Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
Topikgazda
Összeraktam egy roppant primitív makrót, ami a készülék rázására be/ki kapcsolja a Kamera világítást.
Meglepődtem, hogy csak felélesztett képernyővel működik (nem kell feloldani, csak világítson a kijelző).
Ezt a működési módot meg lehet-e változtatni, hogy Lezárt képernyő esetében is működjön? -
Oldman2
Topikgazda
Szerintem ide tartozik (nem tudom miért nem ide írta) @Donki Hóte:
https://prohardver.hu/tema/re_gurulunk_waze/hsz_19145-19145.html
-
Oldman2
Topikgazda
Az említett Connectivity Helper és a Macrodroid Helper hogyan viszonyul egymáshoz?
Kell mindkettőt telepíteni és mi az oka, hogy két ilyen "hasonló" kiegészítő is van? -
Oldman2
Topikgazda
válasz
Impair1980
üzenetére
Ha manuálisan kapcsolom be a Hotspot-ot, ugyanez történik.
Részemről ennyi volt a téma. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
Impair1980
üzenetére
Lekapcsolni nem kapcsolja le, legalábbis az Értesítési sáv ikonja szerint nem, de ha ez elvárás, beteszed azt is Műveletként.
A Hotspot aktiválódik, lecsatlakozáskor meg megadható, hogy be vagy kikapcsolja a WiFi-t.
Mint írtam, működik S23 készüléken. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
Impair1980
üzenetére
Egy S23 készüléken ugyanezt a Makró-t beírtam, működik rendben.
A fenti üzenet valóban megjelenik (de ismételten leírom), rendben működik a Hotspot ki/be kapcsolása. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Esetleg innen?
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
bartalacika
üzenetére
Mi alapján állítottál be „érkezést”?
De ha már a 200m szóba jött, akkor az GPS alapú lesz. Ezzel „az a gond”, hogy energia takarékosság miatt ez az Esemény nem sűrűn (akár 5 percenként) van szkennelve, így lehet hogy már bent vagy a lakásban, amikor az Esemény lefut.
A WiFi hálózat elérhetősége gyorsabb (egy időben én is azt használtam), de nálam az meg sűrűn „leszakadt” (nem tudni miért), és váltogatott a teló az Otthon/Utcán profilok között. -
Oldman2
Topikgazda
A főképernyőn szeretnék több gyorsgombot létrehozni egyes MD makrókra hivatkozó parancsikonnal.
Az Egyéni (Custom) widget méret kiválasztása után meg jelenik egy lista "Widget kiválasztása" címmel.
Hol a rákban lehet ezt testreszabni? Mert itt nem jelenik meg minden makró.
-
Oldman2
Topikgazda
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
szimi57
üzenetére
Ahogy a Beállítások/Macrodroid módok megnyitásakor is olvasható:
"A Macrodroid mód egy globális változó, amely az alábbiakban felsorolt értékek egyikére álíltható be. Ez az érték feltételként vagy Makróként is használható.
A Módnak nincs társított állapota vagy viselkedése, ezért itt csak a módok megnevezése állítható be."
Ezek után, van még ami nem tiszta számodra?
A kérdésedre válasz:
A Műveletek / Macrodroid mód beállítása => Éjszaka beállítja ezt a globális változót Éjszaka állapotúra.
Ezt feltételként tudod használni bárhol utána. -
Oldman2
Topikgazda
A Total Commander-t nem a Play áruházból, hanem a Total Commander fórumából kell letölteni.
Ebben megy az a funkció, ami a Play áruházasban nem.
-
Oldman2
Topikgazda
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
zeon.hu
üzenetére
Tegnap este felvetődött bennem egy aprócska makró igénye (a miért és van-e gyakorlati haszna kérdést hagyjuk)...
Eddig egy olyan makró kapcsolgatta az NFC-t ki/be, ami a következőkre figyelt:
- az Otthonomtól távol vagyok-e?
- feloldott-e a képernyő?Ha ezek igazak voltak, akkor BE, ha bármelyik HAMIS volt, akkor KI kapcsolta.
Az új ötlet annyi lett, hogy ez ne automatikusan kapcsolódjon, hanem egy ikonra kattintással be, ismételt kattintással vagy a kijelző kikapcsolásával automatikusan kikapcsolódjon.
Butuska módon a megoldást az MD-n belül kerestem, de a "megvilágosodást" az este Mcrazy idézte elő azzal, hogy vannak az MD-nek widgetjei, és az azokra történő kattintás elindíthat tetszőleges makrót...

Mire Mcrazy összerakta a makrót, én is összeraktam... összevetve a kettőt, zárásként ezt neveztük ki véglegesnek:
-
Oldman2
Topikgazda
Talán nem idevaló a téma, talán igen, minden esetre megkérdezem...
A gyakorlatban mire használható fel egy NFC matrica?
Találtam a Hardveraprón "olcsón" matricát, de igazán nem igen tudok értelmes felhasználást kigondolni.
Amiket találtam cikkeket a Google segítségével, azok számomra elég értelmetlen megoldásoknak tűntek.Bocs, ha nem idevaló a kérdés...
-
Oldman2
Topikgazda
Meglepő módon a Téma összefoglalóban.
Spec. ebben a cikkben van ezekről szó
Mivel sok és "állandóan szaporodó" ezen változók sora, nincsenek kigyűjtve...
-
Oldman2
Topikgazda
-
Oldman2
Topikgazda
Az F-Secure mindkettő kicsomagolt EXE-t letiltotta kapásból.
-
-
Oldman2
Topikgazda
Íme a rutin:
Ami gondot okozott elsőre, hogy az "If Else" funkció működésmódja elsőre nem volt számomra egyértelmű, emiatt hol ment, hol nem az elvárt működés.
De ahogy felismertem, hogy addig lép tovább a kiértékelés, amíg igaz nem lesz valamelyik If Else ág, vagy véget nem ér, leesett, hogy „csak megfelelő sorrendbe kell raknom a feltételeket”, nehogy valamelyik miatt hamarább kiugorjon az egész struktúrából a végrehajtás.
Most jól működik minden, 3. napja tesztelem.
Az alján a feltétel, az autós transzmitterre kapcsolódást takarja, azaz kocsiban, a Wireless töltőn nem induljon el a feltöltött állapotot jelző csipogás.
-
Oldman2
Topikgazda
Egy kisebb kitérő után ismét egy Samsung készülékem van, a Macrodroid természetesen elsők között telepítésre került...
Ahogy nézem az archívumot, többeknek gondot okozott a múltban is a Ne zavarjanak üzemmód MD alatti „értelmezése”, most én is ismét belefutottam ebbe.
Van egy régi makróm, ami az akku 20%-ra merülése után elkezd folyamatosan jelezni, hogy merülőben.
15%-nál bekapcsolja az Akkukímélő üzemmódot.
Ha töltőre dugom, a jelzésözön leáll, és kikapcsolja az Akkukímélő módot.
Amikor a töltési állapot eléri a 100%-ot megint elkezd jelezni, hogy "elég a töltésből".
A %-os persze értékek tetszés szerint módosíthatóak (pláne, hogy most jutott eszembe, ezen állapotok némelyikét a Samsung fw is kezeli, ezt majd meg kell néznem).
Ami a gond, hogy megint teljesen belekavarodtam abba, hogy ha a Ne zavarjanak mód aktív, akkor ne csipogjon, hanem csak Rezegjen a teló. Azaz úgy tűnik nem tudom beállítani.

-
Oldman2
Topikgazda
Ezen hozzászólás alapján felvetett kérdés:
Ujjlenyomatos engedélyezésre esetleg van-e mód?

-
Oldman2
Topikgazda
-
Oldman2
Topikgazda
Csak én gondolom rosszul, hogy ez ismét funkcionalitás csökkenést fog eredményezni?

-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Most látom, hogy van külön opció az Értesítősáv és a Gombok eltüntetésére is.
De a Gombok eltüntetése nem megy nálam sem.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Most vettem észre, hogy Teljesképernyős módban (ha nálad látszanak a navigációs gombok), azok utána is fognak látszani!
A felső, értesítési sáv fog "csak" eltűnni.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A MUI saját böngészőjét néztem meg, ugyanúgy probléma nélkül megy.

-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Melyik app-ról van szó? Megnézem szívesen azt is...
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Én MIUI-n vagyok, megnézem neked szívesen.
xiaomi.eu rom, Redmi Note 9 Pro
Ezen megy. Root vagy ADB Hack kell hozzá!
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Itt a link, bocs erről megfeledkeztem. Screenshot készült, arról kerestem elő.
-
Oldman2
Topikgazda
Ha valaki még nem tapasztalta volna a Macrodroid Helper csomag helyett (nem az áruházból letölthetően) megjelent az MD Helper alkalmazás.
Ennek okát most írta meg valaki a Tasker Topikba:
„Mert a Google már csak API 29-től felfelé megírt appokat enged a Play-be feltölteni, a Tasker Settings meg API 21...
A külön .apk is azért kellett, mert API 29-től már nem lehet wifi-t kapcsolni, és mivel maga a program is ilyen, ezért kellett valamit kitalálni, amivel pluginként mégis működik.”
Gondolom ez indokolja az MD Helper kiegészítő létrejöttét is.
-
Oldman2
Topikgazda
Lehet hogy hülye kérdés (pláne tőlem), de lehet-e azt figyelni, hogy egy adott SSID elérhető közelségben van-e? Nem akarok rá kapcsolódni (gyorsabb a mobilnet), de ezzel pl. az Otthon levést szeretném detektálni.
-
Oldman2
Topikgazda
Itt felmerült egy Tasker rutin, ami a csatlakoztatott BT eszközök akkuállapota alapján működik...
Van itt szó egy "belső" változóról
%android_bluetooth_device_extra_battery_level néven.Ez hogyan érhető el, vagy ez csak Tasker alatt megy?
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
MIUI alatt ez egy külön jogosultság az app-nak.
Meg van ez adva neki?
-
Oldman2
Topikgazda
Van egy Macro-m, ami lekapcsolja a Bluetooth-ot, ha kikapcsolom az éppen aktív BT eszközt.
Ez jó ideje szó nélkül megy, egy felugró ablakban csak jelzést kapok erről...Pár napja viszont felugrik egy kérdés, hogy:
A(z) Macrodroid ki akarja kapcsolni a Bluetooth-t.
[ELUTASÍTÁS] [ENGEDÉLYEZÉS]
Mi a fene miatt jelenhet ez meg?

Huawei Mate 10 Pro, gyári EMUI 9.1.0
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére

-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A GPS-t teljesen felesleges kapcsolgatni, az csak akkor fogyaszt energiát, ha egy alkalmazás lekérdezi a pozíciót.
Ha nincs ilyen, a GPS fogyasztása minimális.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Egyedül a Rendszergazda engedély, ami az Uninstall-t megakadályozza.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nálam szinte minden régebbi apk fellelhető, ha szükséges lenne.
-
Oldman2
Topikgazda
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A normál dátumot kiolvasva, az 24 órás formátumú?
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Samsung A17 mobiltelefon
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest