-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
válasz
fatpingvin #83509 üzenetére
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat,látom nem is lesz egyszerű.A fenti hozászolásba a kolléga már említette,hogy igen az ssd kisebb mint a eredeti lemez.Plusz a linux is egyedi,így majd hétfőn neki állok az itteni hozzászólások és ennek a leírásnak a segítségével megoldani. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van valami felhasználó barát módszer,linux hdd át kínozására ssd meghajtóra?Ez gördülékenyen megy windows alatt de linux alatt még nem csináltam.Vagy hülye kérdés,de a Macrium Reflect program nem használható a linuxos rendszerek átmentésére? -
qwertly
addikt
Sziasztok!Linuxmint alatt,mit kell tennem hogy sima felhasználó alatt indított a terminálból a sudo su nem fogadja el a root jelszót.Pedig tudom jó lett beírva.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy sima felhasználó fiókból hiába inditom a terminálból sudo su parancsot nem fogadja el root jelszót.Pedig jól írtam be.Mi lehet a hiba?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy ősrégi Trust Webscan 19200 és van mellé még régebbi pc amin egy 32-bit ubuntu van.Próbáltam beállítani de nem ismerte fel a scan,igaz a lsusb kiírja,hogy csatlakoztatta van de nem működik a készülék. Netten találtam ezt a leírást de valami nem működik,amikor a itt tartok:
I downloaded the USB driver to that directory:
sudo wget http://www.meier-geinitz.de/sane/gt68xx-backend/firmware/ps1fw.usb
Then I modified the /etc/sane.d/gt68xx.conf and added the following row below the settings for the scanner:
firmware "ps1fw.usb"
Csak simán be kell másolni a gt68xx.conf mappába a ps1fw.usb fájlt?
Köszönöm előre is válaszokat. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sulix szerver van az iskolában,most kitalálták,hogy kénne többteremnyi win kliensgép a sulixal lehet wint op rendszert clonzillázni.De csak ugyan akkora hdd lehet vissza tölteni a képfájlt mint amelyről lelet mentve.Az volt 500GB és sokk van amely csak 80 GB hdd erre nem lehet vissza tölteni.Ezeket az opciókat kínálja fel:
poweroff
reboot
cmd Enter command line prompt
rerun1 Start over (image repository =home=partimag,if mount,will be umounted.Parancssorból miképpen lehetne mégis megcsinálni a kisebb hdd a vissza töltést mert amúgy csak egy win7 van a c partíción?
Vagy ha nincsen más akkor milyen linux eszközökkel tudnám lementeni a c partíciót egy külső hdd és igy vissza másolni a kisebb hdd lemezekre? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne,hogy ezeket az írásokat lelehet tölteni pdf fájlba,vagy alapból megtalálhatók a netten ebookba csak én nem tudom,hogy hol?
-
qwertly
addikt
válasz
Lathronos #50799 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ,igazából nem vagyok valami nagy linux guru a sulixerver és a kliens programjával gyakorlatilag minimális linux tudással el lehet evickélni.Plusz a jó támogatással a.De amikor külső linuxt kell használni akkor már érthető módon nem annyira segítőkészek plusz a tudásom is felszínes.Ezért is gondoltam a kezdő linux topikot,de általad javasolt topikban is felteszem a kérdést.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget adott a sulixerver miképpen lehetne hozzá kapcsolni a Ubuntu 16.04 Érettségi Remix kokányolt rendszert.Van egy rövid leírás az itteni dokumentumok között de még így sem világos. -
qwertly
addikt
válasz
King Unique #49313 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,megnézem a gpartedet mert használtam is de nem láttam ezt az opciót. Más: tudom,hogy van win alatt rengeteg jó partíció mentő program használom is rendszeresen.De most linux alól akartam megoldani a mentést.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
próba képen szeretnék lementeni egy windows7 partíciót,egy külső usb külső hdd-re.Próbáltam a systemrescuecd és a Parted Magic is.Sajnos nem értem,addig jutottam,hogy fdisk -l és láttam a lemezeket és megtudtam formázni a külső merevlemezt.De sajnos tovább már nem tudok jutni pedig azt mondják mennyire könnyen kezelhető a Parted Magic. Esetleg valaki lenne szíves egy kis leírást adni win és linux rendszerek mentésére amikor nem a lemezt kell hanem csak a partíciót.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen a topikhoz tartozik a kérésem de igazából nem tudom hová is tehetném fel.Tehát a Pesten akar valaki egy kicsit komolyabb linux tanfolyamra járni amely nem horror áron van akkor tudtok javasolni?Ami gyakorlatias és aktuális.
Másik: nincsen fent valahol pdf fájlba ez az oldal mert az első megvan de már ez aktuálisabb lenne. -
qwertly
addikt
válasz
CPT.Pirk #47832 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,igen jól néz ki a böngészőben de ha már kinyomatott akkor más lesz a betűk színe.Ezt próbáltam már novapdf nyomatóval és utána igazival a pdf fájlt és a google chrome pdf nyomatójával is.De volt a klaszikus ctrl+c ctrl+v megoldás is ms word és libreoffice is ott is ez lett az eredmény.Nem tudom miért nem lehet ugy megcsinálni mit ezt az oldalt? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem kapcsolódik szorosan a linux fórumhoz de érintiezt a leírást szeretném kinyomtatni.De a betűk nagy része szürke és nehezen tudom olvasni.Hiába akarom firefox alatt vagy google chrom alatt ugyan ez a gondom vele.Mi a gond vele vagy nincsen meg valahol normálisan olvasható és kinyomtatható pdf formátumban,mert nagyon hasznosnak tartom az írást.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sulix Professional 8 szeretnék openssl telepíteni de külső források le vannak korlátozza fájlból miképpen tudnám lehetőleg egy egyszerű paranccsalDe ha valaki tudna egy működő leírást cisco packet tracker 6 telepítésére annak még jobban örülnék.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Tudom bűn ilyet itt kérdezni de Hard Disk Manager 15 ez a program nem tudja a linux fájl rendszert kezelni?És ha evvel végezném el a mentést és a partíció átméretezést? -
qwertly
addikt
válasz
CPT.Pirk #44712 üzenetére
Szia CPT.Pirk!
Köszönöm a válaszodattudom linux és egy kicsit bütykölni kell ezért ezeket a programokat kezdtem nézegetni Parted Magic és a másik Clonezilla ezekkel nem lehet megcsinálni?Vagyis egy az egybe átkopiznám a kisebb HDD a nagyobbra utána a gpartedel megnövelném a home partíciót.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg valaki aki tudna tanácsot adni erre a kérdésemre nagyon megköszönném. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha van egy fedora linux ami 60GB HDD van telepítve.Szeretném egy 500GB HDD átrakni megoldható?Úgy mint a windows alatt a ghostolás?Ha igen milyen programokat javasoltok erre lehetőleg felhasználó barát legyenHa pedig nem oldható meg akkor ha beteszem ideglenesen az 500GB HDD miket kell csinálnom,hogy a linux lássa és a home mappa ezen legyen.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,lenne egy másik kérdésem a van egy program amely nem akar települni amikor ls -lha parancsot kiadom ilyen hozzáférési jogosultságai vannak -rwxrwxrwx.Ezt szeretném megváltoztatni mert a másik programnak pedig ez van: -rwxrw-rw- És ez a program szépen fel is feltelepül.De hiába adom ki az elöbbi programnak chmod 777 parancsot mégsem tudom telepíteni.Hol rontom el?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Fedora 17 szeretnék Packet Tracer programot telepíteni.Létezik ebből olyan csomag amely könnyen települ?Vagyis a fedora szoftver telepítő programjával fellehet rakni nem kell terminálba ügyködnöm. -
qwertly
addikt
válasz
#21078528 #42212 üzenetére
Szia!Köszi a választ nem adtam nekik egyszerű asztali felhasználók,mégis lehet telepíteni?mit tudnék csinálni,és az is érdekelne a panelt ami a windowsba a tálca miképpen tudnám úgy rögzíteni ne lehessen módosítani.Mint én egy óvatlan pillanatba eltávolítottam és kénytelen voltam újra telepíteni a lubuntut mert nem tudtam a megoldást.Másik ez egy ősöreg gép az xp is nyög ha fent van a vírus íróval,így kiakartam próbálni a lubuntut de tán még lassabb mint az xp alatt?Miért van ez?
-
qwertly
addikt
sziasztok!
Lubuntu 14.04 ismerkedek de sikerült a tálcán valamit elállítanom mert ha kicsinyítem azaz alkalmazásokat nem jelenek meg ott hanem eltűnnek.Vagyis nem tudom a tálcáról vissza tenni teljes méretbe,másik sikerült létre hoznom egy újrafelhasznált aki nem rendszergazda de az ö fiókjából is tudok törölni telepíteni programokatezt hogyan tilthatnám le mint az xp alatt?
-
qwertly
addikt
válasz
gvandor #41726 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,ez is egy megoldás de a vmware programmal csináltam egy pillanat felvételt és így is megy a virtuális gépen.De a már élesben is sikerült eltávolítanom és nehezen tudtam vissza rakni a start menüt és így is csak az óra mellé.De evvel a vissza állítással nem vesznek el a dokumentumok?És nem elegáns megoldás a gondra,én valami olyasmit szeretnék,hogy ne legyen panelre és menüre végrehajtási joga.Így nem tudná eltávolítani vagy módosítani.De mint írtam hiába volt "csak" sima asztali felhasználó minden gond nélkül tudtam telepíteni és panelt elcseszni. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Régi gépre szeretném a Lubuntu 14,04 feltenni 8-10 éves asztali gépek.Nagymama biztosande amikor egy virtuális gépen felettem,hogy ismerkedjek vele.A root mellet létre hoztam egy asztali felhasználót de így is sikerült eltávolítanom egy óvatlan pillanatba a start menüt
a korlátozott fiókból,nem is tudtam rendesen vissza tenni a menüt.Ezt a balesetet,szeretném elkerülni,mit kéne csinálnom,hogy a korlátozott felhasználó tényleg korlátozott legyen.Ne tudjon telepíteni törölni panelen módosítani,mint én a korlátozott fiókból.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lubuntu 14.04 van fent a virtuális gépen és nem tudom megoldani,hogy a rendszergazdán kívül a felhasználó automatikusan töltődjön be.Vagyis ne keljen kiválasztani a profilját hanem egyből ő asztala induljon el. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem egy olyan linux ami tetszik nekem és korlátozott linux tudásommal tudom kezelniÍgy lett debian matel ami szimpatikus nekem.Így szeretném belakni,szeretnék létre hozni egy korlátozott felhasználó fiókot de hiába adom ki a rendszergazda terminálba a adduser marika
és újra indítom a gépet de nincsen neki semmi sem ikon amire rá tudnék klikkelni.Nincsen két ikon a bejelentkező ablakon,hogy kiválasszam melyik fiókba lépjek be mint a windowsnál.
-
qwertly
addikt
válasz
spammer #41183 üzenetére
Szia!
Ha nem gond írhatnál pár mondatott erről az Debian Openbox-ról érdekelne mert van nálunk kb 10 éves gépekiskola.És az xp leváltása miatt kellene egy nagyon-nagyon pehelysúlyú linux op rendszer.Csak a böngésző kellene e-napló miatt meg a libreoffice program írás miatt.
Üdv -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem közvetlenül ide kapcsolódik de érinti a linuxot is.Szeretném letölteni vagy ki nyomtatni pdf formátumban Ubuntu kiszolgáló kézikönyvet nem mindig van nett és akkor is szívesen olvasgatnám.Fent van ez pdf formátumban a netten vagy kitudom én 1-2 mozdulattal nyomtatni? -
qwertly
addikt
válasz
CPT.Pirk #40890 üzenetére
Köszi a választ
de akkor szerinted melyik alkalmas arra,hogy eltudjam kerülni az ilyen baleseteket?És a lubuntúnál van kisebb erőforrás igényű teljes asztali op rendeszer a linux alatt?Amit minimális linux tudással is tudnám használni?
Szia!colomb2 nem tudom valahogy a tálcát zárolni ne tudják módositani?
-
qwertly
addikt
válasz
CPT.Pirk #40886 üzenetére
Szia!
A kép ez és azt szeretném elsőnek is,hogy a start menü és a tálca vissza kerüljön mert a képen látod,hogy sikerült mint korlátozzon felhasználó letörölnömA másik kérdésem pedig ezt miképpen tudnám mint rendszergazda korlátozni,hogy akárki letöltöljön egy ilyen fontos komponenst.És max videót nézzen doksit szerkesszen és esetleg hatért cseréljen.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítségetkérésem lenne miképpen tudnék létre hozni olyan csoportot pl: család
amely nem tudna telepíteni semmit.Sőt a start menüben nem lenne semmi csak olyan alkalmazás amelyet én be teszek.De ha én adminként lépek be akkor a menüben jelenjen meg minden alkalmazás,ne csak valamilyen csökkentet start menü.
Más:sikerült eltávolítanom az egész menüt most nem is tudom kikapcsolni csak az asztal van,még tálca is eltűnt.Miképpen tudnám vissza állítani vagy létre hozni újat?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
A lubuntunál megoltható,hogy a libreoffice installálása? és az hogy úgy lehessen kikapcsolni mint a xp vagyis a start menüből ugyan lehessen elérni a kikapcsolást mint az xp-nél. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha felszeretném telepíteni virtuálisan SuliX Professional milyen kernelje van?Milyen paramétereket állítsak be?Mert nem boldogulok vele. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
És köszönöm ezt a jó kis összefoglalót ezt ki is nyomattam Ezt meg spammernek.
-
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat
így fogom csinálni ahogy javasoljátok.De a további kérdésem lenne elégsokk magyar leírást elolvastam,de hol találok magyar nyelvű leírást amelyben le van írva mi ilyenkor a szabály.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat
kipróbáltam mindent de mindig hiba üzenetet ad.természetesen áttudtam másolni MC segítségével is vagy egyszerűen a grafikus felületen keresztül de a parancssorból szeretném.Itt a kép a üzenetről: link a képhez
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Linuxban ha terminálbol akarok másolni mappát vagy fájlt ami több szóból áll nem működik.Csak ha " közé teszem,nincsen valami más módszer,mert van hogy így sem engedi avval mondattal,hogy nem könyvtár. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Terminálban milyen paranccsal tudnám kitömöríteni egy jelszavas rar fájlt?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Win7 mellet van a gépen deban,de már a linuxot sokszor kellet újra telepítenem általában az én hibámból.De mivel az idő kevés és mire mindent beállítok a linuxon az már elég sok időbe telik,így keresek egy olyan módszert amellyel letudnám a linux partíciókat klónozni.Mint pl a win alatt a Acronis True Image 2014 programmal.Mentés menne vagy dokkolós hdd vagy a windows partícióra.Így nem az egész hdd akarom menteni hanem csak a linux partíciókat.És innen hogyan tudnám legegyszerűbben vissza állítani,ez igaz a grubra is? -
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszokat
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lehet,hogy a kérésem béna de nem tudom a megoldást rá.Na szóval ha a mappa név így szerepel Olvasott könyvek nem engedi törölni csak akkor ha Olvasott_könyvek mert az első esetben azt írja ki,hogy a mappa vagy fájl nem található.Hiába így írom a parancssort cd ~/Desktop/rm -r Olvasott könyvek De ugyanakkor grafikus felületen nyugodtan tudok törölni,vagyis a parancssorban valamit nem jól írok.
-
qwertly
addikt
Szia! Köszönöm a válaszod,de mintha azt olvastam volna róla,hogy a multimédiás kodekeket nagyon nehéz rá telepíteni én meg nem vagyok nagy linux guru.És mivel otthoni gép lenne arra meg kellenek a kodekek
mert csak film nézés zene hallgatás lenne.Esetleg pár könnyen telepíthető linuxos játék.És még elég ismeretlen a fedora szerintem a susehoz képest,tehát kevesebb cikk is van róla a netten,de lehet ezt csak én gondolom
.Mandiva meg azért lenne mert egyszer már tettem fel és abba benne volt minden csak idővel elcsábultam az ubuntu felé,de mostanában kaptam tőle pár pofont ezért próbálkoznék mással is.
-
qwertly
addikt
Sziasztok elég sokat próbálkozok az ubuntuval és a telepités már szépen működik használva az ubuntu-tweak progit így átlagos használatra teljesen jó működik.De sajnos már többször előfordult,hogy úgy megfektettem csak az újra telepítés segített nekem így történt most is,ezért szeretnék más linux disztribuciót is kipróbálni ami nekem szimpatikus az a suse és a mandriva.Ezek közül melyiket könnyebb telepíteni és a hozzá való kodek csomagokat össze vadászni?
-
qwertly
addikt
Sziasztok a vista mellet az ubuntu 8.10 van fent böngészőnek mind a 2 op rendszeren a firefoxot használom miképpen tudnám importálni nem csak a könyvjelzőket hanem a jelszavakat ill. kiterjesztéseket a vista alól a ubuntura.
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 8.10 vvan fent a notim elkészítettem vele az usb-röl telepíthető változatot.Érről újra telepítettem a notit ment is minden gond nélkül most szeretnék az asztali gépre is telepíteni ki is választottam a boot menüt,hogy usb-hdd bootoljon de root jelszót kér?Miért?
-
qwertly
addikt
Sziasztok egy usb futó linuxot szeretnék kipróbálni jobb mint ha a dvd zakatol de hiába állítom be,hogy az usb bootoljon azt írja ki vegyem ki a lemezt és nyomjak egy gombot mi lehet a gond mert már régóta próbálkozom és nem megy.Egy Dell Inspiraton 1525 noti lenne amivel kísérletezzek.
-
qwertly
addikt
Sajnos én már evvel megégetem magam még a nyár elején az ubuntunál szerkesztettem a GRUB-ot és ott elcsesztem valamit és vele próbálkoztam de szét ment a rendszer még az xp sem indult el.Most teljesen újra telepíttetem de most sem rakta be a GRUB-ot nem kínálta fel,hogy hová telepítse és amikor újra újra indítottam akkor megint az ismert hiba üzenet fogadott indítás után.Felteszem a notira a vista melé ide meg megy az ubuntu mert szeretném megismerni a linuxot
.
-
qwertly
addikt
Bocsi lehet én nem fogalmaztam érthetően
amikor az xp feltelepiettem azután raktam fel az acronis progit és később raktam csak fel a susét.És nem tudtam,hogy mi rontotta el a GRUBOT így csak gondoltam acronis programra.A linux telepitése után már nem töltödöt be se az xp se a linux és még a recovery képernyő sem.Így nyomtam egy fixboot és egy fixmbr így van az xp de szeretném ha lenne linux is mert az első benyomásom nagyon pozitív a suse linuxrol
.
-
qwertly
addikt
Szia 2db winyó van a gépben és a második winyóra került a suse.Azt nem tudom bezavarhatott-e az? xp volt egy acronis startup recorvery manager amely ha bebootolt az xp még előtte előjött és f11 billentyűt megnyomva behozott egy vissza állító képernyőt és itt kiválasztattam a rejtett partíciót és vissza ghostoltam az xp.Amúgy mind a 2 winyó satás.
-
qwertly
addikt
Sziasztok feltettem az xp melé a suse 11 és nagyon elégedett voltam vele amig újra nem indult mert akkor ki írta:GRUB loading please waint Error:21 most akkor mi van?Mert amikor a telepítés végetért akkor nem ajánlotta fel,hogy hova telepítse a grubot így módot sem ajánlott,hogy mi legyen bootoláskor.Amúgy ezt leszámítva szimpatikusabb látom mint az ubuntut.
-
qwertly
addikt
Sziasztok lenne valaki szíves leírni,miképpen tehetem futtathatóvá egyes fájlokat pl:drivereket ezt a tulajdonságoknál kell beállítani vagy a terminálba kell valamilyen parancssorral elindítani?
-
qwertly
addikt
Sziasztok olyan linux live cd keresek amellyel minden gond nélkül tudok a winyón partíciókat létrehozzanak és módosítani.Mert úgy halotam létezik ilyen linux cd
.És így ne keljen kereskedelmi progit használnom hanem csak bebootoljak a cd-röl és a win partíciót módosítsam ha lehet akkor grafikus legyen a felülete mert igen csak hadi lábon állok a parancs sorral.
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 7.10 van fent a gépen most letöltöttem az open office 2.4 ezt hogyan tudnám a feltelepíteni mert nekem a open office 2.3 van fent a gépen és szeretném az újabbra frissíteni.DE letöltetve csak kicsomagolni tudtam de telepíteni azt nem.Köszi
-
qwertly
addikt
-
qwertly
addikt
Sziasztok fent van az ubuntu 7.10 ismerkedek vele már ideje
letöltöttem az UrbanTerror játékot zipfájlban van.Ha kicsomagolom akkor hogyan tudnám feltelepíteni mert itt elakadtam.
-
qwertly
addikt
Értem én,hogy mit mondasz de Acronist is felkel a winre telepíteni és utána lehet létre hozni a boot cd tehát a progit nem tudom linuxra feltenni mivel,hogy winre való.
és nem akarok a pc wint telepihenni csak linuxot.És így is működne a winxp alatt létre hozzot boot cd csak itt lementhetnék linux partíciót?Amúgy magyar vagyok de sajnos rossz helyesírási hibával megáldva
.De itt ezt elnézik és ezért is ezt a fórumot használom
.Nem úgy mint egyes gyökér oldalakon ahol már azért szólnak ha vesző kimard,hála az égnek döglődnek is
.Amúgy köszi a segítséget
-
qwertly
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #4828 üzenetére
Úgy használhatom,hogy nem telepítem fel a progit mert készittem én is hozzá boot cd de eddig csak a xp ghostoltam vele.Azt akarom,hogy csak a linux ubuntút feltelepítem a pc-re frissítem be állitok mindent és akkor egy kűlön particióra vagy dvd lementem az egész particiót
.Ha gont lenne vagy nem indulna el a gép akkor be botolok a helyre állító lemezel és megmuttatom neki hol az elmentett partíció helyre állítom és kész a rendszert 10perc alatt
-
qwertly
addikt
Én az Acronis True Imaget használom és az a win alá telepíthető progi amellyel particiot vagy lemezt is menthetek.De ezt csak win alatt müködik nekem olyan kell ami a linux alatt működik fogom elindítom és ha kell a partíciót ha kell a lemezt clonoza le.Készíteni kell egy boot lemezt evvel be bootolok és helyre állítom a linux partíciót
.A frissitéseket meg úgy értettem,hogy amikor feltelepittem a linuxot akor még leszed kb30-400mb szitútol fügöen én ezeket a frisitésseket szeretném egy dvd kiirni,hogyha nincsen internet akkor is tudjam a gépet nagyjából napra készé tenni.Mint a win lelet szedni a javításokat és frissítésedéket dvd kiírva és amikor "szűz" rendszered van akkor rá telepíteni.
-
qwertly
addikt
Hurrá
tán az jobban fekszik mint a linuxosok,de a linux alá kell telepíteni vagy a win alá?Mert ha win alá akkor mégsem érdekel mert szeretnék a win megválni,ha tudok
.Hogyan tudnám letölteni egy külön mappába az összes edig leszedett frissítéseket +automatix2 álltal leszedett csomagokat.
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu van fent most a telepités lemegy kb 1 óra alatt a későbbi be állítások tartanak sokáig.Tehát a linux alá létezik valamilyen nem konzolból vezérelt ghost progi mint a win alá,most van internet kapcsolatom és friss a rendszerem
de megoltható valamilyen képen,hogy a frisssitéseket és a javítássokat le mentsem és későbbi időpontba tellepitek és nincsen internet a lementett javitásokat amit kiírtam dvd csak vissza telepitsem mint a winnél
.Köszi
-
qwertly
addikt
Köszi így már jobban érthető
, be botolhatok a telepitő dvd is?Más
lvastam egyik pc újságba segédprogramról amivel amivel kiválaszthatom melyik op akarok indulni meg egyéb feltételt is megadhatok neki,szerinted evvel is megtudom javítani?Mert ezt csak a xp kell telepíteni és nagyon parázok ha olyat kell csinálni amit nem látok át mert több 100GB anyagomat nem szeretném eltüntetni ugyanis volt már úgy-hogy linux telepitésel legyalultam 100GB még egyszer ezt nem szeretném.Amúgy az írásaid jeletősseb részét kinyomtattam magamnak mert többet érnek mint a linuxott oktató könyvek.Természetesen ha nem veszed zokon
.
-
qwertly
addikt
Köszi de ez nekem bonyolult
mindig csodálkozok ,hogy azt mondják milyen stabil a linux
én most kivettem egy winyót és bootoláskor kaptam egy hiba üzit Error 51 code.Wint 5 perc alatt helyre állítom a linuxot meg 10perc meg egy csómo parancs sor.De én mazoista vagyok és eldöntöttem,hogy megtanulok linuxot is kezelni
.Hopá most látom,hogy mivé lett a linux particióm
[link] na itt a vége
-
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos újra kellet javítani a xp így elvesztek a ubuntu bebotolásának a lehetősége
.Van valamilyen letöség,úgy mint az xp,hogy fixboot és fixmbr paranccsal megjavítottam a xp.Ezt megtudnám csinálni a linuxon?és ha igen azt hogyan lenne valaki szives és szájbarágós módon elmagyarázni
nem akarom elveszennek az adatok a winyórol és ha lehet akor nem kéne újra telepitenem.
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu van fent most az xp mellet.A firefox böngészőt használom van egy progi a mozbackup evel mentem el a kedvenceket a jelszavakat és elevel is állitom vissza.Ebből sajnos nincsen linux verzió így nem tudom a linuxos firefoxra átvinni a könyvjelzőimet.Tehet másképpen megoldható lenne,hogy átvigyek minden beállítást könyvjelzőt jelszót a win a linuxra?
-
qwertly
addikt
Sziasztok linux alá létezik olyan progi mind a win alá a DFX amivel sokkal szebben szól a winap vagy a wm11.Tud valaki egy jó kis letöltés vezérlőt ajánlaní ami nem grafikus felületű.Miért vagy ,hogy gondol egyet a fedora és nem engedi,hogy a win partíciókat el érjek máskor meg minden gond nélkül megjelenik a win partíciók a linux asztalon?
-
qwertly
addikt
Sziasztok nem tudok eredeti dvd le játszani a fedora 8 alatt.Hibába akarom a vlc és más lejátszóval akkor sem játssza le vagy ki írja,hogy nincsen hozzá errőforások vagy hibába klikelek rá akkor sem csinál semmit.
-
-
qwertly
addikt
válasz
Core2duo6600 #4472 üzenetére
Szia nem jött be a suse?
-
qwertly
addikt
Tudom,hogy kezdő linuxos vagyok de valaki lenne szives el mondani hogyan tudom a usb wlan adapterhez adott cd levö fedora meghajtó progit feltelepiteni mert ezekel a progikal mit kezdhetek,hogy müködjék a wifi[link]
-
qwertly
addikt
Én is így tudom de aszt hitem,hogy ez a windowsra igaz.De a fedora telepitöjében volt egy olyan funkció,hogy kényszerítse az elsődleges partíciót.Igy fel tudtam volna tuszkolni mint elsődleges partícióként a linuxot.De még a lapozó fájlak sem engedte,hogy létre hozzak particíót ezt miért?XP alatt levő elsődleges partíciót átkonvertálhatok kiterjesztett partícióvá anélkül,hogy le kéne törölni az adatokat róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest