- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Balinov
üzenetére
Szia!
Szerintem azt neked kell eldöntened, hogy van-e értelme. Először is valami oka van, hogy felmerült benned a manuális objektívek használata. Azt értem, hogy makrózásra nem használnád, de más témákhoz attól még megfelelő lehet. A lencsés M42-es adapterrel lesz végtelened, de mindenképp ront a kép minőségén az a plusz lencse (mértékéről nincs tapasztalatom). Ebben az esetben tényleg kérdőjeles lehet a használata akár a kitobikhoz képest is.
Lencse nélküli adapterrel ugyan nem lesz végtelened, de közeli témák fotózásához megfelelő és ki tudod használni a kitobinál szebb rajzolatot, vagy a nagyobb fényerősséget adott esetben. Ez nyilván olcsóbb megoldás, mint egy AF-es fényerős obit venni. Azt neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e bíbelődni az ilyen fotózással.
Szintén Nikonosként én másik utat választottam. Remek Nikon manuális objektíveket lehet venni (jórészt külföldről), amik teljesen kompatibilisek a digit. vázakkal is.
Emellett ott vannak a Tamron SP manuális objektívjei adaptall-2 "rögzítési" rendszerrel, szép rajzolattal. A rendszer lényege, hogy az objektív végére az adott váznak megfelelő adaptert (lencse nélkül) kell tenni, ami biztosítja a megfelelő távolságot az érzékelő síkjához képest. Azaz ezen rendszerrel is van fókuszod a végtelenben.
Kétségtelen, hogy az utóbbi két megoldás költségesebb az M42 objektíveknél, de járható út.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kedvenc zene a mai napra
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Milyen SSD-t vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen autót vegyek?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen ,MS3725
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest