- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Tisztázta a Nintendo, hogy lesz-e VRR dokkolva a Switch 2 konzolon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Raggie #83344 üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
Tewe013: Nekem már régóta csak egy 3080am van.... 300-400watt 6-8h alatt egész szépen fűt. De a jelenlegi helyzet mellett jobban megéri bekapcsolni a klímát.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 4gen i5 és i7 félkonfig
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS Ryzen 9 PRO 7940HS RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gyári dobozos NZXT H7 Flow RGB (2024) gamer üveg oldalfalu ház!!!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- 3 hónapos Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum +21 hónap garancia!!!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest