- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
reménykedem benne, hogy nem lesz gond.
Köszi
Valóban, zárt házban igen jóidő van főleg hogy ház venti egy darab sincs
Szobában meg 28 fok
Lehet emiatt tűnt fel csak -
syberia
veterán
válasz
#65675776 #117142 üzenetére
Az összefoglalóban lévő Be Quiet! kalkulátor ezt dobta a gépedre. A sajátomat lecsekkoltam már, ott sem lőtte nagyon fölé. Hátrány hogy csak BQ tápot dob a számítás végén.
(#117143) Ery: Bitfenix Formula 550 jóféle, fejlesztéshez ideális lesz.
(#117146) SkyTrancer: Nem a borítás a lényeg, a szenzor a nyákon mér, ha a hőmérséklet eléri a beállított értéket, indítja a ventilátort. Félpasszív módban ilyen meleg időben jobban melegednek, én sem ECO módban használom a sajátomat. Had pörögjön a hűtése, azért szerelték bele.
-
SkyTrancer
senior tag
Srácok az normális, hogy játék alatt, a tápegység nagyon forró ?
Már majdnem olyan meleg volt mint a videokártya
Tapintásra mivel vga-nál látom hogy 60-70 fok
így saccra a táp se lehetett hidegebb vagy 50-60 nál
Gyorsban kikapcsoltam az eco módot, had pörögjön a venti,
Viszont sajnos nem láttam pontosan hogy előtte is pörgött e.
Nem tud ez leégni ? nem tetszik ez nekem. Meg ez az Eco gomb sem így
EVGA g2 Supernova 650 ről van szó -
Ribi
nagyúr
válasz
Ati00 #117144 üzenetére
Mint már leírták, a számolgatós vackok sajna hülyeségeket írnak. Visszább már írtam, hogy egy X2 240-es gépre is 170Wot írnak, mikor konnektorból az egész gép nem vesz fel 100w-ot sem. A géped ahogy daa-raa említette nem eszik 200Wot. Beraksz egy i3 9100-at akár egy 1060-al, az sem eszik majd 200Wot. Teszteket nézegess, nem hülye kalkulátorokat. Valós méréseket nézz.
-
Ery
tag
sziasztok,
#117133 tipp valaki? A következő kettő keltette fel a figyelmem:
BitFenix Formula 550W Gold
EVGA 450 B3 450W BronzeSzerintetek melyik lenne jobb választás? Ha más ötlet van szívesen fogadom.
-
Ati00
tag
Sziasztok! Most nekem kellene segítség, tápegység vétellel kapcsolatba.
Az a lényeg, hogy majd ugyan karácsonyra lesz meg a bizonyos félgép, mert nem veszek hozzá új vinyót és odd-t hiszen arra lehet nem lesz akkor pénzem, de félgépre igen. /nem kell lebaszni azért hogy miért pont fél év múlva, jelenleg csak egy prockóra, alaplapra meg talán egy memória modulra van pénzem, a fél év az mindjárt itt van amúgyis/
●15-22 ezer Ftkörül iPon-os árakkal számolva, mert onnan szeretném majd rendelni.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)? Jobbklikk a képre azt teljesméretbe ott lesz a konfig, amiket kíválogattam kb 3-4 órányi keresés után még tegnap.
● Naná, az a lényeg, hogy minőségi legyen, halk, illetve hogy ne ciceregjen /miközbe ki van kapcsolva/, és (B)moduláris(/B), illetve hogy legalább 10 évig kitartson anélkül hogy elpattana bármelyik kondi és füstöt okádana a szobába a táp. Ja, és a használattal kapcsolatban, legalább 12-14 órás (B)használat(/B)ban lesz a számítógép naponta, mint most a 3 éves laptopomat is így használom(természetesen aksit kivettem abból), a nagy gépet meg alig, mert az 10 éves és a hardver már eléggé el van használva. De az a 12-14 órás használat inkább akkor, amikor nyári szünet van, illetve hétvégén, mert suli közben tuti, hogy nem fog annyit menni a gép.Megjegyzéseim:
● A listát amit képen mellékelek, ugyan van már egy minőségi táp kiválasztva, de kíváncsi vagyok mások véleményére is hogy ki mit mondana, mert nem szeretném, hogy azért lehaljon a gép pár év alatt. A mostani számítógépem már lehúzott 10 évet egy olcsó csingcsung táppal(!).
● Persze ha decemberig kijön 9. generációs Intel proci (i3-9100 és társai), ami megfizethető lesz és mellé egy megfizethető B4X0-ás (lehet az B460 lesz) alaplap vagy az az alaplap ami a képen látható, akkor azt is vigye. Amúgyis le vagyok maradva kb 10 generációval mert a mostani gépembe van egy Core 2 Duo E7200-as proci XD)
● A táp amit belinkeltem, lehet kicsit túl sok a szóbanforgó alkatrészekhez képest, mert 300-310W körülit számoltam max loaddal, a táp meg 550W-os, 85%-os hatékonysággal (durván 470W-ig hatékony), de azért nem mindegy, hogy most 450W-os tápnak küldöm azt a 300-310W-ot (magyarán majdnem mindig teljes terhelésen van ha játszok) vagy egy 500/550W-osnak.Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat előre is!!!!
Nagy segítség lenne, mert akkor be tudom lőni, hogy mit vegyek.
-
kusztax
tag
Sziasztok!
Ez a tápom van: FSP HEXA Series HE-500 120W|408W|16,1W max 550W
Az alábbi konfigokhoz a fenti táp jó? Melyik konfigokhoz jó? Az első háromnak megfelel? Ha nem jó, akkor milyet vegyek, hogy az alábbi első 3-nak, és egy másik pedig mind az 5-nek megfeleljen?
1. Konfig
Alaplap: Asrock Z170 Extreme3
CPU: Intel Pentium G4400
RAM: DDR4 4GB 2133 Mhz
Optikai: DVD-ROM
SSD: 1 db Kingston 120 Gb
HDD: 2 db 7,2K RPM
Videókártya: Colorful iGame GTX 750 Ti2. Konfig (u.a. csak más CPU)
CPU: Intel i3-6100
RAM: DDR4 8GB 2133 Mhz
Videókártya: Colorful iGame GTX 750 Ti3. Konfig (u.a. csak más CPU)
CPU: Intel i7-7700K
RAM: DDR4 8GB 2133 Mhz
Videókártya: Colorful iGame GTX 750 Ti4. Konfig
RAM: DDR4 16GB 2133 Mhz
Videókártya: GTX 1050 Ti5. Konfig
RAM: DDR4 32GB 3200 Mhz
Videókártya: SLI beállítás
2x GTX 1050 Ti -
Ery
tag
Sziasztok,
milyen tápot tudnátok javasolni az alábbi konfighoz az alábbi ársávban?
15-22.000FT
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
MSI B360M BAZOOKA
i5-8400
8 gb ram (később +8)
1060 3gb VGA (később esetleg egy 1070)
1 SSD+ 1 HDDsemmi különleges elvárásom nincs, hatékony legyen és halk.
köszi
-
_Atesz
addikt
válasz
daribaldi #117131 üzenetére
Gyanús, az a teszt még a régebbi G-360-al készült, az újban FDB venti van, gyakorlatilag nincs hangja, tudom, hisz azt használom. 300W-nál már valóban lehet hallani, de kb. 250W-ig néma, a géped teljesítménye pedig jóval ez alatt van. Amiért inkább a Seasonicot ajánlottam, az a minőség, mint írtam ebben jobb, mint a SP.
A pénzedet úgy költöd, ahogy szimpatikus, csak jeleztem, nem feltétlen kell annyit kiadni. Elég sok hasonló teljesítményű gépet rakok össze, mind hang nélkül üzemel, jóval olcsóbb komponensekkel.
-
daribaldi
csendes tag
válasz
_Atesz #117112 üzenetére
Találtam egy jó kis összehasonlító táblázatot a zajszintre:
https://uk.hardware.info/reviews/6813/9/56-power-supplies-of-350-550-watt-review-noise-levelsEbben a Be Quiet Straight Power 10 400w egyértelműen halkabb, mint az általad ajánlott Seasonic G-360 360W Gold.
Mivel árban minimális köztük a különbség, azt hiszem maradok a BQ-nál.Lehet, hogy kis teljesítményű lesz majd a gép, de a legfontosabb szempont számomra még mindig a csendesség. Alaplapból próbáltam számomra a legoptimálisabbat választani, szerintem nem is a legdrágább. Illetve meghagytam magamnak még azt a lehetőséget is, hogy a jövőben akár 4 ram is belekerülhessen a gépbe. A mostanit emiatt kell kukáznom, mert csak 2 hely van és már nem tudom sehogysem bővíteni.
A gyári hűtővel meg úgy voltam, hogy az szerintem nem elég halk (igaz, ennek nem olvastam utána), ezért kerestem egy jobbat. A gyári kipróbáláson nem gondolkoztam, ugyanis a gépet úgy szereltetem majd. Egy vinyót én is be tudok kötni, de a cpu ventilátor az már egy kicsit macerásabb, azt inkább meghagyom a szakiknakMindenesetre köszönöm a válaszodat, ezzel is segítettél.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy 8th gen i3 vagy esetleg később szintén 8th gen de i5 cpu-hoz, esetleg később 1030-as vga-val meg egy ssd-vel, ugye elég neki egy 400W 80+bronzos jobb fajta tápegység, ugye nem kell az 500W?
-
dobolan
senior tag
Sziasztok.
Van egy régebbi 1156-os gépem -5 éves-, benne egy FSP400-60APN táppal. Volt egy kis fejlesztés i5-760ra és gtx1050 vidkarira. Van benne még 2db SSD egy HDD, 4 db venti.
Alaplapom Gigabyte GAP55USB3, amin a CPU csatlakozó 8 pines. A tápon viszont csak 1 db 4 pines csati van. Eddig így használtam (i3-530-al, 8 pin csatiba bele ment a 4 pines dugó), viszont az i5-öt 4 Ghzen simán mehet az OC 1,3V feszemeléssel. Kérdésem, hogy ezt így még okés ezzel a táppal? Vagy, ha szerzek egy molex + 4pin -> 8pin átalakítót, azzal okés lesz? Vagy tápcsere javasolt?
Amúgy a tápot szétszedtem, semmi elhasználódást nem tapasztalok rajta, csak poros volt. A gép egyébként működik a fent vázolt tuninggal, teszteltem, de ha hosszú távon így nem okés, akkor inkább szerzek egy jobb tápot. -
BYpsilon
csendes tag
Két tápegységet néztem ki a korosodó Corsair VX450 leváltására. Nem tuningolok, microATX házba kerül, de normál ATX simán befér, fél moduláris elég.
A gép:
Asrock B250M Pro4
Core i5-7400
8GB DDR4-2400
Samsung 960 EVO 250 m.2 NVMe ssd
2TB Toshiba HDD
Sapphire RX560 2gbKinézett tápok:
FSP Hyper M 500W
Be Quiet! Pure Power 10 400W CMTapasztat vagy vélemények?
-
syberia
veterán
válasz
Tomessz85 #117117 üzenetére
XFX XTR550 80+ Gold, teljesen moduláris, Seasonic G belső.
BITFENIX WHISPER M 450W 80+ Gold, teljesen moduláris, nagyon halkAz XFX nagyobb teljesítménye a későbbi fejleszthetőséget jobban támogatná, de 450 watt 1060 mellé bőségesen elég lenne.
-
Tomessz85
tag
válasz
syberia #117102 üzenetére
Szia !
Utána néztem és persze ,hogy E3-as .... szóval.. csere
Nincs szükségem 750w -os tápra ....Egy i3 8100-as processzor van a gépben 5 HDD 1 ODD külön VGA egyelőre nincs, ha lesz is akkor egy középkategóriás 1060-as lesz majd.
Milyen tápot ajánlanál ? Szeretném, ha moduláris lenne ... és legalább gold minősítésű. Ahogy utána olvastam a gold és a platinum között nincs igazán sok különbség általános használatot feltételezve, azaz sem OC sem 24/7-es használat
-
syberia
veterán
válasz
kemcso #117115 üzenetére
Az összefoglalóban lévő Be Quiet! számlálója egész korrekt értéket ad, de a többségük nagyon túllövi az összefogyasztást.
Seasonic Focus Plus 550 Gold 10 év garanciával, fejlesztés esetén is elég erős.
-
syberia
veterán
válasz
bitblueduck #117106 üzenetére
Hidraulikus prés nélkül is bele fog menni, de ami lényeges az a cpu tápkábel hossza: 550 mm. Szerintem bőven el fog érni a lapig.
(#117103) cocska: be quiet! Pure Power 10 CM 400W nagyon halk, moduláris.
BITFENIX FORMULA 450W 80+ Gold, nagyon halk, fix kábelek. -
_Atesz
addikt
válasz
daribaldi #117110 üzenetére
Ehhez a géphez bármelyik ATX táp elég. Én inkább ezt venném: [link]
Nincs hangja, de minőségibb, mint a BQ SP
Az azért érdekelne, hogy egy ilyen kis teljesítményű géphez minek drága alaplap, illetve drága procihűtő. Azt a kevés hőmennyiséget egy kisebb hűtő is lazán elviszi, talán nem szentségtörés, ha azt írom a gyári is elég lehet. Sztem próbáld ki azzal, ha hangosnak véled, még mindig vehetsz jobbat. -
daribaldi
csendes tag
Sziasztok!
Új gép összerakására adtam a fejem, a gép már nagyjából összeállt, a processzor hűtőben már kaptam itt a fórumon segítséget, már csak a táp maradt, amit még nem sikerült véglegesítenem.
20-25K, de ha picit több, nem azon fog múlni
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Be Quiet Silent Base 600, i5-8400, ASUS PRIME B360-PLUS, ASUS GT1030 2GB GDDR5, Kingston HyperX FURY 16GB DDR4 2400MHz, be quiet! Dark Rock 4, 1-1 db SSD és HD
Nagyon fontos, hogy csendes legyen és megbízható.Van egy általam kiszemelt is, a be quiet! Straight Power E10 400W Gold (BN230), a kérdés, hogy elég-e a teljesítménye, vagy esetleg az eggyel nagyobb kell belőle (500W). Persze ha tudtok ajánlani jobbat\halkabbat, azt is szívesen veszem..
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
DB -
jeni
félisten
Szia!
Ez mennyire helytálló ez alapján?
SilverStone Strider Platinum 850W (SST-ST85F-PT)
Miért? Ezek jellemzően 50-60% környékén vannak a hatásfok-görbéjének csúcsán. Ráadásul a kisebb hőtermelés a kondik élettartamára is nagyon jó hatással van. Nekem corsairben volt ilyesmi, arra is 10 év gari van. Persze egy 650-es G2 is rohadtjó táp.
Én az alábbit írtam,a fenti volt a válasz rá.
a csendesség hatalmas előny,de gondolkodtam olyanon ami csak 650W szintén modus és csak 25000Ft (használtan 9 és fél év garival)
EVGA SuperNOVA 650 G2 650W Goldaz egyik oldalon a hosszabb gari és a gazdaságosabb vétele és a használtsága.
a másik oldalon a csendesség.
Gondolom a hatásfok az már beleszólhat egy normál gép esetén ami nem is fogyaszt 500W többet ott egy 850W táp még ha csendes is nem jó hatásfokú lehet. -
syberia
veterán
válasz
SkyTrancer #117107 üzenetére
G2 is SF Leadex Gold belsős, G3 minimális változtatásokat kapott. A magas hatásfok miatt nincs elég hulladékhő, amiért indítania kéne, közepes terhelésnél (350W) magasabban már pörgetni fogja
(#117105) ates2: Erőben elég lenne hozzá, más kérdés hogy ilyen kaliberű géphez én legalább egy FSP RAIDER II 550W Silver vagy BitFenix Formula 550W Gold tápegységet raknék.
(#117104) Pyro05: Nem szükséges cserélned, jó táp a BQ.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
syberia #117099 üzenetére
Úgy alakult hogy a g3 650W helyett egy EVGA SuperNOVA 650 G2 650W Gold tápegységet kaptam
Remélem ez sem lesz rossz
Ami viszont feltűnt, hogy játék alatt sem kapcsol be a venti
Ha kikapcsolom az ECO-t akkor persze elindul
Ennyire nem lenne megterhelve ?
VGA 100% pedig
Igaz a proci csak 20-30 -
bitblueduck
senior tag
Sziasztok! Van annak bármiféle akadálya, hogy egy FSP hexa+ 400W egy alsó táphelyes Zalman ZM-Z1-be kerüljön?
-
ates2
senior tag
cpu: i7-7700
ram: 16gb ddr4
alaplap: asus h170 pro-gaming
1 ssd 1 hdd
Táp: thermaltake hamburg 530Kérdés: ez a táp elbírna egy 1080-at ?
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiggal elbír egy BE QUIET! Pure Power 10 400W CM vagy inkább cseréljem le egy 500W-osra?
cpu: i5-8400
vga: gtx 1070
lap: MSI B360M Bazooka
ram: HyperX 8GB 2666MHz
ssd: Samsung 850 evo 500GB
hűtő: CM MasterLiquid 120 Lite
egyéb: 2db ház ventiKöszi a választ!
-
cocska
tag
Sziasztok!
Új tápegység vásárlásához kérném a segítségeteket.
A jelenlegi egy FSP Bluestorm II 400-as (nem mai darab), ami az alábbi konfigot táplálja:
I5 2500
2x4 Gb DDR3
Gtx 750 ti 2 Gb
240 Gb SSD
500 Gb Sata HDD
Dvd RwŐrült nagy fejlesztést nem tervezek.
Maximum egy I7 3770-es Cpu a mostani helyett, de az sem biztos...(az alaplap vinné).Elvárások:
Atx (passzoljon a régi helyére).
Halk legyen.
A rendelkezésre álló keret 25e Ft. Persze ettől lehet olcsóbb is. ;-)Ebben az árkategóriában és teljesítményben mit ajánlanátok?
Előre köszönöm a fáradozásotokat!
-
Tomessz85
tag
Sziasztok !
Érdeklődnék, hogy vettem egy gépet... jelenleg CM GX 750W -os táp van benne. Szétszedtem, kitakarítottam, kiűztem a pormacskákat, a kondikat szemrevételezéssel rendben találtam.
Foglalkozzak a cserével ? vagy jó ez a táp ?Esetlegesen a ventijét halkítani ... cserével tudom ?
Köszi előre is a segítséget !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Videós, mozgóképes topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Óra topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ZIDOO médialejátszók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest