Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz
zevsenesca #21797 üzenetére
A tápból a már említett Enermaxot vagy Corsair-t venném, a procit meg mindenképpen felejtsd el, és ruházz be egy E8200-ra. Alaplap úgyszintén felejtős, és vedd a kolléga által linkelt Gigát. Samu vinyó helyett meg inkább Seagate-et vennék.
-
Dyno
veterán
válasz
Inkább Enermax PRO82+ 425W, mert a Corsair drágább és egy kicsivel hangosabb.[link]
-
kem
addikt
válasz
gyors válasz, a többiek majd javítanak ha van ötletük:
Alaplapból én ilyet vennék: GIGABYTE GA-EP35-DS3
Tápbol pedig Corsair VX450-et! -
zevsenesca
csendes tag
Halihó!
A segítségeteket szeretném kérni! Épp teljes széria váltás van itthon pc téren.
A konfig a következő:MSI P35 NEO-F
Intel Core 2 Duo E6750
2x Kingmax KLED48F-A8KI5 (1GB)
Sapphire ATI RADEON HD4850 TOXIC
Samsung HD321KJ (320GB,7200RPM)
LG tökömtudja DVD íróA kérdés a tápegység ,én egy FSP SAGA 450-re gondoltam. Kitudja majd szolgálni
a konfigot ,ha majd esetleg egy kis crysisra vagy gta IVre vetemednék?
Jah igen és még vmi! Az alaplapra már nem nagyon futotta a keretből ,jó lesz ez ami most
van benne ,vgy azt is feltétlen erősíteni kell ,ha igen miért ,esetleg ajánlás?Ezer köszönet és hála!
-
batmab
senior tag
nem is az a lényeg...
akar uj karit,és ezt találta ki..de látott vhol egy tesztet,h a 600as Zalmi összeomlott a rendszer alatt,amiben egy gx2 volt...a lényeg tehát:birná vagy sem?
egy ilyen van neki a gépben..
ezt még anno én beszéltem rá,h elég lesz akár G80 slihez is... -
batmab
senior tag
Üdv!
kollégám kicsit lemaradt..
C2d 6300
2x1gb Geil blackdragon
250 vinyo
?gtx 260 vagy 9800GX2?a két kari közül melyik lenne jobb,és melyiket bírná el a 600as táp??(600Wos Zalman HP táp)
ohne tuning..szoba sem jöhet.
köszi a választ.
-
c.s.f.
csendes tag
hi!
táp mizériám még nem ért véget.
halk tápot szeretnék, de amiket kinéztem horror árban vannak.
fsp vagy ocz-ben van valami csendes táp ami elfogadható árú 20körül.
vagy a chieftec-ből vannak a nagyobbak (14cm-es venti) azok is hangosak?
kösz. -
harry
veterán
Hát akkor inkább a 4k-s FSP
Hang - nem tudom még milyen házat készítek hozzá, de ha más nem, majd átalakítom a tápot is (max ugrik gari, hát igen), de lehet nem lesz rá szükség. Amúgy nekünk is van egy 370es Enermax Noisetaker tápunk, szintén hangtalan, kötegelt, remek darab, de a szerverbe elég lesz valami egyszerűbb is, legfeljebb átalakítom kicsit.
Csak azon gondolkodom, hogy jobb lenne-e egy 200W-os, a hatásfok miatt - na de olyat meg hol találok. Esetleg bontók, régi kis márkás gépekből, vagy nem is tudom, aztán kérdés, ezek mennyire megbízhatóak. Lehet egyelőre kéne venni egy ilyet minél olcsóbban, és ha nem jó / megdöglik, akkor egy picot. -
cilo9
aktív tag
HTPC-be tudom javasolni a Zalman B-APS 360-ast. Nekem volt ilyen nem HTPC-be, hanem normál asztaliba, nagyon megbízható és rendkívül halk darab volt. Az ára mondjuk nem baráti, mert 15k. És a kábelei már kötegelve vannak gyárilag, tehát szellőzös. Egy negatívuma volt nálam, hogy a gépet kikapcsolva vékony magas hangot adott ki, amit közelről lehetett hallani. De ha tápot is lekpacsolod akkor ugy totál halk.
-
G4b0r
csendes tag
Sziasztok !
A kérdésem az lenne, hogy elég a Chieftech 400AA-101AB táp a következő konfighoz: Gigab.GA78 + AMD5000+ +3db Hdd + 2DVD író + ATI4850 + 2db hárhűtő venti?
Ha elbírja akkor nem cserélném le, ha nem akkor nem próbálkozom addig az összeszereléssel.Köszönöm.
-
darál0w
Jómunkásember
-
elfelejtette
veterán
válasz
AstraCDX #21776 üzenetére
Hy!
Mindenképpen ajánlott egy hátrafele fújó ventivel ellátott procihűtő, és mögé a venti, hogy ne a táp kapja a felszálló meleg levegőt, mert hajlamos emiatt felpörögni a ventije. Én is így jártam, mikor az E8200-at feltoltam 4GHz-re, akkor a Scythe Ninja2 által termelt meleg levegő miatt (mivel nincs rajta venti, tehát passzív) a Pro82+ 425-ös ventije 450rpm-ről 900-ra felpörgött.
Üdv. -
spájne
csendes tag
Üdv!
Milyen tápot ajánlanátok egy GIGABYTE GA-EP31-DS3L alaplap, E5200 proci, GAINWARD 9689-BLISS HD4670 512MB DDR3 PCIE , KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz, egy 160 gigás WD vinyóhoz, meg egy lg dvd íróhoz?
Esetleg a proci lenne majd egy kicsit húzva idővel mondjuk max 3.0-ra ha majd már szükséges lesz.
Én egy FSP ATX-400PNR néztem ki. Ez megfelelne hozzá? Ha később fejleszteni akarnám a gépet pl egy E7200 procira és egy HD4830 v. 4850 videókártyára, akkor még elbírná vagy az már necces lenne?Köszönöm a segítséget előre is mindenkinek!
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Megjött végre az új ENERMAX MODU82+ 525W CrossFireX™ csuda tápom !
De fölvetett egy problémát .
Eddig egy 480W-os Codegen volt benn 2db 8cm-es ventivel legyezte magát, elég rendes porszívó hangeffektussal muzsikálva, szítta ki a levegőt a házból .
Az új csudatáp meg alig melegszik, a ventije szinte meg sem szólal, és emiatt szellőzéshiányos lett a CHIEFTEC SH-01B-B-B házikó .
Az ASUS A8N-E alaplaban, AMD Athlon 64 X2 4400+ proci elkezdett melegedni, mivel az új csuda táp már nem szíjja ki porszívó módjára a levegőt a házból .
Erre az alaplap felhúzta a hűtő ventilátora fordulatszámát, és újra zajgenerátorrá vált a csudás, hangtalan tápegységgel boldogított rendszer .
Na most micsinyájjak ?
Tegyek a ház hátuljába egy csendes 12cm-es ventit, ami kilapátolja onnan a meleget, vagy a proci gyári hűtését cseréljem csendesebbre ?
Szerintetek ?
Jó lenne javaslat egyikre is, másikra is .
Én erre gondoltam : ház hűtésre GlacialTech SilentBlade II 120mm, CPU hűtésre pedig GlacialTech Iglo 7700 MC .
Ez jó választás lehet a probléma megoldására ?
Vagy más javaslat ?
Üdv.
Astra
-
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Core i7 rendszerhez keresek tápegységet. Egy megbízható komoly tápegység kellene. Én a Zalman ZM850-HP-vel szemeztem. Ez jónak mondható? Azt hallottam a Zalman a legjonn, ez igaz?
Lesz még benne egy videókártya ati 4870x2 és 5 vinyó.
Elég lesz ez a tápegység hozzá, a VGA-hoz van tápcsati rajta?Kérlek segítsetek, esetleg ha ez nem jó egy másik tápot tudnátok mondani?
-
harry
veterán
Ezen gondolkodtam én is, csak nem tudom, hogy egy ekkora fogyasztás esetében nem lenne-e kihasználatlan, avagy milyen hatásfokkal tudna üzemelni. De ha nincs más, akkor azt hiszem egy ilyet választok
Pico PSU-król tudna valaki mesélni egy kicsit, hogyan is épül fel egy ilyen? Kell maga a 'belső' rész, és hozzá még egy 220v-os adapter, vagy hogy megy ez? Bár úgy tudom ezek már aránylag drágák.
-
Dyno
veterán
ATX formátumból FSP 300-PNR 4,2K az ára, de ha SFX fórmátumú kell az drágább lesz....
-
harry
veterán
Üdv, szeretnék tápegységet venni egy elég minimális fogyasztású géphez, amit htpc/szerver feladatokra fogok amúgy használni. Atom 2 magos, 1GB ddr2 + 1 vinyó, rajta majd ubuntu. Az egész fogyasztása valahol 50W környéke lesz. Ehhez milyen tápegységet ajánlotok, melyikkel érhető el megfelelő hatásfok? Árban nem szeretnék nagyon elszaladni, és talán a szabvány méretű tápok is megfelelnek / szóba jöhetnek.
-
MCGaiwer
addikt
Hali!
most vagyok túl 2 napi szenvedéssel a gépemmel. végül kiderült hogy a tép nak lett vmi baja, pedig csak áramtalanítva lett a gép a hátsó kapcsoloval. na mind1.
most új tápot keresek.
konfigom: prescott 2.8 4x512 ddr ram, 3 hdd 2 optika valamint egy radeon hd3850 és 3 noctua 12centis venti. szóval ehez a géphez keresnék vmi minőségi, de nem túl drága tápot. ajánlatok? -
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Gépet rakok össze havernak és most értem el a táp részhez.Konfignak elég egy FSP 400PNF csak megláttam EZT és nem tudok erről a márkáról semmit. Szóval abban kérném segítségetek hogy a linkelt táp vagy egy fsp 400 pnf?
válaszotok előre is köszönöm!
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy olcsóbb tápot keresek, egy integrált vga-s alaplaphoz, és egy Amd 4850e procihoz.
Néztem Aquaban kapni FSP 400PNR 400W tápot. Egy a baj, hogy ott azt írják hogy 8cm-es a ventije, viszont bárhol rákeresek képeken úgy néz ki,mintha 12cm-es lenne a venti.
Most tulajdonképp hogy van ez? Lehet elírták az üzlet honlapján.
Illetve, ha nem 12cm-es a ventije, akkor ilyen hasonló árban tudtok ajánlani minőségi tápot?
Köszi -
Chalez
őstag
E8500 + 4870 x2-höz milyen tápot ajánlotok? Pl Corsair VX 650?
-
Tuja1
aktív tag
áhoj
Mivel szoktak, bejövő áramot mérni?
multimérerem van az a fajta ami vezetéken átfolyó áramot is mérni tudja (az a patkó van a tetején)Megbízható ha ezzel mérem?
-
cilo9
aktív tag
Szaisztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok:
1. Adott az alábbi konfig: Asrock 775 VM800 lap, 1GB ram, Celeron 3GHz proci, két vinyó (80/10GB), 1 ODD és egy NV6200-as VGA kártya. Olcsó tápot szeretnék hozzá, amit kinéztem: FSP 300W PNR! (esetleg a 350-es ha azt mondjátok kell neki a több, de az ár miatt lenne a PNR) megfelelő választás ez neki?2. Adott a következő konfig: (Aerocool M40-es házba lesz a szett) Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H lap, AM2 Athlon 64 5600+ dobozos (vagy egy kicsivel gyengébb), 2GB ram 800MHZ, WD500GB HDD és 40GB laptop vinyó (később lehet a laptop nagyobbra lesz cserélve) DVD író. Mekkora tápra lesz ennek a konfignak szüksége? Esetleg konkrét márkákat is szívesen veszek, de ha jól láttam az 1. hsz-ből ki tudom nézni mik a javallotak halkság szerint.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
-
Loituma69
őstag
Hi
OCZ 500W StealthXStream ActivePFC /15.000ft/ Mennyire jó táp ez?
Teljesítmény, belső, hallkság? A hozzáértőket kérdezném!
pl a corsair vx450 hez /20.000ft/ viszonyítva mennyire jó táp az OCZ?
Vagy itt van a maga 10.000ft árával a Gigabyte Superb 460 ez valóban 400w teljesítményű mert valaki azt írta 400 w-os fsp bele van, akkor miért írják rá, hogy 460w?
Melyik a leghallkabb ezek közül? Válaszokat előre is köszönöm. kb300.000ft-os gépet kellene kiszolgálni tehát nem mind1 melyiket veném! Jelenlegi tápom 450w chieftek ami tökéletes megbízható csak hangos, bár ventit cseréltem benne, így már halk lett, de itt sokan írták, hogy életveszélyes lasabb halk ventivel használni. 5 hónapja így használom, de azért bele ültették a fülembe a kisördögöt! -
elfelejtette
veterán
válasz
Mr Potter #21740 üzenetére
Hy!
Nem jó választás, mivel annyira halk, hogy utána le kell cserélned a videókártya hűtőt passzívra, ki kell dobnod a zajos házventiket, és zajcsökkentő dobozba kell zárnod a vinyót is, mert annyira meg fogod hallani innentől kezdve már nem fogja elnyomni a hangjukat egy zajos táp! Tudom, mert én is így jártam!
DE EZ CSAK VICC, TERMÉSZETESEN TÖKÉLETES VÁLASZTÁS!
Üdv. -
Mr Potter
tag
Valószínű, hogy a 425 PRO 82 mellett teszem le a voksom. Árban és a szolgáltatásokban is korrekt. Moduláris 5k val drágább de nincs különbség teljesítményben hatásfokban és zajszintben úgyhogy akkor valószínű ez lesz. Köszönöm a tippeket mégegyszer !
-
Gismo
addikt
Hali!
AmacroX ás RaptoX tápokról hallott már valaki?
Mind2 cég modding cuccokkal foglalkozik főként, de van már tápjuk is. Milyen bélés lehet bennük? -
Mr Potter
tag
Köszi 14adam ! Gyors és kielégíthető válasz volt a részedről, ha szabad így fogalmaznom !
-
Mr Potter
tag
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem tápvásárlással kapcsolatban. A PC-m nem egy erőmű, de szeretnék venni egy erős tápot mellé, hogy a jövőben, ha fejlesztésre kerül sor ne legyen ezzel probléma. Konfig = ASUS P5B , Intel Core 2 Duo E7200 , Gigabyte Geforce 9600GT , Kingmax DDRII 800Mhz egy Cooler Master Hyper TX2-vel. OCZ StealthXStream 500 ra gondoltam, de nem tudom, hogy ez sok lenne e neki. Megéri egy kisebbet néznem vagy jó döntés ez a választás? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Pubszon
veterán
válasz
BioNiCMaN #21732 üzenetére
Nem pár hónapra akarok tápot venni, hanem évekre.
Ha annak idején mikor a jelenlegimet vettem, elég lett volna az Athlon XP-hez egy 300-as is és azóta cserélni kellet volna. Már most is azért nem tudok nagyobb VGA-t venni, mert félek hogy a táp lesz kicsi. És mivel jövőre (remélem) jön nekem a Core i7 rendszer és hozzá vmi nagy VGA így nem árt vmi jó tápegység sem.
Egyébként néztem a HX520-at is, de sokkal drágább mint ez... -
Black&White
addikt
Ok.
Kigondolom melyik legyen.
Amúgy csak kérdés szinten:most valóban a Corsair a legjobb választás?
Mindketten ezt ajánlottátok.
Tetszik a moduláris, csak az már inkább 30e...Nézegetem a speckókat több gyártónál.
Ez a 3,3 és a 5V ág terhelhetőség az csak tuning miatt fontos, ugye?A 12V-os meg akkor számít, ha jó sok cucc van rádugva?
Jól skubizom? -
Pubszon
veterán
Hali.
Sztetek ezt a tápot ennyiért megéri? Mert sztem jó vétel.
Jelenleg is TT-em van már 3. éve és hibátlan, meg vagyok vele elégedve. -
lsc
nagyúr
válasz
Black&White #21727 üzenetére
Az 550-essel voltak gondok, a 450-es sok mindenre elég, az árba is belefér .
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Black&White #21725 üzenetére
A VX450 nem moduláris, a VX550 nem ajánlott. Ha ragaszkodsz a moduláris táphoz, akkor Corsair HX520.
Most nézem, hogy egy kicsit felfele ment az ára...
-
lsc
nagyúr
válasz
Black&White #21725 üzenetére
Egy corsair vx 450, az ha fejlesztesz is elég egy darabig .
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Meghalt a szeretett NeoPowa 480-asom ezért sűrgősben kellene egy utód a gépembe.
Mivel ez a táp annó elég drága típus volt és mindössze 3 évet bírt, most nem szeretnék elrugaszkodni anyagiak terén.20-25 környéke jó lesz.
Mit ajánlotok ennyiért?
Az jó lenne, ha hasonlóan halk, ill. moduláris lenne.
Enermaxom már volt, de az is mindössze 2 évet bírt.
Coolermaster SilentPro széria jó lesz?Konfigom az adataimnál.
Amúgy foglalkozik innen vki táp javítással?
Köszi előre is!
-
repa
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfigurációhoz szeretnék tápot venni:
-Asus P5K/ EPU
-OCZ Reaper 2gb 1066mhz
-Gainward Radeon 4870 512 mb gs
-Intel Core 2 Quad Q6600
-Samsung 320Gb SATAMegfelelő hozzá az FSP 400W ATX-400PNR szerintetek?
-
MEKK
aktív tag
gigabyte ga ma 78gm-s2h,
amd athlon 5600+ ,
320gb sata 2 samsung,
40gb maxtor ata hdd,
lg dvd,
2gb ddr2 1066mhz ,
ati hd 4850Ehhez a konfighoz ez az 550-es csifi lehet hogy gyenge? Állandóan ujraindul a gép meg nem stabil a rendszer
-
MEKK
aktív tag
mi a vélemény erről a tápról?
chieftec gps 550 -
-
Chaser
legenda
Elvileg egyben van a 12V-os ág, 3 év gart adnak rá, 80+-os, még ebben a válságos időben is 14k körül meg lehet venni...szép fekete..hol van a gixer?
-
Chaser
legenda
Találkozott már valaki a 400-as Corsairrel? Milyen a ventije, milyen belső van benne?
-
sipi83
aktív tag
Hello mindenkinek!
Van egy config: INTEL Core2 Duo E8400 proci, Gigabyte HD4850 512 videokari, egy 500 és egy 200 gigás vinyó, egy dvd író, meg 4 giga ram.
Ebbe kéne egy jó táp.
Én ezt néztem ki magamnak, itt sokan ajánlották: FSP BlueStorm II. 500W -
TeChNoRby
tag
válasz
Szten Márs #21708 üzenetére
Köszi a választ,ezek ha jól látom 4-525 wattosak,hol lehetne ócón megkapni,mert iponon 30,az meg már több,van vmi tuti hely?
-
TeChNoRby
tag
Sziasztok!
20-25ezer forintért szeretne ismerős venni magának tápot,mivel a régi bedöglött,mit ajánlanátok corsair,cm,gigabyte?corsair 650tx,vagy 520al szemezget,esetleg más alternativa?
-
Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest