Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Acer notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
Hibátlanul működik az ötleted. A vágólap felolvasás művelet után betettem egy új műveletet, hogy a telefon lefordítása esetén olvasson fel egy "szóközt". Meg is áll a vágólapon levő szöveg felolvasása, ahogy szerettem volna. Majdnem egy napig túrtam a netet a megoldásért, mire itt rákérdeztem. Úgyhogy még egyszer köszönöm.
-
Oldman2
Topikgazda
Azt viszont nem néztem, de úgy vélem ez az esetleg "előre betárazott" szövegeket nem törli.
Ugyebár van egy kapcsoló a Szövegfelolvasás beállításakor, ami "Tárolja a szöveget, ha már beszél".
A várólistának az ürítésére minden további nélkül el tudnék képzelni egy Műveletet.
-
tomy86
addikt
-
Oldman2
Topikgazda
Igen, pont ezt magyarázom, hogy ez esetben sokfelé kellene figyelned, ami kellően el tudja bonyolítani a teendőket.
1. Kikapcsolni a Messenger alapértelmezett értesítési hangját,
2. Figyelni, hogy jött-e a Messengertől Értesítés
3. Gondoskodni arról, hogy elmentsd az eredeti Értesítési hangerőt (és hangot) azon alkalmazások miatt, amiket nem akarsz egyedileg kezelni,
4. Ha jött Messenger értesítés, lekezelni az Értesítést "testre szabottan"
5. Visszaállítani az eredeti Értesítési hangerőt (és hangot)Nem mondom, hogy nem lehet megcsinálni, de adott esetben kellően bonyolulttá tud válni.
Nálam ehhez hasonló makrók vannak a Messengerre, a Telegramra, SMS érkezésére és Prohardver PM-ekre.
De nem a hangerővel játszok, hanem amennyiben itthon vagyok és a képernyő ki van kapcsolva, a szövegfelolvasóval hangos üzeneteket kreálok (pl. "fdisk üzenetet küldött a Prohardveren"). Ha nem vagyok itthon, az eredeti értesítés megy.
-
fdisk
őstag
Ez nekem így egy kicsit kínai. 😁
Megpróbálom pontosabban leírni, mit szeretnék.
Van egy alkalmazás (pl. messenger) ami, ha üzenet jön, ugyanakkora hangerővel szól, mint mondjuk egy email ,fb,stb.. értesítés.
Ezt szeretném egyedire szabni.
Hogy a messenger halkabban szóljon ha jön egy üzenet, mint mondjuk az emailé. -
Oldman2
Topikgazda
Ez nehéz lesz, ui. ha az adott app nem tudja a saját hangerejét módosítani, akkor azt nem tudod testre szabottan kívülről szabályozni.
Az Értesítések hangerejével nincs különösebb gond, annyi kezdésként, hogy az adott appban ezt KI kell kapcsolnod, mert ezt majd a MacroDroiddal kezeled. Azonban ekkor teljes mértékben neked kell lekezelned az megjelenő Értesítések hangerejének kezelését. Szerintem ez kellően bonyolult is lehet, mert Alkalmazásonként akarsz más-más hangerőt és lehet olyan app, aminél meg a Rendszer hangerő-beállítást akarod.
* * *
Hogy független tudjak maradni a rendszer általánosan beállított hangerejétől, én (is) a következő alapértelmezett hangcsatornákat használom:
Szövegfelolvasó hangcsatorna: Rendszer
Normál hangcsatorna: RiasztásEz esetben az egyéb hangcsatornák hangerő-beállításai (vagy azok némítása) nem befolyásolják a MacroDroid által használt hangcsatornák hangerejét.
-
fdisk
őstag
Sziasztok.
Megvettem a pro verziót, mert szeretném ezzel a programmal, különböző appok(messenger, fb, viber... stb) hang-, értesítési hangerejét változtatni.
Mert a telóm gyárilag nem tudja ezt.
Minden alkalmazás ugyanazon a hangerő szól.
Hogy fogjak hozzá?
Pl. messenger
Egy pár sorban leírná vki, mit hogyan csináljak?
A többihez már csak másolom kellene. 😁 -
tomy86
addikt
Sziasztok!
LED vezérlésen túllépve egy újabb problémát nem sikerült megoldanom
Van egy makróm ami annyit csinál, hogy egy widget megnyomásakor felolvassa a vágólap tartalmát. Viszont nem tudom leállítani a lejátszást. Próbáltam a "makró megszakítása", "hang leállítása" opciót hozzárendelni rázáshoz vagy a telefon lefordításához, de eddig mindig végigolvasta a teljes szöveget. -
PistiSan
addikt
Frissítettem béta verzióra, örömmel látom a verzió történet listán, hogy Android 8.1 alatt ismét működik a hívás elutasítása, ugyan csak root jog mellett.
A repülő mód bekapcsolása utasításnál bekapcsoltam, hogy a wifi maradjon bekapcsolva, ettől függetlenül ugyan úgy kikapcsolja, valaki tudná ellenőrizni a dolgot?
-
PistiSan
addikt
Pozíció/Hely megosztása műveletnél dob egy linket a rendszer, ahol valós időben tudom utána a telefont követni, a leírásban valami olyasmi szerepel, hogy határozatlen időre szól ez a dolog, de lehet csak nem értem teljesen jól a dolgot a leírás alapján.
Hol tudom ezt a megosztást vissza vonni, ha mindig frissíti a helyzetem, akkor gondolom jobban merül a telefonom is tőle.Nálam 3.24.1 MacroDroid verzió fut jelenleg, ez a legfrissebb a stabil ágból.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
PistiSan
üzenetére
Köszi az érdeklődést.
Normál esetben kellene hogy kapjak értesítést, amikor bekerül az adatbázisba egy új string. Ilyen eddig tán 1x volt, ezért naponta ranézek az online honosító felületre.
Én úgy véltem sokáig, hogy MINDEN új build előtt Jamie kiexportálja az aktuális honosítást, de ennek ellentmond a tapasztalat.
Én a béta Channel-en vagyok, az sűrűbben frissül, tegnap pl. kijött a 3.25 verzió.
Amit küldtél, nálam már magyar nyelven jelenik meg.
Nyugodtan küldjetek ilyen észrevételeket, inkább mint hogy ne tudjunk róla.
-
PistiSan
addikt
Ezek a honosítások hogy működnek, mert én találtam egyéb szöveget is ami még angolul jelenik meg.
Ha jól olvastam korábban, akkor te mindig csinálod a fordítást, és egy egy új MacroDroid verzióban ezek meg jelennek automatikusan?Tehát lehet hogy te már ezt is lefordítottad, csak még nem jött ki új verzió azóta, és azért van angolul nálam?
-
nubiai
tag
válasz
fecske13
üzenetére
Kipróbáltam. Nekem a dual SIM-es telefonomban mindkét kártyám alkalmas hanghívásra és valóban nem ajánlja fel a SIM kártya választást Hívás indítása műveletnél.
Esetleg a funkció kéréshez hozzá lehetne venni egy incremental search (magyarul talán inkrementális, növekményes keresés) lehetőséget minden olyan ablakhoz, ahol valamit egy hosszabb listából kell kiválasztani? Pl. alkalmazást, telefonszámot, másik makró nevét, stb.). Néha, egy-egy hosszabb listában elég hosszadalmas megkeresni a kívánt elemet. Az incremental/növekményes tulajdonság - vagyis hogy hosszabb szavak közepén is keressen - elengedhetetlen lenne, mert pl. lehet, hogy egy makró név közepén van az a jellegzetes szó, amire emlékszem, vagy kevés kevés betűvel gyorsan meg lehet találni.
-
Oldman2
Topikgazda
Honosítás
Jelenleg már csak ezek az angol szövegek nincsenek lefordítva:
Ha esetleg rátaláltok valamelyikre, legyetek szívesek azt jelezni ide (egy screenshot kíséretében).
Nem lefordítani nem tudom ezeket, hanem sok esetben magyar nyelven mást írnék mint ami a gépies fordítás önmagában.
Personalisation
Webhook
This trigger will fire on this device when the specified web URL is called from anywhere.Note that the URL is unique to this device and the URL will change if the app is ever reinstalled (or all app data is cleared).
MacroDroid variables can be set by passing URL query parameters. For example:http://trigger.macrodroid.com/deviceId/identifier?intparam=42&strParam=sometext
Attempt Foreground App
URL encode parameters
UI Interaction
No Macro Invoked For
There is a problem with your devices Map activity, possibly due to a custom ROM?
Set Text
No User Defined Modes
This macro cannot be run without the appropriate trigger firing.
Existing Macros Configured
Naughty Naughty!
Screw you dev
Until Cleared
Cannot use shortcut (did not return the right data)
Creating new macro with shortcut launched trigger
Notification text lines
No groups to add to
Free Macros
(In App Rewards)
Calendar location
The script is run asynchronously so there may be a delay before the variable value is set
Failed to send token id to MacroDroid backend. Click here to try again.
Retrying token id upload -
Oldman2
Topikgazda
Gondolkozzunk...
Jelenleg mire használható ez a Művelet? Szerintem csak és kizárólag arra, hogy fusson-e tovább a Makró vagy sem?
Én nem sok értelmét látom ennek a Műveletnek.
Viszont, egy olyan Interaktív Menünek már sokkal inkább (Feltételként meghíva), amiben több, előre testreszabható menüelemből lehet választani és pl. az eredménye a kiválasztott menüelem sorszáma, vagy a Timeout letelte után a Default érték lenne.
Ez szerintem egy gyökeresen új funkció lehetne, nem csak a "Következő jóváhagyása" kibővítése.
-
válasz
fecske13
üzenetére
A következő jóváhagyása művelet is megérdemelne egy időzítést és egy döntési helyzetet, hogy mi legyen, ha a kezelő nem válaszol.
Nem rossz ötlet. Most úgy működik, hogy ha a Nem-re böksz vagy háttérbe küldöd, akkor leállítja az egész makrót. Elég szegényes. Én itt egy "keretes" műveletet vélnék jónak, ami úgy nézne ki, mint az IF. Ha Igen-t választ a user, akkor lefut a kereten belüli rész majd tovább a makró többi része, ha nem, akkor a kereten belüli részt kihagyja és fut a makró tovább, és persze legyen választható, hogy x idő lejárta után Ok vagy Cancel legyen a válasz.
-
fecske13
tag
Pontosan ez volt az utolsó mondatom.
"A probléma áthidalható egyszerűen egy változóval, de az nem szép."Egyelőre minden makróm úgy működik ahogy szeretném, de van amit csak ilyen "kerülő utakon" tudtam megoldani.
A példa kitalált volt, csak a problémámat akartam érthetővé tenni.A dual sim kérdésre van valami ötleted?
A következő jóváhagyása művelet is megérdemelne egy időzítést és egy döntési helyzetet, hogy mi legyen, ha a kezelő nem válaszol.
-
válasz
fecske13
üzenetére
A hang lejátszásának befejezését, a fájlműveleteket és ezt is megemlítjük a fejlesztőnek.
Addig is a várakozásra van egy tippem, (amit rendszeresen használok feltételek figyelésére) de mivel a műveletek egyike sem várakozik, ezért a Te esetedben lehet, hogy nem nyújt ideiglenes megoldást.
Mindenesetre azért leírom.1. Makró
Művelet -....
Művelet -....
Művelet -....
Művelet -Makró futtatása - 2. Makró
Művelet - While/do - Feltétel : Változó beállítása - Értéke: Hamis, Művelet - Várakozás: 1mp
Művelet -....
Művelet -....
Művelet -....
Művelet - Változó beállítása - Értéke: Hamis2. Makró
Művelet -......
Művelet -......
Művelet - Változó beállítása - Értéke: IgazA beállított változó alaphelyzetben hamis értékű legyen.
Működés: Az 1. makró műveletei lefutnak, majd elindítja a 2. makrót. Addig várakozik az 1. makró, ameddig a while/do értéke hamis. Amikor a 2. makró a végére ér, átváltja a változót Igaz állásba és ekkor az 1. makró while/do feltétele nem teljesül tovább és tovább engedi a makró futását, majd a végére érve átállítja a változót Hamis állásba. -
fecske13
tag
Az sms küldésnél van lehetőség kiválasztani a kártyát, de hívás indításnál nincs ilyen.
Mi lehet az oka? -
fecske13
tag
Nem arról van szó, hogy egy makró futásideje 10 ms vagy 1 perc, hanem arra próbálok rámutatni, hogy ne nekem kelljen kitalálni hogy mennyit várakoztassam ha azt akarom hogy a másik fejeződjön be és utána folytatódjon ennek a futása.
De legyen egy kitalált példa, hátha rávilágít mit is akarok mondani: adott egy makró "esemény nélkül" ami csak azt csinálja, hogy változók állapotának megfelelően különféle hangot játszik le.
Ezt a makrót hívom meg xx másik makróból, ahol beállítom a megfelelő változót és meghívom a "lejátszó" makrót, majd várakozok és a lejátszás végeztével folytatom a makró további műveleteit.
Ebben az esetben ugye a hívó makróban különféle fix várakozási idők vannak, mert ezeket én adtam meg annak függvényében hogy mit játszatok le.
De ha megunom az egyik hangot és kicserélem a lejátszó makróban egy másikra aminek a hossza eltérő, akkor az összes öt hívó makróban a várakozási időket is át kell állítani az új hangnak megfelelőre.
Nem lenne szebb megoldás ha nem kéne variálni a várakozással?Vagy lehet adott esetben egy ciklus is ami lehet csak egyszer fut le, de lehet hogy 1001-szer.
És még biztos van számtalan példa.A probléma áthidalható egyszerűen egy változóval, de az nem szép.

-
válasz
fecske13
üzenetére
Ok, de mire kell várni? Melyek azok az műveletek, amelyek végrehajtásáig várni kell? Nem lehet elég egy 10ms várakozás? Egy makró ennél sokkal kevesebb idő alatt fut le. Azt gondolom, ha egy makrónak perceket kell várnia egy másik makróra, akkor az rosszul van összerakva.
-
-
fecske13
tag
Makro futtatása műveletnél megvárhatná a futtatott makro végét, mert abban lehet olyan aminek az eredményét itt használni kéne.
Hang lejátszása esetén is megvárhatná annak a befejeződését. Használok olyan makrot amiben lejátszok egy rövid figyelmeztető hangot, majd utána jön egy szöveg felolvasás.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ezt mondta, ezt kellene (valahogy) leellenőrizni...
-
Oldman2
Topikgazda
Rákérdeztem erre ma Jamie-nél, válasza alapján ezzel gond lesz, ui. a Shell Scriptek ún. aszinkron módban indulnak, mely esetben nincsen semmiféle ráhatás azok pontos befejeződésének detektálására (e téma egyike a kellően problémás területeknek számára).
Azonban azt szerintem érdemes lenne feszegetni, hogy ezeknek a szkripteknek a "visszatérési értéke" kerüljön bele egy "belső, rendszer" változóba. Jó lenne tudni a háttérben ténylegesen lezajló folyamatokat, de ez már úgy vélem kőkemény Android programozás lenne.
Amit meg kellene majd nézni, hogy a Tasker hogyan kezeli a Shell szkripteket és hogy az MD belső fájlkezelő parancsai esetében van-e várakozási lehetőség azok befejeződésére!?
Utóbbit közben megnéztem, Copy és Move esetén sajnos jelenleg nincs ilyen!

-
Oldman2
Topikgazda
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Eddig nem csináltam ilyet (ezért kérdem), hogy ha jól értem MD alatt ha elindítok egy Shell szkriptet, akkor az MD nem várja meg annak befejeződését?
Mert ha nem, akkor az szerintem gond, és jogos a felvetés. Ha meg megvárja, akkor mi a gond?
-
nubiai
tag
Én például letöltött, változó mennyiségű hangfájlokat másolgatok egy lejátszó alá napi szinten. Ha befejezte, el kell indítanom egy másik makrót, ami a hangoskönyv lejátszót frissíti, hogy lássa és hallgathatóak legyenek az újonnan másolt fájlok. Jelenleg érzetre indítom a frissítő részt. Itt jól jönne a várakozás, mert akkor pontosan akkor indulhatna a frissítés, ha befejeződött a másolás.
Nekem még jól jönnének szövegfeldolgozó függvények. Pl. csv fájlból lehetne adatot kiolvasni. Vagy többsoros fájlból több részt kiolvadni, Vagy mondjuk az ini fájl intézménye. Tudom, ez így megint csak általános, igazándiból csak sóhajtozom.
Nekem annyiszor eszembe jut az Autohotkey help fájlja. Annyira összeszedett és jól használható. Abból érdemes lenne szemezgetni. Egy csomó hasznosítható függvény ötlet van benne.
-
Gyakran használom. Pl. TTS, vagy egyéb audió műveleteknél.
Ilyen van a MD-ban is "Tárolja a szöveget, ha már beszél" opció a szövegfelolvasónál. Tehát nem beszélnek egymásra a makrók.
Más egyéb, ahol várakozni kéne? Kell egy kézzelfogható indok, amit a fejlesztő elé lehet tenni. Az, hogy egy másik program tele van ilyen lehetőségekkel, az szerintem kevés és még az sem biztos, hogy indokolt.#640 tomy86
A cella alapúnak nagy a szórása, viszont mindig elérhető. A helyszín pontosabban meghatározható, ha van rálátás a műholdakra. Md-ban 50 méter a minimum, amire beállítható..
Az adott helyzethez képest kell eldönteni, hogy melyik a megfelelő. -
tomy86
addikt
Még egy kérdésem van. Legalábbis mára

Ha olyan makrót szeretnék, ami helyalapú, akkor a pozíció megadásánál mi a jobb (megbízhatóbb) módszer (helyszín vagy mobilcellák)? -
tomy86
addikt
A fejlesztői támogatás megszűnését csak azért írtam, mert így fennáll a lehetőség, hogy az újabb droid verziókkal esetleg lesznek gondok, amik így nem lesznek javítva. Persze csak elmélet és megértem a fejlesztőt is bizonyos szempontból, de éppen ezért választanék olyan progit, ahol van támogatás a fejlesztő részéről is (legalábbis egyelőre).
és Oldman2: Köszönöm a tippeket. Mint írtam sok más jelzést (ismétlődő hang, szöveg, stb) meg tudtam eddig oldani. Tehát, ha végképp nincs más megoldás, akkor az lesz. Először azt hittem, hogy ha más nem a LED ki-, bekapcsolás opció is jó lesz, de az egyszerűen kikapcsolta az összes LED-es értesítést a rendszerben, úgyhogy az nem megoldás.
-
Oldman2
Topikgazda
Megnézem mit tudok kitalálni, nálam is Lineage 15.1 van, igaz egy crDroid variáns.
Nálam 100%-ra töltődés után 5 percenként felhangzik egy dallam, amíg le nem húzom a töltőről (ha néma üzemmódban van, akkor meg rezeg). De ez az 5 perc annyira módosítható, amennyire az ember szeretné.
-
Ha abból indulok ki, hogy az e-robotban már régóta megvan a lehetőség és ha jól emlékszem a taskerben is, akkor nehezen érthető.
Erre írtam, hogy Ki tudja mi az igaz. Nem tudok a fejlesztő ellen és mellette sem beszélni, mert nem ismerjük az igazi indokot.nem jó megoldás, hogy mondjuk 30 percig rezeg vagy sípol
Nem is kell, hogy egyfolytában tegye, de ütemezhető, hogy 1-2-5 percenként tegye meg.
Nálam működik egy hasonló makró, de az ellenkezőjével. Ha pld 25% alá csökken a töltöttség.Ráadásul úgy látom, hogy a robot támogatása a fejlesztő részéről megszűnt.
Minden olyan alkalmazásé meg fog szűnni előbb-utóbb, ahol egyszemélyes a fejlesztői csapat és eljut arra a pontra, hogy nem éri meg energiát beletenni, mert támogatás nincs, viszont a belefektetett idő megszámlálhatatlan. -
tomy86
addikt
"Szerintem nem lesz erre fejlesztés, mint ahogy írta, több a gond vele, mint a haszon és nem egyszerű beleépíteni. (Ki tudja az igazat?)"
Ha abból indulok ki, hogy az e-robotban már régóta megvan a lehetőség és ha jól emlékszem a taskerben is, akkor nehezen érthető.
A gyári beállítással az a gond, hogy a jelenlegi romon csak azt tudom beállítani, hogy 90%-os töltöttségtől milyen színre váltson, de a teljes töltöttség elérésekor nincs semmi jelzés ugyanúgy fixen világít tovább ugyanazzal a színnel.
Jelzőhangot, rezgést be tudok állítani a Macrodroidban, de ha nem vagyok a telefon mellett, amikor befejezi a töltést, akkor nem jó megoldás, hogy mondjuk 30 percig rezeg vagy sípol
Vaku azért nem jó, mert sok alkalmazásnak állítottam be a rendszerben különböző LED-es értesítéseket és vagy azt látom vagy a vakut.
A robotban egyszerűen meg lehetett oldani, hogy 100%-os töltöttségkor jelezzen hanggal és a LED kezdjen villogni egy beállított színnel.
A robotban viszont nem tudok leállítani egyes alkalmazásokat, ami viszont jól működik a Macrodroidban. Ráadásul úgy látom, hogy a robot támogatása a fejlesztő részéről megszűnt. Ez a dilemmám
aprokaroka87: Igen is meg nem csak
és igen, rootolt telefon LineageOS-el. Alapvető problémám, hogy arra sem tudom rávenni a macrodroidot, hogy villogtassa a LED-et, nemhogy a színét állítsam. Már az is elég lenne, ha azt meg tudnám oldani, hogy a rendszerben beállított 90%-os töltöttség elérésekor az addig fixen világító LED-et elkezdje villogtatni 100% elérésekor. A színt megadom a rendszerbeállításoknál, amilyenre akarom. -
-
aprokaroka87
nagyúr
Viszont ehhez kell root jog.
Plusz shell parancs kezelés is, ami nem tudom a macrodroidban van-e
#630-ra akart válasz lenni, bocsi.
-
Szerintem nem lesz erre fejlesztés, mint ahogy írta, több a gond vele, mint a haszon és nem egyszerű beleépíteni. (Ki tudja az igazat?)
Nagyon ragaszkodsz a LED jelzéshez? A telefon gyárilag nem váltja át a LED-et, ha feltöltődött?
Mi lenne, ha vaku villogással, időnként a képernyő bekapcsolásával, jelzőhanggal, szöveg felolvasással, rezgéssel oldanád meg a jelzést?
Ezeket ezerféleképpen lehet variálni. (pld: fekve vagy álló helyzetbe van a telefon, sötétben van a telefon (lux beállítás) este, napközben, otthon, munkahelyen (wifi feltétel).. ) -
tomy86
addikt
Sziasztok!
Ismét tennék egy próbát az e-robot leváltására.
Viszont nekem továbbra is az értesítési LED kezeléssel vannak problémáim.
Bár korábban a Macrodroid fórumán a fejlesztő nem nagyon mutatott hajlandóságot a probléma megoldására, de hátha változott valami azóta és csak én bénázok
Továbbra sem tudom összehozni a LED értesítést 100%-os töltöttség elérésekor. -
Oldman2
Topikgazda
Az eddig felmerült javaslatok (bátorításként):
Új Események:
- Application Group in Foreground/Focus
- Application Group in Background/UnfocusÚj Műveletek:
- Save/Export Sytem/User logs to file from Macros
- Delete Sytem/User logs from Macros
- Set Screen Timeout from any variable
- Application package name save to variable (változóba mentés és az eseményeknél, feltételeknél a hivatkozási lehetőség)Új Feltételek:
- Application Group in Foreground/Focus
- Application Group in Background/Unfocus
- Conditions copy/paste Function in If-Elseif clause and #in While/Do RepeatÚjabb funkciók a főmenübe:
- Application GroupsEgyéb új/kibővített funkciók:
- Add \t (tabulator) functionality to “Adds an event to the MacroDroid user log.”\n (new line) is working.
Support NFC tags
- New system variable => Actual_Screen_Timeout
- Macrodroid screens is don’t Rotate automatic in Phone devices. The Forced mode is not perfect (Some pages rotating, some sub-modules do not)!
- Számok, értékek, hangerő módosítása a jelenlegi Slider/csúszka helyett Plusz/Mínusz megoldásos legyen, hasonlóan mint ahogyan az Időszakok beállításánál az Időpontokat be lehet állítani. -
Sziasztok!
Erre esetleg gondoltatok valamit? Mi a véleményetek?
-
Kiindulási alapnak, ha esetleg még valakinek szüksége lenne rá, itt egy alap Profilváltó makró.
Használjátok egészséggel! -
válasz
retesz147
üzenetére
Leírtam, hogy melyik If-nek mi legyen a feltétele. Te ezt a fontos lépést kihagytad, ezért csak részben tudna működni a makród, vagyis csak a Néma mód kikapcsolva esemény hatására futnak le a műveletek, minden más esemény hatására nem történik semmi.
Ha nem akarsz a néma módban műveleteket végrehajtani, akkor az 1. If-et elhagyhatod.De így sajnos nem jó, mert ha csinálok egy wifi ki/be, akkor felismeri az otthoni hálózatot és máris felhangosítja a telót.
Ezért kell a wifi csatlakozás és minden más eseményhez tartozó műveletet a 2. If-ben elhelyezni és az If feltételének a "Csengetés állapota - Hangos" opciót beállítani.
Pld, Elhelyezed a "Hálózathoz csatlakoztatva-lecsatlakozva" eseményeket ugyanebben a makróban és a műveleteket az If-be rakod. Amennyiben be vagy kikapcsol a wifi, akkor a hozzá tartozó műveletek (hangerők, hang lejátszása ...stb) csak abban az esetben futnak le, ha a telefon nincs Néma módban. Ez az állapot mindaddig fent marad, amíg vissza nem kapcsolod a telefont Hangos üzemmódba.
Én azt javaslom, hogy minden olyan eseményt és műveletet egyetlen makróba kell bepakolni, ami a Profil váltáshoz tartozik. Ennek megépítése igényel némi gyakorlatot, de nem lehetetlen. -
retesz147
addikt
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de sajnos ehhez a feladathoz még tudatlan vagyok, nem sikerül dekódolnom az írásod.
Néma módhoz nem szeretnék műveletet, csak annyit, hogyha én néma módba rakom, akkor onnan semmilyen körülmények között ne lépjen ki, csak akkor amikor kiléptetem néma módból manuálisan (pl. mozi, orvos, stb), akkor viszont éledjenek fel a makrók és hajtsák végre azt a feladatot, amit épp végre kell hajtaniuk (pl munkahelyen, vagy otthon-ba lépés).
Pl.: munkából elugrok orvoshoz, ott dokinál lenémítom. Kijövök, kiveszem némából, majd mikor beérek melóba hajtsa végre a munkahelyes makrót. De ha némába tettem, akkor ott egy wifi csatlakozás, vagy BT kapcsolódás ne billentse ki némából. Ez meg azért, hogyha megbeszélésen vagyok, akkor a céges wifihez ha csatlakozik, ne jöjjön ki némából.Amit most ki tudtam kódolni:
Eseményekhez adjam egyidejűleg hozzá a Néma mód be és néma mód ki.
Műveletekhez 2 db If-et. 1 If....inkább a kép elmond mindent.
De így sajnos nem jó, mert ha csinálok egy wifi ki/be, akkor felismeri az otthoni hálózatot és máris felhangosítja a telót. Ez ugye, ha megbeszélésen vagyok, nem jó, mert visszahangosodik.Remélem érthető vagyok.
-
válasz
retesz147
üzenetére
Szia!
Két If-et kell hozzá, egymástól független elhelyezni a makróban, amennyiben a néma módhoz is szeretnél műveleteket rendelni.
Az első If-nek a a feltétele: "Csengetés állapota - Rezgés vagy csendes" legyen. Ide kerülnek a Néma módban futtatandó műveletek.
A második If-nek a feltétele: "Csengetés állapota - Hangos" legyen. Ebbe helyezd el az összes olyan műveletet, amelyek működését csak hangos módban szeretnéd engedni.Események:
Néma mód bekapcsolva: a Néma vagy Csendes üzemmódhoz tartozó műveletek futtatásához.
Néma mód kikapcsolva: a normál hangos üzemmódhoz való visszatéréshez és az ehhez tartozó műveletek futtatásához.
Működés: Amikor Néma vagy Rezgő módba kerül a telefon, akkor az 1. If-ben lévő műveletek futnak le, a 2.-at átugorja.
Amikor Néma vagy Rezgő módból kikerül a telefon az 1. If-et átugorja és a 2.-ban lévő műveletek futnak le.
Remélem tudtam segíteni. -
retesz147
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
Azt hiszem ezt közben megoldottam, az eseményhez is be kell tenni a képernyő ki/be kapcsolást is.
Viszont volna további kérdésem.
LLama-ban tudtam zárolni egy profilt. Pl. jött egy megbeszélés, kézzel átváltottam néma profilra és zároltam 1-2 órára vagy, amíg vissza nem kapcsoltam.
Ilyet itt nem találok, azaz, lenémítom telót kézzel, majd teljesül valamelyik esemény, máris visszaállítja a hangerőt.
Ezt hogy lehet megoldani, hogy addig ne álljon vissza, amíg én nem akarom?Nagyon szépen köszönöm!

-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
A következőt szeretném:
Esemény: Dátum/időponttól, ha az adott cellában vagyok
Művelet: hangerő állítások, rezgőre állítás, Ha a képernyő be van kapcsolva, kapcsolja be a wifit, különben a képernyő ki van kapcsolva, kapcsolja ki a wifit. ( na ez nem működik)
Feltételek: csak akkor hajtódjon végre, ha egy bizonyos intervallumon belül vagyok.A wifi kapcsolgatás nem működik.
Az egész azért kell, mert munkahelyen a munkahelyi wifin a Mi home app valamiért ébrentartja a telót. Ergó, ha be van kapcsolva a kijelző Wifi lenne, ha kikapcsolom, vált mobilnetre.
Meglett az ébrentartó progi, a Mi home.Mit csinálok rosszul?
Nagyon szépen köszönöm!
-
Nem kell megvárnod az estét, mert 1000%, hogy ez így nem fog működni!
Az IF-ben lévő feltételek a fejlécben lévő AND hatására ÉS kapcsolatban vannak és az összes feltétel nem tud egyszerre teljesülni. Mivel az OR alá egyetlen egy feltétel sincs megadva, ezért teljesen feleslegesen vannak ott. Másrészt egy OR elágazás normál esetben elég 1x, nem kell megismételni. Az OR alá úgy, tudod betenni a feltételeket, hogy ráböksz az OR-ra és - a feltétel hozzáadása - opciót választod.
Javaslom az Összefoglaló részletes elolvasását, valamint a képek és videók tanulmányozását. -
bogil99
aktív tag
Ha erre gondolsz, akkor az if-en belül ott vannak az "or"-ok.
Azon már én is elgondolkodtam, hogy eseménynek az időpontokat adom meg és végrehajtandó feladatnak a repülő üzemmódot.
Köszönöm a felajánlást! Még a ma estét megvárnám még vele, kicsit buherálom még, ha nem jön össze akkor keresni foglak. -
Nem tudom hogy gondoltad ennek a makródnak a vezérlését, de ez így nem igazan jó. Ez nem fog működni. Az if-ben lévő OR feltételek is üresek. Az én javaslatom az, hogy készíts egy idő alapú eseményt (rendszeres időköz) és feltéteknek add meg az Idoszak és a Wifi csatlakozva feltételt. Ha nem boldogulsz vele, este felé tudok segíteni.
-
bogil99
aktív tag
válasz
fecske13
üzenetére
Igen.
Óránként 57 perc repülő mód, 3 perc bekapcsolt. Ezalatt ha van nem fogadott hívásértesítő SMS akkor az be tud csörögni, és ha bármi fontos dolog van, akkor fel tud ébreszteni. Nem szoktak keresni este csak ha baj van. Így a telefon is tud energiatakarékos lenni + oda merem tenni magam mellé. De ha valami esemény van 1 órán belül értesülök róla.Bäkker! Most látom! Igazad van! NEM! 22:00-22:57 -ig akartam megadni!
Köszönöm! -
bogil99
aktív tag
Azt honnan látom?
Az if feltételnél egyszer a fejlécet átáítottam "or"-ra akkor aktiválódott és még amikor ki kellett volna jönnie a szundiból akkor sem tette. Akkor visszaállítottam "and"-re az if fejlécét és csak az időpontok között hagytam meg az "or"-kapcsolatot, de auóta ha így állítom ha úgy nem működik.Mcrazy:
Be van minden engedély állítva, nem találom azt ami előre vinne. -
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Ezt miért nem hajtja végre szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi