Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

Komolyabb tesztképeket még mindíg nem lőttem, de pár észrevétel azért van camdiox focal reducer-el kapcsolatban :D
    Nem tudom ez jó dolog vagy sem, de kissé megváltoztatja az obik karakterét, a manuáloknál nyitott rekesznél megszokott "ideges" bokeh már nem annyira ideges, sokkal krémesebben mosnak, itt egy példa: camdiox vs normál adapter, a háttérben lévő ágakon látszik a különbség.
    A látószög és a háttérmosás ennyit változik, első kép camdiox, második normál adapter ugyanolyan távolságból, harmadik normál adapter és addig hátráltam amíg kb. a candioxoshoz hasonló lett a képkivágás.
    Nagyrészt Pana G3-ason fogom használni Revuenon 55mm F1.4-el, szal ha jól számolom a crop faktor 2x helyett 1,44x lett, az 55/1.4 meg 39,6mm F1.0-ának felel meg... Az F1.0 a záridővel elég durva dolgokat művel, a szobámban a jelenlegi esős borús idő mellett iso400-500 bőven elég, napsütésben meg csak nd szűrővel lehet nyitva 1/4000 alatt tartani, szal ha valaki fényerős fix seggére akar ilyent venni, az mindenképp számolja bele az nd szűrő árát is a dologba :DDD
    A sarkakban fogalmam sincs mit művel és nem is érdekel, valszeg jobban ken széleken mint normál adapterrel, de én gyengefényes helyzetekre vettem, meg egy kis bokeh tuningra, ezeket így első blikkre simán teljesíti, ráadásul sokkal olcsóbb, mint egy F1.0 vagy F0.95-ös üveg, még az F1.2-es manuálok is sokkal többe kerülnek :)
    Ja még egy apróság: vékonyabb viszont nehezebb, mint egy normál m42 adapter, ha ez számít...

Új hozzászólás Aktív témák