Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz sirarcheer #49730 üzenetére
Ha tápot keresel akkor azt írd, idézet tőled :Ehhez milyen csendes ventilátort vegyek?
Abba a gépbe egy ilyen [link] is elég. Vagy ezekben a boltokban is megnézheted [link].[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz sirarcheer #49728 üzenetére
Kicsit eltévedtél , ez [link] a házas topic, azt hiszem van a ventikről is.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Tothgera30 #49720 üzenetére
Igen elbírja, még tuning is belefér, főleg 5770-nel, de a 48xx mellett is.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz FireKeeper #49569 üzenetére
Most mértem a gépem, 2d-ben 60-62 W , 3d-ben/stalker cop/ 130-160 W között van a fogyasztás, mindez konnektorból. A géped nem ehet többet 200 W-nál, a cx-nek bőven elégnek kell lenni, de a Te dolgod. Jobb házakban meg el lehet rejteni a vezetékeket, de ha megéri a felár hogy lecsatolható akkor vegyél olyat.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz FireKeeper #49560 üzenetére
Vegyél vx 450-et, az mindig halk, a géped meg nem eszik 250 W-nál többet, bőven elég lenne.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz FireKeeper #49554 üzenetére
Alul bírná, de függ hogy mivel lesz bővítve. A mostanihoz a cx 400 nem elég ?
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz ronson #49124 üzenetére
stabilitási probléma felléphet, vagy az is, hogy egyszerűen el sem bírja indítani a gépet.
Ez a "jobbik" eset, rosszabb esetben a 12 V-os részt megkínálja mondjuk 15 V-al miközben végülis "működik". Utoljára, a tecsós gépek nem igazán játékos konfigok, nincs nagy fogyasztó a gépben, azért egy 400-as gagyi tápnak is illik 200 W körül leadni, csak mint írtam nem mindegy hogyan.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz ronson #49114 üzenetére
Csak azt felejted el hogy a "tecsós" gépek nagy része nagyon "gamer" konfig mellett /pl 9500 gt 1 GB ddr2/ is jó ha eszik 150 W-ot, a nagy részük integrált, az meg kevesebbet. Azt a teljesítményt még elbírja egy gagyi 350-400 W-os táp is, de ha belekerülne mondjuk egy 4870 ami egymaga annyit eszik mint addig a konfig akkor ott már lenne gond, nem is kicsi. Arról nem is beszélve hogy a stabil feszültségek nem a gagyik jellemzői. 5-6e körül lehet értelmes új tápokat venni, codegen és társai is majdnem ennyibe vagy többe kerülnek, akkor azt hiszem nem kell sokat gondolkodni melyiket érdemes venni.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz God MonXter #48880 üzenetére
Nem venném meg, ma láttam az aprón 300-400 W-os delta, fsp tápokat jó áron, inkább azokból válogass.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz sittes_redix #48821 üzenetére
gps-t nem vennék, igaz megbízható de alacsony hatásfokú és terhelésnél hangos. A hpc-t sajnos nem ismerem.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Seasonic X-szériás ventilátormentes tápok. Egy 400-as nem is lenne rossz, főleg hogy moduláris.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Intelligencs #48480 üzenetére
A corsair vx 450-et azért szokás szidni mert túlságosan lassú a ventije, emiatt nagyon halk és egyesek szerint melegszik /csak a halkságot tapasztaltam eddig/. Emiatt ezt a "corsair hang" dolgot nem nagyon értem. Már majdnem egy éve hajtok egy vx 450-et, a tücskök az udvaron ciripelnek, a táp még nem. Ha igazán halkat akarsz akkor ezt ajánlom, az 5 év gari sem mindegy.
Mod bmwsan : Nem hiszem hogy bármilyen gondot okozna ha máshol vennéd a tápot, még akkor sem ha az iponon szerelik össze a gépet.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Mártógyurma #48365 üzenetére
A vx-nek egy 12 V-os ága van, mindegy melyikre kötöd, viszont hogy egyenletesebb legyen a kábelek terhelése mindkettőre rákötném.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz mar1boroman #48211 üzenetére
A négy táp gondolom nem egy év alatt jött össze, tehát az író sem lehetett mai gyerek, még egyszer, biztosan a táp lehetett a gond ? Egyébként van corsair topic, ez inkább oda tartozik.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz mar1boroman #48209 üzenetére
Ha eddig jól ment a táp és miután csatlakoztattál rá valamit ami bedöglött biztosan a tápra kellene gyanakodni ?
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz d@minator #48175 üzenetére
Ha a végén bedobod hogy idővel az áram is "elfárad" vagy valami hasonló baromságot dobok egy hátast. Ez az élettartam dolog egy gyönyörű marketingrizsa, kanyar nélkül bevetted. Hasonló lenne mintha a kereskedésben azt mondanák vegyél 20 LE-vel erősebb autót, idővel kicsit "szétszalad a ménes". Természetesen öregszik minden cucc, de ezt azért kalkulálja bele a cég ne én, tehát olyat gyártson ami 3-4 év múlva is tudja a gyári értékeket, ne kelljen 20%-al erősebbet venni.
A te konfigodnak játék alatt 232W-os teljesítményt dobott ki Ezzel csak 100 W körül tévedett, a stalker cop-ot nem mondanám gyengén terhelő játéknak.
Teljesen egyszerű a dolog egyébként, valahogy meg kell magyarázni miért vegyél izmos tápot, csak egy mérés szerintem egyszerűbb, tele van mérésekkel a ph, meg kell keresni majd azok alapján választani, ennyi.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Fecogame #48158 üzenetére
Ha azok a feltételek vannak akkor igen.
Mod d@minator : Most lehet itt keverni, de azért 160 W és 370 W között van egy "kis" különbség, ha ennyire jó a kalkulátor akkor ajánlhatna 300 W-os tápot is, olyanok léteznek. Az lehet hogy a tt-nek nincs ilyen kicsi de ez valahogy nem érdekel.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Fecogame #48142 üzenetére
Mi mér mit , kicsit bővebben ?
Ha arra gondolsz hogy a "tápból felvett wattokat" méri a program akkor még jobban sántít, hiszen a konnektorból mindegyik táp többet vesz fel mint amennyit lead az alkatrészeknek.
Tehát ha 316 W-ot ad le a táp akkor egy 80 %-os tápnál már 379 W-ot kellene a konnektorból kivenni. Nekem csak 160 W maxot sikerült, így még nagyobb az eltérés.Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz amdphenomX4 #48062 üzenetére
Ha ennyi mindent akarsz venni egyszerűbb a milyen gépet vegyek topic, igaz az kevesebb hsz-al jár.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
30. Juni 2010
Test: Enermax Modu87+ 600W (11/11)Ez a dátum /a lap teteje hogy megtaláld/, tudod értő olvasás, nem olyan bonyolult dolog ez. Ha ennyire nem megy akkor inkább ne erőltesd.
Ez meg az értékelés, a lap alján, többet nem nagyon tudok segíteni.
Egyébként elhiszem hogy el kellene adni a tápodat, de egy kicsit értelmesebb módon is lehetne reklámozni .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Enermax Modu 87+ teszt, a 6/10-es értékelés nem egy nagy szám.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz REDeath #47466 üzenetére
A gps széria nem igazán halk terhelésnél, de ha az adatlapodon a valós konfigod lenne könnyebb lenne segíteni. Azt sem lenne rossz tudni mennyi az a félár.
Mod HyP3b0y : A konfogod 250-300 W körül enne, elméletileg elbírná, de hosszú távon lehet kevés lesz. Csatlakozó is lehet kevés lesz a két kiegészítőhöz.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz zippofcy #47445 üzenetére
Azért szövegértésből Te sem panaszkodhatsz.
Tök mind1 hogy pazarol-e és ha igen mennyit.
Számoljunk 200 W fogyasztást /a gép fogyaszt ennyit/, ehhez egy 70 % hatásfokú táp a konnektorból 260 W-ot vesz fel, egy 85 %-os meg 230 W-ot, ezért nem mindegy a hatásfok.Vagyis a 450W-os Corsairom fel tud venni 520W-ot a konnektorból? Mert én vhogy ezt kétlem
80 %os hatásfokkal 540 W-ot vesz fel 450 W leadott teljesítmény mellett, mivel a tápoknál a leadott max teljesítményt adják meg.Nem a hatásfokot vitattam.
A fentiek fényében ez a mondatod tök értelmetlen, kicsit utána nézhetnél a dolgoknak.Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz superecneB #46973 üzenetére
Igen, elég lesz.
Az enermax biztosan halkabb mivel a chieftec elég zajos terhelésnél.Mod Sild : A cx-nek elég hosszúak a kábelei, elég is oda.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz dewil666 #46952 üzenetére
Kár hogy az everest méri a proci kupakhőjét és külön a magok hőjét, ennyi smiley mellett már erre is rájöhettél volna. Nem gond ez egyébként, még hét eleje van, jó szórakozás lesz ez egész hétre .
Azt meg még mindig nem értem hogy a procihőfok mit keres a tápos topicban, de gondolom majd erre is rávilágítasz, hisz az "nagyon megy" neked.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz dewil666 #46945 üzenetére
Kicsit tanulmányozd azt a képet, van ott érték, min és max , természetesen mindhárom érték a cpu-ra vonatkozik Nem sok táp hőfokát lehet mérni, azt a chieftec-et pl nem lehet. Ha meg a cpu-val van gond akkor vannak ilyen gondokkal foglalkozó topicok.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Soldika30 #45692 üzenetére
A márka fontos lenne, "nevenincs" tápokra csak ráírják a "sok wattot" de messze nem adják le a ráírt értéket. Ha leveszed a ház oldalát /kikapcsolva/ a táp oldalán kell lenni adattáblának . A konfigodat elnézve a 4890 felesleges főleg 12xx körüli felbontás környékén, kevés a procid. Ha a procit alapon hajtod akkor egy 4670-es kártya is majdnem sok lenne.
Mod : Gugli szerint akyga, de akár colorsit is lehet [link], amennyiben igaz akkor a 4890-et elfelejtheted, kevés lesz hozzá a táp.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz robert02@12 #44685 üzenetére
Nem érdemes, inkább 4830, vagy kicsit drágábban 4770-4850, azok jobban megérik. Az előbbi linken a fogyasztásnál megnézheted a teljesítményét is.
Mod 14adam : A két tápcsatlakozó nem véletlenül van rajta, erre a kártyára nem lehet büszke az ati.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz Overclocked #44066 üzenetére
A 450-es chieftecnek a 12 V-os ága elég gyenge, lehet gondja lenne a konfiggal, terhelésnél csendes semmiképpen nem lenne.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Overclocked #44060 üzenetére
A táp csak annyi áramot ad amennyit a konfig kér, ha 100 W-ot akkor csak annyit. A 800 W a max terhelhetőség, ez nem hősugárzó vagy vasaló. Egyébként a konfigodhoz túlbiztosítással is elég lenne egy normális 600 W körüli táp, ráadásul a 600 W fölötti fsp-k nem a legjobbak, valami gond van velük, keress rá.
Itt van egy gx2 teszt [link], az egész konfig nem evett 300 W-ot.
Mod Rush77 : Elég, de inkább valami korszerűbbet vennék, fsp 400 ghn vagy apn, vagy corsair cx 400.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz goyo206 #43970 üzenetére
Ez dumának nem rossz /mármint a 3870 x2, főleg kettő/, de ha erre gerjedsz akkor ne állj meg 1000 W alatt, ne végezz félmunkát, az a biztos.
Amit említettél tápokat ez nem lenne rossz, egy 5970-et is röhögve vinne /vagy 2x3870 X2-őt /.Amit utoljára linkeltél /xilence/ macron beles, vélemények a macronról [link].
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz stork13 #43963 üzenetére
A mostani konfigodhoz is bőven elég lenne a vx 450, ha kell a modularitás akkor az everest 500. Az újabb videokártyák remélhetőleg nem fognak többet enni mint az elődök /ati vonalon legalábbis/, ugyanez igaz a procikra is, ha minden igaz a 6 magos thuban is 125 W-os lesz.
Mod goyo206 : Mihez akarsz ilyen erős tápokat ?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz Nashaba #43729 üzenetére
A saga-kal volt valami nyűg, használd a keresőt. Az említett tápok valóban leadják a ráírt teljesítményt, a hatásfokuk is magas emiatt csökken a hőtermelés és a fogyasztás, illetve van bennük kellő védelem, ha gond van csak a táp megy tönkre, nem viszi a gépet is magával.
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Akkor segítek, így egyszerűbb lesz : én [link], válasz /holott senkit nem említettem a hsz-ban/ [link], én [link], válasz [link].
Ennyi történet, magyarázd már el ezzel [link] kit sértettem, nem írtam igazat, rágalmaztam, gyilkoltam ? Ha hülyeséget írtam javítsd, ne engem bírálj, előre szólok nem fogok változni, felesleges erőlködni. Utoljára, ha az első hsz-ben valótlant állítottam azt cáfolhatod, ha nem tudod akkor felesleges a hsz-kat gyártani.Még annyi, Te az összes topicban említett táppal rendelkeztél, tesztelted őket ? Gondolom nem, ezért vannak a tesztek, velem együtt neked is az ad támpontot, gondolom ez sem új dolog. Ezzel az erővel írhatnám azt is hogy csak az szapuljon bármit akinek bedöglött, egy kicsit furcsa lenne, nem gondolod? Ennyit a "tapasztalatról".
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Mivel is romboltam a topic renoméját, linkeltem egy tesztet és hozzáírtam a véleményem ? Nem szabad ?
Erre még mindig várom a választ, amit utána írtam meg gondolom nem olvastad .
Ha annyira védeném a corsair akkor írhatnék minden nap, ha okkal történik akkor ráadásul semmi bajom nincs vele, nem vagyok alkalmazott, semmi közöm a céghez, és nem is hibátlan gyártó, de ha ez új akkor már megérte írnod.
Még egyszer, olvasd vissza amit ma írtam, ha nem érted akkor sajnos ennyi, többet nem tudok segíteni.Mod paprika : Seasonic beles, viszont ebben a tesztben [link] nem vitézkedett, ha van más akkor inkább azt. A hx 650 [link] olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Milyen szavakat forgatok ki ? Találtam egy tesztet, írtam egy véleményt, ennyi, az hogy nem tetszik arról nem én tehetek. Ha felkapcsolna az enermax ventije akkor talán az lenne a hűvösebb, hiszen mint tudjuk a corsairé nem kapcsol feljebb. Javíts ki ha tévedek valamiben.
Egyébként ugyanolyan jogom van ide írni mint bárkinek, ráadásul talán lehet saját véleményem is. Ha ez nem egyezik a Tieddel az nem tudom miért gond, ez egy ilyen "játék".
Azon meg csodálkozok hogy miért gond ha a mindkettő hűvös volt, gondolom egy helyen volt mindkettő, az enermax akkor is melegebb lett, ennyi.Az élet kegyetlen .
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest