Blur #155088 üzenetére
Szerintem nem sok értelme van az ilyen tápoknak. Talán ilyen több videokártyás AI rendszereknél meg munkaállomásoknál fog majd ez a hatékonyság dolog megtérülni, de lehet ott se.
-
Hauptmann
veterán
válasz
CriticalHit #155084 üzenetére
Aha, akkor majd 1 kW-os kell.
-
mcs
veterán
Mialatt állítgattam biosban az új Be Quiet! Pure Wings házventiket, nem hallottam semmilyen feltűnő szél vagy motorzajt a táp felől. Coil whine továbbra is zéró, pedig az NFS Heat minden komponenst keményen megizzaszt. Ha valaki halk tápot szeretne, akkor ez az FSP Vita GM simán megfelelő annak ellenére, hogy nem félpasszív.
-
Hauptmann
veterán
válasz
CriticalHit #155078 üzenetére
Mindenképp csere lesz, legkésőbb akkor, ha jön az új GPU. 850-es elég, mondjuk egy 4080 alá?
-
mcs
veterán
válasz
CriticalHit #155078 üzenetére
Vannak ott Rubyconok is, ha ránagyítasz a képekre.
Ha már 10 éves jótállást vállalnak rá, csak nem lehet bajos, és a tesztben se találtak különösebb kifogásolnivalót. Mivel tegnap lusta disznó voltam, így most hamarosan beszerelem. -
CriticalHit
addikt
Ha az elsődleges kondenzátor tajvani (Toshin Kogyo) az nem sok jót jelent a többire nézve. Ha van rá 8- 10 év garancia talán nem jelent gondot, hogy nem a legjobb minőségű kondikat használja ebben a szériában az FSP. A Folyadékcsapágyazású venti viszont jó pont.
Hauptmann: Én cserélném a Raider-t, mert gyenge minőségű FSP szinten. -
Hauptmann
veterán
Gigabyte Z790 Aorus Master, i9 14900K, egyelőre RTX2060, de ez majd később cserélve lesz. A 2060 mellett elég a 750-es FSP Raider?
-
MMIX
addikt
FSP VITA GM 1000W GOLD ATX 3.1 (PCIE5.1)
Rifle, nem félpasszív.
-
mcs
veterán
Átvettem az FSP Vita GM 750W tápomat. A ventin keresztül bekukkolva a bulk kondi ránézésre Rubycon. Nyilván nem fogom szétszedni, de ha bármelyikőtök kíváncsi, lövök képeket a belvilágról és tartozékokról.
-
-
Szia,
A GT1030 kb. semmit nem fogyaszt, nekem is volt egy. Ha nem játszol, akkor szerintem egy nagyon jó általános használatú kártya, amiből több passzív hűtésű kivitel is van.
Ha az FSP mellett maradsz és a gépbe később sem lesz komolyabb VGA, esetleg APU/iGPU vonalon maradsz, akkor:
FSP HEXA PRO350 350W (PPA3505301) ~20k
Full japán (szerk.: bocsánat, van benne japán, de hogy fullos-e?...) kondis, jó minőségű kis táp. 350W, de legalább DC-DC.
-
Kyward87
csendes tag
válasz
Rowon #155063 üzenetére
Sejtettem hogy a kondira írt adatokban lessz a lényeg rágugliztam.
Ha nem muszáj nem akarom szerelgetni csak takarítgatni időnként. Nem ér nekem az a kb 10 ezer forint annyit hogy elpukkanjon és magával vigyen valamit.
Egy AM4-es gép a terv ryzen 5 3600 (pár év mulva használtan egy nagyobb), 2 ssd, 1m.2, egy HDD, és jelenleg egy rx470 amit meg kell hajtson amit talán karácsony körül le cserélnék egy középkategóriás vga-ra amit még elkezel a 3600.
Ezeket néztem:
-FSP Hydro K Pro 500W
-Be Quite System Power 10 550W
-Corsair CV 550 550W
-Zalman GigaMax ZM650-GVII 650W
-GIGABYTE 80+ Gold GP-P650G 650W
Ezel kb 25 körül lennének melyik lenne jó választás ?
(Alsó tápos házat szeretnék ha ez számít) -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném, hogy milyen tápegységet vegyek egy jellemzően munkára használt 3. generációs i5-os PC-hez. A gépben van egy Geforce 1030-as videokártya, 2 HDD.
Eddig egy ősrégi 400W-os FSP táppal működött, amiben már kétszer kellett cserélnem az összes kondenzátort. Harmadszor már nincs kedvem nekifutni a javításának. Ezért kérem a tanácsotokat, hogy milyen megbízható tápot érdemes venni, ami szükség esetén egy új konfigot is kiszolgál, amit szintén csak munkára használok.Köszönöm.
-
Kyward87
csendes tag
Sziasztok.
Gépet tervezek összerakni és most hogy nézegetem hol mi lenne olcsóbb.
Láttam MSI MAG A550BN 15-16 körül . De nem sok mindent találok rólla.
12-13 éve egy FSP megy a gépben abban bízok, de egy új gépet már nem bíznék rá, nem tudom ez az MSI milyen lehet. Megéri e vagy csak azért akciós mert a kutyának sem kell. -
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
A két tápegység közül melyik a jobb?
Delta Electronics DPS-400WB A (ezen van 6-pin PCI-e power connector is)
FSP FSP400-60APN 400W (ezen nincs olyan) [link]
-
woci01
tag
Köszi mindenkinek a hozzászólást/ajánlást végül az FSP Hydro G Pro 850W mellett döntöttem.
-
Nerazim
őstag
Udv!
Erre a tapra rabiznatok egy Ryzen 7+ 1071Ti combot? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
CriticalHit #155041 üzenetére
Négy éve használom a Seasonic Prime GX-et kikapcsolt ventivel és nagyon keveset játszom ez miatt az elmúlt évek alatt nem nagyon ment benne venti.
Nagyon jól érzi magát és van még rá kemény 8 év garancia. -
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #155046 üzenetére
Jó így látni, hogy szépen szét van szedve darabokra mindent. Látni a részleteket!
-
MMIX
addikt
Computex 2024: Cooler Master
----------
NZXT-----------
SeasonicCore GX ATX3
G12
Új belső.
"régi"
www.anandtech.com SeaSonic Focus GX-850 ATX 3.0
-
válasz
bluemirage #155042 üzenetére
Cserébe a fogyasztása fajlagosan több
Persze, csak a fogyasztás olyankor több, amikor ráadásul alig van fogyasztás. 10-20% körüli terhelésnél. Plusz kalkuláld bele azt is, hogy mennyit buksz azzal, hogy egy túlméretezett tápot veszel és mikor fog megtérülni?
2-3 év múlva meg biztos jönnek a 12VO alaplapok és tápok, akkor meg nesze neked 1000 wattos táp, tele lesz a használt piac a pár éves készülékekkel és senki nem fogja őket tudni normális áron eladni. Nagy bukás lesz. 10 évre előre szerintem már nem lehet tápegységet venni. Rövid távlatban érdemesebb gondolkozni, pl. 3-5 év.
De ne legyen igazam!
-
válasz
Rowon #155039 üzenetére
Megértem a hozzászólót és azért vettem én is félpasszívat... azaz alacsony terhelésen nem megy a venti... ha van egy túlméretezett táp, akkor 30-40 környékén még nem kapcsol be a venti az ilyen tápoknál. Cserébe a fogyasztása fajlagosan több, mert 50% környékére jön ki a görbe a legtöbb tápnál. Szerintem ez egy járható arany középút, de nem sok ilyen táp van és lehet, hogy nem is a legjobb belsővel.... vagy pont nem moduláris... szóval a kis választék kompromisszumra kényszerít.
Én pl. egy ilyen fejlesztésnek örülnék, hogy a gyártók több félpasszív tápot csinálnak.Korábban itt írtam:
A BQ procihűtők hangossá váltak az általam összerakott gépekben 2-3 év múlva... nyilván azonos fordulaton értve... szóval zörögtek. Igaz, hogy csak néhány ilyen esetem volt és tudom, hogy pechesen kifogtam... de egy darabig nem fogok venni BQ hűtést és tápot saját részre. -
CriticalHit
addikt
Még szerencse, hogy működik folyamatosan a venti. Alacsony fordulatszámon, alig hallhatóan, így alacsony terhelésen nem tud felgyülemleni a meleg levegő. A legendás kék színű FSP ZEN venti nélküli teljes passzívként igencsak kívánta a jól szellőző házat.
Rowon: A Mágneses vagy a Folyadékcsapágyazás alkalmazásával a táp lehet a leghalkabb mozgó alkatrész. -
Mondjuk én pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy miért fejlesztik a passzív tápokat, amikor szvsz sokkal célravezetőbb lenne a ventilátorok csapágyazásait fejleszteni? Még olcsóbb is lenne, passzív táp szinte csak Platinum és Titanium plecsnis van és kődrágák. Helyette mondjuk lenne egy jobb Gold, de nem hallható ventivel. A ventilátor a túlmelegedésnél is beavatkozhat.
A másik az, hogy a passzív táp sem úgy passzív, ahogy a neve mondja, annak is kellene a légmozgás a gépházban.
-
jeni
félisten
válasz
CriticalHit #155037 üzenetére
Egyetlen hátránya van ennek a márkának, hogy nem tud 0dB a venti vagyis folyamatosan müxik.
-
m3gtr
senior tag
válasz
Motion_Blur #155014 üzenetére
Köszönöm
-
woci01
tag
Na most aztán már jól meg vagyok zavarva, jött vagy 4-5 táp ajánlat is
Igazából nem zavar a hangja annyira, hogy 120k-t adjak ki rá. Mostani gépem már zúg, de még mindig nem a zavaró kategória, hogy mi zúg benne azt nem tudom mert annyira nem zavart, hogy utánajárjak.
Szóval akkor a Fortron Hydro G850W vagy a Corsair RM850x SHIFT jó választás lenne. -
Lion81
tag
Sziasztok!
2 táp között vacillálok:
1.)Seasonic 750W 80+ Gold G12 GM G12-GM-750 (33-34k)
2.)CM MWE Gold 750 - V2 (41-42k)
Amihez kellene:
I7-11700/RTX 3070-4070/16GB DDR4/Giga B5600M Aorus Pro alaplap (egy CM B600 ver.2 (600W) amúgy elvinné ezt a konfigot?)
Néztem a tavalyi ajánlott tápokat sajna egyik sincs közte.
Kinek mi a véleménye?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Werkly
őstag
Ő nincs listán ahogy látom! nem ajánlott? Corsair RM1000e kösz!
-
MMIX
addikt
Computex 2024: Chieftec
Kezdődhet a Vita.
--------
be quiet!Pure Power 12
------
SuperFlower
-
Computex 2024: FSP passzív tápot villantott a standján.
12VO táp és alaplap is érkezett a bemutatóra.
-
woci01
tag
válasz
TechN7ne #155020 üzenetére
https://www.bequiet.com/en/case/1854 ilyen házba pakolnám bele, nem tudom, hogy ez mennyit csökkent a zajon, bár ha jól gondolom a PSU ventillátora az kifele néz, szóval...
-
-
woci01
tag
válasz
CriticalHit #155015 üzenetére
Köszi a részletes választ, nem kötözködésnek szánom a kérdéseket, csak mindig szeretném megérti az okokat mielőtt döntök.
Tehát akkor, ha jól értem
[link] fortrant hydro g850 az atx 3.0 és ajánlott ,
[link] hydro g750 pedig szintén ajánlott csak nem atx 3.0,
[link] vita GM pedig atx 3.1, de ennek minőségét/belsejét még nem tudjuk? -
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #155015 üzenetére
FSP 850W éri meg a legjobban!
-
CriticalHit
addikt
válasz
woci01 #155012 üzenetére
Azt ajánlom tiszta szívvel, amit én is megvennék.
A Hydro G Pro és a Ti Pro kiváló minőség. Az összes kondenzátor japán, amit számos teszt bizonyít. Míg a vadiúj VITA GM -ről nincs érdemleges tapasztalat, illetve nem az összes kondenzátor japán.
A 750-es helyett kapható a 850-es: [link] -
Motion_Blur
félisten
válasz
m3gtr #155006 üzenetére
Jövőre nézve, ezzel együtt értéktartóbb is lesz: FPS VITA GM 850W ~50k
-
woci01
tag
válasz
CriticalHit #155010 üzenetére
Csak egy kérdés, ha ez a jelenlegi top szabvány és ugyanúgy FSP és még olcsóbb is mint a másik(amit már csak az emagon kapni) akkor h-h azt ajánlottad, jobb minőség, több garancia, évek tapasztalata azzal kapcsolatban?
-
Nem tudom mennyire lenne
futureproof
, tegnap Computexen megvillantott az AMD egy 12VHPWR csatis VGA-t... igaz, hogy az inkább ilyen workstationbe való cucc, de ha 1-2 év múlva ráülnek erre, akkor vagy xarakodsz az átalakítókkal, vagy veszel új tápot megint... Nem tudom mi lesz a vége. -
woci01
tag
válasz
CriticalHit #154970 üzenetére
Bármi hiányát fogom érezni a 12VHPWR/12V6x2 csatinak ha az FSP-t választom, pl futureproofabb-e az új csatlakozó?
-
jeni
félisten
válasz
sutyesz96 #155002 üzenetére
ha szükséges a 700-750W akkor innen ez inkább 30ezer belefér.
BE QUIET! SYSTEM POWER 10 750W -
m3gtr
senior tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tápegység kiválasztásában, mivel a mostani corsair cx 750 már 7 éves és kezd haldokolni.
A következő konfigohoz szeretnék.
50-60e ft között
i7 11700kf
2x16 gb ram
Radeon Rx 6800 16gb
Asus Prime z590 v
Ssd Samsung 250gb
M2 ssd samsung 1000gb
Hdd 1000gb
4 db ház venti
1 db Peocesszor venti.
Előre is köszi. -
sutyesz96
őstag
Sziasztok ez egy ajánlott tápegység?
Ár/értékben jónak tűnik és jókat írnak róla, de nem tudok semmit a márkáról.
[aerocool-cylon-700w]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest