- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
resz2
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék tanácsot kérni tápegység ügyileg
ASUS Prime B350 Plus
AMD Ryzen 2600 (gyári hűtő)
G.Skill TridentZ 2x8GB (F4-3000C16D-16GTZR)
msi GTX 1060 GAMING X 6G
SSD: WD Green, HDD: WD10EZEX
ház: Phantex Enthoo Pro MHalkság nem hátrány, húzni nem tervezem, költségvetésileg 20k +/- 2-3k körül gondolkodtam
Előre is köszönöm!
-
hapiszti
csendes tag
Sziasztok. Kicsit tanácstalan vagyok. Van egy 650cooler master tápom amiben az egyik ellenállás elfüstölt, hogy miért nem tudom. Szeretnék új tápot venni. Mit ajánlotok? Gtx660 vidi asus p8z68 lap 2x1tb vinyo. 16gb ram, i5 2500cpu. Ezek alapján szerintetek jó lenne 500w körüli táp?? milyen típusút márkát vegyek.?kb 15000ft értékben....
Privátot írj, hamarabb észreveszem!
-
kalozhun100
őstag
Ezek közül az új rgb-s tápok közül melyikek jók?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
syberia
veterán
Hát igen, ráadásul a nagyon túlméretezett táppal többet fog fogyasztani a gép, mert mondjuk legfeljebb 30% mértékben tud leterhelődni, miközben a hatásfok maximumát 40-45% körül éri el.Alacsony terhelésen még gyengébb a hatásfok, túl nagy táppal ez is rosszabb lesz. Bár nem ettől fog kiakadni a villanyóra, de ezt sem árt figyelembe venni szvsz.
(#117393) slaci007: Ez elég jó ajánlat, olcsó és minőségi.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
félisten
Én is híve vagyok annak, hogy legyen a táp pl. másfélszer-kétszer olyan erős, mint a gép fogyasztása, de hogy egy 95W-os proci és az 75W-os VGA együttese hogy lesz 200W-nál több, azt nem vágom.
Amint írtam is, a bővítést elfogadom, mint érv, bár én inkább vennék később egy megfelelő tápot, és nem egy 2-3 éves tápra bíznám az új, többet fogyasztó rendszert, pláne, ha még nem is tudom, hogy többet fog-e fogyasztani az új gépem.
De ne érts félre, változatlanul nem kötekszem, és úgy vélem, nincs gond a túlméretezett táppal, a legrosszabbm ami történhet, hogy néhány ezrest feleslegesen adunk ki.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
slaci007
senior tag
Noname táp helyett használt táp egy év garanciával.[link]
Tungsram 1896-2022
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz hapiszti #117388 üzenetére
SEASONIC ECO 430W 80+ Bronze, halk, 5 év garancia
SEASONIC SS-430GB F3 80+ Bronze, halk, 5 év garancia
(#117389) felhasznalo2: DC-DC belsős tápegység , tehát majdnem 30A (350W) mehet a 12V ágon, ennyi egy bőven 200 watt alatti étvágyú konfigurációnak pont jó. Gtx 1060 körüli fogyasztású kártya is beleférne. Én anno egy 350-es Fsp-vel hajtottam stabilan 225 wattos kártyát és 4 magos tuningolt procit, bár hosszú távon nem egészséges ennyire kicentizni.
[ Szerkesztve ]
-
hapiszti
csendes tag
Sziasztok. Kicsit tanácstalan vagyok. Van egy 650cooler master tápom amiben az egyik ellenállás elfüstölt, hogy miért nem tudom. Szeretnék új tápot venni. Mit ajánlotok? Gtx660 vidi asus p8z68 lap 2x1tb vinyo. 16gb ram, i5 2500cpu. Ezek alapján szerintetek jó lenne 500w körüli táp?? milyen típusút márkát vegyek.?kb 15000ft értékben....
-
syberia
veterán
válasz felhasznalo2 #117386 üzenetére
Ha tudsz picit többet költeni, akkor az FSP 350W HEXA 85+ jobb az általad kinézettnél. Modernebb felépítésű belső, magasabb hatásfok (80+ Bronze), halkabb ventilátor. A géped körülbelül 40-120 watt között fog fogyasztani, fejlesztésre is maradna egy kis plusz teljesítmény.
-
syberia
veterán
válasz guftabi96 #117383 üzenetére
BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év garancia
Az Hydro elégé alap tápegység, sima csúszócsapágyas ventilátorral és olcsó kondenzátorokkal megpakolva. Ezeknek még hatékonyabb hűtés kell hogy ne krepáljanak be idő előtt, ezért Fsp pörgősebbre hangolta a hűtés vezérlését, sajnos hallható a végeredménye.
(#117377) Yakuza101: Neked is ugyanezt a tápot bátorkodom javasolni. BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év garancia
(#117384) Misogi: Intelről AMD-re váltott, utóbbiak nagyon feljöttek cpu erőben.
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Vannak itt FSP Hydro tulajok? (nekem Hydro 500 van)
Én fogtam ki egy hibás példányt vagy ez tényleg ennyire rettenetesen hangos?
Fél éve vettem az alábbi géphez:
Xeon E3-1231 V3 (~i7 4770) + GTX 970. Már ekkor is feltűnt, hogy egy idő után (számomra) rettenetesen hangos.
A GTX 970-et egy 1060 váltotta, ezzel már nem volt hangos terhelés alatt.
Most a proci lett cserélve egy 2700X-re, (a GTX 1060 maradt) és már megint nagyon hangos terhelés alatt.
Hideg levegő jön a hátulján, stabilitási gondok sincsenek.
Ennyire agresszív lenne a ventilátorvezérlés? A ventinek sincs amúgy semmilyen különös hangja, szimplán csak nagyon pörög.
Az előző HEC belsős, alsóbb kategóriás Evga 500B-m ennél ezerszer halkabb volt még nagyobb fogyasztású gépet etetve is (húzott FX + húzott R9 280).
Gondolom garanciába ezzel így nem lehet visszaküldeni.
20k-ig van valami értelmes alternatíva, amire megérheti lecserélnem vagy ekkora összeggel túl sok jóra ne számítsak egy másik táptól se?#KeepFightingMichael
-
jeni
félisten
egyiknél se javasoltam 550W többet.
1db 520W
1db 550W
1db 450Wannak meg szerintem nincs értelme centizni,hogy 400W és nem kell több,mert az esetleges bővítésnél gondban lehetünk,akár leállás lehet belőle.
senki sem vesz úgy PC tápot,hogy az én gépem össz 395W fogyaszt és 400W-s annyi elég és nem veszek ennél nagyobbat.
Az enyém XFX 650W és nem eszik annyit sem,sőt a felét sem eszi a gépem,baromira nem érdekel,mert a mikrosütő,a mosogatógép és a mosógép többet fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
-
felhasznalo2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy ez a tápegység elég lenne-e ehhet a confighoz:
i3-8100
8 GB DDR4 2400 MZH (márkát még nemtudom)
MSI B360M PRO-VDHÉs végül a táp ( PCX link-el együtt)
FSP HEXA+ 400W (PPA4004900)
Link:
[link][ Szerkesztve ]
-
félisten
95W annyira sok?
Szó sincs kötekedésről, de nálam egy 250W-os FSP-ről ment évekig egy 100W-os AMD APU 3db 7200rpm-es, és egy 10.000rpm-es winyóval hiba nélkül - igaz, VGA nélkül.
Ehhez hozzájönne még a 1050, akkor is bőségesen megvagyunk 400W-ból. Szerintem 350W-ból is, ha jó minőségű tápról beszélünk.
A későbbi bővítés miatt van értelme szerintem nagyobbat venni, nem a jelenlegi fogyasztás miatt.
Javítsatok ki, ha tévedek![ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
jeni
félisten
válasz Yakuza101 #117341 üzenetére
A régi AMD FX6300 elvileg ezek még sokat fogyasztanak.
így 500W a tuti amivel nem nyúlsz mellé.
520W bontható kábelekkel 550W ez csak 1000Ft-al olcsóbb és -100W-al kevesebb[ Szerkesztve ]
-
Yakuza101
csendes tag
Sziasztok! én mért nem kapok semmi segitséget?
-
syberia
veterán
válasz Gabesson #117374 üzenetére
Jobb választás a 1060, hozzá egy BITFENIX FORMULA 450W. Hangja szinte semmi, az összeállítás fogyasztása játékok közben is 200 watt alatt, nem kell ide 550-es táp. w333 is erre a tápra esküszik, majd megerősít ha nem hiszed.
(#117370) Misogi: Egy spanyol inkvizítor sem tudna jobb
belátásratápra bírni.(#117352) qltsar: Tápegység vagy videokártya, utóbbit írták neked a szaktopikban. Néha rohadt nehéz rájönni a hiba valódi okára, de azért drukkolok neked.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesson
csendes újonc
Sziasztok
A gépemben egy i5 2500 proci és 12giga ram van, emellé szemezgetek egy gtx 1060-al vagy egy 970-el ezekhez keresnék jó tápot, 500-550w magasságában 20 ezer forint körüli kerettel. Látok ezt is azt is 11ért pl a chieftec smartot nagyon szívesen venném de ez nem egy olyan dolog amiben kapkodni szeretnék mert elég nagy kárt okozna ha mellé nyúlnék. Köszönöm a segítséget ! -
jeni
félisten
válasz Misogi #117370 üzenetére
Helyedben ezt venném,még a szomszéd Mariska néni gépét is elviszed vele.
De ha ott van még 2 gép pluszba akkor inkább ezt venném meg.[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok!
Végül szerintem ez lesz a választás: [link]
Valakinek van tapasztalata ezzel?Bár lehet kevés lesz hosszútávon ez a 450W.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
qltsar
veterán
válasz #65675776 #117365 üzenetére
Sajnos nincs módomban kölcsönkérni másik tápot .
VRM-nek van külön temp sensora?
Még annyi jutott az eszembe, hogy amikor visszavettem a processzor maximum teljesítményét 70%-ra, hogy ne tudja annyira felpörgetni ---> ne tudja kihasználni a max TDP-t amit a processzor fel tud venni, az újraindulások abbamaradtak.
Mivel nem tud ilyenkor a processzor olyan gyorsan számolni a műveleteket, természetesen FPS drop volt, valamint a GPU használat is ennek függvényében lejjebb esett, így annak a feszültség felvétele is kisebb lett.
syberia
veterán
válasz ron233 #117366 üzenetére
Kapcsold át ECO módba a moduláris oldalon lévő kapcsolóját, de valószínűleg nem a ventilátor adja ki a hangot. Elvileg nem jelez hibát ha érdekes hangokat ad ki magából a tápegység.
-
ron233
tag
Sziasztok
Két napja azt vettem észre hogy a táp ilyen halk lüktető hummogást ad ki. Kicsit távolabbról is lehet hallani ha nagyon figyelek. A táp egy evga g2 650w-os egy éves. Az a vicc hogy most cseréltem le a gyári ventit a gépben tehát lehet hogy régebb óta csinálja a táp, csak most halkabb lett a gép (elvileg) és feltűnt.
Szerintetek ez lehet vmi hiba? -
törölt tag
válasz qltsar #117349 üzenetére
Pedig azoknak a tápoknak bőséggel elegendő a teljesítménye ahhoz a géphez. Az adatlapomo szereplő 425 W-os Enermax-szal használtam a fent említett gépet, és most az adatlapomon levőt is. Valami más probléma lesz ott.
Nincs esetleg szünetmentes tápod? Mert ha van és nem valódi színuszos a kimenete, az bezavarhat. Illetve az alaplaon nincsenek-e púpos kondik, vagy nem melegszik-e nagyon a VRM?
Első körben inkább próbálnék kölcsönkérni egy tápot, nem költekezni feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Nem tudom hogy ez mennyire OFF, de most találtam, ingyenes szállítással, forintba átváltva durván 10 ezer Ft. [link]
-
qltsar
veterán
válasz syberia #117350 üzenetére
Elég gyanús a PSU probléma, csak akkor kapcsol ki, ha max terhelés van. Hőfokok jóval a max értékek alatt vannak, valamit másik memóriákkal is próbáltam, és ott is produkálta ezt a problémát.
Alap használat mellett, teljesen stabil a rendszer, csak nagy terhelés mellett képes produkálni a leállást, majd a visszakapcsolást.
Pontosabban nem csak az említett játék alatt, hanem amikor legutóbb 10 percig próbáltam volna ráereszteni egy furmark-ot akkor is kikapcsolt.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz syberia #117347 üzenetére
Először egy CTG-500-assal, majd 550el próbáltam. Mindkettő elfáradt volna? Nyilván előfordulhat...de eléggé meglepő.
Az újabb linkelt boltban sem tudom a preferált fizetési eszközt elfogadtatni, ezért a kérdésem továbbra is fennáll az első kommentben említett tápegységre, vagy a linkelt boltban elérhető <20k tápegységre.
Köszönöm!
-
syberia
veterán
válasz qltsar #117344 üzenetére
270X fogyasztása közel sincs 180 watt, az egész géped terhelés alatt legfeljebb 250W, tehát a CTG-550 valószínűleg hibás. Ezt a gépet egy 400-450 wattos minőségi táp kiszolgálná.
bence342442: Mi a baja a gépemnek? A tápegységed márkája és típusa érdekes lehet, leírnád nekünk? Lehet ott lesz a gond, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz mobal #117343 üzenetére
Köszi!
i3 560 (73W) (ez valószínűleg kapni fog egy jobbat (95W)
Sapphire R9 270X OC (1070Mhz@stock - 180W+)
2x4GB DDR3 (1600MHz OC)
1xHDD (SATA, 7.200)
Szinte mindig bedugva egy SATA 5400 Portable USB HDD (2xUSB)Amit még beleszámolnék - bár még nincs benne:
1xSSD (SATA)
1xPCI-E WLAN
1xPCI Sound Card
1-2x Additional FANJelenleg egy ilyen táp mellett, közel CPU+GPU 100% terhelés esetén lekapcsol: [link]
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz syberia #117331 üzenetére
Egyszerű PSU calculatorral, nyílván feltételezhetően pontatlan lehet az adat.
A linkelt tápegység lehetséges, hogy egy jó alternatíva lenne, viszont nem felel meg a feltételeknek számomra. mivel nem tudok a kártyával fizetni a boltban: [link]
A lehetőségekhez mérten Budapesten belül végigzongoráztam a boltokat, hogy hol lehet így vásárolni, az előzőben linkelt bolt(ok)ban fogadják el.
Tehát az említett tápegység nem ajánlott itt?
Köszönöm!
-
Yakuza101
csendes tag
Sziasztok! új tápegységet szeretnénk vásárolni és ahhoz szeretnénk segitséget kérni hogy milyet lenne érdemes venni ehhez a gép konfihoz a gépem adatai CPU amd fx 6300 six core 3.5 ghz
Ram kingston hyperx fury 8gb 1866mhz ddr3
ALAPLAP gigabyte ga-990fxa ud5
GPU nvidia asus geforce gtx 1050 2gb expedition
VINYÓ Toshiba 2tb
10K-20K Forint értékbe gondolkoztam -
w333
félisten
válasz Misogi #117338 üzenetére
Szerintem ezt vedd meg ! (a biztonság kedvéért) főleg ha lesz OC is
Nekem ugyan ilyen volt csak a 350W nagyon sokáig ment 4-5 éve megvan és a mai napig kiválóan működik, valakinek majd elajándékozom
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
Darko_addict
őstag
válasz Misogi #117332 üzenetére
Nem tudom, hogy a Nitro+ RX 480 4GB-od mennyit eszik az én GB GTX 960 4GB G1-emhez képest, de a többi alkatrészünk hasonló és évek óta vígan kiszolgál egy minőségi be quiet! 400W-os tápegység.
Ez 18 ezer Forint volt annak idején, de egy 6 ezer Forintos 400 wattos tápra nem bíztam volna az életemet.[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Misogi
aktív tag
Erről tud valaki valamit, megbízható lenne mondjuk pár hónapig míg nem veszek egy komolyabb tápot? A lényeg hogy fusson a gép és ne nyírja ki.
https://www.pcx.hu/fsp-450w-sp500-a-tapegyseg-279164[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Darko_addict #117330 üzenetére
Corsair RM550x 3 év garanciával elég jó ajánlat, én őt venném.
(#117328) qltsar: Seasonic S12II 520W lényegesen jobb minőségű alternatíva, elképzelhető hogy simán elég lenne a 450 wattot kajáló gépedhez. Kíváncsi vagyok hogy jött ki ez az adat.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok PSUkértők!
GTX 1070 miatt kell új tápot vegyek, a mostani BQ! Straight Power 9 400W kevésnek bizonyul már.
Szűkítettem-szűkítettem a listát, mígnem maradtak az alábbiak:FSP Hyper 600W M - 18.700,-
Corsair CX550 M - 21.600,-
Be Quiet Straight Power 10 500W M - 27.050,-(használt) Corsair RM550x - 19.000,- (mínusz alku)
Ezek közül melyik a legjobb ár/érték arányú? BQ tápokról tudom, hogy nagyon jók, de nem akarok a márkáért többet fizetni, ha fennállna ez a helyzet.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
qltsar
veterán
válasz syberia #117327 üzenetére
Szia!
Sajnos meg van kötve a kezem, a bolt is fix, és 20k alatt szeretném az elérhető legjobbat.
550-es 80ps tápom sajnos nem bírja normálisan kihajtani jelenleg a configot, 450W kellene neki 100% terhelés esetén (amit pl. Witcher 3 nagyvárosokban hoz a sok processzor kalkuláció miatt az amúgy is 95-100%-on pörgő gpu mellett - amit mellesleg bővíteni szeretnék még 1-2 tárhellyel, illetve egy komolyabb hangkártyával is majd, így ez szám majd változni fog)..
A keret 20k max. és innét a legjobb elérhető, és biztos tápot szeretném: [link]
Ha bárki tud mondani természetesen alternatívát, hogy bözsikártyával hol tudnék tápegységet venni ezen (és a BestByte-on kívül (csak Chieftec van)), akkor szívesen meghallgatom .
Köszönöm!
-
syberia
veterán
válasz Misogi #117322 üzenetére
be quiet! System Power 9 400W 80+ Bronze, DC-DC, halk hűtés, 3 év gari
(#117326) qltsar: Milyen konfigurációba keresel, hátha akad jobb mint sima 80 Plus.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Próbáltam információt szerezni a topicból a következő tápról, de sajnos csak az S illetve M verzióját találtam, mint alternatíva: FSP HYPER K 700
Összehasonlítva a honlapján csak annyit vettem észre (verziótól függően különbségként), hogy vagy moduláris (fél - M), vagy silent (S) a K verzióhoz képest.
Mennyire ajánlott / nem ajánlott ez táp, vagy igazából teljesen ugyanaz mint a másik verziók, és csak annyi a különbség, amit fentebb említettem?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz csubuka #117320 üzenetére
Nem kétséges hogy bírni fogja, gondolom nem menne folyamatosan a géped. Ha esetleg megadná magát a táp , akkor sem érne komoly kár ha magával visz valamit, bár nem valószínű az utóbbi.
(#117321) Bib: Eső után köpönyeg. de nem rossz választás. Elég lett volna a kisebb CX550M, kis terhelésen jobb a hatásfoka.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem hogy maradok egy új tápegységnél, van esetleg egyáltalán olyan tápegység ami biztonságos lenne egy ideig és 12-13 ezer Ft alatt van? Jelenleg nem tudok venni drágábbat, viszont használni szeretném az új videókártyámat. Vagy ne is vegyek tápot ennyiért mert tuti hogy csak ártani fog a gépnek idővel?Nitro+ RX 480 4GB
2*4GB RAM
500GB SSD
i5-4670K (stock)Ehhez a konfighoz kellene valami elfogadható, néztem használt tápokat, és amiket ajánlottatok azok után érdeklődtem is privát üzenetekben, de sajnos nem kaptam választ.
Előre is köszi mindenkinek aki segít!
-
csubuka
addikt
válasz syberia #117315 üzenetére
Kicsit túlgondolom az igaz Főképp a kíváncsiság nem a logika és a kifizetődés miatt. Sajnos azért nem mindennap kapok jó cuccokat a haveroktól, akik tudják, hogy vevő vagyok régebbi használt IT cuccokra Időnként fél évnek is el kell telnie, hogy beessen valami. Mondjuk ha épp lomtalanítás szerű van, akkor jó környéken lehet jót látni ettől függetlenül is De azért nem napi eshetőség ez sajna. Meg első gen utáni i7-nél jobb cuccot még nem nagyon sikerült fogni.
Amúgy a másodlagos retro-konfigomat hajtaná, E5450, P5B Deluxe lap meg egy régi 9600-as. Az nem ezsik olyan sokat azért, hogy ne bírja.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz CSB29 #117317 üzenetére
35 alatt nem láttam, viszont van hasonlóan csöndes SilverStone SX500 SFX-L formátumú, 80+ Gold Sirfa bél, teljesen moduláris. Tesztelve, jó táp.
A Corsair sem okozna csalódást, nagyon csöndes a kisebb ventilátor ellenére.[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
Sziasztok!
550-650W közötti megbízható és csendes tápot keresek.
Minimum fél-moduláris legyen. Hybrid mód nem követelmény, de előny.A lényeg, hogy ne csak eco módban legyen csendes, hanem akkor is, ha elindul a venti.
Először EVGA Supernova G3-at néztem, de azt olvastam, hogy amikor beindul a venti az szinte azonnal nagy fordulatszámon pörög, ezért nem túl csendes. Ez tényleg így van?
Milyen csendesebb alternatívát tudtok ajánlani helyette?
Aki hülye, haljon meg!
-
csubuka
addikt
válasz syberia #117313 üzenetére
Ez Dániában van helyileg és konkrétan már egy egész korrekt (i7 bla-bla, jó akksi, egyebek) Alienware gamer notit is kaptam ingyen, mert csapágyas volt a ventije Itt máshol van az ingyen osztogatás limitje. A topikot nem olvasta az illető, egy valag más cuccal együtt kaptam ezt most épp a legújabb alkatrész adagommal.
Lehet, hogy hulladék, persze, csak tudományos módon lenne jó látni, hogy miért az. Valamint el biztos nem adom. Nem igazán van piaca a használt dolgoknak itt, ha lenne se adnék el olyat, ami lehet, hogy nem korrekt. Főképp a kíváncsiság vezérel, hogy megértsem miért működne rosszul ez éppen vagy miben nyilvánulna meg a hibás viselkedése, ahogy azt tesztek mutatják a 650 és 750 W-osokkal. Lehet, hogy az 550-est azért kukázták, mert a többi nem vált be és csak a Seventeam-től úgy ahogy van elbúcsúztak, hiába akár az 550-es nem volt totál hulladék, csak picit.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kaptam ingyen egy Cooler Master GX 550W (RS-550-ACAA-E3) tápot. Sajnos a Seventeam-féle E3 széria tagja, ami "nem igazán" ajánlott, mint kiderült.
Egyetlen fórumtagnak volt vele személyesen baja. Az azért nem olyan rossz, már ha jól láttam.
Vzsryl fórumtag is átkozottnak jelölte ezt a szegény típust. Ámde a nagy tápteszt adatbázisban "igazi rossz" tesztet nem tudtam róla olvasni. Enyhe említések szerepelnek ripple-ről, max terhelésen hangos ventiről és kicsit az ATX szabvány kelleténél jobban "beeső" 12V-os railről, ámde ez az utolsó egy kissé komolytalan tesztnek nézett ki, amelyik ezt hozta ki. De felrobbanó és terhelést abszolút nem bíró tesztek azért nincsenek, szóval nem az az igazi "fail", mint a 650W-os társa.
Johnnyguru citromdíjas/Lemon list tápjai között sincs pl, csak a 650, meg a 750 W-os társai. (Mondjuk az ajánlott listán sincs ) Ez vajon szimplán azért van, mert ez nem volt annyi ember által mérve vagy mert az 550W-ot még behozta a silányabb dizájn is?
Szóval mennyire használható ez a táp? Kidobni fájna a szívem azért. Simán csak nem volt ajánlott, mert árában más is volt jobb akkoriban vagy ez is olyan veszélyesebb, mint a 650 és 750W-os példányok?
Egy sima szkóppal komoly terhelés alatt rá kéne nézni a ripple problémára, meg simán rámérni nagy terhelésen a 12V-os rail feszültségére (ennyit még meg tudok oldani otthon)? Ennél jobb mérést otthon nem nagyon tudnék. Vagy van, akinek be lehetne küldeni tesztre poénból, ha másra nem is jó?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Sage83 #117307 üzenetére
Jó döntés.
(#117304) w333: Bár az enyémben lenne ilyen rend. Pedig full moduláris tápom van, én vagyok az élő ellenpélda.
(#117303) Sage83: FSP HYPER M85+ Bronze lehetne alternatíva, ebből a nálunk kapható legkisebb 550W. Tudomásom szerint ez is Raider II belsős, kis butítással.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz BullKoxa #117305 üzenetére
márkás tápegység ,azt a 1050Ti max. terhelésen sem lehet több 300W sem!
ráadásul a i5-4690S az egy keveset fogyasztó "butított-vissza fogyót" proci, az biztosan terhelésre nem megy fel 50W (65W) fölé.látható ha mindkettő fullon van még mindig alatta van.az más kérdés milyen a tápnak az állapota belül?
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérném a véleményeteket erről a tápról, ismerős vette ,ezt már a gép alá teheti?. Egy Q-Tech volt benne ( előtte valami gagyi HP 180w-s volt benne ) Jelenleg ez lesz benne ami a képen látható, nem tudni mennyi idős. GTX 1050Ti , i5 4690S , 2x4GB ram .
Köszönöm a válaszotokat !!!![ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- További aktív témák...
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest