- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djrozsomak
tag
Sziasztok!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
25-30k huf2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i5 7600 vagy i7 7700, h270 -es atx lap, ASUS DUAL-GTX1060-6G GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 PCIE
ház bitfenix neos+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
moduláris legyen
ismerős egy EVGA BQ 650W -t ajánlott, nem tudom mennyire lenne ez jó (ahogy néztem 80+ BRONZE 650W, Semi Modular) -
syberia
veterán
válasz tejmaffia123 #113198 üzenetére
1080Ti mellé mehetne a Seasonic Focus Plus 650 [link]
https://howbad.info/
-
-
chopin42
addikt
válasz Noninnyó #113186 üzenetére
Nekem is ilyen táp volt, 7 évig ment vele az előző gép, most másnál szolgál, sikerült eladnom olyannak, aki tudja javítani, ha baja lenne...bitang jó kis delta beles széria volt, az tuti! Tényleg le a kalappal előtte, bár ilyen jól bírná minden...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
VIPowER
őstag
Szerintem nem gondolta komolyan. Egyébként meg ha melege van hamarabb kiszárad, tehát álltában többet kell bírnia. Nézzük pl a Sokol rádióm. 20 éve nem szedtem elő, de a kedvedért ma igen. Ez idő alatt nem volt bekapcsolva, de köszöni működik. Vagy nézzük a kb 13 éve nem használatban lévő Vargáné és társa tápot. Pöccre indul, és "terhelhető" is, pedig ezeknek nem adtam áramot, sem havonta, sem fél évente.
Szerk:
Az elfelejtettem írni hogy a vargáné táp a garázsban pihent (nem fűtött), így 13 telet már átélt.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz troszti #113192 üzenetére
Igen, elbírja simán!
De van a 400W-os verziója, a BE QUIET! Pure Power 10 400W, 17 ezertől már kapható."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
-
Noninnyó
tag
válasz Hunork #113183 üzenetére
Hunork:
Ismételtem köszönöm a Cooler Master G450M-es táp ajánlást, ma érkezett meg a drága, beszereltem, és egyrészt csend van, másrészt pedig nem indulgat újra a gépem, szóval a Csifi volt a ludas . Jól megleszünk, azt hiszem .
Egyébként 3 hónap híján 10 évet bírt gond nélkül a Chieftec GPS-550AB-A tápom (2008 márciusi vétel), és sokszor 10-16 órákat is ment naponta, szóval le a kalappal előtte. -
MMIX
addikt
válasz minas #113184 üzenetére
Hát például egy PC-t? Ameddig jól esik (nem tudom, 1-2 óra, pár napig használod), aztán elcsomagolod.
Alumínium oxid szigetelő réteg érdekében?
Valami ilyesmi. Mennyi idő kell neki állagmegóvás miatt, nem tudom.Mérnök urak, technikusok? Valaki tud pontosabbat?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz martdavid #113176 üzenetére
Na, közben észrevettem, hogy kétszer is írtál.
Ajánlottak, igen, de ha a csendes működés is kérdés, akkor Be Quiet és a Seasonic inkább. Nem írtál keretet. 25 ezer alatt ezek ajánlottak neked:BE QUIET! Pure Power 10 500W Silver
FSP Hydro X 450W Gold
FSP Raider II 450W vagy FSP Raider II 550W Silver
SEASONIC S12 II 520W Bronze
FSP Hydro 500W BronzeÉs nem, nem kell sem 550, pláne a 650W táp. Ma már nem úgy megy, mint régen, hogy új cucc, nagy táp kell. Simán elég neked a minőségi 450W. Vagy a listából bármelyik. Egy 500W táp elég még a GTX1080 és i7 kombónak is.
Korábbi hsz-hez kiegészítés: a sima Hydro az Bronze minősítésű!
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
MMIX
addikt
válasz minas #113178 üzenetére
Igen. Az elektrolit kondenzátoroknak ártalmas, néhány havonta (fél évente?) áramot kell adni neki.
Minden műszaki cikkre monda amiben van elektrolit kondi.Hacsak nem fejlődött a recept mióta a tanárom mondta.
Mint amikor a tigristankot járatták időnként a Kelly Hőseiben.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Willie #113175 üzenetére
Hát e kettőből a Chieftec CTG a nyerő. Nekem is volt több ilyen, megbízhatóak, és elég csendesek. Gondolom, akkor ezt amúgy is használtad.
martdavid: minőség, hatásfok, zaj mértéke. Hexa és Hyper a belépőszint, a Raider már Silver, főleg az újabbak már nem is oly hangosak, a Hydro meg attól függ, melyik típus, mindegyik Gold, de a G sorozat moduláris. És nyilván az árak ennek függvényében alakulnak.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz wsanyi #113168 üzenetére
Szia!
Hát ha csak használt, és a keret ekkora, akkor a sorrend:
Gigabyte (FSP belseje van neki is, de talán halkabb)
Hexa
Chieftec (igen régi a CTG, használtan kicsit lutri)Gold tápot 7k pénzért használtan nem nagyon kapol. Ami még az Aprón most is van: Corsair CX, Cooler Master G sorozat ennyiért használtan.
-
martdavid
csendes tag
Sziasztok! Új konfigba milyen tápot érdemes nézni? Fsp és seasonic még mindig ajánlott márka? Terv szerint i5 proci, gtx 1060-as kártya, 16gb ram, ssd, hdd lenne a gépben. Előre is köszi
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Két gépből fogok egyet összegyúrni. Az lenne a kérdésem, hogy Ti melyik tápot tartanátok meg? Chieftec CTG-500-80P vagy FSP Hexa HE-400?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Csabi1984
addikt
Megvettem a Be Quiet 400 CM-es változatot. A csomagban a tápegységen kívül még tápkábelt, csavarokat és kábel kötegelőt is mellékéltek.
Szerintem jó vétel volt
Mellékesen szétszedtem az előző tápegységemet és meglepődtem,hogy a ventilátor nem rá van dugva hanem a kábel van a nyák lapra forrasztva..
[ Szerkesztve ]
-
-
wsanyi
aktív tag
válasz 7Heads Drago #113169 üzenetére
Ezt külső szünetmentessel lehet orvoslni inkább. Akár konnektorral. VAN az APC-nek ilyen konnektorja pl. Mármint olyan elosztó, amibe van beépített védelem és akksi.
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Külterületre egy alap gépbe kellene egy megbízható táp. Sűrűn ingadozik az áram és befagy a gép és az egyik táp a kábellel már össze is éget.
Celeron E3400 proci van a gépben, szóval nem kell hozzá nagy táp.
Max 400-450W, szín és hang nem érdekes, mivel a nagymama nagyot hal.
köcceui:
ezeket néztem:
FSP SP500-A 450W
Chieftec ECO 400W (GPE-400S)
Chieftec iARENA 400W (GPA-400S)[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
wsanyi
aktív tag
Sziasztok!
Ebből a 3-ból melyik tápot érdemes venni, vagy vmi mást?
C2D E8500-hoz megy 2 DB HDD, 2 DB optika, 2x2 GB DDR2-800, jó lenne 7.000,- ig beleférni használtan, de ne az ár alapján írjátok, majd én addig keresek, amíg találok.
A 3 táp:
Gigabyte GE-R460-v1
Chieftec Ctg-400-80p
FSP HEXA 400W
Esetleg más ötlet?
Ami fontos, hogy PFC-s legyen, és lehetőleg 80+-os (nem kell GOLD, elég sima 80+, vagy bronze.) Jó lenne 8-as PCI-E csati, de ehhhez a CPU-hoz kb. fölösleges, ha jól látom, mert CPU limit lesz. Lesz majd másik gép, ez átmeneti megoldás. Tehát lesz vmi 6-os tápos VGA mellé. HD 7850, vagy ilyesmi.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
alton1978
tag
válasz Hunork #113165 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Nincs kőbe vésve, de ez a kettő ami -szerintem, kívülállóként - ár/érték arányban megfelelő a számomra. Megnézem az általad ajánlottakat is, s majd ezek közül kerül ki a győztes is.
Köszi és további szép napot!
János
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
Hunork
veterán
válasz alton1978 #113164 üzenetére
Szia!
Ha ez a kettő a választás, akkor részemről egyértelműen a Super Flower a nyerő!
Azonban ha számít a félmoduláris kivitel, ebben az árban az alábbiak is szóba jöhetnek:
EVGA G2 550W Gold (Super Flower belsővel!) és teljesen moduláris 5 év gari
THERMALTAKE London 550W GOLD félmodulárs 5 év gariKicsivel többért ajánlott a CORSAIR RM550x 550W és SEASONIC Focus Plus 550 Platinum 550W, mindkettő moduláris.
[ Szerkesztve ]
-
alton1978
tag
Sziasztok!
Új tápegységet tervezek venni. Két kiszemeltem lett:
Seasonic S12II-620
[link]Super Flower Platinum King 550
[link]Mind a kettő baráti áron van, azonban nem tudom, melyik ajánlottabb ? Realhardtex oldalán a belsőt mindketten maguk gyártották, ezzel nem is lenne baj. De érdekelne, hogy van-e tapasztalata valakinek ezekkel a tápokkal és melyik az ajánlottabb a kettő közül ? Vagy, teljesen mindegy, mert mind kettő jó táp lenne?
Köszi előre is a segítséget!
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
Hunork
veterán
válasz Melorin #113161 üzenetére
Szia!
Nem kell 550W neked, még későbbre sem, egészen 1080-ig jó egy 500W táp. Nem írtál keretet... Ha a Raider árából indulok ki, akkor a listában harmadik tökéletes választás.
Ha nagyon halk, és jó tápot szeretnél, akkor első ajánlat:
BE QUIET! Straight Power 10 500W CM Gold, félmoduláris 32k
THERMALTAKE London 550W GOLD félmoduláris 25-26k
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver, félmoduláris 24k
SEASONIC Focus Plus 550 Gold 550W moduláris, félpasszív 31kEzeknél olcsóbban esetleg BE QUIET! System Power B8 550W , SEASONIC M12 II 520W vagy a CHIEFTEC APS-500SB 500W (Sirtec belső). Mindegyik elég halk, és azért nem belépőszint.
koxx: azért az a Seasonic nem gyengén 50k felett van...
[ Szerkesztve ]
-
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Milyen tápegységet ajánlanátok ami 550W körüli és ultra halk! A mostani Raider tápomban már az első nap cseréltem ventilátort a hangja miatt de szeretnék olyat ami gyárilag halk. Talán félpasszívat kellene választanom?
i7 + 1080 + SSD amit el kell bírnia.
Köszi!
-
Hunork
veterán
válasz Stefanie #113159 üzenetére
Szia!
Mivel a csend alapvetés az esetedben, így én ezeket mondanám 23 ezertől lefelé:
BE QUIET! Straight Power 10 400W Gold
SEASONIC G Series 360 Gold, félmoduláris
BE QUIET! Pure Power 10 400W CM félmoduláris vagy a fix kábeles verziója
Legvégül BE QUIET! Pure Power 10 350W Bronze"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Stefanie
tag
Sziasztok!
Egy NAS-t akarok összerakni, a gépház egy Cooler Master Elite 110 (RC-110-KKN2) lenne, az alaplap pedig egy ASRock J3455-ITX, illetve 2 winyó lesz benne. Milyen tápot ajánlotok hozzá?
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz vizimento #113152 üzenetére
Namármost, táptól független a topik első kérdése: milyen alkatrészek vannak benne? Ezekhez kell méretezni. A proci tuningolható-e? Hány VGA van benne? Hány adattároló, ventilátor...stb. De ha titok, akkor ne add meg.
Az alsó kategóriás, komolytalan Kolink 23 ezer, ennyiért értelmes 850W táp nem lesz.Amit ajánlani lehet ekkora teljesítményben 32 ezertől 38 ezerig felfelé :
CORSAIR CX Series Modular CX850M 850W Bronze
CHIEFTEC APS-850CB 850W Bronze
THERMALTAKE Madrid 850W Gold
SEASONIC Focus Plus 850 Gold 850W"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
adler741
tag
meg is rendeltem köszi
-
adler741
tag
Urak tudna valaki egy gyors válasz adni..Kinéztem ezt a tápot :Seasonic 550W Focus Plus Gold vagy ugyanez platinumban?Érdemesebb pár ezerrel platinumot venni?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz danika0670 #113150 üzenetére
Nem javaslom, régi tápegység, kondenzátorok állapota gyenge lehet. Ami kihat a stabilitásra, nem biztos hogy megéri rizikózni vele, viszonylag rövid időre sem.
(#113149) vizimento: Milyen gépet hajtana? HEC belsős amit kinéztél, akad nála jobb a mezőnyben.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
danika0670
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne csak, hogy nyugtassatok meg.
Van nekem egy alig használt 460W-os Gigabyte tápom. (FSP beles....nem használtam szinte soha állt vagy 5évig...).
Új konfig építésébe kezdtem, ez lesz benne:
Intel Core i7 6700
16GB DDR4
MSI B150M Bazooka Plus
egyenlőre egy 200GB-os HDD
illetve ideiglenes kártyának egy Sapphire Radeon HD7870 2GB GDDR5.Ezt kéne elvinnie a tápnak számításaim szerint sima ügy, de azért rákérdezek itt a hozzáértő kollegáktól is.
1 hónapig kell kibírnia összesen.
Köszi a választ előre is.
06hetven701O656
-
vizimento
senior tag
Kolink KL-850M tápról mi a vélemény, mennyire ajánlott/vagy épp kerülendő?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Hunork
veterán
válasz Ticklee #113144 üzenetére
Szia!
Hát igen, az FSP olcsóbb verziói valóban nem a leghalkabbak. Lehet cserélni ventilátort, de csak szakszerűen, ha értesz hozzá, ha nem, akkor akár egy szervizben is megoldják. Amire figyelni kell, hogy nem mindegyik rendszerhűtő jó eme célra!
Csabi1984: mivel ablakos, akkor én mindenképpen a CM verziót venném meg.
-
Ticklee
csendes tag
válasz Hunork #113139 üzenetére
Sikerült elkapni a zajt most reggel, levett gépház fedéllel. A fülemet sztetoszkópként használva, szinte biztos, hogy a zaj a tápegységből származik. Forgó alkatrész ütemes nyögésének hallatszik. A processzor hűtő és a ház ventilátor ismételten kizárva.
Vajon javítható az FSP Hexa ventilátora? -
Ticklee
csendes tag
válasz Hunork #113139 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hát igen, nem új gép, már kb. 6 éves. (De én sem egy mai darab vagyok.)
Az eddigi FSP tápok: FSP400-60APN volt az eredeti, a mostani pedig FSP Hexa+ 400.
Majdnem biztos, hogy nem a processzorhűtő okozza a zajt. A HDD-k egyikét még nem tudtam kizárni.
Nem állandóan jelentkezik a zaj, de egyre gyakrabban. Ha a tápegység az, akkor meg szeretném előzni, hogy az alaplapot is - vagy akár mást is - magával rántsa. -
Hunork
veterán
válasz Csabi1984 #113140 üzenetére
A számítógépház típusa, mérete, az alkatrészek mennyisége, az adott táp kábelezése szabja meg, hogy érdemes-e egyáltalán moduláris/félmoduláris tápot venni, vagy sem. Egy nem ablakos házban, ahol van elég hely, például igen felesleges. Nekem mondjuk mindig ablakos házaim voltak, így a CM verziót javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Ticklee #113138 üzenetére
Egyértelműen a Silver BQ Pure Power 10!
De milyen FSP tápok voltak ezek? Nagyon érdekelne, hiszen nem egy atomerőmű duruzsol a gépedben.
Biztos, hogy nem a CPU hűtő? Vagy valamelyik HDD? (azok is tudnak érdekes hangokat produkálni)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Ticklee
csendes tag
Az alábbi konfiguráció már a második FSP tápegységet fogyasztja, a jelenlegi sok esetben bekapcsoláskor olyan hangot ad, mintha a ventilátor szorulna benne, nyög és vinnyog, majd 5-10 perc után ez megszűnik (eddig).
A konfiguráció:
CPU
Intel Core i5 2500K @ 3.30GHz
RAM
8.00GB Dual-Channel DDR3
Motherboard
Gigabyte Z68X-UD3H-B3 (Socket 1155)
Graphics
Intel HD Graphics 3000 (Gigabyte)
Storage
931GB Western Digital WDC WD1003FBYX-01Y7B0
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08WN4A0
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-222AB ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás az alábbiak közül:
FSP 450W 80+ Raider II Silver
Be quiet! 400W System Power (BN240)
Be quiet! 400W Pure Power 10 (BN272) -
Hunork
veterán
válasz Csabi1984 #113136 üzenetére
1. A kábeles nem erősebb. (1% van egy jellemzőnél talán) Vagy nem tudom, hogy érted...
2. Nekem is 4 HDD van egymás alatt, és SP 500 CM van, kicsit ügyesnek kell lenni, de nem tört semmi, szépen fel vannak fűzve a vinyók.
3. Alább két kép, és tisztán lehet látni a kábelkiosztásokatBQ Pure Power 400W
BQ Pure Power 400W CM
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
köszönöm mindkettőtöknek már csak azt kell eldöntenem,hogy a CM vagy az erősebb de kábeles változatot válasszam-e
Egymás alatt van a 4 SATA-s eszköz van annyira flexibilis,hogy ne törjön meg a kábel?
Jól láttam,hogy a 400W-os esetében az egyik kábelen 3db sata míg a másik 2 db? -
Hunork
veterán
válasz Csabi1984 #113133 üzenetére
Sok minden. Technika, belső, hatásfok. Egyben hasonlítanak, hogy csendesek. Természstesen a Pure Power CM a jobb választás, mert Silver, mert Raider II belső van benne, és félmoduláris. Az az ajánlottabb. És persze ezért kerül többe is.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok mi a különbség közöttük?
Be quiet! 400W System Power 8 BN240
Be quiet! Pure Power 10 400W BN272A másik nagyon gondolkodom a moduláris kivitelben
Be quiet! Pure Power 10 CM 400W BN276 tápegység -
Hunork
veterán
válasz #83381760 #113131 üzenetére
Igen, jól érzed a helyzetet. A BQ a halkabb, köszönhetően a saját tervezésű ventilátorának, valamint precízebb gyártásnak, műszaki megoldásnak (belső)
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
válasz Hunork #113105 üzenetére
Szia!
Kicsit olvasgattam erről a be quiet! System Power 8 tápról, és kiemelték a cikkben, hogy "Alacsonyabb leadott teljesítménynél már beüt az olcsóbb tápok rákfenéje" és már nem hozza azt a hatásfokot.
Kicsit jobban utánanézve még rosszabb értékek találtam.Mivel a tervezett NAS alacsony fogyasztásban fog főleg menni, és valószínűleg 7/24-ben, így megfontolandó lenne egy olyan táp választása, ami alacsony teljesítményen is hozza a szintet.
Kérdés, hogy mennyire mélyre kell ezért a pénztárcámba nyúlni?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
zoltanz
nagyúr
válasz VIPowER #113112 üzenetére
Köszi, értem.
Ez HPC 202-es végű, persze egy tápból messzemenő következtetést nem akarok levonni. De azért valamit jelenthet.
Még gondolkozok egyszer megnézetem, de olyan hirtelen állt meg, most terhelés nélkül sem kapcsol be.
Amúgy még az Enermax-okat használok régebb óta, azok is strapabíróknak látszanak. -
Hunork
veterán
válasz Glynch #113124 üzenetére
Semmi baj. És minden magyar boltban? A tapasztalat sajnos, nem mindig jó...
[ Szerkesztve ]
-
Glynch
csendes tag
válasz Hunork #113122 üzenetére
Bocs, hogy belewau, csupán csak annyit jegyeznék meg, hogy az EVGA SuperNOVA 550 G3-ra 7év gari jár.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Thunderstorm #113121 üzenetére
Szia!
Neked az alábbi alternatívák vannak a gépedhez, akár az 1080-as kártyával, de még 1080Ti-vel is akár:
EVGA GS 550W Gold (Seasonic belső), moduláris, félpasszív, 5 év gari
EVGA G3 550W Gold (SuperFlower Leadex II belső) moduláris, félpasszív, 5 év gari
SEASONIC Focus Plus 550 Gold 550W moduláris, félpasszív, 10 év gari (alza, emag) Ha akciós, akkor ugyanez Platinum verzióban
CORSAIR RM550x Series 550W Gold, moduláris, félpasszív, 5 év gari"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Thunderstorm
csendes újonc
Sziasztok!
Egy új konfigot tervezgetek, kizárólag újonnan vett alkatrészekből. A következők vannak tervbe véve:
- Ház: FRACTAL DESIGN Define R5
- Alaplap: ASROCK Z370 Extreme4
- CPU: Intel i5-8600k
- CPU hűtő: ALPENFÖHN Brocken 3
- GPU: GeForce GTX 1080 vagy 1070 (valószínűleg EVGA 08G-P4-6284-KR GeForce GTX 1080)
- RAM: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGB
- SSD: Samsung 850 EVO Basic 2.5" 500GB SATA3 MZ-75E500B/EU
- HDD: WD Black 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX
- (Előbb-utóbb lesz több HDD és SSD is, a házválasztásnál én összesen 6db-ra lőttem, nem tudom, hogy itt is ezt kellene-e figyelembe venni.)
- DVD író: LG GH24NSD1 fekete OEMKeret: Mondjuk 30k? Rugalmas, nem vagyok otthon a témában
Extra igények:
- Moduláris táp gondolom, jobb lenne.
- Ne legyen nagyon hangos.
- A proci a későbbiekben lehet, hogy kisebb OC-t kapni fog, de nagyon komoly tuningot nem tervezek.
- Olvastam erről az esetleges inkompatibilitásról az olcsóbb szünetmentes tápokkal. Nem mondom, hogy pontosan értem a helyzetet de ha lehet olyan tápot választani, ami együtt tud működni az ilyen szünetmentesekkel is, az jó lenne. Vagy az van, hogy lutri az egész és inkább drágább szünetmentest kell venni? Nah mindegy, nem értem, de mindenesetre az infó az, hogy a közeljövőben tervezem egy szünetmentes beszerzését (egyelőre nincs ilyenem).Köszi a választ!
-
pohár
félisten
válasz Hunork #113118 üzenetére
akkor lehet bezsákolom a plat verziót a hét folyamán
ahogy láttam, az eMag is megadja a 10 év garit rá (mint az alza), mindegy, hogy kinél veszem gar tekintetében, sőt, az emag jár hozzánk szervizes cuccokkal, ott lehet tudok keríteni csókost, ha nagyon muszáj (de még lehet pici kedvezményt is )
schawo... ó, ez tényleg nagyon jó árban van, írom is a listámra, holnap körbejárom még a netet leendő házügyileg is (FD Define Mini C)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
titán
válasz pohár #113116 üzenetére
Hatalmas különbség nincs. Technikailag nagyon hasonló a kettő, csak a hatékonyságban (és ebből következően a hulladékhő-termelésben és ventilátor elindulásban) van kis különbség. Jelenleg ez a legolcsóbb 10éves F+ ajánlat: [link] Azért hozzáteszem, hogy én a Platinum változatot választottam a várható jobb eladási ár miatt (meg a kis előny összesen billentette a Pt felé a mérleg nyelvét).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Hunork
veterán
válasz pohár #113116 üzenetére
Szia!
Annyi különbséget simán megér egy Platinum táp. Csak ügyesen vásárolj, ahol megadják a 10 év garit, mert az sokat dob az egészen.
troszti: szívesen, jó lesz az, mégis csak egy BQ.
cintula187: érdemes átrágni magad rajtuk, azért nem mindegy, hogy Silver minősítésű a táp, vagy egy zörgős olcsó FSP...
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
sziasztok!
nagyon szemezek az 550-es Focus Plus Gold és Plat verziójával, ha a kettő között van körülbelül 3-4e, megéri a drágábbat venni? (bár az eMagos 27 ezres gold verziót lekéstem, már csak 32-ért lenne a plat verzió)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
lajtika
aktív tag
Sziasztok.
Hamarosan új gépet szeretnék össze rakni és ehhez keresek egy megfelelő tápot.
A pc nagyon alacsony fogyasztású lesz, csak film nézésre letöltésre és irodai munkára lesz használva semmi játék semmi kép-videó szerkesztés.
Max 300-400w de 150w is elég lenne ha lehetne kapni olyat.
Normál mérető táp Micro ATX házban lesz.
Legyen minél halkabb mivel a hálószoba egyben van a nappalival.
Árban 15 ezer forint körül, ha olcsóbb az is jó, ha kicsit több nem halok bele.
A pc valahogy így fog kinézni: 8 Gb ram, intel G4560 vagy i3... proci, 120 GB SSD, és két 2 TB merevlemez. Plusz ha betelik kap még egyet.
Előre is köszönöm. -
Hunork
veterán
válasz cintula187 #113109 üzenetére
Szia!
22 ezer sok? Mert nagyobb a mougástér, jobb a hatékonyság. FSP márkából meg inkább az alábbiaklegyenek.
BE QUIET! Pure Power 10 500W Silver
FSP Raider S 550W Silver
FSP Raider II 550W Silver
FSP Raider II 450W Silver
SEASONIC S12 II 520W Bronze (hosszabb garancia)
COOLERMASTER G550M 550W BronzeBQ 3 év gari, FSP és CM meg 5 év. A leghalkabb a BQ.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Tavaly DR|FTK|NG az alábbi tápokat ajánlotta a konfigomban szereplő géphez. Csere érett lett tuti a Cougar, mert cicereg/ciripel. Vagy az vagy a VGA.
Az alábbi ajánlás még aktuális?20.000-ig.
4HDD van a gépben, ez redukálva lesz.Be Quiet! Pure Power L8 400
Be Quiet! System Power S7 400-450-500 (ebből a system power 8 gondolom az újabb széria)
FSP Hexa+ 400
FSP Hyper (S) 500
FSP Hyper M 500
FSP Raider (S) 550
Seasonic S12II-430köszi
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
obre
csendes tag
Sziasztok,
két táp választása közül kérném a segítségeteket.
Be Quiet! Pure Power 10 400W
Be Quiet! Pure Power 10 500WAhogy látszik a teljesítményben nem tudok dönteni. A konfig ami mögötte lesz: ryzen 5 1500x, 1060 6gb, 2x4 gb ram, 1 ssd + 1 hdd, meg lehet, hogy 2 db extra ventillátor a házban.
Akárhogy számolom a 400 elvileg bőven elég kéne legyen, de lehet az 500 időt állóbb? Mennyire számít, ha a kisebb teljesítményű fut nagyobb kihasználtságon vagy a nagyobb alacsonyabban?
Köszi előre is,
Obre -
Hunork
veterán
válasz troszti #113100 üzenetére
Szia!
Neked a legjobb vételek ezek, a sorrend a halkságra épül:
BE QUIET! System Power 8 400W nagyon halk
SEASONIC SS-400ET-F3 400W
THERMALTAKE Munich 430W
FSP HEXA 85+ 450W"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz zoltanz #113101 üzenetére
Ez így van. Nekem is volt Chieftec tápom, nem egy, soha nem volt gond velük. Aztán a nem ajánlottakból volt Trust, igen halk példány, de még Mercury és Vargáné is. Egy biztos, egyik sem égett le. De nyilván itt a cél az, hogy megbízhatóság legyen hosszú távra, főleg csendben.
-
Hunork
veterán
válasz Dee Dee #113102 üzenetére
Semmi baj!
A jövőre gondolván a be quiet! Pure Power 10 CM 500W legyen, de a CM jelölésű, mert az félmoduláris."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
zoltanz
nagyúr
Ahhoz képest, hogy a veszélyes tápegységek között van a Chiftec HPC nekem egy több mint 15 évig ment (kb az idő 1/3-ban volt bekapcsolva 40-65% terheltséggel noname szintű kondikkal szerelt, egyedül venti csere volt benne egyszer, áramtalanítva sem volt soha). Amikor elromott sem vitt magával semmit.
Azért az ajánlott tápok sem mind olyan megbízhatóak, lehet egy típusok jók, (kicsi a szórás), de azért a gyengébbek között is van kiemelkedően jó ha nem jobbak is néha. (nagy a szórás)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest