-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amerigo57
őstag
-
csibe1
addikt
válasz
Chaser #138047 üzenetére
Nem látom kiírva az 5 év garit.
Jótállás a 270/2020. (VI. 12.). számú rendelet alapján
A linken egy szó sem esik a konkrét termékre vonatkozó garanciáról.Nem tudom ki találta ki az új garis szabályokat, de nyaljon sót.
Páran most vidáman lesznek, mert nem kötelező a gyári gari, a vevő meg majd 1 év után postázhat a gyárnak?
Akkor már érdemesebb lesz kintről venni pár dolgot. -
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
EVGA 650BQ 650W SuperNOVA 80+ Bronze tápegységről vélemény? i7-7700K + 1060 kombóra kéne egy megbízható tápegység. Alig találok olyan tápegységet, ami 20 ezertől nem sokkal drágább, legalább 550w (tudom, az is sok lenne, de későbbi cserét figyelembe szeretném venni) és van rá legalább 5 év garancia. Lehet lehetetlent kérek, de ez a tápegység nagyon szép példánynak tűnik elsőre. Fél moduláris nem szükséglet, de ennél még az is van. Túl szép, hogy igaz legyen kategória.
-
Chaser
legenda
válasz
kristof123 #138046 üzenetére
fsp hexa 85+ pro, a 350-es elég neked, 16-8e, a 450-es 19e
ott vedd ahol megadják az 5 év gart, pl alza, 350-esből most kifogytak egy ideje -
kristof123
őstag
Sziasztok,
Minőségi tápot keresek, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
~15k körül2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
SSD: Kingston A400 2.5 240GB SATA3 SA400S37/240G
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 3GB GDDR5 192bit (GV-N1060WF2OC-3GD)
Alaplap: ASRock 1151 B360M Pro4 90-MXB760-A0UAYZ
CPU: Intel Core i3 8100 BOX (1151)
HDD: WD Blue 1TB [3.5"/64MB/7200/SATA3]
RAM: Kingston DDR4 2666 8GB HyperX Fury CL15 KIT (2x4GB)Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv,
K. -
Chaser
legenda
válasz
shownomarcy #138042 üzenetére
egy 350-es is elég lenne ehhez
fractal 560 esélyesen nem sűrűl kapcsol ventit, de ha igen akkor is 400rpm 350w-ig, a hdd-k üvlölteni fognak mellette
seasonicokkal ellentétben ebbe nem a leglja dszunka' ventiket teszik, megéri azt a majd' 41e ft-os alzás árat -
fasyrt
őstag
válasz
Az elöbb ajanlott Seasonic is jo, meg a be quiet 11 550W is jo.
Nekem a be quiet van egy 3700x + 5700xt-vel, untig eleg. A tapot nem hallani egyebkent.
Nezhetsz 450-est is ha van ertelme (jelentös az arkülönbseg).
Nem fognak lejjebb menni az arak, amig penzt hoz a csakany a banyaban. -
válasz
Erre a konfigra azért nem kell Corsair 1600-as táp
Egy Seasonic Prime SnowSilent 550W Goldot bepróbálnék, alzán most egész vállalható áron van, ez még bőven elbír egy komolyabb vga fejlesztést is. -
shownomarcy
csendes tag
Sziasztok!
Megerősítenétek engem is, hogy erre a konfigra 550W (bőven?) elég? OC nem lesz (de a be quiet számoláson azért benyomtam a procira az OC-t, de így is csak 260W max-ot számolt), multimédia szerkesztésre lesz a gép, játék zéró.
CPU: AMD Ryzen 7 3700X
GPU: Msi Geforce GTX 1050 TI
Alaplap: Asus TUF Gaming B550 Plus
Ház: Fractal Design Define 7 (black/white)
RAM: 2*8GB 3000 MHz G.Skill Aegis
Cpu hűtő: Be Quiet Dark Rock Pro 4
1 nvme ssd, 1 ssd, 2 hdd, 1 odd, 3 fan2. Kérdés: ez a konfig alapjáraton nem érné el azt a limitet, ahol a venti (Fractal ion) bekapcsol, ugye? Vagyis lenne haszna félpasszív tápnak?
A kiszemeltek Fractal Design ION+ 560P / be quiet Straight Power 11 Gold 550W.
HALK, hosszú távon megbízható megoldást keresek, 40e körül.Eleinte azt gondoltam lehetne akár 650 is, h tutira menjünk, de inkább 450W-ot is nézhetnék?
Egyébként táp árakban mire lehet számítani, stabilizálódtak, vagy mehetnek még feljebb? Ha nem sürgős, várjak? -
ranek11
csendes tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék fejleszteni de nem tudom, hogy maradjon-e a mostani tápom. Új proci 3700X lesz, a vga egyenlőre a mostani R9 280X marad. (Ezt később 3070 váltja). A maradék 16 gb ram, 2 hdd illetve 1 ssd. Most a tápom egy 5 éves Thermaltake hamburg 530W, szerintetek ez maradhat vagy vegyek újat?
Köszönöm előre a válaszokat!
-
Cs1csó
titán
válasz
csabika0001 #138032 üzenetére
-
csabika0001
senior tag
válasz
Cs1csó #138029 üzenetére
Amit linkeltél FSP elég jónak tűnik. 5 év garanciát vállalnak rá.
Találtam belőle 800W-os verziót.Picivel 50%-os terheltség fölött 88-89%-os hatékonyságot tud. Ha még ráakasztom nagyapám hősugárzóját és pár százalékot hazudnak, akkor is 80 fölött tud maradni. Viszont ez már 30.000Ft fölött nyaldos. Van ennyiért ennél jobb megoldás?
-
-
Üdvözletem!
A BeQuiet kalkulátora szerint 177 wattos a gépem, de a gyakorlatban alig van hajtva (Word, Chrome, Thunderbird...). Ha jól sejtem, egy 350 wattos tápegység bőven elég kell, hogy legyen.
Amikor legutóbb vettem tápegységet, bő 12 éve, akkor a Chieftec számított a stabil jó vételnek, amiből egy GPS megy azóta is. (Egyetlen gondom vele az, hogy csak valós szinuszos tápfeszültséget fogad el.)
Most szerintetek mi lenne a racionális tápegység-választás? A boltok kínálatát nézegetve lazán 20e Ft alatt lehetne maradni jó nevű márkákból is...
Köszönettel: MaCS
UI: Amióta nincs Vargáné, minden olyan kusza lett...
-
Cs1csó
titán
válasz
csabika0001 #138028 üzenetére
Néha elszámolja magát, de ilyenkor a hivatalos értékekre szoktam rákeresni -
csabika0001
senior tag
válasz
Cs1csó #138027 üzenetére
Már így is túlszaladtam.
1gpu val is 587W-ra kalkulál nemkicsit túloz.Csak érdekességképpen összedobtam egy régi konfigurációt amit anno a Chieftec CTG 600 80p tápommal toltam. Egyszer kétszer sikerült lekapcsolnia szintetikus tesztek alatt, de egyébként megbírkózott vele, nyílván köpte a meleget. Egyébként azóta is szépen teszi a dolgát egy GTX1060 al és 8600K-val.
-
Cs1csó
titán
válasz
csabika0001 #138024 üzenetére
DE biztos szükség van ekkora tápegységre? Mert 25k körül már minőségi Gold 500W-os tápegység kapható.
Itt egy PSU kalkulátor amivel a konfig fogyasztását kiszámolhatod kb. ez is felé lő vagy 10%-al de nagyjából pontos.
A max terhelés 80% alatti legyen mondjuk 70% az jó -
HunChaos
aktív tag
Akinek esetleg van Corsair RM850x (egyéb Rmx). Mennyi ideig volt érezhető a nem annyira kellemes "új" szaga.Terheletlenül, passzív módban érezni (1napja megy)
-
csabika0001
senior tag
700-750W-os tápok közül mi a legolcsóbb amit még mertek ajánlani itt?
-
deo1977
tag
Hali!
10850K+6800XT-hez keresnék olyan tápot ami coil whine mentes (táp+vga is). Valahol olvastam hogy corsair RM750i jó lehet. Z590 lapban 5Ghz all core megy, a 6800XT-n is van minimális OC (330W max tdp) . Elég régi darabnak tűnik (2015?) ezért picit bizonytalan vagyok.
Előre is köszi a válaszokat! -
Petyás
tag
Sziasztok!
Adott egy FSP HEXA+ 400W táp (2018).
Mindig is szerettem az FSP tápokat, szerintem elég csendesek.
Pár napja vettem halkabb procihűtőt, de még mindig nem elég csendes a gépem, és kiderült, hogy a tápventi a hangos.
Ha a venti csere nem hozna eredményt, milyen táp ajánlott?
1. 15-20 ezer Ft
2. 400W elég, de ha feljebb van jobb...
3. Legyen halk! Félpasszív elérhető ilyen áron?
Félpasszívba eddig mindig csak moduláris meg 500+ -osokat láttam. Ezek olyanok, amikért nem akarok plusz pénzt fizetni.Köszönöm!
-
Fjoe
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni moduláris kábel problémában. Egyik barátom vett használtan egy Zalman ZM750-EBT tápegységet, viszont nem kapott hozzá a perifériáknak kábelt. A korábbi tápja egy Thermaltake Smart SE 530, amin ugyanúgy 6 tűs a periféria kábeleknek a csatlakozója a tápon, mint a Zalmanon. Rákötheti-e a Thermaltake kábelével az ssd-t meg a hdd-t a Zalman tápra? Vagy lehet valami eltérés a kábelek kivezetése között?
-
Seasonic PRIME PX-850 Platinum tápot vettem két hete és eddig nagyon megvagyok vele elégedve szóval köszi mégegyszer a tippet.
Most, hogy van ez a kis bányász láz az lenne a kérdésem, hogy elbír-e ez a táp egy 3x8 pines 3090 és két 2x8 pines 6900XT-t ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest