- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vízpart, vakáció és hardverek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
válasz
fatpingvin #85887 üzenetére
Értékelem, hogy kinézed belőlem, miszerint tudom mit jelent amit írtál..., de nem tudom. -
válasz
fatpingvin #85518 üzenetére
Igaz, az megoldás lehetne, de mint írod, nagyon nem kezdő téma lenne, ahogy ránéztem a függőségi fára itt, én már ugrottam is volna tovább a témában. (nekem már az első nyűgösnek hangzik, a libc6...)
Biztosan sokan okkal nem szeretik a friss installt, de főverzió upgrade néha sokkal több nyűggel és időveszteséggel járhat, mint egy tiszta telepítés....
Megyek is upgrade-elek egyet a Dell Precisionon Mint Cinnamon 20.3 - 21 között.
Sajna tegnap a KDE nagyon kiborított ezzel a múlt évezred szintű beállítási módszerével....mekkora őstulokság már, hogy egy csúszkás beállítási opció hatását nem látod mozgatásnál, csak adott állásban, ha a végrehajtás gombra kattintasz. Mondjuk fényerő beállításnál volt ez talán...alapból is utáltam, hogy nincs interaktív beállítási mód, Cinnamonnál már óvodás korom óta van ilyen.
-
válasz
fatpingvin #85482 üzenetére
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #85477 üzenetére
htop-pal igazolni kell, bemondás nem elfogadható.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
fatpingvin #85477 üzenetére
Azt sajnos már lelőttem előled a #85442 hozzászólásban!
-
Kenderice
senior tag
válasz
fatpingvin #85353 üzenetére
Miért?
Egy egyszerű kis linuxot keresek.
Nem lesz játék, böngészés, irodai alkalmazások, kép vagy videószerkesztés.
A KODI csak nagyritkán lenne használva. A többi meg folyamatosan. -
válasz
fatpingvin #84992 üzenetére
Szerinted az emberek 95%-a mire használja a mammut Adobe Acrobat Readert?
Havonta 5x pdf olvasásra.
Az nem overkill...?
Dehogynem.Speciel én erre egy 11MB méretű wines portable Foxit Readert használok (reklámmentesen !!
) de nem mindenki én.
Poén, Ubuntun Wine alatt 10x gyorsabb mint a beépített natív linuxos PDF reader. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #84992 üzenetére
Ettől függetlenül a szóban forgó feladatot amúgy tök jól meg tudja oldani.
-
válasz
fatpingvin #84931 üzenetére
Kifejezetten irigylem, ha valakinek van affinítása az ilyesmihez plusz türelme, mert az is jó, ha van! Nekem annyira nincs, hogy egy használaton kívüli desktopon képtelen voltam rászánni magam, hogy NAS-sá alakítsam, pedig a Syno nagyon nem volt olcsó. Szerencsére vagytok páran, akik nem csak sw, hanem hw oldalon is képesek vagytok varázslatokra!
-
válasz
fatpingvin #84929 üzenetére
Aztabetyárját!
Ezek aztán nem kevés handmade kreatívitást mutatnak, szerintem bőven aranyérmes lettél két komám előtt ezekkel a rettenetes szerkezetekkel!
A 3. képnél eléggé alakadt a szavam.....
-
válasz
fatpingvin #84903 üzenetére
Jajjj....van még ezeknél galádabb is?
-
Horvi
őstag
válasz
fatpingvin #84874 üzenetére
Igen a user-pass tuti jó. Viszont köszi a tippet a prompt dologra. Az bejött putty-ból viszont ha egy másik szerverről próbáltam ott már promptot sem kaptam.
Tesztelés jelleggel kikapcsoltam a tűzfalat rajta meg újraindítottam és most úgy néz ki jó szóval valami hálózati/tűzfal anomália volt a dolog hátterében még majd nyomozom.
Köszi szépen az ötleteket. -
Horvi
őstag
válasz
fatpingvin #84872 üzenetére
Igen default 22-es porton van az ssh. Elvileg nincs letiltva a jelszavas belépés:
UsePAM yes
PasswordAuthentication yes
ChallengeResponseAuthentication no -
törölt tag
válasz
fatpingvin #84786 üzenetére
Szerintem ugyanarra gondolunk, mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy maga a titkosítás blokkeszköz szintű (azaz nem maga fájl van titkosítva).
Talán kicsit másképp fejezzük ki magunkat, én talán kissé pontatlanul is. Az egész abból az válasz elírásombol indult ki, hogy a fájlrendszerem van titkosítva, miközben magára a root partíciómra (a partíciós táblán belül jelzett területre) gondoltam. A folyamatból is kiderül, hogy eleve nem lehet a fájlrendszer titkosított, de egy hozzászólásra reagálva sajnos elírtam és fájlrendszerként utaltam rá. (#84767)
cryptsetup -y -v luksFormat /dev/sdb2 (partíciót titkosítom)
cryptsetup open /dev/sdb2 root (titkosított partíciót feloldom, mappelem)
mkfs.ext4 /dev/mapper/root (létrehozom a fájlrendszert a feloldott/mappelt eszközön)
mount /dev/mapper/root /mnt (telepítéshez mountolom)Szóval, elképzelhető, hogy kicsit túlelemeztük vagy épp elbeszéltünk egymás mellett (vagy éppen a szokásos pongyolaságommal fogalmaztam - sry).
Mindenesetre az piszok jó, hogy minden apróságra figyeltek és korrigáljátok.
Így biztosan nem érti félre senki. Szóval köszönöm szépen a pontosítást. -
törölt tag
válasz
fatpingvin #84784 üzenetére
Ezt tudom, de mi mást érthetnek egy blokkeszköz titkosítás magyarázatánál.
"operates below filesystem layer: does not care whether the content of the encrypted block device is a filesystem, a partition table, a LVM setup, or anything else"Lehet akkor helyesen így szólna talán:
"operates below filesystem layer: does not care whether the content of the encrypted block device is a partition, a partition table, a LVM setup, or anything else" -
törölt tag
válasz
fatpingvin #84782 üzenetére
Nem lehet, hogy a leírásban a filesystem-el utalnak igazából erre? Végülis az egy partíció a blokkeszközön/partíciós táblán, ami valamire meg van formázva. Esetemben erre a partícióra az blokkeszközön sdb2-vel hivatkozok. (már ha jól értem a dolgot)
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #84780 üzenetére
Persze, világos, köszönöm. Amikor hibásan említettem erre gondoltam csak helytelen kifejezést használtam.
Itt igazából szépen leírják: "operates below filesystem layer: does not care whether the content of the encrypted block device is a filesystem, a partition table, a LVM setup, or anything else"Ergo esetemben titkosítom, feloldom, formázom, mountolom. Nem érdekli mire van formázva és hova mountolom. A teljes ssd titkosítást az EFI macera miatt nem tettem meg, mivel arról is boot-olok. Az maradt titkosítatlan.
-
Horvi
őstag
válasz
fatpingvin #84755 üzenetére
Hát nekem már csak ez jutott
urandom0 köszi megpróbálom ezt is hátha. Ha összeszarja magát tőle akkor majd visszaállítom.
-
Horvi
őstag
válasz
fatpingvin #84753 üzenetére
Ezt találtam dokumentáció címszóval
Amúgy én sem teljesen értem mert hiába állítottam True/False értékre olyan mintha semmit nem csinált volna
-
Horvi
őstag
válasz
fatpingvin #84750 üzenetére
Igen végignéztem a dolgot. Van két konfig fájlja az openrazer-nek.
cat ~/.config/openrazer/persistence.conf
[DeathAdder35G]
dpi_x = 1800
dpi_y = 1800
poll_rate = 1000cat ~/.config/openrazer/razer.conf -> ebből csak az utolsó sor lehet érdekes szerintem
# Apply effects saved to disk when daemon starts
restore_persistence = FalseAmikor beállítottam a DPI értéket a razergenieben akkor átírta a persistence configot erre:
cat ~/.config/openrazer/persistence.conf
[DeathAdder35G]
poll_rate = 1000supi007 userként használom a gépet és az openrazer-daemon is úgy lett engedélyezve a systemctl-ben ezzel:
systemctl --user enable openrazer-daemon.service -
csixy
addikt
válasz
fatpingvin #84660 üzenetére
-
BoB
veterán
válasz
fatpingvin #84542 üzenetére
Micsoooda? Nemrég forgattam custom Proton-t hogy menjen a Combat Mission...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #84545 üzenetére
TL : DR
tvamos: jó kérdés. Akár nV driver gond is lehet, franc tudja. Utána kell nézni a játék fórumában, meg redditen is szoktak lenni ilyen témák.
-
moleculez
veterán
válasz
fatpingvin #84545 üzenetére
köszi! de bamba vagyok, hát oda van írva...
ok sztem iszom még egy kv-t
-
tvamos
nagyúr
válasz
fatpingvin #84539 üzenetére
Bocs, de a fonok a leiras alatt ezt a linket adta meg, ezert jottem ide.
Amugy steam topic van, oda at tudok menni...
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #84536 üzenetére
Hogy a viharba ne lenne jó. Bármit ki lehet nyomni .pdf-be a netről, aztán összefűzni. Nagyon zsír.
-
válasz
fatpingvin #84511 üzenetére
Én meg magasról teszek rá, kinek a csőrét piszkálja, de ilyenkor mindig megjegyzem, hogy nem a Linux éve jött el, hanem a Linux évtizede... mert a telefonon jó eséllyel Linux fut (Android disztribúció), a routeren az fut, az okostévén, az okoshűtőn, az okos kutyafülén... és a lista gyakorlatilag végtelen.
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #84511 üzenetére
Nekem pl. már piszok régen (több, mint 20 éve) eljött a linux éve, és maradt is ;-)
Ki mire használja a gépét? Ennyi a kérdés.
Amire én használom, arra annyira tökéletes a linux, hogy jobb nem is lehetne :-)
És ezt nem azért mondom, mert nem ismerem a Windows-t: >10 évig miközben linuxot használtam, napi 10-12 órában Windows előtt ültem, mivel számtech szervizes voltam.
Aztán az elmúlt kb. 10 évben már csak az ismerősök, meg a család többi gépén látok Windows-t, de valahogy nem vágyok rá egyáltalán.
Annak ellenére sem, hogy itthon van az én linuxos asztali gépemen, és a dual boot-os laptopomon kívül két laptop és két asztali gép a gyerekeknek Win10-el, mindegyik minőségi és izmos hardver, minden csakis jogtiszta szoftverrel, még a vírusellenőrzőt is megvettem, stb., szóval semmi "mókolás".
De valahogy nem az én világom a Windows...
Viszont! Én még sohasem akartam rábeszélni senkit arra, hogy linux-ra váltson ;-) Eszembe sem jutna. Akinél (ismerős, családtag) látom, hogy kb. a Firefox - Chrome, amit használ, és ennyi, annak esetleg megemlítem, hogy lenne egy alternatíva, ami problémamentesebb. Aztán ha nem csillan fel a szeme, ennyi, többé soha ;-) -
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #84463 üzenetére
Az enyémben nem találtam ilyet, de beírtam egy szimpatikus sorba.. A 69.-be.
Gondolom tökmindegy.
-
válasz
fatpingvin #84440 üzenetére
Ez a bajom, hogy amiken megy.
Ugyanaz a baj, hogy alig van amin rendesen működik, és HW 3D gyorsulás nélkül halott (próbáltam). Pedig marha jó lenne, mert mainline kernel=marha hosszú support.Az a baj, hogy atombiztos rendszer kéne, mert napi használatra magamnak, vagy anyámnak csak olyat adok. És a pmOS pont ezt tudná, ha rendesen menne olyan dolgokon is, amik itt előfordulnak.
-
válasz
fatpingvin #84415 üzenetére
Magát a pmOS-t se lenne hülyeség bepróbálni, de nem annyira támogatott az eszköz :S Bár igazából semmi más alatt sem működik mindene, ahogy most elnézem.
BTW a sima Gnome3 is összerakható, ma próbálgattam, egy dolog hiányzik : görgetés az érintőn bárhol húzgálással.Én férfiban ismertem Reisz nevűt... de vele senki nem viccelt, mert akkora volt, mint egy hegyomlás
-
sisi22
aktív tag
válasz
fatpingvin #84324 üzenetére
-
Staradder
tag
válasz
fatpingvin #84350 üzenetére
Értem köszi, ha 770 akkor meg még a tulajdonosnak is. Az még belefér.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #84313 üzenetére
Vannak x-akták. Pl a nforce lapra integrált Geforce 7100 Igp-vel, Window-on simán megy a böngészőkkel a WebGL, kompozítálás, Linux-on nem (textúra képhibák miatt nem láthtó rendesen), viszont OpenGL-esek működnek pl. Kodi (Xbmc) rendben.
glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: nouveau
OpenGL renderer string: NV63
OpenGL version string: 2.1 Mesa 20.3.5
OpenGL shading language version string: 1.20
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 2.0 Mesa 20.3.5
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 1.0.16
OpenGL ES profile extensions:
-
sisi22
aktív tag
válasz
fatpingvin #84116 üzenetére
Rendben, akkor ahogy irva volt:
debian.org - netinst.iso x86-ra
Azaz, aki debiant akar telepiteni, az a debian.org weboldalon keresse meg a netinst.iso nevu fajlt es csakis azt toltse le.
Az persze senkit ne zavarjon, hogy ilyen fajl nem letezik, a lenyeg az, hogy annak van igaza, aki elobb jott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #84123 üzenetére
Az ez irányú tapasztalataim már régebbiek, de az elején jó ideig Debianoztam, viszont a testingtől nálam is volt, hogy meghalt, vagy dependencia problémák voltak...
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #84001 üzenetére
Tudom, tudom. Szerintem kozmo kolléga simán húzna systemd-s Gentoo-t. Aminek nem sok értelme van. Szándékosan nem tértem ki a systemd élőtti init rendszerekre, hiszen akkor a kérdése sem lenne aktuális.
Azt viszont jó lenne tudni, hogy milyen vas van a kezében, mert valamin a sovány init sem segít. -
K0zm0
aktív tag
válasz
fatpingvin #83997 üzenetére
Köszi a tippet, utána olvasok!
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
fatpingvin #83904 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
fatpingvin #83900 üzenetére
Ott ennyi jelenik meg ezzel kapcsolatban:
systemd-journald[138]: File /var/log/journal/c85789af220f4173a0a1d4376cbf7c92/system.journal corrupted or uncleanly shut down, renaming and replacing.
Ezzel tudok kezdeni valamit? -
válasz
fatpingvin #83856 üzenetére
+1
-
válasz
fatpingvin #83856 üzenetére
Én nem mint vitatag csak elmondanám a véleményem. Itt már sokan ismerik, meg is kaptam már a letolásokat. Ennek ellenére lazán fogom fel ezt a hajdenagy biztonságot. Miért is?
Mert ha valóban valaki ellen célzott támadást indítanak, az előbb utóbb elesik a harcban. Példa erre neves szolgáltatók, felhőtárhelyek, több ország kormányzati intézményei, közösségi oldalak stb.
De maradjunk otthon.Minden router sebezhető. Ez 101% hogy így van csak még nem fedezték fel de félévente nagy hacacáréval tudatja a nagyérdeművel a Kaspersky, az Eset, a fenetudja ki hogy találtunk rést. 100millió feletti korosabb routerbe ez már nem lesz soha javítva. Vagyis idő kérdése és azért egy router, ami a helyi, házi háló belépő láncszeme, ez így eléggé életveszélyes. Aki azt meghekkeli annak nyitva a belső háló, és ez pár eszköznél se semmi lehetőség, hát mégha egy komplett okosotthon lóg a router belső hálóján. Az maga a kánaán és nem csak IT oldalról hanem pl. betörés, fizikai behatás nélküli behatolás a lakrészbe stb.
Minden PC sebezhető, minden OS támadható, annak aki ismeri a gyenge pontokat. Ezeket természetesen javítják de jön a következő felfedezett rés. Ugye Intel procik, ram túlcsordulásos szoftverhibák, alkalmazásokba naponta fedezik fel a réseket, egy ártatlannak tűnő iránytű app át tudja venni a hatalmat a telefonon ha minden klappol.
Egy SSD-vel támadható a pc, annak firmvare hibájával. És még sorolhatnám, szinte nincs eszköz egy PC-be, talán a tápegység kivételével amivel ne lehetne átvenni az uralmat.
Jelenleg ami engem mellbevágott az az UEFI biosok támadhatósága. Igen már létezik ez is, injektálásos megoldásokkal megváltoztatják akár a gépi kódot is a boot folyamatban.
És mivel ez a hardver legalja, egy secure boot kiiktatása-megkerülése, egy uefi szintű kernel/driver/dll módosítás a boot során a gazda OS számára észrevehetetlen. Azaz nincs vírusirtó ami felfedezné mert csak a ramba van egy nyúlfarknyi kis helyen. Windowson beépül egy svchost folyamatba akár vagy system joggal indít egyet.Namost ha ezek vannak, léteznek, és ez még csak a jéghegy csúcsa, ki tudja amik még nincsenek felfedezve, detektálva, és akkor én ott állok bambán a jelszavas ftp szerveremmel. Hát nem mindegy?
-
cigam
titán
válasz
fatpingvin #83854 üzenetére
Az igen! Egy mezei ftp-ből hogy lett egy nem támogatott op.rendszerrel való párhuzam?
Attól mert ftpt használok, nem fogják a gépemet spambot relének használni, sem az általam nem megosztott adataimat ellopni. (A megosztottakhoz is elég komoly felkészültség és és törvénybe ütköző dolgok szükségesek. Ha meg te vagy állambácsi, akkor nem csak az ftp-met vagy képes átnézni) Arról nem is beszélve, hogy azért ,mert nem támogatottá vált, attól még nem lesz automatikusan spam bot, és publikusak a rajta tárolt adatok.
Nem is értem miért használsz olyan korszerűtlen, nem biztonságos protokollt mint a pop3, smtp, http (30 éves). Persze lehet példálózni azzal, hogy mennyit fejlődött a biztonsága (TLS,SSL,http/2) de csekkold csak le hogy pl. az Index.hu, vagy az Origo.hu támogatja-e a http/2-t?! Hogyan olvasod/használod a porhardvert, úgy hogy nem rendelkezik a legfrissebb http/2 támogatással?!
Amúgy meg tessék megkapaszkodni: A mai napig üzemeltetek XP-t futtató gépet. A nagy nyilvánosság előtt megkérlek, hogy készíts belőle
- spambot-ot
- lopj el pár rajta tartott fájlt.
Kapsz rá mondjuk egy hetet. Oké?Könnyen vered a csalánt más f...val! Majd ha ideadod azt a 10milliós nagyságrendű összeget, akkor majd lecseréljük az XP-s eszközt....
Lehet riogatni az embereket olyanokkal hogy nem biztonságos, és nem is baj, ha_pontosan_tudják_, hogy egy adott dolognak (protokoll, op.rendszer,bármi)mik a sebezhető pontjai. Aztán majd mindenki eldönti_a_tudás_birtokában, hogy mit mire használ.
Akkor kellene felháborodni(b*meg elni), ha az internetre kitett smb v1-et ajánlottam volna.
-
válasz
fatpingvin #83831 üzenetére
Idézek az oldalról,
“Ha új vagy ezen a téren, vedd meg ezt a védelmet. Eddig nagyon hatásos volt” – lelkendezett valaki a Twitteren."
Vagyis működik... -
törölt tag
válasz
fatpingvin #83762 üzenetére
Ez alapján csináltam ~/.config/redshift.conf fájlt és elindul most már. viszont ha a gamma értéknek 1.2-t írok be, akkor sem látható különbség.
tordaitibi:
Nem nincs xrandr és xgamma, hanem azzal történő gamma állítás nem működik. Ahogy olvasgattam a neten, wayland esetén nem is fog működni, ha azzal állítom. Erre írtam, hogy nem működik. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
fatpingvin #83722 üzenetére
Még annyi, hogy ha telepítem ezt az MC-t, akkor ebben az esetben ez csak a Volumio-s eszközön belül teszi lehetővé a file-ok másolását és pl. a LAN -on a Windows-os gépre nem is tudok oda-vissza másolni vele? A másik, hogy akkor ez alól az MC alól betallózom a kívánt file-t és a nano szerkesztővel meg is lehet vele nyitni? (Amúgy használom is ezt a nano-t már elég sok ideje, úgy hogy Windows Notepad-ban megnyitott file-ból ki copy-zom a kívánt részeket és a Putty-s ablakban lévő Volumio-n a nano-ban nyitva lévő file-ba meg jobb klikk-el beillesztem és vica-versa. No én erre mondtam azt, hogy ennél azért "könnyebb" módszert is el tudnék képzelni, de akkor úgy látszik ez van).
-
válasz
fatpingvin #83716 üzenetére
Megtisztelnél hogy magyarul válaszolsz?
-
válasz
fatpingvin #83708 üzenetére
Tisztelem a látens mazochizmusodat.
Nem tudom másnak a pc napi használata mit takar.
Nálam a mostani processzlista kb:
Fut az áramkörszimulátor, a rajztervező, nyitva a böngésző 11 tabbal mert keresek alkatrész bekötéseket és specifikációkat, FB, ez és még egy fórum nyitva.
Mellette kicsibe fut jobb alul a tv műsor, 4K downloader éppen húz le egy filmet, és a háttérbe fut a kameraszoftver és meg van nyitva a Lo és a pdf nézegető, valamint a képnéző. Csipog a Thunderbird hogy mail jött.
Fut a Megasync, a Onedrive és még fél vagon háttérapp.
Ezeket vidáman kiszolgálja egy benchmark 3000 pontot elért cpu 30-40% közötti pörgéssel.
Namost ezzel mit kezdene egy 123 pontot elért egymagos..?
Használtam-használok Z8300 alapú mini pc-ket.
Ez a legesleges legalja ami erős kompromisszumokkal és sok türelemmel még eldöcög.
Alatta-előtte semmi mert önszívatás.
Mégegyszer, nem kötekedés se nem lehúzás vagy becsmérlés de ezekkel az öskövületekkel mi lehet kezdeni 2022-be? Semmit.
A kolléga laptopjára rá kell húzni egy xp-t vagy egy minimal Linuxot és képkeretnek még talán használható. Másra nem. -
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83710 üzenetére
...az mc editora az mcedit ;-)
OK, az első szerkesztéskor megkérdezi, hogy mit használjon szerkesztőként: ott lehet a SAJÁT editorán kívül a többi telepítettet is választani ;-) -
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #83702 üzenetére
Tudtommal ez egy kezdőknek szóló topic, nem értem miért merül fel egy olyan disztro, aminek macerás a beállítása.
A böngészéssel kapcsolatban azért vitatkoznék. Érdemes, legalább kipróbálni, nekem is előadtátok, hogy a Celeronon ne akarjak böngészni. A Firefox valóban megfekteti és gyenge volt a felhasználói élmény, de kipróbáltam pár böngészőt és végülis a Chromiummal teljesen vállalható a dolog, ha megmaradsz a hagyományos weblapoknál és nem azon akarsz facebookozni. Egyetlen bajom vele, hogy a google/youtube bejelentkezést elfelejti és mindig be kell pötyögni a jelszót.
-
z00li
senior tag
válasz
fatpingvin #83698 üzenetére
Egyik ismerősömé a gép, annyit mondott, hogy netflix kellene hogy menjen rajta, amit d-subon kiküldene egy régebbi projektorra. Erre még alkalmas lehet?
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #83698 üzenetére
Ennek a kérdésnek ezeknél a gépeknél semmilyen relevanciája nincs. A válasz mindig az, hogy: amire lehet. Az, hogy a user mit szeretne az teljesen indifferens, remélhetőleg a kérdező is tisztában van ezzel
-
válasz
fatpingvin #83607 üzenetére
méretre jó lenne neki, kérdés hogy szoftveresen kell-e vele sokat molyolnom.
A méret tökéletes, ekkora gépet vittem most egy hölgy családtagnak, előtte ekkora 1366x768 felbontásút használt, 1920x1080 felbontással sokkal jobb lett a láthatóság, nyilván be kell állítani két helyen is a méretet ill felbontást + a Firefox fontokat is. Szoftveres molyolás nem volt, felraktam a legújabb Mint Cinnamont és az említett beállításokon kívül átváltottam sötét témára és kész. Ez AMD APU Pro gép volt, de Inteles géppel UHD Graphics IGP-vel is ugyanilyen egyszerű dolgod lesz. Eddig csak Inteles gépekre raktam Linuxot.
Ujjlenyomat olvasóval én sem foglalkoztam, tökéletesen használja a user jelszóval is. Ja és a bill világítás működik rendesen. kb 3 éves Lenovo A475 a gép.
Ja és ennél az említett Acer gépnél külön bájos, hogy Windows-zal 140990.- az ára, Win nélkül meg 99990.-
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83607 üzenetére
Ja, ha megfelel neki ez a méret, akkor OK. Az én szememnek egérmozi ;-)
Ennyi pénzért az a kis masina elég jó vétel, egy "Refurbed" nem magyar billentyűzetes, sok-sok generációval régebbi laptopot sem kapsz ennyiért...
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83597 üzenetére
Nem tudom milyen a szeme édesanyádnak ;-) , és hogy mire használná a gépet?
Mert a 14" szerintem nagyon nem az a méret még, ami "fő" kijelzőnek elég... Nem véletlenül nem lehet kani ekkora monitort ;-) Egy ekkora masina suliba, utazni stb. való.
A 15,4" a minimum, de ha csak ezt akarja használni mindenre, akkor 17" inkább.
Vagy ha nem ragaszkodik a laptophoz, akkor ennyi pénzért már lehet kapni mini brand gépeket, mellé egy rendes monitor, egy rendes billentyűzet... Na az az igazi ;-)
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83599 üzenetére
Miért?!
A gépre kell egy jelszó. Lehetőleg ne az legyen, ami a felhasználói név, stb. ;-) Azt meg már hosszú bepötyögni: erre megoldás az, hogy ujj, pár tized mp, és be vagy jelentkezve.
Én a telefonon is ujjlenyomatozok, amióta lehet: a kedvencem, amikor előttem oldogatják fel a számos meg rajzos képernyőzárakat ;-) -
cigam
titán
válasz
fatpingvin #83599 üzenetére
Jó dolog az. Nálam 1 órára a zárolja a gépet. Telefonon se jelszót pötyögök, hanem az ujjlenyomatolvasót használom.
A bt-s óra feloldás is izgatja a fantáziámat, de még azt se tudtam beröffentein. -
cigam
titán
válasz
fatpingvin #83597 üzenetére
Csak ennyit találtam. Ezekben az a közös, hogy nem megy az ujjlenyomat olvasó.
-
Buncaman
tag
válasz
fatpingvin #83570 üzenetére
Köszönöm!
Első körben megpróbálom magamtól, úgy tanul a legjobban az ember. -
Buncaman
tag
válasz
fatpingvin #83568 üzenetére
Húha, akkor biztosan nem így adtam meg, holnap vagy hétfőn ránézek.
Rögtön a hdd nevével kezdtem.
Köszönöm a tippet! -
Buncaman
tag
válasz
fatpingvin #83564 üzenetére
A vinyó csattolása pontja fix, viszont a másikat nem tudom.
Lehet suta kérdés, de hogyan néz ki ha abszolút utat adok meg?A conf fájlt sajnos csak majd holnap tudom csekkolni.
-
anorche1
őstag
válasz
fatpingvin #83551 üzenetére
Nem hasznalok debiant, de connman esetleg meg alternativa lehet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #83549 üzenetére
Nem tudom, eddig nem találtam. Bár túl alapos keresést nem is végeztem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatpingvin #83547 üzenetére
Debian 11 alatt már nincs wicd, python2 függőségek miatt kivették a csomagok közül. Jobb google találatot nem láttam, így felraktam a gnome-os managert, csak pár csomagot húzott be.
sh4d0w: jeah, ezzel nem tudok birokra kelni.
-
válasz
fatpingvin #83515 üzenetére
"totál kezdőként no offense de lehet hogy nem egy spéci, platformidegen szoftver futtatásával kéne foglalkoznod."
Ne vedd el a kedvét már az elején.
Leírta hogy ez az 1 szoftver ami Windowson kell neki a munkájához.
És ha menne Wine alatt akkor jönne Linuxra, gondolom a többi szolgáltatás és szoftverkínálat megfelel neki Linux alatt. -
qwertly
addikt
válasz
fatpingvin #83509 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #83473 üzenetére
(Adatbázis olvasása ... 372341 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../python-sip_4.19.7+dfsg-1ubuntu0.1_amd64.deb ...
Kibontás: python-sip (4.19.7+dfsg-1ubuntu0.1) ...
A korábban ki nem választott python-pyqt5 csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: .../python-pyqt5_5.10.1+dfsg-1ubuntu2_amd64.deb ...
Kibontás: python-pyqt5 (5.10.1+dfsg-1ubuntu2) ...
A korábban ki nem választott python-dbus.mainloop.pyqt5 csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: .../python-dbus.mainloop.pyqt5_5.10.1+dfsg-1ubuntu2_amd64.deb ...
Kibontás: python-dbus.mainloop.pyqt5 (5.10.1+dfsg-1ubuntu2) ...
A korábban ki nem választott pulseaudio-equalizer csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: .../pulseaudio-equalizer_1%3a12.2-9~bionic1_amd64.deb ...
Kibontás: pulseaudio-equalizer (1:12.2-9~bionic1) ...
Beállítás: python-dbus.mainloop.pyqt5 (5.10.1+dfsg-1ubuntu2) ...
Beállítás: python-sip (4.19.7+dfsg-1ubuntu0.1) ...
Beállítás: python-pyqt5 (5.10.1+dfsg-1ubuntu2) ...
Beállítás: pulseaudio-equalizer (1:12.2-9~bionic1) ...
tibi@TibiXubuntu:~$
pulseaudio-equalizer: a parancs nem található
tibi@TibiXubuntu:~$
Hogyan kell elindítani, nincs sehol.
Growler bocsánat, én voltam a tök, Ubuntu18.04. -
válasz
fatpingvin #83466 üzenetére
Okkay, akkor utánaolvasok, ezek szerint hiányos a tudásom.
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #83458 üzenetére
Pedig kimaradt még egy élményem a linuxszal, amit le akartam írni.
Amikor az asztali gépből kivettem a hdd-t, amin a Manjaro volt telepítve és beraktam egy laptopba, azzal, hogy majd formattálom és rárakok egy másik disztrot. Aztán elfelejtetettem a boot setupba átállítani, hogy a livecd-ről bootoljon és simán működött az asztali gépre telepített OP rendszer a laptopban, teljesen más hardverelemekkel.Úgyhogy, amit a hardverkompatibilitási problémákról írnak azt nem értem.
-
válasz
fatpingvin #83451 üzenetére
Igen, amikor ezek a progik megjelentek (90-es évek), akkor még igaz volt az, hogy a laikusok számara a linux = szopás.
Ezért nem használták nagy számban a linuxot, ezért nem lett rá fotóbolt meg sok játék, és ezért be lett betonozva a windows tábor, és így tovább.Én is próbáltam linuxozni régebben is, de beletört a bicskám.
Aztán valamikor az Ubuntu egyik verziója olyan sokat fejlődött a magamfajta r=1 linux tudásúak szemszögéből, és véletlenül bele is futottam róla egy cikkbe, és azóta itt ragadtam, bár már régóta nem Ubuntun.Hamar rájöttem, hogy sokminden megodható win nélkül, pl. a szakdogámat lazán meg tudtam írni IBM Lotus Symphony-val is linuxon, és ezek a dolgok ráébresztettek, hogy nekem nem kell mindenből a sok fícsör.
-
válasz
fatpingvin #83448 üzenetére
Próbáltam úgy megfogalmazni, hogy véletlenül se így jöjjön át.
De azért az tény, hogy a windows az alapértelmezett OS a laikusok számára. Ha másért nem, a népszerűsége miatt, meg azon futnak a játékok, meg a Word, meg a fotóbolt.
Meg azért is mertem ezt keírni, mert itt a fórumon is van sok windows (+szerver) guru, akik tudatosan windows felhasználók, és a korábbi melóhelyemen is volt sok windoes server szaki, akiknek a win tudása legalább akkora, mint egy vérlinuxos linux tudása.De leírom a korrektség kedvéért, hogy az tudatos OS preferencia szerintem nem áll összefüggésben az informatikai tudással. Inkább ízlés dolga - szerintem.
-
Warton
őstag
válasz
fatpingvin #83433 üzenetére
Már miért lenne? A windows felhasználóknak nincs windows használói identitása. Azt mondod windowst használónak, hogy a windows egy fos azt mondja rá, hogy: ja, ha egyáltalán mond valamit. De teljesen más reakciókat kapsz, ha egy linux használónak mondod, hogy a linux egy szar. Sokan személyes sértésnek veszik.
Érdekes látni, hogy egy operációs rendszer közösség- és identitásképző dolog lehet.
-
válasz
fatpingvin #83438 üzenetére
Hát ugye épp azért raknak pihire néha, de örvendetes, hogy azért jó páran így látjuk ezt a kérdéskört!
Anno, mikor elkezdtem Linuxozni, azzal volt problémám, hogy olyan segítséget is kaptam, amivel nem tudtam mit kezdeni az alapok hiányában, ha akkor letolják az arcom az útról, hogy ezek az alapk, amíg ezzzel nem vagy tisztában, ne ugorgy annyira előre....jó persze 8 éve nem volt ennyire egyszerű az élet egy totál süle laikusnak.
Amúgy most szerencsére nem innen küldtek pihire, hanem nyűgösebb topikokból, poltopik meg ukrán háborús topik...
-
válasz
fatpingvin #83433 üzenetére
Hacsak nem itt mert a W10 topikba (eddig) teljesen korrekten es kulturaltan lekezeltek a kerdest. Vegulis kozvelemenykutatasnak is felfoghato.
En pont azert nem valaszolok a konkret kerdesre se itt se ott mert mindkettot napi szinten nyuzom. Ahogy eszrevettem a dualbootosok nem nyilatkoznak. Itt se ott se, bizonyara nem ok nelkul. -
csixy
addikt
válasz
fatpingvin #83421 üzenetére
-
Kacsasült
tag
válasz
fatpingvin #83421 üzenetére
Megkerdem helyetted, ezen ne muljon...pill
Win10-es csoportba irtam
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83418 üzenetére
Régen piszok jók voltak az MLF-es (...remélem még jól írom ;-) linuxos levelező listák, micsoda forgalom volt rajtuk... Az volt ám a szép világ :-)
Na ott is az volt, hogy volt pár ember, akire nyugodtan mondhatjuk, hogy linux guruk voltak, a stílusuk meg hát - az olyan volt, amilyen ;-) Viszont BÁRMIRE tudták a megoldást, vagy legalábbis konstruktívan tudtak valami irányt mutatni, ha az ember elakadt :-)
(Volt olyan egyszer, hogy kimentünk a kollégával egy nagyobb céghez valamit szerelni, és nekem a becenevem is Vasti, meg a nick nevem is ez mindenhol. Bent voltunk a rendszergazdáknál, a kolléga szól, hogy Vasti! Az egyik rendszergazda meg: véletlenül nem a linux listás vasti vagy??? Mondom de :-) Ő meg az XY: régóta "ismertük" egymást szakmailag, aztán véletlenül összefutottunk :-)
Ha-ha, ez de jó sztori volt, de kit érdekel, igaz? Elnézést, sok a szabadidőm :-) -
Kacsasült
tag
válasz
fatpingvin #83418 üzenetére
Az a problemam, hogy tamadoan lepnek fel olyankor, amikor csak megkerdeztem, ki miert hasznalja az adott rendszert. Erdekes modon tobb felhasznalo agresszio nelkul leirta, hogy milyen uton jutott el a linuxig. Jelen pillanatban semmifele problemat nem vetettem fel, megis olyan valaszt kaptam, ne akard,hogy a linux windows legyen es igy tovabb...
-
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83316 üzenetére
Én kerestem, de csak az IC-t találtam magában, Ali-s USB Stick kivitelő "hangkártyákat", meg pár olyan mindent bele kis erősítőt, aminek van USB portja, és ilyen DAC van benne.
Olyat, amire én gondoltam, hogy ez olyan lesz, nem találtam ;-) Ezért voltam kíváncsi arra, hogy miben lakik ez a PCM2900? -
válasz
fatpingvin #83318 üzenetére
Hangdoboz építésbe még anno úgy 30-35 éve többször is belefogtam csak akkor sok volt a buktató.
Pl. hiába volt meg a tervezőszoftverem hozzá ha a kis hazánkba kapható mély-mélyközép hangszóróknak mikor kérdeztem a Thiele-Small paramétereit, úgy néztek rám mint a tyúk a piros kukoricára.
Ezek nélkül ad-hoc zárt dobozt se nagyon de bassreflext meg sehogyse lehet tervezni.
Persze voltak már akkoriban is korrekt, adatlappal rendelkező hangszórók elérhetők csak a KEF, a Mission meg a többi az akkor kéthavi fizetésem lett volna. Darabja. És még a magas sehol, a faanyag sehol, a keresztváltó megtervezve se nemhogy elkészülve.
Így amikor összeállt a hangcuccom és a hangerő helyett a hangminőség került előtérbe, épp akkoriban kezdték komolyan venni az addig méltatlanul körberöhögött sok hifibuzit és sorra nyíltak a meghallgatóhelyiségek ahol a delikvens saját két fülével meghallgathatott kéttucatnyi hangdobozt.
És én akkor, kb. 2 hét ilyen hallgatózás után megvettem egy pár nem olcsó de gyönyörű hangú Technics hangdobozt. És azóta se csalódtam bennük.
Feltétlenül tudósíts ha összeállnak a dobozaid, azt borítékolom hogy nem lesz könnyű meccs. -
válasz
fatpingvin #83314 üzenetére
Azaz,
szerintem jó hangú dac, amennyibe került azért meg elnézem az apróbb hibáit is, pl. kissé magasra húz és van egy nagyon kicsi fémes elektronikus zöreje. -
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #83313 üzenetére
...pedig hasznos infó lenne a konkrét kütyü típusa, vagy legalább az, hogy PCI, PCIe, USB vagy csak digitális bemenetű valami?!
Mert elvileg bármi lehet, ez csak egy DAC IC, és a körítésen is múlik azért ez-az ;-) -
Ueda
senior tag
válasz
fatpingvin #83179 üzenetére
Itt szépen össze van foglalva a visual/interactive filter kategória : https://lobste.rs/s/squpog/interactive_filter_new_standard_tool .
-
válasz
fatpingvin #83176 üzenetére
Nekem ne mondd, én nem használnék mást.
-
válasz
fatpingvin #83169 üzenetére
Dehogynem csak nekem az szintén havi mint a lányoknál.
Valamint az igazán lényeges az nálam felhőkba van deviszont.
Nálam a Timeshift napi növekményes mentést készít az egész / alól.
Deviszont..... nekem minden os minden szoftvere a másodvinyómra menteget, egy download mappába.
Deviszont2, minden alkalmazásom arra az ssd-re dolgozik ergo ha most neked adom a rendszer ssd-met amin az Ubi, a Manjaro, a W10 meg a W11 van és te apró darabokra töröd akkor is megmarad az összes adatom. Meg az OS-ek is mert azok mentései az 1 terás másod ssd-n csücsülnek amiről növekményes mentést csinálok egy külső 1 terásr általában havonta.
Így ez hülyegyerek és tordaitibi biztos.
Deviszont3, ezt a politikát kb. 3 éve alkalmazom és az a véletlen törlés ez előtt volt.
Deviszont4, miért fáj bárkinek ha én használok egy minden os-be beépített funkciót amit Lomtárnak, Kukának hívnak? -
válasz
fatpingvin #83166 üzenetére
De igen de én már nyúltam mellé véletlenül 1 sorral a fájlkezelőbe és nem győztem recovery programokkal visszakeresgélni meg visszaállítani.
Én 22 éve kukázok, kb. havonta belemászok a kukába mint kisnyugdíjas hóvégén és mivel ha pár hétig nem hiányzott semmi, akkor már nem is fog, ürítem a kukát.
Vagy ha eszembe jut, Winen a saját Leemezkarbantartó, kukástul mindenestül több 10 gigákat szabadít fel, és Linuxon kedvencem a Stacer
(fúúúj le vele, undorító, no CLI, vesszen tordaitibi, akasztás azonnal....úúúúú ajjaj....)
Szintén 10Gb nagyságrendben takarít nálam. Évek óta használom. -
Sokimm
senior tag
válasz
fatpingvin #83164 üzenetére
Azért a lomtárba helyezés, és a normális törlés között van nagy különbség, mert míg itt a lomtár üresnek mutatkozott, a filekezelő nem frissült, majd újraindítás után "nem látszódott" a file, de technikailag foglalta a helyet, nem érzem nyekergésnek.
Jah és afelett, hogy elsiklunk a sorom felett, hogy frissíteni kell egy file kezelőt, mert nem képes magától frissülni, megint csak a nyekergésem a lényeg...
Extra: Attól függően milyen program milyen beállítással dolgozik, ott is más a törlés parancs (billentyűzet kombináció), és az egyikben shift del a másikban ctr del kell, és a file kezelő csak látszólag dobja ki, ne legyek már én a hibás kérlek. Tudjátok mennyire nem szeretem a win-t, de ott azért nem volt ilyen lefoglalt több száz (100+) giga láthatatlanul. -
válasz
fatpingvin #83020 üzenetére
a valóságban soha nem történt, kizárólag a fantázián szüleménye.
Ebben a topikban sem volt még ilyen soha!
Van akit a frusztráció, vélt sikertelenség akadályoz alap megértésben, nem baj, segítünk....
Néha én is azért vagyok picit drasztikusabb, mert az segít a kibillentésben.
-
anorche1
őstag
válasz
fatpingvin #83013 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #82951 üzenetére
Én sejtem hogy a kolléga mire gondol mert 22 éve Winezek és bár már lassan 4. éve mindennapos Linux használó vagyok, átérzem a gondolatmenetét.
Olyasmire mint a Letöltőközpont, az Origo szoftverbázis, vagy akár a Csillagpor oldalak. Kismillió ilyen létezik és csakis exe kivitelbe azaz Winre.
Felmegy és mazsolázik, valami megtetszik, lerántja és kipróbálja. Ha nem tetszik törli és keresgél tovább.
Mielőtt ezt a szemléletet hatalmasan lehurrognátok, én ugyanezt csináltam évekig ha nem évtizedig.
És összeszedtem magamnak egy mindenre használható univerzális szoftvergyűjteményt aminek 80%-a ma is megállja a helyét. Persze frissítgetve.Ez a megközelítés Androidon is tökéletesen jól bevált, a PlayStor.ba van gyertyaelfújó, fingó és még kismillió felesleges és valóban jó app. Számszerűsítve tényleg majdnem millió.
És ez, valamint ez a szemlélet nem megy Linuxon. Tudom, igen és most jönnek a világmegváltó válaszok.
De ez nem fogja megváltoztatni a másik 2 platformról idekukkantó, esetleg csak kíváncsiskodó zsírúj, tapasztalatlan Linux szárnypróbálgatók hozzáállását.
Erre már céloztam több blogbejegyzésemben hogy ez az igazi szabadság sokaknak és hatalmas ívben letojják a Linux igazi szabadságát mert ezokból (és még sok más okból is sajnos) nem átlag és nem egységsugarú user központú.
És lehet free meg nem telemetriás meg nem kémkedő, lehet csilivili Cinna meg KDE vevőcsalogató, lehet a szó igaz értelmében szabad, akkor sem kell a felhasználók 95-98%-ának.Akinek átment a mondandóm az úgyis megérti, aki meg nem az kímélje meg magát is meg engem is a válaszoktól, nem flame volt a célom.
Csak leírtam azt ami így van. -
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #82949 üzenetére
Azt hittem,itt is van olyan,mint a windowson.Ezek szerint nincs.
-
válasz
fatpingvin #82937 üzenetére
Mi a baj az x86-tal? Hogy nem ARM? Egy ilyenbe jó bőven az a N5105 CPU, ennyiért főleg.
-
olivera88
veterán
válasz
fatpingvin #82822 üzenetére
Nem hinném h kevés a RAM, 16 gb. A Chrome volt megnyitva elég sok lappal, egy Anaconda környezet aktiváltva, és abból nyitva egy Geany a terminálbol.
A multkori esetnél mikor lefagyott a gép akkor mondjuk nem lepődtem annyira, akkor is Chrome jó sok füllel, és a Metview meteorologiai program, ami egy meteorológia adat feldolgozó, vizualizáló program, és egy nagy felbontású grib fájl volt megnyítva amivel elég lassan boldogult a program, a vége az lett h teljes grafikus felület lefagyott mint most. -
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #82824 üzenetére
Olyat szeretnék látni hogy install,és uninstall.Ezt nem tudják megcsinálni? Q4os alól vagyok most itt.Nem windows alól.Próbálkozom,de nem vagyok sem rendszergazda,sem programozó... Ha leegyszerűsítenék,meg tizszereznék a felhasználóik számát! Vagy nem ez a céljuk?
-
olivera88
veterán
válasz
fatpingvin #82818 üzenetére
Közbe már megoldott de azért köszi
Sonja Neked is köszi.
Alt Sysrq+k majd Alt sysrq +r utána ctrl alt f1 De ez csak strart X et indítja újra.
Nem tudom mi a fene lelte a rendszert, most történik ilyen másodszor, elmentem vacsizni mire viszajöttem az fogadott h darál a vinyo és befagyott a rendszer teljesen.Tordaitibi Köszi neked is utolag. Majd legközelebb ha megint történik ilyen(remélem nem) akkor kiprobálom az alt +f1 vagy f2 f3 at.
-
csixy
addikt
válasz
fatpingvin #82711 üzenetére
Ezt tényleg nem díjazta. Akkor mi lenne, ha úgy telepíteném újra, hogy egy HDD-n lévő partíciót mountolnék be /dev mappának, ami örökre ott maradna a gépben és utólag így csinálnám meg a live linux remastert, amit mindig csak ezen a gépen indítanék live toram módban. Azért nem az SSD-re tenném ezt a /dev partíciót, mert az a cél, hogy ne legyen az SSD használva és a ramban lévő gyors rendszert használnám általában. Amikor frissíteni kell, akkor indítom az eredeti telepítést és frissítés után csinálok egy újabb live copyt, avagy egy csak erre a gépre való remastert a további toram használatra. A /home partíciót is érdemes lenne arra a HDD-re tenni és kihagyni a remasterből. Működhetne ez így???
-
csixy
addikt
válasz
fatpingvin #82711 üzenetére
Akkor az egeret hogy gyógyítsam meg?
677 elem 14,2kilobájt
Hát legfeljebb fejreáll tőle, de egyszer megpróbálom, csak nem lesz tőle öngyilkos a vas. Kikapcsolás után meg megy az egész a levesbe. -
Vasti74
senior tag
válasz
fatpingvin #82701 üzenetére
...az a DS209+, de ez + nélküli elvileg!
-
válasz
fatpingvin #82697 üzenetére
16 [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Fotó állvány eladó
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest