- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- HP notebook topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valamiért nem tudom az intel hd 510-et működésre bírni. Találtam egy ilyen leírást, de még így se akar menni. Elvileg mindent jól csinálok. link Ha esetleg tudna valaki segíteni, nagyon jó lenne! Köszi
-
kushwavez
senior tag
Korábban volt problémám a hardwaredecode-al High Sierra 10.13.3 alatt, alvás után nem működött a FaceTime HD videók, képek nem tölöttek be HD 530 Skylake-el
Sikerült megoldanom azzal, hogy ezt a 2 fixet a config.plist-be írtam:
hátha valaki erre téved akinek ugyanígy problémái vannak.HECI to IMEI
48454349
494d4549
EC0 to EC
4543305f
45435f5f -
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #31490 üzenetére
Hmm. érdekes. Tudsz alkalmazást indítani Safe Mode-ban? Ha igen akkor valami efi mounter app-al próbáld meg. ha nem megy, akkor sajnos nem tudom. DE ha van windows-od dual-boot-ban akkor windows alatt is tudod szerkeszteni. Ehhez először is nyisd meg a cmd-t admin módban, majd:
diskutil
list vol
Itt lesz egy olyan ami 200 MB méretű és ha jól emlékszem "System" típusú.
Válaszd ki, például 1. akkorsel vol 1
majdlist part
(itt ugyanígy a 200 MB-st válaszd ki)sel part 1
És létrehozunk neki egy mount pontotassign letter=b
azaz B lesz a meghajtó jele
majd nyisd meg a total commander-t admin módban, válaszd ki a meghajtód és már tudod is szerkeszteni.
Miután végeztél és nem akarod látni a meghajtót csak írd be:remove letter=b
-
szuszinho
őstag
válasz
kushwavez #31489 üzenetére
sudo mount -t msdos /dev/disk0s1 /Volumes/efi/
/System/Library/Extensions/msdosfs.kext failed to load - (libkern/kext) operation/kext not allowed at current boot level; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).
mount_msdos: msdos filesystem is not available/CODE] -
szuszinho
őstag
Safe módban hogy tudom az efit mountolni? Szerkesztenem kellene a config.plist-et...
-
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #31475 üzenetére
nekem HD 530 van, 0 probléma van vele, neked 510-es, de az is Skylake szóval ugyanúgy mehet. Clover-be Inject alá kell egy ig-platform-id "0x191b0000" (ez nekem 530-nál, 510-nél sajnos nem tudom, de tuti fent van valahol): Kextek amiket valószínűleg kell használnod: IntelGraphicsFixup.kext, Lilu.kext. FakePCIID szerintem nem kell hozzá, a High Sierra támogatja a HD 510-et
nekem így van:<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<true/>
</dict>
<key>NvidiaSingle</key>
<false/>
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x191b0000</string> -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült megoldani a problémát! Boot option-ban graphics injection ban a gtx 770 injection-ban kiveszem a pipát egyből jó! Sőt a hd4600 injection-ban beteszem a pipát sokkal gyorsabban fel is áll! Ezt hogy tudnám megoldani,hogy ezeket a pipákat ne kelljen manuálisan kezelnem?
-
kisjimy
aktív tag
Efi mounter v3-al mountoltam a clónozuott meghajtót,ott van az efi is! Minden a helyén,sőt mountoltam a másik efi partivciót is és teljes egészében átmásoltam az efi könyvárat de semmi.Minden megy de a vga nem!
-
kisjimy
aktív tag
Az benne az érdekes,hogy most is a klónozott rendszerről írok,van netem,hang BT minden,csak a vga kártyámmal van hadilábon valamiért,úgy hogy a legfrissebb driver van fent,és a rendszereszközben is látja a gtx 770-et! De akkor miért nem tudja kezelni???
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Fentebb irtam hogy a clónozott sierra nem indul el teljesen.Odáig jutottam,hogy a végén nem hasznája a gtx 770 vga kártyám. Ha beirom hogy nv_disable=1 akkor simán fel áll a rendszer,ha nem irom be akkor végig megy a csík és utna sötét kép! Ötlet?
-
Lazika
senior tag
válasz
SharpSA #31473 üzenetére
Milyen géped van? Nekem az alaplapom támogatott, mert hackintoshnak lett összerakva csak eladtam az i7et és cseréltem egy celeronra, mert már nem gépezek annyit. A celeronnal a telepítés facecpu kextel meg nullcpuval sikerült. Csak remeg a kép, de jó lenne ha tényleg meglehetne csinálni mert két helyen is olvastam, hogy fake idval 530ként van accelaration.
-
kushwavez
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Hardwer acceleration problémáim vannak, HD 530-on (Skylake) 10.13.1-en, minden működik, de alvás után a képek nem jönnek be a merevlemezen, csak tölt. smbios-al lehet probléma? Úgy tudom, hogy High Sierra-n már az is számít, hogy jó smbios legyen, mert akkor a PVAP hardware acceleration is úgy van beállítva. Elvileg Shiki.kext-el ez megoldható, de fogalmam sincs mit is kéne beállítanom. Jó végre találni egyébként egy magyar fórumot ami ezekkel foglalkozik.
System: Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
Proci: i5-6300HQ
smbios amit használok:MacBookPro14,3 -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Sikerült feltennem a high sierrat 10.3.3-at egy celeron G3900-ra
Hangom valamiért még nincsen, de az a legkevesebb probléma. Elvileg a hd 510-et is valahogy be lehet üzemelni, az lenne a kérdés, hogy valaki próbálta már?
-
Bastard-s
tag
Halo.
Kene egy kis segitseg, mar nem tudom mit csinaljak. Probaltam telepiteni sierrat,high sierrat. Tobb oldalon talalt leirassal, tobb felekeppen, volt mar minden. Ezt-azt csereltem a clover mappaban,amikor irtak tippnek. Ilyen-olyan-amolyan osxaptiofixdrv 1-2-3. Minden variacio variacioja megvolt. Probaltam mar raw-ban letoltott sierrat windows alol kiirni. Sehogy nem jutok elorebb. Bejon a clover, es utana csak par sort ir ki,aztan vagy megall vahy ujraindul. Valaki tudna segiteni?
Az alany egy samsung np900x3c laptop. Hd4000, i5 3317u, 128gb ssd, 1600x900 kijelzo. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Megpróbáltam felrakni egy dell E6440 -re, de már a telepítő készítésénél elakadok.
Sikertült vmware virtuális gépen felrakni egy high sierra -t, az jól működik.
Ott app store -ban letöltöttem a high sierra telepítőjét, de csak valami tizen x mb -os telepítőt szedett le, ezért ezen leírás alapján [link] letöltöttem 5+ gb -os telepítőt.Ezután pendriveot rádugtam, disk utility -vel a leírás szerint particionáltam, majd kiadtam 4. lépésben lévő parancsot, de nem volt jó, ezért az apple oldalán találtat használtam:
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume
Szépen fel is ment. Ezután megcsináltam az 5; 6; 7. és 8. lépést, de a 9. már nem ment, nem volt ilyen sorom ("ellenőrizzük le a következő bootflag-eket" ellenőrizzük le? az mit jelent? ha nincs ott írjam oda?).Azért megpróbáltam bebootolni róla, de nem látja a gép, se uefi, se legacy módban.
Mit rontottam el, mit hagytam ki? A 9-es lépéssel mit kezdjek?
Előre is köszönöm!
-
Smiley
addikt
válasz
SharpSA #31464 üzenetére
Ott viszont az install utan nem lesz ilyen egyszeru a helyzet, ugyanis clean install-nal is APFS-t fog csinalni neked. A leiras pedig a sima Sierra-hoz szol. High Sierra-hoz kelleni fog majd az adott verziohoz tartozo apfs.efi file a clover drivers mappajaba. Most hogy ezt kattingatva felhasznalobarat modon hogyan lehet install utan bemasolni es update-ek utan frissentartani azt nemtudom...
En ugy csinaltam, hogy install utan, ujra az usb-rol bootoltam, terminal, aztan atmasoltam a telepitett rendszer disk-rol az/usr/standalone/i386/apfs.efi
-t, az usb-s disk /EFI/CLOVER/drivers mappaba. Ez utan be tudsz majd bootolni es a clover telepitese utan, ujra vegig kell ezt jatszanod, de ott mar van grafikus felulet, vagy eleg a single user mode is. -
tlac
Topikgazda
válasz
SharpSA #31461 üzenetére
A(z) "Clover_v2.4_R4392.pkg" nem nyitható meg, mert nem azonosított fejlesztőtől származik... Akkor ezzel hogyan tovább?
a beállítások / biztonságnál lehet engedélyezni, hogy fusson
Letöltöttem, telepítettem. Honnan és mivel "szedjem ki" a FakeSMC.kext?
nem kell telepíteni, az nem is volt írva, csak megnyitni a dmg fájl és abból kimásolni
/Applications/Install macOS Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia: command not found
kell egy store-ból leöltött osx hozzá, hogy ez működjön
-
SharpSA
veterán
A 4. pontban levő parancsra most ezt írja:
/Applications/Install macOS High Sierra.app does not appear to be a valid OS installer application. -
SharpSA
veterán
Az összefoglalóban leírtakkal birkózok és elakadtam, mert számomra hiányos a leírás:
5. Szükségünk lesz a legfrissebb Clover bootloader-re.
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install for UEFI booting only
Install Clover in the ESPA linkre kattintva letöltöm, kattintok a Clover_v2.4_R4392.pkg-re, amire ezt kapom: A(z) "Clover_v2.4_R4392.pkg" nem nyitható meg, mert nem azonosított fejlesztőtől származik... Akkor ezzel hogyan tovább?
7. Töltsük le a legfrissebb HWSensors.Binaries.dmg-t, amiből szedjük ki a FakeSMC.kext-et.
Letöltöttem, telepítettem. Honnan és mivel "szedjem ki" a FakeSMC.kext?
Ja és a 4. pontban leírt parancsra ezt kapom:
sudo: /Applications/Install macOS Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia: command not foundJelenleg Windows 10-en VirtualBoxban fut a macOS High Sierra 10.13 magyar nyelven.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Régebbi mac os verziot, hogy tudok letölteni? Mintha anno valaki irt volna be ide egy parancsot vagy programot, de sajnos nem találom. Köszi
-
SharpSA
veterán
Küdzök mac nélkül, hogy összejöjjön egy bootolható pendrive. Bár már Win 10 alatt virtualboxban megy a high sierra, talán abban sikerül valamit alkotni.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
2 Kérdésem lenne:
Van egy sierra jól belakott rendszerem,amit klónoztattam egy uj ssd-re.Multibeast lefuttava be us boot-ol,de ha nem irom be a boot args-ba hogy nv_disable=1 akkor ugy idő után restart. Ezt hogy tudnám orvosolni? Másik,lenne ez a hangkártyám: sound blaster x ae-5 és driver kéne sierra alá.Létezik?
Köszönöm a segitségeteket előre is!
-
Bastard-s
tag
Windows alol kell csinalni egy ures particiot, mielott telepiteni probalom a mac os-t?
-
moljozo
csendes tag
válasz
Kalacskepu #31435 üzenetére
én ez szerint csináltam és működik:
http://www.fitzweekly.com/2016/02/hackintosh-imessage-tutorial.html?m=1 -
Smiley
addikt
-
moljozo
csendes tag
válasz
Bastard-s #31424 üzenetére
töltsd le ezt és menni fog, ez egy high sierra clover, ha elkészült az usb install kulcs akkor az EFI-ben cseréld ki a Clovert erre:
https://drive.google.com/file/d/1imms1wWmDsdFewf3mEUiiD3VM63fKTdc/viewÉn a Lenovo T430-ra (ami hasonló konfig) e leírás szerint csináltam:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-sierra-12-6-on-thinkpad-t430-almost-perfect.229103/igaz ez sima Sierra (én erről updateltem high sierrára a fent említett cloverrel és probléma mentesen lefutott)
-
Smiley
addikt
@tlac: Jo nagy szivas a high sierra APFS-el, ha BIOS alapu rendszert hasznal az ember. Az utolso szogeket utik a BIOS alapu boot folyamat koporsojaba... meg a vegen tenyleg valtanom kell UEFI-s lapra. Mazli, hogy lehet force-olni a HFS+ alapu telepitest meg.
-
peterattila
aktív tag
Olyan problémám van, hogy a hátlapi usb csatlakozókat nem érzékeli a rendszer és így nem is használja. Egér és billentyűzet csak akkor működik, ha az előlapi csatlakozóba csatlakozik a rádiós vevő. Itt is lefagy, amikor a frissítésre kattintok az App Store-ban. Erre van valamilyen megoldás?
-
scream
veterán
válasz
cseke- #31443 üzenetére
2. kérdésedre - Apple hivatalos álláspontja, hogy majd valamelyik következő os javításban kerül sor ennek a hibának a javítására, valamiért a TRIM-et nem minden SSD-nél tudja jól kezelni az új filerendszer.
Nálam TRIM kikapcsolva a boot ~8 sec, TRIM bekapcsolva ~90-120 sec.
-
kushwavez
senior tag
válasz
cseke- #31443 üzenetére
1. Clover Configurator-ban a "GUI" fülben a "Hide Volume"-hoz kell beírni az .efi útvonalát amit el akarsz rejteni.
Nekem UEFI-s gépen csak a Windows, a macOS, meg a Recovery van megjelenítve. A Hide Volume-nál meg ezt írtam hozzá: "\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI", "Windows" (ez magát a windows partíciót rejti el, és marad a "Microsoft EFI" amivel a Windows-t bootolja). [KÉP]
2. sajnos erre nem tudom a választ, nekem is tölt. A boot időm kb 2 perc (talán) és amit mutattál képet, azután tölt sokat nekem is. -
cseke-
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
1. Hogy tudom beállítani a Cloverben, hogy a betöltő képernyőn csak a Windows és a MacOS legyen?
2. A legújabb High Sierra van a gépen és a trim bekapcsolása után a boot idő jelentősen megnő.Ezen a ponton akár perceket is elszöszöl.
Vajon mit keres, esetleg hiányol valamit?
Köszönöm a segítséget. -
kushwavez
senior tag
Sziasztok!
Az én laptopomon fel van telepítve a High Sierra 10.13.1.
Nos lenne egy probléma. Alvó mód alapból nem működik, sötét képernyő volt miután felhajtottam a lid-et, ezt megoldottam, kell hozzá egy Custom EDID inject Clover-be. Így végre működött a gép wake után is, DE a videók, youtube, etc. egyáltalán nem indultak el. Rájöttem, hogy a hardwaredecoder volt a hibás, szóval kikapcsoltam azt terminálban: "defaults write com.apple.coremedia hardwareVideoDecoder disable". Ezzel a videók végre működtek alvó mód után is. De van még egy hiba. Safari működik, minden megy rajta.Alvás után a Chrome nem indul el, FaceTime nem tölt be, iTunes kilépésnél not responding, ami a legérdekesebb, hogy a hdd-n levő képekből semmit nem tud betölteni, csak tölt, de nem hozza be (Preview lefagy). Egy újraindítás után ismét minden működik, viszont ha alvóba teszem és felélesztem, ugyanez a helyzet.
Ha valakinek van valami ötlete, értékelném! Szerintem megint valami decoder cucc lesz, de egyszerűen nem jövök rá. Próbáltam Shiki.kext-el, shikigva=4 flag-el, de semmi.
A rendszerem:
Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
Skylake-H PC-H
Intel HD 530 (Skylake), (IntelGraphicsDVMTFixup.kext, IntelGraphicsFixup.kext, Lilu.kext, Shiki.kext)
GTX 950M (kikapcsolva, optimus)
4+4 GB DDR4
230 GB HDD
Dual-boot Win 8.1 + HS 13.1 (HFS)
Alc 255 audio (AppleALC.kext)
Wifi: Eredeti: Qualcomm Atheros QCNFA344A (unsupported), cserélve BCM94352Z-re
Clover Bootloaderrel, próbáltam frissíteni, semmit nem ért. a Kext-ek a legfrissebbek.
Ezen a gépen MINDEN működik, kivéve azt amit leírtam, és persze a vidikari meg a realtek card reader (amit sosem használtam) -
Bastard-s
tag
Nincs esetleg itt egy "nagy koponya" Bekes megyebol?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #31437 üzenetére
Üdv,
Sikerült megoldani, tökéletesen működik.
Intel HD 4000
Hang
LAN
CameraOSX: 10.13.1 -el
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Most upgradelem a hackintoshom és szedegetem össze a cuccokat.
Amit nem értek, hogy high sierra lesz rajta, amiben le tudom tiltani az APFS file rendszert. AZt olvasom, hogy jobb ha HFS+ ba maradok mert elvileg az APFS okozhat galibát. Nem biztos, de okozhat. . Amivel semmi gond. Legyen HFS+. De amúgy mi előnye van ha APFS be lennék? Sokkal gyorsabb lenne a rendszer? -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Az elmult napokban probaltam feltelepiteni a laptopomra az OSX et.
Gep adatok:Lenovo B590
Cpu: i3 3110M
Ram: 8gb
Integralt gpu intel 4000
Dedikalt gpu gt 720m
A dedikalt gpu tudom nem fog menni, de az integralt tokeletes lenne.Elsonek a Sierrat probaltam feltenni, felismerte a belso meghajtoimat, USB ket, Lan t, meg a kartya olvasom es a bluetooth om is, es a kamerat, szoval szinte mindent.
Egyedul a wifi es a dedikalt videokartya nem fog menni, legalabbis en igy tudom. (A wifi az intel centrino)
Probaltam a videokartya eletrekelteni, csak sajnos mivel a BIOS om keresztul nem lehet allitani a video ram meretet, igy alapertelmezetten 0 mb al indul. Emiatt a DSDT vel nem sikerult a kartyat mukodesre birni.Ezek utan megprobaltam feltenni a 10.8.5 os OSX et, mert ott nem problema a video ram mennyisege, sikerult bekapcsolni a videokartyat, de sajnos erre eltunt az eger kurzorom. Tehat van video, de nincsen egerkurzor, persze eger van csak nem latom hogy eppen mire kattintok
Van esetleg otletetek, hogy mit lehet tenni ?
Elore is koszonom
Udv
Zoli
-
Bastard-s
tag
Megcsinaltam a link alapjan a telepitot.... Megint nem jo valami. KÉP
Mi nem jo? -
-
zsnorbi21
tag
-
Bastard-s
tag
válasz
Plasticbomb #31427 üzenetére
Ha megcsinalom,akkor csak a kepernyo vilagit,ha annelkul inditom,akkor csak apple logo...
-
Bastard-s
tag
válasz
Plasticbomb #31427 üzenetére
Most egy unibeasttel csinalt telepitonel ez a kep van: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=309IMG_20180118_130859.jpg
Bocs,mobilrol vagyok.
-
Bastard-s
tag
Csinaltam egy telepitot, clover is rajta. Fekete alapon feher apple logo fogad,onnan fel ora mulva sem lep tovabb. Mi lehet a bibi? Tobb config.plist filet is probaltam(hatha ez a baj). Az alany egy samsung np900x3c. I5 3317u 4gb ram hd4000. Mid 2012 air-re hajaz. Valaki tudna segiteni?
-
rii
nagyúr
sziasztok
app sotre-ból hogy lehet letölteni a high sierra telepítőt? ... jelenleg inkább tűnik annak, hogy elindítja .... és jelenleg csak letölteni szeretném
-
Bastard-s
tag
Valaki tudna segiteni? Megcsinaltam egy sierra telepitot a leirtak szerint, de hiba fogad. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=729IMG_20180114_163827.jpg mi lehet a hiba?
-
hardline
senior tag
válasz
hardline #31412 üzenetére
Találtam egy patchert, ami elvileg letöltené (videók alapján) de az se működik. Nagyjából 3GB letöltött adat után megáll mindig és nem folytatja. Az App Storeból meg továbbra is csak egy pár MB méretű installert lehet letölteni.
Segítsetek, hogy tudok így telepítőt csinálni, ha nem tudom letölteni...?! -
Sapphi
aktív tag
Működik ezt tudom, de én úgy tudom, hogy kernelt kell cserélni a gép alatt. (De jobban utána kell néznem, mert ezzel nem foglalkoztam még.)
Radeonhoz jön a frissítés bele van építve a macOS update-be. Intel alatt az app store frissítés működik. Az én hackintoshomon minden működik. Teljesen olyan mint a MacBook Pro-m.
Persze a kext-ekre figyelni kell, de simán nyomom fel a frissítéseket.
-
Sapphi
aktív tag
Szia,
hát ezt most nem is teljesen értem.
Radeon - Az a videokártya, amit az Apple frissít, ha rákeresel a kártyákra akkor azt is megtudod melyikek működnek macOS alatt.
AMD - Ha a CPU ra gondolsz akkor nem. Az Apple nem támogatja az AMD CPU-kat tehát full kerner cserét kell alkalmazni, hogy működőkepés legyen.
-
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek, hogy a Radeon kartyakhoz szokott-e driver frissites jonni OSX alatt?
sikerult egy full AMD-s gepre feltennem a high sierra-t, es egy picit gyorsabb az OpenCL render mint Windows-on, majdnem a legujabb linux-s banyasz driver sebesseget hozza.Mivel Win 8.1-hez mar nem jot tobb driver, igy linux vagy OSX marad nalam "renderfarm" szerepkorre.
Ha OSX-hez is lenne linux szintu driver tamogatas, akkor egyertelmu lenne a valasztas.mod: Ja, egyaltalkan az uopdate-ek mukodnek AMD-s PC-n?
Kossz!
-
hardline
senior tag
Ma nekiálltam újra a próbának. VMware elő, hogy letöltsem a HS-t meg megcsináljam a telepítőt újra. A gond az, hogy a HS letöltése úgy néz ki, hogy letölt 24MB méretű installert, amit megnyit (gondolom frissítés céljából, mivel a virtuális gépen El Capitan van.
Legutóbb ez nem így ment. Akkor letöltötte az egész telepítőt, amit tudtam utána pendrivera tenni stb.
Hogy tudom most letölteni a HS telepítőt? -
Sapphi
aktív tag
válasz
zsnorbi21 #31408 üzenetére
Nálam az USB problémát a USBInjectAll.kext oldotta meg.
-
anyam
csendes tag
válasz
peterattila #31398 üzenetére
agdpfix
Clover bootloadernél kiválasztod a rendszert és mielőtt elkezdene betölteni nyomsz egy space-t .
-x paraméterrel /safe boot/ elindítod.
Aztán ezt
[link] /Az első hsz végén vannak a csatolmányok letöltöd és futtatod valamelyiket. Nekem a második csatolmány rendbe rakta/
vagy amit korábban írt Shappi megcsinálod.
-
kisjimy
aktív tag
Sziaszok!
olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy van egy hacli sierra-m egy samu m2 ssd-n ami szépen be van lakva! Kaptam ajándékba egy samu 850 evo ssd-t. Azt meg lehet oldani,hogy az m2 ssd-ről át clonozni az egész rendszeremet az evo-ra? Az m2 ssd-re win10 menne játékoknak!
-
Sapphi
aktív tag
Szia,
szerintem érdemes ezekre a dolgokra odafigyelni. Mac alatt azért más a frissítés, mert ott az Apple mindent kézben tart és egy operációs rendszer update-nél képesek mindent frissíteni.
Hackintosh esetén én mindig frissítem a BIOS-t is eddig sose volt ebből gond, csak annyi, hogy újra be kellet állítanom.
Egy kicsit a hibához visszatérve: A probléma az, hogy ez mostmár nyilvános és mindenki tud róla. Így sokkal kedveltebb támadási felületté válik.
-
rii
nagyúr
sziasztok!
Ti mennyire veszitek komolyan ezt a Spectre meg Meltdown érintettséget?
win-es gépeken: BIOS update meg OS update szükséges
apple gépeken: elég a legújjabb HSde hackintos-oknál mi a helyzet?
Ha valaki csak hackli-t használ, annak is kell a BIOS update? (uefi vagy mi)
(mondjuk lehet nekem windows is befigyel majd néha-napján)Fog valaki emiatt BIOS-t frissíteni?
( már ha lesz egyáltalán ,-DDDDD ) -
peterattila
aktív tag
válasz
Sapphi #31400 üzenetére
Köszi a segítséget, sima a liba
Van értelme DSDT.aml-t használni? Még Lion alatt készítettem egyet a géphez maciASL segítségével. Segít ez valamit vagy nem érdemes vele foglalkozni? Vagy hogyan tudom megnézni, hogyan működik a rendszer, kell-e esetleg még valamit változtatni, hogy (közel) tökéletes legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged