- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Baryka007 #117598 üzenetére
Azzal a procival nem lesz 100% hajtva a kártya, de ettől függetlenül egy jóféle 500-as tápegység már garantálná az üzembiztos működést.
https://howbad.info/
-
Baryka007
őstag
válasz syberia #117594 üzenetére
Egy régi cucc az egész... Core 2 Quad q8300 as gép... 4gb ddr2 rammal... Csak jelenleg nvidia GTS 250 van benne, mellette meg a 4K UHD TV... És ez a kártya biza nem tudja még a 4k-t... Ezért gondoltam hogy beleszánom a 7970 et, miután nincs szükségem arra, hogy eladjam de 4k-t tökéletesen viszi arra amire használná a fater.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #117595 üzenetére
Igen ugyanúgy kuka kategória, mint akármelyik 5000Ft-os.
-
varmi2
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #117595 üzenetére
Igen, ennyire rossz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
syberia
veterán
válasz Baryka007 #117592 üzenetére
Nem jót ötlet arra a tápra ilyen komoly kártyát rákötni, de ha ez a terved, akkor le kéne cserélni egy minőségi típusra. A fogadó gép többi paramétere sem ártana...
(#117588) DR|FTK|NG: Szerencse kérdése is, hogy mikor lesz hangos a csapágy egy olcsóbb ventilátorban, ezt én is tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Üdv, videókártya csere előtt állok... Nos velem nem is lesz semmi gond, Corsair TX 650 52,8 ampert ad egy szálon 12v ra...
Noh de faterom gépe megkapná a vga-mat ... HD 7970 2x8 pines ghz edition ( bár Radeon Bios Editorral alulvan feszelve rendesen... )
A kérdés a következő... fater gépében már nincs ilyen minőségi táp... LC Power LC 6550 V2.3 21-23 amper 2 szálon 12v ra... A kérdés az, hogy ha erre a tápra rádugom a 2x8 pines alulfeszelt HD 7970 -et ... Akkor azt elbírja -e majd ?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz DR|FTK|NG #117588 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Jobban megnézve nincs 2ezer Ft különbség sem az FSP 350W FSP350-60APN és Hexa+ között.
Ez elég elhanyagolható ha tud annyival többet a Hexa (már csak a +50W is lehet jobb)
Bocs a variálásom miatt, de nagyon nem vagyok otthon a tápok világában(sem), csak próbálom megtalálni a legjobb ár-érték arányút ami ehhez a konfighoz jó lenne
-
DR|FTK|NG
veterán
A Hexa+ 400W 32A-re képes a 12V-os ágán, de ketté van szedve(17A és 15A). A Hexa+ 500-nál ez 36A, ami kettő 18A-es ágra van szedve. A Hyper 500 maximális teljesítménye a 12V-os ágon 456W(12V×38A), ami két 25A-es ágra van szétszedve.
24W elég egy viszonylag alacsonyabb fogyasztású monitornak, 2-5 telefon feltöltésére vagy öt SSD-nek, de nagyon ritka, amikor két amperen múlik, hogy elég-e a tápegység a számítógépnek vagy nem.Viszony a két évvel több garancia nagy előny.
-
jeni
félisten
válasz DR|FTK|NG #117588 üzenetére
Az adattábla alapján az FSP 400W HEXA+ rosszabb a +12V ágon az csak 17A amit csak tud.
A Hexa 500+ sem jobb ami szintén 18A.
A Hyper széria ennél jobbak. Ami a 500S az már 25A,a 600S 30A és a 700S az már 35A.
Mindkét tápnál előny abban,hogy 5év garisak egyes boltokban. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zoli-bácsi #117586 üzenetére
350W bőven elég lesz.
A Hexa+-ban Yate Loon D12SM-12, az APN-ben pedig Yate Loon D12SH-12 ventilátor van. A Hexa+-ban levő alacsonyabb maximális fordulatszámmal rendelkezik, alacsonyabb a légszállítása, és halkabb, mint az APN-é. Siklócsapágyas, vagyis nem a legkifinomultabb, egyszerű, de hamarabb kezd el hangodosni(láttam/hallottam már nem egy 7-10 éves tápegységet az eredeti YL D12S ventilátorral, de ahogy írtad, sokan nem ennyire szerencsések).
Ha szigorúan nézzük, akkor az esetedben nem éri meg a Hexa+ a felárat.Ha halk, de még viszonylag olcsó tápegységet keresel, akkor nézd meg a Seasonic Eco 430W-ot és a Be Quiet! Pure Power 10 300W-ot. Ezeket 14-15 ezerért és három év garanciával adják.
De nagy valószínűséggel a két FSP-vel se lesz bajod, ha nem vagy érzékeny a zajokra.
AnDRash85(#117587)
Szívesen.[ Szerkesztve ]
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz DR|FTK|NG #117585 üzenetére
Az a ház marad amit kiszemeltem, szóval felül fog elhelyezkedni.
Az FSP350-60APN árban is szimpatikus de a 350W nem kevés?
A Hexa+-t sokan ajánlják, de olvastam több helyen hogy fél év után elkezdett zörögni és alapól is kicsit hangos. Ha maradunk az FSP vonalon, tud annyival többet ez a Hexa+ ami a 4ezres árkülönbözetet indokolja?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zoli-bácsi #117583 üzenetére
Mivel felül helyezkedik el a tápegység a kiválasztott házban, ezért az előző hozzászólásomban említett kettőt továbbra is ajánlom. Ha alsó tápegységes házat választasz, akkor az FSP Hexa+ 400-at javaslom. Ha viszonylag csendes számítógépet szeretnél, akkor a Be Quiet! Pure Power 10 300W-ot és a Seasonic Eco 430W-ot javaslom még. Erre a kettőre és a Hexa+-ra három év garancia van. Esetleg még az Antec VP450P-t érdemes megnézni, a Hexa+-hoz hasonló belsővel rendelkezik, azonban erre csak két év garancia van.
AnDRash85(#117584)
Megéri más is(pl a Hyper széria, ha nagyobb tápegységet keresel, Hexa+-hoz hasonló vagy kicsit magasabb watt/ár arányban), de ha hasonló árban van újabb, mint a Hexa, akkor miért ne azt vennéd?
Egy - elnézést - öreg és gyenge mindennapi számítógépbe nem tartom a legjobb ötletnek tápegységet venni, nem sokkal kevesebbért, mint amennyit a gép ér. A Hexa+ mellett még az előbb említett Antec VP450P-n gondolkoznék el. -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz DR|FTK|NG #117582 üzenetére
Szia,
Alaplap: MSI H310M Pro-VDH ( esetleg MSI B360M Pro-VDH, ha azt mondjátok hogy megér +4 ezer Ft-ot)
Processzor: Intel Core i3-8100
SSD: Samsung 250GB 860 EVO (vagy egy 240GB Kingmax 6-al olcsóbban? 21vs15eFt)
Ram: Kingmax 2x4GB DDR4 2400MHz
Táp: Chieftec 400W Element ELP-400S
Ház: Aerocool V3X Advance Evil Blue
LG optika meghajtóEsetleg van konkrét ajánlatod ehhez a konfighoz?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zoli-bácsi #117579 üzenetére
Szia.
Feltehetőleg nem fogja felgyújtani a házadat, de ennyiért lehet jobb tápegységet is kapni(pl FSP 350-60HHN, FSP 350-60APN).
Az ELP széria egyébként CWT GPA belsővel rendelkezik, vagyis tekinthető az iArena sorozat második felvonásának.
Egyébként itt a netezős gép mit takar? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz #22358016 #117580 üzenetére
Szia,
Én ezek közül az FSP-t választanám, vagy ha van, akkor a Hexa+ nevű még jó pár éve frissített változatát.
A gép kora és teljesitmenye(2GB RAM, ATA merevlemez, stb), akkor elgondolkodnék az egész számítógép lecserlélésén. 20-25 ezerért ki lehet fogni egy 2. generációs i3-as processzorral, 4GB RAM-mal szerelt brand gépet(Dell, HP, Lenovo). -
törölt tag
Üdv!
Nővérem netezős gépébe meghalt a táp core2duo E7300 2.66 2gb ddr2 ide vinyo, HD 4830 ,2 ház venti
Ha most kéne vennetek 300-400W tápok közül ti mit választanátok?
max 10-12e szánok rákiszemeltek: COOLERMASTER Elite V3 300W ,3év gari , pár hónapja jött ki
FSP 400W HEXA 2 év garia ház felsőtáp kialakítású.
kösznöm -
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
ez a Chieftec element 400W jó tápnak minősül egy sima irodai, videókártya nélküli netezős géphez?
-
korren
aktív tag
válasz Beretvás #117577 üzenetére
Most komolyan, mi lenne még radugva egy feszültség mérőre? Vagy gondolod annyi esze van vkinek hogy nem veszi észre ha egy eloszto van beledugva?! Rofl De mind1, ügyes hozzászólás volt, én értettem félre, Bocsánat!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
MMIX
addikt
válasz User64476 #117571 üzenetére
Az nem lehet hogy a műszer mér pontatlanul, ha nagyon kicsi wattot kellene mérnie?
A műszer true RMS?Próba másik minőségi táppal vagy másik minőségi műszer. Mit tudom én, mérési hiba.
Nem véletlenül szokták hallani a minőségi táptulajok, hogy kattan a tápban a relé.
Lehet valami zavarja a műszert, elromlott, gép, műszaki cucc, lámpa, elosztó, konnektor. Méréshatár.
Cserélgetéssel, kísérletezéssel, megfigyeléssel szűrd ki a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Ice&Lime #117568 üzenetére
FSP HEXA+ 400W bőven elég lenne, sőt egy újabb 350-es is.
(#117565) stickrs: A használtakat inkább hagyd ki, FSP RAIDER II 550W 5 év garanciával, modern belsővel (DC-DC, 80+ Silver, minőségi felépítés, halk hűtés) megoldaná a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Ezek közül melyiket ajánljátok? (csak ezek vannak készleten)
-FSP 500W HEXA+ 500 vagy 400
-FSP 500W Hyper 500
-Chieftec 500W Eco Series
-Thermaltake Hamburg W0392RE 530W
-Cooler Master MasterWatt Lite 500W vagy 400W
-Gamdias Astrape M1-550W
-Chieftec 550W tápegység Cable Mania
-Corsair VS450 450WHa lehet legalább 2-3 faját ajánljatok légyszi, ha lehetséges.
Ami lényeges lenne, hogy megbízható és aránylag halk legyen.
Egy i38100+gt1030 géphez.Köszi a segíséget!
-
senior tag
Ha raksz kártyát a PCI és PCI-E csatlakozókba, akkor kell(het).
Egyébként nem hiszem, hogy szükség van rá.
A CPU 4-es csatlakozás viszont nem megúszható."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz stickrs #117565 üzenetére
Igazából maga a GTX970 overkill lesz a procihoz, ritkán fog megizzadni, így a fogyasztást sem kell túllihegni..300W körül kell számolni OCs procival. Ennyit pedig kb. bármelyik értelmes 400as táp (FSP, Seasonic, 80+ bél, single rail 12V, ezeket kell figyelni) kiszolgál kényelmesen.
-
stickrs
senior tag
Köszi a választ, ahogy látom a linkelt Chieftec-en csak 1 pci van, a gtx 970-hez pedig 2 kell, ugyhogy szerintem akkor egy FSP-t beszerzek. Használtban kb melyik kategória számitana jónak? Bocsi,de tápokkal nem foglalkoztam sose
szerk. ahogy első hsz-ben látom a 80+ besorolásokat kell figyelni.. szétnézek hátha ráakadok valamire.
[ Szerkesztve ]
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Szeretett Corsair CX450m tápom cinkes lenne egy gtx 1070/1080 kaliberű kártyák használatához?
Nem nagyon szeretném cserélni mert nagyon megszerettem ,halk és soha nem volt vele semmi bajom... -
w333
félisten
válasz stickrs #117558 üzenetére
Hát ez az LC Powew nem egy megbízható táp ... nézz valami normálisat inkább
Kérdés hogy milyen árban gondolkodsz ?
Ehhez a konfighoz egy minőségi 400-450W elég lesz !
Olcsón ez a kettő ajánlott : Hexa 500W vagy ECO 500W
Ezek alá ne menj, vagy esetleg még használtan ki lehet fogni valami jót !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
stickrs
senior tag
Hello, régebbi gépem van, eddig egy Intel Q6600 + MSI 9600 gt volt, ami helyett most lett intel Xeon E5450 ( Valószínűleg 4ghz-n fog menni) + KFA2 GTX 970 megy mellé pár napon belül... tavaly mikor meghalt az előző tápom gyorsba egy LC Power LC600H lett beletedve... szerintetek elég lesz ehhez a konfighoz vagy jobban járnék ha keresek mást? Ram Kingstone HyperX 6gb 1066Mhz. üdv
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
w333
félisten
válasz gyorol #117554 üzenetére
Pedig a táp elég kell hogy legyen, ez egészen biztos, valami más gond van !
Bios frissítést próbáltál ?
Indításkor ez a konfiguráció még a 200W -t sem veszi fel, teljesen kihajtva is max. 400-450W szóval szerintem itt nem a táp lesz a kevés !
De még az is lehet hogy a videókártya a hibás ... mindenképp nézd meg !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Nagyon kellene egy kis help srácok!
Az alábbi konfiggal valami és tanácstalan vagyok:
Alaplap ASRock Z370 Taichi
CPU Intel Core i7-8700K (nem tervezem húzni)
CPU Hűtő Corsair Hydro Series H115i PRO
Memória Corsair Vengeance LED RGB DDR4 3000MHz 2x8GB
GPU ASUS STRIX-GTX1080-8G-GAMING
SSD Intel - Pro 6000p 256GB
SSD Samsung - 960 EVO 500GB
HDD Western Digital 1TB 64MB
Ház Corsair Crystal Series 570X)
PSUBe quiet! Straight Power 11 550W Gold (BN281)
+ Corsair - LL120RGBA kártya ma érkezett meg és szerettem volna használni ugye. De ha az alaplapba bedugom és csak ugy indítom be biosig sem jutok el. Kapok egy reset cmos bios hibakódot és 2x ujraindul a gép magától majd utána olyan mintha menne a kártya is világt, forognak a ventik is de se kép se hang. Nyilván a tápcsatikat is rádugtam de ugyanaz a helyzet. Kártya nélkül pedig stabilan működik a rendszer.
Épen ezért én a tápra gyanakszom, vagy az alaplapon valami beálltásra.
Kérdésem másik fele nyilván:
1.: Mennyit szánnál rá?
30 ezerig jöhet
2.: Milyen gépre kötnéd?
lsd fentebb
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
legyen modulárisköszönöm
May the force be with you!
-
MMIX
addikt
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Egy ilyen tápkábel bővítő mennyire jó vagyis biztonságos?
ValueLine ATX-BTX 20pin - 24pin átalakító
A régebbi FSP ami 300W de minőségi arra tenném rá. Netezős gépben semmi full extra nem lenne benne.
Valami erős IGP procis gép lesz VGA nélkül. AMD Ryzen 2400G vagy hasonló Intelben. Akár egy korábbi jól sikerült is szóba jöhet. Faternak lesz a laptop helyett. -
KisBundi
őstag
Sziasztok!
Adott egy i5 4690 és egy Be Quiet Pure Power 9 400W-os tápegység. Elvikeben egy GTX 1070 nem lehet gond a tápnak még ugye? 2 ram modul + 2TB HDD+ 1 SSD terheli még a tápot és 3 venti.
-
totam
újonc
Sziasztok!
Házi szerverbe keresek 7/24 (sok standby) nagyon halk és alacsony fogyasztású tápot max 15e körül.
Ezeket néztem eddig:Be Quiet Pure Power 10 300W [80+ Bronze]
FSP HEXA 85+ 350W Bronze
EVGA 450B 450W BronzeEsetleg ezeken kívül még mit ajánlotok?
-
gbela
senior tag
válasz syberia #117537 üzenetére
Na igen, főleg emiatt kérdezem amit kérdezek, hogy mennyire bírja hosszú távon. Ha mondjuk szintetikusban 400W-on pörgetem az egy dolog, játékban ez inkább 350-360W körül lenne (falból ~400), az viszont folyamatosan, egy jó hétvégén akár egész nap a kérdésem lényege tehát kb ez, hogy ez mennyire számít durva terhelésnek. Saját kútfőből azt mondanám hogy 360w nem az, hisz itt azért még bőven van tartalék, de inkább kérdezek.
És ezért is mérem h pontosan lássam mivel terhelem, kicsinálni nem akarom. -
syberia
veterán
válasz gbela #117535 üzenetére
A Bitfenix Formula 550W egy kicsit kisebb a G450-nél, kis hátrány a fix kábelezés. Nem egészséges a tápegységnek ha kevés tartalékot hagysz benne, nagy terhelésen teljes fordulaton pörög, hatásfok is romlik, hamarabb tönkre megy, minőségi daraboknál általában csak a táp.
(#117536) Grave444: Ha a tápegység miatt instabil lesz a gépe, akkor már jogos lesz a feltételezés hogy nagyobbra kellett volna cserélje?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz gbela #117535 üzenetére
Szerintem nem lesz gond a táppal, legrosszabb esetben majd lefagy vagy újraindul.
Gyári feszültségen is bírni fogja a kártyát szvsz.FSP Hexa 500W-al hajtott ismerősöm R9 290-et és húzott 4670K-t. A táp 408W-ot tud 2 ágon, a tied erősebb és minőségibb is.
[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
válasz syberia #117534 üzenetére
Nem kispályás, ezért is tesztelgetem, és így undervolttal ahogy te is írtad 340W körül (380 falnál mérve) evett az egész gép full load alatt. Ebből olyan 200 volt a 1080Ti. Egyelőre tuti ez a tápegység marad mert ez is alig fér a gépbe (mini atx), ezért is próbálom, hogy meddig lehet elmenni.
Extra voltot biztosan nem adok neki, blower hűtésű, szóval melegedne nagyon, csak alap volton használnám aztán amennyi Mhz abból kijön annyi lesz. (most 0.9V-on megy az alap 1.04V helyett) Csak megerősítést szeretnék, hogy az a +60W ami még mondjuk 400W-ig (ami kb 450 falból) bennevan arra bátran rámehetek? Az még mindig a max teljesítmény alatt van.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz gbela #117533 üzenetére
1080 Ti nem kispályás kártya, a fogyasztása 300 watt közelébe is eljuthat. Bár igen minőségi tápegységed van, hosszú távra nem ártana legalább egy jóféle 550-es, főleg mert húzni szeretnéd a kártyát, esetleg processzort is.
-
gbela
senior tag
válasz syberia #117530 üzenetére
Koszi a választ! Épp erre gondoltam.
A gép 1080ti (jelenleg kicsit undervoltolva) és 3770k alap volton.
Cél az lenne, hogy a Ti-t lehessen normal feszen használni és húzni kicsit.
Tehát szintetikus alatt kisajtolni belőle 400W-ot (falból tehát 450W körül) az nem jelenthet gondot igaz?
Játékban valóban jóval kevesebb, 300 alatt marad, furmark-kal csak a határokat akarom megnézni.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Azért gondoltam a lapra, mert szerelés közben sajnos nekik van nagyobb esélyük megmakkanni. Mind a három gyártó nagy elismertségnek örvend, egyikkel sem hoznál rossz döntést. Seasonic Focus Plus 650 Gold 10 év garanciával talán a legjobb lehetőség hosszú távra, bár most kicsit várni kell rá.
-
Lidl
senior tag
válasz syberia #117530 üzenetére
Remélem nem az alaplap.
Bár sírnék is meg nem is, mert februárban vettem, szóval még garis, de a legmacerásabb cserélni, visszavinni, és azt azért nem vennék másikat, amíg nincs gépemA minősítés nem annyira érdekel, elég lenne nekem egy jó Bronz is.
De az EVGA a gariztatása miatt szimpatikus.A belsők mennyire számítanak?
Pl. az EVGA GQ-ra FSP van megadva, a GS-re Seasonic, a G3-ra pedig SuperFlower (ezt nem is ismerem)
A Corsair meg CWT-s.Ezek között van jelentős eltérés?
Köszi
Lidl -
syberia
veterán
Szerintem az alaplapoddal történhetett valami, de várjuk ki a végét a másik táppal rápróbálva. A felsorolt tápok közül az utolsó a legjobb minőségű, Gold hatásfokú. A többi sem rossz, de csak 80+ Bronze-ot tudják.
(#117527) gbela: A tápra ráírt watt a gépnek leadható teljesítmény, a mérőn kijelzett pillanatnyi fogyasztásból le kell vonni az adott terheléshez tartozó hatásfokbeli veszteséget, tehát 380*0.9 =342 W
Szintetikus terhelésnél nem vészes a Seasonic G450-nek ennyi, normál játék alatt szerintem 300 W sem érhető el. Milyen géped van?[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
gyors kérdés kicsit megzavarodtam már a %-okkal. A tápon lévő wattage (Seasonic G450) az amit ő max le tud adni a rendszernek (1), vagy amit falból húz max(2)? Első esetben a falból akkor ~500W körül húzna ugye maximum teljesítménynél.
Próbáltam stressztesztelni a rendszerem, fali mérővel max 380W-ot sikerült elérnem 100% GPU és CPU load mellett. Első esetben ez azt jelentené h még van benn (GPU OC lehetőség miatt lenne ez jó), második esetben viszont már nincs túl sok extra kapacitás.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
tegnap lehet, hogy elszállt a tápom. A gép semmi életjelet nem ad magáról. Se egy pislanás, se egy venti rándulás. A VGA-t "szereltem" és amikor visszaraktam már nem indult el. Kiszedve a VGA-t, alaplapival sem indult el
Csak ma este tudom kipróbálni egy másik táppal, de már nézegetek valamit, hátha kell vennem.
Most egy XFX550W (Seasonic belsős) tápom van. Pontos konfig az adatlapon, dióhéjban:
i7-8700K (nincs húzva)
1080Ti
16GB
MSI Z370 alaplap
1 HDD, 2 SSD, 1 ODD
2 házventi, 1 AIO hűtés a CPU-n.Erre elég határeset az 550W, lehet, hogy azért is szállt el, bár nem láttam/éreztem nyomát, hogy szenvedne a táp terhelés alatt.
De biztos, ami biztos, egy 650W-osat szeretnék a gépbe, ha kell.Úgy 20-30 között szeretnék tápot és legalább fél modulárisat.
Ezeket nézegettem (ajánlottak)
Corsair CX Series CX650M 650W
Seasonic M12II-620 EVO 620W
EVGA 650 B3 650W
EVGA SuperNOVA 650 GQ 650W GoldVan bármi fontos különbség a tápok között?
Illetve van "ajánlottabb"?Köszi
Lidl -
Zombie
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek tápot.
Nem szeretnék 20 ezer fölé menni, ha nem muszáj.
GIGABYTE 970A-DS3P alaplap
AMD FX-8350 CPU
Corsair 12 GB RAM
420W táp
3 HDD (2db 5400rpm, 1 db 7200 rpm)
Alaplapot és procit most cseréltem és rendszeresen leáll a gép, amikor erőforrás igényesebb program fut. Előtte nem volt semmilyen probléma.
Köszönöm a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
válasz syberia #117521 üzenetére
Álló off helyzetben is büdös, majdnem 100%, hogy maga a ventilátor laptátjai anyaga, gagyi műanyagból készült és az lehet olyan büdös. Bekapcsolt, forgásnál meg szét is teríti. Meddig szokott egy ilyen gagyi büdös műanyag venti bűzleni kábé?
A másik kérdésem az lenne, hogy milyen tápegységet ajánlotok 400-500W között és 15-20k között, ami biztosan környezetbarát anyagokból készült és minőségi, minimum 80+bonzos, aktív, egy-két féle típust?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Új, minőségi táp, pár napos, egyébként halk, hideg, jól megy, nem füstöl, stabil, pár napja van használatban, ezért kérdezném, hogy miért büdös még mindig, olyan erős műanyag, gumi, kártány szag féle vagy a fene se tudja milyen, szóval büdös, olyan, mint egy a 100-as boltokban kapható rossz fajta kőolaj szagú kínai szemeteszsák . Ennyire veszélyes, gagyi anyagok vannak benne, amik így onják a szagot, egyáltalán elműlik ez, vagy ezt tápja válogatja és ez ilyen is marad?
-
User64476
őstag
Sziasztok. ERPvel küszködök, már a második tápot veszem, ami elvileg tudja a 0,5W készenléti fogyasztást, de mindegyik 20Wot eszik kikapcsolva. Az alaplap valami FM2+, az UEFIben van ERP opció, be is van kapcsolva, és a rémes, hogy volt olyan tápom ami tudta, csak elpukkant. Szerintetek azon kívül, hogy csak ráírják kamuból a tápra, hogy tudja, mi lehet még amit én nézek be?
-
jeni
félisten
A Seasonic Gold 650W elbír 2db 1070 (Ti) karit? a 1080 kariból gondolom már ha kettő van akkor oda 750W vagy efeletti tép szükséges.
A 1060-ból már nem kérdéses,hogy simán elvisz két darabot belőle. Gondolom ezért csomagolnak 2db szálon 4 csatis PCIe csatlakozót 650W feletti tápokhoz.
Az 550W-nél kerestem de egyikhez sem jár plusz kábel holott a csatlakozások terén a 550W-650W és a 750W Seasonic mind egyforma. -
question man
tag
Nos egy kis segítségre lenneszükségem mivel 10 év után tervbe került a rendszerem felújítása és az eddig probléma mentesen most is műköbő CM real power m520 helyett az új konfigba egy hasonlóan tartós táp kellene.
Új konfig terv
i5-8600
16gb ddr4 ram
Nvidia 1030 passzív kártya külső táp csati nélkül
A jelenlegi 5 winchester +1ssd
3db 12-es venti
1 korlátozó tényező hogy ez a konfig egy MGE ellipse 1000-es szünetmentesre van kötve
Elvileg a következő konfig max áram felvétele 360w-380w
Szóval Coolermasterből mi az jelenleg ami ehhez alkalmas és lehetőleg csendes
Előre is köszi a segítségeta számítógépek füsttel működnek
-
Bossp
addikt
1 hét teszt után nagyon csendes a Seasonic Platinum és fogyasztásban is látványosan hozott az FSP aurumn Goldhoz képest ami meglepett. De sajna nem a tápomokozta az anomáliát tüzetesebben szétszedve a házam kapcsolói voltak sz**** bekötve. (Nem az alaplapi oldalon) látszik kiállított darab
Ugyanitt fsp gold nagyon olcsón elvihető... 😂
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
jeni
félisten
válasz Bla82 #117512 üzenetére
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W és annak szériái nagyon jók,szerintem bírnia kell még. Ha már zajos,vagy fütyülget akkor érdemes a csere.Anno javasoltak voltak.
A gyereknek és a mostoha fateromnak a CHIEFTEC CTG-550-80P 550W vettem meg 4-5 éve.
Igaz +12V ágon ma vannak erősebb nála. Ha nincs gond ráérsz cserélni azt a tápot.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Bla82 #117512 üzenetére
BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, 5 év garancia
-
Bla82
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy i7-3770+GTX1060 6GB+ 16GB ram+ 128GB SSD+ 500GB HDD-t tartalmazó tuningmentes géphez milyen tápot ajánlotok?
Jelenleg CTG-500 van benne GTX960 4GB társaságában, gond nincs vele és lehet még el is bírná az új kártyát de az új vga miatt inkább már cserélném a kora miatt (kb 5-6 éves már a táp).
Árban nincs még döntés ezért ha lehetséges ajánlott tápok között legyen olcsóbb de elfogadható minőségű, közepes árfekvésű és drága modell is ha lehetséges. Modularitás nem szempont de ha minimális a felára lehet akár olyan is.
Előre is köszönöm!
Üdv! -
roagod
csendes tag
válasz syberia #117510 üzenetére
A jövöben tervben van több cfg módositás is, a kalkulátor 600W környékét irt rá, perifériákkal együtt(nyilván ez egy eltulzott, és nem reális érték, de szeretném ha lenne tartalék). Nem igazán szeretnék 650 W teljesitmenynel kissebbet vasarolni, inkább legyen tartalék alapon. Ezek alapján valami ötlet?
-
syberia
veterán
válasz roagod #117509 üzenetére
7 db ventilátor házhűtésre egy 200 W alatt fogyasztó konfigurációba,felesleges zajforrás szerintem. De ami lényeges, 700 wattos táp sem kell neked.
Seasonic M12II-520 EVO 80+ Bronze, halk, full moduláris, 5 év
-
roagod
csendes tag
Sziasztok
A következö cfg-hez keresek moduláris, illetve félmoduláris tápot. 650W-750W között, ATX méretben, 20-30 ezer forint kozotti árfekvésben.
-GTX1060 6GB
- 8600K
-Z370-es deszka
-7 db 12 centis ventiFSP Hyper M 700W lett kinézve, kicsit igénytelennek tunik a kabelharisnyája, viszont ha jó, és müködik akkor nekem tökéletesen megfelelne, nem elhanyagolható az ára 20k.
Tippek,ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. 15.000 ft körül keresek tápot alacsony fogyasztású géphez:
Ryzen 5 2400g lesz benne néhány hdd és egy ssd mit ajánlanátok hozzá? fsp tápokkal eddig nem volt gondom, de most találtam egy [seasonic-ot] és a 60 hónap gari nem hangzik rosszul..
köszi. -
jeni
félisten
A leírás alapján csak annyi a különbség a 650W és a két 550W között csomagolása alapján,hogy kevesebb kábelt adnak hozzá a kiépített csatlakozó szerint mind két Seasonic 550W táphoz? Mivel a csatlakozók kiépítsége alapján ugyanannyit látni.
Seasonic 550W Platinum:
PC tápegység - 550 W, ATX, 80 Plus Gold, Active PFC, 2x PCIe 6x SATA, csendes 120 mm-es ventilátor, teljesen moduláris kábelekSeasonic Focus Plus 550 Gold:
PC tápegység - 550W, ATX, 80 Plus Gold, aktív PFC, 2x PCIe, 6x SATA, csendes 120 mm-es ventilátor, teljesen moduláris kábelekSeasonic 650W Gold Plus:
PC tápegység - 650W, ATX, 80 Plus Gold, aktív PFC, 4x PCIe, 8x SATA, csendes 120 mm-es ventilátor, teljesen moduláris kábelek -
syberia
veterán
válasz Savanya #117500 üzenetére
Elvileg nem kéne levegőért kapkodjon a tápod, ettől a jelenségtől függetlenül stabilan üzemel vele a gép? Az enyém csak Silver plecsnis, de 200 W terhelés alatt sosem kapcsolja be (félpasszív módban) a hűtést. De sosem használom úgy, mivel alacsony terhelésen semmi hangja a ventilátornak. Szóval passzolom innentől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest