Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
retesz147
addikt
Köszi! Grrr....Akkor elengedem....
Nincs kedvem ennyit szórakozni vele...Haha.....Most csináltam gyors egy olyan makrót, ami csak annyit csinál, hogyha csatlakozik egy BT eszköz, akkor indítsa a Wazet....Nyilván most működik.
Valszeg a kocsis makróm bonyolult és valami összekuszálódot, pedig istibizi hozzá se nyúltam hónapok óta frissítést leszámítva.dzsordzs69 Próbálj ki te is egy ilyen egyszerű makrót, mint pl ha egy BT eszköz csatlakozik, akkor indítson egy progit.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Egyedül a Rendszergazda engedély, ami az Uninstall-t megakadályozza.
-
válasz
retesz147
üzenetére
Sziasztok!
A visszafelé telepítéssel óvatosan, mert csak tiszta telepítéssel lehet. Mindent menteni kell előtte, majd a telepítés után újra minden engedélyt meg kell adni, makrókat importálni.
Ajánlott a makrókat egyesével, a megosztás lehetőséggel menteni, mert nem biztos, hogy az összes importálása zökkenőmentes lesz. Problémák adódhatnak abból kifolyólag is, hogy az újonnan mentett makrók között vannak olyanok, melyek új funkciókat tartalmaznak. Ezek importálása a régi MD-ba biztos hibát generál. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nálam szinte minden régebbi apk fellelhető, ha szükséges lenne.
-
retesz147
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Hopp... Ez akkor Macrodroid hiba lesz.
Ünnepek előtt még működött, hogy autó fejegységhez, ha a BT csatlakozik, akkor indul a Waze.
Ha jól emlékszem ünnepek alatt volt Macrodroid frissítés (jól emlékszem?) és tegnap autóztam és nem indította a Wazet, de leállítani leállította.
Macrodroidot mindig frissítem (ezekszerint azt se kellene).
Rootolt vagy?Oldman2: Köszi! Igen, tudom, ezért félek. De viszket a tenyerem az új rendszerre.
-
Oldman2
Topikgazda
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
BUÉK!
Rég jártam erre, mert tökéletesen működnek a makróim.

Azonban most szeretném frissíteni a telómat. Valaki használja a Makrodroidot Android 10 és MIUI11 alatt?
Jelenleg A9 és Miui10 van fent, ezzel minden megy. Rootolva van, így tud kapcsolgatni wifi-t, mobilnetet, GPS-t, kijelzőt, appokat indítani-leállítani, BT ki-be, stb....
Szerintetek az új FW alatt is menni fog minden?
Ha nem, nem biztos, hogy frissítek, mert imádom azt, hogy a telóm tudja és teszi a dolgát, amikor kell.Köszönöm!
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen makróm, amit idáig hiba nélkül használtam. Új telóm lett pár hete, export-import után az új telefonon nem működik rendesen, nem indítja el az alkalmazást. A műveletek tesztelésére rendben lefut. Próbáltam már csak azt az egy műveletet újra "írni", de nem segitett. Mi lehet a gond, vagy mit csináljak, hogy ismét rendben menjen? (Ugyanez van egy másik makrómmal is, ott sem indítja el az alkalmazást.)
Köszi. -
PistiSan
addikt
Telegram értesítést olvastatok fel a macrodroid segítségével, meg lehet azt oldani, hogy bizonyos, ki kommentelt szöveget ne olvasson fel? #ne olvasd fel#
Valami hasonló formátumra gondolok. -
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! 🎄
-
zeon.hu
nagyúr
Van sablon arra, hogy gyenge mobilnet esetén váltson át a másik kártyára?
-
Somatom
veterán
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Sztem ehhez a fejlesztőnek kellene egy kicsit munkálkodnia, mert az Androidban van lehetőség a a dátumok és óraidők formázására.
Robotban van ilyen opció, dolgoztam vele. -
dzsordzs69
senior tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Egyben a komplett dátumra nem találtam opciót, külön-külön megadva viszont választható az óra megadásnál , hogy 24 órás formátumban kéred vagy nem. A naptár esemény kezdő időpontjánál viszont nincs ilyen lehetőség.
-
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Az megoldható makróval, hogy Ne zavarjanak módban rezegjen a telefon? -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A normál dátumot kiolvasva, az 24 órás formátumú?
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
A következő a kérdésem: kiolvastatok változókba naptár bejegyzés kezdő- illetve befejező időpontját. Be lehet valahol, valahogy állítani, hogy 24 órás formátumban legyen, mert ez a du. 5.20 nem igazán mutat jól.
Hiába kerestem, nem találtam erre opciót.
Köszönöm -
B. Tamas
aktív tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Nincs benne valami opció, hogy valami erőltetett megoldással kikényszerítse a rendszerből, hogy elindulhasson?
Ok ez már túlkomplikált.
Viszont agyam eldobom, hogy 2020 hajnalán ezen kell hetek óta stresszelnem, hogy egy majdnem legújabb Android verzión le tudjak tiltani appokat illetéktelen szemek elől (az egész sztori abból indult ki, hogy a kocsim egy autószerelőnél volt aki segghülye a technikai dolgokhoz és állítása szerint a rádiót alig tudta elindítani, és össze-vissza el volt nyomkodva mindenem).
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Nem nem, maga a fejegység futtat Android 9-et és tabletként van feltüntetve. Csak eléggé ki van herélve (gondolom, hogy gyorsan induljon) és pl nem lehet rajta se autómatikusan elinduló appokat beállítani sem azok gyárilag történő zárolását.
Tehát az alap koncepció az lenne, hogy a rendszerrel indul a Macrodroid ami indítja az app lockert majd ahogy írtad némi várakoztatás után az adatkapcsolat figyelőt.
-
PistiSan
addikt
válasz
B. Tamas
üzenetére
Eseménynél ha bluetooth eszközhöz csatlakozik (gondolom a fejegység ilyen) akkor van ilyen esemény, hogy Bleutooth esemény/BT eszköz csatlakoztatva.
Műveletek fülön: Alkalmazás indítása, itt hozzá adod egymás után a 2 appot amit indítani szeretnél. Lehet érdemes pár mp szünetet rakni ezek közzé.
-
B. Tamas
aktív tag
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok Macrodroid téren, igazából egy másik topicban ajánlották, de elsőre eléggé összetettnek tűnik.
Remélem jobban járok, ha itt felteszem a kérdésem, valószínűleg annyira egyszerű a megoldás egy jártasabbnak, hogy nem éri meg kutakodnom angolul (ami eléggé nehezen megy).
Szóval annyit szeretnék elérni, hogy egy Android 9-et futtató tableten (autós fejegység) indulás után azonnal 2 szoftver induljon el automatikusan. Az egyik egy adatkapcsolat monitorozó a másik pedig egy app locker (gondolom ezeket csak be kell majd valahol jelölnöm).
Próbáltam ilyesmit keresni a minták közt, de nem találtam hasonlót sem. Szóval megköszönném ha valaki pár pontban (esetleg privátban) leírná, hogy hogyan tudom ezt megoldani a legegyszerűbben.Köszönöm előre is.
-
fecske13
tag
-
válasz
Motosz01
üzenetére
Azért indul újra, illetve indítja újra a MD, mert 1 mp-ig sem tud azon a telefonon a háttérben futni. Tehát amint kilépsz belőle, azonnal bezáródik és ezt érzékeli a MD. Az a gond, hogy ezzel így nem tudunk mit kezdeni. Ha csak egy kis ideig is futna a háttérben, akkor már nyert úgy, mert az értesítésére is lehetne hivatkozni és mindig pontban akkor indulna újra, miután leállt. Próbálj meg egy újratelepítést a 2 Easy-vel.
-
Motosz01
tag
A Background mode az be volt pipalva. Az Enable service notifications az nem volt, de most bepipaltam. Viszont így sem változott semmi. A MD így is megnyitja újra ha atlepek másik appba.
Viszont van fejlődés, méghozzá annyi hogy ha bezarom a 2-Easy-t akkor most már megnyitja újra. Ha benne vagyok akkor nem indítja újra. Ezek jók, de még mindig gond, hogy ha atlepek egy másik appba, vagy kilepek a fokepernyore akkor nem kene újra megnyitnia.
Az SD maid a 2-Easy-nél még mindig Boot-ot jelez.
-
Dolphine
addikt
Gondolom a Do/While ciklus végére, de az utolsó Zseblámpa ki művelet elé.
OnePlus 6T Android 9 ami a telefonon van és a villogtatást muszáj volt csak egy be-ki kapcsolásra redukálni, mert az eredeti eseménynél (be-ki-be-ki) a tesztnél sem folyamatos a villogás, várakozik (hosszan világít), nem villog az utolsó kikapcsolás előtt, csak nem értem az okát!
LOS 16 alatt semmi gond a teszttel, viszont élesben, ott sem működött megfelelően! 
-
válasz
Motosz01
üzenetére
Na ezért reagál úgy a MD, hogy a 2 Easy háttérbe kerülése után rögtön indítja. Az SD Maid-ben jól látható, hogy nem fut a háttérben.
Azt esetleg ellenőrizted, hogy a 2 Easy - Settings - Advanced menüpont alatt a Background mode és az Enable service notification- be van-e jelölve? Ez a kettő nagyon fontos a megfelelő működéshez
. Ezek nélkül lehet, hogy egyes OS-ek alatt azonnal bezárul, amint hatterbe kerül. Az utoljára használt programok listája csak egy lista. Attól hogy ott szerepel egy program, még nem jelenti azt, hogy fut is. -
Dolphine
addikt
A végére nem kell, mert az utolsó parancs a Do/While-ban az "Elemlámpa ki" és teljesen mindegy, hogy mikor ér véget a csörgés, ha a Do/While már ellenőrizte a feltételt és az igaz, akkor végigfuttatja a benne lévő műveleteket és csak utána lép ki.
A mai nap folyamán volt egy nem fogadott hívásom. Mikor ránéztem a telefonra, akkor bizony a vaku folyamatosan világított, nem kapcsolta ki a Macrodroid!
Nagyon úgy tűnik, hogy a ciklus legvégére mégis kell a Zseblámpa ki parancs. -
Motosz01
tag
SD maid nem ír állapotot, csak hogy boot.
A teljes progi listából futóknak csak azt jelzi amelyik programba épp benne vagyok. Azaz mivel az SD maidban vagyok, így futóknak önmagát jelzi csak.
Ha épp elinditom, akkor 2-Easy ikonja oda kerül a bal felső sarokban lévő ikonok közé a státusz báron. Viszont egy idő után eltűnik onnan. Mint ahogy most se látni ott. De ez még szerinte. nem jelenti azt hogy be is zarodott, mert jelenleg is ott található a program az utoljára használt alkalmazások listájában.
-
Egy probléma megoldásához szeretnék segítséget tőletek.
A 4.6.1 verziótól a Wifi feltételek Csatlakozva - Bármelyik hálózat, illetve a Lecsatlakozva - Bármelyik hálózat - nem megfelelően működnek.
Hálózatról lecsatlakozásnál a hozzá beállított művelet - a Lecsatlakozva feltétellel beállítva - nem fut le, ellenben a Csatlakozva művelet mindkét esetben lefut, le és felcsatlakozásnál is.
Írtam a fejlesztőnek, de azt a választ kaptam, hogy nem tudja reprodukálni a hibát és szerinte minden jól működik. Én már kipróbáltam a legújabb verzióval egy másik telefonon is és a hiba továbbra is fenn áll.
Azt kérném azoktól, akiknek van erre idejük, hogy a következő makrót, amit a kép alatt közzé teszek, tegyék fel és 2x-3x a wifi kézi ki-be kapcsolásával teszteljék. 2-3 mp szünet lehet a ki-be kapcsolás között.
Mielőtt azonban hozzákezdenétek, a következő pár beállítást végezzétek el.
1. A makró importálása előtt a program nyelvét állítsátok angolra.
2. Töröljétek a rendszernaplót.
3. Minden más Wifi-vel kapcsolatos makrót vagy Kategóriát kapcsoljatok ki.
4. A teszt végén a rendszernaplóról készítsetek egy képernyőmentést és tegyétek be ide egy hozzászólásba a MD verzió és Android OS megjelöléssel.Előre is köszönöm a segítséget!
A letölthető makró: Wifi Teszt
A rendszernapló képe ahogy nálam kinéz.
(Ez a kép a 4.5.1 verzióval készült, ahol jól működik még a feltétel) -
Nos akkor kezdjük ott,
1. az MD-t felfrissíted egy 4.5 körüli verzióra, mert ott is lehet gond.
2. Tedd fel az SD Maid app-ot a play áruházból és nézd meg, hogy amikor háttérbe kerül az 2 Easy, akkor tényleg fut-e a háttérben.
Ez egy ilyen játék, de nem bonyolult. Ha viszont most feladod, akkor felesleges volt minden próbálkozás, amit eddig tettünk. -
Motosz01
tag
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeket!
Akkor nekem sajnos a Huawei mate 20 pro kavar be. Pedig tényleg semmi gond a teloval. Perfektul működik amúgy.
Az MD 3.19-es, az android 9.1.0.346-os.Amugy közben beállítottam And-el is, meg visszaallitottam így erre is. De nem megy.
Ráadásul Tasker-ben sem ment, meg még a Automatelt és az E-robotot is kipróbáltam.
Úgy tűnik hogy ez az alkalmazás ha háttérbe kerül, az automatizáló progik úgy vesszik mintha bezarodna...Sajnos nem marad más, mint a kB. 2 óránkénti elinditas.
-
válasz
Motosz01
üzenetére
Nem kell a makróval semmit tenni egyelőre, mert így jó, ahogy van. A feltételek ÉS kapcsolatban vannak. Viszont erős a gyanúm, hogy az általad használt app amint háttérbe kerül be is záródik. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy az SD Maid-ot feltelepíted és a Programkezelésben megnézed, hogy valóban fut-e a háttérben (itt fogod látni az összes olyan programot, ami fut). Nekem is van olyan program, hogy ha háttérbe kerül, azonnal megáll (Calculator). Ha ezt kiderítetted, akkor tovább tudunk lépni.
Szerk: Közben én már feltettem és látom, hogy fut a háttérben.
Nos nálam nem indul újra, ha háttérbe teszem.. most tesztelem, hogy mennyi ideig fut. 7-es droidot használok. Marcodroid-ból pedig a 4.5.1-est. Az alkalmazás beállításaiban minden ide vonatkozót engedélyeztem (háttérben futás, Service Notification, Boot-oláskor indul)
-
Motosz01
tag
Köszi! Már majdnem ok. Ha az alkalmazásba vagyok, akkor már nem indítja újra egyszer sem. De bármilyen más esetben igen. Így már csak azt kéne megoldani, hogy ha atlepek egy másik appba, és ezt nem zárom be, csak a háttérben fut, akkor ne indítsa újra. Talán a két alfeltetel közé And műveletet kellenne betenni, de hogyan lehet ezt? Vagy én rontottam el valamit.

-
zeon.hu
nagyúr
-
Motosz01
tag
Köszi! De valamiért így 5 másodpercenként indítja a progit, mindegy hogy fut e vagy sem.
Pedig a jogot amit kért megadram neki. 😔
Nem rootolt a teló, de nem is írta ki a MD hogy ehhez a funkcióhoz szüksége lenne rá. Az engedélyt meg rendszer szinten megadtam neki ami kellett ehhez a művelethez.Ez az amúgy?
-
Motosz01
tag
No megvan, ha ezt így kell beállítani, akkor ez se tudja azt amit szeretnék. Ugyanis ilyen beállítással ugyanazt teszi mint a többi program. Azaz, ha atmegyek az adott alkalmazásból egy másikba, akkor mindig 5 mp után ujrainditja az appot.
Nekem az kellenne, ha végleg bezarom az appot, akkor induljon újra. Ha a háttérben fut egy darabig, akkor ne indítsa, mert fut ugyebár.
-
Motosz01
tag
Nem tudom hogy hány óránként kell ranezni. Csak azért állítottam be a 2 órát, mert úgy gondoltam az jó lesz.
Amúgy akkor tudnál segíteni?
Eseményeknél kell valamit állítani?Műveleteknél gondolom:
Alkalmazás / Alkalmazás indítás a / program kivalasztasaFelteteleknel se vágom mit kell tenni sajna 😔
-
-
válasz
Dolphine
üzenetére
Ha valamelyik engedély hiányzik, akkor arról értesít a legördülő értesítési panelon. Sajnos a "fejlesztések" során egyre többször fordul elő, hogy ami eddig jól működött, az egy újabb verzió után már nem biztos. Nálam pld gyakran nem érzékeli a Wifi csatlakoztatva feltételt.
-
válasz
Motosz01
üzenetére
A MD nem tudja eseményként érzékelni, ha egy program teljesen leállt. Az Alkalmazás bezárva esemény az amit érzékel. Feltételként meg lehet adni, hogy egy művelet csak akkor fusson le, ha az Alkalmazás nem fut feltétel igaz. Ehhez viszont vagy Rendszeres időköz esemény vagy pedig hurok műveletre van szükség.
-
Somatom
veterán
válasz
Motosz01
üzenetére
Itt a topikja, de sajnos, nem ilyen egyszerű ez. A Robotot már nem fejlesztik. Vagy működnek a funkciói, vagy nem.
-
Dolphine
addikt
A Macrodroidnak milyen engedélyekre van szüksége (rejtett menükre is gondolok)?
A telefonomat újra kellett telepíteni, visszaállítottam a lementett makrókat, de nagyon nem úgy működik ahogy kellene!
-
Motosz01
tag
Taskernél is próbáltam már, de itt is rakerdezek, hátha a Macrodroidban megoldható a problémám.
Szóval hogy lehet azt megtenni, hogy a háttérbe került app ha bezarodik onnan véglegesen, vagy a rendszer zárja be kenyszerből, akkor újra indítsuk el?
Mert a program bezárása parancs akkor aktivizalodik, ha a programból kilépek, atlepek, másik alkalmazásba. De ekkor még fut a progi, nem zarodott be, csak a háttérbe kerül. Viszont a macrodroid meghivja rá a program indítása parancsot, mert így érzékeli hogy bezarodott a progi.Szóval arra szeretnék megoldást kérni, hogy ha a háttérből záródik be az app, vagy a háttérben futó alkalmazásokat böngészve felfelé húzva a képét, azaz kézzel bezárom, na ekkor indítsa újra a macrodroid, és ne akkor mikor atlepek másik appba, de ténylegesen nem zarodott be, csak a háttérben fut.
-
-
-
Tessék a makró vázlata. Tesztelve, működik.
Működés: A létrehozott változó és a Stopperóra értéke indulásnál 0. A képernyő kikapcsolásakor indul a Stopper, majd az akkumulátor minden %-os változásánál a változó értékét növeli +1-el.
Amikor eléri a változó értéke a 3-at (esetünkben a 3% csökkenést) és a Stopper értéke kevesebb, mint 1 perc (ezt az értéket ki kell sakkozni, hogy jó-e, szükség esetén növelni vagy csökkenteni kell attól függően hogy egy beragadt program mennyi idő alatt meríti 3%-al az akkumulátort) akkor küld egy értesítést a MD, ezután lenullázza a változót és a Stopperórát is, tehát kezdődik elölről a számolás. A változó nullázása akkor is megtörténik, ha feloldod a kijelzőt, de a Stopperóra akkor nullázódik, ha kikapcsol a kijelző.
A % értéket a "Változó Battinfo" feltételeknél lehet növelni vagy csökkenteni, Az időt pedig a Stopperóra feltételnél. -
Maist
senior tag
Üdv! Megelőzvén, hogy a zsebrerakott telefonomat esetleg valami beragadó folyamat merítse, MacroDroiddal az alábbit állítottam be:
Ha bármilyen változást észlel az akku százalékban, amikor ki van kapcsolva a képernyő, és nincs töltőn a telefon, akkor mutat egy értesítést az akku jelenlegi százalékával, amely értesítést a Mi Band megjelenít nekem. Ez eddig jó is, mert így ha hirtelen nagyon merül a telefonom, akkor sokat nézek a Mi bandre, ezért tudom, mi a helyzet.
Viszont, feleslegesen mégsem meríteném a Mi bandet sem, ezért kérdezném: Hogy tudom úgy beállítani a MacroDroidot, hogy a kijelző kikapcsolás után, csak ha 3% merülés X adott időn belül történik, akkor értesítsen? Esetleg ha ez nem megoldható, akkor legalább annyit, hogy minden 3. 1%-os csökkenésről értesüljek, vagy ilyesmi? Előre is köszönöm! -
válasz
dzsordzs69
üzenetére
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Szia!
A kérdés az, hogy szeretnéd? Nem fogadott hívásra vagy egy bizonyos állapotra, mint pld: Ne zavarj módban ? Előbbinél Nem fogadott hívás eseményre van szükséged, a másodiknál pedig tiltani kell minden bejövő hívást és utána küldeni az SMS-t, feltételként a Ne zavarj módot kell beállítani a Bejövő hívás eseményhez. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha hívnak egy számról (bármilyenről), akkor arra a számra küldjön egy sms-t? Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- AliExpress tapasztalatok
- World of Warships
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ok ez már túlkomplikált.
LOS 16 alatt semmi gond a teszttel, viszont élesben, ott sem működött megfelelően!
Akkor ezért fordulhat elő, hogy valami régebben működött, de most nem.