- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodorpeter
csendes tag
válasz
Balinov #2433 üzenetére
Szia!
Szerintem azt neked kell eldöntened, hogy van-e értelme. Először is valami oka van, hogy felmerült benned a manuális objektívek használata. Azt értem, hogy makrózásra nem használnád, de más témákhoz attól még megfelelő lehet. A lencsés M42-es adapterrel lesz végtelened, de mindenképp ront a kép minőségén az a plusz lencse (mértékéről nincs tapasztalatom). Ebben az esetben tényleg kérdőjeles lehet a használata akár a kitobikhoz képest is.
Lencse nélküli adapterrel ugyan nem lesz végtelened, de közeli témák fotózásához megfelelő és ki tudod használni a kitobinál szebb rajzolatot, vagy a nagyobb fényerősséget adott esetben. Ez nyilván olcsóbb megoldás, mint egy AF-es fényerős obit venni. Azt neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e bíbelődni az ilyen fotózással.
Szintén Nikonosként én másik utat választottam. Remek Nikon manuális objektíveket lehet venni (jórészt külföldről), amik teljesen kompatibilisek a digit. vázakkal is.
Emellett ott vannak a Tamron SP manuális objektívjei adaptall-2 "rögzítési" rendszerrel, szép rajzolattal. A rendszer lényege, hogy az objektív végére az adott váznak megfelelő adaptert (lencse nélkül) kell tenni, ami biztosítja a megfelelő távolságot az érzékelő síkjához képest. Azaz ezen rendszerrel is van fókuszod a végtelenben.
Kétségtelen, hogy az utóbbi két megoldás költségesebb az M42 objektíveknél, de járható út.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő