Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek de egy táp mikor működik optimálisan?
Mikor egy száláról veszem le az összes fogyasztót (HDD-k, DVD-k) vagy külön minden egyes száláról csatlakoztatok egy egy HDD-t vagy DVD-t. Csak azért kérdezem mert van egy két kifinomult táp mint FSP ZEN, meg Corsair 400 stb melyeken, ha nincs kiegyenlítve a leadott áram mennyisége akkor elkezdenek ciripelni. -
Gyuri27
félisten
válasz
Adamka3kerék #21696 üzenetére
Elég lehet.
-
Adamka3kerék
tag
Üdvözület az egybegyűlteknek.
Vénemberhez vagy bárki más szakértőhöz címezném a szokásos kérdésemet: Konfigépítés: p35ös lap,kb e6400 szintű proc, 2900pro 512/512, 2g ram, 1 ODD, 1-2 hdd.
Ezekhez FSP PNF 400 elég lehet?(tudom a csatlakozóin alakítgatni kell,de majd összesakkozom)
Ha nem elég,akkor mi köv árlépcső? (termék)előre kösz: Ádám
-
Tóbias
csendes tag
Mi a véleményetek a Chieftec CFT 650 14C-ről? Most tudnék olcsón szerezni egyet!
-
Leslie13
tag
Akkkor Valaki legyenszíves ajánljon már egy megbízható tápot a konfigomhoz és max 10ezerig.Köszi
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Egy irodai gépben szeretném kicserélni a tápot valami nem túl erős , de nagyon halk darabra. Csak MS Office és netezés megy a gépben, egyéb semmi.
-
Dyno
veterán
válasz
norbalia87 #21678 üzenetére
Biztos hogy elég hozzá, a Corsair is 396W-ot add le, szóvan nem sokkal gyengébb a Giga...elég lesz ne cseréld le.Bár ha nagyon durva fesz. emelős tuning lesz akkor lehet kevés lesz bár akkor 3,5GHz főlé kell húznod.
-
kem
addikt
válasz
norbalia87 #21678 üzenetére
pár hsz-el lejjebb írják mennyi ad le a SuperB
Kell oda a Corsairszerk: 348W
akkor lehet elég... -
norbalia87
tag
Ah de lama vagyok most nezem hogy egy core 2 quad 9xxx cpu es egy 4870 terheles alatt fogyaszt 270 wattot. Ezek szerint ebbe a konfigba is eleg lenne egy superb460.
-
norbalia87
tag
Amugy en a gepemben egy supeb 460-at hasznalok es nagyon meg vagyok elegedve. A konfigom az adatlapomon.
-
kem
addikt
válasz
norbalia87 #21674 üzenetére
Szia!
Corsair VX450-et ajánlanám, az bőven elég lenne neked.
Az 550 meg amugy se ajánlott, mert CWT vagy milyen bele van, és hangos is. -
norbalia87
tag
Sziasztok lenne egy kerdesem egy 9550 phenomon es egy 4850 vga-hoz milyen tapot ajanlanatok? A vga elkepzelheto hogy a kesobbiekben 4870 lenne. A corsair 550 azert lenne kilove mert 150 a max hatar gepre es evvel a tappal meghaladna az arat szerintem
-
tibyke
tag
urak,
szukul a kor:
enermax modu82+ 425W vs seasonic s12II 430W
ki mit mond? a ket tap kb ugyanannyiba kerul, es kb ugyanazt is tudja, de az enermax modularis. egy szinte ures matx hazikoban (cm elite 340) lesz. (minden integralt, 1 sata odd, 2 sata diszk, 4x1g ram)
szamitok a velemenyetekre, mert en nem nagyon ertek hozza, es nem is nagyon latok lenyegi kulonbseget a ketto kozott.
mondanom sem kell, hogy a halksag az elsodleges szempont (es persze a megbizhatosag, biztos uzem)
koszi!
t
-
NwL
tag
válasz
darál0w #21666 üzenetére
Találtam jó áron Gigabyte 460W Gigabyte SUPERB tápegységet.
Valószínűleg ez lesz. Az a gondom már csak vele, hogy szinte ugyan abban az árban van mint a Macron 400w.
Elvileg akkor a macronnak jobbnak kellene lennie nem? Kisebb teljesítmény nagyobb ár...
Persze tudom nem mindig a drágább a jobb.
Gyakorlatilag csak a te véleményedet hallottam erről a Gigáról...
Biztos jobb ez mint a Macron? -
-
darál0w
Jómunkásember
-
NwL
tag
Sajna FSP-t nem nagyon találok a nagykerekben, úgyhogy valószínűleg ez lesz belőle:Macron 400W passzív PPFC 12cm 2SATA
Valami jót tudtok erre mondani, vagy felejtsem el ezt is? -
Blaze71
őstag
válasz
Leslie13 #21656 üzenetére
Persze, hogy kompatibilisek. Az új alaplapokon van több olyan csati, ami a tiéden nincs, de a tápon van. Ezeket egyszerűen nem babrálod.
Az alaplap a tápellátását egy 24-es csatin keresztül kapja, amiből az utolsó 4-es csoport lehúzható, így azzal sem lesz gondod, hogy hogyan dugod rá az alaplapod 20-as csatijára. A lényeg, hogy azt a mercury tápot, ha lehet, minél előbb cseréld, mert még a Codegen mély szintjét sem éri el.
Darál0w! Nem igazán tudom értékelni a progi által kiszámolt teljesítményigényt, mivel ahogy az előbb írtad, a Te gépedre háromszáz valahány W-ot számolt a Giga M57SLI lappal és az 5400-as procival, nekem meg 433 W-ot a Giga M56S lappal és a 4000-es pricival. Ráadásul nekem csak 8500GT-m van, neked meg 9600GT-d. Valami nem stimm, az már biztos. Ráadásul a Te gépedre reálisnak tűnik, de az enyémre korán sem.
-
NwL
tag
Bocsi. Még egy kérdés
De azért ne lincseljetek meg.
Xilence SPS-XP500 ?
Esetleg Macron 400W ? (Ehhez nem találtam linket sajna)
És ez ? Coolink COOLCP 4512P 450W PPFC -
Leslie13
tag
Hello Mindenkinek! Olvasgattam egy kicsit,de mégis leírnám a problémám és segítséget kérnék! Kb két hónapja állítottam össze egy gépet,nem mai darab: Dfi lanparty nf 2 ultra,Barton 2500+,1gb kingson,radeon 2600xt,400 gigás segate pata,samsung dvd író.
Nos az alaplaphoz kaptam egy codegen házat benne egy 300wattos (P4 van ráírva)mercury táppal.Nagyon melegszik és enyhe amperszagot érzek állandóan.Amúgy minden megy rendesen,de ha átszom akkor fél óra után lefagy. Szóval belátom,hogy mindenképpen tápcsere és hogy már hamarabb kellett volna lépnem. Mit ajánlotok? Max 10 000-et szánnék rá.Már komoly fejlesztés nem várható a gépen,talán egy kis ram és egy dvd olvasó.
FSP-ket ajánljátok meg azt a gigabytet. Nem tudom hogy ezek kompatibilisek ezekkl a az öreg dolgokkal. Szóval várom a tápajánlást. Előre is köszi mindenkinek! -
Blaze71
őstag
Megnéztem én is ezt a kalkulátort és 433 W-ra hozta a gépet. Érdekes. Igaz ez a progi nem csak a 12 V-os ágat veszi bele a számításba, ráadásul nem is részletezi, hogy mire mennyit számolt, de egy kis kíváncsiskodásnak jó volt. Minden esetre ha csak a villanyórát nézem, akkor is látható, hogy nagyon sokat számol, bár a maximum teljesítményigényt veszi figyelembe.
-
Dyno
veterán
Corsairt válaszd a leghalkabb és erősebb mint a mostani Csifid.Vissza is olvashatsz mennyire közkedvelt.
Darál:Ahha szóval 410W-ot eszik a konfigod, akkor hogy viszi el a Gigabyte tápod amikor csak 348W-ot tud a 12V ágon, bocs, de szerintem nem sok keresni valód van itt a totyikba ha ezt Te így hiszed vagy gondolod avgy mitudom én....
-
NwL
tag
Na jó. Visszaolvastam. Meggyőztetek.
Ezennel elfelejtem a deer tápokat örökre.
-
Egzee
őstag
Szasztok! Itt üvölt mellettem a Chifi GPS-550-es tápom, mert vérzik a ventillátorának a torka... Beremeg az egész asztalom... Gondolom cserélik garba és ha cserélik akkor melyik hasonló árkategóriájú tápot válasszam ezek közül? (ezek vannak a bótban)
Cooler Master eXtreme 550W
Cooler Mater Real Power 520W
Corsair 450W v2.2 CMPSU-450VXEU
Enermax ELT400AWT, 400W, LibertyAz enermax 2 ropival drágább és 400W-os, de moduláris és cross-fire képes. Valaki, aki TÉNYLEG ért hozzá, győzzön meg, hogy meik jó. Vagy hagyjam az egészet és hozzak egy ugyan ilyet?
-
NwL
tag
válasz
darál0w #21645 üzenetére
Még mindíg nem győztetek meg a DEER tápok rossz minőségéről.
Eddig mindenkit lebeszéltem a codegenekről, a deer javára. De ha azt mondjátok hogy ugyan olyan minőségű mint a codegen, akkor fölösleges kifizettetnem vele az 500w-osért 10 000 ftot.
Azért kételkedek, mert deer tápos gép már ment ki a kezem alól, 30+, és még eddig nem volt vele gond. Lehet hogy szerencse, de eddig beváltak.
Azért utána nézek ennek az Fsp-nek, és a gigának...
Csak még nem tudom honnan szerezzem be, pedig elég határidős a dolog... -
Dyno
veterán
Deer az úgyan az mint a Codegány....egy ilyet kell venni, egy cimbinek van egy 3800+X2/7600gt OC/250gb+320gb....és ezzel egy 500W-os Deer nem bírta....helyette ő is vett egy ilyen FSP-t, amúgy meg olvass vissza, hazsnáld a keresőt a legfontosabb pedig ne nevezd biztonságosnak a Deer-t
(21645#):310W-ot a te konfigod....hagyjuk már ezeket a netes kalkulálókat....sokszor emglett már mondva hogy baromság, még is hisztek nekik.Te konfigod 230W-ot kajálhat max a konnektor felől kábé, ami a táp felől 180W körül van.
-
NwL
tag
Hali!
Köszi a segítséget.
A konfig nem az enyém, csak összerakom. Mikor megláttam a 9600GT plusz tápcsatijait, akkor gondoltam, hogy ennek egy codegen 400 nem lesz elég. Úgyhogy, ha az illető pénztárcája engedi, cserélje le. Csak egyszerűen nem tudom mire. Egy 400w os chieftek már nem fér bele sehogysem, ezért kérdeztem mi lenne az alternatív megoldás. A deer 500w szerintem már biztonságos lett volna, 12cm hűtővel, + sata tápcsatival..
Egyébként mi a baj a DEER tápokkal? Én még nem láttam egyet sem tönkre menni, (pedig megfordult már pár a kezem alatt) ellentétben a Codegányokkal, GABA, Mercury, Vargáné, stb csodákkal...
-
PH-User
addikt
Vááá a mai nap megérkezett a kicsike tápegységem.
Teljesen hangtalan, és nagyon szép a dizájnja is.
Eddig tetszik.
-
Traxx
őstag
"Elég ehhez a konfighoz a gyengébb Corsair is elég de ennek ellenére az erősebb Giga tápot ajánlom."
CX400: 30A (360W), Giga Superb: 14+15A (348W) 12V-on
A Corsair pedig Seasonic beles. Én a CX400-at venném, de az itteni beszámolók szerint a Giga is halk (a tesóm párja öccsének a gépébe került végül egy ilyen Giga az előzetesen kinézett megörökölendő 350-es Chieftec helyett a hülye SATA csatik miatt, de hangzavarra ő se panaszkodik...igaz, korántsincs tökigtolva a táp
)
Ha jó áron el tudod adni a jelenlegi Chifit, szerintem is inkább VX450. Bár ha meg vagy elégedve vele...
-
kem
addikt
Szerintem a csudijó kondijából folyt ki a szigetelő zselé, ami elválasztja a fegyverzeteket(remélem nem mondtam hülyeséget). Én is néztem már végig pár codegen halált, a legjobb az volt amikor mindent leégetett(codegen 400W 12-es coolerrel) ami rá volt kötve közvetlenül, vagy közvetve
Bekapcs, semmi hang, semmi nem mozdult, csak füst jött ki.
-
Shono
aktív tag
Erre a "táp" reklámra emlékszünk még?
"Ha jót akar, vegyen GP elemet! Ha egyszer jót akar?!" -
Tuja1
aktív tag
Érdekes dolog történt velem.Adott a konfigom.+2hdd+1DVD-RW.
most szerváltam ezt a videókareszt.Előtte egy x1950pro volt. A tápom pedig egy Codegen 400W.
Nah, mondom nézzük a táp bírja -e a cuccost(tudom , hiba)
Nyavíkolt is a kari, hogy kevés a fesz.Nosza lekaptam a DVD-RW-t és már futott is minden frankón.
Megfogadtam a tanácsotokat és vettem 5400pénzért egy FSP400W PNR-t.
nagggggyon kafa tápocska.de bizony a játékok 20-30 perc után fagytak.
Tipi-tapi az alkatrészeket és az északi híd tűzforró.Kis venti rá, azóta nincs fagyi1, Mi köze lehet a tápcserének az északi-hídhoz?
2, Ez a táp fújogatja a meleget a Codegány hűvöset nyomott.
3, FPS mély dönnyögés és ciripelés terhelve, Codegány kussol.3+1 kérdés:mennyire mehet határon az FSP? Vagy ne nyugtalankodjak?
Szóval egy laikus szemével, ha nem szól a 8800gtx, hogy kevés a kraft.A halkság és a hűvösség megnyugtatóbb volt
de borzalmas dolgot láttam
a szervízben ahová y elosztókért mentem azFPS-hez pont hoztak egy gépet.Fél éves lehetett és egy Codegen volt benne ami úgy halt meg, hogy valami "vízszerű" csurgott ki belőle, végig az apalapon, VGA-n, meg mindenen.Volt amperszag+ füst is.
A következőt mondta a vásárló: -Azonnal kirántottam mindent a konektorból, de olyan 3-4 óra mulva ismét bekapcsoltam és minden ment.......2 percig azóta sehol semmi.
Én meg csak néztem, ha már egyszter jelzett az a szerencsétlen Codegány füstjelekkel, mi a faxért kellett még egy löketett nyomatni
azóta itt pihen a C nevű tápom a fiókban
3+2, de mi a fészkes fene szörtyögött ki neki a tápból ami szétáztatta a gépét?
Bár sztem én is behugyoznék, ha 150Kg kellene vinnem a Gellért-hegyreSzóval van 5 kérdésem
Kösziiiii
-
kem
addikt
Szia!
Én nem ajánlom a Deer tápokat.
Inkább vegyél egy FSP-t, abbol a legolcsóbb is kiszolgálná a gépedet, de biztos ami biztos, egy 350-sre érdemes lenne beruházni. Ez a neked való árban is és telljesítményben is.
Ha komoly tápot szeretnél olcsón, akkor a Gigabyte superb 460-at ajánlom.A helyedben e közül a kettő közül választanám azt, amit elbír a pénztárcám.
-
NwL
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy konfig:
Asus P5GZ-MX
Intel Pentium D 2800Mhz
1,5 Gb ddr2 ram
80 GB sata winch, ide dvd író
Geforce 9600GT 512Eddig egy 7300GS volt benne és 512 ddr2 ram, most cserélték le 9600GT-re és bővítettek +1G rammal.
A kérdésem az lenne, hogy ez alá milyen tápot mernétek rakni?
Mert perpill egy 400w -os Codegen van benne, és hát nem nagyon merem beindítani.
Ez szerint 222W a fogyasztása, de én nem nagyon bízok a codegenben.A keret szűkös, és én egy 500w os DEER-t javasoltam, de előbb inkább itt érdeklődök.
Köszi a segítséget!
-
LaliPapi
tag
Sziasztok, egy régebbi gépbe kéne vennem egy új tápot.
2.4 GHz Intel P4, Abit TH7 II, 4db rambus modul, 9800 Pro, 1hdd, 1odd, pár dolog a PCI slotokban.
Úgy emlékszem ez a típusú config 5 V-on vett fel több áramot, jelenleg egy Chieftec 360-as (régi fajta) van benne, volt egy kis amperszaga, azóta sípol is kicsit.
Eljárt már felette az idő.Köszönöm a segítséget.
Félreértések elkerülése érdekében egy kis magyarázat.
-
baluka26
veterán
Corsair VX450W újonnan 15ezer forintért láttam egy oldalon: http://www.a4team.ro/product/view/22566
nem olcsó ez egy kicsit?
eléggé hajlok rá, hogy megvásároljam, de nemtudom mennyire megbízható az oldal, valakinek vélemény? -
c.s.f.
csendes tag
még egy kérdés:
enermax 525w pro82 vagy corsair 550vx?
kösz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Potter77 #21620 üzenetére
Elég ehhez a konfighoz a gyengébb Corsair is elég de ennek ellenére az erősebb Giga tápot ajánlom. Legalább nem kell egy hamar cserélned tápot. FSP belsős a Giga, halk és nagyon minőségi.
mod:
Kérdésem is van. Van egy 2 éves Chifi gps 550W-os tápom, jó áron el tudnám adni most. Érdemes vennem helyette VX450/550-et pl?
-
Potter77
csendes tag
Szevasztok
A héten rakok össze egy gépet és a segítségeteket szeretném kérni táp ügyben.
Alaplap : GIGABYTE MA770-DS3
Proci : AMD 5400 ATHLON 64 X2 BLACK EDITION
Memória : 2x1GB Geil Ultra kit
VGA : Radeon 4670
Egy dvd író és egy vinyó.
Kettő táp között gondolkodom : Corsair CX400 vagy egy Gigabyte Superb 460.
Szerintetek elég lesz ehez a géphez valamelyik?
Ha igen akkor melyik lesz az időt állóbb?
Később egy kis tuning is lesz , meg idővel a procit phenomra szeretném majd cserélni meg a videókarit egy radeon 4850-re.
Ha tudtok jobbat mondani 14,000 körül tápot akkor azt is szivesen meghallgatom. -
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Van egy chieftec 410-212-es tápom, most váltottam konfigot és szerintem nem bírja el! (Asus P5K Pro, Q6600, 8800 GTS512). 10 percenként újraindulgat, szerintetek lehet a táp miatt?
-
tud valaki mondani 7500Ft-ig jó tápot?
cfg az adatlapon a vga valószínűleg 8800gts(g80) lesz használtan.
Tuning is lenne. -
zkiss0
tag
HI!
Köszönöm minden kedves fórumtársnak a gyors választ, szerintem a gigabyte lesz belőle!
thx -
-
zkiss0
tag
HI!
A konfigomban lévő tápot egy fórumtárs sűrgősen cserélnivalóvá avanzsálta. Ilyedt ember vagyok!
Milyet vegyek, 10-12k van rá, ha nagyon kell, lehet több, de nem kéne nagyon elszaladni. 6000+ os prci a max ami belemegy a héten. CF, bővítés nem lesz, max még egy sata vinyó 500g max.
Kérem a segítségeteket!!!thx.
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
300W és 400W körüli tápot keresek ami nagyon halk. Passzív nem érdekel csak halk ventis. Melyik táp a leghalkabb ma a piacon?
Aktív témák
- Motoros topic
- Battlefield 6
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Lexus, Toyota topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Path of Exile (ARPG)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest