- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anolulu
kezdő
Ha már ennyire a BQ-t ajánljátok, mondjuk a proci hűtőm is az lesz
erről mi a vélemény? be-quiet-pure-power-10-cm-500w-bn277-tapegyseg , ez még moduláris is
Jézus most látom, h ez elvileg ugyanaz amit először ajánlottál hogy ez lenne a legjobb de BOT vok OMG sry
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz Jimy83 #111897 üzenetére
Szia,
filmnézősbe inkább be quiet!-et vegyél.
Fix kábeles vagy félmoduláris.
A HEXA+ is halk elvileg, de a BQ-t mondják a leghalkabbnak. Használtat nem vennék, ha a csendesség szempont. Nem tudhatod, hogy mennyit ment az a venti.[ Szerkesztve ]
-
Anolulu
kezdő
válasz Hunork #111896 üzenetére
AHA köszönöm !
Ebből a listából szemeztem, ebben több általad említett táp is benne van!
szeretném ha modularis lenne! de legalább fél
Táp: Be Quiet! Pure Power 10 400W (BN272, 80+ Silver) – 500W (BN273, 80+ Silver) / Straight Power 10 400W (BN230, 80+ Gold), Seasonic S12II 430W (80+ Bronz)/S12II 520W (80+ Bronz)/G-450 (80+ Gold) --> (FÉLmoduláris) / M12II 520 Evo (80+ Bronz) --> (TELJESmoduláris), Cooler Master G450M (80+ Bronz) --> (FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 500W (80+) / Hyper S 500W (85+) v. 600W (85+) / Hydro Bronze 500W (HD500, 80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+) v. 600W (85+) --> (FÉLmoduláris), Corsair CX450M (80+ Bronz) --> (FÉLmoduláris) ~16-23k
[ Szerkesztve ]
-
Jimy83
aktív tag
Udv, filmnezos konfigba szeretnek uj tapot, mert egy lc power van bent. Kicsit modernizalni akarom a vasat, es nem szeretnem ha elszallna
Ez am jelenleg a gep:
Alaplap: ASRock G31M-GS
CPU: Xeon E5440 2.8 ghz
RAM: 4x1GB Kingstone DDR2 800mhz
VGA: HD4850 512mb
HDD: 2xWD Sata II 250 GB 7200rpm+120gb kingston ssd
Elso korben vga lesz / gt 1030 / passziv, aztan uj vinyo 1tb, tobbi marad egyenlore.
A lenyeg hogy csendes legyen, nem baj ha harisnyazott, es elbirjon akar egy 1050 ti-t es erosebb procit.
En egy fsp 400w hexa+ra gondoltam, jo lenne arban ekkorul maradni, hasznalt is jo. -
Hunork
veterán
válasz Anolulu #111894 üzenetére
Semmi baj nem lesz, de ezért is írtam 500W-os darabokat is.
20-25k körül nehéz lenne jobbat mondani. Esetleg még a listából kimaradt Thermaltake London 550W Gold, félmoduláris, igen halk táp jöhet szóba. Vagy még nagyobb magasságokba emelkedve a fix kábeles, nagyon halk BE QUIET! Pure Power 10 600W Silver táp.Nekem volt dolgom sok Hyper sorozatú táppal. Nekem hangosak, főleg terhelés alatt, és egy-két év múlva, rendre előjött náluk a cicergés. Nem mondom, hogy minden sorozatra igaz, de ennél még a TT vagy a most említett BQ is sokkal jobb választás!
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Omateee #111859 üzenetére
Szia!
Esetleg alternatíva lehet a kifejezetten halk, "cicergés mentes " BE QUIET! Pure Power 10 500W CM. Ez Silver, félmoduláris, tehát még esztétikusabb is lesz a ház belseje. 24k körül megvehető. (de persze a Hydro X is nagyon jó, csak hát pár év, és nem lesz olyan halk...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Williams
aktív tag
válasz tornas #111868 üzenetére
A PFC tekercsnek csatlakozó kábelei sincsenek!
A második képen, a venti csatlakozói el vannak vágva, alulról van a kábel beforrasztva a nyákba.
Az első kép a legdurvább, ami érintésvédelmi hiányosság, a védővezeték el van vágva. Nincs, és nem is volt bekötve a hálózati csatlakozóba! Forrasztás nyoma sincs a forrszemen ahova kellene mennie!
Még egyszer megjegyezném, én szedtem le a garancia cimkéket, nem nyúlt bele senki előttem a tápba. Ez így készült gyárilag! -
Hunork
veterán
válasz Csabi1984 #111851 üzenetére
Szerintem ennél jobb választás, főleg hang terén a BE QUIET! System Power 8 400W vagy a Cooler Master G450M 450W. 15-16k körül van a kettő. A BQ kifejezetten csendes, de a CM is igen halk. Vagy 14k pénzért a CHIEFTEC CPS-400S Force 400W, csak ennél figyelni kell, milyen házba megy, mert a kábelei nem hosszúak!
chopin42: Jól írtad fentebb! A sima GTX1080 és i7 mellé elég egy normális 500W táp, míg a Ti és K-s proci mellé egy minimum Gold 550W vagy 600W. Ez saját tapasztalat. Az R9/Vega már más fényben tündököl, ott a határ kitolódik.
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz Csabi1984 #111879 üzenetére
Csak egy kis pontosítás. Az a HEXA+, ami egy újabb széria a régi HEXA-nál. Azóta már van HEXA+ II is, bár ezt én itthoni webáruházban még nem találtam (ami nem jelenti azt, hogy nincs), ezért árat nem tudok.
De tény, hogy ha nagyon fülelsz, akkor azért mégiscsak hallani közelről a sima HEXA+-t.(#111856) Williams
Vargáné irigykedne...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Anolulu #111887 üzenetére
Szia!
Gépednek elég egy nagyon jó 450W táp. Ha a csend is kritérium, akkor a listából a BQ a nyerő.
Neked tökéletes megoldások lennének ezek a darabok:
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver, félmoduláris
FSP Hydro X 450W Gold, fix kábel
SEASONIC M12II 520W Bronze, moduláris
Kevesebbért:
Corsair CX450M 450W Bronze, félmoduláris
Cooler Master G450M 450W Bronze, félmoduláris"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz r3dwo0d #111886 üzenetére
Szia!
Hát igen. Ez a táp bár nem rossz, de sima 85+, igen kevés védelmi mechanizmussal. Géped, mivel tuningolsz, simán elérheti, meghaladhatja a 400W fogyasztást. (a CPU-GPU majdnem 350W!) Én egy minőségi 550W táp beszerzését javasolnám a célra.
Nem tudom, mekkora a keret, de úgy vélem, 30k körül, alatt ezek bátran ajánlhatóak neked:
SEASONIC Focus Plus 550 Platinum 550W moduláris
EVGA G3 550W Gold, moduláris (Superflower belsővel!)
CORSAIR RMx Series 550W Gold, moduláris
BE QUIET! Pure Power 10 600W CM Silver, félmoduláris, nagyon halk
FSP Hydro X 550W Gold, fix kábel, közepesen halk[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Csabi1984 #111883 üzenetére
Nagyon jó és erős táp, alsó tápos házhoz ideális a kábelezése.
Anolulu: 600 watt túl sok, sokkal minőségibb a FSP Hydro X 450W Gold de nem moduláris. Ellen ben a be quiet! Pure Power 10 CM 400W moduláris, 80P Silver, nagyon halk.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Anolulu
kezdő
Az alábbi konfighoz keresek tápot 20-25 körül
Alaplap : MSI B350 Gaming plus
CPU : AMD Ryzen 5 1600X
VGA : gtx 1060 6giga
HÁZ : Deepcool Kendomen RD
RAM : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
procihűtő : BE QUIET! Pure Rock
1 SSD +2-3HDDFSP Hyper M 600W -at néztem ki. vélemény? jó hozzá? köszike a válaszokat !
[ Szerkesztve ]
-
r3dwo0d
tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy FSP HyperM 500-s tápom. Konfig cserén gondolkodom, i7 7700K tuningolva, Enermax Liqmax II 240 hűtéssel, GTX1080Ti msi vga húzva, 16 GB DDR4 3200MHz Kingston K2 Predator ram, 1 ssd, 1 sshd, 3 12 cm-s venti. 4k játék és tervezés a fő felhasználás. Elbírja ezt a konfigot a táp vagy cseréljem ezt is? Előre is köszönöm! -
SkyForcer
tag
Jah a vaslapos, ismerős , sok koppintással találkozni, átveréssel, ez viszont nagyon idegesítő, sose értettem ezt a gusztustalan átverős, üzleti fogásokat.
A lényeg, minőségi márkát kell venni. Cooler Master most is jó, Corsair, jobb Chietec-ek, Thermaltake-ből is van jó, Be Quiet!, XFX, FSP, Enermax, stb..., meg még kitudja hirtelen.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz SkyForcer #111882 üzenetére
Persze, emiatt raktak nehány kínaiba kamu PFC tekercset, ami csak pár vaslapvolt, hogy jó nehéz legyen.
Mostaniak hiába könnyebbek mint a régi passzív PFC tápok, attól még jobbak. Lehet, hogy az ugyanolyan típusúak között számít a súly, hisz szűrő tekercs most is kell bele ami ad súlyt. Csak nem ez a fő szempont. Sajna még most is olvasni olyat, hogy azé vette a kínai selejtes szemetet mert jó nehéz volt. Ja a kamu passzív PFC miatt. Sok szempont van mennyire jó egy táp, de ne a súly legyen az.[ Szerkesztve ]
-
SkyForcer
tag
És számít a súly is. Amelyik könnyű az fos. Amelyik nehezebb mindig jobb volt, ez mai napig így van, a mai 750-800, 1000Wos tápok, volt válam egy pár, azért még meg van a súlyuk, vagy az is DEER 400W szinten van szerinted, súlyban?
[ Szerkesztve ]
-
SkyForcer
tag
Hát azért ez nem így van. A belseje alkatrész szempontjából is jóval jobb, mint némelyik mai hasonló erősségű táp. Persze ic-k, chip-ek fejlődése stb... igen, de egy tápnál? Ott nem azok adják az erőt, igen maximum stabilitást, zajt, szűrést jobbat biztosítanak, de vannak és rengeteg olyan táp, amelyik mai napig ugyanazokat a chipeket, tranyókat stb. használja, Javítok eleget.
Az, hogy 10 éves proci igen. Persze, mert teljesítményben nem ott van, de ott is azt nézd, hogy a mostani Core i7 megdöglik 10 éven belül, az meg még mindig megy. Fejlődik minden, de minőség szempontjából már szarnak rá. Csak tömeg gyártják. Ha nem szerverekhez csinálják, hanem asztalai felhasználóknak szar mindegyik szinte, majd amikor szétbontasz egy 30 ezres tápot meg egy 15 ezrest és alig tér el, akkor nézel.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Grave_444 #111878 üzenetére
Kb 12-13000 az Fsp Hexa. 1000 vagy 2000 Ft többletet nem sajnálnék egy jobbra de mivel a plusz 100Watt nem indokolt ezért nem adnék ki többet. Ellenben a halkabb tápért és a garanciáért igen.
Jelenleg egy Gigabyte Superb460as tápegységem van csak eljutott a ventilátor oda,hogy már kerreg bekapcsoláa után ami idővel halkul de zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz SkyForcer #111874 üzenetére
A 450 olcsóbb mint a nagyobb táp ugyanabból a típusból Másrészt kevésbé melegszik, csendesebb, kisebb helyet foglal. Még passzív verzió is van (mondjuk az pont nem olcsó, de az néma, és alig koszolódik ). Ezért ajánlanak megfelelő, nem szükségtelenül nagyobb tápokat általában. Persze ha tervben vannak nagy fogyasztók, érdemes azzal is számolni. De én is hiszek neked
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Ribi
nagyúr
válasz SkyForcer #111874 üzenetére
Tápoknál is szerencsére van fejlődés. Mintha azt mondanád, hogy egy 10 éves prociban bezzeg volt anyag. Van, de attól még nem jobb mint most. Nyilván jóval árnyaltabb a kép, de újabb vezérlő chipek, DC-DC konverter stb stb könnyebbé de mégis jobbá teszi a tápokat. Az más dolog, hogy olcsó tápoknál keményen játszik az élettartam beállítás. De venni kell olyat amihez 10 évet ad a gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
SkyForcer
tag
válasz chopin42 #111872 üzenetére
Tudom, hiszek neked, csak én úgy vagyok vele, áh fa....., mire jó egy 450-es??? Hát, mindenre, csak nem tetszik, hogy 450, olyan kicsinek tűnik, tudod, mondjuk én egy 10 éves 520+80as Cooler Master Real Powert használok, nah ezek voltak ám bivaly tápok. Már nem gyártják, sajnos, de ez minőség volt. Látszik, mert most is megy, egyszer se volt szét szedve, csak bentről kifújtam. De még ez is sok.... Úgyhogy igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz SkyForcer #111870 üzenetére
Persze, igazad van. De hidd el, túlzás egy mai egykártyás rendszerhez egy minőségi 600w táp, az esetek kb 90%-ban. A maradék tíz az vega 64/1080ti, plusz valami hedt proci, de legalábbis húzott ryzen 1800x, vagy 7700k/8700k. Ezeknek kell(het) egy 600w, a többieknek elég az 550 max Sőt, a többségnek a 450. Ebben a topikban tanultam ezeket, nem kitaláltam. Én is úgy jöttem ide, hogy minimum 500w tápot keresek max 15k-ért. Aztán tájékoztattak, olvastam sokat, és a mostanira esett a választás. Seasonic g450 túl volt árazva kegyetlenül, a focus plus 550 meg még nem volt kapható, és 4 hónap kutatás/vásárlás után már kellett a gép augusztus végére.
[ Szerkesztve ]
-
simauser
tag
Sziasztok!
Egy költséghatékony alkalmi játszós gépet építenék egy gtx1050ti köré. Az aprón kolbászolva találtam egy ilyen konfigot: Esprimo P520 i5-4570 / 8GB / 500GB (brand gép, de nem keskeny fekvő, hanem normálisabb házban).
Ebbe nem lehetne beletenni a GTX1050Ti-t? Megnéztem a tápját, 280 wattnak írja a lapjuk (pdf datasheet), a proci és a kártya együtt kb 160 lenne teljes fogyasztáson, ehhez jön a többi alkatrész (a videókártyának nincs táp-bemenete, a pci-express csatlakozón keresztül kap áramot). A milyen gépet vegyek topikból irányítottak ide, hogy kérdezzem meg itt, működhet, de nem biztos, hogy a pci-express csati leadja-e a teljes 75 wattot, ami a kártyához kell. Ez utóbbi lehetséges? Nem szabványosnak kellene lenni?
[ Szerkesztve ]
"My ‘give a f*cks’ are on vacation." - Espresso // - // "No one coerces Starbuck" - Battlestar Galactica
-
**CooL**
csendes tag
Köszi a válaszokat! Akkor igazából a felsorolt tápok közül melyik érné meg a legjobban? Nem értek a tápegységekhez egyáltalán bocsi
iPhone 11, iPad Air (2022)
-
chopin42
addikt
válasz **CooL** #111863 üzenetére
Fsp hydro x 450? Más ajánl lehet jobbat. Ez gold, 5 év garis, megbízható gyártó. Belefér 25 be. A mostnai tápod pedig KUKA. Azonnal. Igazi noname szemét, életvészélyes, nagyrészt a gépre, de szerintem még tüzet is tud okozni, ha akar...
Be-quiet tápokat ajánlják itt még, azok 3 év garisak, csendes(ebb)ek, van köztük moduláris, silver körüli hatásfok. Fsp belső többnyire, de azokat nem ismerem annyira.[ Szerkesztve ]
-
**CooL**
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom:
Gigabyte GA-B85M-HD3
Intel Core i5 4460
Micron 8JTF51264AZ-1G6E1 2x4 GB 1600 Mhz
N-Power 600W
ASUS ROG Strix-RX470-O4G-Gaming
SAMSUNG HD502HJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
TOSHIBA DT01ACA050 (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)
CoolerMaster N300-KKN1
Hannstar HH181 [18" LCD] (1366x768)Elvárások:
- max. 25000 Ft
- a cuccaimat rá tudjam kötni, legyen elég kábel és legyenek elég hosszúak
- halk legyen
- tuningolva nem lesz a gép soha
- passzoljon az új házbaiPhone 11, iPad Air (2022)
-
syberia
veterán
válasz Omateee #111859 üzenetére
Nincs hátránya hogy nagyobbat veszel, főleg azonos árban megéri, a későbbi fejleszthetőséget nem limitálja egyáltalán, vedd akkor az 550-est! Kicsit több kábele lesz, amit el kell majd rendezned a házban. 450/550/650 verziók vannak belőlük.
(#111856) Williams: Én csak annyit látok hogy ipari hulladék, kukaszökevény.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Omateee #111858 üzenetére
délután megnézem, és lefotózom, hogy tényleg szétszedhető-e kétfelé, mert nekem úgy rémlik, egybe van öntve, de tévedhetek is.
A lényegi kérdésem:
Seasonic S12 430-on az elmúlt 5 évben változtattak? Mert ha igen, akkor nekem a régebbi változat van.
A ház kialakítása sem ilyen! Egy éve cseréltem benne ventit, és nem olyan, mint a mostani képeken. -
chopin42
addikt
válasz SkyForcer #111852 üzenetére
Attól függ mihez kevés, és mihez képest kicsi...A legtöbb gép fogyasztása maxon manapság 350w körül van, nagyon max 450 (proci 90-100 w, vga 150-250(vega szint kb...), egyéb perifériák 50w+15% ráhagyás 460w a nagyobb értékeket figyelembe véve, egy 390x/vega fogyasztású kártyával. Akkor, ha MINDEN 100%-on pörög. Ehhez valóban szükség lehet egy 600w-os tápra. De a többség (90w+150+50+20% kb 360W, és a vga itt is sokat zabál. Ehhez elég egy minőségi 450-es. Az ő gépe lehet még kevesebbet zabál, akkor meg elég a 400...
Szóval lehet kicsit erős ez a kijelentésed: nem vennék 600w alatt tápot. Főleg, hogy a komponensek fogyasztása csökken, nem nő. az marketing bullshit, hogy vegyél nagy tápot, ahogy a vga gyártók ajánlásai is az ilyen codegen, akyga, hkc és társai (deer stb noname, a sor végtelen) tápokra alapoznak.[ Szerkesztve ]
-
Omateee
tag
válasz syberia #111857 üzenetére
Köszönöm szépen. Ez elegendő lesz a rendszernek egy későbbi VGA/CPU csere vagy bővítés esetén? Nincs ennek 500W-os megfelelője?
Időközben utána néztem, nagykerből tudok szerezni egy ilyet, a 450W áráért:
Felesleges lenne a nagyobb? Vagy megéri a tartalék miatt?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Omateee #111854 üzenetére
FSP Hydro X 450W 80 Plus Gold, japán kondik, hosszú kábelek.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Szétszedtem egy Akyga 400w-os tápot. Sajnos bizonyítani nem tudom, hogy a garancia matricák érintetlenek voltak rajt (2 csavaron, 1 a fedélen), mert videót nem csináltam róla, de azok voltak! Meglepett amiket láttam a belsejében:
Szerintem aki szokott foglalkozni tápok belsejével, látni fogja a képeken miről van szó!
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
5 éve vásároltam egy Seasonic 430 tápot.
Valamit variáltak a táp csatlakozóin időközben? Mintha nem pont ennyi féle és fajta tápcsatim lenne...
Az alaplapomra megy egy 4 pines (2x2 sárga-fekete vezetékes), ami az adatlapon már nem is szerepel. Találtam egy üres 8 pines csatit, ami így néz ki, de a felső sor fekete, az alsó sárga. Erről meg tudom hajtani a GTX1060 videókártyát? A vga 8 pines tápot igényel, maga a csati fizikailag így néz ki, csak a kábelek szine eltérő. -
Omateee
tag
válasz syberia #111850 üzenetére
Szia!
Igen, elég idegesítő tud lenni a cicergés, a kora miatt pedig félek, hogy egy rosszabb pillanatában elrendezi a gépem sorsát.
A keret 15-20k között lenne, ha pár ezressel drágább, de jobb minőségű, akkor természetesen belefér.
A modularitás nem fontos, a 12V-os ág hosszúsága annál inkább. Egy Aerocool Strike X-One házam van, 440mm magas. A mostani tápnál még pont el tudom vezetni a ház hátuljában, szeretném, ha legalább ez a hosszúság meglenne.Köszönöm előre is.
-
Csabi1984
addikt
Hamarosan megveszem az Fsp400 Hexa tápegységet. Esetleg vélemény róla. Gondolkodtam a moduláris tápegységben is de egyelőre számomra drága főleg úgy,hogy az is idővel zajosodik.
-
syberia
veterán
válasz Omateee #111849 üzenetére
Volt róla itt is teszt, CWT belsős, gyenge közepes minőségűnek mondanám. Elvileg tekercs adja a zajt, ami önmagában nem jelez hibát, viszont elég zavaró hallgatni, nekem is volt cicergős tápom. Szerintem cseréld le egy minőségi darabra, 500W tökéletesen elegendő lesz, terhelés közben sem fogod átlépni a 300 wattos összfogyasztást. Kereted mennyi lenne rá, modularitás, vagy fix kábelezésűt szeretnél?
(#111845) Fabianus: Kérj kölcsön egy másik digitális mérőt, akkor talán fény derül a mérési hibára(?) Nekem sima aldis 3000 forintos mérőm van, 550 wattos SuperFLower Leadex Silver csak 2-3 wattot eszik készenlétben, elég pontosnak mondanám az árához képest.
[ Szerkesztve ]
-
Omateee
tag
Sziasztok!
A mostani tápegységem egy Enermax NAXN 500W 80+ ENP500AWT, nem mai darab kb 4-5 éves, de stabil és megbízható, teszi a dolgát.
Körülbelül fél éve tapasztalom, hogy a számítógép kikapcsolt állapotában folyamatosan sípol/cicereg a táp, mindegy hova dugom (fali aljzat, elosztó, szünetmentes). Használat közben semmi hangja nincs, nagy terhelésen sem. Ha lenyomom a táp kapcsolóját kb 5 másodperc után abba marad.
A kérdésem, mennyire normális ez a jelenség? Kellene tartanom tőle, hogy megadja magát?A következő konfigot hajtja:
- i5 4460
- 16GB DDR3 1600Mhz
- 1db 120GB SSD
- 1db 2TB 7200rpm HDD
- GTX 970 G1 Gaming 4GBA mostani videokártya 3 hónapja van benne, előtte egy 2GB-os GTX 960 volt. A másik kérdésem az, hogy elegendő a táp ehhez a géphez a nagyobb kártyára váltás után is? Erre a kártyára a gyártó 550W minimumot adott meg tápegységnek. Ez valami tuning biztos határ, vagy tényleg ennyi kell neki? Terhelés alatt olyan 175W körül eszik a kártya, ha számolom a gép többi fogyasztását bőven 400W alatt van a teljes. Semmi instabilitásra utaló jelet nem tapasztaltam eddig, pedig viszonylag sokat van hajtva a gép.
-
Csikter
csendes tag
válasz Hunork #111847 üzenetére
Az elmúlt két napban a youtube váltotta a johnny gurut és vice versa. Szóval nem is annyira a tápokkal kapcsolatban vagyok bizalmatlan, hanem inkább a hazai kereskedőkkel. Míg a Corsairt mindenhol árulják és versenyképes a piaca, addig a super flowert kb. két helyen, de ha fehérben kell, akkor csak a merlinnél. És habár már vásároltam tőlük, nem is egyszer, mégsem bízom bennük. Komolyan fontolóra veszem, hogy megrendelem a Caseking-től vagy a német amazonról. Egy forinttal nem kerül többe, és csak az esetleges visszaküldés költségének különbségét kockáztatom meg.
-
Hunork
veterán
válasz Csikter #111843 üzenetére
Nézd, a Corsair előnye a hosszabb garanciális idő, de mégis csak CWT a belseje, a Super Flower meg saját tervezést használ, és hát Super Flower. A ventije kicsit nagyobb is (14cm), és gyakorlatilag mindenhol maximális értékelést kapott. Utóbbiról itt egy részletes teszt: [link]
-
Hunork
veterán
válasz nemethchek19 #111844 üzenetére
Teljes nyugalomban elbírja, nagyon jó kis táp az, az 560 elméleti tdp-je meg csupán 75W. Nem kell cserélned!
-
Fabianus
tag
válasz gbors #111839 üzenetére
Full gagyi barkácsáruházi 5 ezer Forintos mérőm van, de eddig nem vetődött fel semmilyen mérésnél, hogy irreálisat mérne. Ettől függetlenül lehet, hogy igazad van, és ott a hiba. Végül is a 12W vs. 1W is nagyságrendi hiba. Nagy feneket nem akarok keríteni a dolognak. Otthoni, alkalmanként használt gépről van szó, legfeljebb, kikapcsolom a billenő kapcsolót is a tápon, ha tudom, hogy nem használom egy darabig a gépet.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Bepakolnék egy SAPPHIRE PULSE Radeon RX 560 4G OC videókártyát a gépembe. Következő tápegységgel menni fog stabilan?
A tápegység: Super Flower 450W SF-450P14HE
a konfig többi része:
i5-4590 (cooler: Deepcool Gammax 300)
MSI H97M D3H
16GB (2x8GB) ddr3
Samsung 850 Evo SSD 240GB
WD RED 1TB -
Csikter
csendes tag
válasz Hunork #111842 üzenetére
Tényleg a megerősítésre várok, de abban reménykedtem, hogy valaki felfed valamit előttem, ami a super flower felé húzza az ingát, hogy ne csak azért vegyem meg, mert az annyira cool, hanem mert objektíven az a helyes döntés.
De azt hiszem, hogy ez a fordulat nem fog eljönni.
A thermaltaken kívül bármi jöhet, és persze a fehér RM is játszik, persze ha lenne.Szerk: Mégis van fehér RM. Ho-ho!
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Csikter #111834 üzenetére
Mivel szerintem eldöntötted, és várod a megerősítést és neked nagyon számít a küllem, így akkor vedd meg a Super Flower-t. Teljesen jó, megbízható, csendes táp. Nem hinném, hogy leégne, és ezen kéne rágódni.
És a küllemere visszatérve, ezek nem játszanak? Mindegyik ajánlott kategória:
CORSAIR RMx White RM850x Gold
THERMALTAKE Toughpower Grand RGB 850W Gold"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Tamás9x #111828 üzenetére
Szia!
Ebben a méretben jó szívvel ajánlható az EVGA P2 1600W Platinum, de simán 125 ezerbe kerül...
Ezeken kívűl kapható még ez a kettő, de részemről sejtelmes homály fedi őket minden tekintetben, ami nem jelent mást, mint hogy valóban nem tudok érdemit mondani róluk:
QOLTEC Bitcoin Miner 1600W
PRITTEC UM-1600W"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
nagyúr
válasz Fabianus #111838 üzenetére
Nekem a mérőm a Corsair TX 650-es tápnál 6W-ot mért lekapcsolt gép, de felkapcsolt táp mellett. Ugyanez a Seasonic M12-II 520-nál 12W volt, most pedig a Seasonic Focus Plus 550-nél 18W. Az M12-II-t megmértem a villanyórával is, 1W alatt volt a fogyasztás, miközben a fogyasztásmérő vígan mutatta a 12W-ot.
A 30W-os standby eleve teljesen irreálisan hangzik. Nem tudom, milyen mérőd van, de a kommersz cuccok alacsony fogyasztásnál elég megbízhatatlanok."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Fabianus
tag
válasz gbors #111836 üzenetére
A mérő nem hinném, hogy rossz lenne. Régi táppal 7W körül volt alvó állapotban, és 1W alatt kikapcsolva. Sok helyen használtam már a mérőt. Hűtő, mikró, TV, hifi,telefontöltők stb. Eddig semmi gyanúsat nem mutatott, azaz volt készülék, amit 0-nak mért, meg volt aminek szintén 30W körül volt stand by állapota.
-
nagyúr
válasz Fabianus #111825 üzenetére
Valószínűleg a fogyasztásmérőddel van a gond, nem bírja kezelni a nagyon alacsony fogyasztást. A legbiztosabb a villanyórával lemérni - nézd meg mennyit fogyaszt a ház / lakás bekapcsolt, ill. kikapcsolt táp mellett.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Csikter
csendes tag
válasz chopin42 #111831 üzenetére
Nekem speciel plexi oldala van a háznak, szóval látszana. A hatásfok annyira nem lényeges, mert általában egy kicsit fölé lövöm, hogy ne kellejen sokkal 50% fölé mennie, de hogy gold vagy platinum, tökmindegy, lényeg hogy egyenletesen táplálja a komponenseket. Ez a kettő amit kinéztem, szinte tökéletesen ugyanaz, árban is.
3 lényegi különbség van:
1. hatásfok: Corsair Platinum míg az SF gold
2. garancia: Corsair 10 év
3. Ripple: SF egy hajszállal jobban teljesít, de szinte lényegtelen különbséggel.
És persze a külső, ami az SF részéről nekem nagyon szimpi. Tetszik a fehér meg a világítás is.
Felhasználásban a szokásos. Némi játék, tuning is, esetlegesen vízhűtés a jövőben. De mivel zajszint minimalizáláshoz és a kíméletes felhasználás miatt magasabbra célzok, ez sem igazán lényeges pont. A keret egészen addig lényegtelen, amíg nem azt mondod, hogy vegyek egy Corsair AXi-t, mert annyit már nem szánok tápra.[ Szerkesztve ]
-
Immolation
újonc
válasz Immolation #111806 üzenetére
Sziasztok,
Köszi a tanácsokat, ajánlatokat. Hihetetlen, de egyikből sem volt éppen elérhető az üzletekben, amit fent ajánlottatok....(csak rendelésre)
Mivel azonnal ma cserélnem kellett, így abból kellett választani, ami éppen elérhető volt.
A kiválasztott ez lett: Thermaltake Smart SE 630W Bronze (SPS-630M)
Qrva nagy mákom van...semmi sem hibásodott meg a gépben, pedig elég nagy volt a füst+szikra hegyek!
Az új táp sokkal halkabb mint elődje (bár nem ezt akartam venni) remélem nem lesz vele gondom.
-
Csikter
csendes tag
válasz chopin42 #111831 üzenetére
Olyan 500 környékén fogyasztok, szóval olyan minimum 850 környékén keresgélek vagy afölött. Tudom, hogy túlzás, de jobb szeretem, ha nem erőlködik, és azt ha csöndes. Azért ezeket néztem ki, mert új modell mindkettő, teljesítmény arányban a számomra lényeges részeken egyenlőek. Engem a teljesítmény a fenti okok miatt annyira nem izgat, viszont a ripple igen. A Corsair link sem érdekel igazán, bár az igaz, hogy eddig még nem használtam, viszont az SF külleme nagyon imponál.
És egyébként úgy van, ahogy mondod. Elvileg a gyártó 7 évet adna rá, csak hát nálunk Banánisztában, az az 5 év elvész az éterben.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz Csikter #111829 üzenetére
Egyrészt szerintem a leadex 2 re több garancia kell, hogy legyen (legalábbis gyárilag). Csak a boltok szokás szerint lelopják itthon a nagy részét. Másrészt nem írtad mekkora kell, mire kell, ami azért fontos, mert lehet hogy van jobb alternatíva számodra mind a kettőnél. Seasonic focus plus széria, pl. Ez is 10 év garanciás (nagyobbak talán 12, de az lehet, hogy csak a prime platinum/titánium modellekre van). Harmadrészt, ha 10 év gari állna kettővel szemben, és teljesítményre kb azonosak, nem a szín alapján/világítás alapján döntenék...Főleg, hogy sok ház letakarja a tápot egy arra kialakított lemezzel.
Összegezve: mekkora a keret, mik a gép alkatrészei (cpu, lap, vga, ssd, ram hdd, egyéb), modularitás elvárás-e, hatásfok minimum mekkora legyen, lesz-e tuning, később nagyobb/több vga. Ha ezeket megadod, kapsz ajánlást.[ Szerkesztve ]
-
Csikter
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Képtelen vagyok eldönteni, hogy mit vegyek. Egyik oldalon a Corsair új HX szériája, másikon a Super Flower leadex II. Próbálok racionális lenni. És az eszem azt mondja, hogy Corsair, mert platinum teljesítmény, csak hajszál híján van lemaradva az SF-től az áram leadás egyenletességben (ripple), 10 év garancia, míg az SF csak kettőt ad. De az SF-ből van fehér és világítanak kimenetek.
Most mit tegyek?
-
-
mghltm
addikt
válasz Tamás9x #111822 üzenetére
az esetedben csak uj, magas hatasfoku es megbizhato helyre garancialis tapegyseg johet szoba, hasznalt vagy atalakitott szerver tap aprorol felejtos. 2000w-os javasolt, igy teljes terhelesnel valahol 1600w kornyeken fog fogyasztani a gep, jo lesz a hatasfoka, talan meg hangos sem lesz, van benne tartalek.
seasonic-bol prime es focus - az egyik legjobb gyarto legujabb fejlesztesei, minosegi alkatreszek, 10-12 ev gyartoi garancia, platinum es titanium hatasfok
vagy 2 x 1000w, vagy 3 x 650-750w koruli peldanyokat vasarolj, konnyebb oket kesobb eladni!
(#111825) Fabianus a 30w sok, ennek az 550-es verzioja sokkal kevesebbet ker. kerdes kezdenek-e ezzel valamit garancialis ugy kereteben? szerintem nem fognak, egyszerubb ha lekapcsolod a tapot vagy a hosszabbitot.
(#111828) Tamás9x a geped erteke hasznaltauto, sot panellakas araval vetekszik, felejtsd el a cx850-eseket!
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Fabianus
tag
Sziasztok!
Vettem egy Cooler Master GM G450M tápot. Majdnem minden nagykönyv szerinti, jól szerelhető, kellően hosszúak a kábelek, csendes, jól működik, üzem közben kevesebbet fogyaszt, mint a régi no name tápom. Egy valami viszont hibázik. Kikapcsolt állapotban is kb 30W fogyasztást mérek a konnektorból. Persze, ha kikapcsolom a tápon lévő kapcsolóval, vagy máshogy áramtalanítom, akkor a probléma megoldódik.
Szerintetek ez rendben van? Vigyen esetleg vissza? Vagy ez idővel beáll kevesebbre? -
Tamás9x
őstag
válasz mobal #111823 üzenetére
Media stream server lesz belőle, a kártya konvertálja át a szolgáltatónak megfelelő formátumba, és felbontásba, gyorsabb és olcsóbb mint procival, vagy black magic kártyával + hozzá tartozó előfizetésekkel.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok keresek tápegységet 5db Asus 1080TI Turbo hajtásához
Proci i3 6100
Lap H110 Pro BTCNem bányászatra lesz 120%-os túlhajtással fognak mennia kártyák azaz max 300W fogyasztás kártyánkként.
Előre is köszönöm a segítséget.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
syberia
veterán
Közbe kifutottam a szerkesztési időből, tehát előre elnézést a dupla miatt!
Az Fsp Hyper sorozata belépő szintű tápokat kínál, ez az árukon is látszik. Sajnos beléjük is csúszócsapágyas ventilátor kerül, ami idővel meghangosodhat. Több Fsp táppal jártam így az évek során, de orvosolható a jelenség. A kondenzátorok sem a legjobbak, de a gépet nem teszik tönkre ha elromlanak.
-
syberia
veterán
Visszaolvasva láttam hogy BQ PP 10 tápot néztél ki, teljesen jó választás, nagyon halk, magas hatásfok, hosszú kábelek ingyen szállítják, nem egyszer rendeltem tőlük én is: Be Quiet! 400W Pure Power 10
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz DR|FTK|NG #111816 üzenetére
Szia!
Neked volt kezedben az újnak számító Fractal Edison M 650W táp? Olvastam teszteket, pl: edison teszt, itt panaszkodnak a venti zajos voltára, de összeségében pozitív volt a vélemény. Csak érdekelne, mert a 650W olyan 35k körül van, és többen is érdeklődtek, hogy mennyire megbízható, zajos.
-
Hunork
veterán
válasz Amazonas #111813 üzenetére
Nekem azok sem égtek le. Igaz, nem is kísérleteztem velük szénné húzást.
-
Hunork
veterán
Mennyire kell az 500W? Mert van két jó, és elég halk 450-es is, meg az FSP Hydro is, mindegyik halkabb a Hyper-nél.
Corsair 450W CX450 Bronze, fix kábel
Cooler Master GM G450M 450W, Bronze, félmoduláris
FSP 500W Hydro Bronze, fix kábel"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Zuri
tag
Bocsi, hogy még mindig kérdezősködöm, ez az FSP Hyper M 500W egyáltalán nem jó vagy nem ajánlatos?
Úgy néz ki csak az emagon tudnék vásárolni, ott meg eléggé behatárolt a tápegység kínálat 20ezer alatt
Esetleg ha még mindíg lenne 500W körüli táp 20 alatt az emagon ami ajánlatos akkor megköszönném ki mit ajánlana -
Hunork
veterán
Szia!
Géped átlagos full load tdp-je olyan nem lehet több 330W-nál. Gondolom nem akarsz túl sokat költeni tápra, hiszen a géped sem mai darab, ezért én 25k bezárólag ezeket mondanám, főleg, mivel halk tápot szeretnél:
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver, félmoduláris
THERMALTAKE London 550W Gold, félmoduláris
SEASONIC M12II 520W Bronze, moduláris
FSP Hydro X 550W Gold, fix kábelElőre szurkolok, hogy egyetlen eszközös se menjen kárba az elfüstölt táp miatt.
-
chopin42
addikt
válasz syberia #111809 üzenetére
Igen, tudom, hogy overkill lehet, de megláttam a 8370-et, és egyből a szénné húzás jutott eszembe .
Keretet valóban nem írt, de ezek speciel igazán jó tápok. Ennyit simán megérnek. Alternatívaként az Evga b3 széria tök jó lenne, ha nem adnák kigagyilutri belsővel.
Ajánlani ezeket mertem, mert még kezdő vagyok, sokat olvasok, de talán egy idő után séróból tudok olcsóbbat, kisebbet ajánlani .Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
syberia
veterán
Hamar ki fog derülni az új táp beszerelésekor hogy megúszták e az alkatrészek, 600 wattosra biztosan nem lesz szükséged egy minőségi 450-500 wattos elegendő lenne.
(#111808) chopin42: Kérdés hogy mennyit szán rá, 550 watt kicsit overkill Gtx 960 mellé. Szénné húzott FX esetén persze már nem árt a kakaó! EVGA G3 550W 30k alatt elég jó ajánlat, teljesen moduláris, félpasszív, brutál halk és magas hatásfok.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Az a táp maga a
megbízhatóság, izé, hogy a fenébe tudtad egyáltalán működésre bírni vele a gépet? Drukkolok, remélem, hogy nem vitt magával semmit...
Halk, megbízható, full moduláris, gold, gyakran ajánlott, bestbuy: Seasonic Focus + gold 550w. elvileg 30k alatt megvan, plusz 10 év gyártói gari (alza elvileg meg is adja, ha nem, gyártónál saját postával garizható). Egyéb: Fsp hydro x 550 gold (5 év gari, nem moduláris), evga g3 550 gold (7 év gari, full moduláris, nekem ez van, szuper). Ezek mind 30k-ig megállnak, és szuper tápok. Mást nem tudok hirtelen ajánlani, saját géphez ezeknek néztem jobban utána.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Amazonas
senior tag
Szia,
egy körülbelüli keret mégiscsak kellene, illetve: jó a fix kábeles vagy moduláris/félmoduláris legyen?
-
Immolation
újonc
Sziasztok,
Tanácsot kérnék, sajnos elfüstölt a PCmben az ATX-500W-os whitenergy tápom.
PN 06787
ATX 2.2
ATX 12V
Venti: 12cmRemélem a nagy szikrázáson és füstön kívül nem zúzta be a gépem (ezt sajnos most még nem látom)
Kérdésem az lenne, hogy milyen tápot vennétek az alábbi konfighoz?
ASUS M5A99FX PRO R2.0
AMD FX 8-Core FX-8370
Scythe Tatsumi A AMD CPU hűtő /SCTTM-1000A/
Gigabyte GeForce GTX 960 4GB
500GB Samsung 850 EVO SSD
1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache
16GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston
Samsung SATA DVD író
Wireless Bill+egér USB
Külső hangkártya (Tone Port UX2 - nem tudom ez mennyit zabálhat, de folyamatosan használva)
Játékra is használatos, szóval néha izzad a cucc bent.
+ Gembird video grabber /UVG-002/ videó digihez is néha...ez is USB-s.Elég a fenti konfigra az 500-as? Esetleg 600-as?
Olyat akarok ami halk...és MEGBÍZHATÓ (hát az elődje elpatkolt...), na meg persze ne 4 millió Ft-ba kerüljön.
Köszi előre is minden hozzászólást/tanácsot/ajánlatot.
-
Amazonas
senior tag
válasz boogiemano #111778 üzenetére
koszi szepen, igen a 4+4 az valoban a minosegibb tapoknal alap. ahogy nezem a vizvalaszto pont a 15...
15k alatt is van jó pár minőségi táp 4+4-es CPU-csatival.
-
Hunork
veterán
Kis kikapcsolódás gyanánt, én élvezettel olvastam: mérnök bigyó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest