- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
duronx
senior tag
sziasztok!
Megbizhatóság és hang szempontból melyiket választanátok: (nagyon csendeset szeretnék)
Seasonic Focus Plus 550W
EVGA SuperNOVA G3 550W
Corsair RM550xKöszi
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
pinyuszka
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi konfigot egy FSP HEXA+ 400W hajt meg.
ASrock B85M Pro4
Intel i5-4690(nem K-s)
MSI RX 480 Gaming X 8GB (1303 MHz / 8000 MHz (Gaming Mode)
Kingston HyperX Savage 2x8gb
Asus Xonar Phoebus Solo (6pines tápcsatit kér)
1db Samsung 850 EVO 120GB
2db WD EZEX 1TB 7200 rpm
1db DVD RW Optikai meghajtóA tápegység ventilátora(Yate Loon D12SH-12) 1 év után el kezdett
idegesítően kerepelni,lecseréltem egy Enermax UCTB12A ventire,
ami teljes terhelés alatt is csendesen teszi a dolgát.
Igazából stabilitási gondok nem voltak, játékok alatt nem kapcsolt ki a gép egyszer sem.
Kérdésem az lenne,hogy ajánlott erősebb táp beszerzése?
Hatásfok érdekében érdemesebb lenne egy 500W tápegységre cserélni ?
Megmondom őszintén nem szívesen válnék meg a FSP tápomtól,
de ha erősen indokoltnak tartjátok a váltást,akkor elgondolkodom rajta.Tudom hogy kifutó termék...
be quiet! Pure Power 9 500W ehhez mit szóltok mint lehetséges alternatíva?
Ami szimpi benne: FSP belü,fél moduláris(bár ehhez nem ragaszkodok)
silver minősítésű,szinte hangtalan működés.Válaszokat előre is köszönöm
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Mirman #110196 üzenetére
550W-nak elégnek kéne lennie, ha nem nagyon tuningolsz. Ha mégis lecserélnéd:
-Corsair RM650x, RM750x > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA G3 650W > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 7 év
-FSP Hydro G 650W > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 évÉn a G3 650W-ot vagy az RM750x-et venném, és utóbbinál hwbot-ozhatsz is.
-
Mirman
őstag
Sziasztok .
Tápot keresnék Asus 1080Ti-hez .
Jelenlegi konfigom : MSI B350M MORTAR
Ryzen 7 1700X
Corsain Vengeanve 16GB
Thermalright Macho
FSP Raider 550W
Asus Strix 1070
Fractal Design Define Mini CKülönösebb kikötésem nincs a táppal kapcsolatban , nem kell hogy moduláris legyen vagy egyéb csicsa csak innentől kezdve bírjon el bármilyen 1 kártyás CPU + GPU párost 3-4 évig.
-
Pubszon
veterán
válasz ViZion #110187 üzenetére
Köszi, neked is.
A másik topikban írtam, kizárva, mert előbb letiltva szoftveresen majd minden USB eszköz kihúzva és úgy is fenn áll a jelenség.
Ahogy a PSU-t áramtalanítom, utána jó pár óráig és annyi.
De inkább folytassuk a másik topikban, ott a helye.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110185 üzenetére
Az egy tökéletes választás lenne. Itt egy bolt is: focus 550
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Kam1kaze
tag
válasz Hunork #110163 üzenetére
Elolvastam, amit linkeltél és utánanéztem, amiket írtál tápoknak. Nem ragaszkodok az FSP-hez. Az FSP Hydro X 450W Gold-nál is azt olvastam az egyik webshop hozzászólásnál most, hogy „F0stalicska. Lehet, hogy tobbnyire jo tap, de en pont hibas ventillatorral kaptam.”
Lehet, semmi baja nem lenne az enyémnek, de ha már több FSP-nél venti problémát olvasok, inkább kihagyom.BE QUIET! tápokat is néztem. Mindig is volt hangja (nem nagyon hangos és zörgő) a gépemnek, így nem zavar, ha nem teljesen csendes, mivel árban korlátozva vagyok és ezt is néznem kell.
BE QUIET! Pure Power 10 400W CM kiesett, mert „csak” 3 év a jótállás és akkor már maradnék a Gold besorolásnál is.
BE QUIET! Straight Power 10 500W nem fér bele a keretbe, 31.000-től indul.Akkor ez a kettő maradt eddig:
Seasonic G-450 80+ Gold
BE QUIET! Straight Power 10 400WÉn a Seasonic G-450 80+ Gold felé hajlok, mint ahogy írtad is, hogy ez a legjobb választás nekem. Előny a BE QUIET! Straight Power 10 400W táppal szemben, hogy +50W, félmoduláris és 4.000 Ft-al olcsóbb a Seasonic. Még kicsit olvasgatok majd, erről a Seasonic-ról. Általánosságban rákerestem erre a márkára most az árúkeresőn, itt valaki nem ír valami jót róla, de úgy sincs olyan termék, amiről csak jót írnak.
Még annyi eszembe jutott, hogy nem lehet hozzá venni plusz egy sata kábelt? Nem olyat, ami kettéosztja a meglévőt, hanem amit be lehet dugni a tápba. Mert azt néztem, hogy 2-2 Molex-Sata hely van, de mivel csak sata kell, marad 2 üres hely a tápban. Ennek később lenne jelentősége, ha több eszköz kerülne bele, amik messzebb kerülnek egymástól és nem tudom úgy elvezetni az a kettő kábelt.
Köszönöm a segítséget.
-
Hunork
veterán
válasz ViZion #110187 üzenetére
Másik topikban szó volt róla, és nincs semmi ilyen bekapcsolva. Mondjuk ezért gáz s két topikos válaszolgatás.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
ViZion
félisten
válasz Pubszon #110178 üzenetére
Szia!
Néhány "okos" egér vagy bill is csinálhatja. eszközkezelőben keresd meg és a tulajdonságoknál pipa ki a "felébresztheti stb..." dobozból.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pubszon
veterán
válasz Hunork #110184 üzenetére
Nincs ilyen alátét, régen használta, de elmaradt mára.
Az RM550x is egy nagyon jó táp, van még rá több mint 6 év gari.
Amint lesz időm haladok lassan a továbbiakkal, most a szünetmentest iktattam ki a gép elől és egy amúgy nem használt fali aljzatba dugtam a gépet magába.
Meg látom mi lesz. Ha jutok valamire, írok.
Köszi!ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hunork
veterán
válasz Pubszon #110182 üzenetére
Hát én erre gondoltam:
Én mindig használom a csavar alatt. 386DX40 óta
BQ táp jó táp, nem nyavalyog.
Amiket írtam, ha semmi változás sincs, akkor én a tápot kicserélném, főleg, ha garis ezek szerint.
Nincs valami nagy fogyasztó az áramkörön amúgy? (Légkondi pl.)
Más így nem jut eszembe.
Gép szétszed, asztalon tesztel, hogy nincs-e érintkezési hiba, szünetmentes lehúz, anélkül is csinálja-e.
VGA bedugva, és anélkül kipróbálni.
Ha semmi változás, akkor egy kölcsön táppal megnézni, Ha azzal jó, akkor a táp a ludas.
Egyelőre ennyi jut eszembe."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Pubszon
veterán
válasz Hunork #110180 üzenetére
Köszi, hogy reagálsz.
A konfig az előző házban és előző táppal nem csinálta ezt.(be! Quiet táp és Thermaltake ház)
Csak a mostani házban a Corsair RM550X-el és APC SUA750i UPS-el (a PSU, ház és az UPS meg volt a villámláskor is).
Az alaplapi tálcába ezek a távtartók vannak csavarva, ezekbe meg a csavarok, semmi alátét nincs.
De hogy jobban érthető legyen, ez volt az eredeti gép, semmi hiba nélküli, majd ebből és az enyémből összeraktam egy jobbat.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fixer92
aktív tag
válasz Hunork #110179 üzenetére
Igazad lehet, csak ugye nem két napra veszi az ember, meg azért a drága holmit nem akarom valami sz*tyokra bízni.
Lehet behúzom a Corsair-t 5 év garit adnak rá, meg itt a fórumon is többször láttam ajánlva.
Eddig egyébként FSP, Chieftec tápokat használtam a gépekben, azokkal nem volt gondom.
Még alszok rá párat...[ Szerkesztve ]
"Victory loves preparation!"
-
Hunork
veterán
válasz Pubszon #110178 üzenetére
Másik táppal előtte vagy utána ment jól? Nem mindegy... ha utána, akkor tápcsere javasolt. (vagy csak nem jól értettem, amit írtál)
Természetesen megnézni minden kábelt, csatlakozást, nincs-e érintkezés a ház fém alkatrészeivel. Az alaplap rögzítők alatt ott van-e az alátét (tudod, a műanyag kis karikák)? Esetleg megnézni, hogy házon kívül is csinálja-e ezt. Ha semmi változás, akkor böngészés, vásárlás, lehetőleg minőségi, hosszú garis tápot.
Például:
SEASONIC G Series 550 35k körül
EVGA G3 550W 30k körül[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110177 üzenetére
Akkor meg ne vacakolj. A Corsair és CM hasonló minden szinten, főleg a belsőt tekintve, ha csak azok vannak, akkor válassz egyet. Ki fog szolgálni az igényeidhez.
Amiket korábban írtam, nem modulárisak (A két Bronze Antec, Silverstone), vagy az egyetlen félmoduláris Gold, Aerocool sem jó?
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Lenne nekem ez a gondom.
A gép folyamatosan bekapcsol, alvóból és szoftveres kikapcsolásból is.
Bővebben itt írtam róla.
Nem akarok itt szemetelni, de felmerült a gyanúm a táppal kapcsolatban is, aztán itt vannak akik jártasak a tápok világában.
Ha esetleg tud valaki valamit ezzel kapcsolatban, akkor a linkelt topikban várom.
Köszi, és bocsi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110175 üzenetére
Na, kérem, kolléga imént tette fel, BQ SFX L Power 500W, minden oké, Gold, moduláris, igaz, 30k körül van átszámolva: SFX L Power Nem tudom, hogy nálunk mikortól kapható. Méret: 130 x 63,5 x 125 mm , és tuti csendes.
[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
válasz _Atesz #110172 üzenetére
Igen igen, azt is szerettem volna.
De nem jó méretileg ahogy Hunork kolléga is írta fentebb.Egy Optiplex 990-be szeretnék tápot cserélni, abban pedig 140mm hosszú tápot tudok beletenni.
Így sajnos a SeaSonic G450 amit akartam kiesik, mert 160mm hosszú.
A második alternatívám az EVGA B3 450W lett volna, de az 150mm.Ezért lyukadtam ki a Corsair CX450M-nél, mert egyben hagyott 12V ága van, bent van az ajánlottak között, és nincs elszállva W ügyileg (nekem 450-550 bőven elég). A moduláris felépítést is el tudom engedni, csak tényleg olyan tápot szeretnék ami hosszú évekig probléma mentes adott esetben egy GTX 1060-al és i5-el.
Ezért kérdeztem, hogy mi lenne a legjobb választás.szerk:
(#110174) Hunork
Nem találom én sem, használt pedig nem játszik.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110169 üzenetére
Enermax esetében annyira nem vagyok járatos, főleg a saját fejlesztésű belsőjük okán. Amúgy többnyire CWT és yimiyumi belsőkkel nyomulnak.
Ez azonban jó darab: Enermax Naxn87+ ENP550AWT G, ez FSP belsős, Gold. De régi darab, én látom a boltok kínálatában."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz _Atesz #110172 üzenetére
Azt írta, hogy csak 14 cm hosszú (mély) lehet a táp. Cuccai nincsenek kint, így nem tudom, milyen házikó.
Ezért görcsölök csak...[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Be quiet! SFX-L a boltokban, Caseking.de.
500W 100 €
600W 116 € -
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110167 üzenetére
Esetleg ez, igaz HEC belsős, de Gold, félmoduláris: AEROCOOL XPredator 550GM, viszont 25k
ANTEC VPF450, Bronze, nem moduláris, Delta beles, 22k körül
SILVERSTONE ST50F-ESB 500W, Bronze, Sirtec beles, 20k körül.
CHIEFTEC CPS-500S Force 500W, sima 80+, 16k körül.Fontos: a teljes típusjel alapján keress, egy betű eltérés, és Ying-yang belseje lesz
Elnézést, ha a szélesség - mélység esetleg nem jó, és ezért rosszul jeleztem, de csak mobilnetem van.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz fixer92 #110165 üzenetére
Nekem egy sem jut eszembe, sajnos, mind 150mm, ami a kritériumoknak megfelel.
Ez a kettő meg "nagyon" fémoduláris, és CWT beles, de ettől még nem rosszak, a gépedet elviszik. Csak a többi említett nagyságrenddel minőségibb volt."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
fixer92
aktív tag
válasz fixer92 #110049 üzenetére
Hello
Sajna a Seasonic G450 nem lesz jó, mert 140mm hosszú tápot tudok csak belepattintani a gépbe.
Így az Evga B3 450W sem jó mert az 150mm.Nézelődtem és találtam párat ami elvileg jó lehet:
CORSAIR CX Series CX450M 450W
COOLERMASTER G450M 450WEzek közül melyik a jobb vétel? Vagy ajánljatok légyszi max 20-25k-ig egy olyan tápot ami 140mm hosszú, (fél)moduláris maximum 500W, nyugodt szívvel rá merjek kötni egy GTX 1060-at és egy i5-öt 2 HDD-vel, 2 venitvel és egyben hagyott 12V-os ága van.
Kösz.
-
Hunork
veterán
válasz Kam1kaze #110161 üzenetére
Lemaradt: természetesen jobb a Gold, mint a sima 80+. Erről amúgy itt olvashatsz.
VGA és táp: ha egy GTX1070, vagy RX570 menne a gépbe, akkor sincs para, max 250-280W lesz a teljes rendszer fogyasztása.
Ha "csak" Silver vonalon megyünk, és a csend alapvetés, és félmoduláris a kivitel, 3 év garival íme: BE QUIET! Pure Power 10 400W CM, 21k körül.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Kam1kaze #110161 üzenetére
Nagyon röviden: egyértelmű, hogy ehhez a géphez, a későbbi VGA-val egyetemben a legjobb választás most Seasonic G-450 80+ Gold, félmoduláris, 5 év gari, 20 ezer
Ha meg FSP-t akarsz,akkor meg inkább FSP Hydro X 450W Gold. 22k körül.
A Hyper széria valóban szokott ciceregni, de persze ez nem jelenti azt, hogy minden egyes darab .Teljes csend iránti igény esetén többért alábbi Gold tápok:
BE QUIET! Straight Power 10 400W
BE QUIET! Straight Power 10 500W[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
Új gépet rakok össze. Eddig egy 15 éves Codegen 350X, 350W-os tápom volt, ami idén kezdte megadni magát, ezért ideiglenesen lecseréltem egy használt Chieftec GPS-400AA-101A, 400W-os tápra.
Először Chieftec-et néztem az új géphez, de láttam több helyen is, hogy az FSP tápra jókat írnak. Gondoltam, nekem elég lenne az 500W-os (FSP Hyper M) is, de akkor már inkább ráfizetnék 2 ezret és kapnék egy 600W-osat, ami erősebb, ha később kéne fejlesztés miatt.
Viszont valaki írta egy helyen, meg itt is néztem a topik leírásban, hogy nem jó a hatásfok, ha nincs kihasználva rendesen a táp. Viszont, jó lenne, ha egyszer fejleszteném kicsit a gépet (mondjuk 5 év múlva), akkor ne kelljen tápot is cserélni, mert gyenge.Amihez lenne:
Alaplap: Gigabyte GA-Z270-HD3P (ha nem ez, akkor is Z270-es lesz)
Processzor: Intel Core i3-7100 3.9GHz LGA1151
Memória: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz CMK8GX4M2B3000C15
SSD: Adata SX930 120GB SATA 3 ASX930SS3-120GM-C
HDD: 3TB (később 2db)*
Ház: Még nincs meg, de eddig a Zalman Z9 NEO tetszett meg.
VGA: Integrált (egyelőre)**Év végén, vagy jövőre, lesz még egy 3TB-os HDD, viszont az csak biztonsági mentésnek, néha lenne betéve mobile rack-el. Videókártya is később lesz, egyelőre ezt néztem ki (vagy a 4GB-os változatát): Gigabyte Radeon RX 460 Windforce OC 2GB GDDR5 128bit PCIe (GV-RX460WF2OC-2GD)
Alsó tápos házakat nézek és előny lenne a félmoduláris/moduláris változat, hogy ne legyen annyi kábel feleslegesen. Azt is nézzük, ha később fejlesztenék, vagy kicsit erősebb VGA kerülne bele, mint amit kinéztem, akkor elbírja. 20.000 Ft környékét szánnék rá.
FSP Hyper M 500W (PPA5005900) (5 év) (18.000 Ft)
FSP Hyper M 600W (PPA6003800) (5 év) (20.000 Ft)Elolvastam az utolsó 200 hozzászólást, látom a Seasonic G-450 450W (SSR-450RM) is többször ajánlva van, ez a táp is megtetszett (erre is 5 év jótállás van, meg félmoduláris is) és az utóbbi 1 hónapban lement az ára 18.000 Ft-ra. Eddig nem hallottam még erről a tápról. Viszont az FSP-nél olvastam, valakinél hamar elkezdett ciceregni a ventilátor. Jó lenne, ha nem zajongana.
FSP Hyper M 85+ míg a Seasonic G-450 80+ Gold. FSP-nél nem írta milyen, ezért gondolom, Standard lehet. Teljesítményben jobb a Seasonic 80+ mert Gold-os, mint az FSP 85+?
Melyiket lenne érdemes megvenni (esetleg ezeken kívül is)?
-
_Atesz
addikt
válasz Williams #110153 üzenetére
Sziasztok.
Chieftec Force CPS-500S-> fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év gar. (csak felső tápos házba jó)
EVGA B3 450W-> full moduláris, 80+ Bronze, halk, 5 év gar, félpasszív (kapcsolható)
Krisz0418Igen, odavaló.
A Hexa+ 400W jó lesz, de nem a legcsendesebb.
ViZionInkább ezek közül valamelyik:
Chieftec Force CPS-400S/CPS-450S/CPS-500S-> fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év gar. (csak felső tápos házba jó)
FSP Hexa+ 400W-> fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év gar.
-
Radomer
aktív tag
Evga g3 550w tényleg jó kis táp. Én is most üzemeltem be, és az M5A97Pro lapom cicergése most alig hallható.
Köszi az ajánlást!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Kollégámnak rakunk össze valami low budget "gémer" gépet. Egyelőre 1050Ti VGA, palami pentium esetleg i3 proci, fHD játékok (HotS, Dota, ilyesmik).
Később sem lesz neki 1060-nál nagyobb (belátható időn belül), és esetleg nonK i5 a vége, valahol messze.
1 HDD, 1 SSD, semmi extra.
Olyan 350-450 W körülit kalkuláltam, ami biztos elég.FSP FSP400 60APN 85+ 13k
FSP SP400 350W OEM 9k
FSP SP400 350W OEM 12,5k
EVGA W1 430W 13k
Hirtelen ezeket találtam. Melyiket ajánljátok (akár ezeken kívül is)?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Teljesen új gépet építek! Jelenlegi tápom dobnám ki a kukába, sokak szerint odavaló!
Jelenlegi tápom: Rasurbo silent case 550w
Ehez a konfighoz milyen tápra lenne szükség?
i3-6100
2x4gb 2400mhz ram
gigabyte gtx 1060
asus xonar 5.1 hangkártya
1tb hdd
egy led szalagén egy FSP hexa+ 400at néztem ki, megfelelő lenne?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Grave_444
nagyúr
válasz blue01song #110148 üzenetére
Bizonyos terhelésig nem kapcsol be a venti.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Táp ajánlást szeretnék kérni ismerősnek:
A CPU típusa AMD FX 9370 (220W), a VGA pedig egy Nvidia gtx1050-es (75W). 1 HDD + 1 ODD.
A lehető legolcsóbban kellene megoldani, de jó minőségű táppal.Köszönöm!
-
sepsi0
őstag
Köszönöm, akkor nyugodt vagyok.
Miért?Mert pont ez a típus (4 ágas 12V, igaz most nem lényeg a 750Ti miatt), itt vettem a HA-n 2 éve, elvileg 3,5 éves. Az összes tápot kicseréltem a gépekben (5 Pc, 3 Super Flover 450w, 1db Seasonic s12II 430 és ez), így 5-10 hónaposak, újjak garisok.
Volt most egy "meghibásodás" az említett géppel. Nem bootolt be csak felvillant rajta minden aztán kikapcs. Probáltam az én tápommal (Sea), azzal is ezt csinálta. Darabokra szedtük a gépet, én az alaplapra vagy ramra tippeltem. Összeraktuk, elemet cseréltünk és minden megy.
Magam megnyugtatására és az 5 év gari miatt cserélném le. Én a gari lejárta előtt cserélni szoktam a dolgokat (Pc), ha megtehetem.
Elvileg a táp jó, be lett mérve és minden előtt túlfeszültség védős elosztó van, de jobb a béke.....[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Hunork #110145 üzenetére
Szia!
Most rendeltem a fiam gépébe Seasonic S12II-430 Bronze-ot 14900ft-ért (2000ft kupon). I3 4160 16Gb ram, 2hdd 1 ssd, 750Ti. Egy 4 éves Super Flower 450-et vált (a sok 12v ágas)
Most olvasom az ajánlásod, érdemesebb inkább 5000ft-al többért ezt választanom SEASONIC G Series 450 Gold vagy nincs egetverő külömbség?
A modularitás nem érdekel, NZXT Phantom nyeli a kábeleket...
Köszönöm! -
Hunork
veterán
válasz blue01song #110146 üzenetére
Az a félpasszív kapcsoló.
-
blue01song
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a hülye kérdésért,márpedig az lesz,ha EVGA G3 550W tápot vettem és nem tudom mire jó az ECO mód kapcsoló rajta ?!
-
Hunork
veterán
válasz shifty! #110144 üzenetére
Szia!
Nem jól méreteztél. A GTX1050Ti TDP értéke 70W. ha OC verziónál a gyártó ezt megnöveli, akkor sem lehet 100W-nál több.
Azonban van pár alternatíva a 19-21k sávban, ezeket most alább láthatod:
BE QUIET! Pure Power 10 400W CM Silver, félmoduláris, 3 év gari
SEASONIC G Series 450 Gold, félmoduláris, 5 év gari
Az az EVGA sem rossz, de "csak" Bronze. A fenti kettő lényegesen jobb minőséget képvisel, és elég a gépednek.[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
Sziasztok, mesterek
Szeretnék építeni egy asztalit a közeljövőben, a következő komponensekből:
Ryzen 3 1300X
MSI A320M GAMING PRO
Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black
GIGABYTE GTX 1050 Ti OC 4G
2TB Seagate 7200rpm HDDSzámításaim alapján ez processzoron max. 65W, VGA-n max. 150W, a többi komponenst beleszámítva valahol 300-350W között állna meg szerintem a fogyasztás. Ehhez az összeállításhoz az ajánlott listából az EVGA B3 450W (moduláris) tápot néztem ki, nagy előny lenne, ha minél kevesebb kábellel meg tudnám oldani az építkezést, és a táp ára megállna a 15-20.000 Ft-os sávban. Szerintetek jól méreteztem, vagy ebben az árkategóriában van jobb ajánlat, ami tud (fél)moduláris kivitelt? A gépet, ha egyszer megépül a következő ~2 évben nem tervezem fejleszteni.
Nagyon köszönöm!
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
Hunork
veterán
válasz ló úr #110141 üzenetére
Hát nem ez a topik témája, de azért tessék: GTX1050 Ti / RX 560. Ehhez a konfighoz ezek mennének leginkább, de inkább a GTX1050Ti, erősebb, a Pentium jobban "szereti".
-
ló úr
őstag
Lenne egy kérdésem nekem is.
Adott a gépem.
Pentium G4560
Gigabyte B250m
8GB DDR4
2 Winyó, 1 SSD
FSP Hexa+400Maximum milyen videókarit ajánlotok ehhez a táphoz, konfighoz? AMD, Nvidia is jöhet.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
ló úr
őstag
válasz sanzi89 #110139 üzenetére
Szerver lapod van. Valszeg vmi kib.. szott elvseszett helyre raktak a csatlakozojat, nalam is igy volt a Fujitsumnal. Ez nem feltetlen a tapgyarto hibaja. Nekem egy eleg magasnak mondhato hazam van es hatul is eler a csatija igaz feszulve a FSP Hexa+ 400-amnak. A regebbi lapomnal is elert., mondjuk kb ugyanott volt mindket Gigabyte lapnal a helye, talan a mostaninal egy picit hatrebb van mert jobban feszul, de semmi dramai.
Szoval azt akarom ebbol kihozni, h valszeg egy normal ATX. mATX lapnal ha feszulve is, de szerintem elerne ahova kell[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #110046 üzenetére
Végül megvettem a Bestmarkt üzletből a FSP 700W Hydro PPA7003405 tápegységet. Mit ne mondjak, sokkal gusztusosabb, mint a Chieftec. A doboza, a kábelezése, a burkolata, a mindene, sokkal minőségibb hatást kelt, mint a Chieftec. Ez már nem cicereg, recseg, zörög, 3DB GTX 1060-ast vígan visz minimális szélzajjal. Egy bajom van, hogy egy olyan szerver alaplapot hajt alsó tápos házban, ahol az alaplap legtetején van a 24 PIN-es csati, és az alaplap előtt elvezetve a kábelt éppen, hogy elér a csatlakozóig - hátul pedig teljesen esélytelen. Egy 10 centit toldhattak volna még bele, főleg úgy, hogy a SATA ágai meg jóval méteres hossz felett vannak.
u.i.: Az Oázis szó nélkül visszaadta a Chieftec táp árát.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Sty01
tag
Hello, nem ép számítógépes kérdés de a táppal kapcsolatos.Van egy jól működő de használaton kívüli tápegységem . Ezt szeretném a garázsban használni, autós erősítőt és hangfalat működtetne. A 12V-ról már megy de kérdés 14V-ot tudok-e valahogy kicsikarni a tápból?
-
Hunork
veterán
válasz FoLey-v #110132 üzenetére
EGY konkrét típusról volt szó.
Nem azt írtam, hogy mindegyik rossz, vagy baj van vele."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz _Atesz #110129 üzenetére
Hálásan köszönöm!
Azt tudtam, hogy CWT, köszönet a kiigazításért.
Plusz: nálam anno a 700W Hyper nem zajongott (csak cicergett ), pedig R9 390 volt alatta, igaz, az Hyper volt.[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Hunork #110128 üzenetére
Megidézett egy ork ... eddig többnyire öltem őket, de most megkegyelmezek.
Akkor a szagértés:A Sharkoon táp CWT GPK belsős, inkább ne.
A CPS és a Hydro mehet, de nem lesznek valami csendesek terhelés alatt. A Hydro-ra 5 év a gari, míg a CPS-re csak 2.Ha csendes táp kell, az többe kerül, pl.: FSP Raider II 750
-
Hunork
veterán
válasz Corsair90 #110127 üzenetére
Innen, ami nagy biztonsággal ajánlható:
FSP Hydro 700W
CHIEFTEC CPS-750S 750WEsetleg még szóba jöhet ezen az áron a SHARKOON WPM 700W, CWT belső, egy 12V ág, 80+ Bronze. De ezt majd megszakérti Dospalek.
Ecsém, nem semmi, hogy 375W csak a HD fogyasztása.
-
Corsair90
tag
válasz _Atesz #110106 üzenetére
Értem, nagyon szépen köszi a tanácsot! Ezek most kicsi húzósak lennének árban, ezért kérdezném még, hogy esetleg olcsóbb kategóriában van esetleg vállalható, hosszú távra melyik lenne a legjobb? Pl ezek közül?
- Chieftec Force 750W (CPS-750S)- 15600 Ft
- Chieftec ECO 700W (GPE-700S)- 16200 Ft
- Aerocool VX-750 750W- 16400 Ft
- Zalman ZM700-LX 700W- 16600 Ft
- Aerocool KCAS 700W- 17500 Ft
- Cooler Master MasterWatt Lite 700W- 18400 Ft
- Zalman ZM700-TX 700W- 18500 Ft
- Zalman ZM700-GLX 700W - 19200 Ft
- FSP Hydro 700W- 19400 Ft
- Aerocool Xpredator 700W- 19700 FtAlsó táposra lenne szükségem ha van vállalható akkor 20.000 Ft alatt. 1 db nagy fogyasztású HD 7990-et kellene kiszolgálnia. Első kettő nekem szimpatikus hogy 750W-os, de kérdés hogy nagyjából tudja is ezt a teljesítményt és stabil-e a 12V-os ága nagyobb terhelésnél? Valamint nem baj ha van benne egy kis tartalék kakaó. Szóval minőségileg és teljesítményben a legjobbat kellene kihozni 15-20K között.
Illetve ha lehet ne zenéljen és ne is fagyjon ki a gép a táp miatt.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Lordvipi #110123 üzenetére
Nem rossz (kélek, ne legyen vulgáris a hsz!), de nagyságrenddel jobb az említett Seasonic. Csak elindultunk valahonnan, meg egy keretből, és eljutottunk, hogy lehet akár 20 ezer is. És itt van több jobb alternatíva is. Egy tápnál ami fontos, hogy ki gyártja a belsejét, milyen kondenzátorok vannak benne, mennyi a garancia rá, és hogy a hatásfoka milyen. Ezek alapján, ha már 20k, akkor az említett Seasonic G450 a legjobb választás neked.
-
törölt tag
válasz mghltm #110122 üzenetére
Az S12 család mikor indult, akkor is fix kábelezésű volt. A moduláris párja az M12 család volt mindig is. Szóval ezzel nincs kavarás. Azzal lehet max, ha szérián/családon belül vegyes a dolog. A BQ csak egy utótaggal különbözteti meg a fix és a moduláris példányokat. A boltok nagy része meg nem írja ki ezt az utótagot, így vagy a képek alapján kel tájékozódnod, vagy rá kell kérdezned. Vagy nem tájékozódsz, csak tajtékozódsz ha nem azt kapod, amit reméltél.
-
mghltm
addikt
válasz #65675776 #110121 üzenetére
a seasonic-nal is van kavaras rendesen:
- a g360 fix kabeles, de a nagyobbak reszben modularisok
- az ugyanilyen belsos s12g szeria mar nem modularis
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz Lordvipi #110112 üzenetére
Könyörgöm, akkor miért nem a SEASONIC G 450, Gold, félmoduláris, 5 év garancia, 20 ezer???
-
Hunork
veterán
Teljes nyugalommal elbírja. Gold hatékonyság. (1080: 180W, Vega56: 210W TDP. Ryzen meg 65W, de ha X lesz, akkor is 95W., így a legerősebb kombó esetén is max 400W a rendszer full load fogyasztása)
Mindenkinek: a BQ Straight Power Gold 500W CM elbírt egy i7-6700 + GTX1080Ti kombót minden gond nélkül, tesztelés alkalmával, tehát meg volt izzasztva rendesen.
-
jsk
senior tag
Sziasztok,
Egy EVGA SuperNOVA GS 550 elbírna egy Ryzen 1700-as procit és egy 1080/vega56 vga-t? (2 ssd, 1 hdd)?
Előre is köszönöm szépen a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Lordvipi
csendes tag
válasz Lordvipi #110110 üzenetére
ezt még hozzá tenném h ezt néztem ki az ajánlott tápok listáról most már nem érdekel h ha eléri a 20-ezret
ez még aktuális h jó táp ez?https://www.emag.hu/corsair-ecx450m-felmodularis-tapegyseg-450w-80-plus-bronze-atx-2-4-aktiv-pfc-fekete-cp-9020101-eu/pd/DLH8Z3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=896893d9278ea1262d39442a1b6c1235#
-
Hunork
veterán
válasz _Atesz #110108 üzenetére
Igen, ezt nemrég írta MMIX kolléga, tényleg nagyon jóáras. Fain vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Lordvipi
csendes tag
szerintem így egyszerűbb ha felrakom hogy milyen gépházam van ez a jelenlegi gépházam most csináltam a képet
a problémám ezzel a tápegységgel van furcsa cicergéses hangot ad ki de,kikapcsolt állapotban nem adki semmilyen hangot végül is nem folyamatosan csinálja de,van amikor elkezdi és az baromi zavarró[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Seasonic Focus Plus 550W 27890.-, 10év garival, ráadásul raktáron.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz #65675776 #110100 üzenetére
Egyébként a megoldás szerintem rém egyszerű. Megvan a kívánt táp hatásfoka, minősítés, modularitás, ha kell, esetleg márka-függés, táblázat megnéz, aztán a tápegység típus kimásol, és megnéz az árukeresőben, vagy boltban, akárhol. Ez öt perces folyamat, a döntés persze már hosszabb.
Gondolom, a legtöbb ember két-három tápegység között fog dönteni. Anno én is filóztam Seasonic, EVGA, vagy BQ, aztán egy hét is eltelt, és lett a mostani.Corsair90 (110102): azért Gold esetén én hozzátenném a be quiet Straight Power-t is, silver esetén meg a Pure Power ilyen tápjait.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz #65675776 #110104 üzenetére
modularis amit linkeltem, itt van egy peldanya tolem 3 meterre: 24 es eps fix, a tobbivel lehet legozni.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
650W-750W körüli bronz, szilver, arany fokozatú tápok között melyek azok a típusok, amelyekre szinte egyáltalán nem jellemző a cicergés, vagy legalább is ritkán fordul elő ez a jelenség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ukrajnai háború
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest