Hirdetés
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChiliChili
tag
válasz
Kalacskepu #35033 üzenetére
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #35033 üzenetére
Működik Legacy-val is, de számíts sok hibára (grafikai glichek, pattogó audio, stb.) High Sierra óta droppolva van a Legacy BIOS macOS alatt. Ha nincsenek ilyen hibáid akkor szerencsés vagy, nekem sok bajom volt vele.
i5-2500 Sandy Bridge procim volt, és egy P61-USB3-B3-as lapom. kb 12 ezerért vettem egy Z77-es UEFI-s lapot, meg is lepődtem mennyire egyszerű/jó volt utána minden. -
Cingi1979
tag
válasz
Kalacskepu #33569 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tippet!
Teszek egy próbát vele. Hát ha...
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #33090 üzenetére
a lapodat nézve intel P35 vagy H35, chipsetes ami régi és ezért valószínűleg nincs támogatva. ebből adódóan a vinyókat nem fogja látni és patch kell hozzá. nekem is volt ilyen problémám HS alatt egy régi H61-es chipsetes gigabyte lappal (Intel 6 series chipset), ami Sierran még működött/támogatva volt, de HS alatt már kivonták a “forgalomból” és ugyanaz a hiba volt mint neked, tehát az USB telepítő működött, szépen be is töltött, viszont amikor próbál bootolni kiírja , hogy Still waiting for root device, mivel nem találja a vinyót. Ezt én megoldottam egy clover patchel ami itt található: [link]
Viszont nem tudom (és nem is igazán hiszem), hogy nálad is működne, de próbát megér. én ezt a hibát valószínűsítem a leginkább.Tehát a fő probléma igazából, hogy nagyon régi a lap és nagyon régi chipsettel rendelkezik. Ha jól sejtem intel 3 series, de ebben nem vagyok annyira biztos.
-
válasz
Kalacskepu #33089 üzenetére
Menni fog a High Sierra. Megnéztem a régi cikkemet, és egy dolgot nem kapcsoltam be a BIOS-ban (SATA Port 0-3 Native Mode). Holnap megpróbálom. Remélem csak ennyi volt a hiba. A Mojave-t meg egy kicsit hanyagolom.
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #33087 üzenetére
En nem mondtam, hogy amator vagy. csak azt hogy a screenshot-okon nem latszik, hogy betoltesre kerult kext... addig pedig biztosan nem fog elindulni.
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #33082 üzenetére
Persze, hogy nem megy tovabb, ha nincs a helyen a fakesmc.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #33084 üzenetére
alaplap?
a sse4.2 is kellene, ahhoz mit csináltál? -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #33082 üzenetére
aha látom már, az előzőt inkább Smiley-nak kellett volna linkelnem a 750 miatt, na az nincs támogatva mojave alatt
milyen gép ez?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #33080 üzenetére
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #33078 üzenetére
Mert a 750 alapból támogatott. Meg lehet hackolni, de hw gyorsítás nem lesz, csak normális felbontás.
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #33073 üzenetére
Az I/O Error HS-tol felfele azert van, mert dobtak a SATA Hot Plug support-ot, ha BIOS-ban van lehetoseged kikapcsolni akkor az megoldja a problemat, ha nincs akkor patchelni kell. Ezen kivul a 660Ti nem fog mukodni Mojave alatt, ugyanis nincs ra webdriver.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kalacskepu #33073 üzenetére
Nincs egy kis ssdre sem kereted, egy 64-128GBosra? Azok mar boven olcsobbak, s a rendszer ala jo is lenne, illetve neked ismagasab lenne a felhasznaloi elmenyed.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kalacskepu #33071 üzenetére
Vanillan kivul max unibeast/multibeast paros amivel manapsag van ertelme szorakozni. -v (verbose) kapcsoloval is ennyi az infod?
-
1stvan
csendes tag
válasz
Kalacskepu #32239 üzenetére
Hát igen :-) Én egy ideje nem láttam már windowst, de nem is hiányzik. És kéne hozzá APFS to win, mert máshogy ott sem lehetne. Azért ültem fölötte egy keveset, mire leesett mit kéne tenni...
De legalább megtaláltam ezt a fórumot
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32186 üzenetére
nekem natívan jó volt
nem csináltam vele semmit -
zsnorbi21
tag
válasz
Kalacskepu #32186 üzenetére
Nem tudom mi alapján próbáltad de próbáld meg ezt:[link]
Elég részletesen és szájbarágósan le van írva, nekem is ez segített -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32184 üzenetére
nincs több tippem. :/ az nem baj hogy 2 rendszer van egy driveon
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32182 üzenetére
benne van az újban is, attól hogy nincs odaírva még benne van és lehet használni. de bootargshoz is lehet írni, hogy "NoCaches=Yes"
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32180 üzenetére
találtam egy ilyet:
"Q: The system starts loading but hangs at Still waiting for root device.A: Apart from the standard tip to turn on AHCI mode in BIOS, if it does not exist, find a matching kext for your IDE controller. Or you can try booting with the key NoCaches. Loading will be slowed down because the controller needs more time to be initialised.
This issue arises only when Clover and the OS are on different devices."
source: Clover FAQ -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32178 üzenetére
hmm.
az biztos, hogy nem a vidikari okozza.
frissítsd a clover-t és az összes kextet és próbáld meg
nekem egyszer a clover miatt nem indult sierra után -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32175 üzenetére
Ha USB 3.0-t használsz akkor tedd át 2.0-ba. Telepítésnél nem szereti a 3.0-t
+ lehetőségek: USBInjectAll.kext CLOVER/Kexts/Other-ben
npci=0x2000 bootflag -
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #32172 üzenetére
bootolj "-v"-vel és nézd meg minél akad meg
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #32139 üzenetére
a particiók megvannak a konténerben szóval no para, clover reinstall megoldá biztos de most nem fogok mókolni vele... majd legközelebb. Csak gondoltam hátha van valami parancs rá
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #32134 üzenetére
hide rész alatt nálam csak ennyi van:
<key>Hide</key>
<array>
<string>Preboot</string>
</array>mindegy is, mert úgyis teljesen újra kell raknom. Nem tudom mit csinálhatott a win de manapság akkora fagyásaim vannak, hogy hosszas power gomb segít csak.
a másik témához: csak én vagyok/voltam olyan elvetemült, hogy VM macos alatt csinálom/csináltam a telepítőt
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #32127 üzenetére
Igazából egy time machine restore volt a rendszer particióra, lehet ha újraraknám a clover-t egyből látná. Ha kijön újabb verzió majd jelentkezem mi lett (amúgyis nemsoká elérhető lesz a 14.1 amit tisztán vogok telepíteni)
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #31871 üzenetére
-
válasz
Kalacskepu #31870 üzenetére
Most tovább ment. Csak várnom kellett kb 5-10 percet.
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #31868 üzenetére
Sztem azok se ajánlják még, akiknek apple eszközük van
Tudod, a palacsinta is jó, de ha forrón eszed hamar rosszul leszel tőletürelemmel várni kell még rá
-
zsnorbi21
tag
válasz
Kalacskepu #31866 üzenetére
HDD-n használhatatlan, én arra tettem fel.
Meg aztán volt is meglepi mire kiderült, hogy már a HDD-t is formázza APFS-re...SSD-ről nem tudok nyilatkozni, gondolom azért azon jól fut.
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #31775 üzenetére
Köszi de dev acces kene. Regebben lehetett letolteni.
-
kpityu2
őstag
válasz
Kalacskepu #31764 üzenetére
Jó leírás, sok hasznos infó van benne, sok képpel,
köszi.
-
RaZroX
addikt
válasz
Kalacskepu #31527 üzenetére
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #31520 üzenetére
Azert bator huzas volt kirakni, szerintem ugyis le fogjak szedni valami indokkal. Amugy meg az apple-t nem erdekli, ha erdekelne akkor tenne ellene, cserebe viszont van egy rakas ingyen fejlesztoje. Respect, azert lehetett benne munka... ettol fuggetlenul en nem tartom jonak az unibeast/multibeast modszert.
Meg nem olvastam teljesen vegig, de talatam benne 1 hibat. Nvidia 8xxx-10xx tamogatottak a kartyak. A 7xxx csak 32bit-es driver volt.
-
moljozo
csendes tag
válasz
Kalacskepu #31435 üzenetére
én ez szerint csináltam és működik:
http://www.fitzweekly.com/2016/02/hackintosh-imessage-tutorial.html?m=1 -
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #31188 üzenetére
High sierra alatt nekem is dobta a P35, kapcsold ki a bios-ban a sata hotswap-et.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Kalacskepu #31186 üzenetére
Nem HFS telepítést akarok, hanem el akarom kerülni, hogy az NVMe SSDmen lévő Windows telepítésemhez hozzányúljon, akárcsak annak az EFI partíciójához. Az OSXnek csak egy lemezem van jelenleg, egy 256GB Samsung 850Pro, ami teljesen megfelel a célnak. Sierra alatt nem is volt gond vele, csak a Vega nem működik negyed gőzzel sem Sierra alatt. Én meg ki akarom próbálni, mit tud FCPX-ben pl.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #31109 üzenetére
-v-vel futtatva nézd meg, hogy hol tököl
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #30921 üzenetére
FakeSMC a helyen van?
-
dzsonaj
tag
válasz
Kalacskepu #30768 üzenetére
szuppper!!! köszi
-
Dimebag88
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30745 üzenetére
A yt -s videokon megy az imessage is
Holott nagy lo****t megy
Csak az ssd felismerese a bibi mert hdd re siman felment
Es frissul is!
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #30742 üzenetére
Ezt nem teljesen ertem, teljesen mind1 neki, hogy bios vagy uefi van alatta... annyi kell hogy a clover el tudjon indulni.
-
Mr.C
őstag
válasz
Kalacskepu #30742 üzenetére
Nem tudom, most kaptam egy olyan visszajelzest, hogy egyik egyénnek sikerült minden nyavalya nélkül felrakni a HS-t cps 9350-re (nekem 9550 van) és ezáltal bogarat ültetett a fülembe... Picsába úgyis el fogom bszni, érzem előre
-
válasz
Kalacskepu #30701 üzenetére
Csináltam eg CMOS Resetet, majd mindent beállítottam a BIOS-ban úgy ahogyan volt és most nem panic-ol. Viszont amikor tölt és eltűnik a kép ami jelzi hogy működik a videókártya ott csak fekete képet kapok és újraindúl a gép. Driverrel lehet valami gond ? Web Driver engedélyezve van és nem nvda_drv=1 el bootolok. Próbáltam nv_disable=1 el de ugyan ezt csinálja.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30695 üzenetére
mit pánikol?
-
Dimebag88
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30695 üzenetére
Tudja az sse 4.1et?
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #30520 üzenetére
Pedig ez a modszer mukodik. Legalabbis a 2 evvel ezelotti clover-ben meg mukodik.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Kalacskepu #30518 üzenetére
erre én sem kaptam anno választ... nekem is ott van 3drb NTFS, és elég lenne 1 is
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30506 üzenetére
Pc-n régen csináltam,de aott a tonymacos86 csináltam,még a 10.12-vel azóta csak upgade-elek. De erre a laptopra meg kellett várnom míg nativan támogatja a 7100 procit ami a 10.12.6
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30504 üzenetére
Sierra 10.12.6. pc-men is az fut!
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30500 üzenetére
Akkor jó,oda irtam és a bal felső sarokban megjelenik a kép 1/3 ig fehér keresztek egymás mellett,és ennyi! És fagyi van!
-
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #30485 üzenetére
10.1-es smbios-nál úgy tudom az ecc ram-ok hiánya miatt kell valamit hackelni (ezekben az eredeti mac-ekben ecc ramok vannak). én is e miatt használom a 14.1-et. bár nem nagy ördöngősség előbbinél a hackelés, régebben itt le is írta nekem valaki.
-
Dimebag88
aktív tag
válasz
Kalacskepu #30485 üzenetére
A prelinked kernelt cserelted?
Pendriven keresd meg a IABootFiles mappat es csereld le
Ugye ide kellenek a rejtett filek is!
Terminalba ird be :
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES -
Muky_
tag
válasz
Kalacskepu #30482 üzenetére
-
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #30482 üzenetére
És milyen proci van abban a soc 775-ben? Tudja az SSE 4.1-et?
Mert az 775-ben ritka, nálam is moddolt bios meg xeon proci van.
Csak tipp, nem tudom egyáltalán a telepítő elindulna e ha nincs SSE 4.1Ha az aláírásodban szereplő akkor ja, és nem szóltam.
-
Muky_
tag
válasz
Kalacskepu #30480 üzenetére
Bocs a bele pofázásért
Nem vagyok szakértő a témában, de nekem is soc775-ös vason fut a sierra és az smbios 10.1 -es.
Ami az aláírásodban van gép arra telepíted?
Specifikáció szerint a legalkalmasabb az iMac10.1 -es smbios.
Ez csak tipp , ha kipróbálod bajod nem lehet belőleUI: Ha ajánlani lehet egy appot a telepítő készítésre akkor a Pandora Installer ami nekem bevált
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30478 üzenetére
hogy csináltad a telepítőt?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30476 üzenetére
gpt-s vagy mbr-es sémára telepítenéd?
ha az utóbbi, akkor kell hozzá mbr patch -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30470 üzenetére
szerintem felmenne
-
general
addikt
válasz
Kalacskepu #30459 üzenetére
alapból 5 mp-re volt állítva, mégsem csinálta, átállítottam 0-ra, de ugyanez, megáll ott a boot.
nvidia injectet is próbáltam már, semmi különbséget nem érzek sehol, szóval asszem most se webdriver, se nvidia inject. új vga-nál majd kísérletezek.
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #30450 üzenetére
Kelleni fog a npci=0x2000 flag, kulonben fagyni fog a boot soran. Itt nincs registry, azt se erdekli ha komplett hw-t cserelsz alatta. A kernel cache-t erdemes ujrageneralni, ezt leszamitva pofon egyszeru a dolog.
(#30451) general: Aham, hat ugye mielott ujraraktad volna, erdemes lett volna atnezni a log-kat, valoszinuleg egy semmiseg lehetett a probleam. Ez megint egy ilyen windows-os berogzodes, hogy ha valami nem megy ujrarakom az egeszet. Ez a letezo legrosszabb problemamegoldas, ugyanis nem tudja az ember mi okozta, tehat holnap megint elojohet ujra.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30438 üzenetére
előfordulhat, attól függ mennyire lesz másfajta
de valószínűleg újratelepítés nélkül is meg lehet oldani -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30426 üzenetére
GIGABYTE GA-P35-DS3R
ez az alaplapod van?
nagyon régen volt a giga lapokkal egy olyan zűr, hogy resetelte a bios-t az osx
ez gyanítom hasonló eset lehetclover-ben próbálkozz ezzel: [link]
<key>AppleRTC</key>
<true/> -
MineFox54
őstag
válasz
Kalacskepu #30426 üzenetére
Állíts be újra mindent a BIOS-ban ami eddig be volt...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30364 üzenetére
akkor valami félrement ott
nyomj egy restart-ot
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30362 üzenetére
az összefoglaló alapján csináltad?
úgy pedig jónak kellene lennie -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30358 üzenetére
VGA bios flash segített
ehh, azért ez veszélyes móka
kételkedem, hogy csak ez volt az egyetlen járható út -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30355 üzenetére
jó esély van rá, hogy hátul működjön
-
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30353 üzenetére
ha clover-t használsz, akkor a cloveralc-s megoldást javaslom
[link]
elég brutál a leírás, de ideális esetben csak futtatni kell az audio_cloverALC-120.command-ot és mindent megcsinál -
tlac
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #30351 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29908 üzenetére
Mert az a kapcsolo csak eredeti mac-en mukodik, ugyanis az nvram-ba irja a kernel flag-et. Szoval akkor az a baj, hogy az nvda_drv=1 nincs ott a kernel mogott...
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29913 üzenetére
Hat akkor passz. itt olvass utana, hatha.
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29911 üzenetére
Kb 3 napot szivtam mire vegre ez segitett... a baj h az alaplap nem jegyzi meg az nvramot, de ezzel igen!
-
Lazika
senior tag
válasz
Kalacskepu #29908 üzenetére
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29902 üzenetére
Mivan???
Van egy clover config-od, amit hasznalsz. /EFI/CLOVER/config.plist
Ezt toltsd fel mondjuk pastebin-re... -
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29900 üzenetére
es be is linkeled?
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29897 üzenetére
Toltsd fel a clover configot valahova... mennie kell ennek mindenfele flash nelkul.
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29893 üzenetére
Ugye nem D-SUB kimenettelhasznalod?
-
1thousand977
csendes tag
válasz
Kalacskepu #29893 üzenetére
Szia!
Lehet hogy bios flash-elni kell a kártyádat. Nekem csak az oldotta meg!
Nvidia Gf GTX750 (Asus.GTX750.2048.140402.rom) --» Nvidia Gf GTX750 (Palit.GTX750.1024.140103.rom)
-
RazoR
veterán
válasz
Kalacskepu #29885 üzenetére
Jövőhét elején meglesz az ssd, felrakom rá a sierrát aztán majd próbálkozom a clover-el, bár fingom sincs hogy mit hogy kéne de majd visszaolvasok...
-
RazoR
veterán
válasz
Kalacskepu #29881 üzenetére
Az lesz csak kell egy 120-as ssd meg szabadidő...
-
Smiley
addikt
válasz
Kalacskepu #29862 üzenetére
Nvidia webdriver kell hozza + az
nvda_drv=1
flag es menni fog. -
mgaben
senior tag
válasz
Kalacskepu #29858 üzenetére
Az, hogy a q6600 nem tud sse 4.1-et. Sierrához elengedhetetlen.
El Capitan a megoldás.Esetleg mint nálam, moddolt xeon a 775-ös lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest