- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ketrin
csendes tag
Na a mai nappal Seasonic B12 BC-550 elment nyugdíjba.
Másfél évet bírt egy Ryzen 7 5700x és GTX1070 Ti társaságában. Nem akart bekapcsolni csak 1 másodpercre, aztán az 5. Próbálkozásra elindult a gép, hatalmas füst majd gyorsan lenyomtam a hosszabbító gombját. Kiszedve a tápot és belenézve kondik puposak, meg mintha valami ki is folyt volna belőlük. Aqua vásárlás kíváncsi leszek -
Pityu.
nagyúr
Nekem csak annyi kérdésem lenne ez GIGABYTE P450B 450w milyen minőségű tápegység megérheti megvásárolni vagy felejtős?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
andriskaa #154587 üzenetére
Ha nem használják, és csak áll, szintén nem tesz jót neki. Majd pár év múlva hirtelen terhelést kap, nem biztos, hogy nem veszi majd zokon. 8 év az 8 év, nem árt cserélni. Bányászalap is volt, így meg biztosan terhelve volt rendesen.
Én is jártam ebben a cipőben, melegen ajánlották, hogy cseréljem le a régit, így is tettem. Az én ajánlatom(is), és amire cseréltem, az egy Fractal Design Anode Bronze 650W. -
andriskaa
csendes tag
Köszi a választ.
A bányászkodós rész azért szerintem erős ferdítés, egyrészt, ahogy írtam is, nem volt használva az elmúlt pár évben (szóval nem 8 évig ment), plusz nem is ész nélkül használták. Fizikai sérülés (púposodás stb) nincs rajta egyébként.
Köszi az ajánlást, átgondolom, és lehet elviszem teszteltetni.
Új táp esetén annyi az elvárásom, hogy egy ár/értékben jó tápot kapjak. Hozzányúlni nem szeretnék majd a PC-hez a következő kb. 5 évben, játékra használnám legfőképpen, nem napi szinten. -
MMIX
addikt
Antec SF850X
FSP Dagger
-
jeni
félisten
válasz
andriskaa #154587 üzenetére
Oké lenne az a Enermax tápegység,de...
több mint 8 éves
bányászkodás ment rajta-ez kb plusz öregségben még vagy 4 év vagyis 12 évig ment. magyarán csoda ,hogy még működik.
le kell tesztelni.
attól még hibátlan lehet a cucc,hogy tudj még tovább használni.
zajos? púposak az alkatrészek,stb...
ma már korszerűbbeket tudsz venni.Ha új akkor min. 650W Gold fix vagy fél modu vagy full modu.-pénztárcától függően.
mi a konkrét elvárás a pénzösszegen kívül?olvass vissza vannak pár jelölések.
-
andriskaa
csendes tag
Sziasztok!
A lenti build-hez keresek még tápot. Van testvéremtől elfekvőben egy Enermax Revolution 87+ 850W gold - kb. 8 éves lehet, bányász szerverben volt használva még évekkel ezelőtt.
A kérdésem arra is vonatkozik, hogy ez jó lehet-e vagy inkább nézzek egy új tápot?
Nem spórolni szeretnék rajta, viszont, ha azt mondjátok, hogy ez oké hozzá és felesleges egy új psu, akkor nem vennék. Ha pedig új táp, akkor mit ajánlanátok?
max. 50k, de optimálisan 30-40k között
GIGABYTE B550M K
2x16GB RAM
Sapphire PULSE RX 6700 XT
Ryzen 7 5800X3D
2 db 80mm-es és 2 db 120mm-es venti
1 db M.2-es, 1 db sata 3 SSD
nincsen, csak a fent is feltett kérdés
Köszi,
Andris -
jeni
félisten
válasz
Gaben727 #154583 üzenetére
Legalább 600-650W tápot keress
RX6800 TDP
mi a Ft keret erre? Lehet a csillagos ég is. Látom már 40ezer a határ
RM650
Ez félmodus de a fixkábelt amúgy is kötelező bekötni. Picit nagyobb 750W
Fractal 10 év 650W félmodus -
Gaben727
csendes tag
Max 40.000 forintot
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Ryzen 7 5800x
Sapphire Nitro+ 6800
1 db M.2 ssd
1 db Sata3 ssd
4 db 140 mm venti
Moduláris tápot keresek, pár évig nem tervezek fejlesztést.
Manuálisan nem húzom sem a procit, sem a vga-t. Sőt, mindkettő alulfeszelve lesz.Köszönöm előre is a hozzászólásokat.
-
Gaben727
csendes tag
Sziasztok!
R7 5800x proci és rx 6800 vga-hoz keresek moduláris tápot.
Milyet javasolnátok?Köszi, Gaben
-
MMIX
addikt
Gigabyte SS ICE (P**SS fekete is) EU80+Silver 550-650W
Support Intel ATX 3.0 standard white
ATX/MB 20+4 Pin x 1 : 600mm*1
CPU/EPS 4+4 Pin x 2 : 650mm+120mm*1
PCI-e 6+2 Pin x 2 : 600mm*2
SATA x 3 + 4 Pin Peripheral x 1 : 500mm+120mm+120mm+120mm*1
SATA x 2 + 4 Pin Peripheral x 2 : 500mm+120mm+120mm+120mm*1Valószínűleg XHY Power
-
válasz
fereg #154579 üzenetére
Szia,
A Hyper M csoportos feszszabályozású, én kivenném a 3070 Ti alól. Linkelek pár jó minőségű fix kábeleset is, hátha meggondolod magad. Ezek árban bele is férnének a 30k-ba:
ADATA XPG PYLON 650W (PYLON650B-BKCEU) - 22-23k - 3 év gar
Deepcool PK650D - 23-24k - 5 év gar
Moduláris az jóval a megcélzott ár felett kezdődik:
Cooler Master V550 GOLD - V2 (MPY-550V-AFBAG-EU/MPY-550V-AGBAG-EU) - 37-38k - 10 év gar
Harmadik lehetőség a használt piac.
-
jeni
félisten
válasz
fereg #154579 üzenetére
600W is elég a 3070Ti szerintem ha nem lesz gondod vele várd meg míg elromlik.Játék alatt van 360W max felvétel a konnektorból. Alapból 150W körül van normál módban.
nekem a sima MSI 3070 Suprim van meg. az még kevesebbet fogyaszt. szintezem 40-50W max ami a 3070 Ti többet fogyaszt. -
fereg
tag
Sziasztok,
1. ~30k
2. Asus tuf b550m, Ryzen 5 5600, inno3d 3070ti, 280 aio, 4 házventillátor, 2 nvme ssd, 1sata ssd, 1 sata hdd
3. Félmoduláris, nem túl hangosRx580ról váltottam VGA-t, jelenleg egy lassan 4 éves fsp hyper m 600w van alatta, de ahogy olvasgattam lehet érdemes lenne cserélni a peakek miatt. Az egész gép konektorról 360w körül vesz fel játék közben (gpu ~100%, cpu ~50%). Lassan 1 hónapja megy, nincs semmi probléma vele.
Mit ajánlanátok helyette?
Köszi -
phulee
tag
-
phulee
tag
Pontosan ezért kérdeztem, hogy mi a tapasztalat. Nem létszükséglet, csak ez a tesztek alapján a leghalkabb táp opció. Most szembe jött egy, ami korrektnek látszott és elgondolkoztam rajta. ✌
Szakmai ártalom, hogy a biztosra megyek, túl sok sz.ros ügyet látok nap mint nap. Számla biztosan nincs, szerintem regisztráció sem. Szóval sztornó. A megerősítést köszönettel megkaptam.
-
jeni
félisten
válasz
phulee #154569 üzenetére
Ha netalán 2 hónap múlva krampec lesz akkor is dicsérni fogod a Platinum tápot,hogy milyen olcsón vetted? Azt nem írom,hogy ilyenkor a több cuccokat megvédte.
Mennyi az amennyiért utána dobják?
Platinum ide vagy oda Gold is megfelelő lesz.
Ugyan akkor nem az a lényeg,hogy szuperül meg hanem sehogy sem fogd igazolni a gyártó felé a gari igenyedet. Lehet nincs beregisztràlva.
Legalább a számla meg legyen hozzá. -
phulee
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy német aprón találtam jó áron Corsair SF600 Platinumot (SFX). Elvileg 2022. végi vásárlás, viszont a számla nincs meg hozzá. Egyébként minden tartozéka, kábelei és az ATX keret gyári dobozban jár hozzá. Ilyen esetben lehet a gyártó felé érvényesíteni a garanciát? Elvileg ugye 7 évet ad rá a Corsair...
Az ára nagyon jó és ebben a méretben az egyik leginkább ajánlott modell. Előre is kösz, hátha van valakinek tapasztalata ebben.
-
MMIX
addikt
Attisoknak.
SilverStone ATTIS 750R Bronze és 650W (fehér is)----
SilverStone Strider 650W EU80+ White
-
KAMELOT
titán
válasz
bluemirage #154560 üzenetére
Legjobb, ha már alacsony terhelésnél is van venti ilyen 500rpm környékén.
Itt az enyém 570rpm @100W
Én még soha nem hallottam, pedig odatettem a fejemet a táphoz. -
válasz
theooracy #154557 üzenetére
Nem kapcsolható 0db TUF Gaming 550B spec
Rog Strix 550G szintén 0db a spec szerint.Engem az ASUS Compare oldala zavart be. Ott rossz az összehasonlítás.
A Hide similarities gombot rosszul programzták be. De ezt csak most láttam.Az 550B-nél 5700G + 1650 Super mellett sem kapcsol be a venti. Böngészés, office és más szinte idle alatt nem. Csak rendes terhelés alatt. Pl. videó enkódolás. Akkor meg már nem a táp ventit hallom, hanem a 3 házventit és dupla ventis toronyhűtőt, ami elnyomja a táp hangját
A 0dB marad örök dilemma.
A BQ szerint rövidíti a táp élettartamát... és szerintem is van benne logika.
Az ASUS szerint 6-10 év gari így is bevállalható. -
theooracy
aktív tag
válasz
bluemirage #154556 üzenetére
-
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Kis szerverkémnek kellene vmi jó táp...
1.: Mennyit szánnál rá? 15k alatt, de 5k az ideális
home server, Q87 chipset, i5-4440 CPU, 2 HDD, 2 SSD, 2 port NIC, ZB dongle, 24 GB ram
idle 46 W most, Hipro 80+ bronze 300 W táppal. Matekolás szerint bőven 150 W alatt fogyasztana load alatt is, de proci csere is tervben van, alacsonyabb TDP-re.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban? kicsi, halk és olcsó legyen, hatékony és tartós..Paneltáp + tápkocka is lehetőség. Formátum (ATX, TFX, SFX) mindegy, saját szekrénye van. 24 Pin alaplapi, 4 pin CPU és 4-6 sata legyen rajta. Használt is OK.
Köszönöm!
-
theooracy
aktív tag
válasz
bluemirage #154546 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy a 0dB, azaz félpasszív üzemmód csak a TUF Gaming-ben van, de ennek ellenére a csendes szót a drágább másik szériához írták, amiben szerintem nincs félpasszív mód."
Nem jól tudod. A Rog Strix-ben van félpasszív mód. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
bence00333 #154530 üzenetére
Kevés személyes tapasztalat alapján én egy Fractal Design Anode Bronze 650W-ot ajánlanék. Ha a későbbiekben esetleg fejlesztés lesz, akkor marad még tartalékod. A 40%-os terhelést pedig nem fogja megkapni, így ~500rpm-en marad a ventilátor sebessége.
-
válasz
Nem szeretés kérdése, hanem fos a minősége. Azzal a kondival tényleg "for those who dare".
-
berke89
junior tag
És ez ? Amazonon jók az értékelései, főleg japánok vettek.
-
berke89
junior tag
válasz
Köszi
-
válasz
berke89 #154545 üzenetére
Épp a múltkor beszéltünk az ASUS tápokról.
A TUF Gaming sorozatban kínai LELON kondi van, ami nem olyan jó. Mert nem szeretik.
A ROG sorozatban Toshin Kogyo kondi van. Ami legalább japán és jobban szeretik.
Az egyik kondis rangsor szerint a ROG a jobb.Ennek ellenére az ASUS marketingesek
A TUF Gaming PSU-ra azt az igét vésik, hogy: Built for long Hault, azaz hosszútávra készítve.
A ROG-Strix-re pedig: Powerful & QuietÉn úgy tudom, hogy a 0dB, azaz félpasszív üzemmód csak a TUF Gaming-ben van, de ennek ellenére a csendes szót a drágább másik szériához írták, amiben szerintem nincs félpasszív mód.
Ha nem fontos a félpasszív üzemmód, akkor van biztosabb választás a TUG Gaming sorozatú táp helyett.
-
berke89
junior tag
Illetve látom az Asus tuf tápok atx.3.0ásak van vélemény róla ?
-
berke89
junior tag
Meg egy kérdés nézzek 3.1 es tápot vagy nincs akkor különbség a 3.0 val ?
-
berke89
junior tag
Ez atx 3.0? Elég lenne ?
-
berke89
junior tag
Sziasztok, szeretnék egy jövő álló tápot venni, gép: asrock z790 riptide, ram: g.skill ripjaws 6400 /32gb, proci, i7 13700k, cpu huto: thermalright phantom l, ssd: 2 db- m2 és 1 illetve 2 tb, házban 2 venti, vga : rtx 4070 super vagy 4070 ti, árban 40 körül gondoltam, hardver aprós termek is jó, s.focus tap 850 vem
mar atx 3.0/3.1? -
válasz
FuRiONight #154535 üzenetére
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Egy ideje olvasgatom már a topicot így sikerült leszűkíteni a keresést.
Super Flower Leadex VII PRO 80 PLUS Platinum 850w
ASUS ROG Strix 850G 80 PLUS Gold
XPG Core Reactor 850WMelyik lenne az ajálottabb?
Caseking.de-rol rendelve hogyan tudom a garanciát érvényesiteni?Köszönöm
-
jeni
félisten
válasz
easy...rider #154531 üzenetére
750W kell legalább ilyenkor keresned ha folyamatos a 550W.
FSP Hydro K Pro 750W Alza boltban.
-
MMIX
addikt
válasz
DeepCool PK-D 650-750 & MSI MAG A650BN & ADATA XPG PYLON 750W
Gigabyte P650G 650W tápegység fekete (GP-P650G)
Fractal Design Anode Bronze 650W -
válasz
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Tápegységet keresnék, lehetőleg olcsóbb árkategóriában, de azért jó ár/teljesítmény szempontjából. (szóval lehetőleg kevesebbet költenék rá, de ha nem nagy különbséggel van jobb vétel, akkor az is érdekel)
A terhelés 12v-os ágon kb 550W lesz max.
-
bence00333
csendes tag
válasz
bence00333 #154498 üzenetére
Erre valaki?
Alsó tápos ház lesz.
Még amit néztem: SILENTIUMPC VERO L3 500W -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Rowon #154527 üzenetére
Szerencsére a mostani és a következő kártyám is Radeon lesz ,három 8pin-es csatival megoldom átalakítás nélkül (jelenleg meg elég 2db).
Wiki-n is írják alul a problémát.
Mostanra módosított szabványoknak a hosszútávú bizalmára leszek majd kíváncsi ,de ehhez még kell pár év mire kiderül. -
Curtain
senior tag
Ez a tápegység mennyire ajánlott? Vagy hasonló árban van jobb vétel?
-
t72killer
titán
válasz
Graphics #154522 üzenetére
Igen, a tranziens-kezelés fontos dolog, de erről én inkább teszteket néznék, mint a puszta szabványt.
Engem inkább izgat, hogy a megújulós áramszolgáltató által a konnektoromba 💩t alkalmasint akár 260V-ot is extra öregedés nélkül bírja a tápocska - erről sajna nincs adat.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TechN7ne #154521 üzenetére
Az ATX 3.0 nem csak azt jelenti, hogy milyen csatlakozó van a kábel végén..
The specifications for ATX 3.0 were released in February 2022. It includes the new 16-Pin 12VHPWR connector that can deliver up to 600 W for H+ and up to 675 W in H++ to graphics cards. These incorporate data lines for components to negotiate power capabilities with the PSU so they do not draw more power than the PSU is capable of delivering. The specification also has more strict requirements for handling spikes, two times the nominal output for 100 microseconds -
MMIX
addikt
válasz
KAMELOT #154516 üzenetére
12VHPWR fel sem tűnt Corsair tápon?
------------
CoolerMaster V PLATINUM 1600 V2
-
jeni
félisten
válasz
TechN7ne #154513 üzenetére
65W a fogyasztása a a Ryzen 8500G-nek.
Ha még ráhagyok akkor legyen max 90W ezt is nagyon felfelé kerekítettem.
Így a 300W tápegység esetén simán bele kell férjen az össz. fogyasztásnak.
FSP erősebb és több a gari. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Rowon #154508 üzenetére
Pont négy év telt el mióta használom a SS Prime egységet folyamat hybrid mode ban ,ennyi év után nem rég jutott eszembe ,hogy szegénykémet mégsem kéne megfőzni.
Biztonságos és halk éveket tudhat maga mögött ,becsülöm a munkáját és ezért kikapcsoltam.
Most már megy folyamat a venti de nem hallom ,biztosan azért mert eddig nem is ment igazán sokat.
Elkezdtem óvni és remélem nem tettem nagy kárt benne az elmúlt évek alatt ,maradt még rá kemény 8 év garancia.Szerk.
Kis érdekesség ,
azóta pár fokkal hűvösebb lett az összes alkatrészem is vele együtt , -
Sziasztok,
Egy NAS-t tervezek építeni AM5 itx alapon egy 8500G procival, SFX táppal. 2 SATA SSD és 1 nvme SSD lenne benne, semmi más.
300W-os Bequiet jó lenne erre a célra? [link] BE QUIET! SFX Power 3 300W -- valahol panaszkodtak, hogy pár hónap után a ventilátor hangos lesz...
Még azt is néztem: [link] FSP 450W SFX PRO 80+
Vagy ha van jobb ötlet, szívesen veszem. -
válasz
Leone743 #154506 üzenetére
Super Flower Leadex a legjobb ezek közül. Használtan IS jó vétel lehet, viszont arra nem árt ügyelni, hogy ebben ECO módba kapcsolva nem fog menni addig a ventilátor, ameddig egy bizonyos hőmérsékletet el nem ér a tápegység valamelyik része (nem tudom hol a dióda). Szóval nem nagyon kéne főzni, ettől függetlenül TOP a bele. Nekem is van egy itthon "véletlenül".
-
Leone743
tag
üdv
multkor ajánlotatok ilyen táp egységet az rx 580 gépemhez
FSP Hyper 500W, Super Flower Leadex 550W, c
Corsair VS450
Chieftec GPS-550AB A - 550W ATX tápegységviszont én most ilyet találtam CHIEFTEC ELEMENT 500W OEM
ez jó lehet a gépemhez?
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Próbálnám véglegesíteni a gépem, jelenleg [így állok]
Felső tápos ház miatt kicsit aggódom, hogy nem lesz semelyik kábellel probléma? Vagy kell rendelnem plusz kábelt hosszúság miatt?
Esetleg másik táppal jobban járnék?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest