- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kenderice #88785 üzenetére
Akkor vannak jobb alternatívák is, amiket ráadásul jóval népesebb és tudásban feszkészültebb közösségek fejlesztenek. Mindenképpen jobban járnál velük, mint azzal a macskás rendszerrel. Elég a honlapjukon beleolvasni 1-2 írásba, már onnan lehet érezni, hogy valami nem 100-as.
-
Ueda
senior tag
válasz
Kenderice #85469 üzenetére
Ellenőrzésképpen mindegyik usb eszközre végezhetsz sebességtesztet.
Gnome-disk-utility - magyarul Lemezek - (v)el lehet csinálni. -
válasz
Kenderice #85375 üzenetére
Lehet egyedi de én nagyon sokat használok operációs rendszereket USB-ről.
És a tapasztalatok, nem sűrűn de eldobja, leszakad az usb os meghajtó és természetesen mirelitre fagy az épp futó OS. Ez nálam Linuxok és Win alatt is jelentkezik. Jellemzően nem gyors teszteknél alatt hanem 1-2 napos session alatt.
És több gépen is előfordult már.
Nem tudom ez csak nálam, másnak van ilyen irányú tapasztalata?
Ha adathordozóként használom az usb-s ssd-met akkor ez a hiba nem jelentkezik, csak akkor ha minden a usb-ről megy. -
törölt tag
válasz
Kenderice #85375 üzenetére
Ó, hogyne.
Néztem egy másik setup-ot 32GB-os lemezzel. Ott már fel kínálja a Calamares telepítő, teljes lemezfoglalásnál a 8GB Swap-ot. Ezt mondjuk kicsit túlzásnak érzem 4GB memóriánál. De lényegesen jobb, mint a 16-os lemezen swap nélkül. Éppen ráférni a lemezre.
Miért beszélek Calamares-ről meg legyen root vagy ne legyen root jelszó?
A Debian 1 GUI-s (desktop környezet) live rendszerei több féle telepítési metódust kínálnak.
1: Bebootolsz a live rendszerrel, ilyenkor ki tudod próbálni, ecetera. Ha itt indítod a telepítést, akkor a Calamares app lessz a telepítő. Ilyenkor nem fogsz találkozni azzal az esettel, hogy legyen root jelszó vagy ne. Alapból sudo-s lessz a rendszered. Bár a jelszó megadásnál van lehetőség arra, hogy ne ez a jelszó legyen a root jogú jelszó. (ezt még nem próbáltam, hogy ilyenkor lessz-e root fiók is). Elegendő lemeznél lessz swap lehetőség is (16GB-os lemeznél nem).
2: A live indításakor default a fenti környezet indul, ha nem csinálsz semmit. Viszont el tudod indítani a "hagyományos" grafikus Debian telepítőt live nélkül. Ez a felület eltér a hagyományos telepítőéktől, de egyértelmű. Mégis jobban kell figyelni, ha nincs tapasztalatod vele. Ilyen tipikus eset a root jelszó igen/nem esete. Itt legelőször ezt kell/lehet beállítani, majd csak utána a user jelszót. Világosan le van írva, ha kihagyod a root jelszót nem lessz root fiók és a user lessz az admin sudo-val.
Itt általában mindenki kitölti a root jelszót és telepítés után döbben rá, hogy nincs sudo, nem működik a sudo. Ezért kell utólag asudoers
-t módosítanivisudo
-val. De itt ha valamit elszúrsz, repülhet a telepítésed is.
3: Ugyan ezt a telepítőt tudod indítani konzolos grafikus felületen (ala netinstall). A séma ugyan ez.Jó tanács. Ha kitudod szerelni a kis 16-os SSD-t a telepítés idejére, akkor inkább vedd ki. Meg a többi lemez se legyen feldugva, csak amire telepítessz. Kevesebb lessz a benézni való.
A telepített rendszeren az LX Terminált használd. Default az XTerm és UXTerm terminál. Ezek nyílnak default pl. a fájlkezelőből. Az a probléma velük, hogy nincs bennük default egér integráció. Emiatt meglepődsz majd ha valamit copy/paste szeretnél használni valamelyik app telepítésekor. Amikor böngészőből másolod a parancsokat. Konfig fájl módosításokkal be lehet állítani az egér integrációt. Viszont Te egyszerűbb dolgokat szeretnél, ezért az LXTerminál lessz jó neked. -
törölt tag
válasz
Kenderice #85364 üzenetére
Kevés lessz a 16GB SSD, jól mondja cigam. 10GB lessz a rendszer (amit én ajánlottam) és még nincs swap. Ha előre csinálsz swap partíciót vsz. már a telepítő összeomlik. Utólagos swapfile készítéskor meg az első boot folyamán.(most próbáltam kíváncsiságból). Egyébként ha elég nagy lemezre teszed ezt a deb.+lxde-t, az 350MB memóriával fog indulni.
4GB memóriánál ildomos 4GB swapot csinálni. -
törölt tag
válasz
Kenderice #85366 üzenetére
Ez elég egyszerű szerintem:
debian-live-11.4.0-amd64-lxde+nonfree.iso [link]
Ellenörző összeg [link]
Mehet rá 64bit verzió a proci tudja [link] , 4GB memóriához nincs értelme a 32bites verziónak.
A felület elég puritán ahhoz, hogy néha belépve mégis csak legyen egy grafikus felületed, és nincs túlspilázva.
Ha a sudo-t akarod majd használni, akkor a telepítésnél hagy ki a root jelszó megadását. Így telepítés után nem kell piszkálni asudoers
fájlt, hogy mégis legyen sudo a rendszeren. -
válasz
Kenderice #85364 üzenetére
és @cigam : Nem kell ahhoz cipőskanál. Egy Debian XFCE-vel úgy elfér, hogy még a fele hely is marad (32 bites persze). GUI nélkül meg 4-5GB ha foglal. Egy Ubi is elfér simán.
A tertalék gépem sokáig 16GB-s SSD-n ment Debian 32 bittel, még film is fért az OS meg a swap mellé. -
válasz
Kenderice #85366 üzenetére
Esetleg nézz szét a skamilinux.hu oldalon, ott direkt ilyen kis helyfoglalású rendszereket hoznak össze pl. Ezt NosPup64_1.62-BW-K5.6.7-hu.iso kiírod pendrive-ra pl. Rufus-al, és erről indítva a gépet (vékony kliens kliens tud ilyet?) kapsz egy kulcsrakész működő rendszert. Ha tetszik, csak "telepíted"(valójában csak másolod, a HDD-re, és van egy pöpec rendszered.
Ha bárhol elakadnál a Discord csatornájukon szívesen segítenek. -
-
-
-
válasz
Kenderice #85358 üzenetére
Keress tovább, vagy olvasd is el a részleteket. Pl. a CentOS megszűnt. Már csak a kiadott verziókat. támogatják 1-2 évig. Amúgy is egy nagyvállalati rendszer tele olyan funkcióval amit nem használsz ki, és csak frusztrálna, hogy nem tudod a legegyszerűbbnek tűnő dolgokat sem végigvinni.
A másik kettő beválhat. Ugyanakkor nem írtad le milyen HW-en futtatnád, mennyire tudsz külföldül, vagy éppen mennyire város a parancssor használatát. -
-
-
válasz
Kenderice #85354 üzenetére
Ubuntuból szintén kb. akármelyik. Ezek bármelyiken elmennek.
Egy NAS-t úgyis inkább fileszerverként érsz el, a többi meg nem olyan, hogy szükség lenne komolyabb ablakkezelőre, de XFCE, LXDE is tök elég alá, ezek nem fogyasztanak. Ha kényelmesebb kell, akkor Cinnamon.@Sanyi.mTS : Szerintem NAS kb. attól valami, hogy van rajta megosztás...
-
Frawly
veterán
válasz
Kenderice #78418 üzenetére
Parancsot épp úgy tudsz úgynevezett scriptben is futtatni, terminál nélkül. Csak egy szöveges fájl:
#!/bin/sh
parancs1
parancs2
satöbbi...Adsz rá futtatási jogot, chmod +x /eléséri/út/scriptfájlod, így ha elindítod, a háttérben fog futni, mindenféle terminál nélkül, végrehajtva sorban a benne foglalt parancsokat.
Ez épp olyan, mint Windows alatt a BATCH (.bat) fájlok, azokban is minden sorban lényegében shell parancs fut le.
-
válasz
Kenderice #78420 üzenetére
Ha jól értelek:
Nekem van pár sufnituning szkriptem, ez pl. a "monitor fényerő fel 10%" szkript tartalma:#!/bin/bash
xrandr --output HDMI1 --brightness $(echo "$(xrandr --verbose |grep Brightness |grep -o '[0-9].*')+0.1" | bc)
Ha ezt beírom terminálba ugyanúgy szabályoz ha a szkriptre duplakatt , vagy bill. gyorsgombot hozzárendelek, ugyanúgy lefut.
Neked a terminál szövege kell, csinálsz egy új üres fájlt, belekopizod a terminál tartalmát, elé a #!/bin/bash és elmented akarmi.sh kiterjesztéssel.
A jogokat meg kell neki adni, futtathatóvá kell tenni.
És innen akárhogyan, bármilyen módon meghívod, a szkript lefut. -
-
-
Ueda
senior tag
válasz
Kenderice #78360 üzenetére
sleep parancs nem segít ? https://www.lifewire.com/use-linux-sleep-command-3572060
most jut eszembe, hogy a time paranccsal összekombinálva lehet tesztelni a működését
time sleep 5s
-
I02S3F
addikt
válasz
Kenderice #77413 üzenetére
Szerintem azért kaptad ezt a választ, mert a #77410-ben nagyon okosat szóltál (tényleg és nem gyúnyból írom!) és ebből arra következtethetett, hogy akkor ez is menni fog
(mert amit mondtál, az valós probléma!)
Itt a leírás a crontab-ról. Itt pedig a sudoers szerkesztése.
Sajnálom, hogy rögtön kezdésnek ilyen hosszú és összetett leírást kaptál. Elveheti a kedved a Linuxtól, mert emlékszem írtad, hogy nem buherálni, hanem használni akarod a gépet.
A Linux nagyon is kontroll alatt tartható. Nem csinál olyat, amit ne tudhatnál meg. Cserébe a beállítására szükséges időt és energiát feccőlni.
#77415 - Király!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kenderice #77407 üzenetére
Tedd be az fstab-ba. Itt a lap alján írják hogy kell: https://linuxconfig.org/mount-remote-ftp-directory-host-locally-into-linux-filesystem
-
vadkörte
addikt
válasz
Kenderice #77379 üzenetére
Az autofelláció mond valamit? Kb. ez az érzés fogott el, valahányszor esélyt adtam ennek a csodának. Én hagynám a büdös francba és keresnék egy használható mellette támogatott - értsd tisztességesen dokumentált és normális felhasználói táborral rendelkező - disztrót.
Ha vannak dokumentumaid és nem titkosítotttad a Home mappád, egy live-val ki tudod nyerni. -
csixy
addikt
válasz
Kenderice #77380 üzenetére
Ha neked az szimpatikus, akkor tegyél fel egy [link] endless ost , az az alapfilozófiájában ugyanez és mint minden linux, nyilván kell , hogy fog tudni magyarul is és gondolom, hogy ebből 64 bites is van. Ugyanaz, mint a BP, előre feldolgozott és megemésztett csomagok, amiket használhatsz és ne próbálj meg valami újat csinálni magadnak és ne lépj ki a keretek közül, mint egy őskori winnyóz. Ennyi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kenderice #77372 üzenetére
Félreérted. Nem instabil az új megoldás, csak fölösleges problémákat hoz be olyan előnyökért cserébe, amit alig pár gép használ ki.
Egyébként mikor a fájlrendszert létrehozod, ott lehet megadni, hogy MBR vagy GPT. A BP is adott erre lehetőséget, ebben látatlanban is biztos vagyok. Mondjuk mindegy, mert a másik hdd-d is valószínűleg GPT-s, így jobb, hogy nem vegyes rendszer lett.
-
BigManus
addikt
válasz
Kenderice #77376 üzenetére
Nemrég próbáltam, pár napig volt. Nagyon nem ez a véleményem.
Véleményem szerint egy Mint 20 Cinammon egyszerűbb, szebb és gyorsabb is.
Nem vagyok elfogult, nem használok Mintet, csak rengeteg ember véleményét tolmácsolom. Bár a szépség is nézőpont és ízlés kérdése ugye. -
válasz
Kenderice #77368 üzenetére
Ja, hogy bP és EFI/GPT, meg nincs sudo....értem. Ettől függetlenül ha azt írják, hogy sdx és az x-et helyettesítsd be, akkor az nem lehet sda1, csak sda. Alapesetben meghajtóra telepítünk GRUB-ot, nem particióra.
(amúgy szerintem rajtad kívül itt senki nem használ bP-t, nem lesz könnyű dolgod ezután sem)
grub-install /dev/sdX
parancs egyébként leírások alapján működik, ha van GRUB. Ha nem a boot/EFI helyen van az indító, akkor Kapitány módszere a jó. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kenderice #77370 üzenetére
GPT-s fájlrendszert csináltál a hagyományos MBR-es helyett, így nem a sima grub telepítés kell, hanem valami ilyesmi:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=esp
BP-ben nem vagyoj járatos, viszont az én tanácsom az, hogyha csak valamiért nincs tiltva a gépen a legacy boot, akkor nem érdemes GPT-s fájlrendszert csinálni, mert haszna gyakorlatilag nincs, cserébe problémái igen. Persze utólag már mindegy.
-
válasz
Kenderice #77366 üzenetére
sudo grub-install /dev/sdx
Át lehet vinni a rendszerbetöltőt valahogy a régi lemezre?
-nem
Vagy a régi rendszerbe belépve meg lehet valahogy javítani annak a rendszerbetöltőjét?
-nem, viszont fenti parancs lefuttatása új GRUB-ot csinál, x-et értelemszerűen helyettesítsd be.
-
Rimuru
veterán
-
I02S3F
addikt
válasz
Kenderice #77352 üzenetére
Attól, hogy a fileokat látod még lehet baj vele. Meg is nézted a smart eredményeket?
Live linux alól bebootolva a /var/log tartalma hozzáférhető. Ha nem akkor lehet hardver hiba is.
Frissítés települt a legutóbbi munkameneten?
Szerk. : van módod másik gépben kipróbálni a hdd-t?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kenderice #77347 üzenetére
Hmm, a leírás pedig jó amit csináltál. Mi történik, ha csak az a hdd van a gépben, amin a Linux van?
Ha úgy sem tudsz bootolni, akkor megcsinálnám a chrootos grub telepítős dolgot azon a HDD-n, majd ha már az működik, akkor tenném csak vissza a wines hdd-t, majd pedig linux alól csinálnék egy update-grub -ot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kenderice #77345 üzenetére
UEFi... nagyobb Windows frissítés bele szokott keverni az UEFI boot sorrendbe, azt nézd meg szerintem.
Ha ott rendben van, akkor jó kérdés mi történt, de megpróbálhatsz live rendszer alól chroot-tal belépni, majd pedig kiadni egy grub frissítés parancsot. A chroot leírását megtalálod az összefoglaló elején. -
-
válasz
Kenderice #75056 üzenetére
Windows alatt sem egyszerűbb semmi, csak a MS jobban elfedi előled. Viszont ha valamivel elakadsz, sokkal nagyobb szívás, és sok esetben esélyed nincs rájönni, mi okozza.
A túlbonyolítás sem mindig az, max. annak látszik, ha elsőre próbálod. A Windowst megszokni volt sok éved, ez meg új, és tök más, nyilván nem úgy kell nekiállni, mint ahogyan egy tök más rendszeren. (Meg az is ott van, hogy egyszer kell belőni, és utána nincs vele többet gond, megy, amíg meg nem döglik a hardver, vagy el nem rontod.) -
vadkörte
addikt
válasz
Kenderice #75032 üzenetére
OMV topik első hsz-át olvasd át. A telepítés lényegében next-next-next-finish. A belakás egy laikusnak "munkásabb" és jobb lett volna, ha először nem az éles, hanem egy virtuális gépen próbálkozol. (az éles OMV-m előtt vagy 5 VM-t csesztem szét, mire megtanultam.
)
A v4-ben volt még az extras-ban Transmission, a v5-től megszüntették, elsősorban Docker-ből lehet telepíteni (gyűlölöm!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Illetve lehet parancssorból is és ott tényleg egy config file-ban kell megadni neki az eléréseket.(#75033) Synaptic:
Ez miatt nem vagyok hajlandó telepíteni az 5-öst! A 2.28 óta OMV fut a NAS-ocskámon, de ha ragaszkodnak a Docker-hez, akkor búcsúzok tőle. Inkább összeszenvedek egy Ubuntu-server-t, (ez a tipikus nehéztüzérséggel a verébre esete (Samba asztali és notebook felé és NFS megosztás EGY nyomorék Pi2 mediaplayer-nek + torrent. ENNYI a NAS-om feladata)) vagy CLI-ből telepítem a TM-t (a config-ot meg kibányászom a 4-esemből) de nem vagyok hajlandó szopni a Docker-rel. VM-ben nagy nehezen felkínlódtam egy TM-t, de működésre bírni már nem tudtam. Értem és megértem, hogy nem tud és nem akar felelősséget vállaln ia külsős plug-in-ekért, de menjen a fejlesztő a zivataros p*********a!
(#75045) Synaptic:
A v4-ig volt az extras-ban, de kivették (meg még nagyon sok mindent) -
-
Synaptic
senior tag
válasz
Kenderice #75050 üzenetére
Szóval sajna kezdd azzal hogy a 4.1.22 verziót szeded le , az 5x ben csak dockerből lehet telepíteni [kép]
Ha feltelepítetted akkor belépsz rá root felhasználóval és azzal a jelszóval amit adtál.
Ott indítasz egy frissítést az apt update && apt upgrade parancssal
(talán egyszer Y -t kell nyomni)
Kiadsz egy ip a paracsot és megnézed hogy a 2: adapterednek mi az inet címe (ezt adtad kézzel vagy ezt kapta a DHCP től) ezt jegyezd meg.
Ha minden készen van akkor reboot
Ezt a gépet nem kell piszkálnod többet.Böngészőből megnyitod a megjegyzett ip-címet (ip a) nálam speciel 192.168.0.125
Belépsz a webes felületre admin + openmediavault párossal . [kép]
A bővítmények fül alatt kiválasztod a transmission 4 et és feltelepíted [kép]
Ezután már megjelenik a szolgáltatások között. [kép] [kép]A többit majd holnap
De még mielőtt nekiesnél a partícionálás sem mindegy minimum 2 partíció kell az egyik a rendszer ez 5 gb max és a másik az adatok (filmek stb)
-
Synaptic
senior tag
válasz
Kenderice #75036 üzenetére
"Engem itt veszítenek el.
Miért kell programozónak lenni egy oprendszer használatához?
Ezért is nincs annyira elterjedve a linux, mint a windows."Ilyeneket én is írtam az elején
Próbáld elérni a webes felületét a torrentnek a ipcímed:9091 porton transmission esetében.
-
-
-
-
válasz
Kenderice #75000 üzenetére
Ha csak belülről éred el, akkor miért nem Samba? Sokkal egyszerűbb (gondolom Windowsról éred el, csak betallózod a megosztást, és simán másolgatsz...) Meg sima FTP-t nem is érdemes kiengedni net felé.
Amúgy van Vsftpd GUI-s konfig cucc :
[link] (System-Config-Vsftpd for free. Graphical configuration tool for Very Secure FTP Server)De este elő tudom neked túrni a régi konfigom.
-
Synaptic
senior tag
-
-
-
samujózsi
senior tag
válasz
Kenderice #70867 üzenetére
Venni kell egy régi thinkpadet, azon nincs ilyen gond
(ha még az ujjlenyomatnál tartasz)
Sajnos csak Dell notebookokkal van tapasztalatom, ezeken bár látszik a scanner, használhatatlan, mert valami zárt forrású firmware-t kell betölteni a rendszer indulásakor, ami windows-on elérhető, máshol vagy nem, vagy publikus helyen nem írnak róla. -
válasz
Kenderice #70862 üzenetére
Nem próbáltam még a fingerprint scannert soha, de ahogy nézem, nem is fogom. Pár leírásból megprübáltam, de no device jön mindig, pedig a senrost felismeri. Van egy részletes leírás egy nem pont ugyanezen verzióról és a gépben lévőnek a drivere, ha ezekből van kedved próbálgatni.
Get Validity VFS 495 FingerPrint Reader working on Ubuntu 16.04
VFS491 driverEzzel a leírással próbálkoztam, de a fenti eredmény született.
Az
lsusb
kimenetében azért csekkold le, nálad is ugyanez a reader van-e.ubyegon@WD-HP8570p:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 0a5c:21e1 Broadcom Corp. HP Portable SoftSailing
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 005: ID 03f0:3d1d Hewlett-Packard
Bus 001 Device 004: ID 04f2:b230 Chicony Electronics Co., Ltd Integrated HP HD Webcam
Bus 001 Device 003: ID 138a:003d Validity Sensors, Inc. VFS491
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub(#70861) totron
Jól mondod, a kérdés határoz meg mindent. Jóval nehezebb művészet, mint a válaszadás.
De aki ma vág neki, az hány éves?
Még jó, hogy így kérdezted, így relatíve kevesen érzik magukra nézve érvényesnek a kérdést!
(#70863) csixy
Ammán sokat látott kor, ha megéred, még a bölcskorba is beérsz!
-
válasz
Kenderice #70777 üzenetére
Próbálgasd csak úgy magadtól is, elég sok dolgot be lehet állítani Cinnamonnál is, bár KDE ebben az ász kétségtelenül. Már annyiszor írtam hogy 6 év óta mindig találok olyan beállítási opciót, amit nem próbáltam soha és nesze, amit most kérdeztél, megnéztem és nálam működik. Nem is rossz, én eddig a többujjast használtam görgetésre.
A Görgetési eljárást állítottam most Automata állásból élgörgetésre:
(kicsit szokni kell, de lehet csak nekem)Szétnéztem a HP oldalán de nem találtam a touchpadhoz linux drivert.
Alapból ne a gyártónál nézegesd ezeket a driverokat, vagy már a kernel tartalmaz megfelelő drivereket vagy tárolóban benne vannak, itt nincs olyan, mint Windowsnál. Persze VGA az már más szint, de onnan is elég ritka és spéci eset, ha le kell szedni valamit, Jórészt ezek is megvannak Linuos formában. De az apróságok mindig saját driverek. Szóval saját tárolóból indulunk, ha valami kell, ha ott nincs, akkor keresgélünk a neten, git és egyéb források, sok esetben az adott Linux oldalán is megvan, amire szükséged van, de ez sem egyes hardver drivere, hanem többnyire gyüjtődriver. Például xinput szokott kelleni ezekhez a beviteli eszközökhöz. (ezt most így gyorsan nagy vonalakban dobtam csak be, de remélem érthető volt, az elején kár még részletesebben belemenni)
-
válasz
Kenderice #70750 üzenetére
Igazán nincs mit!
Közben beugrott, hogy 8560w-re is Mint Cinnamon-t raktam, abban nVidia Quattro1000-es kártya volt, de az IGP-s 8470p is bivalyerős fullos DE-vel, hogyne menne a böngészés gond nélkül. Egy 8470p-n is fut a Mint Cinnamon, bár abban csak i3-as CPU van, de nincs gond a böngészéssel ott sem. A 16GB memóriával meg aztán tényleg fura lenne, ha nem menne minden, mint a karikacsapás.
Firefox OpenGL kompozittállásának bekapcsolása
Ezt be kell kapcsolni FF-ban, szerintem más nem lesz, de majd menet közben még lehet hangolni a rendszert. Új telepítést csináltam pár hete és csak a fenti beállítást csináltam meg. SSD van nálad is, minden OK lesz.
-
válasz
Kenderice #70746 üzenetére
Egyiket se....mármint úgy értem, hogy tök mindegy, mert azon minden tökéletesen fog futni!
HP EliteBook 8570p-t használok, szóval nem csak úgy mondom. Amit majkimiki javasolt, teljesen megfelelő. Annyival egészíteném ki, hogy Cinnamon.
8570p-ben nincs dVGA sem(#70747) moleculez
Friss install? Akkor Kubuntu-t raktál fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest