Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mcrazy

Topikgazda

S_Ipkiss kérését privátban válaszoltam meg, de ide is felteszem a megoldást, hátha valakinek jól jön a későbbiekben.

Ha valaki megpróbálkozott esetleg vele, hamar szembesülhetett, hogy ez nem egyszerű, mivel a MD-ban nincs "Hívás elutasítva" esemény.
    Én is gondoltam egy nagyot, elkezdtem a "Nem fogadott hívás"-al.
    Igen, de az meg csak akkor működik, ha a hívó fél szakítja meg a hívást (vagy központ egy bizonyos idő után), de elutasításra nem reagál.
    Akkor most hogyan tovább?
    S_Ipkiss említette, hogy nála megjelenik egy értesítés, ha volt elutasított hívás. Ezzel is próbálkoztam, de menet közben jöttem rá, hogy azért nem jó, mert ez az értesítés nem "raktározza" a telefonszámot és olyan telefonon sem lehet majd használni, ahol nincs értesítés.
    Az eseményeket végigfutva beugrott a "Hívás vége". Jó is volt az elképzelésem, hiszen minden hívás egyszer véget ér, ha fogadtuk, ha nem.
    Ez már működött elutasításra és nem fogadott hívásra is. Így a "Nem fogadott hívás" eseményre már nem is volt szükség (ez azért később derült ki, amikor dupla triggerelés volt, ha a hívó szakította meg a hívást. 1x a "Hívás vége" esemény futott, 1x pedig a "Nem fogadott hívás")
    Igen ám, de ez az esemény akkor is lefut, ha fogadunk egy hívást és később befejezzük.
    Na itt már gondoltam, hogy kell még egy esemény, mert feltételekkel ezt nem lehet szabályozni. Itt adtam hozzá a "Hívás folyamatban" eseményt és egy Logikai (igaz/hamis) változót, ami egy kapcsoló szerepet játszik és ezt feltételként használtam fel az SMS küldéséhez.
    Működtetése a makrónak innen már egyszerű volt.
    Alaphelyzetben a változó mindig -Igaz - állásban van. Tehát, ha elutasítás vagy nem fogadott hívás történik, akkor a "Hívás vége" esemény aktiválódik és küldésre kerül az SMS.
    Amikor fogadjuk a hívást, akkor a "Hívás folyamatban" esemény hatására a változó - Hamis - értékű lesz, ezáltal az SMS nem kerül elküldésre. A hívás végén a változó ismét - Igaz állásba kerül és minden megy az elképzelés szerint. :))

Új hozzászólás Aktív témák