- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Akciókamerák
- Androidos fejegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
-
Dr drift
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy most mi lehet a bibi... adva van egy config
alaplap: Gigabyte GA-ma790x
processzor: amd phenom x4 9850
memoria: 2x2Gb geil black dragon
hdd-k: maxtor 40gb-os(ide), samsung 120gb (sata)
video: inno3d geforce 7600Gs 256mbjelenlegi tápom egy 450-es chieftec. A problémám jelenleg az, hogy amint kap egy nagyobb terhelést, pl.: elindítok egy nagyobb játékot, a gép restartol. Én a tápra gyanakszok. Milyen tápot érdemes venni ehhez a confighoz?
Köszi előre is!
Dr drift
gigabyte ga-ma790x-ds4/phenom 9850Be/2x2gb geil blackdragon/HD4670 512mb/zalman 460W/
-
TK36
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, ha veszek OEM FSP 400 W-os tápot, akkor ahhoz bármilyen mezei tápkábel jó (táp-konnektor)? Úgy érteném, hogy nincs kikötés a vásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Sandormaster
aktív tag
A Giga Superb 460-nál a 20+4 pines csatin kívül van 4+4 pines vagy csak egy darab 4pines csati van az alaplapra? Mert a honlapon "4pin +12V CPU Connector 1" van írva máshol meg "4+4 ből 1"
-
Traxx
őstag
"Valamennyi tuning lesz de nem sok(azért egy dual coret hajtani kell"
Sem a proci, sem a vidkari nem lesz hűde áramzabáló. Részemről elég egy minőségi 350W-os táp is, pl. FSP PNF. Ez a Chieftec most 12K körül mozog, annyit fölösleges kidobni tápra. Tehát az én jelöltjeim: FSP PNF / PNR 350 és 400W, illetve a Giga Superb.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Zolás
addikt
Üdv urak. Kérdésem lenne.
Új konfigom lesz csak nem tudom mekkora tápot vegyek és milyet
Konfig:
Alaplap Abit IB9
proci Intel E6400
ram Geil 2x1Gb 800mhz cl4 kit
vidkari: Ati 4670 512mb
vinyó 1db sata 2 samsung320gb
2 db dvd író
Valamennyi tuning lesz de nem sok(azért egy dual coret hajtani kell
Én Chieftec 450 w-ost nézegettem az szerintem elég .
Valakinek jó gondolata?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Traxx
őstag
Akkor most hogy van ez az aktív PFC vs. kváziszinusz dolog? Nem úgy áll, hogy döntően csak a Deltás tápoknak van vele gondja, hanem bármilyen érintett lehet? Mármint arra gondolok, hogy mondták egy páran, hogy FSP-vel nem pampogtak az olcsóbbik fajta UPS-ek...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
stol
addikt
válasz Sandormaster #20378 üzenetére
Ha közeljövőben szünetmentesre akarsz szert tenni, semmi esetre sem...
-
Sandormaster
aktív tag
FSP ATX-400PNF vagy GigaByte Superb 460W? Megér plusz pár ezrest az aktív pfc? Azt olvastam a gigában is fsp belső van, ez elég jó jel...
-
eastsider
nagyúr
van egy lassan 2 (vagy 3 nemtudom) éves GPS-450 -es chieftec tápom
néha el kezd ciripelni, majd abbahaggya (terheléstől függetlenül)
ugye ez nem "baj?" márminthogy nem fog elfüstölni ? -
zsolt1129
addikt
válasz dangerzone #20372 üzenetére
Tökéletes választás.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok. Szeretném kikérni a véleményeteket a tápegységről, amit kinéztem magamnak a leendő pc-mhez.
TápA konfig a következő lenne:
- c2d 7200 lehetőség szerint majd húzva lesz
- ati 3870
- 2x 500 gb sambsung vinyó
-2 db dvd író -
ansell
tag
2003-as Aopen FSP belsejű tápon megadta magát.
elindultam Corsair VX450-et venni, nem találtam.
vettem helyette egy Seasonic S12-II 380W-at.szerintetek hosszabb távon elég lesz nekem ez a táp húzott C2D és Crossfire alá?
ITX konfig eladó!
-
TK36
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a FSP CRG-450-es tápról? Bírja ill. bírni fogja a mostani processzorokat...?
Egy ilyen táp 6900 Ft-ért megéri? -
csutkaa
senior tag
egy xfx gtx 260-hez milyen tápot ajánlotok?? amin van 2db 6 pines csati
[ Szerkesztve ]
-
-
malwy
senior tag
válasz Hókusz Pók #20360 üzenetére
Memória az rettenetesen keveset fogyaszt ahhoz, hogy megfektesse a tápod
-
Traxx
őstag
válasz m1sk4r #20355 üzenetére
Nem kell nagyon a "Tarzan erős" módszert alkalmazni Elvileg csak egyféleképpen tudod rádugni.A 24 tű nem tudom pontosan, mit is tesz, írta pedig már valaki, milyen vezetékek vannak benne...de ha nagyon megnyugtat, átalakítózz.
Hókusz Pók: a memória fogyasztása nem igazán jelentős tényező, és igen, bőven elég lesz a táp hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Azon gondolkodtam a napokban, hogy az amúgy tökéletesen működő gépem megkínálom még egy kis memóriával. Most ugyebár 2048MB 800MHz-es GeIL DDRII Ultra teljesít szolgálatot Dual Chanelben. Amennyiben veszek még egy ugyanilyen kitet a 425W-os Enermax Modu82+ továbbra is elegendő lesz az adataimnál látható konfigurációmnak?
Köszönöm előre a segítő hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''
-
tiop
tag
Üdv
Azt szeretném megkérdezni,hogy az aláirásomban lévő konfighoz,amiben videokarit fogok cserélni(ATI 4870)a CHIEFTEC 450W táp szerintetek elég lessz?Vagy cserélnem kellene egy corsair vx450-re."Vagy esetleg mégnagyobbra"?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
HerryBoy
csendes tag
de haljátok ha beleteszem mert még addigra nem veszem meg az uj tápot lehet valami baja a gépemnek?vagy a karinak?
-
HerryBoy
csendes tag
mert most az van h rá van irva h 450 w, de az soha nem annyi? mi?
szoval egy szar tom, de
amit irtál a fps 350 w os az elég bele? -
Dyno
veterán
válasz HerryBoy #20346 üzenetére
LEhet hogy bekapcsolásnál eldurran, vagy lehet viszi, de hogy a karit is tönkre teszi ha bármi gebasz van, az is biztos, illene venni egy normális tápot, FSP-400PNR van 5,5K körül asszem az iponba sőt még kevesebb is.Ha van pénzed ilyen karira légyszíves áldozz legalább egy ilyen tápra egy kis pénzt.
-
Traxx
őstag
Ha ér valamit a 4850, akkor keress egy másik tápot...pl. Gigabyte superb 460W-tal olcsón meg is úszod a dolgot.
-
zsolt1129
addikt
Kérdés az hogy ez a táp eggyáltalán le tudja adni azt ami rá van irva.A Mercury tápok nem ajánlott kategóriát képviselik.Nem tudom hogy állsz anyagilag,de ha megteheted akkor vegyél egy FSP 350PNF-et,vagy ha van rá még ketet akkor egy Gigabyte Superb 460-at,de az első is bőven megteszi.
-
HerryBoy
csendes tag
hellósztok
egy AMD 4400+,1 rack,és a tápom nem tul márkás(mercury) 450 w os ,szerintetek ha belerakom az uj rarimat ami pár napon belül megjön (ASUS EAH 4850-et) a táp elbirja? -
LordDarkness
aktív tag
válasz Szten Márs #20318 üzenetére
Köszi! Elég jól néz ki,hogy mindene fekete és ráadásul még csendes is. Még egyszer köszi!!
Rock Katona
-
Traxx
őstag
válasz m1sk4r #20337 üzenetére
Lehet, de az esetek jó részében fölösleges (a kisebb részen értem azt a szerencsétlen esetet, amikor az alaplapi csatlakozót kondik közé szorították, és nem lekapcsolható a +4). Ugyanis a 24 tűs csatiról általában leválasztható a +4, és az ellesz magában. Ha nem, akkor is ellesz magában Egyféleképpen tudod csak rádugni, tehát szerintem nem létszükséglet az átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
gerjus
senior tag
-
kormi0312
senior tag
sziasztok ismét
régen vhol olvastam hogy az FSP Zen 300W-s tápoknak volt talán egy olyan "hibájuk" hogy ciripeltek vagy kerregtek vagy mi a szösz. ezt esetleg vki meg tudja erősíteni vagy cáfolni? -
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem találtam neki megfelelő topikot. Lehet kapni olyan átalakítot, ami a táp 24 tűs csatlakozójából 20-ast csinál?
Üdv.: Robi.
Aurea mediocritas
-
gerjus
senior tag
Sziasztok ,
tanacsra lenne szuksegem , konfigomat az adataimnal megtalaljatok ami ott nem szerepel hogy 3 vinyo van meg a gepben. 9800GX2 rol tortent a valtas 4870X2 re a napokban es felmerult bennem hogy a 400W os libertym amivel maximalisan megvagyok elgedve megerett a cserere ! Ugyan nem produkalt meg semmi aggasztot de ha a jovore nezve is szeretnek egy megbizhato tapot venni hosszabb tavra mit ajanlanatok ?
En szemely szerint enermax parti voltam sosem hagyott meg cserben , ezert kacsingatok a
625W Modu-82 fele ugyanakkor erdekelnenek az uj gigabyte ODIN pro ill GT vel kapcsolatban is a tapasztalatok ....Vagy nagyon nagy tulbiztositas egy 625 W os tap ?
Koszi
Udv Gerjus
Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
14adam
addikt
válasz broaff #20333 üzenetére
codegennél minden jobb De én ilyen tápot nem vennék.Vegyél inkább FSP -t vagy Chieftec-et
Egyik forumon olvastram :" Stability Powert(550) neeee én nemrég sütöttem vele majdnem szét a gépet. Cod4et nyomtam 3GHz-es intel p d-vel 3,6-ra húzva(volt 4GHz-en is, csak nem értettem, hogy miért nem megy), 2600xt-vel 800/1400@860/1800-on, és 5 másodperces laggok jöttek eccer csak. Vinyó kattog. mondom ez tönkre ment. jön újvinyó. ugyanaz. ekkor gyanakodtam visszavettem az oc-ot és ment. de ez nem normális túlterhelés volt, hanem oc nélkül simán hideg maradt a táp, oc kal meg valami fura sípolás jött belőle, és az oldala g.ci meleg lett.ezen kívül még a stability power táp kidolgozása is igénytelen, ha belenéz az ember
és arról ne is beszéljünk, hogy a p5k-mba a magfeszültséget 1.450-re kellett állítanom, hogy a valós 1,370-körül legyen
jah, és ilyen alapjáraton a kis 350-es codeganom is vitte a gépet"
[ Szerkesztve ]
-
broaff
tag
Stability Power táp az milyen márka? Jobb mint a Codegen?
-
Gizmo_G
csendes tag
válasz Edddi3 #20325 üzenetére
Chieftec 500W ATX2 neked akkor erre van szukseged megbizhato es csendes
Jellemzők:
* Maximum kimenő teljesítmény: 500W
* 1db hűtőventilátor (12cm-es, zajszint: ~27dB)
* SLI / Crossfire ready (dual PCIe)
* Aktív PFC (Power Factor correction) szabványkorrekció
* Leégés védelem
* Rövidzár védelem
* PS2 szabvány
* Intel / AMD kompatibilitás
* EPS12V a duál CPU alaplapokhoz
* ATX 2.0 kompatibilitás
* ATX 1.1 kompatibilitás
* Kötegelt ATX áramkábel
* full range - teljes input vertikum
* AFC (Automatic Fanspeed Control) ventilátor seb. módosítás
* OVP (Over Power Protection) túláramvédelem
* OCP (Over Current Protection) túlfeszültségvédelem
* OTP (Over Temperature Protection) túlhevülésvédelem
* 2 db PCI Express tápkábel duál módban (SLI, vagy Crossfire)Csatlakozók:
* 1x 20/24 pin ATX (55cm)
* 1x 4 pin P4 (65cm)
* 1x 8 pin EPS12V (55cm)
* 2x 6 pin PCIe (SLI Crossfire) (55cm)
* 6x Molex / PATA táp
* 1x Floppy táp (90cm)
* 4x SATA táp (55, 65cm)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Szten Márs #20324 üzenetére
X-akták! Az igazság odaát van!
Következő lap vagy proc csere. De sajnos csak egy hét múlva lesz rá lehetőségem!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Edddi3
csendes tag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem hogy még nem tudom milyen alaplaphoz e6600/e8400-hoz illetve gtx280-hoz milyen/mekkora táp kellene?:/ az előző gépet amibe 8800gtx volt elrontotta a a vga-t a táp (enermax liberty 500w) szóval abba már annyira nem bízok -
addikt
válasz Szten Márs #20322 üzenetére
Na de a proci hogy tudna így beszarni? Ismerősömtől vettem, aki nagy kocka és éjjel nappal Crysis és hasonló játékokkal terhelte! Halt már meg procim, de csak úgy hogy többet nem volt se kép se hang.
-
addikt
válasz Szten Márs #20287 üzenetére
Igazad volt! Ma este leteszteltem a gépem egy Corsair VX550-el! A jelenség változatlan! ORTHOS közben a gép leáll. De órákig bírja, mert egy egész filmet megnéztem és elaludtam, míg 8as prioritáson ment. Csak reggel tűnt fel megint, hogy gép nuku. Lehetséges források ezek után szerintem: cpu, alaplap. Remélem a proci lesz a gari miatt!
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Udv!
Itt kerdeztem ra, es vegul meg is vettem az FSP 400PNR tapjat, de problema van vele. Raneznetek? Koszi!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz LordDarkness #20317 üzenetére
Corsair VX450 a te tápod. A Delta beles Asus/Chieftec tápok sajnos hangosak, valóban.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Valaki tudna a mostani tápomtól(Asus A-45GA) halkabbat ajánlani? Lehetőleg nem horror áron Vagy vegyek inkább egy venti szabályzót mert a tápon található egy szabályzóra köthető csat. de akkor mi az a minimális fordulat ahol még elegendő levegőt szálit?
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
Hasaggymeg
veterán
válasz venember83 #20315 üzenetére
Hurrá!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #20314 üzenetére
Megerősitem.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz venember83 #20311 üzenetére
Még egy utólsó kérdés a földimhez!Nézz rá és erősítsd meg,hogy elég,mert megtaláltam.A legalsó,DPS 350 AB [link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
venember83
nagyúr
válasz Adamka3kerék #20312 üzenetére
Extreme powert ne. Viszont a négyszázas PNF bőven elég.
Szivesen. -
Adamka3kerék
tag
Üdv
Ilyen tápot szabad venni? Cooler Master eXtreme 500W
4850+e6400,semmi extra,ehhez kéne......elég lehet egy sima fsp pnf 400?választ előre kösz
Kézkímélő, PH semleges! ~~~°°°°...
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #20309 üzenetére
Akkor igen, bőven jó lesz az.
-
Hasaggymeg
veterán
Delta electronics-ot ír rajta,12V-on 350W-ot tud.Ölég lesz vagy sem?
-
Dyno
veterán
válasz Hasaggymeg #20307 üzenetére
Tápnak a márkáját kell tudni.Azzal hogy kiméred mennyit fogyaszt, semmit nem érsz ha egy márkátlan megbizhatatlan tápod van.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz venember83 #20306 üzenetére
Esetleg valahogy kideriteni mennyi most a fogyasztásom?
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #20302 üzenetére
Táptól függ, ha valamennyire is minőségi, akkor simán birnia kell. A minőségi tápok listáját az első hsz-ben találod.
-
Kombat
őstag
válasz spidersoft #20303 üzenetére
A Chieftec tápok nem éppen a halkságukról híresek, ha akadna még 2760 Ft-od, akkor a Seasonic S12II-330HB-t ajánlanám!
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #20303 üzenetére
PS: most látom, hogy pár hozzászólással feljebb be van téve valami hasonló görbe ide is, csak más tápnévvel
-
spidersoft
senior tag
Üdv,
*Csendes* tápot szeretnék a készülő Dual Atomos nettopomhoz, viszont lehetőleg 10k-ból jó lenne, ha kijönne.
(bocsi, copypaste egy másik topicból, mert ott túl off volt)
Valakinek van *személyes* tapasztalata (olvasni én is olvastam sokfélét) a Chieftec GPS-350EB-101A tápról? Ezt néztem ki magamnak, mert azt írja csendes. Valahol láttam egy táblát, ami írta, hogy kb. 200W fogyasztásig nem kezdi emelni 800-ról a fordulatot -- ha minden igaz, amit írtak, akkor az atomos konfig jó ha 50W-ot hajlandó lesz felvenni, szal lehet még nyáron sem emelkedne meg a ventifordulat. A táp névlegesen 27 dBA-t tud, csak azt nem tudom, hogy a fuker mely fordulatán Ismerve a manapság szokásos üzleti fogásokat valószínűleg a legkisebb zajt adják meg, amit egy ilyen táp kibocsáthat -- egy olyan tápot mértek, ami a lehető legpontosabban volt szerelve, legpontosabban fröccsöntött ventilátorlapátokkal rendelkezett és benne volt egy gépházban, amiben minden pontosan volt illesztve és semmi se zörgött Persze az is lehet, hogy mégsem kapitalisták ennyire és valami átlagos értéket tüntetnek fel, pl. a venti félgőzön futása közben keltett hangnyomást. Az ára 8-10e körül van. (Itt Salgótarján környékén inkább 10 felett kicsivel )
(ugye 0 dB elvileg a hallásküszöb, a 27 dB ennek kb. 500-szorosa.)
Jah és az se mindegy, hogy mennyire tud romlani a csapágyazása ennek a tápnak.
Az én koncepciómhoz mindenképp kell egy ventilátor, ami keresztülkerget némi levegőt a házon -- a notivinyó hangját is el akarom nyomni, ezért hangszigetelt ház kell, viszont alap keringésnek lennie kell, hogy a proci és a chipset ne főjön meg saját levében.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
veterán
A látható (szerény) konfigurációmat megtoldanám egy 8600GT_vel(kidobnám a 7300ast).Szerintetek elég a 350W táp?A fujitsu support szerint nem biztos. Kösz
[ Szerkesztve ]