Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple MacBook
- Milyen alaplapot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
Semmilyen engedélyt nem kért, csak a GPS-t.
Sajnos, hogyha a Macro nem fut, akkor a pl. az automatikus szinkronizálást nem kapcsolja be.
Van még két másik makro, arra kíváncsi vagyok.
A helyzet az, hogy semmi nem működik, hogyha a macro nem fut ténylegesen a háttérben. Ha bezárom a programot, akkor annyi, semmi nem működik!

-
válasz
Dolphine
üzenetére
Ezt korábban retesz147 is említette, de neki a mobilcellák kereséséhez volt szükség rá.
Valószínű, hogy OS függő ez a dolog is. Javaslom, hogy hagyd bekapcsolva a gps-t, amikor nincs szüksége rá egyetlen programnak sem, akkor úgy viselkedik, mintha be sem lenne kapcsolva. -
PistiSan
addikt
Igazad van, így is lehet, írtam is a kollégának, hogy több megoldás is lehetséges.

Dolphine
Android 9 ről olvastam hogy sok korlátozást hoz, amivel ellehetetleníti az ilyen automatizáló programokat. Én 8.1 en vagyok még, szóval ezzel kapcsolatban nincs konkrét tapasztalatom.
Adj meg minden engedélyt amit kér a program, különben nem fog megfelelően működni, a GPS maradhat kikapcsolva, attól a wifis makró még működő fog. -
Dolphine
addikt
Köszönöm a segítséget, máris van két kérdésem!

1. Nekem a felület nagyon nem így néz ki. Ezt hogyan lehet aktiválni?
2. Android P-n vagyok (OnePlus 6T OOS) és hogyha a Macdroidból kilépek, akkor a parancs nem fut le, csak akkor, hogyha a háttérben van. Hol kell ezt vajon beállítani, hogy a rendszer ne lője ki?
-
válasz
PistiSan
üzenetére
Ilyen egyszerű (2 műveletes) makrónál még az IF-ekre sincs szükség. A bennük lévő feltételeket egyszerűen be kell illeszteni a Műveletek alá és kész.
(#989) Dolphine
A puding próbája az evés.
Telepítsd fel és próbálgasd! Mellette szól, hogy ez is magyar nyelvű. Van hivatalos, angol nyelvű fóruma is. Ha esetleg nem találod meg itt a megoldást, akkor ott közvetlenül kérdezhetsz a fejlesztőtől is. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
A következőt szeretném automatizálni:
Ha otthon vagyok és bekapcsolom a WiFit, akkor a szinkron auto be, ha a WiFi ki, akkor a szinkron is ki. Erobotot használtam eddig, de az nem minden parancsot hajtott végre. -
zeon.hu
nagyúr
-
Igen, megoldható. Nálam úgy működik, hogy van egy Profilváltó makró, ami kapcsolgatja (néma és éjszakai módban) a "Ne zavarjanak" funkciót. A Ne zavarj módban az Egyedi kivételek van beállítva és engedélyezve van az ébresztőóra és minden bejövő hívás, amit külön szűrök egy erre készített makróval. Ebben a makróban eseményként be vannak állítva a különböző csoportok, számok. Műveletként IF-ek vannak beállítva. Az egyik IF tovább engedi a hívást, a másik eldobja. Jelzésnek a beérkező hívásokra (amelyik engedélyezve van) a MD játszik le egy beállított hangot, mert az pld néma módban nem szólalna meg. (Ehhez szükség van a MD beállítások - Normál hangcsatorna - Riasztás beállításra) A szűrő futtatásának feltétele, hogy be van-e kapcsolva a Ne zavarj funkció.
Ha nem boldogulsz vele, szívesen megosztom a szűrő makró alapjait. -
zeon.hu
nagyúr
Ne zavarj módhoz megoldható, hogy neveket, csoportokat adjak meg kivételnek?
(Sajnos a Miui-s teló sajátja fapados - senki, névjegyzék, kedvencek -, ez Emui-n teljesen testre szabható volt)
Esetleg ajánlás egy ilyen alkalmazásra, ami MD-al kapcsolgatható? -
bozarjoska
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
Tasker-rel működik! Lehet át kell térnem arra. Bár kicsit bonyolult még nekem.
-
válasz
bozarjoska
üzenetére
Bármelyik programnál ezt csinálja vagy csak 1 bizonyos programnál?
Milyen OS-t használsz? -
bozarjoska
őstag
Elindítom a programot, lefut a makro. Kilépek a programból, lefut a másik makro. Ha most az alkalmazásváltóból visszalépek a programba semmi sem történik. Ha újra megnyitom simán a programot akkor lefut megint de alkalmazásváltóból semmi sem történik.
Alkalmazás elindítva eseményt választottam ki. -
válasz
bozarjoska
üzenetére
Ha ugyanazt az alkalmazást nyitod meg, akkor nem történik semmi, de ha egy másikat, vagy esetleg kilépsz a kezdőképernyőre, majd újra megnyitod a beállított app-ot, akkor ismét aktiválódik az esemény. Nálam legalább is így működik.
-
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Erre kíváncsi leszek.
-
bozarjoska
őstag
Alkalmazásváltóból megnyitott appra hogy lehet hivatkozni? Ha simán rámegyek az alkalmazás ikonjára akkor le is fut a macro de ha alkalmazásváltóból nyitom meg az appot akkor semmi. Erre van valami megoldás?
Köszi! -
Oldman2
Topikgazda
Ha jelenleg is MIUI van a készülékeden, akkor annak beállításaiban kell a megfelelő beállításokat eszközölni.
Konkrétan, hogy ne lője ki a MIUI az automatikusan elinduló alkalmazásokat.
Ezt meglepő módon nem egy helyen, hanem több helyen is be kell állítani.
Egyszer az adott app beállításai között engedélyezni kell az automatikus indulást, az Akkumulátor beállítások alatt meg azt, hogy a MIUI miket ne "lőjön le" az akkukapacitás védelme érdekében.
-
PistiSan
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
Háttérben indítás megoldható (egyelőre) root nélkül?
(Dev romon vagyok és nem minden alkalmazás indul reboot után, hiába van beállítva) -
bozarjoska
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ránézek, köszi!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bozarjoska
üzenetére
Kernel auditor progit nézted már?
Tasker plugin támogatás van benne, Nem tudom hogy az jó-e Macrodroidhoz.
Ahogy nézem létre tudsz benne hozni profilokat is.
-
bozarjoska
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha Ex kernel manager-ben állítottam akkor úgy maradt. De amit ide írtam parancsot valamiért nem akarta módosítani. Igaz custom kernel volt, majd megpróbálom eredetivel is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bozarjoska
üzenetére
A min frekvencia órajele fix marad ha arra állitod arra alkalmas progival?
Mert nekem pl bármivel állitom be a megadott min frekvencia értéket a rendszer azonnal felül irja azt.
Governor interactive.
Én 3c toolbox-ban probáltam.
-
bozarjoska
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nekem is 8. Snapdragon 845. A cpu0-t és a cpu4-et akartam volna módosítani mert a 0 hat az összes kicsire és a 4 az összes nagy magra.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
bozarjoska
üzenetére
Mennyi cpu magod van?
Nekem pl 8
4 big és 4 little mag.
Ahogy tanulmányozom ezeknek külön van kezelve a min és max frekvenciájuk. -
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Ez kb. ugyanaz a módszer, mint amit én is írtam. Módosítod, majd kijelölöd a kívánt governor -t. Ha nyilvános broadcast -ra reagál az alkalmazás, akkor stimmel. Én is kedvelem a broadcastos vezérlést. Kár, hogy a fejlesztőknek nem kötelező beépíteni. Az utasítást viszont nem értem. Valamilyen governornak érvényben kell lenni. Az ENABLE világos, felülírja az addig érvényben levőt. De mit csinál a DISABLE utasításra?
-
bozarjoska
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
Ok megoldottam, tudom kapcsolgatni az Ex kernel manager-ben lévő két profilt (powersave vagy performance amit az alkalmazáson belül lehet testre szabni).
A műveleteknél az eszközkapcsolatoknál az intent küldése opciót kell kiválasztani.
A Targetet Broadcastra kell állítani.
Az Actionhoz értelemszerűen ezeket kell beírni:
flar2.exkernelmanager.powersaver.DISABLE_POWERSAVE
flar2.exkernelmanager.powersaver.ENABLE_POWERSAVE
flar2.exkernelmanager.performance.DISABLE_PERFORMANCE
flar2.exkernelmanager.performance.ENABLE_PERFORMANCE
Packagehez pedig flar2.exkernelmanager. -
-
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Konkrétan ilyet csináltam már AML S802 -es TV boxon. A lüke kínaiak egy az egyben a tabletes beállításokat alkalmazták. Alacsonyra vették az alap órajelet az akkukímélés miatt. A TV box -nál nem szempont az akkuidő, viszont fuldoklott a kütyü a lassú felfutástól. 3C CPU Manager -rel átállítottam az összes governor alap órajelét. Csinálhatod azt is, hogy csak az egyikét variálod át, majd automatizálóval arra váltasz.
Na, az a parancs szintaktika helyes. Echo (átírod) Performance -ra az elérési út értékét. A Performance az egy érvényes érték, mivel létezik ilyen nevű governor. Az előző parancsodban levő "cpu frekvencia" viszont nem értelmezhető érték.
-
bozarjoska
őstag
Governort tudok állítani ezzel a paranccsal.
echo performance > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
De én a minimum frekvenciát szeretném feljebb csavarni ha megnyitok egy alkalmazást például.
A parancs működik hisz governor váltás megy de akkor valami más lehet a gond nálam. -
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
A MD pontos lehetőségeit nem ismerem, de az Android lehetőséget ad a governorok váltására. Ezek tulképp profilok. Nagyon valószínű, hogy ezeket MD -ban is tudod váltogatni. CPU piszkáló programokkal pedig bele lehet nyúlni az egyes governorok frekvenciaértékeibe magonként, vagy magpáronként. Az ennél mélyebb kernel szintű mókolást (pl. feszelést) nem javaslom. Főleg azon a szinten, ami a hsz. -edből sejlik. Mit akarsz azzal a paranccsal? Nem vagyok Linux guru, de tudomásom szerint annak úgy kéne kinéznie, hogy mit, mire, hol.
Tehát "echo" (vagyis átíratod), majd az új érték, végül a paraméter elérési útja. Ez alapján te a parancsban szereplő elérési út értékét szeretnéd "cpu frekvencia" értékre változtatni. -
bozarjoska
őstag
Helló!
Lehet valahogy kapcsolgatni Macrodroiddal az ex kernel manager profiljait?
Vagy adb paranccsal a cpu frekvenciákat?
Ezzel a kóddal próbáltam de semmi.
echo "cpu frekvencia" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
Köszi és kellemes ünnepeket! -
Somatom
veterán
-
Suhi71
újonc
Azt lehet, hogy egy (külső) alkalmazásba szöveget írogasson be a makró, valamint szintén abban lévő gombokat nyomogasson?
Köszi -
zeon.hu
nagyúr
válasz
PistiSan
üzenetére
Eddig is így csináltam.
De vicces, hogy most kikapcsoltam a fekete hátteret benne, akkor mutatja az előzményeket
(fekete háttérnél hiába bökök bárhova, nem nyílik le, szóval nem arról van szó, hogy csak nem látszik)Másikra pedig:
Egyszerű parancs, ide már betettem korábban. -
Somatom
veterán
Ez nem biztos, hogy Macrodroid hiba. Robotnál is tapasztaltam hasonlót és a Talkband is rezeg, amikor törlök egy mail -t az értesítési sávról. Sztem az OS üzenet lehet ugyanaz. Talán a MD -ban kellene definiálni, hogy másodszor ne reagáljon. Azt viszont nem tudom, hogy ezt hogyan lehet MD -ban elérni.
-
zeon.hu
nagyúr
Értesítő sávon hogy tudnám elérni, hogy az utolsó lefutott parancsot írja ki?
Hiába állítom, nem megy.A tegnapi gmail kérdésemre is jó lenne egy ötlet.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Erre viszont lehet hang/fény/rezgés jelzést automatizálni.
-
trouble
senior tag
Sziasztok!
Arra szeretném használni a progamot, hogy wi-fi-re kapcsolódás esetén, váltson át 2G hálózatra, és kapcsolja ki az automatikus fényerőt.
Ugyanezt vissza ha megszünik a wi-fi !
Megoldható ez, ha igen hogyan(root nincs),
Köszönöm! -
zeon.hu
nagyúr
Beérkező emailre reagál a program.
De vajon miért fut le megint, ha törlöm a levelet az értesítő sávról? -
válasz
rdani8807
üzenetére
Nincs valami olyan makród, ami változtatja a hangerőt hívásnál?
Esetleg megpróbálhatod a - hangosít - eseményt kicserélni - halkít - ra. (Ráböksz a meglévő eseményre - Testreszabás....)
Nekem Samu telefonjaim vannak és a halkítás/hangosítás egyaránt fogadja a hívásokat.
Esetleg próbáld meg ugyanezeket az Ak.ment.Szolg. használata alatt is. -
-
PistiSan
addikt
-
tomy86
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
"Nekem olyan makróm viszont volt, amikor sokat volt a Headset a fülemben, hogy mondja be a hívó nevét"
Megosztanád, hogy oldottad meg? Én ott akadtam el, hogy a headset alapból a hívó számát mondja be. Emiatt csak azt tudtam megoldani késleltetéssel felolvastattam a hívó nevét, de így meg előfordult hogy mire ez megtörtént (hívó száma + neve), máris volt egy nem fogadott hívásom. -
PistiSan
addikt
válasz
rdani8807
üzenetére
LineageOS alatt szerencsére ez alap funkció, szóval nekem erre nem kellett makrót írni, viszont a flip tok miatt nálam is felmerült az igény erre a dologra.
Nekem olyan makróm viszont volt, amikor sokat volt a Headset a fülemben, hogy mondja be a hívó nevét, majd vegye fel a telefont.
Tömegközlekedési eszközön hasznos lehet. -
rdani8807
csendes tag
Sziasztok. Olyan funkciót szeretnek hozzarendelni a xiaomi redmi 5 mobilomhoz hogy zart fliptok mellett hangerő gombbal tudja fogadni a hivasokat. Probaltam csinalni macrot de nem nagy sikerrel. Tudtok segiteni?
-
Régen volt szó a műveletek közötti várakozásról. Sajnos a fejlesztő eddig semmit sem reagált a megkeresésünkre, azon kívül, hogy akkor nyomban a levélre azt válaszolta, hogy bokros teendői miatt nem tudja megígérni, hogy foglalkozik-e a kéréseinkkel. (Lehet megdobjuk újra azzal a levéllel)
Addig is azt a lehetőséget találtam a várakozásra (ami nem túl elegáns, de egyes műveleteknél jól működik), hogy az adott művelet után - egy ciklusba 30ms ismétlődő várakozást alkalmazva - a ciklusban addig ismétlődik a várakozás, ameddig a benne elhelyezett - de a felette lévő műveletre utaló - feltétel igaz.
Fecske13 említette, hogy jó lenne, ha pld hang lejátszása alatt lenne várakozás. Én a következőképpen oldottam meg.Művelet: Hang lejátszása
Művelet: Do/while ismétlődés - Feltétel: Zenelejátszás - Aktív
Várakozás a ciklusban - 30ms
End Loop
Művelet: ......Ez a várakozás azonban nem 100%-os, mert több hibába is szaladhatunk. Pld csak akkor működik, ha a MD normál hangcsatornája a Média és a makró futtatása közben nem szól egyéb zene.
Wifi/BT-re/ről csatlakozásnál pld jól működik, mert a feltétel jól testre szabható.
Fájlműveletek várakozására sajnos nem jó, mert azoknak nincs feltételük. Fájlműveletekre a MD műveletei számomra semmire sem jók, helyette a Syncme alkalmazást használom, ami a MD-ból vezérelhető, visszatérési értéke maga a program értesítése (sikerült vagy meghiúsult a művelet), amire már feltételként lehet hivatkozni.
További jó fórumozást! -
fecske13
tag
A rendszernaplóban sincs nyoma?
Azért kérdezem, mert valamelyik előző verziónál nálam azt csinálta, hogy a naplóban benne volt, lefutott, de a szövegfelolvasásnál nem volt hang.
Csak egy újraindítás oldotta meg, aztán néhány alkalommal jó volt, majd megint nem volt hang.
Én műveletnek betettem mellé egy fájlba írást (dátum, időpont), az rendben volt. -
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Váltanék erre az automatizálóra, mivel a korábbi kedvencemet már nem fejlesztik sajnos.
Első kérdés, hogy vajon miért nem marad memóriában?
Akku optimalizálás kilőve.
(Mi Max 3, droid 8.1, MIUI 10)
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- LG UltraWide 49WQ95X-W monitor
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Telepítsd fel és próbálgasd! Mellette szól, hogy ez is magyar nyelvű.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)