- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
Speedmaster #111762 üzenetére
Én az újabb Raider S verziót venném, annyi, hogy itt 6 Sata kábel van, a Raider II esetében 7 darab, és a hivatalos adatok szerint halkabb a ventilátor működése. És természetesen ő is Silver.
-
FBS
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek tápot, érdekelne a véleményetek:
Asrock FM2A68M-DG3+
AMD A4 7300
( 2gb DDR3 Ram // 120gb SSD // DVD Író)Semmi több, bővítve fejlesztve nem lesz. (Netezős gép)
Erre gondoltam: FSP250-60HHN vagy FSP300-60HHN
Elkölthetek 7-8 ezer forintocskát, de nem vehetek ócskát.
Köszönöm a Válaszokat!
-
Zuri
tag
Hmm mégsem jó ez is túl drága nincs olyan bolt ahol van bank kártyás fizetés(edenrend silver) és 20 alatt lenne.
Alzán van de ott ilyenek vannak ezek közül melyik lenne a jobb?
FSP Hyper M 500 félmoduláris
FSO Hydro 500 (tök jó lapított kábelezése van szépen el lehetne rendezni a ház hátán talán)
EVGA 500 BQ félmoduláris
Corsair CX500 félModuláris? 5 sata csak?Ezekre telne max ezek körül melyik lenne a legjobb?
-
Molyzsa
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel a tápegységgel szemezek:
Thermaltake Smart Pro RGB PS-SPR-0650FPCBEU-R
[link]Ebben a kategóriában feltételezem, hogy van ajánlottabb tápegység, de ennek tetszik a dizájnja.
Kérdésem, az, hogy a megbízhatóság terén ez a táp elfogadható?
Illetve van-e tapasztalat, hogy terhelés alatt milyen hangos a ventilátor?Válaszotokat köszönöm.
-
Hunork
veterán
Jó az a Seasonic 520 táp, gondolom az S12 II -re gondoltál, vagy M-re, ami ugye moduláris. Nem mai darab, de megbízható. Amúgy teljesen elég neked egy jó 450W-os táp is, a korábban említett FSP Hydro X 450W Gold tápika. Ha meg 500W-ost akarsz, akkor egyértelmű, hogy az FSP Raider II vagy S, mindkettő Silver .
-
Hunork
veterán
válasz
#12681728 #111754 üzenetére
Szia!
Most úton vagyok, de ha ATX mehet, akkor úgy emlékszem, hogy ezek jók, de majd kijavítanak:
SEASONIC ECO-430
Corsair CX450M félmoduláris
CM G450M félmodulárisVagy ha fogadja a ház, amit most nem tudok megnézni, akkor SFX méretben jó választás a SILVERSTONE ST45SF v2.0 450W, mely Gold, moduláris.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék tápegységet vásárolni egy cougar qbx házba, ami ugye itx-es. Sajnos az én evga 550w-os tápegységem elvileg nem fér bele, mivel 140mm-ig fogad tápegységet a ház.
A keret kb 20-25e Ft.
A többi alkatrész: -gtx 1060 6gb.
- ryzen r5-1600x Szeretném beállítani fix 3,6-3,7 ghz-ra ha sikerül.
- 1hdd 1ssd
- 16gb ram
Nagyjából ennyi.
Köszönöm a segítséget! -
Zuri
tag
Sziasztok hamarosan le kellene cserélnem a tápomat valami újabbbra. Szóval szeretnék segítséget kérni ebben. Most egy Chieftech CTG-500-80P van ami már jó pár éves. A többi komponens:
CPU:I5-4440
VGA: 1060 6gb
2 SATA SSD
3 SATA HDD
pár ház ventillátor
meg egy dvd író.
A mostani táppal az a gondom, hogy a kábel nem olyan hosszúságú, hogy a házban már felérjen az egyik sata át a DVD meghajtóig lehet molex-sata hosszabító kellene hozzá.Nézegettem már itt ajánlásokat meg kérdeztem is de amit kinéztem az legalbább 500W-os lenne és a Be Quiet PP10 kicsit messze áll a pénzemtől. Szóval ha lehet 20 ezer alatt nézegetnék.
Amiket ajánlottatok Pl:
FSP Raider (80+ silver)
FSP Hyper M 500W (sok csatlakozó)
FSP Hyper S 500 (kevesebb csatlakozó de olcsóbb)
Thermaltake Hamburg 530W (pasz)Nem tudom az Seasonic 520-as tápja mennyire jó....nem sokan ajánlottátok.
Szóval kellene egy táp ami legalább 500W és talán van rajta 3 Sata ág....a sok HDD-nek illetve eléggé hosszúak is, hogy gond nélkül be tudjam kábelezni. Gondolom a moduláris ebben az ár kategóriában nem játszik
Nagyon szépen köszönöm. -
Hunork
veterán
válasz
Speedmaster #111751 üzenetére
Dehogyis lesz összeveszés! A béke alapfeltétele a vitás kérdések rendezése, lehetőleg vigyorogva.
De itt nem volt vita, ez egy imádni való közösség!
-
Speedmaster
csendes tag
Köszi a választ. Nehogy összevesszetek ezen,
-
Hunork
veterán
válasz
syberia #111749 üzenetére
OMG. Nem írtam semmi bántót, még smiley is volt, nem egy.
Csak úgy jöhet le az olvasónak, hogy mert Bronze, attól hangosabb a táp.
Én ettől kitartok (mivel nekem is volt nem egy brutál R9 kártyám), az 500W alapeset véleményemnél nem baj azért, ha van tartalék, az AMD tud fura dolkota művelni, főleg K proci mellett, ha az meg van tolva rendesen. Amúgy az általam említettek közül ha jól rémlik hirtelen, csak a BQ nem egy 12V ágas, és mindegyik 40A feletti. Béke!
-
syberia
veterán
válasz
Hunork #111746 üzenetére
Kérlek olvasd el még egyszer amit írtam, mellesleg nem a Te hozzászólásodra reagáltam. A 80+ Gold alacsonyabb fogyasztásáról nem is beszéltünk, nem mintha egy Silver rossz lenne, de ez jobb ebben is. Ha nem tuningolsz akkor elfelejtheted, de nem egy esetről hallottam hogy az osztott ágas tápot egyágasra cserélve lett stabil a rendszer. A 450 wattos tápról, nekem ekkora táp vitt gond nélkül 280X (250w tdp) kártyát, 2 évig.
(#111748) MMIX: Köszönöm hogy utánanéztél, kár hogy csak a külcsínre mentek rá, a gyártót ismerve nem hiszem hogy egyhamar az ajánlott darabok között fognak szerepelni.
-
Hunork
veterán
válasz
syberia #111745 üzenetére
Azért azt ne híreszteljük, hogy a Bronze plecsni miatt hangos egy táp.
Volt ezer ilyen táp a kezemben, elsősorban a plusz technológia itt a szempont, nevezetesen a ventilátor megoldás/ típus, és a terhelés-szabályozás.
Az egy ág tök jó, két ág para mizériát is felejtsük el.
Én egy RX5x + i5 xK procihoz 500W tápot tennék, lehet az Silver is...
-
syberia
veterán
válasz
Speedmaster #111743 üzenetére
Ha magas hatásfokú tápot szeretnél, ami terhelésnél halkabb mint egy sima 80+ Bronze, akkor az FSP Hydro X 450W Gold az "embered". Közel 40A-t tud 12V ágon leadni, ami bőségesen elegendő lesz tuning esetén is.
(#111739) bunddog:
-
Hunork
veterán
válasz
Speedmaster #111743 üzenetére
Szia!
Géped azért a 300W fogyasztást ütni fogja, főleg, ha tuningolod is. Így egy jobb 500-500W ajánlott:
FSP Raider II 550W Silver
FSP Raider S 550W Silver
BE QUIET! Pure Power 10 500W Silver
CORSAIR CX Series CX550M 550W Bronze, félmoduláris
COOLERMASTER G550M Bronze, félmoduláris -
Speedmaster
csendes tag
Sziasztok!
A következő géphez kéne 15-20 közötti táp: Z68 Extreme7 Gen3, i5-2500K, 16 GB RAM, SAMU120GB ssd, WD 1TB HDD, XFX RX580 8GB VGA. Felső tápos házba kell. Nem kell, hogy moduláris legyen,
Köszi választ előre is. -
Hunork
veterán
válasz
ooszi #111737 üzenetére
Szia!
Gépednek ezek a legjobb választások, mivel nem lesz nagy áram-zabáló
Az első kettő kicsit több, 17-18k körül, napi szinten változik...
SEASONIC ECO-430 Bronze
COOLERMASTER G450M 450W Bronze, félmoduláris
CORSAIR CX450 450W Bronze
BE QUIET! System Power 8 400W 80+, nagyon halk
FSP HEXA 85+ 450W -
Hunork
veterán
-
-
ooszi
senior tag
Üdvözlettem uraim (hölgyeim)
A következő kérdésem lenne:
Alaplap: S775 ASRock G41
Proci: 80-120 Tdp, Xeon vagy Q-s proci
VGA: Nvidia 750 vagy 1050
Memoria: 2x4gb memória
Hdd: 2db
SSD: 1db
2-3 Db ventiEhhez a konfighoz szeretnék tápot venni, max 16.000ft ig, ujjonan a boltba vásárolva.
Előre is köszönöm. -
SkyForcer
tag
válasz
colos890721 #111725 üzenetére
Megbízható, igen.
-
syberia
veterán
válasz
colos890721 #111729 üzenetére
-
MMIX
addikt
XFX XTi 850W, teszt, www.expreview.com
-
Sziasztok!
Pár hónapja előkerült a téma, hogy a Seasonic Prime sorozatba tartozó tápegységeknél többünknek kerregett a ventilátor. Azóta valakinek sikerült ezzel a problémával garanciáztatnia? Esetleg van olyan, aki találkozott újabban a jelenséggel? (Halk kerregés, sokakat biztos nem zavarna, de ez tuti, hogy akkor sem normális, mivel nem süvít, hanem kerreg.)
Most a német amazonon már rendelhető a Seasonic Prime Fanless 600W (SSR-600TL) ~208 eurós áron. 1-2 hónap múlva berendelem, aztán ha a zöld bolt elutasítja a mostani Gold 650W gariztatását (volt, akinek elutasították), akkor kiküldöm a hivatalos Seasonic szervizközpontba, a végén meg eladom.
-
tornas
őstag
válasz
Solytech belső van benne... Masszívan kerülendő...
-
WP14
őstag
válasz
Én semmit nem találtam erről a tápról, még gyári honlapon sem. Így nem tudni mi van benne, megfelelő védelmekkel el van-e látva... Várj, amíg valamelyik szakértő nyilatkozik, hátha van tapasztalati vélemény.
-
SkyForcer
tag
válasz
colos890721 #111723 üzenetére
Merheted, annak a konfignak elég bőven.
-
chopin42
őstag
válasz
Angel2014 #111720 üzenetére
Ez a táp egy HULLADÉK!!!!
Komolyan, csoda, hogy nem nyírta ki a géped. (noname, nekem legalábbis, az meg sosem jelent jót...). A többiek majd megmondják, pontosan mekkora kell neked, de ha 500w körüli bestbuyt keresel, akkor Seasonic focus + gold 550: 10 év gyártói gari (kiskerfüggő, itthon mennyit adnak, talán alza adja a 10 évet), csendes, full moduláris, gold, 27k körül van. Másik jó választás: Evga g3 550, nekem az van, gold, full moduláris, félpasszív (a seasonic is), csendes, 7 év gyártói gari (itt is kiskerfüggő, ebből mennyit vállal...Szeretlek Magyarország), 29k körül. Gyártónál mindkét esetben érvényesíthető a gari.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Adott egy asus M5A78L-M LX alaplap..a legfrissebb 8.1 bios és win 10 64 bit Pro kingston 180 g ssd . ...
AM 3+ 6100 processor
2x 4 giga 1333 Memoria
Nvidia gtx 680 videókártya
500 w táp
A hibajelenség menet közben újraindul vagy 10 x is ...van mikor magától kikapcsol és fekete képernyő ilyenkor nem lehet bekapcsolni a gépet csak ha várok fél egy órát...
Próbáltam megnézni a naplófájt Kernel power a kritikus hibát ír...
A másik volt egy kékhaláll ami újraindítás után megjavult...ACPI Bios errorral
Mi lehet szerintetek a hiba? Találkoztatok ilyennel már?az alaplap topicban azt mondták a táp a hiba oka és ami most benne van egy genetikai selejt...
ha ez a hibajelenség tudnátok ajánlani ehhez a confighoz egy elfogadható tápegységet.
-
bunddog
tag
válasz
syberia #111685 üzenetére
köszi
nem tervezem mert a seasonic teszi a dolgát, csak kíváncsi voltam mit lehet tudni róla
más: moduláris tápnál jelen esetben (sea m12ii evo 520) ha 2 pcie csatit lehet rádugni de van egy olyan pcie kábelem ami osztott végű akkor ugyanannyi teljesítményt tud leadni 1 osztott kábellel?
-
SkyForcer
tag
válasz
BUZZLGHTYR #111717 üzenetére
Jó kis táp, elég mindenre, pláne, ha meggyújtod, de viccen kívül, jó táp.
-
zöldfülű
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet állítok össze. A probléma az, hogy nem tudom a mostani tápom elegendő lesz-e a konfigurációhoz.
A részei:
Processzor: Core i7 7700K + Cooler Master Hyper TX3 EVO
8 Gb Ram (dual kit)
Videokártya: ASUS GeForce GTX 1050 Ti Expedition 4GB DDR5 ( a későbbiekben cserélném esetleg ha már nem lesz elég egy 1060 vagy 1070-re)
Alaplap: Asus Z170-K
HDD és SSD: Toshiba Desktop 3TB [3.5"/64MB/7200/SATA3] + Samsung 850 Evo 250GB [2.5"/SATA3]
Asus optikai meghajtó
Cooler Master Elite 431 ház 2 db ventivel.A jelenlegi táp egy Corsair CX500 CP-9020047-EU 500W . Nem tudom elég -e ehhez a konfighoz.
Ha nem elég, akkor esetleg ezt néztem ki : 600W Elite Power Black - RS600-ACABM4-WB ( 4team-tól )
Köszönöm a választ!
-
(ex)Cat
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a Crossair CX500-ban milyen ventilátor van? A táp teljesen jó, csak a ventilátornak van néha elég kegyetlen hangja, ezt szeretném kicserélni. Persze tudom, szedjem szét, ez is meglesz, ha nincs más út, de gondoltam, egy kérdést megér a dolog.
-
SkyForcer
tag
válasz
colos890721 #111704 üzenetére
Ilyeneket semmiféleképpen.
-
syberia
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #111709 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
van 1 cooler master rs-400-psap-i3 tapegységem egy i3-4150-el és 4gb rammal és 2 darab 1tb-os hdd-vel, milyen videókártyát bírna el ez a táp így?
esetleg gtx 1050, vagy akár a ti verziót? -
syberia
veterán
550 wattos táp nálam bőven elég 280X és i5 mellett, a teljesen moduláris kábelezést nem tudom eleget dicsérni. SuperFlower és Seasonic a két legjobb gyártó szvsz:
EVGA SuperNOVA 550 G3 550W [link] SuperFlower 80+ Gold belső, teljesen moduláris
Seasonic FOCUS Plus 550W [link]80+ Gold Seasonic teljesen modulárisSeasonic M12II-520 EVO 520W [link] 80+ Bronze, full moduláris, olcsó
-
SRII
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi egy videokártyás konfigurációmhoz(i5 4690+r9 280x) szeretnék vásárolni egy full moduláris tápegységet.
A jelenlegi xfx 550 ts-t váltaná, igazából hely és kulturált belső kialakulása miatt szeretnék váltani semmi másért.
Mindenképp újat szeretnék, 550w elég,( de ha nagyobb nem érdekel) seasonic beles csodást keresek
30.000 alatt.Köszi.
-
syberia
veterán
EVOLVEO tápegységekről tud valaki valamit? Én semmi infót nem találtam róluk.
-
varmi2
nagyúr
válasz
colos890721 #111704 üzenetére
Ezek a kerülendő-ajtótámasznak csak-csak kategória.
-
Hunork
veterán
Ha valakit érdekel a méret a lényeg effektus, íme egy kis olvasnivaló: TT iRGB Plus Egyben hagyott 12V ág, Platinum plecsni, Enhance Electronics belső, full moduláris kivitel.
-
Mr. Csonti
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
csak kicsit megilyedtem, mert az előző ilyet nem csinált...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Peugeot, Citroën topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Cooler Master V650 SFX
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest