- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz xEon1337 #113498 üzenetére
Természetesen nagyon jó táp, és jó döntés! (a DP Pro11 amúgy szintén parádés eresztés, ha lesz kedved, olvass utána)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
őstag
válasz Hunork #113496 üzenetére
Ragaszkodok a Seasonichoz, amúgy is ez a legszimpatikusabb márka számomra, de a 12 év garanciájuk és a Titanium minősítés külön meggyőző.
Most nézem, hogy pár hete a KitGuru [tesztelte] a Prime 600 Fanlesst és nagyon elégedettek voltak vele, a hőfokok is rendben vannak, szóval azt hiszem eldőlt a kérdés, ezt veszem.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Hunork
veterán
válasz xEon1337 #113495 üzenetére
Csak egy kérdés: ragaszkodsz a Seasonic márkához?
Például: BE QUIET! Dark Power Pro 11 650W. Platinum, ultra halk (max 15 dbA, Silent Wings venti), hosszú kábelek, Nippon kondik, OC kapcsoló (külön kábel), ATX kábelen kívül mindegyik moduláris. Szinte automata félpasszív, átlagos felhasználás során általában be sem kapcsol a ventilátor, de fél terhelésen is lassan forog, gyakorlatilag hangtalan. bq[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
őstag
válasz syberia #113480 üzenetére
A 650-es Prime Goldomat január-február körül cserélem a zajos ventilátora miatt (korábban már írtam róla, garanciában küldöm ki, de ha addig is akarok gépezni, akkor kénytelen vagyok venni valamit, így feljebb lépnék).
Ti mit választanátok?
- Prime Fanless 600W (~65k) vagy
- Prime Ultra Titanium 850W (~68k)Tuning sose lesz, 8700K/1080Ti szintű páros ill. ezek jövőbeli utódai mennének róla maximum. Egy ilyen Phanteks házam van (a szellőzés miatt linkelem): [link]
A Fanless felé húz a szívem, de nem tudom mennyire melegedne, illetve kicsit a coil whinetól is tartok, ami a régebbi Seasonic Fanlesseket érintette.
Szerk.: Véletlenül válasz lett, bár ennek kapcsán született a komment is.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
Hunork
veterán
válasz Kisbocs06 #113493 üzenetére
Örülök neki.
De ha sokáig nem lépsz nagyot CPU-VGA ügyben, akkor a 3 év garis BQ remek választás. És csend tekintetében a legjobb. Plusz ugye Silver hatásfok. Igaz, "csak" 400W, de még az 1060-hoz is elég."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
syberia
veterán
-
Hunork
veterán
válasz Kisbocs06 #113489 üzenetére
Nem jobb. A CM Bronze, az FSP sima 85+. Kevesebb védelem van benne, és hangosabb a ventije. Ráadásul hajlamosabb a cicergésre.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hunork
veterán
válasz Kisbocs06 #113483 üzenetére
Szia!
Most teljesen elég egy minőségi 400W táp. Az alábbiak teljesen megfelelőek, 500W csak azért lesz, hogy későbbre, egy esetleges VGA váltáskor is bőven elég legyen. A 450W táp elég egy 1060-nak, vagy egy nem durván OC 1070-nek is a mostani cuccaiddal.
FSP Raider II 450W Silver, fix kábel 5 év gari
SEASONIC S12II 520W Bronze, fix kábel 5 év gari (bolttól függ!)
CHIEFTEC APS-500SB 500W Bronze, fix kábel 2-3 év gari (bolttól függ!)Moduláris/félmoduláris:
BE QUIET! Pure Power 10 400W CM Silver, nagyon halk, 3 év gari
COOLERMASTER G450M 450W Bronze 5 év gari"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz tpeter77 #113478 üzenetére
Sok gyártónál van ez az opció. Amúgy ugyanez vonatkozik számos alaplapra (néha VGA-ra) is, plusz egy évet lehet kapni esetenként, vagy épp beváltható kódokat (játék, webshop...stb). Ezt sem figyelik sokan.
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! 15 ezer ft környékén melyik a legjobb ár érték arányú táp ? R3 1200 ( minimális tuning ) , gtx 1050ti külön tápcsatlakozó nélküli , asrock ab350m pro4 .Alsó tápos a ház .Ami jó lenne ha lenne rajta külön vga csatlakozó a jövőre nézve .Tetszenek de nem tudom ebben az árkategóriában van e moduláris csatlakozású ? Akár fél moduláris is jó lenne .Esetleg felárat is fizetnék kb a 20 ezer ft férne max bele ha van olyan amire 5 év garanciát adnak , az se baj ha nem moduláris.Üdv Attila
-
syberia
veterán
Seasonic PRIME Ultra 850W Titanium teszt
https://howbad.info/
-
pohár
félisten
válasz tpeter77 #113478 üzenetére
majd fel kell töltsd a számládat PDF-ben nekik, meg a táp szériaszáma, és akár tudod intézni velük közvetlenül is a gariztatást (bár a kiküldés sajnos pénzbe kerül neked)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Hunork
veterán
válasz syberia #113476 üzenetére
Igen, ez az egyik legjobb tápjuk (középkategória), és a régi megszokott Sirtec belsőt kapta. Nyilván nem Nippon kondikkal, de hát valamit, valamiért. Ami miatt hátrányban van, az a kevesebb garanciális idő, ebben a szegmensben a hasonló, ám hangosabb FSP tápok is 5 évet érnek. De azért nem rossz táp, ha valaki pl. 16k pénzért szeretne egy aránylag halk és megbízható tápot venni 500W méretben.
-
syberia
veterán
válasz Hunork #113473 üzenetére
CHIEFTEC APS-500SB eddig elkerülte a figyelmemet, de a 600-as változatának tesztjéből kiindulva, folytatja a CTG széria megbízhatóságát. Sokaknak nem számít hogy nem csili-vili a tápegység, és régebbi tápokat idéz a színes kábelezés.
(#113458) DR|FTK|NG: Ez az írás tényleg nagyon alapos lett, ha ez sem elég a kétkedő(k)nek, nem tudom mi az.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hú, az de baráti! Most ez a bestbuy akkor, akinek kell a minőség és hosszú gari. Köszönjük a friss infót!
-
Hunork
veterán
válasz LaciMc82 #113471 üzenetére
Pont azt a Seasonic-ot akartam javasolni az FSP Hydro után. Igen, az jó lesz, ajánlott darab, bár nem mai fejlesztés.
Ami ebben az ársávban még szóba jöhet akkor ezzel a táppal sorrendben:
FSP Raider 550 Silver
SEASONIC S12II 520W Bronze
CHIEFTEC APS-500SB (500W vagy 550SB) Bronze, Sirtec belső
FSP Hydro 500W BronzeFSP és Seasonic gari 5 év, Chieftec jellemzően 2-3 év.
-
Hunork
veterán
válasz DR|FTK|NG #113458 üzenetére
Hálásan köszönjük! Mondhatni, vártam, hogy a Mester is szólaljon fel.
Korábban hasonlóképpen írtam, plusz annyit, hogy még két GPU között is lehet alapból eltérés, és itt az erősen gyári OC kártyákra vs alap kártyákra gondolok. Pl. az én GTX1070 Premium kártyám 170W TDP-vel rendelkezik, míg az alap GTX1070 150W-al. Ezért is hangsúlyoztam oly sokszor, hogy a VGA esetén is kell a pontos típus, nem csak CPU esetén (szorzózármentes avagy sem). Remélem, a kedélyek megnyugodtak, és minden megy a régi mederben tovább.
Egyebekben BÚÉK!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
LaciMc82
aktív tag
válasz syberia #113460 üzenetére
De akkor mi a...ért gyártanak ilyen tápokat,ráadásul pont a Corsair aminek amúgy nincsenek rossz termékei amúgy?
Nem feltétlen ragaszkodom ahhoz a websophoz,jó lenne egy megbízható táp ami alatt nem száll el a vga driver ha leállok komolyabb játékkal játszani amihez nagyobb terhelés kell a táp felé.
Szóval ennek jó a felépítése és stabil?Tiszta hülye aki nem normális
-
pohár
félisten
válasz syberia #113466 üzenetére
eddig nekem is, most bezavartak az ünnepek, talán már a hét hátralévő részén lesz valami vele, és útnak indul a cuccos majd
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
syberia
veterán
A SF Leadex Silver tápomat 23-ért vettem meg. Ahhoz képest ez simán megéri a +3k felárat, ráadásul 10 év "örökélet" garival. Mondhatnám azt is, a francba!
(#113465) pohár : Eddig minden rendelésem pontosan és hibátlanul érkezett meg tőlük. De ők sem tökéletesek, sokszor próbálnak trükközni az akciós árakkal. Ettől még vásárolnék tőlük a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
én pont akció előtt húztam be 26.990-ért, szerencsére csak egy ezrest "buktam"
bár csütörtök óta megmozdulhatott volna a rendelésem, pedig még ki is lett fizetne online
-
pohár
félisten
válasz tpeter77 #113461 üzenetére
ne felejtsd el beregelni az EVGA oldalán, hogy megkapd a 7 évet, mert ha jól tudom, a nagyker 1+6-tal árulja (mi is, mint hivatalos disztri), mert ha nincs regelve általad, a boltnak semintézi a garit a gyártó
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz szazbolha #113449 üzenetére
Csak egy példa volt, a konfigurációk valós áramfelvételéről. Továbbra is el vagy veszve a részletekben, az órajel különbségből nem adódik 200 watt plusz áramfelvétel, ahhoz kéne még egy 280X crossfire-ba kötve, de még úgy sem jutnánk el 550w értékig.
(#113459) LaciMc82: Abból a webshopból az FSP Hydro a legoptimálisabb választás a gépedhez, a VS450 tényeg nem egy nagy szám, gyenge CWT belsővel van szerelve.
[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok még egy pici segítség mielőtt veszek valamit.
A corsair VS 450-es tápom valószínű nem bírja az r9 380-at,nagy vga igényű játékoknál előfordul,hogy egyszer csak szürke képernyő és kidob a játék.
Ezt néztem helyette ,mi a vélemény róla,mennyire jó táp?Tiszta hülye aki nem normális
-
DR|FTK|NG
veterán
Az a baj, hogy a videókártyák nem kizárólag a 12V-os ágról vesznek fel áramot - habár erre rá kell, hogy cáfoljak erre az állításomra, mivel rendszerint erre az ágra helyeződik a legnagyobb terhelés. Emiatt a teljesítményt nem a leghelyesebb a 12V*I=P képlettel kiszámolni. Például ha az 5V-os ágra 25W-os terhelés nehezedik, akkor az 5A-t jelent, míg a 12V-os ágon alig több, mint két amper.
A videókártyák fogyasztásának sok helyen a TDP-t adják meg. Igaz, hogy ez az érték egész közel áll a videókártya fogyasztásához, de a TDP(thermal design power) arra vonatkozik, hogy a számítógép hűtésének mennyi hőenergiát kell másodpercenként "mozgatnia". Emellett a gyártók a TDP-k különböző mérések, illetve számítások alapján adják meg. Egyébként ahogy az előbbi sorokban említettem, az adott hardver fogyasztása wattban és a TDP-je szintén wattban egymáshoz eléggé hasonló értékek. Továbbá ha egy hardver fogyasztása nő, akkor az általa létrehozott hőenergia is. Tápegységválasztáskor TDP helyett ilyen körülmények mellett is érdemes a videókártya fogyasztását nézni. A mérések között előfordulhatnak különbségek, pl a mérési módszer, a műszer és a videókártya terhelése miatt.
Még van egy olyan tényező is, hogy például van két videókártya, amelyekről tegyük fel, hogy teljesen azonos GPU-val rendelkeznek - típus, órajel, stb azonos, de a valóságban a gyártás egyenetlensége miatt nagyon minimális esély van arra, hogy megegyezenek. Így is bőven van rá lehetőség, hogy másképp fogyaszt a két videókártya, az áramköreiknek megtervezése(pl VRM-ek megtervezése, stb) miatt.
Ezen tényezők miatt a minél pontosabb ajánlás érdekében valóban jobb lenne leírni az adott komponens típusát. Lehet, hogy a kérdező koppra pontosan kiszámolta, hogy a komponensek hogyan fogyasztanak különböző körülmények között, de az ajánló azt feltételezi, hogy a kérdezőnél nagyobb tudással rendelkezik e tekintetben, mivel a kérdező kérdez.
A fogyasztás-kalkulátorok nem feltétlenül ugyan azokkal a fogyasztás-értékkel számolnak, mint a fórumozók. Ahogy látom, a Seasonic is az Outervision kalkulátorát használja. A legtöbb számoló, mind ahogy az övüké is teszi, felébecsli a fogyasztást, hiszen kisebb baj, ha feleslegesen nagy a tápegység, mintha túl kicsi, így is próbál kompenzáli az egyszerű számolási/ajánlási menete miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz Csuszti #113454 üzenetére
Amúgy nem biztos hogy a szünetmentes meg fogja oldani a problémát. Lehet a memória, proci is, vagy esetleg a tápod nem ad le megfelelő stabil feszt.
Ez kicsit hosszasabb ellenőrzést igényelne, mielőtt költségekbe vernéd magad!
Tápra van teszter, szerez be egy olyat, az ellenőrzi a terhelést, feszkot. -
Csuszti
csendes újonc
Hali!
Van egy kicsit használt,de mondhatni új gépem. annyi vele a probléma, hogy játék közben random lefagy.(és van amikor simán netezés közben is.) akkor csak a resi gomb segít.Az előző tulajnak ritkábban, de volt ilyen gondja neki is. Azt mondta,hogy neki azt ajánlották hogy vegyen szünetmentes tápot.Így hát én is ezt tenném, de fingom sincs a témához.Úgyhogy itt a konfigom: (bocsi kicsit hosszú. keresgéljetek, ami kell)
Ha még Valami infó kell szóljatok.Feltételek: ára mindegy, de azért ne repkedjen a felhők közt. Nem baj ha kicsit hangos. ennyi.
Számítógép típusa ACPI x64-alapú PC
Operációs rendszer Microsoft Windows 10 Home
Opr. javítócsomag [ TRIAL VERSION ]
Internet Explorer 11.125.16299.0
Edge 41.16299.15.0
DirectX DirectX 12.0
Számítógépnév KRISZ
Felhasználó neve Krisztián
Beléptető tartomány [ TRIAL VERSION ]
Dátum / idő 2017-12-27 / 18:50
CPU típusa OctalCore AMD FX-8370, 4320 MHz (21.5 x 201)
Alaplap neve Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 (1 PCI, 2 PCI-E x1, 4 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD 990FX, AMD K15
Rendszermemória [ TRIAL VERSION ]
DIMM3: Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G [ TRIAL VERSION ]
DIMM4: Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G [ TRIAL VERSION ]
BIOS típusa AMI (04/01/2015)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Videokártya GeForce GTX 1060 6GB (6 GB)
3D gyorsító nVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Képernyő Toshiba TV (2025516843009)
Hangkártya nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GP106 - High Definition Audio Controller
Hangkártya Realtek ALC1150 @ ATI SB900 - High Definition Audio Controller
IDE vezérlő Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő
IDE vezérlő Szabványos SATA AHCI-vezérlő
IDE vezérlő Szabványos SATA AHCI-vezérlő
Háttértár vezérlő Microsoft tárolóhely-vezérlő
Lemezes meghajtó KINGSTON SUV400S37240G (240 GB, SATA-III)
Lemezes meghajtó Specific STORAGE DEVICE USB Device (3 GB, USB)
Lemezes meghajtó WDC WD10EZRZ-22HTKB0 (1 TB, SATA-III)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1 (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:24x/8x, DVD-RW:24x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OK
C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ]
D: (NTFS) 931.5 GB (679.4 GB szabad)
Teljes méret [ TRIAL VERSION ]
Billentyűzet HID billentyűzet eszköz
Egér HID-kompatibilis egér
Elsődleges IP-cím [ TRIAL VERSION ]
Elsődleges MAC-cím 84-16-F9-21-83-92
Hálózati kártya Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Hálózati kártya Realtek PCIe GBE Family Controller
Hálózati kártya TP-LINK 300Mbps Wireless N Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])
Nyomtató Samsung ML-1670 Series (USB001)
USB1 vezérlő ATI SB900 - OHCI USB Controller
USB2 vezérlő ATI SB900 - EHCI USB 2.0 Controller
USB3 vezérlő VIA USB 3.0 eXtensible Host Controller
USB eszköz Általános USB hub
USB eszköz USB beviteli eszköz
USB eszköz USB háttértár
USB eszköz USB kompozit eszköz
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió F2
DMI rendszer gyártó Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI rendszer termék To be filled by O.E.M.
DMI rendszer verzió To be filled by O.E.M.
DMI rendszer sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI rendszer UUID [ TRIAL VERSION ]
DMI alaplap gyártó Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI alaplap termék 990FXA-UD3 R5
DMI alaplap verzió x.x
DMI alaplap sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat gyártó Gigabyte Technology Co., Ltd.
DMI burkolat verzió To Be Filled By O.E.M.
DMI burkolat sorozatszám [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat címke [ TRIAL VERSION ]
DMI burkolat típus Desktop Case
DMI összes / szabad memóriafoglalat 4 / 0[ Szerkesztve ]
J.k
-
szazbolha
addikt
válasz syberia #113448 üzenetére
Az nem releváns érv, hogy elment X táppal a konfigod, mert a kalkulátor a max értékekkel számol ahogy azt kell, neked meg lehet szerencséd volt, vagy soha nem hajtottad ki 100%-ra a VGA-t meg a CPU-t egy időben és közben nem írtál DVD-t..
Kettőnk által kalkulált teljesítmény érték között a nagy különbséget az adja, hogy én ref 850 Mhz-el számoltam a 280x-et, míg te feltoltad 1070 Mhz-re. Gondolom Asus-od van, gyári OC-s
A kalkulátor erre az OC-zott 280x-re 312 wattot adott meg, ami 5% tűréssel megegyezik a techpowerUp mérésével, amit én mérvadónak tartok: [link]Szerintem jó az a kalkulátor. Sőt jobb mint gondoltam, mert a példádból kiderült hogy az OC-zott órajeleket is kalkulálja, tehát képes differenciálni azonos típusú VGA kártyák között is.
Valóban kicsit főlé lö 5-6%-al, viszont az ajánlásban nem 20%-al méretezi túl az össz teljesítményt, csak 10%-al. Így kb azt az értéket adja, mintha én számoltam volna manuálisan. -
syberia
veterán
válasz szazbolha #113445 üzenetére
Valóban benéztem, 550 wattot dobott ki rá. Nem 290X hanem csak 280X. Az ne zavarjon hogy a valós fogyasztás bő 200 wattal alatta marad a kiírtnak, sem pedig az a tény hogy ez a gép 2 évig simán ment egy Seasonic belsős XFX PRO 450W táppal. Szerintem kár ragozni, inkább olvasgasd a régebbi ajánlásokat, hátha leesik utána nálad a tantusz.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz szazbolha #113445 üzenetére
Nah csak, hogy rendesen lássak, ne csak nézzek.
Megcsináltam én is a Watt metert! 467W jött ki fogyasztásnak, erre ajánl nekem 517W-ott. Majd megjelöl egy tápot részemre, ami megfelelne nekem, ami sajnos nem kapható, és 20K(IGEN)-val drágább mint amit én vettem ajánlásból! Remek.
Bár nem tudom, hogy a hűtőmet hol tudom beállítani, milyen is van rajta, meg mekkora TDP -vel dolgozik, de gondolom én az a plusz XY%-ban benne lesz mint ráhagyás.
És, hogy válaszoljak is a kérdésedre:
Látod... itt is fertítesz. em, és nem is tudom hol ferdítettem?
Szó sincs arról amit sugallsz. : Ezt sajna nem értem
Én nem tápválasztónak linkeltem a kalkulátort, hanem egy konfig fogyasztásának meghatározásra. Annak aki erre nem képes, vagy nem szán rá időt. : Mert ide azért jönnek be emberek, hogy segítséget kérjenek, nem pedig a lustaságuk hajtja őket, remélem....Csúnya dolog így csúsztatni... csak azért mert szerinted "ampereztem" : Szerintem legyen a jövőben Ohmban is kérhető a táp, hiszen nem nagy számolás, W=I*U origó: R=U/I! Nem nagy számítás, csak müveleti jelet kell fordítani...
-
szazbolha
addikt
válasz syberia #113441 üzenetére
Nem értek egyet veled.
Nekem nagyon sokat segítet ez a fórum, hiába tudom jól kiszámolni, specifikálni a konfigom, nincs termék ismeretem. Végig kéne nézzek több tíz tápot , árakat hasonlítgatni, fórumokat olvasgatni, infókat szerezni hogy tudjak jól választani. Hiába ismerem az amper meg a watt összefüggéseit, a tápokat fejből nem ismerem. Nem is akarom.Szerintem ennek a topiknak nem az az elsődleges célja, hogy kiszámolja valaki a konfigok fogyasztását, hanem, hogy megfelelő tápot ajánljon a többségnek, azoknak akik 3-5 évente 1x vesznek tápot.
Mellékszál kéne legyen a számolás, és csak akkor ha a kérdező nem tudja meghatározni a saját konfig fogyasztását.
Csekkold csak le a seasonic kalkulátorát 3-4 ismert konfiggal (ne a falnál mérd játék közben, hanem amit magad számolnál ki rá max fogyasztásnak) és lásd meg hogy jól számol vagylegalábbis nem nagyobb hibával mint te meg én.. Én ezt megtettem, mielőtt ide beírtam volna mint segédeszközt, de nem mint ajánlást.Ugrottál rá az 500W-al, hogy mekkora sz@r, de te hibáztad el, nem a kalkulátor.
Számoltasd újra. És lőj egy képernyőt. Megkövetlek ha neked volt igazad és 500W-ot köp ki i5+290x konfigra.(#113443) Enter65 : Látod... itt is fertítesz. Szó sincs arról amit sugallsz. Épp ellenkezőleg. Én nem tápválasztónak linkeltem a kalkulátort, hanem egy konfig fogyasztásának meghatározásra. Annak aki erre nem képes, vagy nem szán rá időt.
Csúnya dolog így csúsztatni... csak azért mert szerinted "ampereztem"[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz syberia #113441 üzenetére
Ehez egy kiegeszito mondatot engedj meg nekem syberia.
A szamologep azt is megmondja, mennyibe fog kerulni az a tap es milyen minositessel, milyen belsovel es mekkora garanciaval rendelkezik!!
Csak sajnos nem lattam meg ilyen kalkulatort.. de gondolom erdeklodo forum tars tud ebben is segiteni nekunk...[ Szerkesztve ]
-
bdlackoo
tag
Sziasztok!
~ 30e HUF környékén keresek valami halk jóféle tápot napi kb 16 órát fog menni a masina.
ezek kerülnek a gépbe: ryzen r5 1600 vagy r7 1700, 750Ti, 4 sata hdd 2 sata ssd a ház pedig fractal define r5(vagy r6).
Be quiet! Straight Power-el szemezek.segítségeteket előre is köszönöm.
dinosaurs are jesus ponies
-
syberia
veterán
-
Hunork
veterán
válasz szazbolha #113439 üzenetére
Azért nem használjuk ezeket a kalkulátorokat, mert sok szempontot nem vesz figyelembe. Pl két GTX1070/1080 vagy RX 580/R290-390 sem fogyaszt ugyanannyit, mert ez gyártótól is függ, milyen gyári OC-t képvisel, milyen kialakítású (LP)...stb. A végeredményben meg általában a leggyengébb láncszemet veszik alapul, mivel úgy vélik - ami nem oly hibás vélekedés -, hogy nem mindenki teheti meg a drága tápegységek megvételét. Így egy "alap méretet" közölnek. Ez legtöbb esetben túlzás. Végül az sem mindegy - mint tudjuk - , hogy milyen minősítésű egy táp. Mint már többször említettem, a saját BQ Gold tápom elvitte a Zotac Amp Extreme és MSI Lightning 1080Ti nem gyengén túlhajtott kártyáit, pedig a gyártói ajánlás is 550W minimumot adott meg, így gondolván a szerényebb pénztárcákkal rendelkezőkre. Végül: mi is hasonlóképpen számolunk, mint egy kalkulátor, de a konkrét részegységekre vonatkoztatva (ezért kérünk minden komponenst, (kiemelve,ha gaming, OC dologról van szó) , plusz ugye a biztonsági tartalék. Amper is jó, főleg SLI/CF rendszerek esetén, mert itt ugye nem mindegy az egy 12V ág áramerőssége, de ettől még jó a W is. Sőt. Veheted úgy, hogy menet közben mindkét adat vizsgálva van, de mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz syberia #113432 üzenetére
Azt gondolom a te esetedben user error lehet az 500W, illetve nem értelmezted jól, hogy kell használni és saját méréssel összehasonlítani a Kalkulátor eredményét. A konfigodra beállítva 383W-ot számol a Seasonic kalkulátora. (CPU 90% VGA 100%) - mindig a legnagyobb terhelésre méretezünk, nem pedig arra amit játék közben átlagos terhelésként tudsz mérni.
Az én konfigomra 630 wattot számolt, a saját
50 amper600W számításom helyett. Nyilván a kalkultor (ahogy a táptanácsadók sem) nem veszi figyelembe az azonos VGA kártyák közötti eltéréseket hanem egy max értékkel számol, így kicsit túlméretezi, de olyan durva eltérést amiről te beszélsz egy vezető tápgyártó kétlem, hogy megengedne magának. Nem jóskapista gányolta azt a kalkulátort, komoly alkatrész adatbázisra épül.Természetesen azzal egyetértek, hogy csak olyanok használják akik értelemszerűen tudják a konfigjuk komponenseit megadni és ha lehet csekkoltassák le olyan személlyel aki kalkulátor nélkül is képes kiszámolni egy adott konfig
áramfelvételétfogyasztását.[ Szerkesztve ]
-
-
Hunork
veterán
válasz syberia #113432 üzenetére
Óóóó, azt már meg sem jegyeztem, hogy az ilyen kalkulátor oldalakat hagyjuk, mi nem használjuk... Bár szerintem ebben a hitben él... Csak nem akartam személyeskedni. Remélem már nem zaklat minket.
-
syberia
veterán
válasz Hunork #113427 üzenetére
Én kiszámoltam vele a sajátomét: 500 watt jött ki! ezek szerint szar a digitális fogyasztásmérőm, ami valamiért sosem akart 350 wattnál (i5 + 280X oc) magasabb értéket mutatni játék közben. Aki ilyennel jön, az vagy nem olvasott vissza eleget, a téma összefoglalóban olvasható mondatot mindenképpen kihagyta: "Az interneten talált fogyasztás-kalkulátorok használata nem javasolt, mert sokszor valótlan értéket adnak."
Ryzenmaster2: Esetleg kérdezz rá a házválasztós témában , hátja van jó tippjük.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113429 üzenetére
Én is téged!
Kompakt víz ügyben ezeket is nézd meg, az erősen ajánlott kategória: Cooler Master Nepton, Corsair H80i GT, DeepCool Captain 120, Enermax Liqmax II, LEPA AquaChanger, NZXT Kraken kompakt hűtéseket. Vagy a BQ Silent Loop még egy parádés megoldás. Itt a lényeg, hogy nem a kinézet a fontos, szinte mindegyiknek van valamilyen extra Led megjelenése, viszont itt nagyon sokat számít a csövek, pumpa, ventilátorok minősége, kialakítása!
-
Ryzenmaster2
csendes tag
válasz Hunork #113428 üzenetére
Persze értelek hogy mit mondtál. Úgy akartam hogy a ház maga meg egy normális táp es boldog mindenki. Szerintem a viz az egy id cooling icekimo vagy egy colermaster masterliquid lite lesz. De id cooling jobban bejön.amúgy a sima ereboss van a ventilátoros. Meg anno az elsők közül mikor nálunk lehetett kapni első nap akkor meg is rendeltem. Második nap mar mentem is érte.
-
Hunork
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113425 üzenetére
Ok. Értem. Csak vázoltam az aggályokat. Ettől persze lehet ilyen házban is gamerkedni.
Én csak azért szóltam, mert engem kiborít , ha a CPU 45 fok, a GPU meg 65 fok fölé megy. Jók ezek a házak, nálam a nosztalgia szó jut eszembe...
Amúgy milyen víz lesz, kompakt? És melyik típus? A mostani Ereboss melyik, a sima, vagy a Core passzív? Egy Zotac 1080 mini volt nálam három napig, nagyon ügyes darab volt. Csak fura volt be/kiszerelni, pindurka volt.Vissza táp: én komolyan megfontolnám a két drágább tápot, ennyit megér a minőség, és mindkettő moduláris kivitel. És hogy nem levegőbe beszélek, a saját Gold 500W táp simán vitte az i7+GTX1080Ti párost, így nálad sem kell aggódni a 450W tápokkal.
-
Hunork
veterán
válasz szazbolha #113426 üzenetére
Rajtad kívül mindenki ki tudja számolni a gép fogyasztását. Ezt csak azért, mert megint nagy az arc. Senki nem mondta, hogy nem tudjuk, senki nem mondta, hogy nem értjük. Amit kértünk, arra nem jött válasz, csak Amper, amper, és nem mondtad, milyen konfig lesz. Egy miner gépnél különösen fontos ez. Egyszer már kértelek, hogy ne válaszolj, mert azóta nem írtam én egy árva sort sem neked. Köszönöm.
De, mivel tanultam ma is egy fontosat, ezért a téma lezárásaként: mindenben igazad volt, van, teljesen jól közelítetted meg a kérdést, reméljük, hogy a vásárolt táp sokáig és megbízhatóan fogja gépedet szolgálni. Ámen.
-
szazbolha
addikt
válasz Hunork #113415 üzenetére
Megint írtam egy választ, de töröltem... felesleges.
Elég legyen neked annyi, hogy ha megint lesz aki pofátlanul és szakszerűtlenül ampert ír, akkor szorozd meg 12-vel és máris lesz W-d. Ennyi. A mögöttes tartalommal ne foglalkozz.
Békesség van.Egy link azoknak akik nem tudják kiszámolna a rendszerük fogyasztását wattban:
https://seasonic.com/wattage-calculator -
Ryzenmaster2
csendes tag
válasz Hunork #113424 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok de a procira vizet teszek mivel a ház 31 centis kártyát fogad a giga 1080mini meg 17 centi. Alulról 2 venti tolja a hideget a tetején pedig egy tolja majd ki az aerocool aero 300 hazamban is elég nagyok a fokok ha azt nézem.proci ott is el ér 70 fokot simán meg a vga is és pedig procin raijintek ereboss és 1.2v van a procin. Annyival nem lesz melegebb szerintem. Ha igen akk furom a ház tetejét. Hogy több legyen a lyuk es mehessen egy nagyobb venti 😁
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113422 üzenetére
Hát jó sokat kellett visszaolvasni, a ház típusát felismerve. Elnézést.
És ebbe a házba mini 1080 megy majd bele?
És akkor nem szóltam táp ügyben, helyesbítek: ebben az árban nincs más.
Drágábban (27k) , Gold minősítéssel: THERMALTAKE Toughpower SFX 450W, vagy CORSAIR SF Series SF450 450W. És mindkettő elég a gépnek.Szerk: én nem lebeszéllek róla, de gamer gépnek ilyen házat... van mATX ház sokféle, és elég benne a tér is. Az ITX házakkal az a baj - szerintem - , hogy gamerkedés közben szép nagy meleg lesz odabent. Ez nem jó semminek, hangosabb lesz, az alkatrészek élettartamának sem kedvez. ITX megoldások kiválóak például médiaközpontnak, vagy szimpla Internet-gépnek. De ez csak egy vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113411 üzenetére
Én inkább ezek felé mozdulnék el a konfigoddal:
SEASONIC S12 II 520W
FSP Hydro 500W
CHIEFTEC APS-500SB 500W
Mindhárom jobb a Cougar megoldásánál."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz tescodr #113417 üzenetére
Szia!
Nem rossz az az Eco, most fejből nem vágom, hogy CWT vagy Sirtec belső.
Esetleg amik még szóba jöhetnek ebben az árban:
BE QUIET! System Power 8 400W (80+)
CHIEFTEC APS-400SB (ez biztos Sirtec belső, Bronze)schawo:
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz kssvirag #113412 üzenetére
Cseberből vederbe, ha csak ez a 3 tápegység játszik. Szoftveres mérés sem igazán mérvadó, gondolom ott nézted ezt az értéket. A tápegység csak egy a hibalehetőségek között, külön topik foglalkozik a betegeskedő számítógépekkel. A minőségi tápegység az első lépés, hogy stabilan működjön minden alkatrész.
-
Sziasztok kinéztem ezt a tápotHIEFTEC ECO GPE-400S 400W PFC 12 cm. Ha jól tudom sirtec belsős,G4560+gtx 1050ti+gigabyte b250m-ds3h at hajtana meg a mostani akyga helyett,ha jól láttam 80+ bronz. Meg szabad venni?Illetve milyen alternatívák vannak ebben a 15k-s ársávban ?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz schawo #113390 üzenetére
Irigyellek. Korábban mást írtál. (113356)
Én meg nem törlök semmit, tényleg kezd elegem lenni. Sok hsz, menet közben változott pár adat, de amit kérdeztünk, az nem nagyon, illetve jóval később. Könyörgöm. Itt a fogyasztás a fő szempont, a topik összefoglalója is így kér. Nem az elektromos áramerősséget tesszük közzé. De majd ezentúl ez lesz a mérvadó, nekem az is mindegy. És miner gép. Végtelenül örülök, ha valaki ennyire precízen meg tudja előre jósolni, hogy adott állandó GPU "visszavétel" mellett mekkora lesz a teljes rendszer fogyasztása. És hogy nem lesz a fogyasztás ennél több. És azt is tartom, hogy a Raider II nem 24/7 üzemre való, mint ahogy sok más táp sem. És azért van némi rálátásom, és 1000W alatt nem megyünk bányászni. De nem baj, speciel ez sem érdekel. Inkább hagyom a vizek folyását önmagában, ide acélos idegzet kell.[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz kssvirag #113412 üzenetére
Szia!
Milyen rendszer ala kellene neked? Mennyit szannal ra? Lehet, hogy nem is kell az a 700W-t!
Csak azert kerdezem, mert mondjuk ha mar kiadsz 30K-t akkor lehet hogy egy seasonic focus plusz 550W Gold/platinum 10 ev garival jobban megerne! De ugye ez csak egy pelda...
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113409 üzenetére
Nem rossz ötlet, a Fractal ház árából nagyon jó kis házat és minőségi tápegységet tudnál kihozni.
(#113410) Ryzenmaster2: Vinni fogja, így a fogyasztás maximuma 300 watt alatt marad.
[ Szerkesztve ]
-
kssvirag
tag
hello.
Ugy néz ki lehet tápot kell cserélnem.valamiért leesik a 12v os ág terhelés alatt 10.50 körülre, és sokszor leáll a gép.
ez táp gond lehet?3 van készleten most Győrben, esetleg egy tippet adhattok melyik lenne a jó.
köszi
Chieftec 700W Smart tápegység (GPS-700A8) dobozos. 17900Thermaltake SMART SPS-630MPCBEU 630W moduláris. 21800
Thermaltake SMART SPS-730MPCBEU 730W moduláris . 29900
megjegyezném, hogy pontosan a fenti zalman 700w táp van most a gépemben, igaz 2013 ban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113407 üzenetére
Inkább a vga tuning kerülendő, mivel jóval több áramot tud felvenni mint a cpu. Ha alapfeszültségen tuningolod a processzort, azzal biztosan nem fogod túlterhelni a tápodat.
-
syberia
veterán
válasz Ryzenmaster2 #113397 üzenetére
Elég lehet, bár osztott ágas 12V-os ágon az Fsp(?) belső, ezért a tuningot kerülni kéne. Hasonló gépet építettek már.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz KutyiHU #113396 üzenetére
Jó tápegység, a három közül ezt venném, viszont ennek a ventije nem a legjobb, beleértve a szabályzást és a kopást is. Egyesek számára zavaró a hangja, viszont sokan azt mondják, hogy a merevlemezük túlzajongja.
Esetleg még megnézném a Chieftec Force CPS-400S nevű tápegységet is. Ennek rövidebbek a kábelei a Hexa+-hoz képest, illetve nincsenek harisnyázva(igaz, a Hexa+ se szálanként van), és eggyel kevesebb év garanciát vállalnak rá, mint a Hexa+-ra, de halkabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban