- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mgaben
senior tag
10.1-es smbios-nál úgy tudom az ecc ram-ok hiánya miatt kell valamit hackelni (ezekben az eredeti mac-ekben ecc ramok vannak). én is e miatt használom a 14.1-et. bár nem nagy ördöngősség előbbinél a hackelés, régebben itt le is írta nekem valaki.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Dimebag88
aktív tag
A prelinked kernelt cserelted?
Pendriven keresd meg a IABootFiles mappat es csereld le
Ugye ide kellenek a rejtett filek is!
Terminalba ird be :
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES[ Szerkesztve ]
A madár az ász!
-
senior tag
válasz mgaben #30483 üzenetére
mgaben: Persze hogy tudja az SSE 4.1 -et. Hamarosan megérkezik bele a Xeon E5420.
Muky_: Igen azt tutdom hogy a 14.2 i széria. Én egyszer csináltam olyat hogy a Bootolható USB-nek az SMBIOS-át átállítottam 10.1-re (El Capitan volt asszem) és emlélszek rá hogy valami nem tetszett neki bootolásnál. Ezért azt inkább hagytam. De ennél meg úgy látszik kell. Az pedig tudom hogy telepített rendszernél 10.1-et kell használni mert most is azt használom.
PSN: KalacskepuXY
-
mgaben
senior tag
És milyen proci van abban a soc 775-ben? Tudja az SSE 4.1-et?
Mert az 775-ben ritka, nálam is moddolt bios meg xeon proci van.
Csak tipp, nem tudom egyáltalán a telepítő elindulna e ha nincs SSE 4.1Ha az aláírásodban szereplő akkor ja, és nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
senior tag
Semmi baj. Nekem is megy a 775-ös configomon a Sierra 10.1-es SMBIOS-használok én is. Én a High Sierrat próbálom felrakni de nekem olyasmit írtak hogy a bootolhato USB-n a config.plist-ben az SMBIOS-nak nem 10.1-nek hanem 14.2-nek kell lennie. De így se jó. Szóval a Sierra 10.12.6 tökéletesen működik csak a High Sierra-t nem tudom felrakni. :/
-
Muky_
tag
Bocs a bele pofázásért
Nem vagyok szakértő a témában, de nekem is soc775-ös vason fut a sierra és az smbios 10.1 -es.
Ami az aláírásodban van gép arra telepíted?
Specifikáció szerint a legalkalmasabb az iMac10.1 -es smbios.
Ez csak tipp , ha kipróbálod bajod nem lehet belőleUI: Ha ajánlani lehet egy appot a telepítő készítésre akkor a Pandora Installer ami nekem bevált
-
senior tag
Ugye letöltöttem az AppStoreból a High Sierrat. Utána felmentem a tonymacx86.com-ra és ott van hogy hogyan kell csinálni. Na igen és én az alapján csináltam mindent. Ez alapján csináltam: https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-create-a-macos-high-sierra-public-beta-installation-usb.225520/
Azt is írták hogy rossz az SMBIOS-om szóval átállítottam 14,2-re mert ezt írták nekem de akkor is ezt írja ki. Másik HDD nincs rákötve csak az az egy amire fel akarom telepíteni.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
-
general
addikt
Ok, köszi! Hétvégén lesz idom, átnézem!
-
senior tag
Hmm elvileg megy a High Sierra Legacy-n is. Ez a kép elkerűlte a figyelmem.
Ma szépen megpróbálom és írok hogy mire jutottam.PSN: KalacskepuXY
-
Smiley
addikt
-
senior tag
-
senior tag
Szerintetek felmenne a gépemre a High Sierra ? Azt olvastam hogy csak UEFI-t támogat. :/
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
GMA950-et lehetséges Mavericks alatt működővé varázsolni? Ha felteszem a kexteket, a betöltőképernyőn az Apple logo alatti töltésjel elkezd "magába forogni", egyre sötétebbé válik a töltésjelző majd befagy.Köszi.
-
-
Smiley
addikt
válasz general #30457 üzenetére
A nullcpu kivaltasahoz valoszinuleg hianyzik valamelyik DSDT patch, vagy az SSDT generalodik le rosszul.
A defaultvolume be van allitva rendesen a clover-ban?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
rii
nagyúr
,-D
én is egyből minden osx-es gépen elindítom az activity monitort és a dock-on legalább a cpu-usage-t lássam ... indesign progress bar-ja nem túl informatív .. és lehet hogy épp nem
persze kéne a mem-et is meg a disk-et is ...
a régi ... iatkos vagy milyen hacklira, amit annó, 2009-ben segítettél feltolni, az osx 10.5.8 menüsorába fentre tettem ilyen progress bar-okat vagymiket ..... nem tudok már beszélni-írni se ... szanaszét vagyok esve ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
general
addikt
válasz Smiley #30454 üzenetére
na, látod, kritizálás helyett egyszerűen leírtad, ennyi. köszönöm, most már tudom is!
arra problémára esetleg tudsz megoldást, amit fentebb írok, nevezetesen nem tudom kikapcsolni a rendszert a NullCpuManagement kext miatt. mindig újraindul, mindig hibaüzivel.. viszont e kext nélkül nem bootol, tehát valszeg kell.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz general #30453 üzenetére
Nekem aztan mind, hogyan csinalod a Te idod, en csak javasoltam egy masik utat amit alkalmazhatsz a jovoben. Single user modban az esetek 99,99%-ban el lehet inditani a rendszert. Ez eleg ahhoz, hogy az ember atolvassa a log-ot, es megoldja a problemakat. Nem kell hozza sok parancsot ismerni. Tehat a Te esetedben, felraktad az nvidia driver-t, ami elrontott mindent. Elinditod single user modban, egy sima rm paranccsal fogod es kitorlod azt a par darab web-nvidia-s kext-et a /S/L/E-bol es mehet a reboot. Ez kb 2 perces mutatvany.
Ennek semmi koze a programozashoz, ezek sima file muveletek, annyi hogy nem kattintgatni kell, hanem leirni, hogy mit akarsz.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
válasz Smiley #30452 üzenetére
ezt értem, és el is fogadom, de amikor be sem jön a rendszer, elég nehéz megoldani a problémát.. ez az egyik. a másik, hogy mint tudjuk, én nem értek hozzá annyira, hogy ha be is jönne a kép, megoldjam, ezért azt a megoldást választottam, amit magam is végre tudok hajtani. ez így logikusnak és elfogadhatónak tűnik neked? :-) vagy megint menjen a picsába mindenki, aki nem programozó minimum?
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Kelleni fog a npci=0x2000 flag, kulonben fagyni fog a boot soran. Itt nincs registry, azt se erdekli ha komplett hw-t cserelsz alatta. A kernel cache-t erdemes ujrageneralni, ezt leszamitva pofon egyszeru a dolog.
(#30451) general: Aham, hat ugye mielott ujraraktad volna, erdemes lett volna atnezni a log-kat, valoszinuleg egy semmiseg lehetett a probleam. Ez megint egy ilyen windows-os berogzodes, hogy ha valami nem megy ujrarakom az egeszet. Ez a letezo legrosszabb problemamegoldas, ugyanis nem tudja az ember mi okozta, tehat holnap megint elojohet ujra.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
nem, ezt a kártyát nem támogatja. ki is van írva az nvidia oldalán, hogy gtx 680-tól. feltettem, szét is fagyott...
hogyan lehet belépni automatán? ezt nem vágom. illetve hogyan tudom a Clovert beállítani, hogy magától továbblépjen 3-5 mp múlva? régebben így volt, a mostani telepítésnél csak megáll és vár.
-
tlac
Topikgazda
válasz general #30439 üzenetére
jelszó bekérése előtt mindig eldobja a képet, ekkor kihúzom a kábelt majd vlssza és tádáám, megint van kép
mi van ha automatán belép?
hamarosan lecserélem a vga-t, az újhoz valszeg a webdriver maj ezt d megoldja, mert ehhez a vga-hoz pont nem kell (gtx660ti)
attól még szerintem a webdriver támogatja ezt is
-
tlac
Topikgazda
megy a high sierra is vmware-en: [link]
(bár olyan egyszerűen valamiért nem ment a frissítés, ott hagytam a gépet, mikor visszaértem, nem futott a vmware, csak egy újraindítás utána volt hajlandó újra működni, de utána gond nélkül végig ment) -
general
addikt
a Display Port kimenettel volt leginkább gondom, mert azt erőltetem a monitor miatt, de mint kiderült, az inject nvidia nem szereti. most, hogy már felállt a rendszer, látom, hogy a jelszó bekérése előtt mindig eldobja a képet, ekkor kihúzom a kábelt majd vlssza és tádáám, megint van kép. hamarosan lecserélem a vga-t, az újhoz valszeg a webdriver maj ezt d megoldja, mert ehhez a vga-hoz pont nem kell (gtx660ti)
szóval igen, haver gépére is felment ugyanazzal a telepítővel, majd anélkül, hogy bármit változtattam volna a pendrive-on, elindítottam az enyémen újra egy installt, és ekkor fogadott az említett hibaüzenet (hibás telepítő alkalmazás...), amit semmi sem indokolt.
ekkor csináltam egy új, de tökugyanolyan telepítőt, szarakodtam kicsit a bios-szal, de ugyanaz a hibaüzi itt is.
ekkor eszembe jutott, hogy egy üres hdd-re feltettem sikeresen a Sierrát még napokkal ezelőtt (teszt volt, hogy sikerül-e, addig a minden nap használt ssd-t nem töröltem le). na azt bebootlotam, simán bejött, ezen még nem volt webdriver, ami bekavart volna, és a Clover/EFI mappát egy az egyben átmásoltam az új usb-s telepítőre. aztán ezzel egyből sikerült a telepítés....nem tudom, hogy sikerült, mert mondom, mindent tökugyanúgy csináltam. és a hiba okára sem jöttem rá, hogy mit jelent a sérült telepítő. az ssd-t vagy 5x töröltem, mindig ugyanúgy, nem is nagyon lehet máshogy..
tehát így.
a kérdésem továbbra is aktuális:
a NullCpu Management kext sajnos valamiért kell a boothoz, de ez kilövi azt, hogy ki tudjam kapcsolni a gépet, ezt kéne megoldani.
-
senior tag
Úgy néz ki hogy új processzorom lesz. Az lenne a kérdésem hogy befog zavarni a mostani rendszernek ? Nem szeretném megint újrarakni az egészet. :/
-
general
addikt
urak, ez a cpu management még mindig hibádzik nálam a NullCpuManagement kext miatt.
végre f@szán megy a rendszer, Sierra 12.6. egyedül az a gondom, hogy nem lehet kikapcsolni a gépet, sem rendesen újraindítani, se sleep nincsen. gyakorlatilag csak újraindulni tud, szóval csak manuálisan tudom kikapcsolni. ezért aztán persze mindig hibaüzit kapok, hogy a rendszer nem kapcsolt ki megfelelően, akarok- eerről jelentést küldeni almáéknak..tud esetleg erre valakimegoldást? ( az említett kext nélkül sajnos be sem bootol)
(az előző - unibeastes - installnál ilyen gondom nem volt, még a sleep is működött, ha nem is mindig, tehát a hardver tudná ezt rendesen, csak mókolni kéne valamit..ebben kérnék segítséget)
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sikerült nem elb.szni .-)))
(win-update-tools.cmd)fen'van a vmware tools
csak a darwin.iso miatt akartam unlockert keresni, meljikben van benneakkor most visszatérhetek oda, hogy usb-s "éles" telepítő létrehozása?
(pendrive-o kipróbáltam, látja a sierra)
(a vmware lent info-bar-ban írja már a legelejétől, hogy "vmware tolols enables many features and improves mouse movement, video and performance. log in to the guest operating system, and click "install tools".
mellette gombok:
"install tools", "remind me later" "never remind me"én mindig a "remind me later"-t nyomtam.)
ez mi lenne? .-///
" ... de nem értem miért nem megy nálad semmi ... "
még a végén túl egyszerű lenne .-///piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tlac
Topikgazda
válasz general #30425 üzenetére
sőt tegnap haver gépére sittysutty ugyanúgy feltettük.
tehát ugyanaz a telepítő máshol megy, csak nálad nem?
ha igen, akkor szerintem valamit elfelejtettél most ugyanúgy csinálni, mint múltkor (más usb portba dugtad a pendrive-ot, valamit clover-ben másképp állítottál be, stb.) -
tlac
Topikgazda
most elkezdem keresgélni, másik unlockert nézni
ne, el ne b@szd
a meglesz a darwin.iso, akkor a vmware player // (bal fent) Player // removeable devices // cd-dvd-sata // settings-be adjam majd be a darwin.iso-t, mikozben fut a sierra?
igen, és utána majd a megnyílt cd-ről telepítsd a cuccot
vagy a win-update-tools.cmd-t kellene elindítanom?
az elvileg letölti a legfrissebbet, kipróbálhatod
de nem értem miért nem megy nálad semmide egyébként kézzel is le lehet tölteni
innen szedd le a legfrissebb com.vmware.fusion.tools.darwin.zip.tar-t
jelenleg ez az
majd bogarászd ki az iso-t[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
most meg volt egér
(tegnap este nem én a gépet, hanem ő küldött engem aludni, azzal hogy elhazudta előlem az egeret)felment a sierra (win10, vmware player 12)
az unlocker tools folderébe nincs semmi, darwin iso-t nem látommost elkezdem keresgélni, másik unlockert nézni
ha meglesz a darwin.iso, akkor a vmware player // (bal fent) Player // removeable devices // cd-dvd-sata // settings-be adjam majd be a darwin.iso-t, mikozben fut a sierra? (mint roland0807 altal linkolt videón is ... ?)
vagy a win-update-tools.cmd-t kellene elindítanom?
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
senior tag
Valaki meg tudná nekem mondani hogy az miért van hogy minden tökéletesen felvan telepítve Sierran viszont valami lejelszavazta a BIOST. Csináltam egy CMOS resetet és a bootolás felénél egy kör és átvan húzva.
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
igen, fent volt már a gépen, de csináltam egy új telepít pendrive-ot, hogy újrategyem a Sierrát (igen, megitn, mert a webdriver bekavart nagyon, displayporton nincs képem...), és a Colver lefutása után, amikor a telepítő elkezdené a munkát, dobott egy olyan üzit, hogy a Sierra ezen telepítője sérült és ezért nem használható...:-(
ebből gondoltam, hogy vmi nem stimmel az én példányommal (utóbb kideült, hülyeség..) kukába tettem, de ezek szerint nem igazán törölte, vagy nem rendesen.
lehúztam torrentről a 10.12.6-os sima telepítőt, megcsináltam az usb-t, de most ezzel is ugyanezt a hibaüzit dobja, hogy sérült a telepítő, szóval nyilván nem ott van a gond.
csak akkor meg ugyna hol?
az usb-s telepítőt teljesen újracsináltam, de pont ugyanúgy, ugyanazokkal a beállításokkal, amikell eddig simán felment, sőt tegnap haver gépére sittysutty ugyanúgy feltettük.
nem tudom, hol lehet most a bibi. -
general
addikt
nem tudom leszedni Appstore-ból a Sierra telepítőt, mi történt? kéne az usb-hez...
csak a "Megnyitás" opció van ott[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz Plasticbomb #30408 üzenetére
az a druva, hogy kb. semmi időm nincs is rá ,-D
fészert kell csinálnom - téli kutyusólat kell majd összerakni hőszigetelés miegymás - kerítést átcsinálni 20 m-en - másik kerítésnek az alját megcsinálni 20 m-en, az én kutyaólamban (a közös kutyaólunkban) padló-plafon szigetelést csinálni - vizet bevinni ... közbe szabadság meg 0, mert én kiamaradtam a listából ,-DDD
most hétvégén is csak vas. este jutottam el oda, h pötyörögjek vele egy kicsit ....
patkányriadó volt, kiköltöztem a pockokkkal a teraszra, hogy ne legyenek kizárva, hanem akkor én is kint vagyok velük ... mert nekik muszáj ... én meg a következmény vagyok ... de kva nag feeling kint lenni ... persze az összeg gép kint van ...(#30411) roland0807:
érdekes ahogy csinálja a bácsi, .-))) köszönöm! kirpóbálom majd a win7-es vmware 11-en is.(#30409) tlac:
asziszem. ,-DDD
ha ez megvan, kész google hadjáratot kell indítanom, annyi minden van amikor csak villog a fejemen a wtf.
(win10 hogy csinálja a particiókat, mi a különbség a sima boot meg az uefi boot között)
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
iso file-ból beadva CD-meghajtó ( jjjja .... win10 csak 3-jára látta az ntfs-es hdd-t ..... .-//// pffff )
sierra install vmware 12: már bejön a nyelvválasztás ... bill-egér nemvolt ... lehet mert be votl dugva a ps2-es bill, egy usb-s apple plexi keyboard, meg egy usb-s maúz.ha hazaérek, akkor megnzem kihuzogtatva mit mondanak ....
-
senior tag
Jó inkább nem mondok semmit.... Ez a sz*r nem kompatibilis a Sierraval és azért nem jó.
-
senior tag
Na ez a probléma elmúlt, kiderűlt Multibeastben nem raktam fel egy kext-et. Viszont mosz PS2Controller kext-et meg mást raktam fel, és most meg azzal van Panic-om. :/
-
senior tag
Sziasztok! Lassan 3-4 napja használtam az El Capitant de valahogy úgy döntöttem hogy letöltöm a Sierrat. Boot USB kész UniBeast-el. Feltelepítem minden jó. Felrakom a CLover meg minden viszont nem tudom de nekem elég furcsa az hogy a kexteket mintha fel se raktam volna. Semmi nem akar működni pedig ugyan úgy csinálom mint El Capitan-on. És ha ez nem lenne elég bootlható USB nélkűl Panic-ot kapok.
-
general
addikt
helló!
nem tudom, van-e köze a kettőnek egymáshoz, de ez a szitu:
1. még mindig a NullCpuManagement kexttel szopok. konkrétan ha kiveszem az EFI-ből, el sem indul, az elején megáll a boot. tehát bent van az Other mappában2. viszont most meg nem tudom kikapcsolni a gépet a normál módon, mert mindig újraindul, a nagy kikapcs gombbal lehet csak kikapcsolni teljesen. ezért aztán persze mindig egy figyelmeztetés fogad, hogy nem a várt módon lett kikapcsolva a rendszer, illetve akarja a küldeni a Jelentést.
tudtok erre esetleg megoldást? létezik, hogy az i7 3770 cpu nem támogatott a Sierrában (12.6 van fent) és esetleg ez okozza ezt?
-
Dimebag88
aktív tag
High Sierra Beta 4et hasznal valaki? Fontos lenne
A madár az ász!
-
tlac
Topikgazda
válasz Plasticbomb #30408 üzenetére
viszont így tanulja a legtöbbet
-
Plasticbomb
addikt
-
rii
nagyúr
aszittem helyes úton indulok el oszt közbe vakvágány ,-DDD
nem baj ... a vakvágány is hangulatos hely ... sok virág nyílik a kövek közt .... lehet bóklászni ... nem kell attól tartan h jön az intercity 200-al .... csakhát .....amint hazaérek (másfél óra kotsikázás - jobb esetben csak ennyi ... ) meg a kiskutyáim 12 óra távollét után adnak néhány percet csesztetni a gépet, megcsinálom, .... köszönöm .-)))))
még a végén mingyá el lehet kezdeni csinálni az osx usb telepítőt ....(#30405) Mr.C:
" ... mert ez amit csinálsz -számomra- követhetetlen. ... "
gondoltam is hogy nem lesz érthető , hiszen én se tudtam már micsinálok mikor be-bootolt a vmware ... csak nyomogattam mindent, mint 5 éves gyerek az atomerőmű irányítópultjánál ..... h menjen már ... oszt eccercsak feltünt az alma .... oszt mire 45(+/- 300) -öt pislogtam .... át lett húzva ...
.-/(#30404) ThuG4LifE:
nincs már hátra mint előre .-))))már a sierra.iso -t letölteni google drive-ról is egy heroitikus küzdelem volt - melóhelyen arra nem volt időm, hogy észrvegyem, pampog a pendrive, hogy too big for this filesystem .... itthon le akartam tölteni ..... google.drive -ban nincs copy link, nem lehet átadni download managernek ... kétszer szakadt meg a net mikor tölöttem le... 3.jára elfogyott a mobil-keret, de életben maradt a letöltés, csak épp 20 kbyte-al, akkor meg ne szakadjon 7,2 gb-nál vettem 2300 ft-ért még 5 gb-ot ... lejött, asszem 3 óra volt .... (összesen megszakadásokkal együtt 4) pendrive-ra ki ... persze nem kellett volna ... hát így élünk mi és ez csak a sierra.iso letöltése volt azt hogy a win10 -hez volt egy 10 órás partició resize, majd egy 5 órás particio move, majd asse használt, le kellett gyakni az egész hdd-t .. melóhelyen ... usb2.0 - usb 2.0 - 450 gb - 12 óra - amíg ez a másolás tartott, feltettem egy 2,5"-os 400 gb-os 5200 rpm-es hdd-re .... csak próbaképp ... ez a próba ki is nyírta a kis hdd-t .... kereplés, majd rommá fagyás ..... jameg a win10 is 3-jára jött csak le ... az is kétszer megpustul download közbe - ... meg h hány win7 ment már fel .... meg repült ...
-
tlac
Topikgazda
sierra.iso usb-re írva (nincs itthon 8 gb-os dvd)
megint túl bonyolítod, sehol nem írtam, hogy ilyet csinálj vele, bár igaz azt, se, hogy mit
valószínűleg itt rontottad el, amiért nem bootola virtuális gépen belül adjál hozzá egy CD meghajtót és annak állítsd be az iso-t
majd kelleni fog még ez a meghajtó: [link][ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sierra.iso usb-re írva (nincs itthon 8 gb-os dvd)
win10 - vmware 12 plyaer - patchmajd ebből:
" .... virtualHW.version-t írd át "10"-re vagy smc.version-t "0"-ra .... "az első végrehajtva - miután nem bootolt e nélkül.
így viszont bebootol a vmware osx 10.12 profillal ...csak smc.present = "TRUE" -t bejegyzés van a vmx file-ban
smc.verion bejegyzés nincslehet még nem látja jól az usb-t, vagy nem tud usb-ről boot-olni
4-5x-i probalkozas utan (boot-kor hdd-t kiírja, dvd-t is, networköt is, usb-t nem) bejött az alma logo, de egy tilto tabla lesz a kb. a progress bar felénél .-/
azt hittem nem látja az usb-t és networkrol kezdte szednimost bepipáltam a vmware/devices menüpontban az usb-t is ...
... és akkor nagy nehezen elindult, utp ki is van húzva, de megint tilto tabla lesz, mikor alma logo alatti progress bar felénél .... verbose módot 'holnap' fogom tudni már csak megnézni ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
general
addikt
válasz MineFox54 #30400 üzenetére
nah, az esti próbatelepítés után ma feltettem az ssd-re is újra Cloverrel a Sierrát. minden rendben ment.
abszolút az itteni leírás szerint csináltam mindent, ezt a 4 kextet tettem be az EFI/Clover/kext/Other mappába, akit esetleg érdekel:
-ALXEthernet (Qualcomm Atheros 8161 vezérlőm van)
-FakeSMC
-NullCPUPowerManagement
-USBInjectAllnvidia webdiver nem került fel általam, bár úgy láttam, a Clover opcióknál ki volt pipálva. SMBIOS 13,2, az everymac oldal is ezt javasolja (i7 3770,asus p8h77-v, 4x4gb ram, nvidia gtx 660ti), elvileg az én vga-m natívan van még támogatva, nincs is gond a felbontással. audionak usb-s külsőt használok, mert a VIA chipset rémálom ebből a szempontból, minden oké így.
köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kinek milyen a desktopja?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android szakmai topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hálózati / IP kamera
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest