- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
observer #113798 üzenetére
Szia.
750-800w elegendő lesz, habár ha nagyobbat veszel, nem baj:
-Seasonic Focus Plus 750W, 850W Platinum > 10 év, félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris
Én a félpasszív módot kikapcsolnám, azaz a venti mindig venne, mivel 24/7-es üzemre lesz.
A kártyákon 1-1 PCI-E áramcsatlakozó van? -
observer
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani egy konkrét tápegységet a most épülő asztali gépemhez? 3 videokártya lesz benne és 0-24-ben menni fog. Valami ár/érték bajnok kéne a lényeg, hogy megbízható legyen és ne gyújtsa rám a lakást amíg nem vagyok otthon. Köszi szépen előre is!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Taylor1235 #113792 üzenetére
Szia.
A tápegységeket nem érdemes márka alapján rangsorba állítani, sőt, sokszor gyártó alapján sem, hanem inkább a belső típusa alapján kéne.
Az általad írt Seasonic tápegységek mondhatni közel tökéletesek a kategóriájukban. Ha megfelel a keretednek, akkor nyugodtan vedd meg bármelyiket. -
Taylor1235
csendes tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy alap gépem:
4790k - gtx 1070 - 4x4gb ram (részletesen megvan az adatlapomon ha v.kit érdekel)
Ezt most egy FSP Raider 550w látja el, nincs is vele semmi gond. A kalkulációs oldalak olyan 400w-ra hozzák ki a gépet. Viszont ha a vga kapna egy testvért vagy nagyobbra cserélődne, akkor lehet kapna egy kis tuningot a processzor így már szükséges egy nagyobb táp.
Nem vagyok szakember de végeztem egy kis kutatást külföldi oldalakon, h melyik országban milyen véleményt kapnak az eladott tápok. Tisztában vagyok vele, h ez vagy igaz vagy sem de csak úgy átlagolva amerikai oldalon EWGA van az első 3-5 helyen esetleg Seasonic (usa vagy usa edition), Németország, Ausztria: Be Quiet, Anglia: Corsair. Természetesen igyekeztem teljesítményben és hatásfokban is hasonlóakat nézni.
Akkor most milyet vegyek amiben megbízhatok?
Amit kinéztem pl.:
- Seasonic Prime Platinum 750W 80+, Moduláris
- Seasonic Focus Plus 750W Moduláris, 80+ Platinum
Csupa jót írnak róla, japán kondik stb. De igazából tapasztalatom nincs.
Sok EWGA-t nem is találok itthon amiről ódákat zengnek kint.Megjegyezném, hogy nem szeretnék referenciákkal szolgálni, simán elképzelhető, hogy egyszerűen béna vagyok és rossz helyen kerestem vagy rossz oldalt tekintettem kiindulási alapnak.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok! Annyi lenne a kérdés h fejlesztenék és elég lesz e a táp?
Konfig: r5 1600@3800 mhz 1,38 v
16 gb ram 2x8 1,35 v
Gtx 1060 3g
2x sata ssd.
4 ventiA videokarit cserélném gigabyte vagy hasonló izmosabb 980ti ra.
Táp evga bq500.
Elég lesz?Köszi
-
syberia
veterán
válasz
zozó72 #113782 üzenetére
Driver is okozhat fagyásokat, én részben ezért nem váltottam 10-re.
(#113784) zozó72: Talán zavaróan hangos a APN táp a gépben? Más okot nem látok a cserére, kétlem hogy tele lenne púpos kondenzátorokkal. Volt már ilyen Fsp táp a kezemben, ráadásul az is hibátlanul üzemelt. Én azért megpróbálnám újra tenni a vga drivert, biosban megnézni a beállításokat, stb.
-
zozó72
csendes tag
válasz
Enter65 #113785 üzenetére
Köszi, tényleg nem írtam árat.
Sima asztali PC lenne a gépem, úgyhogy olyan 20 ezer forint körüli FSP tápot keresek.FSP Hyper M 500W (PPA5005900)
FSP Hydro 500W Bronze (PPA5006401)
FSP RAIDER S 550W (PPA5502302)
FSP HEXA 85+ 550W Bronze (PPA5504301)Ezeket dobta ki az árukereső
-
zozó72
csendes tag
-
syberia
veterán
válasz
zozó72 #113779 üzenetére
Nem biztos hogy a tápegységed lesz a fagyások hátterében. Ez inkább szoftveres, vagy memória eredetű problémának tűnik. Nem indul és mi a baja a gépemnek topik foglalkozik alaposabban ezzel.
-
zozó72
csendes tag
Vagy mondjuk ez? FSP Hyper M 500W (PPA5005900)
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy FSP400-60APN tápom volt, egy Windows 8-al, 8GB DDR3-as RAM-mal, egy AMD FX6300-as CPU-val remekül elment.
Aztán vettem még 8GB RAM-ot és egy nagyobb videokártyát még ezzel sem volt probléma,
de amikor egy alkalmazás miatt Windows 10-re váltottam, onnantól folyton lefagyott a gépem.Mivel a memóriának és a többi hardvernek sincs semmi baja, kizárásos alapon a táp lehet túl gyenge.
A jelenlegi konfigom:
Asus M5A97 R2.0 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
HexaCore AMD FX-6300, 3500 MHz (17.5 x 200)
Sapphire Radeon RX550 4GB GDDR5
Corsair XMS3 CMX8GX3M2A1600C9 (4 x 4GB)
FSP 400-60APNA kérdésem az lenne, hogy ha 500 W körüli FSP tápot szeretnék venni, mit ajánlanátok?
Mindenképp FSP-t szeretnék venni.Ez például mennyire megbízható táp: FSP HEXA+ 500W (PPA5004901)
Köszönettel:
Zozó
-
syberia
veterán
válasz
wassabi11 #113775 üzenetére
Innen többen vettek már SuperFlower Leadex tápokat. Eddig nem volt negatív visszajelzés, megbízhatóságban az egyik legjobb szériájuk. Termékinfó. XFX XTR 550W van hasonló árban, az is teljesen moduláris és 80 Plus Gold.
-
syberia
veterán
válasz
wassabi11 #113772 üzenetére
Bár 500 watt bőségesen elegendő lenne cpu tuning mellett, a Super Flower Leadex Silver-t passzív tápként tudnád üzemeltetni. A rajta lévő kapcsoló eco-ra állítva sosem kapcsolna be a ventilátora, ami amúgy sem nagyon hallható. A BQ PP10 500W moduláris majdnem ugyanennyibe kerül, de tudásban a Leadex Silver vezet, ráadásul teljesen moduláris.(#113773) Enter65: Seasonic Focus Plus 550 Gold 28.5k, 10 év gari, ez tényleg jobb ajánlat, én is ezt venném, ha nem lenne meg a Super Flower Leadex Silver 550W.
-
Enter65
senior tag
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok.
A közel jövőben tápot szeretnék vásárolni 20k~ ért vagy picivel fölötte.
Ryzen 1400
R7 265 oc később lesz bele egy 970 vagy 1060
Ház: Phanteks Enthoo Pro MTuninolgni szeretnék, csak procit, SLI, Crossfire-t nem akarok.
Én ezeket a tápokat néztem ki :Super Flower Leadex 650W Silver ( vagy az 550W) /be quiet! Pure Power 10 600W Silver
Egyébb igények, lehet moduláris az csak piros pont, ha lehet hosszú kábelei legyenek, az is előny ha halk
-
Skynet258
veterán
Köszi srácok!
Az XFX jól néz ki, csak mindegy mert takarja a házban alul lévő... shroud, nem tudom magyarul mi ennek a neve (takarólemez?).
A Seasonic jó lehet, de már így is kitoltam a keretet... de mondjuk pár ezresről beszélünk, jogos, hogy nem tétel. Hangban milyen a BeQuiet-hez képest? -
24/7 online
csendes tag
Sziasztok. Hetek ota kavargok a tapok korul. Szeretnek osszerakni egy uj gepet. Minnel csendesebb legyen.
Net office es fullhd filmekre lenne hasznalva. Es olvastam valahol hogy ha tulmeretezem a tapot akkor mivel alacsony terheltsegen menne akkor halk lenne. Egy seasonicra gondoltam esetleg fsp 450w hydroX. Jo lenne ha a 4K filmeket is reccenestelenul vinne.
Asus lapra gondoltam.
Szeretnek bele 8GB ramot 256ssd meg 4 1TBos vinyo lenne benne. Egy i3assal vagy intel erosebb i3as modellje.
Koszonom a segitseget elore is. -
syberia
veterán
válasz
Skynet258 #113762 üzenetére
Azt hittem abból csak 630 wattos létezik. Szerintem 550w elegendő lenne a fejlesztés esetén is, a fentebb ajánlott tápokkal nagyon jók. A több jótállással rendelkező Focus Plus felé billen a mérleg nálam, viszont az XFX brutál jól néz ki, neki is Seasonic a belsője (szintén 80+ Gold).
-
Enter65
senior tag
válasz
Skynet258 #113763 üzenetére
Vagy esetleg, ha feljebb tudsz menni olyan 3K-val akkor inkább Seasonic FOCUS Plus 550W Gold (SSR-550FX) 10ÉV garival! ezt érdemesebb..
-
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #113762 üzenetére
Kifutottam az időből, mondjuk ez milyen lenne?
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
max 25k-ig, halk, moduláris, és olyan ami passzol a jelenlegi gépemhez (lásd adatlap) de elbírna VGA bővítést is akár (mondjuk egy 1080 sincs kizárva idővel)? Van ilyen vagy sokat akarok?
Most egy 400W-os TT Berlin van (Sirtec belsős), de ha beindul a venti terhelés alatt csapágyas hangja van, és zavar (kuka).
-
syberia
veterán
Neked kell eldöntened, általában a minőségi tápegységek semmit sem visznek magukkal elromlásuk pillanatában, de erre ugye nincs garancia. Gazdaságossági szempontból is jobban járnál, mivel használtan egész jól el lehet adni a Chieftec-et, majdnem féláron veheted meg az újat.
-
lzs
újonc
válasz
syberia #113755 üzenetére
Igen, nem mai darab valóban.
De az előző chieftec tápom (400w) például 1 barton 2500+os korszak óta szolgált ki, tehát 10évet bírt (biztos szerencsém volt vele).
Ahogy nézegettem TDPket, i5 3570 és ryzen 1700 között nincs +200 watt, ami feltétlenül indokolná a váltást (arról nem is beszélve, hogy nem sok játék fogja 100%on használni a ryzent, míg most azért simán bele lehet futni 3570el) , és gondolom a ddr3ról ddr4re váltás sem.
Szerintem tuningig várok a táppal (vagy ha megadja magát a mostani). -
lzs
újonc
válasz
Enter65 #113751 üzenetére
chieftec ctg 500 80p ezt nyúzom most.
amúgy köszi.
azért írok 15 körült, mert tudom, hogy úgyis több lesz.(#113752) syberia
köszi, meggondolom.
igazából a kérdés az lett volna, hogy kötelező most új tápot venni, vagy biosig se jutok el a mostanival?
Perpill a tuningot se tervezem még pl. -
syberia
veterán
Seasonic ECO-430W Bronze [link] 80+ Bronze, fix kábelek, halk
Cooler Master G450M [link] 80+ Bronze, moduláris, halk, 5 év garancia
(#113747) Szabi36: Talán jobban járnál, ha eladnád ez a gépet és rendes atx táposat építenél játékra. Ott nem lenne gond a kis teljesítmény, és később mehetnél 1050Ti szint fölé is.
-
-
lzs
újonc
Helló!
Alábbi géphez szeretnék tápot venni (ha szükség van rá).
Rx480 8gb
Ryzen 1700
2*8gb memo
1tb sata HDD
250gb ssd
Jelenleg van egy 500W Chieftec tápom, amivel most semmi bajom, amit a mostani configomban használok (i5 3570, 8gb mem, többi alkatrész u.a.)
Játékra használnám, esetleg 1 kis tuning, ha már kezd elfogyni az 1700 alap órajelen (semmi folyékony nitrogén és társai)
Ha kell, úgy kb 15 körül szánnék ár.
Köszi! -
zsolti_20
senior tag
válasz
Hunork #113714 üzenetére
Sajnos egyikből sem találok eladót.
Esetleg valami más ajánlott típus van?
Ezeket találtam még amik elérhetőek:
Corsair RMi Series 1000W Fully Modular Power Supply
EVGA 1000 Watt GQ Gold Hybrid Modular ATX PSU/Power Supply
Corsair HX1000 Fully Modular 80PLUS Platinum Power Supply/PSU
Corsair HX1000i 1000W Modular Power Supply -
-
Szabi36
csendes újonc
Sziasztok!Pár napja vettem egy asus vivo pct.asus h110 k20,coreI5 6400,16gb ddr4,180gb ssd,1tb hdd, dvdmulti,gt710 1gb a paraméterek.Külső 120w os adapter van hozzá,idáig semmi gond minden rendben működik.Az lenne a kérdésem ha a gt710 es kártyát lecserélem gtx1050ti 4gb karira elegendő lenne e az a 120w os külső adapter vagy kell vennem egy 180wattost hozzá.Nem nagyon szeretnék adaptert cserélni mert csak a gyári asust mernék ráakasztani a nagytudásúak de az 29ezer jó magyar forint.
-
syberia
veterán
válasz
btomi9 #113735 üzenetére
Nem rossz, de az 1 év bolti garancia viccnek is rossz. Seasonic jobb tőle, ráadásul kedvezőbb áron kapható, 12 év gyártói garanciával.
(#113737) adamssss: Engem a Super Flower Leadex Silver halksága lepett meg beszerelés után. XFX Pro 450W sem volt előtte hangos, de a ventilátorának volt egy pici alapzaja.
(#113698) MMIX: A zárt házamban csak az előlapon keresztül nézegethetném, de ez már (nem)kicsit túlzás, az rgb szivárványos fényárja.
-
Beszereltem a BeQuiet Pure Power 10 500w-os tápot és megnémul a gép. Gyakorlatilag csak a ventik suhogását lehet hallani. Fantasztikus. Kár, hogy nem minőséget vettem már a legelején...
-
btomi9
aktív tag
válasz
syberia #113730 üzenetére
Köszönöm!
Még ezzel is szemezek, platinum kicsit drágábban:
Enermax 1200W Platimax D.F 80+ Platinum
Erről mi a vélményetek?
-
syberia
veterán
válasz
Gamerous #113732 üzenetére
Nincs vele gond, bár neked egy Chieftec ECO 400W elegendő lenne.
-
Gamerous
tag
Sziasztok !
Ez mennyire ajánlott darab? FX 6300- mat hajtana majd egy gtx 1050ti-vel, plusz 3 vinyó.
-
tpeter77
addikt
válasz
pohár #113697 üzenetére
For power supplies, we do not have an option to purchase an extended warranty. The warranty is extended to 7 years for certain PSU models upon registering and uploading an invoice, but you cannot purchase more years.
Ezt a választ kaptam a chat-en, szóval a 7 évem a maxium, nincs extra garancia vásárlási lehetőség tápokra.
Számla feltöltve, termék beregisztrálva. Kész.....
azért kösz a tippet.
üdv -
syberia
veterán
Elég ütős áron van, főleg a minőségét és garanciáját figyelembe véve.
(#113721) btomi9: Használtan kicsit lutri, kevés garival sem vennék ilyen értékű tápot. Nézd meg amit koxx vett, Seasonic Prime SSR-1200GD. Sosem fogsz kifutni a garanciából vele, jól fogja tartani az értékét, ha eladásra kerül a sor.
-
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Egy 1150-es konfighoz szeretnék tápot venni. A gépben jelenleg van egy g3420as proci, egy ssd és két darab rx570es radeon. Idővel szeretnék még bele rakni két ugyanilyen vga-t. FSP 750W Raider 80+ Silver-t néztem ki. Ti mit ajánlanátok? 35k környéke a limit. -
btomi9
aktív tag
Ez ajánlott szerintetek bányászatra?
FSP AURUM PRO 1200w
3 hó garival láttam használtan jó áron.
-
-Gabesz-
senior tag
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Fejlesztő13 #200 üzenetére
Helló!
Tápoknál mennyire számít elavultnak egy 2014-es modell?
Konkrétan erről lenne szó: Chieftec Navitas 1250W Gold
Ahogy olvastam cwt belsős a jobb félék közül. -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Tápegységet keresek bányászgéphez. Szóval valami jobb minőségibb darab érdekelne ami nem adja fel ár hónap után.
1.: Mennyit szánnál rá?
Amennyiből megvan egy normális hozzávaló tápegység. Nem szükséges prémium/platinum kategória ami ritkábbnál is ritkábbak, csupán egy átlag bányászgéphez való gold minősítésű.Szóval annyit szánnék rá amennyit kell, hiszen tápegységen nem szeretnék spórolni egy Ft-ot sem.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
MSI Z270 A Pro
Intel Pentium G4400
6x RX570
128GB ADATA SSD SATAIII
4GB 2400MHz DDR4 RAM Kingston CL17 -
billy
csendes tag
válasz
Enter65 #113706 üzenetére
Mert nem értenek hozzá és nincs tapasztalatuk. Ezért kérdezősködnek előbb a hozzáértő emberektől, mielőtt még valami hülyeséget csinálnának. Én nem ragaszkodok a spóroláshoz, ha indokolt a drágább. Éreztem én, hogy máshogy kéne megfogalmazni a kérdést.
koxx: Köszi a tanácsot! Minden apró infó jól jön.
-
válasz
Enter65 #113703 üzenetére
Ha egyszer megjön...
billy: ha 1080Ti-re futja akkor ne spórolj a tápon, 15ezres tápra én nem kötnék 1080-at. Igen mindkettő tápcsatit be kell kötni mert rohadt sokat zabál a vga. Ha később is bővíteni akarsz akkor miért nem veszel vmi 1000W+-os gold/plat moduláris tápot?
-
billy
csendes tag
Sziasztok,
1db Nvidia 1080Ti kártyához keresek tápot. Semmi mást nem nagyon akarok hajtani róla (a gépet sem erről fogom táplálni), a videokari a gépről ki lesz vezetve riserrel, mert bányászatra szeretném használni. Terhelés mellett 250W körül fog fogyasztani, annak is utánanéztem, hogy a peak 350W körül van. Szóval ehhez kellene egy strapabíró, kisebb táp. Az EVGA B1 450W bronz tápot választottam volna, mert single rail 12V-on tud 35A-t, azaz 420W-ot, de sok az ellenvélemény.
A kártyán van két külső, 8pines pci-e tápcsatlakozó. Nem tudom, hogy mindkettőt be kell-e kötni ahhoz, hogy működjön.
Sokan ajánlják ebben a kategóriában az FSP Hexa+ 400W-os tápját, de az nem single rail. 12V V1 17A=204W, V2 15A=180W szerintem nagyon nem elég. Meg hogy az a PCI-e 8pin melyik railen van, azt se lehet tudni.
15eFt körüli keretbe jó lenne beleférni. Később viszont havonta 1db 1080Ti-t hozzádobnék a rendszerhez, és azt számolgattam, hogy nem feltétlenül éri meg egyből venni egy drágább tápot, mert ugyanott vagyok, ha több kisebbet veszek, és bármelyik odaszarik, akkor nem kell az egész rendszernek állnia. -
xsssanyix
újonc
Sziasztok,
Az alábbi confighoz milyen tápot ajánlotok?
Ház: Xigmatek Aquila Black
Alaplap: Asus B85M-G
Processzor: i5-4460
Memória: 8 GB
Raid vezérlő: Silicon Image 3132
SSD: Kingston 120 GB
HDD1: 2 TB
HDD2: 2 TBKeret: 25-30 ezer forint körül maximum.
Később kerülhet bele dedikált videókártya is(nem játékra van használva a gép, és nem is lesz), így olyan tápot szeretnék, ami még azt is elbírja.
Elsődlegesen olyan tápot szeretnénk, ami az elkövetkező 4-5 évet kiszolgálja, plusz pont ha még csendes is.
Köszönök minden tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Silverstone st1200-pts tépegység
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest