- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Két táp közül szeretnék választani:
Be Quiet:
L7-430W (Pure Power. 36H gari) – 13.235,-
E8-400W (Straight Power. 24H gari) 17.430,-Csendes gépet állítok össze, egy VGA nélküli i3-2120 eszi benne a legtöbb áramot.
Köszönöm!
U.i.: A későbbiekben is csak egy HD5670 (GDDR5 512-1024MB) szintű, vagy kicsit jobb VGA-t kaphat.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #24255 üzenetére
,... mert jó áron csak L7-et tudok beszerezni. A másik nincs abban a boltban, ahol én nézelődöm, és még plusz postaköltséget is jelentene.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
500-600 wattos tapot keresek minel magasabb hatasfokkal, legfeljebb 22.000,-ig. Ha van ilyen ebben a kategoriaban, kerlek ajanljatok nehanyat. En amiket eddig neztem es jonak veltem, zsakutca volt vegul. Hozzatok kell forduljak.
Koszonom elore is!
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Be Quiet tápszakit keresek.
Mi a különbség a Straight Power (E széria), Pure Power (L széria) és a System Power modelljei között? Mindegyik van nagyon vegyes teljesítményben, és igazi különbséget a leírásában sem olvastam.----------------
Kiváló, köszönöm Duliee!
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Graphics #43524 üzenetére
A táblázatból már látom is, hogy melyik érdekelne.
E8: már nem nagyon van forgalomban
E9: pipa
L7: pipa
L8: ez sem lett volna rossz, de ha nem tanácsolod, akkor kihúzva.
S széria: "kevés"
A Dark Power pedig drága...Csendességben van olyan gyártó, ami fel tudja benni a harcot a bQ-val?
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Graphics #43535 üzenetére
Én is nagyon szeretem a BQ-mat, csak kicsi.
Szétnéztem, megnéztem melyik mit tud, és ha az L8 nem ajánlott, akkor maradok az E8-E9-nél. Abból pedig a hatásfoka miatt elég lenne az 550W-os.Köszönöm a segítséget, megvan, mit kell vegyek.
-
Darko_addict
őstag
Hali!
Van közöttetek be quiet! szakértő?
Most egy E9-400W-os tápom van és ismét tőlük vásárolnék. Azt tudom, hogy az SFX és TFX nem kell, System Power vonal az alsó kategória, míg a Dark Power a felső, de mi a különbség a Straight - Pure - Power Zone között? 500-600W körülit vennék és ezek árban is nagyon hasonlóak.Azt hiszem, a Power Zone kiesett, mert ideje lenne nekem is moduláris tápot vásárolnom, az pedig ebben a kategóriában nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #76081 üzenetére
Na, pont lejárt a szerkesztési idő... habár nem írja a honlapon Power Zone-nál, de képeken mégis modulárisnak látszik.
-
Darko_addict
őstag
[BQ PSU Calc], meglepően korrekt és fair képet adott. Próbáltam egy másik márkafüggetlen és megbízható kalkulátort, ugyanazt dobta. Nem akar rávenni feleslegesen, hogy nagyobbat vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz ReFleXx #76102 üzenetére
Elég cinkes. Réges régi modell, sehol nincs a mai jobb minőségű 350W-os tápokhoz képest. Ráadásul lehet, hogy 350W a peak power. Matricájára nincs írva a tényleges teljesítménye?
Én nem kötném a gépet erre.(2011-ben 3k-ért ment el egy itt a HA-n.)
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz @matthew@ #76105 üzenetére
Amikor nekem ilyenem volt, és írtam fórumba, kicinkeltek, hogy milyen gagyit vettem. Nem is tudom mikor volt már, sok éve.
A típusról biztos tudom, hogy a 460W nem a valódi, az a Peak Power. Valós képessége 400W körül lehet.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz ReFleXx #76108 üzenetére
Se a proci, se a VGA nem feltétlen indokolna nagyobb teljesítményt, mint amit ez tud, de igazából én vennék egy másikat. Ha nem most, a közeljövőben.
Régebben hasonló gépem volt, én ahhoz egy 400W 80PLUS-os PSU-t választottam. Annyi mindenképp elég.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz ReFleXx #76112 üzenetére
Az nehéz ügy. Mindenképp kerülni kell a HKC, LC Power, Mercury, Codegen meg hasonló tápokat.
Chieftec-ből még sokat árulnak ilyen árszínvonalon, de azokat nem ismerem. Lehet olyanok, mint a mostani FSP és nem lennél velük előrébb.
Ráadásul miután most nézek magamnak én is, és mindenhol kiemelik, hogy az adott PSU MÁR támogatja a Haswell procikat, fontosnak tűnik ez a tulajdonságuk. Emiatt érdemes még más válaszára várni, mert nem tudom, miért kell támogassa és miben támogatja. Fontos tényező![ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz zolee06 #76220 üzenetére
Attól függ, mekkora házad van. Szerintem nagy valószínűséggel elég hosszúak lesznek.
-1x ATX 24-pin, ~50cm
-1x ATX 4+4 pin, ~60cm
-2x PCI-e 6+2 pin, ~50cm
-1x SATA, 4 connectors, ~55cm to first connector, ~5cm spacing thereafter
-1x SATA/Molex/Floppy, 2 SATA, 3 Molex, 1 Floppy, ~55cm to first connector, ~15cm spacing thereafter, Floppy 4-pin attached to the end of the daisy chainDon't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok PSUkértők!
GTX 1070 miatt kell új tápot vegyek, a mostani BQ! Straight Power 9 400W kevésnek bizonyul már.
Szűkítettem-szűkítettem a listát, mígnem maradtak az alábbiak:FSP Hyper 600W M - 18.700,-
Corsair CX550 M - 21.600,-
Be Quiet Straight Power 10 500W M - 27.050,-(használt) Corsair RM550x - 19.000,- (mínusz alku)
Ezek közül melyik a legjobb ár/érték arányú? BQ tápokról tudom, hogy nagyon jók, de nem akarok a márkáért többet fizetni, ha fennállna ez a helyzet.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz Misogi #117332 üzenetére
Nem tudom, hogy a Nitro+ RX 480 4GB-od mennyit eszik az én GB GTX 960 4GB G1-emhez képest, de a többi alkatrészünk hasonló és évek óta vígan kiszolgál egy minőségi be quiet! 400W-os tápegység.
Ez 18 ezer Forint volt annak idején, de egy 6 ezer Forintos 400 wattos tápra nem bíztam volna az életemet.[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
36.990,-Ft-ig néztem PSU-t: 650-700W-ig, normál méretben, csendes működéssel, moduláris kivitelben, minimum Gold hatásfokkal, AQUA-tól vásárolva (innen veszem a többi alkatrészt is).
Második bq! tápomat használom nagy elégedettséggel és harmadikként is ezt vettem volna (Pure Power 11 700W), de meglepően jó a választék már ilyen árban és elgondolkodtatott.
Szimpatikus még a Fractal Design 650W ION Gold, Seasonic Focus GX 650W és a Corsair RM650 650W is. Ezek egy része félpasszív, ami előnyös. A bq! ventijeiben vakon megbízok, sok-sok éve hajtom őket és meg sem nyikkannak, kiválóak. Van még olyan modell, ami elkerülte a figyelmem? Ezek közül van számotokra *egyértelmű* választás?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi