Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz
w751230
üzenetére
Az enyémből ki tudsz indulni. Ha nem sikerül, akkor holnap megcsinálom olyanra, amilyet szeretnél.
Annyit csinál, hogy ha az akku töltöttsége 20% alá esik és a telefon nincs töltőn, akkor bemondja, hogy "az akkumulátor töltöttsége alacsony". Ha pedig feltöltődött az akku 100%-ra és töltőn van a telefon, akkor bizonyos időközönként bemondja, hogy "akkumulátor feltöltve". Illetve ezekről az értesítési sávban is megjelenik infó (ez neked nyilván nem kell). Ha ezt át tudod alakítani magadnak, akkor feltöltöm magát a makrót is, ha kell.
-
Somatom
veterán
Rebootoltam a vasat. Az én első Makróm működik, de a Tied nem akar. Úgyhogy egy más megközelítéssel átalakítottam. Csak képként osztom meg, mert nem túl szép megoldás.
VISSZASZAMOLAS
SCREENOFF_TILT
SCREENOFF_TILT_VEZERLO
Lényegében a visszaszâmoló intézi a dolgot. A tiltó egy lebegő ikonnal testesíti meg a "mégse" funkciót. A vezérlő csak azért kell, mert egy Makróban nem lehet megadni, hogy saját magát tiltsa. Robotban lehetett, szóval ez MD hiányosság. Húszra azért kellett módosítanom a visszaszámolâs kezdetét, mert valamiért feleződik. 10 -ről indítva 5 - nél kikapcsol a kijelző. 20 -ról indítva kapom a 10 másodpercet. -
Somatom
veterán
Írtam már korábban. A "mégse" azért kell, hogy ha véletlenül böknék a parancsikonra, akkor a "mégse" gombra bökésre mégse hajtsa végre a kijelző kikapcsolását. Tehát a "mégse" az kell. Az "OK" opció a fölösleges. Ha a "mégse" gombbal nem állítom meg a folyamatot, akkor a visszaszámolás leteltével kapcsolja ki a kijelzőt. Tehát indítom a parancsikont ès ha nem csinálok semmit a kijelzőn, akkor kapcsolja ki. Most ez nem történik meg, mert várja az OK -ra bökêst.
-
-
Somatom
veterán
Nem teljesen kerek. A Countdown Makrót átneveztem visszaszámolásra. A másik Makró hivatkozásánál kijelöltem az új nevet, erre dobott egy ilyen ablakot. Itt mit kell kipipálni?
A másik, hogy a Makró futtatásakor megjelenik a vâlasztó felület, ami "OK", vagy "Mêgse" bökêst vár. De, a visszaszámolâs azért kell, hogy legyen időm kikapcsolni az egeret. Kikapcsolt egérrel viszont nem tudok bökni. Tehàt nekem csak a "Mégse" opció kell, ellenkező esetben automatikusan hajtsa végre a kijelző kikapcsolását. -
válasz
Somatom
üzenetére
A "Hurok folyatása" és a "Kilépés a hurokból" csak egy hurokban működnek. Pld: While/Do vagy Do/While ismétlődő műveletek. A hurkon kívül nem csinálnak semmit. (Ez a művelet leírásában benne is van. Ha hosszan nyomsz egy Esemény/Művelet/Feltétel-re, akkor előugrik a leírása)
Sikerült megcsinálnom a visszaszámlálós kijelzést, kellett hozzá egy plusz makró. A meglévő képernyős makrót módosítottam. Nem kell így már a Stopper hozzá. Visszaszámlálás - Képernyő késleltetett kikapcsolás
A visszaszámlálás így a legegyszerűbb: -
Somatom
veterán
Csak próbálkozom, de mit csinálok rosszul? A műveletek tesztelésére nem úgy reagál, ahogy várnám. A felugró üzenet rövidre van állítva.
Screenshot -
válasz
llaszlo
üzenetére
Nem kezeli jól a naptáreseményeket a Macrodroid. A naptár értesítését el lehet kapni, de nem tartalmaz mindent. Sok változót létre kell hozni, mire összerakódik az SMS küldéséhez szükséges adat.
A makró amiről írtam, ugyanúgy működik, mint egy SMS időzítő. Be kell állítani a dátumot, az SMS szövegét és a telefonszámot. -
válasz
llaszlo
üzenetére
Nem egyszerű. A naptár esemény részleteit nem igazán kezeli jól a MD. A naptár értesítését el lehet kapni, de szét kell szedni, változókba menteni, szövegfeldolgozással kiszedni a megfelelő részt...stb.
Akkor már egyszerűbb egy makrót készíteni, amiben van két változó + az időpont beállítás. A naptárt is ki kell tölteni, de nem nehezebb a MD-t sem.
Én az utóbbit javasolnám. -
válasz
Somatom
üzenetére
Sajnos ilyen késleltetéssel egybeépített művelet nincs. Korábban gyártottam már egy ilyen makrót (amikor az IF megerősítéssel művelet bekerült a MD-ba), nem túl szép, de működik. Egyetlen hátránya, ha a beavatkozás prompt-ját elküldöd a háttérbe, akkor nem tudod az Ok/Mégse lehetőségeket újra előhívni, csak ha megint a parancsikonra böksz, ekkor újraindul a számolás is. De ezt időben kell, különben a beállított idő lejárta után lefut a Képernyő ki művelet. Makró letöltés
A makró működéséhez létre kell hozni egy MD parancsikont és a makrót hozzárendelni. -
llaszlo
veterán
Olyat meg lehet oldani, hogy a naptár esemény tartalmaz egy bizonyos szöveget pl: #SMS, a leírásban van egy SZÖVEG, a helyszínen meg egy telefonszám, és két órával az esemény előtt elküldi a beírt SZÖVEGet a helyszínen lévő telefonszámra?
Itt az IFTTTvel oldják meg. Ha megoldható macroval, akkor nem kéne még egy külön app erre.
[link] -
Somatom
veterán
Vettem egy tabletet és ezen megpróbálom teljesen kihagyni az E-Robotot. Egy szög egyszerű parancsot szeretnék átültetni. Parancsikon -> képernyő kikapcsol. A Robotban minden parancshoz lehet kérni megerősítést, beállítható késleltetéssel. Ez azt eredményezi, hogy a parancsikonra bökés után megjelenik egy felugró ablak x (mondjuk 10) másodperces visszaszámolással, és egy "mégse" gombbal. Ha X másodpercig nem bökök rá, akkor végrehajtja a parancsot. (Beállítható a fordítottja is, hogy bökés nélkül nem hajtja végre a parancsot, de erre most nincs szükségem.) Hogyan ültethető ez át MD -ra? A "mégse" a véletlen indítás miatt kell, a késleltetés meg azért, hogy közben ki tudjam kapcsolni a BT egeret, mert arra újraéledne a kijelző.
-
-
S_Ipkiss kérését privátban válaszoltam meg, de ide is felteszem a megoldást, hátha valakinek jól jön a későbbiekben.
Ha valaki megpróbálkozott esetleg vele, hamar szembesülhetett, hogy ez nem egyszerű, mivel a MD-ban nincs "Hívás elutasítva" esemény.
Én is gondoltam egy nagyot, elkezdtem a "Nem fogadott hívás"-al.
Igen, de az meg csak akkor működik, ha a hívó fél szakítja meg a hívást (vagy központ egy bizonyos idő után), de elutasításra nem reagál.
Akkor most hogyan tovább?
S_Ipkiss említette, hogy nála megjelenik egy értesítés, ha volt elutasított hívás. Ezzel is próbálkoztam, de menet közben jöttem rá, hogy azért nem jó, mert ez az értesítés nem "raktározza" a telefonszámot és olyan telefonon sem lehet majd használni, ahol nincs értesítés.
Az eseményeket végigfutva beugrott a "Hívás vége". Jó is volt az elképzelésem, hiszen minden hívás egyszer véget ér, ha fogadtuk, ha nem.
Ez már működött elutasításra és nem fogadott hívásra is. Így a "Nem fogadott hívás" eseményre már nem is volt szükség (ez azért később derült ki, amikor dupla triggerelés volt, ha a hívó szakította meg a hívást. 1x a "Hívás vége" esemény futott, 1x pedig a "Nem fogadott hívás")
Igen ám, de ez az esemény akkor is lefut, ha fogadunk egy hívást és később befejezzük.
Na itt már gondoltam, hogy kell még egy esemény, mert feltételekkel ezt nem lehet szabályozni. Itt adtam hozzá a "Hívás folyamatban" eseményt és egy Logikai (igaz/hamis) változót, ami egy kapcsoló szerepet játszik és ezt feltételként használtam fel az SMS küldéséhez.
Működtetése a makrónak innen már egyszerű volt.
Alaphelyzetben a változó mindig -Igaz - állásban van. Tehát, ha elutasítás vagy nem fogadott hívás történik, akkor a "Hívás vége" esemény aktiválódik és küldésre kerül az SMS.
Amikor fogadjuk a hívást, akkor a "Hívás folyamatban" esemény hatására a változó - Hamis - értékű lesz, ezáltal az SMS nem kerül elküldésre. A hívás végén a változó ismét - Igaz állásba kerül és minden megy az elképzelés szerint.
-
S_Ipkiss
friss újonc
Sziasztok!
Huawei watch fit órámon az alutasított hívások után szeretnék kimenő üzenetet küldeni (Később visszahívlak) az elutasított félnek.
Tehát, jön a bejövő. Jelez az óra. Rányomok a piros telefonkára és a hívónak megy egy autómata üzenet.
Ha valaki tud ebben segíteni, azt nagyon megköszönném.

Teljesen kezdő vagyok a appon belül. Szájbarágósan, ha egy mód van rá.

Előre is köszönöm!
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
kiraly.andra
üzenetére
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
kiraly.andra
üzenetére
Igen, azt fotóztam.
-
zeon.hu
nagyúr
Ha "Ne zavarjanak" a feltétel egy bejövő hívásnál, akkor mit állítsak be, amikor ebben a módban vagyok?
(Hívást szertnék elutasítani DND módban olyantól, aki amúgy a kedvencek között van, ez a csoport pedig hívhat DND alatt is. Sajnos a MIUI ezen részét nem lehet testreszabni, mint korábban az EMUI-t.) -
válasz
llaszlo
üzenetére
Akkor használd az események közül az "Adott napon - A hónap napja". Viszont ezt a makrót mindig meg kell nyitni és szerkeszteni. Ezt leggyorsabban a - Legutóbb megnyitott makró - gombbal tudod (ha ez volt a legutóbbi) vagy még kell keresni, mert makró szerkesztésre nincs widget lehetőség.
-
llaszlo
veterán
Kösz. Akkor akarom beállítani az időpontot is, amikor megírom az üzenetet. Mert az sem fix.
Valami widgetre vagy parancsikonra gondoltam, hogyha azzal megoldható lenne.
időpont telefonszám szövegMa is lett volna egy találkozóm. Előtte kb egy órával küldtem egy smst erről a másik félnek..Kb fél óra múlva hívott, hogy elfelejtette. Még a múlt héten beszéltük meg a mai napot.
-
llaszlo
veterán
Időzítve szeretnék SMS-t küldeni.
Mindig másik számra és más szöveggel. Van időzíthető SMS app azt tudom. Viszont, hogyha lehet, akkor ezzel a programmal oldanám meg.
Ennek hogyan kezdjek neki? -
Alien4
tag
Feladom, ha tudna valaki segiteni, hogy mi ez az "akadalymentesitesi engedely" azt megkoszonnem.
(Eredetileg a media gomb szimulaciojahoz is kerte, de az alternativval engedte. Most a kepernyo be parancshoz keri ezt az engedelyt, de ahova atdob, nem lelem ezt... Mashol is neztem, ott sem.) -
Alien4
tag
Sziasztok! Ámul a láma, nem jön rá a válaszra...

Xiaomi note9pro, ha felcsatlakozik az auto BT-ra, akkor inditsa el a lejatszo progit, szimulaltam is media gombot.
Na, ez megy is... Viszont csak akkor ha eloveszem es feloldom a keszuleket.
(Akkor mar engedi az appnak is a dolgat vegezni)
Mit nem veszek eszre?
Tehat a parancs lefut, de csak unlock utan...
Automatizalasra nem a legjobb most xD
kosziMod: elobbi kommentet olvasva... kapcsoltassambe en is a kijelzot?
-
Somatom
veterán
Csináltam egy Makrót (az indító kódot kiradíroztam). Gondolom, nem kell részleteznem, hogy mi célt szolgál ... na, ha működne. De, nem működik. Manuálisan tesztelve a műveleteket működik, de lezárt kijelzőnél nem indítja el az alkalmazást. Ez vmi jogosultsági hiányosság? Hotspot indul, tehát a Makró aktiválódik.
-
válasz
llaszlo
üzenetére
A műveleteknél a feltételek ellentmondanak az eseménynek. Azt állítottad be, hogy akkor fussanak le a műveletek, ha az esemény nem aktív. De akkor mi fogja aktiválni a makrót? Ahogy PistiSan is írta, töröld ki a két feltételt, mert nem fog működni a makró.
Egy másik javaslat. Ha csak 1 esemény van a makróban, nincs szükség "Esemény aktív" feltételekre. -
válasz
PistiSan
üzenetére
"biztosra veszem, hogy Mcrazy előállt volna egy nagyon sok változós, bonyolult makróval"
Naaa.. ezt kikérem magamnak.
Én is az egyszerűség híve vagyok.
Na meg aztán ezt a műveletet nehéz lenne túlbonyolítani.
És adtam is hozzá itt egy kis ötletet. 
Az SMS Válasz Ne zavarj módban , na ott igen, van néhány változó, de a szövegfeldolgozás miatt szükség is volt rá. -
PistiSan
addikt
válasz
pube111
üzenetére
Néha meglepődök, mennyire túlbonyolítunk mindent, mikor ilyen pofon egyszerű megoldások is léteznek egy-egy probléma megoldására, biztosra veszem, hogy Mcrazy előállt volna egy nagyon sok változós, bonyolult makróval előbb utóbb hogy segítsen.
Gratulálok a megoldáshoz, szép volt! -
válasz
pube111
üzenetére
A dinamikus várakozás, amiről fentebb írtam, olyan esetekben jó, amikor nem tudod, hogy meddig kéne várakozni.
Pld. van egy szövegfelolvasó művelet, ami x időnként lefut, de nem szeretnéd, hogy hívás közben is lefusson.
Fix várakozással nem lehet megoldani, mert ugye nem tudhatod, hogy meddig fog tartani a beszélgetés.
Ekkor jön a képbe While/Do ciklus, feltételnek megadjuk, hogy " Hívás állapota -> Hívás közben" és beteszünk egy 10mp várakozást.
10mp-ként körbe fut a ciklus, majd amikor vége a beszélgetésnek, a feltétel hamis lesz és véget ér a ciklus, lefut az alatta lévő szövegfelolvasó. -
pube111
senior tag
köszi
-
pube111
senior tag
Meg lehet azt oldani, hogy a várakozás időtartama 5 és 15 perc között változó legyen véletlen szerűen?
Erről lenne szó. -
PistiSan
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Engem az zavar a leginkább, hogy az eseményeknél többször volt már olyan, hogy megadtam egy feltételt hozzá, és nem működött, azóta ott soha nem adok meg feltételt, a műveletek között adom hozzá inkább. Nekem kézre áll a macrodroid nagyon, bár erobotban csak a felszín alá ereszkedtem anno éppen, te meg a fenéken kutakodtál. :)
-
Somatom
veterán
Egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan parancsot csináltam, aminél különböző eseményeket adtam meg, azonos feltétellel. Egy teló képernyőjén erre tök fölösleges ekkora felületet pazarolni. Ez sztem azért lett így, mert ahogy írod, kezdetekben nem tudott más feltételt. De, a fejlesztő is belátta, hogy a műveletekhez külön feltételek kellenek. Sztem az a zöld felület inkább zavaró, mint hasznos.
-
válasz
Somatom
üzenetére
1. Globális Feltétel:
Elhelyezkedése: A szerkesztő ablak legalján, a zöld ablakban.
Hatása: Az összes Eseményre hatással van, a makró működése az itt elhelyezett feltétel(ek) teljesülésétől függ.Ma már én sem használom gyakran, de mint írtam korábban csak itt lehetett feltételt megadni. Viszont egyszerűsiti a feltétel megadását, ha minden eseményhez ugyanaz kell.
Tehát, hogy érthetőbb legyen. Ha pld van 3-4 eseményed és mindet a "Táp csatlakoztatva" vagy a "Képernyő be" feltételhez akarod kötni, akkor nem kell minden eseményhez egyesével hozzáfűzni, elég csak alul ebben az ablakban egyszer megadni. A műveletekre nincs hatással, azokhoz minden esetben külön kell feltételt csatolni, ha szükség van rá.
Tehát, ha egyszer már az esemény aktiválódott, akkor a műveletek a hozzájuk csatolt feltételektől függően fognak működni. -
válasz
Somatom
üzenetére
"Az első pillanattól fura volt az a zöld feltétel ablak alul. Abból nem derül ki, hogy a feltétel melyik eseményre, vagy melyik műveletre vonatkozik. A feltétel közvetlenül az adott eseménynél, vagy műveletnél kell megjelenjen, hogy tudjuk, mihez tartozik."
Az összefoglaló "A Macrodroid működése és felépítése" szakasz 2018-ban látott napvilágot. Ajánlom figyelmedbe (és a többi részét is).
-
Somatom
veterán
Úgy jutottam most erre a megállapításra, hogy eddig én sem tudtam, hogy mi ez a While/Do. Robotban ezt úgy hívják, hogy szakasz, vagy hurok és magyarázat is van hozzá, hogy mire való.
Nincs külön feltételek rublika, mivel az eseményeknek és a műveleteknek is lehetnek feltételeik, amik ugyebár a parancs (itt makró) szempontjából mást jelentenek. Ezért színnel vannak jelölve a feltételek, mert az mind az eseményeknél, mind pedig a műveleteknél ugyanazt jelentik. Ezek után csodálod, hogy nem értem ezt a zagyvaságot? Az első pillanattól fura volt az a zöld feltétel ablak alul. Abból nem derül ki, hogy a feltétel melyik eseményre, vagy melyik műveletre vonatkozik. A feltétel közvetlenül az adott eseménynél, vagy műveletnél kell megjelenjen, hogy tudjuk, mihez tartozik. Úgy, ahogy a Robotban. -
válasz
Somatom
üzenetére
"Erre kiderül, hogy a műveleteknél is lehetnek feltételek, amik ráadásul ugyanúgy kékek, mint a műveletek."
Ez így, ebben a formában nem igaz. A feltételek mindenhol zöldek, csak az IF-ElseIF és az Ismétlődő feltételeknél Lilák, amikor meghívod, de kívülről kéken látszik. Régebben nem is voltak külön feltételek az Eseményeknek és a Műveleteknek (Akkoriban még IF és While/Do sem volt), csak a makró alján lévő zöld mezőben lehetett megadni. Voltak is korlátai a Makrónak, nem kevés.
Mint korábban írtam, a zöld mezőben levő feltételek a Makró összes eseményére hatással vannak. Egyik esemény sem tud aktiválódni, ha a zöld mezőben lévő feltételek nem teljesülnek.
Az eseményekhez csatolt feltételekkel az adott eseményt, a műveleteknél pedig az adott műveletet lehet befolyásolni.
Egyébként mióta olvasod a fórumot, elég sok makrót és a képeit megosztottam. Nem is értem, hogy jutottál erre a megállapításra. -
Somatom
veterán
Megint tisztult a kép. Eddig azt gondoltam, hogy a feltételek mező azért van, hogy oda kerüljenek a feltételek. Erre kiderül, hogy a műveleteknél is lehetnek feltételek, amik ráadásul ugyanúgy kékek, mint a műveletek. Méghogy az MD átlátható!
A Robotban legalább más színűek a feltételek, mint a műveletek. Azoknak zöldeknek kéne lenniük, ha már a feltételek színe a zöld. -
válasz
Somatom
üzenetére
Félreértetted. A feltétel nem alul, a globális feltételeknél van, hanem benne a While/Do ismétlődő műveletben (Képernyő be). Ezt a műveletet a Műveletek - Ismétlődő műveletek - alatt találod. Nem tudod másképp a makróhoz adni, csak akkor, ha valamilyen felételt rendelsz hozzá. Hasonlóan, mint az IF-ElseIF-nél.
A képen levő makrót, ha legyártod és az Üres esemény-re egy tesztet indítasz, akkor addig fog 5mp-ként ismétlődni, a "Képernyő bekapcsolva" szöveg felolvasása, ameddig le nem kapcsol a kijelző. Ha ez megtörtént, akkor a "Képernyő kikapcsolva" szöveg lesz felolvasva 1x. -
válasz
pube111
üzenetére
"Az a While/Do - Do/While hogy működik?"
Ez is egy Loop vagyis egy ciklus. Egy feltétel igaz értékéig fut. Minimum 1mp várakozás szükséges a helyes működéshez.
A kettő között az a különbség, hogy
a While/Do: Addig fut, ameddig a feltétel igaz.
a Do/While: egyszer mindenképp lefut és utána addig, ameddig a feltétel igaz.
Ez a ciklus nem csak ki/be kapcsoló műveletek ismétlésére alkalmas, hanem dinamikus várakozás létrehozására is.
A műveletek között található várakozást nem lehet megszakítani, csak a makró megszakításával, ami nem mindig optimális megoldás.
A dinamikus várakozás lényege, hogy elég pld egy 5mp-es értéket megadni, mert csak addig fog ismétlődni, ameddig a feltétel igaz, vagyis akkora lesz a hossza, amekkorára szükség van. -
pube111
senior tag
Ez a teló soha nincs kézben. Nem fordul fekvőbe, nincs lezárva. Annyira nem kell gyorsnak lenni, van rá 15 percem.
Az a While/Do - Do/While hogy működik? -
Látszólag jó, de a hiányosságok miatt nem fog tökéletesen működni.
1. Hiányzik a képernyő bekapcsolása és a feloldása művelet.
2. Hiányzik a makrót megállító művelet / feltétel.
Én ezt inkább a While/Do - Do/While ismétlődések valamelyikével oldanam meg. -
Talala
senior tag
Teljesen igazad van. Számomra is furcsa volt, hogy nincs wifi bekapcsolására utaló művelet mégis megtörténik. Biztos a wifi automatikus bekapcsolas opció tréfált meg a telefon beállításaiban. Csináltam egy szög egyszerű változó értéken alapuló ki-be kapcsolós makrót. Jelenleg működik.
Nem régiben kertem segítséget egy hang profil váltó makróhoz is. Azt is sikerült összeállítani a te példáddal és egy változó beiktatásával. Utólag is köszönöm a segítséged!
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

koszi
Én is az egyszerűség híve vagyok.
És adtam is hozzá
Ügyesen megoldottad, gratulálok!!
Meg, ne forduljon fekvőbe a home!