Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Fujifilm X
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
Úgy megijesztettetek, hogy ránéztem én is, de poloniexen ott csücsül a pénzecském...
Jó az ott ?
-
prmcsk
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nincs és nem is volt.
-
prmcsk
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
A spec alaplapon minden 6pin táphelyre van dugva táp ? És minden kártyára is ?
Én táp, vagy érintkezési problémát sejtek valahol... -
prmcsk
addikt
Gondolom közérdekű...
Pár napja ugrásszerűen megugrott és 5% fölé ment a stale értékem. Ilyen előtte soha nem volt, pedig minden ugyanaz és minden ugyanúgy működik.
Csatlakozók átmozgatva, minden netes cucc újraindítva, de ugyanaz...
Ez szolgáltató, bejövő net probléma lehet ?
-
prmcsk
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
Egy darab tápot...
2400W körüli szervertáp és minden forrasztva. Bányába NO moduláris, mert rövid, vagy hosszútávon, de szopás a vége, mint most is...Ezeket a tápcsatlakozókat 15-20 éve méretezték, csak ötöd-tízed ekkora teljesítményre. Ha most kettő, vagy három is van rajta, akkor sincs a teljesítmény átadási felületigényének, a közelében sem...
Ezt a hibát tetézték még azzal, hogy a tápházra is ilyeneket biggyesztenek moduláris (nekedmilyenmurvajó) címszóval és "zéró" keresztmetszetű kábelekkel...
-
prmcsk
addikt
Köszönöm fiúk,
működik a dög. 
Letöltöttem a legújabb image fájlt, rufus, total commander, bedug és megy...
-
prmcsk
addikt
Uraim, újra baj van.
Gondolom másokat is érinthet...Van erre a kártyára [link] bármiféle megoldás, hogy hiveos alatt fusson ETH túrással ?
Phonixminer alatt én most ennyit látok belőle bordó színben, de ETH túrás nuku: Navi 23 [Radeon RX 6600/6600 XT] · PowerColorVan e hive alatt más alternatíva, algó és pool rá, mert ez így nulla.
-
prmcsk
addikt
Urak!
Még nem csináltam ilyet, de kéne.
Hiveos alól lehet egyáltalán mobil nettel csákonyolni ? Az odáig megvan, hogy veszek egy usb wifi sticket, meg usb hosszabbítót, a mobil net meg adott, de linux nélkül, csak hive alól mi a rákot lehet csinálni. Egyáltalán működhet ez így, még ha free elérésen hagyom is a mobilnetet ?
Úgy látom mást is érdekel...
-
prmcsk
addikt
Bányásztársak!
Az RTX széria nekem teljesen új lesz, abból is a 3080 és kezdek előre "félni".
Milyen poolon megy a legbiztosabban és van e egyáltalán olyan, hogy valamelyik pool bat file-jába nem kell vele mókolni ?
-
prmcsk
addikt
Fiúk. Hülye dologba futottam bele.
Olyan létezik, hogy működő rigben egy RX 5700XT/12GB mellé beszúrok egy RX 580/8GB és akárhova dugom, az 580-ast, a rig mechanikusan elindul, de a hiveos be sem töltődik, a lan kapcsolat létre sem jön (nem villog). Ha kiveszem az 580-ast, minden működik.
Létezik, hogy a két különböző korú és architektúrájú kártya nem dolgozik, egy rigben együtt ?
-
prmcsk
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
Közben megoldódott, visszautalta a pénzt és holnap adom fel neki...
Igen, vágom, hogy mit érek el vele, ha piti összegért feljelentek, de az is célom ilyenkor, hogy másokkal ne tehesse meg, legalább itt...Én szisztematikus vagyok. Eddig is és ezután is feldobok bárkit, ha tudatosan át akar bassintani, mert magamból indulok ki és felháborít...
-
prmcsk
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
A lap x16 slotja tuti rossz, vissza a feladónak...
Ugyanígy jártam egy tökéletesnek hirdetett lappal. Azóta is csatázok az eladóval. Ha nem csináljuk vissza fel fogom jelenteni és nem az ár miatt, hanem a szándéka miatt. Mondtam neki: ki ne találja, hogy a postázásban romlik el az alaplap legstabilabban beforrasztott és legmélyebben ülő alkatrésze ?
Egy másik lapot pci-e slot hibával, de helyrehoztam. Átmelegítettem, újra "megfuttattam" az összes lábát, a hátlapján. Azóta tökéletesen megy, de ezt kaptam.
-
prmcsk
addikt
Egyszerű kérdésem van és nem hiszem, hogy egyedül vagyok vele.
Két riserem usb kábele is rossz. Biztos, hogy azok a rosszak, mert keresztbe teszteltem őket. A kérdésem, hogy hagyományos, a boltban kapható rövid (50-60cm) apa-apa usb2 kábelekkel helyettesíthetőek e ?
Gondolom igen, de feleslegesen nem vennék. -
prmcsk
addikt
válasz
Puffocska
üzenetére
A gond az, hogy mielőtt feltoljátok a risert, az anya csatlakozóknál, (ami a molex dugóban van, a kis hermafrodita) annak hornyolásánál nem nyomjátok el, hogy ne körkörös legyen. A felülete bőven elég az áramszállításra, de a laza érintkezés ide vezet.
A másik gond a vezetékkeresztmetszet és a krimpelés stabilitása lehet. Egy érinkezés akkor jó, ha a molex húzósan, igazgatva megy csak fel a helyére. Különösen a sárga vezeték (12V) kontaktjára kell odafigyelni...
Bányaüzemnél venni kéne egy infrás digitális hőmérőt, 3-5 ezer forint. Ha két naponta kényelmesen rákuksizol vele, a csatlakozók hőmérsékleteire, nem jutna senki idáig
-
prmcsk
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
"Csak ennyi" ??? Akkor megnyugodtam, hogy miért nem értem és nem tudom konkrétan kiszámolni.

Ha az államnak esze van, eljön azaz idő, amikor azt mondja: Egységesítsünk és egyszerűsítsünk, plusz tegyük kiszámolhatóvá, életszerűvé a dolgokat. Minden kriotopénz forintosításából 10% egységesen az adó. Ezzel legálisan, szabadon költhető.
Lenne pár plusz TESLA az utcákon...

Volt már ilyen a külföldi bankokban tárolt "mutyi" betétek legalizálásakor is, ha hazahozták...
-
prmcsk
addikt
szerk...
-
prmcsk
addikt
Persze, hogy jó, csak a bontottan is az ára egy agyf.sz...+20k-ért komplett hatos rigkeretet szoktam árulni, amibe csak a zsugák kellenek és azt "drágállni" szokták...

A moduláris kábelezését meg ekkora teljesítménynél el kéne felejteni, mert ez a csatlakozó méretezés még akkor született, mikor még nem 20-30Amperrel ment egy ága. A csúszóérintkező méretezést kéne a teljesítményhez emelni, vagy jobb megoldást találni.
Általános tapasztalatom, hogy a csatlakozói hosszú távon, főleg 7/24-ben, el fognak melegedni, később, be fognak égni...A periféria csatlakozókra főleg igaz ez, majd jön a többi...
-
prmcsk
addikt
Igen is, meg nem is...
Ha nem adnák az osztót mindenhol murva drágán (Kínában is 15 dodó/db és akkor még ott van).
Nálunk 10-12k/ darab. Ha ebből beteszel hármat+ lap+procc+ram, akkor nyugodtan vegyél bányászlapot, mert annyiba lesz ez is...
Szerintem chipsetfüggő, hogy a lap hány kártyát fog látni. Lehet nincs igazam, de szinte kizártnak tartom, hogy a példádnál maradva: három slotba ilyen és lesz 12VGA-d, ami működik is...
Győzzetek meg, ha nem.
-
prmcsk
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Működhet, csak mire rárendeled a + opciós kábelzetet, az árban is megnyilvánul.
Ez önépítkezőknek jó, de én sose vennék ilyet (persze más szemmel nézem), mert annyi rajta a csatlakozók hibalehetősége, hogy ihaj...Minden egymásba tűzve, fűzve, abból hosszú távon, csak a gond lehet...
koko52 Már azt hittem, hogy elírtad a nullát és: 0,1

-
prmcsk
addikt
válasz
cocobanana
üzenetére
Elsőre talán nem a legszopatósabb és legdrágább kártyákban kéne gondolkodni. Hűtésileg már vizsgázott, kiforrt szériában kell gondolkodni és azt sem a csúcson megvenni.
Tanulmányozd a megtérülés ROI. fogalmát és dönts.
-
prmcsk
addikt
válasz
BoC1ka
üzenetére
Ref. (blower) kártyám sosem volt és nem is lesz, azzal nincs tapasztalatom, de most is beigazolódott az alaptézisem, miszerint: Elmélet és gyakorlat között az a különbség, hogy MINDIG a gyakorlat dönti el, hogy egy elmélet helyes e ?
Nekem sok fokkal hűvösebbek így a kártyáim...
-
prmcsk
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Nem volt melegebb a helység.
Magamtól nem frissítettem, de gondoltam én is rá, hogy "valaki" megtette. Visszadowngradeltem, amennyit engedett, de minden maradt. Ismereteim szerint, a hashcsökkenés (kártyánként majd 1MH/s körül) már több gépen előfordult és ezt próbálom megfejteni, de mintha egyedül lennék ezzel a gonddal, pedig szerintem több ezren túrunk ETH-t a hiveon...
-
prmcsk
addikt
válasz
Puffocska
üzenetére
Igen, de gyors kiderítésre elég egy multiméter. Ha az összes állítólagos külön választott és áramkorlátos kimenetieit átméred.
Ha minden ág pozitívja és később negatívja között nullához közeli ellenállást mérsz, szinte biztos, hogy KAMU, a dolog. Ha bármiféle különválasztás, vagy korlátelektronika lenne közöttük, nem ennyi az érték...
-
prmcsk
addikt
válasz
Bende1111
üzenetére
Én meg első blikkre azt mondom, hogy mind egy tőről fakad. Egykor ez valami defektes dili volt, hogy ettől aztán táp, a táp. Hiába írják négy ágra, én akkoriban (úgy tíz éve) cikket is írtam róla. Szétszedtem nem egy ilyennek mondott tápot és mindenféle szakasz áramkorlátok nélkül bizony egy főágra volt forrasztva, mind, csak négyben jött ki...
-
prmcsk
addikt
Üdv.
Tegnap leírtam egy helyzetet és biztos, hogy új jelenség...Ugyanaz a rig változatlan helyen, ugyanazon a neten. Hive poolon phoenix driverrel ott hagyom a gépet, ami egy hónapja 181MH/s-t betonstabilan termel. Most kijövök és látom, amiről, egy más helyzetben, de tegnap írtam. Minden változatlan de a gép 174 MH/s-el fogad és még csak újra sem indult. Se invalid...se semmi. Kikapcsolom, újraindítom és ugyanez fogad. Beállításilag az utolsó betűig minden maradt, még a pool felület sem upgradelte magát. Most mifakom van ???

-
prmcsk
addikt
Lehet, hogy értetlen a kérdésem és másnak rutin a válasz: Létezik olyan, hogy ugyanaz a gép, ugyanolyan beállításokkal, de más helyen feldugva a netre 3-4MH/s-el kevesebbet termel ?
Mondjuk 180 helyett 177-et ? Ja bocs, a pool maradt, de a wallet változott...
-
prmcsk
addikt
Ha már heliumos topikká avanzsáltátok ezt, szerényen megjegyezném, hogy 2446 dolláron áll az ETH. és ez már valós és működik...

-
prmcsk
addikt
Sajnos, láttam azt is...

-
prmcsk
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Koncepció kérdése, hogy mit tartunk rossznak. Azt kéne konkretizálni, hogy a gyári kártyák a házból eleve kifele fújnak e ? Ha igen, akkor a "drobi" kerettel mi a baj, hiszen, ha előre átfújósan teszel ventit, az pont a kifelé jövő levegő ellen dolgozik.
Ha hátra és elszívásra (ahogyan van), akkor marad a gyári kifújás + a kártyák körül kialakult + hő is elszívva...Én minden keretemnél ezt alkalmazom és nem most kezdtem. Huzatirányba fújatva, tökéletesen üzemel ez a módszer.
Az elhelyezést szerintem kártyája is válogatja...
-
prmcsk
addikt
Kínai gyártói árak. Szok, kici, occó...
Egy vicc: [link] -
prmcsk
addikt
Jézus szíve brigád lett az NV.
[link] Normálisak (már, ami az üzletpolitikát illeti?) -
prmcsk
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ugyanez fogalmazódott meg bennem is, csak nem akartam megírni, még azt gondolná, hogy kötekszem...

Láttam már én is sok riget ahol olyan öreg és olyan vegyes volt a riser, mint a koldussz@r, de tönkremenni még egyet sem. Ott más gebasz van...
Mondtam, hogy nincs eladás...Hosszútávú gondolkodás és várás van.
Frozen: A Winfost kéne elfelejteni...Tudom- tudom, hogy, de: "nem fog(hat) a macska egyszerre kint s bent egeret" J.A.
-
prmcsk
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Ez egy ilyen szakma. Ezért is mondom mindig, hogy milliós összárú kártyák után legyen már cca: 100k.-ja az embernek, hogy rigbe teszi a cuccost és mindent rögzít benne, a risereket is.
Gondoljunk bele. Hány láb van egy zsuga riserfoglalatában és lapi csatlakozójában. Na ezt szorozzuk meg a kártyaszámmal és máris megkapjuk a hibalahehetőségek számát. Plusz elég egy rögzítetlen, "lógóba szerelt" riser és a kontakthiányt elő is segítettük...
A tápellátásról és annak anomáliáiról, még nem is beszélek...
-
prmcsk
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Igen, két VGA-t egy ágról tudsz vele etetni...
Kiskokó: Kirchoff első törvénye, a "csomóponti"...Az Y ágakban a kártyák áramigénye jelentkezik, de a főágon (a közös csatlakozón és kábelen, duplázódik). EZért útálatos a moduláris rendszer. Sokszor egy kártya áramigényét sem képes hosszútávon melegedés nélkül biztosítani.
-
prmcsk
addikt
Válasz sokaknak: Én is kételkedtem. Bármennyire fut most, azért az combos...felhívtam, közben mondta persze, hogy hiveon-on pillanatnyiban látja...
-
prmcsk
addikt
Már nem tudtam szerkeszteni, de tisztázom. Egy ismerősöm játszik ennyivel és kérdésemre, ő mondja nekem, én meg csak hitetlenkedek...
-
prmcsk
addikt
Játszik itt valaki 1GH/s-el ? Nem akarom elhinni a 231 usd/napot
-
prmcsk
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Ennek a risernek nem csak 12v kell. Van egy 5 voltos ága is (piros madzag). Csakis a VGA-k tápját ellátó tápra kötheted, velük együtt. Ha szervertápról üzemelteted a kártyákat, aminek csak 12 voltja van, akkor egy step-down tápon keresztül előállítod hozzájuk az 5 voltot.
A lényeg, hogy két táp esetén nem keverhetőek bizonyos dolgok, mert "füst milán" lehet a vége...
-
prmcsk
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
A legtöbb gond mindig a riser lapcsatlakozójával van és mindegy, milyen a riser. Öregszik a lap és vele az érintkezők felülete is. Ugyanez igaz, a riserekre.
Féktisztítóval megfújod a slot aljzatokat, megjáratod benne a risereket, tüdőből, vagy kompival megfújkálod és indítod. Bányásznak féktisztító spréje mindig legyen kéznél. Ugyanez ritkábban a riser kártyaaljzatára is igaz...
-
prmcsk
addikt
Segítsetek nekem, egy kezdőnek. Privátban adjon nekem valaki egy MSI RX 580/8GB Gaming X-hez egy ETH mod biost. Samsung ramok vannak rajta. Egészen pontosan ezt írja a hiveos: Samsung K4G80325FB · MS-V34113-F1
Ennek nem "C" a vége, hanem "B", bár nem tudom számít e ?
-
prmcsk
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Alut csakis kupolfix-el rögzítem, évtizedek óta. [link]
Ez egy belső kúpmenettel állandó szorítás alatt tartja, az előzőleg összesodort vezetékeket. Nagyon nem mellesleg sokkal nagyobb felületet biztosít az átfolyó áramnak, ellentétben a wagóval. Egy a lényeg, hogy ne rezes belsője legyen, hanem acél...
-
prmcsk
addikt
válasz
szokeherceg
üzenetére
Nem oké. Asus RX570/4GB hive alatt 28mhs
-
prmcsk
addikt
aleister: Nekem még megy. Tegnap mind érintve volt ezzel a sz.rsággal...
-
prmcsk
addikt
Köszi a válaszokat.
Tehát a hiveos megy AMD vga-val és 6 darab 4GB kártyával, vagy hagyjam így, hogy egy darab 8GB-os, a többi meg 4GB-os ? Esetleg egy hiveos driver direktlink letöltéssel segítenétek még, amivel biztosan megy ? Nem kényelemből, de a koromnál fogva nulla angollal ez nekem sok lesz...
-
prmcsk
addikt
Üdv. Itt vidéken olyan egyedül túrok, mint az ujjam. Ezért is van, hogy nem tudjuk egymást okosítani, így ide fordulok.
Egy darab hatos fogattal, RX-580/4GB ETH-t túrok. Win10/64bit - Claymore 15 driverrel mentem úgy egy hónappal ezelőttig. Kevés GPU memre hivatkozva nem ment a claymore, amit ki is írt maga a szoftver. Ezt még megoldottam, hogy betettem egy RX-580/8GB kártyát a PCI-E16 slotba és ment minden tovább, egészen tegnap előttig.
Azóta a szoftver hibamentesen fut, de csakis egy kártya, a 8GB-os dolgozik, a többi csak úgy tesz, mert a további öt, vagy nullával, vagy 1,4 Mhs-el rendszerben van. A hat kártya összesen, vagy 30Mhs-el fut, ami nem buli. Néha wattmant ír ki, ami eddig emlékeim szerint, soha nem volt.
Kérdésem, hogy erre van e valami megoldás, vagy mást kell ezután túrnom e velük, amikre még képesek a 4GB kártyák ? Ha így van, mit ajánlotok ETH helyett, alternatívaként ?
Megköszönöm, ha felvilágosítotok…
-
prmcsk
addikt
Igazatok van, elnézést kérek...
-
prmcsk
addikt
Üdv.
A 4BG-os kártyák ETH-t bányászva és Claymore 15 alatt ma hajnalban másnak is leálltak ?
Nekem annyit ír a programinduláskor, hogy nem elég a GPU memória...Esetleges megoldást is szívesen veszem... -
prmcsk
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Eleve kereszthuzatba tervezett gépeknél bevált. Próbáld ki, mint lehetőséget.
-
prmcsk
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
A kártya táp felőli oldalára tedd a ventilátorokat és úgy, hogy elszívja tőlük a levegőt. Tehát, a ventilátorok "eleje", a VGA felé legyen.
-
prmcsk
addikt
Fura, de úgy látom, a net sokaknak jóval később ért oda. A haverom gépe vagy másfél hete állt le és csak a claymore v.15-el megy azóta, újra, és 8GB-os RX580 zsugái vannak.
-
prmcsk
addikt
válasz
shteer
üzenetére
De igen...
Az előzőekben ajánlott legfrisseb claymore-val (11.6) újra elindultak, de csak öttel hajlandó menni, bármit is csinálok. Cseréltem már komplett risert, új rendszer, de hattal semmi. Az eszközkezelőben a driver után is minden oké, hatot látja hibamentesen, de amint ráeresztem a "túrót" kiakad és ír mindent pirosan.
Lehúzom az ötös kártyámat és minden oké...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

működik a dög.